Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPortugiserne gode til engelsk - skandinaver og hollændere bedst

Danskerne er blandt de bedste til at tale engelsk!

Firmaet Education First har foretaget en undersøgelse, der har resulteret i en oversigt over landes evne til engelsk.

Undersøgelsen er foretaget blandt ikke-engelsktalende lande, der har engelsk som fremmedsprog.

910.000 mennesker fra 70 forskellige lande har deltaget i undersøgelsen og herefter blevet rangeret.

Skalaen går fra: Meget højt - højt - moderat - lav - meget lavt.

Education Firsts undersøgelse resultat 2015
Portugiserne er dygtige til engelsk, men overhales af blandt andet skandinaver og hollændere.

Sverige er blevet kåret, som det bedste land til engelsk ud af de 70 testede lande. På andenpladsen ligger Holland, hvor Danmark er lige i hælene. Alle tre lande er udnævnt til at have et ’meget højt’ niveau i engelsk.

Portugal ligger på en 13. plads og er derfor i den høje ende af skalaen med et ’højt’ niveau i engelsk.

Libyen er det land, som har klaret sig dårligst i testen, efterfulgt af henholdsvis Cambodia og Saudi Arabien.

Landes engelsk niveau overordnede facts - Education First undersøgelse 2015 
På baggrund af undersøgelsen kan man konkludere, at engelskfærdighederne går hånd i hånd med blandt andet indkomst, livsstilskvalitet og evnen til at tænke innovativt.

Europæiske lande dominerer toppen af indekset. Generelt er Nord - og Centraleuropa er stærke til engelsk, hvor den eneste afstikker er Frankrig, idet landet ligger på et ’lavt’ engelsk plan på en 37. plads

Generelt for de deltagende lande har undersøgelsen påvist, at i stort set alle lande, er kvinder bedre end mænd til engelsk.

Læs mere om undersøgelsen

Test dig selv - test dit engelskniveau
Bliv klogere på landenes engelskplan og test din egen færdighed!

Klikker du på linket, kan du teste dine evner i engelsk og se, hvordan dine færdigheder tager sig ud - her kan du se, om du klarer dig bedre eller ringere end gennemsnittet.

Du kan også se, hvordan de enkelte lande har klaret sig i testen eller sammenligne de deltagende lande med hinanden og få en omfattende forklaring.

Test dig selv - engelsktest

Din vurdering:Spies Rejser og Star Tour charterferie på Madeira i januar og februar 2016

Vinterferien står for døren. Børnene holder fri fra børnehave, skole og gymnasierne.

Måske er du en af de heldige, der også har en uges ferie. Hvad er bedre end at tilbringe 7 dage sydpå i afslappende omgivelser?

Rejs med Spies til Madeira i januar eller februar og oplev den smukke natur og den fredfyldte atmosfære.

Spies Rejser tilbyder både hoteller i Funchal, Ponta do Sol, Prazeres og Santo da Serra.

Star Tour tilbyder hoteller i henholdsvis Funchal, Cancico do Baixo, Caltheta og Santana.

Begge selskaber tilbyder hoteller i Funchal, og der er noget for enhver smag!

Funchal - charterferie til Funchal
Funchal Madeira

I Funchal kan man opleve charmende vinhuse, skæve restauranter, smukke botaniske haver, interessant arkitektur og sidst men ikke mindst shopping.

Tager man til Madeira i skolernes vinterferie, kan man opleve byens forvandling.

Byen har været under skarp transformation de seneste år og har i den grad fået et løft. Et godt eksempel er Rua Santa Maria. Gå en tur igennem gaden Rua Santa Maria, der er blevet forvandlet til et udendørskunstmuseum - her er omtrent 200 af gadens døre blevet malet og dekoreret.

I Funchal kan man - med Spies - for eksempel vælge at bo Prime Select, der er perfekt til livsnydere, som rejser uden børn. Man kan også vælge en klassiker som The Cliff Bay Resort. Spies har i alt 25 hoteller i Funchal, man frit kan vælge imellem.

Med Star Tour til Funchal kan man vælge at bo på Regency Cliff i Lido-området på et hyggeligt hotel, hvor man er sikret at have havudsigt fra sit værelse. Eller bo eksempelvis på Hotel Estrelicia SSS, der er centralt beliggende med tennisbane, indendørs pool, fitness, sauna og jacuzzi.

Hotellet er særligt henvendt til par, der ønsker at tilbringe tid i en fredfyldt atmosfære. Man bor i gåafstand til havvandbadet Clube Naval og shopping centeret Forum Madeira.

Et andet alternativ er Hotel Pestana Carlton Madeira SSSS+, hvor du har havet lige for fødderne.

Hotellet har havvandsbad med en skøn udsigt over Funchal-bugten og opvarmede pools både udenfor og indenfor. Endvidere er det muligt at bestille et hotelværelse med havsigt.

Rejs med Spies
Tag til syden i vinterferien og lad dig blive forført af Madeiras smukke natur.

Udforsk Madeira og søg mod syden med Spies Rejser. 

Ponta do Sol - Rejse til Solpunktet
Ponto do Sol

Ponta do Sol er en lille by beliggende i landlige omgivelser oppe på Madeiras klipper. Byen har en formidabel udsigt over havet.

Ponta do Sol betyder ’Solpunktet’, hvilket giver god mening. Byen ligger i en bugt mellem Calheta og Ribeira Brava, og herfra kan man følge solen fra den står op til den går ned og forsvinder i horisonten.

Ponta do Sol har en skøn atmosfære med små, hyggelige gader og lækre restauranter.

Højt højt højt oppe i klipper finder man Estalagem da Ponta do Sol, som er et moderne hotel, der står i god kontrast til den frodige natur og det safirbå hav.

Prazeres - Charterferie i naturskønne omgivelser
Prazeres

Prazeres er til dem, der ønsker at en vinterferie i naturskønne omgivelser. Ved at vælge dette sted, kan man med fordel kombinere charterrejsen med en uges ferie i Funchal.

Går turen til Prazeres i januar eller februar, er det lig med total afslapning, stilhed og fred. Her er ingen trafik, ingen gadebelysning eller trængsel - byen ligger nemlig så langt væk, som man overhovedet kan komme på Madeira.

Dog er øen kun 50 km lang og 20 km bred, så det er begrænset hvor langt der i virkeligheden er til en mere livlig by.

Spies inviterer på Hotel Jardim Atlantico, der ligger på en skråning højt oppe, som byder på en glimrende udsigt over Madeiras sydvestkyst, nærliggende bjerge og hyggelige fiskerbyer.

Jardim Atlantico er et perfekt udgangspunkt for både vandreture såvel som udflugter til Madeiras seværdigheder og øens skønne natur.

Santo da Serra - turen går til Santo da Serra, Madeira
Santo da Serra

I Santo da Serra har du både golfbaner, skønne naturoplevelser og vandringsruter lige for dine fødder. Byen er beliggende i det østlige Madeira, ca. 10 kilometer fra kysten oppe i bjergene.

Porto Bay Serra Golf er et intimt og luksuriøst hotel, hvor der kælet for detaljen. Køkkenet har specialiseret sig i øens råvarer og derfor kan man få en fantastisk gastronomisk oplevelse.

Tag på Club de Golf Santo da Serra og vælg mellem 27 huller på tre forskellige baner, der sørger for du ikke keder dig. Med Madeiras fantastiske natur er du sikret en fortræffelig oplevelse!

Star tour Rejser
Tag med Star Tour til Madeira i uge 7 eller uge 8 og blev forført af de naturskønne omgivelser.

Drag med varme himmelstrøg i skolernes vinterferie med Star Tour, der tilbyder en række hoteller på Madeira.

Hotel Quinta de Furao - ophold på en gammel vingård
Hotel Quinta de Furao
Udenfor Santa på Madeiras nordkyst finder man Hotel Quinta de Furao. Det charmende hotel er blevet forvandlet til et hotel efter at have været en vingård.

Hotellet har en rolig og fredlig atmosfære og tilmed en fortræffelig udsigt over havet, klipperne og vandrestigerne.

Den skønne bjergby Santana ligger ca. to kilometer længere op ad bjerget og samme afstand til stranden Sao Jorge.

Riu Palace Madeira - bo en spytning klat fra havpromenaden
Canico do Baixo
Øst for fiskerbyen Canico do Baixo lige ved havet ligger Riu Palace Madeira. Det skønne hotel ligger et stenkast fra byens havpromenaden, hvor rullestensstranden ligger lige nedenfor.

Det lækre pool-område ligger med front ud mod havet, men du kan også vælge at blive afkølet en pool indenfor.

Flere af hotellets pools er opvarmet alle årets 365 dage, så du er altid sikret en behagelig dukkert - både indenfor og udenfor.

Calheta Beach - familievenligt hotel
Madeira beach
Tag til Madeira og nyd godt af de fantastiske omgivelser på det familievenlige hotel Calheta Beach, der har ege sandstrand og vid udsigt over Atlanten.

Bo i den lille by Caheta på det sydvestlige Madeira med den autentiske atmosfære.

Din vurdering:Portugal er golf-destination nr. 1 i verden – World's Best Golf Destination 2015

Ved World Golf Awards 2015, som blev afholdt i Algarve 5-8 november, vandt Portugal på hjemmebane titlen som verdens bedste golfdestination (land).

World Golf Awards har eksisteret i 2 år og Portugal vandt også titlen sidste år. Udover et vinderland blev der uddelt priser til de bedste golfbaner i en meget lang række lande. Herunder et lille udpluk af priserne, som blev uddelt til gallafest på det 5-stjernede Conrad-Algarve Hotel få km fra Faro Lufthavn.

Bedste golfbane i verden – St. Andrews
Titlen som verdens bedste golfbane (World’s Best Golf Course) gik ikke overraskende til St Andrews Old Course i Skotland.

 

Byen St. Andrews ligger i området Fife i Skotland omkring halvanden times kørsel nordøst for Edinburgh.

Udover at være golfens hovedstad (og oprindelsessted) er St Andrews en kendt universitetsby.

Old Course i St Andrews er en del af St Andsrews Links og formodes at være den ældste golfbane i verden. 

Bedste golfbane i Spanien
Den populære Costa Blanca destination Las Colinas Golf & Country Club ved Torrevieja syd for Alicante vandt prisen for bedste spanske golfbane.

Bedste golfbane i Portugal
I Portugal løb Royal Obidos banen nord for Lissabon med titlen som bedste golfbane, mens Pine Cliffs Resort i Algarve blev udnævnt til bedste golfhotel i Portugal i 2015.

 


Bedste golfbane i Italien
Siclien vandt med Verdara Golf & Spa Resort titlen som bedste golfhotel i Italien, mens prisen for bedste golfbane i Italien gik til Gardagolf Country Club ved Gardasøen.

Bedste golfbane i England
Vinder i England blev The Brabazon at The Belfry, der ligger i Warwickhire tæt på Englands næststørste by Birmingham.

Danske pris-modtagere – Krone Golf Tours, Himmerlands Golfklub og Lübker Golf Resort
Fra Danmark vandt Sand/Sky Course golfbanen titlen som Denmark’s Best Golf Course 2015. Sand/Sky Course er en del af Lübker Golf Resort ved Nimtofte mellem Århus og Randers.

Himmerland Golf og Spa Resort vandt titlen som bedste golfhotel i Danmark, og titlen som bedste golfrejse-arrangør til udlandet gik til Krone Golf Tours (Denmark’s Best Outbound Golf Tour Operator).

Din vurdering:Kap Verde bedre til fodbold end Danmark ifølge FIFA-ranglisten for november 2015

Den lille østat Kap Verde ud for Afrikas vestkyst er så småt ved at skabe en fodboldsensation.

Portugals tidligere koloni og den berømte fodboldspiller Nani’s oprindelige hjemstavn er i november 2015 gået hen og blevet nummer 32 på verdensranglisten i fodbold efter en sejr over Zimbabwe.

Kap Verde – sol og afslapning
Kap Verde rev sig løs fra Portugal i 1975 og har en befolkning på godt 500.000 mennesker – en meget fodboldglad befolkning, skal siges.

Se også: solferie på Kap Verde øerne

Vejret på Kap Verde er særdeles stabilt med temperaturer hele året mellem 25 og 30 grader (midt på dagen). Især om vinteren er Kap Verde rejser populære.

Se mere om Kap Verde vejret.

Med sin fornemme plads nummer 32 på FIFA’s verdensrangliste i fodbold er Kap Verde’s landshold faktisk på papiret bedre end det danske fodboldlandshold, som må nøjes med plads nummer 35. Eneste trøst er at Sverige og Norge er endnu ringere placeret på pladserne henholdsvis 45 og 46.

Novembers FIFA rangliste domineres meget usædvanligt af Belgien, som er røget helt til tops efter sejre over Kazakhstan, Israel og Andorra.

De første 10 pladser på FIFA’s rangliste er følgende:

  1. Belgien
  2. Tyskland
  3. Argentina
  4. Portugal
  5. Chile
  6. Spanien
  7. Columbia
  8. Brasilien
  9. England
  10. Østrig

Se den samlede FIFA-rangliste for november 2015 hos FIFA.

Din vurdering:Carne de Porco á Alentejana - Traditionel portugisisk ret

Langt de fleste lande med en kystlinje synes efterhånden at have deres egen udgave af Surf and Turf - en ret, der kombinerer kød og fisk eller skaldyr.

I Portugals tilfælde er den ret Carne de Porco à Alentejana (Svinekød fra Alentejo).

Ud fra navnet, skulle man tro, at denne specielle portugisiske ret kommer fra Alentejo regionen, som ligger i det syd-centrale Portugal med Algarve og Spanien som naboer.

Det er imidlertid ikke tilfældet. Retten blev opfundet på Algarvekysten.

Grunden til at man har valgt at kalde retten á Alentejana skal findes i Alentejos og Algarves ry for svinekød.

Carne de porco a alentejana 

Den meget velsmagende ret er speciel på grund af sit indhold; retten består af svinekød i tern, marineret i hvidvin, paprika, hvidløg, laurbærblade, løg, tomater, chili, koriander, en masse af rød peber samt persille.

Når så svinekødet har ligget i marinaden i 6 timer, bliver det stegt, derefter overhældt med marinaden og tilsat små, spiselige muslinger. Hele herligheden serveres typisk i et lerfad med sovs og som tilbehør er der kartofler i tern.

Historien bag Carne de Porco à Alentejana
Navnet antyder, at retten stammer fra Alentejo, og det er der en ganske logisk forklaring på. Denne portugisiske region har altid været meget berømt for sine svin. Det er mere, end man kan sige om Algarve.

Da retten blev opfundet, blev svinene på Algarvekysten fodret med fisk, og derfor ikke opfattedes kødet ikke som specielt velsmagende - i modsætning til svin fra Alentejo regionen. Nogle argumenterer endda for, at muslinger blev tilføjet for at camouflere, at svinekødet smagte af fisk.

Svineindustrien var, og er stadig, en vigtig industri i Alentejo. Blandt andet er regionen kendt for at producere en udsøgt iberisk røget skinke. Andre vigtige industrier inkluderer produktion af oste, pølser, vin og olivenolie. Derudover har kork-, marmor-, og mineindustrien stor betydning for Alentejos økonomi.

Netop derfor er Alentejo blevet indblandet i rettens navn, og dette forvirrer mange, når de får at vide, at det slet ikke er derfra retten stammer.

I og med at Carne de Porco à Alentejana er en meget populær ret i Portugal, kan den fås landet over. Langt de fleste restauranter, der serverer traditionel, portugisisk mad har også denne lækre ret på deres menukort.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »