Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAlgarve ferie - 2 strande på Algarvekysten i Portugal på TripAdvisor Top-25

Den verdensomspændende rejse-hjemmeside TripAdvisor har placeret to strande i Portugal på deres Top-25 over de bedste strande i Europa.

De to strande er begge beliggende på Algarvekysten:

 • Praia Dona Ana i Lagos
 • Praia da Falésia i Albufeira

Mens stranden Praia Dona Ana udemærker sig ved sine dramatiske klippeomgivelser og fantastiske grotter, roses Praia da Falésia for at være en kæmpestrand med et stort udvalg af forskellige serviceydelser til strandgæsterne.

Lagos er moderne og historisk
Lagos er ikke uvant med at blive hædret at TripAdvisor og byen er også en meget populær turistby; en af de mest besøgte i Algarve og Portugal i det hel taget. Lagos emmer af liv med det store udvalg af turistvenlige strande, mange restauranter, barer og hoteller og byen er på den gode måde én lang nattefest i sommermånederne.

Byen er også et historisk element fra Portugals tid som landet med de mange opdagelsesrejser ud i verden og kan prale af ofte at have været hjemsted for Henrik Søfareren og måske prale mindre af at have været Europas centrum for slavehandel en overgang. Men det er selvfølgelig noget der ligger mere end et par hundrede år tilbage.

Læs også: oplevelser for børn i Algarve

Lagos vandt i 2014 en pris for bæredygtig turisme og ansvarligt miljø, blandt andet ved at være meget opmærksomme på den lokale identitet og kulturarv, samt nedbringning af forurening ved at implementere solpaneler til fremstilling af bæredygtig energi.

Kæmpestrand med plads til at brede sig
Praia da Falésia i Albufeira er en ca. 3 km lang strand, der især i sommersæsonen er meget populær blandt børnefamilier. Faciliteterne er helt i top, med både parkeringsmuligheder, restauranter, toiletter og overvågning af badegæsterne. Den kæmpestore strand går helt ud til den meget populære og eksklusive turistby Vilamoura.

Find ud af hvornår sommeren kommer til Algarve: Vejret i Algarve

Se listen over de bedste strande i Europa hos TripAdvisor. Man undrer sig ikke over, at Køge Bugt Strandpark på Københavns vestegn ikke er med blandt Europas foretrukne strande, når man får et kig på nedenstående videoklip fra den skønne Praia Dona Ana strand i Lagos, Algarve.

Video: stemningsbilleder fra Praia Dona Ana strandens fantastiske omgivelser

Din vurdering:Rejsemesse i Portugal - BTL 2015 rejsemesse i Lissabon

I 2015 afholdes BTL (Bolsa Turismo Lisboa) rejsemessen i Lissabon for 27. gang. Som vanligt er den årlige internationale rejsemesse i Portugal slået stort op i FIL-messehallerne i EXPO. (ikke langt fra Metro-stationen Oriente)

Rejsemessen løber over 5 dage fra 25. februar til 1. marts 2015. Bemærk at de to første messe-dage (25. og 26 februar) er forbeholdt aktører i turistbranchen, mens fredag aften (kl. 18 - kl. 23) samt hele lørdag (kl. 12 - kl. 23) og søndag (kl. 12. - kl. 20) er åben for alle med interesse for rejser og gode ferietilbud.

Der forventes omkring 70.000 besøgende på BTL 2015 samt over 1000 udstillere fordelt på et messeområde på over 30.000 m2.

BTL-messen har primært fokus på nationale destinationer i Portugal, men der er også en hal dedikeret internationale destinationer i 2015, hvor der i år er 36 internationale stande.

Man kan på messen opleve masser af underholding og events i form af f.eks. konkurrencer, musik, dans, vinsmagning, mad-prøvesmagninger og mange af rejsebureauerne har naturligvis medbragt særlige messe-tilbud på ferier og rejser.

Årets teaser for BTL 2015.

Alentejo - Årets nationale destination på rejsemessen
Hvert år tildeles én specifik destination ekstra meget opmærksomhed på rejsemessen (i form af større stand, flere events m.v.).

I år er Alentejo den primære nationale destination på BTL. På Alentejos stand er der ekstra meget fokus på aktiv ferie, naturoplevelser, gastronomi og kulturelle oplevelser.

Latinamerika repræsenteret med flere nye destinationer
Blandt de nye internationale deltagere finder man Peru, Columbia og Paraquai.

Den største internationale deltager er naturligvis Brasilien.

Fokus på start-ups i turistbranchen i Portugal
Et særligt messeområde er dedikeret til nye start-ups i rejsebranchen, der har eksisteret i mindre end 18 måneder.

Norske og danske rejsebureauer med fokus på Portugal
Såvel danske som norske rejsebureauer har også i 2015 sendt repræsentanter til BTL i Lissabon i samarbejde med Portugals Turistbureau.

Billetter til BTL-rejsemessens almindelige besøgsdage koster 5 euro for voksne, 2,5 euro for børn mellem 11 og 17 år samt pensionister, mens børn op til 10 år har gratis adgang.

Se også: Program for aktiviteter og events BTL 2015 (portugisisk)

Din vurdering:Estoril Open 2015 – tennisturnering genopstår i Cascais fra 25. april til 3. maj 2015

Det er lykkedes portugisisk tennis at forblive på ATP’s verdensomspændende tenniskalender, takket være økonomiske indsprøjtninger fra Cascais kommune, samt en stribe investorer og sponsorer.

Turneringen hedder nu officielt Millennium Estoril Open og 2015 udgaven løber af stablen på Clube de Ténis do Estorils grusbaner i perioden fra 25. april til 3. maj.

Portugals bedste tennisspiller deltager
Med en samlet præmiesum på 440.000 euro og Portugals for tiden bedste herretennisspiller João Sousa (nr. 49 på verdensranglisten) på programmet, lægger arrangørerne også op til nye og forbedrede muligheder for publikum.

Et af disse tiltag er, at på alle hverdage spilles kampene først om aftenen fra kl. 19, så alle har en mulighed for at komme og se kampene, og både stadion- og tilkørselsfaciliteter forbedres kraftigt for de 4000 tilskuere, som Centre Court kan rumme.

Arrangørerne har per ultimo februar 2015 endnu ikke offentliggjort det endelige program eller den fulde deltagerliste.

Portugal Open krakkede
Portugal har haft en turnering på ATP touren siden 1990, men det forrige Portugal Open led desværre under økonomiske udfordringer og turneringen i 2014, som blev afholdt i Oeiras, blev den sidste. Nu hedder turneringen igen Estoril Open.

Turneringen har tidligere haft deltagelse af så store navne som Novak Djokovic (vinder 2007) og Roger Federer (vinder 2008).

Din vurdering:Luis Figo kandidat til posten som FIFA præsident‏

Verdens bedste fodboldspiller år 2000, portugisiske Luis Figo, vil være ny præsident for det verdensomspændende fodboldforbund FIFA.

Fodbold har fortjent bedre
Figo annoncerede sit kandidatur tilbage i januar 2015 og forklarede sit ønske om at overtage den magtfulde post i fodboldverdenen med, at han er fortørnet over de omsiggribende anklager om korruption, som den nuværende præsident Sepp Blatter har stået overfor i en rum tid efterhånden, især efter at værtskabet for afvikling af fodbold VM i Rusland i 2018 og Qatar i 2022 blev tildelt i et kraftigt skær af urent spil fra de to nævnte lande.

FIFA’s ry og rygte er sat alvorligt på spil i meget negativ forstand, forklarede Figo og han mener at fodbold har fortjent bedre.

Flere lande med til VM slutrunderne
Seneste har Luis Figo endvidere meddelt, at hvis det står til ham, bliver VM slutrunderne udvidet til helt op til 48 hold og flere ikke-europæiske lande skal have mulighed for at deltage. Det fortalte han i sidste uge på et pressemøde i London, hvor han også fortalte at flere penge skal gå fra FIFA og helt ned til græsrødderne, med fokus på bedre udvikling helt fra bunden. Det skriver DR på deres hjemmeside.

Den nuværende FIFA boss siden 1998, 78 årige Sepp Blatter, skal til kampvalg den 29. maj 2015 for at beholde sin magtfulde position. Taber han skal han overdrage ansvaret til enten Figo, Ali Bin Al Hussein (prins af Jordan) eller Michael van Praag (chef for Hollands fodboldforbund).

42 årige Figo har haft en fodboldkarriere på allerhøjeste niveau og har blandt andet spillet for de største klubber i verden – Barcelona, Real Madrid og Inter - og vandt den prestigefyldte pris Ballon d’Or i 2000, anerkendelsen som verdens bedste fodboldspiller.

Dansk Boldspilunion (DBU) gav sin støtte til Figos kandidatur og 209 medlemslande skal afgive deres endelige stemmer den 29. maj.

Læs også artiklen på World Football om hvorfor de mener, at Figo er den rette udfordrer til Sepp Blatter.

Din vurdering:Invitationskode Ferie For Alle 2015 - billige billetter til Rejsemesse Herning 2015

BEMÆRK:
Se opdateret side om Ferie For Alle 2016 

Den store Feriemesse i Herning afholdes i 2015 fra. 20. - 22. februar i Messecenter Herning (MCH). Årets feriemesse i Jylland markedsføres også som "Danish Travel Show".

For første gang er alle de 10 største charterbureauer i Danmark repræsenteret på Herning Feriemesse, der omfatter omkring 1000 udstillere.

De fem hovedområder på rejsemessen er: Danmark, Camping, Dansk Golfshow, Udeliv og Udland.

Der forventes ca. 60.000 gæster og der vil blive afholdt over 100 rejseforedrag i løbet at de 3 messedage.

Læs mere om Ferie For Alle 2015.

Ferie For Alle 2015 invitationskode - 50% rabat på éntre til Rejsemesse Herning 2015
Som vanligt er det muligt at købe billige billetter til Herning rejsemessen, hvis man i forvejen bestiller billetter online og benytter en såkaldt invitationskode (rabatkode).

Vi er ikke bekendt med at man i 2015 kan opnå gratis adgang eller fribilletter til Ferie For Alle i Herning. Ved tidligere afholdte feriemesser kunne man opnå gratis adgang til rejsemessen i Herning via særlige invitationskoder eller medlemskaber - for eksempel hos Ældresagen. I 2015 er der dog afholdt en række konkurrencer, hvor det har været muligt at vinde gratis billetter.

Oversigt over udvalgte rabatter via Feriemesse For Alle invitationskode:

 • Team Benns invitationskode: FFA15-BENNS
  50% rabat ved entré søndag den 22. februar (gælder kun voksen-billetter og max. 2 billetter per husstand). Pris per billet: 50 kroner.

 • Bravo Tours invitationskode: Ferieforalle-BRAVO
  50% rabat ved entré fredag den 20 februar eller søndag den 22. februar (max. bestilling af 2 billetter per person). Pris per billet: 50 kroner.

  Bravo Tours afholder desuden et særligt stamkunde-arrangement lørdag den 21. februar kl. 9.
  Invitationskode til stamkunde-arrangement: Bravo-stam15
  Det er muligt at deltage for 95. kr, hvilket inkludere entré samt kaffe/te/vand og et rundstykke med smør, ost eller pålæg. Pris per billet: 95 kroner

 • MyCruise.dk invitationskode: FFA2015-Mycruise
  50% rabat ved indgang til Herning feriemesse søndag den 22. februar (gælder kun voksen-billetter og max. 2 billetter per husstand). Pris per billet: 50 kroner.

 • Jysk Rejsebureau invitationskode: FFA2015-Jysk
  50% tilbud på adgang til Herning rejsemesse søndag den 22. februar (gælder kun voksen-billetter og max. 2 billetter per husstand). Pris per billet: 50 kroner.

 • Panter Rejser invitationskode: FFA2015-Panter
  50% rabat på entré til Herning feriemesse søndag den 22. februar (gælder kun voksen-billetter og max. 2 billetter per husstand). Pris per billet: 50 kroner.

Bemærk at invitationskoden kun kan benyttes ved online billetbestilling til Ferie For Alle 2015 her.
(Det er ikke muligt at opnå rabat via invitationskode ved kontant betaling ved ankomst i Messecenter Herning)

Bemærk at der kan være begrænsninger på hvor mange gange en invitationskode virker.

Tip os meget gerne med yderligere info, hvis du har kendskab til øvrige muligheder for download af gratis billetter til éntre, fribilletter via udstillere eller anden adgang med rabat på billetter og priser på Feriemesse Herning 2015.

Normale billetpriser Herning Rejsemesse - entrépriser for voksne og børn i MCH - Herning Messecenter
Dagsbillet priser Ferie For Alle 2015:

 • Voksne: DKK 100

 • Børn 5 - 12 år: DKK 10 (børn under 5 år gratis)

 • Senior 60+: DKK 50 (Kun fredag den 21. februar)

Parkering er gratis ved Messecenter Herning.

40% Rabat på returbillet over Storebælt (Gælder kun biler under 6 meter)
Som gæst på Herning Feriemesse kan man opnå 40% rabat på hjemturen over Storebælt, hvis man køber returbillet på feriemessen. Man skal blot henvende sig i informationen i Indgang Vest ved udgangen fra messen og fremvise kvittering fra Storebæltsbroen eller et Brobizz kort af mærket Ø (eller Øst).

Prisen for en hjemtursbillet over Storebælt koster kr. 140,- og man sparer derfor kr. 95,-

Åbningstider Ferie for Alle Feriemesse Herning
Der er adgang til messen fra fredag til søndag med følgende rejsemesse Jylland åbningstider:

 • Fredag 20. februar 2015: 10.00 - 18.00

 • Lørdag 21. februar 2015: 10.00 - 18.00

 • Søndag 22. februar 2015: 10.00 - 17.00 

Din vurdering:Algarve Cup 2015 – Danmarks kvindelandshold deltager i den prestigefyldte fodboldturnering fra 4-11. marts 2015

Opdatering 11. marts 2015
Danmark skal møde Norge i kampen om femtepladsen i turneringen idag onsdag den 11. marts. Finalen står mellem Frankrig og USA og så skal Sverige møde Tyskland om tredjepladsen i Algarve Cup 2015. Danmarks kamp starter kl. 18 lokal tid (kl. 19 dansk tid).

Sammen med Associação de Futebol do Algarve og FIFA afholder det portugisiske fodboldforbund Federação Portuguesa de Futebol den 22. udgave af Algarve Cup, som i dag er en af de mest prestigefyldte og ældste event for international kvindefodbold.

Turneringen blev afholdt første gang i 1994 og er sidenhen kommet under vingerne på det verdensomspændende fodboldforbund FIFA og betragtes også som et uoffcielt VM i kvindefodbold.

Følg med i resultater og stillinger ved Algarve Cup 2015.

Danmark i gruppe C med meget stærke nationer – se Algarve Cup live på Eurosport
Danmark er placeret i gruppe C og tørner ud mod værtsnationen Portugal, samt Frankrig og Japan i indledende gruppespil. Alle danske kampe bliver vist live på Eurosport.

På den seneste FIFA verdensrangliste er Danmark placeret på en 15. plads. Listen toppes af USA, efterfulgt af Tyskland, Japan, Frankrig og Sverige. Se hele verdensranglisten på FIFA’s hjemmeside.

Algarve Cup 2015 Gruppe A, B og C
Nationerne i de respektive grupper er blevet fordelt som følger:

Gruppe A – Algarve Cup 2015
Tyskland
Kina
Brasilien
Sverige

Gruppe B – Algarve Cup 2015
USA
Island
Norge
Schweiz

Gruppe C – Algarve Cup 2015
Danmark
Frankrig
Japan
Portugal

Kan Tyskland genvinde Algarve Cup eller bliver det Danmark for første gang?
Tyskland er forsvarende mestre fra turneringen i 2014 efter en finalesejr på 3-0 over Japan. Island blev nummer tre og Sverige sluttede på fjerdepladsen.

De danske kvinder har stadig til gode at vinde Algarve Cup, men kan se tilbage på fem andenpladser, en tredjeplads og fire gange som nummer fire i turneringen gennem tiderne.

Ny Algarve Cup finalestruktur per 2015
2015 turneringen ser også en ny struktur for den endelige fordeling af finalepladser.

Hvor det indtil sidste år kun var holdene fra gruppe A og B, som kunne komme i finalen overhovedet og Gruppe C var en gruppe for mindre stærke nationer, som kunne få lidt kvalificeret modstand ved at spille om 7-12. pladsen, er det i 2015 udgaven lavet om til, at det er de to bedste hold fra alle tre grupper som mødes i finalen.

Indledende Algarve Cup 2015 gruppekampe
Kampprogrammet for Algarve Cup 2015 ser således ud:

4. marts: Japan – Danmark 1-2
4. marts: Portugal – Frankrig 0-1
4. marts: Brasilien – Kina 0-0
4. marts: Tyskland – Sverige 2-4
4. marts: Norge – USA 1-2
4. marts: Schweiz - Island 2-0

6. marts: Tyskland – Kina 2-0
6. marts: USA – Schweiz 3-0
6. marts: Sverige – Brasilien 0-2
6. marts: Norge – Island 1-0
6. marts: Japan – Portugal 3-0
6. marts: Frankrig – Danmark 4-1

9. marts: Japan – Frankrig 1-3
9. marts: Brasilien – Tyskland 1-3
9. marts: Portugal – Danmark 2-2
9. marts: Norge – Schweiz 2-2
9. marts: Sverige – Kina 3-0
9. marts: USA – Island 0-0

11. marts spilles alle placeringskampe, når resultaterne af indledende gruppekampe kendes.

Bemærk at nedenstående kampdatoer er forkerte. Det er ovenstående datoer som er gældende.

Din vurdering:Det roterende luksushotel i Nordportugal – banebrydende arkitektur på Design & Wine

En del af det nye firestjernede luksushotel Design & Wine i byen Caminha, ikke langt fra Porto, roterer 35 grader to gange i døgnet, så gæsterne falder i søvn til udsigten mod Santa Tecla bjergene og vågner til udsigten over Minho-floden.

Dette er en banebrydende ny måde at designe hoteller på og konceptet er simpelt. Et ny-tilbygget afsnit af hotellet har fem værelser sat op på en platform, som igen er sat op på en 18 ton tung søjle som kan roterer om sig selv.

Se billeder af Design & Wine Hotel og læs mere på ForbesLife.

Gammel bygning vækket til live
Hotellets hovedbygning Solar das Torres er fra 18 hundredetallet og rummer nu 23 tematiske værelser. Den gamle bygning stod indtil for et par år siden forladt og forfalden, men det blev der i sandhed lavet om på, da medejeren af Design & Wine hotellet og den ene halvdel af arkitektparret Barbosa & Guimarães, Pedro Guimarães, renoverede den gamle bygning og altså samtidig skabte det spændende og topmoderne hotelanneks i hovedbygningens baghave.

Miljømæssig bæredygtighed
Guimarães transformerede den historiske bygning til en sofistikeret oase for kunstelskere og vinkendere og på baggrund af områdets naturlige skønhed, lokal kunst og kultur har han på denne måde fået skabt en dramatisk kombination af en moderne kunstform og miljømæssig bæredygtighed.

Solpaneler er med til at producere den energi som alle værelser skal bruge og selvsamme værelser har alle et tema, som har at gøre med enten malerkunsten, grafisk design, street art og mode.

Restauranten tilbyder det traditionelle portugisiske køkken med et moderne tvist og den overdådige vinkælder har fokus på de fineste årgange af lokalproduceret Vinho Verde.

Finder man hotellets adresse på Google Maps street view, ser man tydeligt i hvilket omfang den meget gamle hovedbygning er blevet renoveret, siden gaden blev fotograferet i 2010 af Google.

Video: kig ind på Design & Wine Hotel

Din vurdering:Aktiv ferie Portugal – tre motionsløb med indbygget sightseeing i Lissabon og omegn – Lissabon Halvmaraton 2015

Lissabon og Cascais gør igen klar til at modtage de mange løbere til tre hæderkronede motionsløb på den lange distance omkring 20 km i februar, marts og april 2015:

15. februar: 20KM Cascais
22. marts: Lissabon Halvmaraton
12. april: Cascais-Oeiras-Lissabon (Belém) 20 km.

20KM Cascais
Allerede den 15. februar skal flere motionister teste formen på den lange distance i den 32. udgave af løbet 20KM Cascais, der har start og mål ved Baía de Cascais i Cascais centrum. Løberne føres en tur rundt i byen, inden de bliver sendt ud langs med Atlanterhavskysten i retning mod Guincho og tilbage igen.

Løbet er meget populært og har altid deltagelse af 3000-4000 ivrige motionister og dem, man vel kan kalde rigtige løbere. Løbet ligger i forbindelse med Fastelavn den 15. februar og ønsker man bare en hyggelig dag med børn og familie, og alligevel få lidt motion og frisk luft, er det også muligt at deltage på en fem kilometer distance, hvor der ikke er krav om at man rent faktisk løber. Rigtig mange vælger at gå distancen denne hyggelig søndag formiddag.

Læs også: Aktiviteter og oplevelser i Portugal - aktiv ferie ved Lissabon, Porto og i Algarve

Som en sjov note skal det lige med, at løbsarrangørerne i 2014 var nye og målermanden, som havde ansvaret for at måle ruten korrekt op, var ikke helt frisk den dag. I hvert fald blev rigtig mange løbere overrasket over at se det samme kilometerskilt undervejs to gange, hvilket reelt betød at løbet var på 21 km. Arrangørerne har lovet ikke at lave den samme fejl i 2015 udgaven.

Starten går kl. 10 og tilmelding er stadig mulig. Pris per deltager er 14 euro for 20 km distancen og 11 euro for den korte tur på 5 kilometer.

Lissabon Halvmaraton
Søndag den 22. marts er der igen mulighed for at snøre skoene og være med i et umådeligt populært motionsløb.

Lissabon Halvmaraton har sat et maksimum på 34.000 deltagere i 2015 versionen, som også er jubilæumsudgave. Det er 25. gang at løbet finder sted.

Ruten er sat i Lissabon og scenariet er specielt for løbsdeltagerne, der alle starter på den fjerne side af den imposante bro Ponte 25 de Abril, krydser broen i retning mod det historiske Lissabon, for at afslutte de lidt mere end 21 kilometer ved området foran det spektakulære kloster Mosteiro dos Jerónimos.

Løbsarrangørerne har allerede her per start februar 2015 gjort opmærksom på, at 30.000 allerede har tilmeldt sig årets udgave af Lissabon Halvmaraton og det forventes, at de, lige som i 2014, må melde alt udsolgt længe inden løbsdagen.

Så tilmelding i god tid er bydende nødvendigt og kan klares på den officielle hjemmeside EDP Meia Maratona Lisboa. Her kan man også læse mere om det børnevenlige Mini Maratona som afholdes samtidigt.

Cascais – Oeiras – Lissabon 20 km.
Portugals ældste motionsløb, som oprindeligt var et stafetløb på 4x5 km (og stadig er det), har tilføjet muligheden for, at enkeltpersoner kan løbe samtlige 20 km alene.

Det er 76. udgave som løber af stablen den 12. april 2015 med start ved Baía de Cascais og så er det ellers bare afsted langs med Avenida Marginal. Målet ligger igen foran Mosteiro dos Jerónimos og på en solskinsdag er det et fantastisk scenarie som udspiller sig langs med ruten. Udsigt til vandet, ind igennem de utallige bydele og byer undervejs og måske bedst af alt, næsten altid med vinden i ryggen.

Motionsløbet på 20 km har et par tusinde deltagere, mens ligeså mange har lavet et hold, der hjælper hinanden igennem de 4 gange fem kilometer. Tilmelding på løbets hjemmeside.

Relateret artikel: Aktiv ferie Portugal - langdistanceløb i Portugal - hel og halvmarathon 2014

Din vurdering:Algarve fremhæves som billig og attraktiv for pensionister i USA og britiske købere af fast ejendom

Algarve er populær, det ved rigtig mange allerede. Men nu anbefales amerikanske pensionister at slå sig ned i det solrige Sydportugal og flere og flere briter overvejer at købe fast ejendom samme sted.

Det skyldes, at den amerikanske dollar og det britiske pund rækker meget længere i denne tid, hvor begge valutaer har vokset sig stærke i forhold til euroen.

Algarve nummer et på Top 10
Det amerikanske online magasin U. S. News har Algarve på førstepladsen på deres top 10 over de ’10 mest økonomisk overkommelige steder’ at slå sig ned som pensionist udenfor USA, hvor den amerikanske dollar strækker længere end i hjemlandet, på grund af nuværende valutakurser.

De begrunder blandt andet valget af Algarve med, at leveomkostningerne er 30 procent lavere end i alle andre lande på det europæiske kontinent og at et pensionistpar ville kunne leve et fuldt ud almindeligt liv i hjertet af det gamle Europa for 2000 dollar om måneden (godt 13.000 kr.)

Se den samlede top 10 på U.S. News.

Det britiske pund genopliver ejendomsmarkedet
Det nuværende skel i valutakursen mellem pund og euro per start februar 2015, er den højeste siden den økonomiske krise startede i 2008, hvor den omsiggribende nedtur for økonomien startede med at æde sit første offer: ejendomsmarkedet.

I 2009 var det britiske pund næsten 1:1 med euroen og det forværrede især aktiviteter forbundet med køb og salg af fast ejendom.

Briterne får meget mere for pengene i dag
Siden februar 2014 og til i dag er kursen på det britiske pund i forhold til euroen steget fra 1,17 til 1,34, hvilket har betydet, at den britiske køber har kunnet se et budget på 175.000 pund stige til 200.000 pund på bare et år.

Det har medført en stor stigning i forespørgsler på ejendomme i Algarve den seneste tid. Den Algarve baserede online ejendomsportal Meravista har fortalt nyhedsmedier, at alene fra november 2014 til januar 2015 er interessen for at vide mere om investering i fast ejendom i Algarve steget med 80 procent og af dem står briterne for 85 %.

Mange nye tilflyttere til Algarve i 2015
Både muligheden for at slippe for at betale portugisisk skat af pension fra hjemlandet, samt den stigende valutakurs er i høj grad medvirkende årsager til, at briter ønsker at bruge mere tid i solen end i regnen. Meravista spår, at såfremt det britiske pund bliver ved med at stå stærkt i 2015, vil Algarve se en eksplosion af nye tilflyttere til regionen.

Det menes, at der allerede bor mere end 100.000 udenlandske pensionister fra hele verden i Algarve og det kan også forventes, at hvis efterspørgslen vokser, stiger priserne naturligvis på ejendomsmarkedet samtidigt.

Det er primært i områder som Carvoeiro og dele af Albufeira, der ser den stigende interesse, mens Lagos og Portimão stadig ligger og kæmper med at komme oven vande og tiltrække mere interesse udefra.

Afsmittende effekt på flyttefirmaer
Direktøren for det internationale flyttefirma Algarve Removals, kan også nikke genkendende til den britiske interesse i Algarve. Han fortæller, at han i snit nu har tre flyttelæs fra UK til Algarve om ugen og kun en halv den anden vej. Det er en kombination af nye tilflyttere og nuværende, der har besluttet sig for at blive og derfor ønsker at få alt indbo fragtet over.

Kilder: theportugalnews og usnews

Din vurdering:Atlantic Cup 2015 Algarve – fodboldturnering med tre danske hold

UPDATE 6. februar 2015

Den allerede igangværende fodboldturnering i Portugal, som efter mange succesrige år anerkendes som en solid forberedelse til den kommende Superligastart om tre uger, har i 2015 udgaven besøg af Brøndby, FC København og FC Midtjylland.

Turneringen afvikles i perioden 30. januar til 7. februar.

Udover hold fra Danmark, er der deltagelse af Örebro og Gøteborg fra Sverige, Dinamo Moskva, samt Boleslav og Jablonec fra Tjekkiet. En på papiret stærkt besat turnering.

Alle hold har per 2. februar spillet første kamp og af de tre danske hold er det kun Brøndby som har vundet og fået tre point ind på kontoen. Se stilling og kommende kampe på Atlantic Cup 2015.

Resterende kampplan
For interesserede danskere i Portugal, der skulle have lyst til at se kampene på stadion, spilles følgende kampe i gruppespillet:

30. jan.: Dinamo Moskva – FC København 2-1
31. jan.: Brøndby – Boleslav 2-0
31. jan.: FC Midtjylland – Örebro 1-1
03. feb.: Örebro – Brøndby 2-1
03. feb.: Boleslav – FC Midtjylland 1-0
04. feb.: Jablonec – FC København 2-0

Finalen i årets Atlantic Cup 2015 kommer til at stå mellem Örebro og Dinamo Maskva.

Brøndby møder Gøteborg om tredjepladen og FC København-Boleslav, samt Jablonec-Fc Midtjylland spiller om de sidste pladser.

Finalespil 7. februar 2015
Alle hold møder kun 2 andre hold i deres respektive gruppe. Efter det indledende gruppespil, spiller vinderen af de to grupper finale den 7. februar på Estádio Algarve.

Samme dag møder nummer 2 og nummer 2 fra de to grupper hinanden om tredjepladsen, nummer 3 og nummer 3 spiller om 5. pladsen og endelige spiller de to hold placeret som nummer fire i gruppespillet, om 7-8 pladsen.

I 2014 vandt FC København turneringen Atlantic Cup med en finalesejr over svenske Örebro.

Atlantic Cup 2015 på TV
I Danmark sender TV3sport kampe live på tv og som live stream på Viaplay.

Se højdepunkter fra Brøndbys 2-0 sejr over Boleslav

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »