Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkFerie for Alle invitationskode 2020 - spar 50% på billet til Feriemesse i Herning Messecenter

Se billetpriser og find Ferie For Alle invitationskode 2020 med 50% rabat ved online bestilling længere nede på siden.

Den årlige danske feriemesse, Ferie for Alle i Herning, afholdes i 2020 fra fredag den 21. februar – søndag den 23. februar.

Herning Rejsemesse er ikke blot Danmarks største feriemesse, men faktisk også Skandinaviens største feriemesse.

Rejsemessen markedsføres i udlandet som Danish Travel Show 2020.

Over 1000 udstillere er fordelt i 13 messehaller i Herning Messecenter (MCH), der er inddelt i 5 tema-områder.

Ud af de 13 messehaller er hele 8 haller dedikeret til camping, campingpladser og autocampere.

Bag messehallerne er der endvidere gjort klar til ca. 1.500 campister. (Kræver køb af særlig Vintercamping billet).

De 4 øvrige hoved-temaer på Herning Rejsemesse 2020 er Danmark, Udland, Udeliv og Golf (Dansk Golfshow).

De fleste større danske rejsebureauer er repræsenteret med omkring 3000 rejseeksperter, der kan rådgive om rejser til over 100 lande og regioner. 

På Ferie For Alle vil man kunne finde mange særlige messetibud på rejser, der samlet udgør rabatter for millioner.

Derudover kan man deltage i et væld af rejseforedrag, konkurrencer, shows og der er en særlig legehal til børn.

Ferie For Alle Invitationskode 2020 - spar 50% ved køb af billet online

Benyt følgende invitationskode og opnå 50% rabat på rejsemesse entré søndag den 23. februar. 2020

Invitationskode: Portugalnyt (giver halv pris på køb af op til 2 billetter ad gangen – begrænset antal)

Køb af billet med invitationskode rabat skal foretages her: https://webshop.ferieforalle.dk/Webshop/Identification?id=374&languageId=1

Bemærk at Ferie for Alle Invitationskode 2020 skal indtastes sammen med egne oplysninger på første side i Ferieforalle.dk webshop. Når invitationskoden (Portugalnyt) er indtastet under "Udfyld invitationskode" klikkes der på ”Tilføj”. Herefter kan man klikke videre, og vælge den ønskede rabatbillet. Efter købet på FerieforAlle.dk Webshop modtager man rejsemesse billetterne på e-mail som PDF fil, der skal udskrives.

Bemærk at der sælges et begrænset antal billetter med ovenstående invitationskode fra Portugalnyt. Virker invitationskoden ikke er det således fordi det maksimale antal solgte billetter med denne invitationskode er opnået. I givet fald kan man forsøge at finde invitationskoder via udstilleres hjemmesider, udstilleres facebook-sider eller udstilleres nyhedsbreve.

Bemærk at man kan vinde et gavekort ved online Herning Rejsemesse billetbestilling senest den 14. februar 2020.

Ferie for Alle 2020 fribilletter eller gratis billetter
Vi er ikke bekendt med at man i 2020 kan opnå gratis billetter eller fribilletter til feriemesse i Herning, men enkelte udstillere tilbyder invitationskoder der også gælder til fredag og lørdag og enkelte udstillere afholder løbende konkurrencer og lodtrækninger hvor man kan vinde fribilletter til feriemesse Herning.

Normale billetpriser Herning Feriemesse - entrépriser for voksne og børn i Herning Messecenter
Dagsbillet priser Ferie For Alle 2020 - uden brug af invitationskoder og rabatkoder:

 • Voksne: DKK 100  (én fuld valgfri dag)
 • Efter-15-billet: DKK 50 (kun gyldig efter kl. 15.00 på én valgfri dag) 
 • Børn 5 - 12 år: DKK 10 (børn under 5 år gratis adgang)
 • Senior 60+: DKK 50 (Kun fredag)

Parkering ved Messecenter Herning er gratis.

Åbningstider Ferie for Alle Feriemesse Herning
Der er adgang til messen fra fredag til søndag med følgende åbningstider:

 • Fredag 21. februar 2020: 09.00 - 17.00
 • Lørdag 22. februar 2020: 10.00 - 18.00
 • Søndag 23. februar 2020: 10.00 - 17.00

Foredrag om Azorerne og Madeira
Portugal-interesserede kan overvære adskillige foredrag om Azorerne og Madeira på Herning Feriemesse 2020.

Foredrag: Azorerne – verdens smukkeste og mest besøgsværdige øgruppe
Fredag d. 21. februar 2020, kl. 11.00, Lokale M21
Lørdag d. 22. februar 2020, kl. 11.00, Lokale M21
Søndag d. 23. februar 2020, kl. 11.00, Lokale M21
Rejsebureau: Bravo Tours
Beskrivelse:
Du behøver ikke rejse til verdens ende for at se paradis, du kan nøjes med at rejse til Azorerne. Her finder du ferie- og naturoplevelser i verdensklasse. Øerne midt i Atlanterhavet byder nemlig på smuk natur, naturfænomener og nogle af jordklodens fantastiske underfundigheder. Der er så mange oplevelser, at det kan være svært at vælge. Hør derfor om Bravo Tours’ mange muligheder, hvor der er uforglemmelige oplevelser i vente, når Claus Jensen fra Bravo Tours – der selv har rejst på hovedøen – fortæller om dine mange muligheder.

Foredrag: Mageløse Madeira 
Søndag d. 23. februar 2020, kl. 11.00, Lokale G3
Rejsebureau: Kulturrejser Europa
Beskrivelse:
Kom og hør hvorfor World Travel Awards, med god grund, atter har belønnet ”vores ø” Madeira med titlen: Verdens bedste ø-rejsemål. Det er nemt at forstå. For på Madeira, Atlanterhavs-øen med det subtropiske klima, er temperaturen altid perfekt (mellem 18-26 grader året rundt) og naturen i særklasse. På vores mest populære rejse bor du på den solrige sydkyst på et firestjernet hotel med all inclusive og havudsigt. Et fortrinligt udgangspunkt, når vores dansktalende rejseleder præsenterer dig for Madeiras berømte blomster, himmelske natur, hjertelige lokalbefolkning, berømte vandingskanaler og moderne hovedstad Funchal. Madeira kan man ganske enkelt aldrig få nok af.

Blandt de øvrige Portugal-fokuserede udstillere kan nævnes:

 • Apollo Rejser
 • Bravo Tours
 • Caddie Golfrejser
 • Gislev Rejser
 • Green2Green
 • Madeira Promotion Bureau
 • Primo Tours
 • Spies Rejser
 • Sun Tours
 • SunCharter
 • Sunweb
 • TUI
 • Århus Charter

Se video fra tidligere afholdt Ferie for Alle rejsemesse

Din vurdering:Historien om S.L. Benfica og deres chancer i Champions League

S. L. Benfica har været i den bedste portugisiske fodboldrække, siden klubben blev etableret i 1934. Vi fortæller her lidt historie om den succesfulde portugisiske klub, holdets nuværende kvaliteter, og hvordan deres chancer for at klare sig i europæisk fodbold i indeværende sæson. 

Portugals største by og hovedstad Lissabon deler vandene i tre, når man taler om fodboldklubber. Benfica, Sporting Lissabon og Belenenses er alle traditionsrige og gamle klubber, som har hver deres trofaste fanskare.

De senere år har det dog primært været arbejderklubben Benfica, som har været kendt uden for Portugal. Men hvad er historien om Benfica, og hvorfor er det som det eneste af de tre hovedstadshold lykkedes klubben at bevare så højt et niveau?

Benfica blev grundlagt i 1904 af studerende som en klub for sport og sociale sammenkomster. Klubben er den dag i dag den portugisiske klub, som har den største tilskuerskare og den klub i Europa, der har den største andel af tilhængere i hjemlandet.

 

"Estadio da Luz, Lisbon" (CC BY 2.0) af stephendgardner.

Gennem tiden har klubben vundet 83 større trofæer. 80 er vundet i Portugal, hvoraf de 37 er mesterskaber, 26 i den portugisiske pokalturnering, 8 i Supertaça Cândido de Oliveira som spilles med vinderne af ligaen og pokalturneringen, 7 i Taça da Liga som er en konkurrence mellem hold fra 1. - og 2. division samt 3 i Campeonato de Portugal.

Internationalt har Benfica vundet den europæiske pokalturnering i 1961 og 1962 samt adskillige andenpladser i UEFA-cuppen (den nuværende UEFA Europe League), Intercontinential Cup samt Den europæiske mesterholdsturnering.

Trods mange succeser var en af klubbens glansperioder 1960erne, hvor holdet vandt otte mesterskaber i træk, hvilket i høj grad er blevet tilskrevet datidens superstjerne og legende Eusébio Ferreira, den eneste spiller som har vundet prisen "Den Gyldne Bold" som spiller for en portugisisk klub.

I modsætning til Belenenses, som senest vandt et mesterskab i 1945/46, og Sporting Lissabon, der ikke har vundet mesterskabet siden 2001/02, har Benfica stort set altid befundet sig i toppen af ligaen. Klubben er forsvarende mester, og de seneste 10 sæsoner har de vundet seks mesterskaber kun udfordret af en anden storklub Porto. 

En af de tre store

Benfica er medlem af den prestigefyldte klub ”De Tre Store”, som er et kælenavn givet til de tre mest succesfulde fodboldklubber i Portugal.

Sammen med FC Porto og førnævnte Sporting Lissabon har de tilsammen vundet alle portugisiske mesterskaber i historien på nær to - Belenenses i 1945/46 og Boavista i 2000/01. Ingen af de tre klubber har nogensinde været degraderet til 2. division, og mens Benficas dårligste placering nogensinde var en 6. plads i 2000/01, var Sporting Lissabons en 7. plads i 2012/13 og Portos en 9. plads i 1969/70. 

 

"Benfica celebrating" af Alface (CC BY-SA 3.0).

Men hvorfor har Benfica aldrig lidt den tort at rykke ned fra Primeira Liga? Nogle vil måske mene, at det skyldes den særlige ”ånd”, som hersker i klubben. De mange trofaste fans der støtter klubben og et gennemsnit på 56.000 tilskuere ved hjemmekampene på Estádio da Luz, som er det 9. højeste blandt europæiske klubber, og det er helt sikkert med til at indgyde gejst i spillerne.

Men mange klubber i Europa har trofaste fans i store mængder, så det vil nok være vovet at satse opsparingen på, at hele forklaringen skal findes her.

Tager man de kritiske briller på, kan man i stedet sætte spørgsmålstegn ved, hvor stor konkurrencen er blandt de portugisiske hold. Måske er der i virkeligheden for stor forskel mellem De Tre Store og de øvrige hold?

Selvom det har kastet mange titler og meget prestige af sig i årenes løb, kan det også have den bagside, at det bliver en sovepude for de portugisiske hold, hvor de først for alvor mærker modstand, når de står over for europæiske storhold af en hel anden kaliber. 

Benficas chancer i Champions League

Og modstand på den internationale fodboldscene er noget, Benfica har mødt i denne sæsons Champions League.

Blot to sejre, en uafgjort og tre nederlag er det blevet for den portugisiske storklub i gruppespillet, hvor de har mødt RB Leipzig, Lyon og Zenit (Skt. Petersborg). En på papiret relativt enkel gruppe, hvor Benfica måske inden turneringen gik i gang var set til at få en god placering i Champions League men allerede nu står det klart, at klubben med en tredjeplads ikke går videre.

Hvis man kigger på liveodds i Champions League hos bookmakere som 888sport, så er det med odds 4.75 lige nu Manchester City der er favoritter til at vinde. Benfica må i stedet ser fremod at spille videre i UEFA Europe League, hvor de med odds 31.00 måske vil få mere success.  

Og måske var det netop førnævnte overlegenhed på den hjemlige front i den portugisiske liga, som bliver Benfica og andre portugisiske holds akilleshæl, når de skal møde andre europæiske klubber. For selvom de måske tabte nøglekampe til de to øverst placerede hold i gruppen, Lyon og RB Leipzig, så tabte de altså også nogle af de kampe, som bare skal vindes, som for eksempel 3-1 nederlaget i Skt. Petersborg til Zenit i oktober.

Selvom Benfica har kunnet fejre mange flotte og rekordsættende triumfer gennem historien, er det mange år siden, at de for alvor har gjort sig bemærket i europæisk sammenhæng.

Man kan tale om udfordringer i at The Big Five – klubber fra de fem største fodboldnationer i Europa - dominerer fodbolden på både økonomisk og sportsligt plan, men det er dog alligevel ind i mellem lykkedes klubber fra mindre fodboldnationer at blande sig i kapløbet. Hollandske Ajax vandt for eksempel sølv i 1995 og serbiske Red Star Belgrade vandt titlen i 1991.

Selvom Champions League-eventyret allerede er sluttet for Benfica i denne sæson, skal man trods eksperternes forudsigelser ikke afskrive dem fra at komme til tops i UEFA Europe League.

Spillere som Pizzi på den offensive midtbane er farlig, hvad både mål og assists angår, og de senere år har klubben satset hårdt på udvikling af egne talenter. Så med mindre at klubben får et tilbud fra en af de større klubber, den ikke kan sige nej til, kan disse unge, dygtige spillere måske være det, som skal til for at klubben endelig får succes på den europæiske bane.

Din vurdering:Online spil-industrien i spændende vækst i Portugal

I årene op til finanskrisen så det lyst ud for den portugisiske gaming-industri.

Portugal var langt fra et førende marked for computer og konsolspiludvikling, men landet var ved at komme godt med, og markedet for online spil og spiludvikling var steget stille og roligt fra en spæd start i 80erne op gennem 90erne og 00erne.

Så ramte finanskrisen i 2009, og ligesom de fleste andre industrier blev usikkerheden langt større for den portugisiske spilindustri.

Flere af Portugals største spiludviklingsstudier lukkede. Men ser man tilbage på finanskrisens effekt på spilindustrien i dag ser det hele måske ikke så sort ud alligevel. 

Faktisk kan finanskrisen nærmest betragtes som en katalysator for Portugals florerende indie spilindustri.


Spilbranchen er et af de største vækstområder
I dag er Portugals gamingindustri nemlig rigtig godt på vej igen, og ser man tilbage på det seneste årti står det nu klart, at spilbranchen har klaret sig ganske godt igennem Portugals hårde økonomiske krise. Sammen med turisme er spilsektoren et af Portugals største vækstområder. Faktisk var der allerede sunde tegn på vej i 2010, hvor spiludvikleren Miniclip bestemte sig for at åbne en afdeling i hovedstaden Lissabon.

Firmaet Miniclip blev lanceret i 2001 og viste sig hurtigt at have ramt plet med sin kæmpestore og varierede samling af små og hurtige onlinespil – for eksempel vandt det internettets Webby Awards People's Choice-kategori tre gange i træk fra 2005 til 2007.

Firmaet kom også solidt med i mobilapp-bølgen og på de sociale medier med spil som '8 Ball pool', der er et af de mest spillede spil på Facebook. Det var blandt andet sådanne platforme, den portugisiske afdeling blev sat i sving med. Lissabonkontoret skulle nemlig være hovedkontor for Miniclips spiludvikling.

En spændende udvikling i Portugal
Miniclip er nu langt fra den eneste successfulde spilgigant i Portugal, for i dag findes der over 100 computerspilsudviklere i Portugal.

Det har banet vejen for flere online spilleportaler, der har ændret den måde vi spiller på. Udviklingen har især været tydeligt på online platforme som online kasinoer. Siden online gambling blev legaliseret i 2016 er bettingbranchen eksploderet ikke bare i interessen for at spille spillene, men også udviklingen af teknologien.

I dag kan man for eksempel spille live blackjack, roulette eller nogen af de andre spil, man kender fra de rigtige kasinoer online. Med live streaming har det gjort oplevelsen så autentisk at flere folk nu spiller online. Det er også en af grundende til at industrien i Portugal klarer sig så fremragende, at den samlet indtægt i Portugal var på €54 millioner i 2017 og €73 millioner i 2018. Dette har givet udviklerne blod på tanden.


Nyt og gammelt talent vender tilbage
Da den økonomiske krise ramte, blev mange af Portugals spiludviklere nødt til at skifte branche til anden IT-udvikling eller til at flytte udenlands til lande som Storbritannien, Tyskland og Finland.

Til gengæld gav lukningen af mange store studioer også plads til mindre, friskere selvstændige studioer. Her mødtes etablerede og erfarne spiludviklere, der stadig havde mod på branchen, med unge entusiastiske udviklere og gamingildsjæle, der var klar til at sponsorere nye projekter. Resultatet blev en kreativ og kvalitetsdrevet 'indie'-industri ('independent', eller selvstændig), der trives den dag i dag, og en gamingsektor, der bliver mere og mere værd år for år.

Takket være denne bølge og Portugals fokus på vækst siden 2015 er branchen efterhånden igen så lovende, at flere og flere af Portugals udviklere vender hjem igen med god erfaring fra udlandet – og ikke mindst fra mange af verdens største computerspilsvirksomheder.

Resultatet er spændende nye virksomheder og spil, der for eksempel ender som finalister i den store Nordic Game Discovery Contest.

Nordic Game Conference, der står bag og er en af Europas førende gamingkonferencer, holdt i øvrigt også deres GameDev camp i Lissabon for tredje år i træk i oktober. Fremtiden ser lys ud igen.

Din vurdering:Resultat af valg i Portugal 6. oktober 2019

Valget i Portugal 6. oktober gav følgende resultat.

Parlamentet tæller 230 pladser, og ingen partier fik absolut flertal.

Stemmetallene var følgende (optalte stemmer mandag morgen 7. oktober):

- det regerende PS parti:  36,65% (106 pladser i parlamentet)
- PPD-PSD (som venstre/konservative): 27,9% (77 pladser i parlamentet)
- BE (venstreblokken som SF i Danmark circa): 9,67% (19 pladser i parlamentet
- CDU (kommunister - ekstremt venstreparti) : 6,46% (12 mandater)
- CDS-PP (som radikale circa): 4,25% (5 mandater)
- PAN (grønne): 3,28% (4 mandater)
- CHEGA (extremt højreparti): 1,3% (1 mandat) - nyt parti
- Det Liberale Initiativ - IL (som en art midtsøgende Liberal Alliance) - 1,3% (1 mandat) - nyt parti
- LIVRE - centre venstre - pro-europæiske øko-socialister - 1,09% (1 mandat)

Andre/ikke optalt: 6,2% (4 mandater)

Stemmeprocenten blev på 54,5%. I Portugal måles valgdeltagelse sjovt nok som 'sofavælger-procent' eller mere politisk korrekt: 'abstencão', som således blev på 55,5%.

Konklusion af valgresultat i Portugal 2019
Antonio Costa befæstede sin position som leder af landets største parti med en fremgang på 20 mandater (fra 32,3% afstemmerne ved valget i 2015).

For første gang er en parlamentariker fra det ekstreme højre valgt til Portugals parlament. Det blev dog kun til et enkelt mandat.

Se yderligere kommentarer til valgresultat i Portugal 2019 på The Guardian.

Din vurdering:Musik-festivaller i Portugal

Sommeren er over os og det er musikken også.

Vi har samlet nogle af de bedste musik-festivaller i Portugal, som du kan deltage i eller hvis det er for sent, så kan du i hvert fald sætte kryds i kalenderen nu til næste år.

Portugal er i sig selv fyldt op med spændende events, men hvis du allerede befinder dig i Portugal eller du har planer om at gøre det snart, så kan det altid være interessant og spændende at rejse væk et par dage for at opleve noget sjovt og nyt.

Vi har derfor også samlet et par musik-festivaller eller alternativer til festivaller i nærheden af Portugal.NOS Alive
I juli kan du deltage i NOS Alive i Portugal, hvor du kan se nogle af de bedste bands, der topper hitlisten spille under denne festival, der kombinerer musik og kunst.

Udover musikken kan du nemlig se en udstilling af noget urban art i et specifikt område, hvor de har givet plads til nye kunstnere til at skabe noget kunst ud af genbrugsmaterialer.

Super Bock Super Rock
En anden populær festival i Portugal er Super Bock Super Rock, der også finder sted i juli. Festivalen har tidligere været afholdt i Parque das Nacões i Lisbon, men vender i år tilbage til Meco, Sesimbra (tættere på havet og stranden).

Festivalen er nemlig kendt for at forny sig hvert år og skabe en original oplevelse hver gang.

Du kan forvente dig et mix af både internationale og portugisiske artister.

Nos Primavera Sound
Festivalen er desværre allerede holdt for i år, men du kan sætte kryds i kalenderen til næste år i juni, hvor NOS Primavera Sound hvert år afholdes.

Det er en af Portugals største festivaler, der har et hav af nationale og internationale artister. Det er en af de større festivaler, hvor du både kan se artisterne spille på den store hovedscene eller deltage i de mere intime koncerter på nogle af de mindre scener.

Musikfestivaler og alternativer i nærheden af Portugal

Musikfestivaler i Barcelona
I løbet af sommeren kommer der forskellige større og mindre musikfestivaler i Barcelona. Der vil blandt andet blive afholdt Doctor Music Festival 2019 mellem 11. juli til d. 15. juli, der tilbyder en speciel oplevelse der går udover musikoplevelsen og skriver selv at festivalen også tilbyder en personlig udvikling i løbet af dagene.

Alternativ festival i Barcelona
Hvis du er interesseret i en lidt anderledes festival, så kan du blive inspireret af den mere alternative La Festa Mayor De Gràcia som er en af de største kulturelle begivenheder i Barcelona. Konceptet for festivalen er anderledes, da det handler om at dekorer Gràcia kvarterets gader på den flotteste måde. Du går derfor et smukt og unikt syn i møde, hvis du besøger denne festival, da alle tager det meget seriøst og de forskellige gader har anderledes temaer.

EPT i Barcelona
Et andet interessant event i Barcelona denne sommer er poker festivalen EPT Barcelona som starter den 20. august og løber helt frem til den 1. september. Et oplagt event for dem der er interesseret i poker og udover action ved bordene, så kan du også forvente en masse andre aktiviteter. Der er blandt andet en spillerfest d. 25. august med en mojito-stand, DJ, præmier på højtkant og fri bar.

Pride i Madrid
Du kan i år mellem d. 28 juni og 7 Juli deltage i Pride i Madrid. Det har siden 2017 været en af de største Pride i hele verdenen og programmet indeholder diverse kulturelle indlæg, fredelige demonstrationer og musik. Eventet plejer at bringe over 2 millioner sammen fra diverse lande i hele verdenen og bringer folk i alle aldre sammen.

Musikfestivaler i Madrid
Madrid tilbyder ligeledes et hav a musikfestivaler, hvor der er noget at finde for en hver smag. Hvorvidt om du er til musikken eller oplevelsen i sig selv, så er der en bred vifte af festivaler, du kan besøge. Der er blandt andet Rio Babel Festival mellem d. 4. juli til d. 6. juli, der bringer den spanske musik scene sammen samt mere internationale navne som britiske DJ Fatboy Slim.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »