Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkErfaren pilot lander fly på Madeira i voldsomt blæsevejr

Passagererne ombord på et TUI fly oplevede en lidt skræmmende landing i Madeira Lufthavn tidligere på måneden (20. oktober 2014), da kraftige vinde skabte nogle udfordrende omstændigheder for piloten.

Erfaren pilot lander sikkert – bevidst handling?
Som det kan ses i nedenstående videoklip, lykkedes det en erfaren pilot at lande flyet sikkert på landingsbanen på Madeira, trods den voldsomme blæst.

Det vurderes af eksperter, at piloten allerede kendte omstændighederne ved den forestående landing og at det nok er bevidst, at han styrer flyet lidt zigzaggende det sidste stykke, inden hjulene rammer banen og alle kan ånde lettede op.

Din vurdering:Portvin – mormors foretrukne drik er blevet hyper trendy. Kan det samme ske for en Francesinha?

De fleste af os nyder gerne et glas portvin. Og helst som den er - direkte fra flasken og ned i et portvinsglas, enten som aperitif eller til desserten (eller begge dele).

Men der er ikke mange unge, der på samme måde værdsætter et godt glas portvin, som man har drukket den i flere hundrede år.

Prøv noget nyt – opskrifter på portvinscocktail
Men portvin er ikke længere gammeldags eller forbeholdt bedsteforældre, men har nu vundet indpas på barer og restauranter i Porto – som ingrediens i en cocktail.

Portonic kaldes den og er et miks af portvin (primært hvid) og tonicvand, tilsat krydderurter og frugtstykker. Opskriften på denne forfriskende drink kan naturligvis varieres efter smag og behag og lige som næsten alt andet nyt, er der modstandere af idéen om at blande Portvin med noget som helst.

Men en Portonic er bare toppen af det Portvinsblandede drinks- isbjerg. Der findes en hel hjemmeside dedikeret til Portvinscocktails, så muligheden for at prøve noget nyt er lige til – det er bare at gå i gang.

Trenden er lige kommet til København
København har også set sin første portvinsbar - kaldet Portvinsbaren. En bar åbnet at unge mennesker, der har luret, at portvin endnu engang er kommet for at blive – endog både i sin rene form og som en nymodens portvinscocktail. Det skriver Politiken i sin kultursektion.

Francesinha – grum eller lækker?
Porto har ubestrideligt lavet en verdensfavorit med portvinen, men har de gjort det samme med Francesinha - den traditionelle sandwich fra det nordlige Portugal?

Det er en kraftig sag der indeholder skinke, pølse, kød, smeltet ost, spejlæg og ikke mindst en tyk tomat- og øl sovs, der overhældes den ellers godt fyldte sandwich inden servering – serveres med pomfritter.

Læs snapguidens How To Make A Francesinha i 67 nemme og underholdende trin, med tilhørende billeder.

Det skal ikke udelukkes, at et glas portvin eller to kunne hjælpe på den lidt oppustede fornemmelse man måske sidder med efter indtagelsen af en Francesinha.

Din vurdering:Rabat på ferieboliger i Portugal - FDM Travel giver op til 20% rabat ved tidlig booking til sommer 2015

FDM Travel udlejer netop nu. ferieboliger i Portugal med op til 20% rabat.

FDM Travel kampagnen med book-tidligt-rabat gælder for tidlig booking af feriebolig i Portugal til sommer 2015 via FDM Rejser i Danmark.

De aktuelle tilbud på ferieboliger i Portugal omfatter:

 • Algarve ferieboliger med op til 20% book-tidlig-rabat.
 • Madeira ferieboliger med op til 20% book-tidlig-rabat.
 • Lissabons kyst ferieboliger med op til 15% book-tidlig-rabat.

Få FDM Travel køb-tidligt-rabat på ferieboliger her.

I andre lande i Europa kan man via FDM Rejser spare helt op til 40% af lejeprisen ved reservation af ferieboliger i god tid før sommer 2015. Man kan f.eks. finde gode feriebolig tilbud i Frankrig, Spanien, Italien, Grækenland, Malta, Tyskland og Østrig.

Deltagende hoteller, resorts og ferieboliger på Algarvekysten

 • Hotel Apartamento Aqua-Mar, Olhos de Agua - 10% rabat
 • Jardim do Vau, Portimao - 20% rabat
 • Clube Oceano, Albufeira - 20% rabat
 • Vila Petra, Albufeira - 10% rabat
 • Alfagar Village, Albufeira - 10% rabat
 • Olympus Luna Vilamoura Suites, Vilamoura - 20% rabat
 • Colina da Lapa Resort, Carvoeiro - 20% rabat
 • Prainha Village, Alvor - 15% rabat
 • Alagoa Mar, Olhos de Agua - 10% rabat

Deltagende hoteller, resorts og ferieboliger på Madeira

 • Dorisol Buganvilia Hotel, Funchal - 10% rabat
 • Dorisol Mimosa Hotel, Funchal - 10% rabat
 • Pestana Palms, Funchal - 15% rabat
 • Quinta Splendida, Funchal - 10% rabat
 • Madeira Regency Cliff, Funchal - 20% rabat
 • Hotel Orquidea, Funchal - 10% rabat
 • Pestana Promenade, Funchal - 10% rabat

Deltagende hoteller, resorts og ferieboliger på Lissabonkysten

 • Clube do Lago, Estoril - 10% rabat
 • Hotel Inglaterra, Estoril - 10% rabat
 • Hotel Baia, Cascais - 15% rabat
 • Senhora da Guia, Cascais - 15% rabat
 • Viva Marinha Hotel & Suites, Cascais - 15% rabat
 • Pestana Cascais, Cascais - 10% rabat

I vintersæsonen kan man ofte finde gode tilbud på langtidsleje af ferieboliger blandt Portugalnyts ferieboliger.

Din vurdering:Portugals BCP Millennium bank har allerede bestået 'om-eksamen' efter stresstest‏

Portugals største private bank BCP Millennium klarede ikke første cut i forbindelse med den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) omfattende test af 130 europæiske bankers evner til at stå imod en krise.

Testen skulle vise om Europas banker var i stand til at modstå en økonomisk krise, skulle den opstå igen, og Millennium måtte altså ud i en ’om-eksamen’ for at blive godkendt.

Indledningsvist havde BCP en manko kapital på 1.1 mia. euro, men overholdte ellers alle andre scenarier.

Men i og med at testen ikke havde indregnet de første 10 måneder af 2014, kunne BCP meddele, at de i juni med succes lavede en fortegningsemission på samlede 2.25 mia. euro og skal således ikke gøre mere for at få det blå stempel af Den Europæiske Centralbank (ECB) OG EBA.

12 banker skal finde flere penge
25 af de 130 testede banker bestod ikke i første omgang og 13 af de 25 banker har fået 6-9 måneder til at få tilført mere kapital. De sidste 12 har tilsammen skaffet sig 15 mia. euro og skal ikke længere bekymre sig.

Den 4. november 2014 kommer de 130 banker sammen under tilsyn af Den Europæiske Centralbank og det var vigtigt at få konstateret, hvor godt eller galt fat det stod til.

Danske banker bestod den økonomiske sundhedstest
Alle danske og britiske banker klarede sig igennem skærene og det er primært græske og især italienske banker, som har fået kniven for struben. De har 14 dage til at komme op med en plan for, hvordan de kan skaffe sig den nødvendige kapital på 6-9 måneder.

Det er den største stress test nogensinde udført og ifølge en ekspert fra Aalborg Universitet, er de europæiske banker samlet set godt kørende og kan godt modstå et hårdt pres ved en ny finanskrise.

Kilder: Jyllands-Posten og Reuters

Din vurdering:Azorerne vinder fornem pris – rejsedestinationen med det mest bæredygtige miljø - Platinum Quality Coast 2014-2015

Azorerne er ikke en øgruppe som de fleste og det anerkendes atter engang.

Quality Coast programmet drives af Den Europæiske Kyst & Marine Forening med støtte fra EU og har til formål at give en stringent vurdering af mere end 1000 kystlinjer og ø-destinationer, på baggrund af 120 indikatorer fordelt på 20 kriterier.

Læs også: Besøg Azorerne – ferie-guide til Azores Islands

Azorerne anerkendes igen og igen
Azorerne vinder titlen som den mest bæredygtige turistdestination i miljømæssig forstand.

Delelementer i den samlede vurdering indebærer blandt andet, at der lokalt er brugt mange kræfter på at bevare en særegenhed og identitet, naturen og den historiske kulturarv, det smukke landskab og ikke mindst et rent miljø.

Det skal nævnes, at det er første gang prisen Platinum Quality Coast 2014-2015 uddeles, men Azorerne har tidligere vundet Quality Coast Gold Award 2013/2014.

Få mere information på Quality Coast og læs meget mere om Azorerne - de blå vulkanøer ud for Portugals vestkyst.

Video: São Miguel set fra oven

Din vurdering:Nazaré – en fantastisk by med god mad og afslappende atmosfære – surferen Garrett McNamara hylder Nazaré

Den amerikanske vovehals på de allerhøjeste bølger, surferen Garrett McNamara, fortæller til The Telegraph, at Nazaré er byen han altid vender tilbage til.

Nazaré har også lagt bølger til hans vanvittige surfing-rekorder. På Praia do Norte ved badebyen der ligger 120 km. fra Lissabon og har en af de smukkeste udsigter over Atlanterhavet, har Garrett McNamara surfet på mere end 30 meter høje bølger.

Læs mere om Nazaré

Garrett McNamara er et kendt ansigt i byen
Men det er ikke kun havets bølger der gør indtryk på amerikaneren, det er også byen i sig selv. Ifølge ham har Nazaré meget mere at byde på. Han er specielt glad for de lokales imødekommenhed, restauranterne og før omtalte fantastiske udsigt fra klippen med den gamle befæstning og fyrtårn Forte de São Miguel Arcanjo / Farol da Nazaré fra det 16. århundrede.

Garrett McNamara har tillige giftet sig med sin amerikanske kone i byen.

Læs surferen Garrett McNamaras bud på oplevelser i Nazaré i ’A Praia’ bydelen og ’O Sitio’ bydelen, der ligger på toppen af alting.

Video: Se fantastiske billeder fra Nazaré med Garrett McNamara

Din vurdering:Rejsemesse Øksnehallen - download billet med rabat på 50% via FDM Travel til Øksnehallen Rejsemesse 2014

Årets Rejsemesse for Kvalitetsrejser afholdes som vanligt i Øksnehallen på Vesterbro i København, hvor man kan møde udstillere, høre foredrag og få en snak med diverse rejseeksperter.

Man kan også deltage i aktiviteter og konkurrencer på rejsebureauernes stande. F.eks. kan man se en rigtig Formel 1 racer, der er udstillet hos Rapido Travel.

På FDM Travels stand kan man deltage i konkurrencer om rejsegavekort på op til 25.000 kr.

Vagabond Rejsemesse 2014 i Øksnehallen København åbningstider og billetpriser
Øksnehallen Rejsemesse 2014 afholdes den 18. og 19. oktober 2014 fra kl. 10.00 - 17.00, og det er fortsat Vagabond, der er arrangør.

Køb billet med 50% rabat på entré via FDM Travel
Hvis man køber billetter på forhånd med download via internet kan man spare 50% på entré til Øksnehallen Rejsemesse 2014.

Bestil f.eks. billet via FDM Travel med 50% rabat (Download og udprint billet)

Rabatprisen er 50 kroner - istedet for normal billet ved indgangen til Øksnehallen, hvor billetpris er 100 kroner.

Entré for børn mellem 2-12 år er 50 kroner, og børn under 2 år kan medbringes gratis.

Køb, download og udprint blot rejsemesse-billetten online, og præsentér den ved ankomst til Rejsemessen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen

Mange øvrige rejsebureauer udover FDM Travel tilbyder også billige billetter med adgang til halv pris - herunder f.eks. Best Travel, Bravo Tours og Kulturrejser Europa.

Hvor ligger Øksnehallen i København? - Øksnehallens adresse 
Halmtorvet 11,
1700 København V,

Mulighed for fribilletter og gratis adgang til rejsemesse i Øksnehallen?
Tidligere år har man som abonnent på Vagabond Rejsemagasinet REJS kunnet opnå gratis billetter til rejsemessen i Øksnehallen, men i 2014 er vi ikke bekendte med muligheder for fribilletter, gratis adgang. Tip os gerne hvis vi har overset en mulighed for at få gratis éntre til Øksnehallens Rejsemesse 2014.

I 2013 deltog ca. 14.500 gæster og 733 udstillere på Rejsemessen for Kvalitetsrejser i København.

Portugal på Rejsemessen for Kvalitetsrejser
Blandt rejsebureauerne på rejsemessen med Portugal på programmet finder man bl.a. FDM Rejser, Best Travel, Bravo Tours, Kulturrejser Europa, Spies Rejser og Star Tour.

Din vurdering:Ernest Hemingway og det falske avisinterview på Madeira i 1954

Trådte Hemingway overhovedet ind på Madeira fra sin båd, da han besøgte Funchal for første og eneste gang i 1954?

Det mente en journalist fra dengang at Hemingway gjorde, men i dag er en professor af en noget anden opfattelse.

Gammel artikel taget op til revision
Små 60 år efter at avisen O Diário de Notícias, udgivet i Funchal på Madeira, havde skrevet et stort interview med forfatteren til mange bestsellere, blandt andet The Snows of Kilimanjaro, er det kommet frem, at journalisten på ovennævnte publikation nok ikke havde snakket med Hemingway, men konstrueret en artikel, baseret på den amerikanske forfatters kone Mary Welsh Hemingways oplevelser og hun havde rigtig nok bevæget sig ind til byen Funchal, i den korte periode hun og hendes mand havde ligget til kaj på deres sejltur.

Sådan synes det at have foregået, hvis man skal tro George Monteiro, professor i engelske, men også portugisiske og brasilianske studier på Brown Universitetet, USA og forfatter til bøger om store, kendte forfattere lige fra Henry James til Fernando Pessoa med mange flere.

Hvem overvågede journalisterne i 1954?
George Monteiro har forfattet et spændende essay, i hvilken han gennemgår journalistens, der i avisartiklen kalder sig A.R., artikel om Hemingways besøg til Madeira og Monteiro mener, baseret på en kort beskrivelse han fandt i Mary Welsh Hemingways memoirer How It Was fra 1956, at det var hende der gik rundt i Funchal og ikke Ernest, men der har A.R. formentlig lavet en journalistisk stramning og gjort den store amerikanske forfatter til hovedpersonen – ikke hans kone.

Monteiro er af den opfattelse, at Mr. Hemingway slet ikke forlod deres skib Francesco Morosini under det korte stop de havde ved Madeira, som O Diário de Notícias journalisten ellers skiver på forsiden af avisen 16. juni 1954.

Kritisk gennemgang af avisartiklen
I det hele taget prøver Monteiro at dissekere A.R.s artikel næsten 60 år senere. Hans essay blev første gang publiceret i The Hemingway Review 2013.

Blandt andet konstaterer Monteiro, at det var Hemingways kone og skibets kaptajn, der havde taget turen ned fra Monte i byens meget berømte slæder og han mener deslige, at journalisten måske bare har læst sig til baggrundsoplysninger om Hemingway og hans forfatterskab og samtidig gætter lidt. Et falsk interview, baseret på en samtale der formentlig ikke fandt sted.

Læs George Monteiros spændende og fascinerende essay Ernest Hemingway in Madeira in 1954 og vurdér selv, om der ikke allerede dengang blev skrevet sensationsjournalistik i aviserne på Madeira.

Det var i øvrigt Ernest Hemingways første visit til Madeira, en ø han ellers var blevet inviteret til af en ven 36 år tidligere, men takkede nej til at besøge, efter han blev såret i 1918 i første verdenskrig, som heltemodig amerikansk ambulancefører i den italienske hærs tjeneste.

Din vurdering:Jazz-koncerter i Portugal - oplev Martin Jacobsen Quartet i Lissabon og i Coimbra

Den danske saxofonist Martin Jacobsen og hans jazz-band Martin Jacobsen Quartet giver adskillige koncerter i Potugal i oktober 2014.

Program Martin Jacobsen Quartet - Jazz i Portugal:

15. oktober - Velha Senhora, Lissabon

16. oktober - JACC - Jazz ao Centro Clube, Coimbra

17. oktober - Hot Club de Portugal, Lissabon (€ 7,5)

18. oktober - Hot Club de Portugal, Lissabon (€ 7,5)

Alle koncerter i Portugal starter kl. 22.

Martin Jacobsen Quartet har afholdt koncerter over hele verden siden 2008.

Kvartetten består af:

 • Martin Jacobsen - tenor saxofon (Danmark)
 • Filipe Melo - piano (Portugal)
 • Nelson Cascais - kontrabas (Portugal)
 • João Pereira - trommer (Portugal)

Koncerterne i Portugal afvikles i samarbejde med Den Danske Ambassade i Lissabon.

Læs mere information om Martin Jacobsen på http://www.martinjacobsen.com

Se Youtube video fra nylig Martin Jacobsen koncert i Sydkorea:

Din vurdering:Danmark-Portugal 0-1 14. oktober 2014 – EM-kval 2016 Gruppe I – Ronaldo tangerer målrekord

Portugal vandt tirsdag 14. oktober 2014 over Danmark med 1-0 i Parken, København på et mål af Cristiano Ronaldo i 95. minut.

Se også: Danmarks EM Gruppe 2016 - Stilling EM Kval Gruppe I med Danmark og Portugal

Ronaldo gjorde det onde mod Danmark i sidste minut
Hvad der ellers lignede en sikker 0-0 lige til det sidste, blev i stedet til et mareridt for Morten Olsen og hans udvalgte, da Cristiano Ronaldo pandede bolden ind bag Danmarks målmand Kasper Schmeichel i 5. minut af fem mulige i 2. halvlegs tillægstid.

Stor tilfredshed i Portugals lejr
Jublen var naturligvis stor blandt Portugals spillere og ditto nedtrykt blandt de danske landsholdsspillere. Ifølge den portugisiske fodboldavis A Bola, fortæller Ronaldo, at sejren til Portugal var ’helt fortjent’. Portugals landstræner Fernando Santos forventer, at det var ’den første sejr af mange’ og Ricardo Carvalho mener, at ’attituden hos alle hans holdkammerater var fremragende’.

Rekordholder Ronaldo
Med sit mål mod Danmark og 22. i alt tangerede 29 årige Ronaldo rekorden som den mest scorende spiller i UEFAs kvalifikations- og slutrundekampe, skriver tv2sporten.dk. Det er en rekord han nu har med den legendariske, tidligere tyrkiske landsholdspiller Hakan Sükür og selveste Jon Dahl Tomasson. De to sidstnævnte er ikke længere aktive, så Ronaldo kan vist med sindsro se frem til at få rekorden for sig selv.

Læs også: Ronaldo er verdens bedste ifølge danske landsholdspillere

Andre af Ronaldos mange rekorder inkluderer blandt andet:

 • Yngste spiller til at nå 100 landskampe for Portugal (27 år på det tidspunkt)
 • Den spiller i La Liga (Spanien), der hurtigst scorede 150 mål

Desuden har han rundet 100.000.000 (100 mio.) venner på Facebook. Det takker han sine fans for i dette videoklip.

Video: Ronaldo scorer det enlige mål i Portugals 1-0 sejr over Danmark i Parken, oktober 2014 (ikke original video. UEFA har blokeret originale videoklip)

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »