Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAzorerne vinder fornem pris – rejsedestinationen med det mest bæredygtige miljø - Platinum Quality Coast 2014-2015

Azorerne er ikke en øgruppe som de fleste og det anerkendes atter engang.

Quality Coast programmet drives af Den Europæiske Kyst & Marine Forening med støtte fra EU og har til formål at give en stringent vurdering af mere end 1000 kystlinjer og ø-destinationer, på baggrund af 120 indikatorer fordelt på 20 kriterier.

Læs også: Besøg Azorerne – ferie-guide til Azores Islands

Azorerne anerkendes igen og igen
Azorerne vinder titlen som den mest bæredygtige turistdestination i miljømæssig forstand.

Delelementer i den samlede vurdering indebærer blandt andet, at der lokalt er brugt mange kræfter på at bevare en særegenhed og identitet, naturen og den historiske kulturarv, det smukke landskab og ikke mindst et rent miljø.

Det skal nævnes, at det er første gang prisen Platinum Quality Coast 2014-2015 uddeles, men Azorerne har tidligere vundet Quality Coast Gold Award 2013/2014.

Få mere information på Quality Coast og læs meget mere om Azorerne - de blå vulkanøer ud for Portugals vestkyst.

Video: São Miguel set fra oven

Din vurdering:Nazaré – en fantastisk by med god mad og afslappende atmosfære – surferen Garrett McNamara hylder Nazaré

Den amerikanske vovehals på de allerhøjeste bølger, surferen Garrett McNamara, fortæller til The Telegraph, at Nazaré er byen han altid vender tilbage til.

Nazaré har også lagt bølger til hans vanvittige surfing-rekorder. På Praia do Norte ved badebyen der ligger 120 km. fra Lissabon og har en af de smukkeste udsigter over Atlanterhavet, har Garrett McNamara surfet på mere end 30 meter høje bølger.

Læs mere om Nazaré

Garrett McNamara er et kendt ansigt i byen
Men det er ikke kun havets bølger der gør indtryk på amerikaneren, det er også byen i sig selv. Ifølge ham har Nazaré meget mere at byde på. Han er specielt glad for de lokales imødekommenhed, restauranterne og før omtalte fantastiske udsigt fra klippen med den gamle befæstning og fyrtårn Forte de São Miguel Arcanjo / Farol da Nazaré fra det 16. århundrede.

Garrett McNamara har tillige giftet sig med sin amerikanske kone i byen.

Læs surferen Garrett McNamaras bud på oplevelser i Nazaré i ’A Praia’ bydelen og ’O Sitio’ bydelen, der ligger på toppen af alting.

Video: Se fantastiske billeder fra Nazaré med Garrett McNamara

Din vurdering:Rejsemesse Øksnehallen - download billet med rabat på 50% via FDM Travel til Øksnehallen Rejsemesse 2014

Årets Rejsemesse for Kvalitetsrejser afholdes som vanligt i Øksnehallen på Vesterbro i København, hvor man kan møde udstillere, høre foredrag og få en snak med diverse rejseeksperter.

Man kan også deltage i aktiviteter og konkurrencer på rejsebureauernes stande. F.eks. kan man se en rigtig Formel 1 racer, der er udstillet hos Rapido Travel.

På FDM Travels stand kan man deltage i konkurrencer om rejsegavekort på op til 25.000 kr.

Vagabond Rejsemesse 2014 i Øksnehallen København åbningstider og billetpriser
Øksnehallen Rejsemesse 2014 afholdes den 18. og 19. oktober 2014 fra kl. 10.00 - 17.00, og det er fortsat Vagabond, der er arrangør.

Køb billet med 50% rabat på entré via FDM Travel
Hvis man køber billetter på forhånd med download via internet kan man spare 50% på entré til Øksnehallen Rejsemesse 2014.

Bestil f.eks. billet via FDM Travel med 50% rabat (Download og udprint billet)

Rabatprisen er 50 kroner - istedet for normal billet ved indgangen til Øksnehallen, hvor billetpris er 100 kroner.

Entré for børn mellem 2-12 år er 50 kroner, og børn under 2 år kan medbringes gratis.

Køb, download og udprint blot rejsemesse-billetten online, og præsentér den ved ankomst til Rejsemessen for Kvalitetsrejser i Øksnehallen

Mange øvrige rejsebureauer udover FDM Travel tilbyder også billige billetter med adgang til halv pris - herunder f.eks. Best Travel, Bravo Tours og Kulturrejser Europa.

Hvor ligger Øksnehallen i København? - Øksnehallens adresse 
Halmtorvet 11,
1700 København V,

Mulighed for fribilletter og gratis adgang til rejsemesse i Øksnehallen?
Tidligere år har man som abonnent på Vagabond Rejsemagasinet REJS kunnet opnå gratis billetter til rejsemessen i Øksnehallen, men i 2014 er vi ikke bekendte med muligheder for fribilletter, gratis adgang. Tip os gerne hvis vi har overset en mulighed for at få gratis éntre til Øksnehallens Rejsemesse 2014.

I 2013 deltog ca. 14.500 gæster og 733 udstillere på Rejsemessen for Kvalitetsrejser i København.

Portugal på Rejsemessen for Kvalitetsrejser
Blandt rejsebureauerne på rejsemessen med Portugal på programmet finder man bl.a. FDM Rejser, Best Travel, Bravo Tours, Kulturrejser Europa, Spies Rejser og Star Tour.

Din vurdering:Ernest Hemingway og det falske avisinterview på Madeira i 1954

Trådte Hemingway overhovedet ind på Madeira fra sin båd, da han besøgte Funchal for første og eneste gang i 1954?

Det mente en journalist fra dengang at Hemingway gjorde, men i dag er en professor af en noget anden opfattelse.

Gammel artikel taget op til revision
Små 60 år efter at avisen O Diário de Notícias, udgivet i Funchal på Madeira, havde skrevet et stort interview med forfatteren til mange bestsellere, blandt andet The Snows of Kilimanjaro, er det kommet frem, at journalisten på ovennævnte publikation nok ikke havde snakket med Hemingway, men konstrueret en artikel, baseret på den amerikanske forfatters kone Mary Welsh Hemingways oplevelser og hun havde rigtig nok bevæget sig ind til byen Funchal, i den korte periode hun og hendes mand havde ligget til kaj på deres sejltur.

Sådan synes det at have foregået, hvis man skal tro George Monteiro, professor i engelske, men også portugisiske og brasilianske studier på Brown Universitetet, USA og forfatter til bøger om store, kendte forfattere lige fra Henry James til Fernando Pessoa med mange flere.

Hvem overvågede journalisterne i 1954?
George Monteiro har forfattet et spændende essay, i hvilken han gennemgår journalistens, der i avisartiklen kalder sig A.R., artikel om Hemingways besøg til Madeira og Monteiro mener, baseret på en kort beskrivelse han fandt i Mary Welsh Hemingways memoirer How It Was fra 1956, at det var hende der gik rundt i Funchal og ikke Ernest, men der har A.R. formentlig lavet en journalistisk stramning og gjort den store amerikanske forfatter til hovedpersonen – ikke hans kone.

Monteiro er af den opfattelse, at Mr. Hemingway slet ikke forlod deres skib Francesco Morosini under det korte stop de havde ved Madeira, som O Diário de Notícias journalisten ellers skiver på forsiden af avisen 16. juni 1954.

Kritisk gennemgang af avisartiklen
I det hele taget prøver Monteiro at dissekere A.R.s artikel næsten 60 år senere. Hans essay blev første gang publiceret i The Hemingway Review 2013.

Blandt andet konstaterer Monteiro, at det var Hemingways kone og skibets kaptajn, der havde taget turen ned fra Monte i byens meget berømte slæder og han mener deslige, at journalisten måske bare har læst sig til baggrundsoplysninger om Hemingway og hans forfatterskab og samtidig gætter lidt. Et falsk interview, baseret på en samtale der formentlig ikke fandt sted.

Læs George Monteiros spændende og fascinerende essay Ernest Hemingway in Madeira in 1954 og vurdér selv, om der ikke allerede dengang blev skrevet sensationsjournalistik i aviserne på Madeira.

Det var i øvrigt Ernest Hemingways første visit til Madeira, en ø han ellers var blevet inviteret til af en ven 36 år tidligere, men takkede nej til at besøge, efter han blev såret i 1918 i første verdenskrig, som heltemodig amerikansk ambulancefører i den italienske hærs tjeneste.

Din vurdering:Jazz-koncerter i Portugal - oplev Martin Jacobsen Quartet i Lissabon og i Coimbra

Den danske saxofonist Martin Jacobsen og hans jazz-band Martin Jacobsen Quartet giver adskillige koncerter i Potugal i oktober 2014.

Program Martin Jacobsen Quartet - Jazz i Portugal:

15. oktober - Velha Senhora, Lissabon

16. oktober - JACC - Jazz ao Centro Clube, Coimbra

17. oktober - Hot Club de Portugal, Lissabon (€ 7,5)

18. oktober - Hot Club de Portugal, Lissabon (€ 7,5)

Alle koncerter i Portugal starter kl. 22.

Martin Jacobsen Quartet har afholdt koncerter over hele verden siden 2008.

Kvartetten består af:

  • Martin Jacobsen - tenor saxofon (Danmark)
  • Filipe Melo - piano (Portugal)
  • Nelson Cascais - kontrabas (Portugal)
  • João Pereira - trommer (Portugal)

Koncerterne i Portugal afvikles i samarbejde med Den Danske Ambassade i Lissabon.

Læs mere information om Martin Jacobsen på http://www.martinjacobsen.com

Se Youtube video fra nylig Martin Jacobsen koncert i Sydkorea:

Din vurdering:Danmark-Portugal 0-1 14. oktober 2014 – EM-kval 2016 Gruppe I – Ronaldo tangerer målrekord

Portugal vandt tirsdag 14. oktober 2014 over Danmark med 1-0 i Parken, København på et mål af Cristiano Ronaldo i 95. minut.

Se også: Danmarks EM Gruppe 2016 - Stilling EM Kval Gruppe I med Danmark og Portugal

Ronaldo gjorde det onde mod Danmark i sidste minut
Hvad der ellers lignede en sikker 0-0 lige til det sidste, blev i stedet til et mareridt for Morten Olsen og hans udvalgte, da Cristiano Ronaldo pandede bolden ind bag Danmarks målmand Kasper Schmeichel i 5. minut af fem mulige i 2. halvlegs tillægstid.

Stor tilfredshed i Portugals lejr
Jublen var naturligvis stor blandt Portugals spillere og ditto nedtrykt blandt de danske landsholdsspillere. Ifølge den portugisiske fodboldavis A Bola, fortæller Ronaldo, at sejren til Portugal var ’helt fortjent’. Portugals landstræner Fernando Santos forventer, at det var ’den første sejr af mange’ og Ricardo Carvalho mener, at ’attituden hos alle hans holdkammerater var fremragende’.

Rekordholder Ronaldo
Med sit mål mod Danmark og 22. i alt tangerede 29 årige Ronaldo rekorden som den mest scorende spiller i UEFAs kvalifikations- og slutrundekampe, skriver tv2sporten.dk. Det er en rekord han nu har med den legendariske, tidligere tyrkiske landsholdspiller Hakan Sükür og selveste Jon Dahl Tomasson. De to sidstnævnte er ikke længere aktive, så Ronaldo kan vist med sindsro se frem til at få rekorden for sig selv.

Læs også: Ronaldo er verdens bedste ifølge danske landsholdspillere

Andre af Ronaldos mange rekorder inkluderer blandt andet:

  • Yngste spiller til at nå 100 landskampe for Portugal (27 år på det tidspunkt)
  • Den spiller i La Liga (Spanien), der hurtigst scorede 150 mål

Desuden har han rundet 100.000.000 (100 mio.) venner på Facebook. Det takker han sine fans for i dette videoklip.

Video: Ronaldo scorer det enlige mål i Portugals 1-0 sejr over Danmark i Parken, oktober 2014 (ikke original video. UEFA har blokeret originale videoklip)

Din vurdering:Fodbold Danmark-Portugal 2014 – Portugals træner Fernando Santos alligevel på bænken – Ronaldo er verdens bedste ifølge danske landsholdspillere

Portugals nye landstræner i fodbold Fernando Santos sidder alligevel på bænken mod Danmark.

Det var ellers meningen, at han skulle afsone første karantænedag af hele otte mod Danmark, men hans karantænedom er nu blevet indberettet til Den Internationale Sportsdomstol (CAS - Court of Arbitration for Sport), der har indvilliget i at tage Santos’ klagesag op. Det betyder, at den dom han fik af FIFA, er suspenderet indtil CAS kommer til en afgørelse.

Se Danmark-Portugal via live streaming - Gratis TV kanal Danmark Portugal stream fodbold

Frankrig var en svær og ikke optimal sparringspartner for Portugal
Stod det til Fernando Santos ville han ikke have valgt en modstander som Frankrig, hvis han selv kunne bestemme træningspartnere. EM værterne i 2016 er blevet indlemmet i Gruppe I og skal spille træningskampe mod alle deltagere i gruppen, når et hold sidder over i en spillerunde. Der er nemlig et hold færre i Danmarks og Portugals pulje, end i de otte andre.

Se også: Danmarks EM Gruppe 2016 - Stilling EM Kval Gruppe I med Danmark og Portugal

Santos mener, at det ville være mere nærliggende at møde en modstander-nation, der passer mere til den kommende modstander, end at være tvunget til at spille mod Frankrig, der giver en helt ubrugbar nuance i træningsmøderne end hvad landsholdet måske lige har brug for her og nu.

Portugal skal ikke møde hold af Frankrigs kaliber i gruppespillet (som Danmark skal mod Portugal), så en modstander der kunne minde mere om, i det her tilfælde Danmark, havde været mere ønskeligt. Men UEFA har altså valgt, at fra og med denne EM-kvalifikation skal værtsnationen ind og spille med, for at give dem en seriøs kamprække, inden de skal stå klar til at tage imod de 23 nationer der har kvalificeret sig, i Paris i sommeren 2016.

Læs også: Euro 2016 Danmark-Portugal EM-kval kamp i Parken tirsdag den 14. oktober 2014

Danmark-Portugal 2014 EM-kval kamp kan være afgørende i det lange løb
Danmark og Portugal mødes i aften til hvad der i sidste ende kan være afgørende for, om de to lande kommer direkte med til EM i Frankrig 2016. Vinder Danmark er der 7 points forskel mellem de to nationer (Portugal vil dog have en kamp i hånden) og en sejr til Portugal, betyder, at de er hurtigt tilbage på sporet, efter det noget forsmædelige nederlag til Albanien i første runde.

Se billedet af et småfrysende portugisisk fodboldlandshold på morgen-gåtur i København på abola.pt

Danske landsholdspillere hylder Cristiano Ronaldo
I en rundspørge blandt 25 danske landsholdspillere, peger 17 (68 procent) af dem på Ronaldo, som verdens bedste fodboldspiller i øjeblikket. Man må bare håbe danskerne ikke lægger sig ned på forhånd.

Din vurdering:Oktoberfest 2014 på Hotel Marriott i Lissabon – øl, fest og hornmusik for alle

Igen i år afholdes der den traditionelle tyske festivitas – Oktoberfest - der som navnet antyder, løber af stablen i oktober måned.

Datoerne for arrangementet er som følger: 15, 16, 17 og 18. oktober fra kl 19-23. Læs mere om Oktoberfest på Hotel Marriott.

Spis alt hvad du kan til Oktoberfest på Lissabon Hotel Marriott
Det luksuriøse Hotel Marriott i Lissabon, har afsat deres Citrus Bar og Restaurant til formålet, og i denne anledning ændres menukortets sammensætning fra det bedste af Portugals og middelhavslandenes køkkener, til i stedet at omfavne den hyggelige og mere jordnære tyske, men festlige kultur i form af øl, mad og schlagermusik.

For € 32 spiser man så meget Schweinshaxe (svinekam) og Falscher Hase (tysk farsbrød) fra den store Bayerske Buffet som man overhovedet kan og skyller efter med tre fadøl, der følger med i prisen.

Bagefter skal der naturligvis danses som det hør og bør sig til en rigtig Oktoberfest. Se de festlige billeder fra tidligere års arrangementer i nedenstående videoklip, der desværre er uden lyd.

Du Burde Købe Dig En Tyrolerhat… 15-18. oktober 2014
Man kan nærmest høre J. Reimars velkendte tekst for sig, men mon ikke det bliver i den tyske udgave, sammen med alle de andre hits, der dominerer schlagermusikken.

Video: trailer for OKTOBEERFEST på Hotel Marriott 2014

Din vurdering:Se Danmark-Portugal landskamp live streaming - Gratis TV kanal Danmark Portugal stream fodbold

Tirsdag den 14. oktober 2014 spiller Danmark-Portugal landskamp i Danmarks tredje kamp i kvalifikationen til EM i Frankrig i 2016.

Danmark spillede forleden EM kval kamp på udebane mod Albanien med resultat 1-1. Imens spillede Portugal venskabskamp mod Frankrig. Frankrig-Portugal endte med resultat 2-1.

Seneste Danmark-Portugal opgør i Parken i 2011 endte med 2-1 sejr til Danmark.

Læs om Portugals trup og gense Ronaldos seneste perlemål i Parken:
Detaljeret optakt til Danmark-Portugal EM Kval kamp.

Se Danmark-Portugal landskamp live stream på internet - med betaling via emkval.dk
På tv vises Danmark Portugal landskamp på TV Kanal 5 med kampstart tidspunkt kl. 20:45 (dansk tid).

Det er imidlertid langt fra alle husstande i Danmark, der kan se Kanal 5, men man kan til gengæld købe adgang til at se Danmark-Portugal via internet-tv kanalen NUTV.dk, der viser live stream Danmark-Portugal via emkval.dk. Det kræver dog at man køber et 30-dages abonnement til NUTV, der koster 99 kroner. (kræver dansk ip adresse).

EM kval kampe live på nutv.dk på internet sker med en Silverlight player (Microsoft Smooth streaming).

Billetter til at se landskampen live i Parken er for længst udsolgt.

Portugals nye landstræner starter ligeledes på tribunen, da han fortsat afsoner karantæne fra sin tid som Grækenlands landstræner under VM i Brasilien.

Se Danmark-Portugal fodbold på RTP1 tv-kanal i Portugal
I Portugal vises EM kval Danmark-Portugal landskamp på hovedkanalen RTP1 og desuden mødes danskere i Portugal for at se kampen live på en restaurant i Caneças lidt nord for Lissabon.

Gratis live stream tv kanal - se Danmark vs Portugal landskamp gratis via internet
Typisk kan man også se kampen via Portugal Denmark free live stream på internet, men da der ved store fodboldkampe er mange samtidige seere, vil gratis live stream oftest være af tvivlsom kvalitet.

På internet kan man se kanal RTP1 - den portugisisk hovedkanal, der svarer til DR i Danmark - via TVTuga gratis live streaming eller RTPPlay.

Se også: Stilling Danmarks EM gruppe - EM kval 2016.

Din vurdering:MBA skoler markedsfører sig i Lissabon - Copenhagen Business School deltager også

AccessMBA er et event hvor MBA-interessede kan møde over 100 MBA skoler fra hele verden.

Deltagelse i AccessMBA Lisboa er gratis.

Den 13. oktober afholdes eventet på SANA Lisboa Hotel i Lissabon, hvor bl.a. Copenhagen Business School deltager.

Der er under AccessMBA eventet mulighed for at afholde individuelle 20-minutter møder med repræsentanter fra de deltagende MBA skoler fra hele verden - herunder f.eks. INSEAD og Henley.

Se listen over de deltagende MBA skoler.

Fra Portugal deltager AESE Business School og The Lisbon MBA.

Under AccessMBA eventet afholdes desuden panel-diskusioner, interaktive konferencer, og der kan fås informationer om legater, ansøgningsprocesser m.v.

AccessMBA har tidligere på året også været afholdt i London, Paris, Brussels, Geneve, Zurich og Rom. 

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »