Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkRed Bull Flugtag 2014 Cascais – lørdag den 6. september kl. 13 ved Baía de Cascais

Lørdag den 6. september 2014 kl. 13.00 lyder startskuddet til den 3. udgave af Red Bull Flugtag 2014.

Med kreativiteten i højsædet prøver helt almindelige mennesker at få et hjemmelavet fly i luften fra en rampe, der løber udover vandet ved stranden i Cascais.

Og nej, det er ikke let, men det er med garanti morsomt og der er ingen grænser for, hvordan man kan udsmykke et hjemmedesignet fly og ikke mindst hvordan man kan udsmykke sig selv.

Red Bull Flugtag er en opvisning i hjemmelavede flyvemaskiner
Red Bull Flugtag er et sjovt tiltag for dem der mener at kunne konstruere lige præcis den maskine der kan holde sig i luften længe nok til, at der rent faktisk kan være tale om en decideret flyvning – det er der ikke mange der kan! Se selv i det underholdende videoklip nedenfor.

Video: top 10 bloopers fra Red Bull Flugtag USA

Se med live på internettet
Kan man af forskellige årsager ikke være tilstede lørdag i Cascais, kan showet følges på nettet via livestreaming. Transmissionen starter kl. 12 lokal tid (kl. 13 dansk tid).

Reglerne er ligetil – sådan vinder man
De hjemmelavede flyvemaskiner må efter reglerne ikke overstige en makimal vægt og størrelse og skal være drevet ved menneskekraft – ingen maskinhjælp. Det er lidt ligesom sæbekassebiler for voksne. Flyene kastes ud fra en 9 meter høj rampe, der ligger over vand.

Det er underholdningsværdien for de involverede og tilskuerne der dominere showet, for flyvemaskinerne kan sjældent flyve overhovedet.

Kriterierne for at vinde konkurrencen er: distance, kreativitet og underholdningsværdi. Flyene, der alle som én vil ende i vandet, må ikke synke, miste dele af flyet undervejs og skal være bygget af miljøvenlige materialer.

Showet har spredt sig til 35 byer – Red Bull Flugtag
Oprindeligt startede Red Bull Flugtag i en lille by i England i 1971 under navnet Birdman Rally. I 1991 blev den første Flugtag, som man kender det i dag, afholdt i Wien og showet kan nu opleves i 35 byer verden over.

Video: Red Bull Flugtag 2014 Cascais

Din vurdering:Angolansk koncerngruppe åbner Skyna Lisboa Hotel i Lissabon

Den angolanske koncerngruppe Sociedade Comercial de Investimentos Gerais (Socinger) begynder deres internationaliseringsstrategi i Lissabon, ved at åbne et 4-stjernet hotel i det attraktive område omkring Avenida da Liberdade, skriver macauhub.com.

Investering og arbejdspladser
Koncernen investerer 22 mio. euro i projektet, skaber 55 arbejdspladser og forventer, at hotellet står klar til indvielse i marts måned 2015.

Skyna Hotel Lisboa – 105 værelser
Skyna Lisboa Hotel kommer til at have 105 værelser, hvoraf syv er suiter og fem er mastersuiter med privatbalkon, samt 93 værelser, hvor 26 kategoriseres som superior.

Angola og Portugal – indbyrdes forståelse
Gruppens administrerende direktør fortæller i en officiel udmelding, at Portugal er valgt som koncernens første land, i bestræbelserne på at udvide hotelkonceptet globalt, på grund af de to landes indbyrdes kulturelle og sproglige forståelse, samt succes på forretningsområdet, hvad angår turisme.

Skyna Hotel i Luanda, Angola blev indviet i 2009 og allerede dengang var der planer for at udvide til Portugals hovedstad.

Din vurdering:Madeira vinterferie - 1 uges ferie på Madeira med FDM Travel fra 2500 kr. fra København i november/december

FDM Travel markedsfører pt. rejser til Madeira i vinterperioden med priser fra 2500 kr. per person fra København.

Se aktuelle priser: FDM Travel vinterferie Madeira.

De billigste priser fra FDM Travel finder man ved afrejse den 29. november 2014 eller den 6. december 2014. Bemærk at de billigste rejser sandsynligvis hurtigt vil blive udsolgt.

Prisen på blot 2500 kr. for en uges vinterferie på Madeira inkluderer fly med Norwegian direkte til Funchal fra København samt 7 overnatninger på hotel Dorisol Mimosa (pris per person ved 2 personer i dobbeltværelse).

Dorisol Mimosa hotel er et familievenligt hotel, hvor der også er mange aktiviteter for børn. Mod merpris kan man nemt opgradere til øvrige hoteller på Madeira.

Bemærk at Norwegian har et separat kuffertgebyr på 300 kr. per indchecket kuffert, der evt. skal tillægges prisen. Desuden er transfer mellem hotel og lufthavn ikke inkluderet. Der kan med fordel lejes bil på Madeira.

Sammenlign priser på billeje på Madeira.

Rejser til Madeira fra Hamburg Lufthavn med FDM Travel
Det er også muligt at flyve fra Hamborg til Madeira med FDM Travel, hvilket for en sjælden gangs skyld er marginalt dyrere end afgangene fra København (normalt er det billigst at rejse til Madeira fra Hamborg).

De billigste rejser fra Hamborg Lufthavn inkl. fly og hotel koster pt. 2717 kr. med afgang den 29. november 2014. Der flyves fra Hamborg med TAP Portugal med mellemlanding i Lissabon.

Til gengæld opkræver TAP Portugal ikke separat kuffertgebyr, så reelt er rejsen til Madeira fra Hamborg billigst - forudsat at man medbringer kufferter.

Din vurdering:Portugals præsident lykønsker Cristiano Ronaldo – Best Player of Europe 2013/2014

Aníbal Cavaco Silva, Portugals præsident, gratulerede på egne og hele Portugals befolknings vegne Ronaldo i en direkte besked til fodboldspilleren, en besked der også blev offentliggjort på præsidentens hjemmeside. Det skrev The Portugal News 30. august 2014.

Ronaldos vanvittige sæson
29 årige Ronaldo vandt titlen Best Player of Europe for sæsonen 2013/2014, en succesrig sæson for Cristiano på både klubholdet Real Madrid og landsholdet, der bød på 62 mål i 57 kampe, inklusive et rekordantal på 17 mål i Champions League og stor succes på Portugals landshold i kvalifikationen til sommerens overståede VM turnering i Brasilien.

Præsidenten fremhæver Ronaldos sportsånd
Præsident Cavaco Silva fremhævede Ronaldos store sportsånd og det engagement han har vist som professionel fodboldspiller. Desuden påpegede præsidenten at verdens bedste fodboldspiller er med til at sætte idrætten i højsædet i Portugal og ikke mindst er med til at løfte landets anseelse på global plan.

Ingen over Cristiano Ronaldo i sæsonen 2013/2014
Det var første gang Ronaldo vandt Best Player of Europe, efter at han de sidste tre år kun opnåede sekundære placeringer. 54 journalister fra forskellige europæiske lande var involverede i afstemningsprocessen.

Ronaldo vandt titlen foran fire (!) spillere fra tyske Bayern München og hans ’ærkerival’ fra Barcelona Lionel Messi.

Best Player of Europe er det europæiske fodboldforbunds (UEFA) pendant til FIFA’s Ballon d’Or – bedre kendt som kåringen af verdens bedste fodboldspiller – en titel Cristiano Ronaldo også vandt tidligere i år. Så han må siges at være den ubestridte konge på den store fodboldscene i sæsonen 2013/2014.

Tidligere vindere af titlen som Best Player of Europe:

2013: Franck Ribéry – Frankrig/Bayern München
2012: Andrés Iniesta - Spanien/Barcelona
2011: Lionel Messi – Argentina/Barcelona

Det er ikke nødvendigt at være europæer for at vinde titlen.

Din vurdering:Arbejdsløshed i Portugal falder - største kontinuerlige fald i arbejdsløsheden i EU ifølge Eurostat

Arbejdsløsheden i Portugal blev i juli 2014 opgjort til 14%, hvilket repræsenterer et fald på 2,3% siden juli 2013.

Eurostat, der løbende beregner statistik for arbejdsløsheden i samtlige EU-lande, konkluderer at Portugal har registreret moderate fald i arbejdsløsheden i hele 15 måneder i træk, hvilket overgår samtlige øvrige lande i EU.

Arbejdsløsheden i Portugal ligger nu på det samme niveau som i November 2011.

Trods faldet ligger Portugal dog endnu skidt i den samlede oversigt over arbejdsløshed i EU, hvor Portugal ligger 5. sidst:

Statistik: Lande med størst arbejdsløshed i Europa (EU):

  • 27,2% Grækenland
  • 24,5% Spanien
  • 16,2% Kroatien
  • 14,9% Cypern
  • 14,0% Portugal

Til sammenligning er arbejdsløshedsprocenten i Danmark pt. 6,6%.

Gennemsnitlig arbejdsløshed i EU ligger aktuelt på 10,2%.

Ungdomsarbejdsløsheden (under 25 år) i Portugal er faldet med ca. 1%, og ligger nu på 35,5%, hvormed Portugal ligeledes ligger 5. sidst:

Statistik: Lande med størst ungdomsarbejdsløshed i Europa (EU):

  • 53,8% Spanien
  • 53,1% Grækenland
  • 42,9% Italien
  • 41,5% Kroatien
  • 35,5% Portugal

Til sammenligning er ungdomsarbejdsløsheden i Danmark pt. 13%. 

Gennemsnitlig ungdomsarbejdsløshed i EU ligger aktuelt på 21,7%.

Portugals regering har netop justeret forventningerne til den økonomiske vækst i 2014 til 1%.

Din vurdering:FC Porto, Benfica og Sporting klar til Champions League gruppespillet 2014-2015 – lodtrækning til gruppespil 28. august

Det tredje hold fra Portugal gik d. 26. august videre til Champions League gruppespillet 2014/2015.

Dermed er både Benfica, Sporting Lissabon og FC Porto med i den fornemste turnering for europæiske klubhold.

FC Porto i Champions League
FC Porto startede i uvant position med at skulle kvalificere sig til gruppespillet, da klubben kun blev nummer 3 i den portugisiske liga i 2013-2014 sæsonen; det dårligste resultat siden 2009/2010 sæsonen, hvor Porto også kun blev 3’er i den hjemlige turnering.

Ruten til Champions League gruppespillet gik istedet over 2 sejre mod franske Lille.

I de sidste 10 år har FC Porto kun misset gruppespillet 2 gange – og den ene gang i 2009/2010 vandt den nordportugisiske klub til gengæld Europa Leaguen.

FC Porto har vundet Champions League to gange i 1986/1987 og  2003/2004.

Sporting og Benfica i CL gruppespillet 
Sporting og Benfica gik direkte videre til gruppespillet som henholdsvis nummer 2 (Sporting) og vinder (Benfica) af den portugisiske liga.

De to Lissabon-klubber Sporting og Benfica har til gengæld knap så imponerende resultater i forhold til FC Porto, hvis man ser på de sidste 10 års bedste europæiske turnering Champions League.

Sporting kvalificerede sig til CHL gruppespillet i sæsonerne 2006/2007, 2007/2008 og 2008/2009.

Benfica var med i CL gruppespillet i 2005/2006, 2006/2007, 2007/2008, 2010/2011, 2011/2012, 2012/2013 og 2013/2014.

I de sidste 10 år har der bortset fra i 2006/2007 og i 2007/2008 aldrig været Champions League deltagelse af alle de tre store portugisiske klubber samtidig.

Lodtrækning til gruppespillet i Champions League
Lodtrækningen til Champions League gruppespillet 2014/2015 finder sted d. 28. august fra kl. 17.45.

Din vurdering:Billige rejser til Lissabon med FDM Travel - f.eks. 5 dage med fly/hotel fra 1699 kr. fra Hamborg Lufthavn

FDM Travel udbyder pt. billige rejser til forskellige destinationer i Portugal, Madeira og Azorerne efterår og vinter 2014 / 2015.

Bl.a. kan man booke en billig storbyferie i Lissabon med hotel beliggende i selve Lissabon eller i nærliggende kystbyer som f.eks. Estoril eller Cascais.

Priseksemplerne fra FDM Travel inkluderer fly til Lissabon tur/retur samt 4 overnatninger på hotel (dobbeltværelse) inkl. skatter og afgifter, men eksklusiv transport mellem lufthavn og hotel.

Billigst af rejse med FDM Travel fra Hamborg Lufthavn
Billigste FDM Travel rejse til Lissabon er fra 19. - 23. november med afrejse fra Hamborg og koster 1699 kr. per person på Hotel Saboia i Estoril. (For en beskeden merpris kan man også vælge et hotel beliggende i selve Lissabon - f.eks. Luxe Hotel Turim - eller hoteller i øvrige kystbyer omkring Lissabon som f.eks. Cascais eller Sesimbra.)

Billige rejser til Lissabon fra Københavns Lufthavn
Med afrejse fra København er det bedste Lissabon-tilbud fra FDM Travel pt. prissat til 2134 kr. per person fra. 23. - 27. november på Hotel Saboia i Estoril. Bemærk at de billigste ruter fra København typisk er med Lufthansa, der kræver en mellemlanding i Tyskland, hvilket forlænger flyvetiden til Portugal en smule.

Klik her og se aktuelle tilbud på Lissabon storbyferie med FDM Travel

Din vurdering:Turismo de Portugal laver ny strategi for turisme i Portugal frem til 2020

Turismo de Portugal er en organisation der har til formål at fremme turismen i Portugal. Den offentlige turistorganisation i Portugal hører under ministeriet for økonomi, innovation og udvikling.

Turistorganisationen vil i september afholde en række konferencer og workshops i Portugals forskellige turistregioner med henblik på at definere en ny langsigtet strategi for turisme i Portugal frem til år 2020.

Turismo de Portugal ønsker at søsætte en række nye turisme-relaterede investeringsprojekter, og det forventes at mange af disse projekter vil kunne opnå støtte fra EU under den nyligt reviderede lovgivning om støtte til turisme i EU.

Initiativet kaldes "Turismo 2020: Plano de Acção para o Desenvolvimento do Turismo em Portugal 2014-2020"

Turismen i Portugal har allerede oplevet stor fremgang i de senere år, og med de nye investeringer håber Tursistorganisationen at væksten vil fortsætte.

Turismo de Portugal blev i starten af august 2014 kåret som den bedste turistorganisation i Europa ved World Travel Awards 2014 i Athen, hvor 10 turistorganisationer (herunder bl.a. Spanien, Frankrig, Italien, Grækenland og England) var nominede i kategorien "Europe's Leading Tourist Board".

Se også: Portugal hædret adskillige gange med rejsebranchens svar på en ‘Oscar’

Din vurdering:Nani tilbage i portugisisk fodbold – foreløbig på et års udlån til Sporting fra Manchester United

Den portugisiske landsholdsspiller Nani er tilbage i Sporting Lissabon.

Efter 7 år i Manchester United er 27-årige Nani blevet en del af en byttehandel. Sporting sælger argentineren Marcos Rojo til Manchester United for 20 millioner euro og får istedet Nani på lån i foreløbigt et år.

Det hører med til historien at Marcos Rojo var utilfreds med at være i Sporting og på et tidspunkt nægtede at træne for at presse Sporting til at tage mod Manchester United’s tilbud.

Nani voldsom populær i Portugal
Luís Carlos Almeida da Cunha aka Nani er oprindeligt fra Kap Verde øerne.

Selv om han på mange måder står i skyggen af superstar Cristiano Ronaldo, har Nani opnået meget stor popularitet i Portugal.

For mange portugisere er Nani én af Portugals absolut bedste fodboldspillere, og Nani’s atletiske kraftspring på banen, når han scorer, har også medvirket til at gøre angriberen berømt.

Med 25 mål for Manchester United siden 2007 samt 15 landsholdsmål er Nani måske ikke den store målsluger, men han var i mange år fast mand i Manchester United truppen under Sir Alex Ferguson og er kendt for at have lagt op til mange mål for stjerner som Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney.

Se artikel om Nani udlån til Sporting Lissabon på Mail Online.

Herunder fan-optagelse fra Nani’s hjemkomst til Lissabon Lufthavn.

 

Din vurdering:Mikkel Solnado koncert ved Festas do Mar i Cascais den 17. august 2014

Danske Mikkel Solnado kan opleves live søndag den 17. august ved Festas do Mar i Cascais.

Festas do Mar er den årligt tilbagevendende sommerfestival i Cascais, hvor der er live musik hver aften i en uge. I år løber festivalen fra 15. august - 24. august.

Solnado spillede også ved Festas do Mar i 2012.

Programmet for Festas do Mar 2014:

15  AGIR / Ala dos Namorados
16  Tiago Lamy / André Sardet
17  Tape Junk / Mikkel Solnado
18  Inês Heredia / Miguel Araújo
19  Nicole Eitner / Natiruts
20  Alberto Indio / Miguel Angelo             
21  Freddy Locks / Olavo Bilac
22  Lionskin / Aurea + Black Mamba
23  Luiz Caracol / José Cid
24  Primitive Reason / Anselmo Ralph

Musikken starter hver aften kl. 20:30 og den 24. august afsluttes med et stort fyrværkeri kl. 24.

Ny single fra Mikkel Solnado
Mikkel Solnado har netop lanceret en ny single "E Agora?" fra det kommende album "Daisy Chains"

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »