Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkHvem ankom først? - Museknogler fra vikingetiden fundet på Madeira

Først var det Amerika – nu er det Madeira. Vikingerne har gjort det igen. Nye forskningsresultater peger på, at museknogler fundet på den portugisiske ø Madeira stammer fra omkring år 900-1030, en periode hvor vikingerne var meget aktive.

Det kan næsten konkluderes, at vikingerne udover Amerika altså også kom portugiserne i forkøbet og ankom til Madeira 400-500 år før sømænd i tjeneste under Henrik Søfareren gjorde omkring år 1420.

Blinde passagerer på vikingernes skibe til Madeira
Seniorforsker ved DTU Space i Danmark Jens Olaf Pedersen har skrevet en artikel baseret på spanske undersøgelser der påviser, at musebestanden på Madeira har skandinaviske rødder og temmelig sikkert var ombord på vikingernes langskibe. Det vil i så fald betyde, at vikingerne besøgte øen længe før portugiserne slog sig ned.

Mus var også et skadedyr dengang
Det menes, at de skandinaviske mus spise størstedelen af øens småfugle og ligesom portugisernes medbragte kaniner til Porto Santo mange år senere, forårsagede musene en økologisk katastrofe, idet både dyre- og plantearter på datidens Madeira (og Porto Santo) blev udryddet på grund af menneskenes manglende omtanke (og viden og forståelse). Øernes flora og fauna kunne have en helt anden sammensætning i dag.

Har vi et erstatningsansvar overfor Madeira?
”I disse tider hvor det er blevet populært at forlange undskyldninger for fortidens gerninger og helst i form af en økonomisk kompensation, er det ikke til at vide, hvad regningen for vikingernes invasion på Madeira kan løbe op i”, skriver Jens Olaf Pedersen med et glimt i øjet.

Læs artiklen ’Vikinger på Madeira’ og lyt til Jens Olaf Pedersen, da han tidligere på ugen besøgte Danmarks Radios P1 Morgen og fortalte sin historie (netradio: scroll ned til indslaget der starter kl. 06.49).

Din vurdering:Easyjet åbner ny base i Porto i foråret 2015

Storbritanniens største flyselskab Easyjet annoncerede tirsdag den 15. juli 2014 planer for en ny base i Portos lufthavn - Francisco de Sá Carneiro – fra foråret 2015.

Easyjet har siden 2012 haft base i Lissabon Lufthavn og flyselskabet, der har betjent Portugal siden 1999, fragtede mere end 3.8 mio. passagerer til Faro, Funchal, Porto og Lissabon henover de sidste 12 måneder.

Alene i Porto har Easyjet fløjet mere end 800.000 passagerer frem og tilbage i samme tidsperiode.

Fra foråret 2015 opretter Easyjet en fast base i Porto med to fastliggende Airbus A320 fly og skaber 80 nye jobs for piloter og kabinepersonale, der alle bliver ansat med portugisiske kontrakter og ansættelsesrettigheder.

Endnu ingen planer for direkte rute til Danmark
Målet med udvidelsen af Easyjets netværk af faste baser er at åbne op mellem Nordportugal og resten af Europa.

Det er til stor glæde for Portos borgmester, der fortæller, at Porto Lufthavn stadig er en af de vigtigste nøgler til byens økonomiske vækstmuligheder og er med til at tiltrække både forretningsrejsende og turister.

Easyjet har desværre skrinlagt tidligere planer for en base i Københavns Lufthavn med den begrundelse, at det ganske enkelt er for omkostningsfuldt.

Flyselskabet har udover Porto også valgt Amsterdam som ny base – én af Københavns Lufthavns største konkurrenter.

Foreløbig er der ingen planer for en direkte forbindelse mellem Danmark og Porto. Easyjet har per medio juli 2014 seks destinationer fra Porto til europæiske hovedlufthavne: Basel, Geneve, London, Lyon, Paris og Toulouse.

Læs også: EasyJet lukker flyrute mellem København og Lissabon – fra april 2014

Din vurdering:Udlejning af privatbolig til turister - Airbnb under pres i Catalonien

Den verdensomspændende, amerikanske webportal for privat udlejning af logi og indkvartering - Airbnb - er under pres fra flere nationale myndigheder.

Bøder til Airbnb og private udlejere
I Catalonien og i særdeleshed Barcelona vil den lokale regering uddele bøder og blokere lokale udlejere fra at benytte den populære internetbaserede boligudlejningsmarkedsplads Airbnb, med det formål at forhindre udleje til turister, der søger privat indkvartering uden om den traditionelle hotelbranche.

Spaniens centralregering og regioner er på vagt overfor at afgive kontrollen med den lukrative turistindustri, der står for ca. 10 procent af Spaniens bruttonationalprodukt.

Lokale beboere trætte af nye naboer hver uge
Under påskud af, at det skulle være en oplevelse at bo blandt de lokale, uanset hvor i verden man indlogerer sig, ender det i flere og flere tilfælde med klager fra naboer til udlejere af turistlejligheder, der er trætte af larmende gæster ind og ud af boligblokken uge efter uge og som iøvrigt i de fleste tilfælde er ligeglade med lokalbefolkningen.

Airbnb også i Portugal
Airbnb har eksisteret siden 2008 og har et udvalg på mere end 500.000 private boliger til leje, fordelt på 190 lande, deriblandt også Portugal.

The Sharing Economy
Begrebet ’The Sharing Economy’ eller deleøkonomien på dansk, er i hastig fremgang. Konceptet, der som udgangspunkt skal gøre det nemmere for os alle at dele ressourcerne og give os en lettere tilgang til løsninger på forskellige behov i lokalsamfund, såsom job og uddannelse, eller bare en gratis bycykel, har også en bagside. Mange mener, at det kan misbruges.

For eksempel var taxachauffører i Europa i oprør for ikke længe siden, da de arrangerede strejker over noget så ’ufarligt’ som en smartphone app, der kunne finde nem og billig privattransport, lige der hvor man opholdte sig.

Det samme er gældende for udlejning af privatboliger og som Spanien nu forsøger at dæmme op for. Tendensen er den samme i Portugal fra myndighedernes side.

Læs også: Portugals skattemyndigheder skærper indberetningspligt for privat ferieboligudlejning

Læs Wall Street Journal artiklen, der yderligere beskriver de lokales ønske om at kunne tjene lidt ekstra penge til regningerne. Det foregår desværre bare ofte uden om skattevæsenet og giver unfair konkurrence overfor hotelbranchen, der skal efterleve meget strengere krav fra myndighederne.

Din vurdering:Portugal vine – Mateus sender ny Rosévin på markedet

Der blæser nye vinde fra Mateus mod et yngre segment fra den portugisiske vinproducent Sogrape Vinhos.

Ny Mateus Light på markedet i tre varianter
Med start i UK lancerer Mateus en ny variant med en alkoholstyrke på kun 5,5 procent - Mateus Light. Vinen med lav alkoholprocent sendes på markedet for at tiltrække nye kunder. Målgrupperne er vindrikkere, der stadig ønsker at drikke et glas klassisk Mateusvin og ikke mindst de nye potentielle kunder, kaldet ’de unge voksne’, der skal introduceres til smagen af en Mateus.

Vinimportøren i UK lover, at light udgaven er lige så velsmagende som den originale Mateus og oplyser, at der er brugt godt 18 mio. kr. på at videreudvikle Mateus varemærket målrettet mod den føromtalte yngre kundegruppe og skal ses i lyset af, at rosévin generelt vokser i popularitet i disse år. Mateus Light vil løbende blive introduceret i andre lande senere.

I paletten af Mateus Light findes tre varianter: klassisk ’stille’ rosévin, mousserende rosé og hvidvin.

Læs også: Rosévin fra Cliff Richards vingård i Portugal høster anerkendelse i Danmark

Mateus er verdens mest solgte bordvin
Siden 1940’erne har mange vinnydere i hele verden kendt til den klassiske rosévin fra Mateus og selvom firmaet har oplevet op- og nedture med den kendte smalhalset, kolbeformede flaske (inspireret af formen på soldatens feltflaske under 1. verdenskrig) og med det karakteristiske billede af det barokke, historiske palæ på etiketten (Palácio de Mateus/Casa de Mateus i Vila Real i Nordportugal), har Mateus i dag et renommé, der stadig er kendetegnende for verdens mest solgte bordvin – navnet Mateus!

Sogrape familien, der ejer mærket og er Portugals største vinproducenter, har som så mange andre firmaer, der havde succes med enkeltprodukter, matte sande, at forretningen skal udvides, hvis der skal holdes trit med økonomiske forventninger til fremtiden.

Mateus rosé sælges stadig over hele verden.
Mateus rosévinen eskalerede i popularitet op igennem 1960’erne og 70’erne og nåede højdepunktet i 80’erne, hvor vinhuset i Vila Real udvidede med en hvidvinsudgave. På dette tidspunkt stod Mateus for 40 procent af Portugals samlede eksport af bordvine. Da salget af Mateus var på sidst højeste, blev der solgt 3.250.000 kasser om året på verdensplan.

Video: Engelsk TV reklame for ’Matoos’ fra 1971

 

Drik et glas Mateus under varme himmelstrøg
Allerede tilbage i 2002 gjorde Mateus et comeback og havde på det tidspunkt ændret lidt på smagen i rosévarianten, ved at gøre den mindre sød og mere mousserende efter tidens smagstrend og bevidst relanceret vinen med en 70’er nostalgi i bagtankerne.

Hvem har ikke lyst til et glas køligt rosévin lige nu – i skyggen for Portugals behagelige, varme sol - enten som aperitif eller til frisk fisk og skaldyr?

Video: Mateus reklamespot 1980 – fra dengang livet var nemmere

 

Kendte personer med hang til Mateus
Det skrives, at så forskellige personligheder som Saddam Hussein og Elton John havde en forkærlighed for Mateus vine. Førstnævnte havde oplagret et større antal flasker i kældrene i sine paladser og sidstnævnte brugte Mateus i en sangtekst.

Din vurdering:Mere sand på Costa da Caparica strandene syd for Lissabon

Arbejdet med at genopbygge/genoprette strandene langs med Costa da Caparica syd for Lissabon er påbegyndt.

Portugals miljøministerium har lagt 5 mio. euro i projektet, der i sin enkelthed går ud på, kunstigt at forøge mængden af sand på strandarealerne.

Kedeligt syn mødte badegæsterne
Rendegravere, arbejdsmaterialer i stor stil og bygge- og håndværksarbejdere var det syn der mødte de badende på Praia de Tarquínio på Caparica strandene, den første der skal gendannes.

Sektioner af Costa da Caparica lukkes på skift
Arbejdet med at genopfylde strandene med sand skal gøres i etaper og ventes at tage to måneder. Strandene bliver lukket i den periode, hvor arbejdet med at skubbe sand ude fra havbunden og ind til stranden pågår.

De forskellige strandområder er lukkede i følgende tidsrum:

 • Tarquínio/Paraíso: 5-12. juli
 • CDS: 13-17. juli
 • Nova Praia/ Saúde 18-30. juli
 • Santo António: 18-23. juli
 • Norte: 24. juli – 5. august
 • Nova: 31. juli – 4. august
 • Dragão Vermelho: 5-8. august
 • S. João: 6-11. august
 • Bar Sol-Bar Parque: 9-13. august
 • Bar Pé Nu - Bar Kontiki: 12-17. august
 • Bar Parque-Bar Palmeiras: 14-20. august
 • Bar Kontiki- Bar Sol: 18-24. august
 • Bar Palmeiras-Bar Sol Nascente: 21-26. august

Video: se gigantbølge slå ind over strandpromenaden ved Costa da Caparica i januar 2014

Vrede hos strandenes forretningsdrivende
Der er ikke den store glæde og optimisme at spore hos de forretningsdrivende langs med Costa da Caparicas mange strandområder, efter Almada kommune har iværksat genopbygningen af de medtagne strande, der blev hårdt ramt af vinterens kraftige storme og dårlige vejr.

Tidspunktet – juli og august måned – er ikke en særlig belejlig periode for dem, der lever af badegæster og turister på strandene langs med kysten de næste par måneder.

Video: se billeder af de mange ødelæggelser forårsaget af stormen


Folk bliver væk fra stranden
Det store byggescenarie der møder gæsterne har givet anledning til bekymring. Forretningsejerne har kendskab til grupper af blandt andet ældre medborgere, der normalt tager til stranden, nu vælger at blive væk. Der er også beklagelser fra alle de institutioner der bruger strandene aktivt, blandt andet børnehaver. De skal nu gå rigtig langt for at komme ned til vandet og lege og svømme.

Tusinder af euro i tabt omsætning – Borgmesteren beklager
Udsigten til tabt omsætning på tusindvis af euro har været med til at gøre alle de forretningsdrivende vrede og de mener samstemmende, at arbejdet skulle have været gjort meget tidligere.

Sikkerhedseksperter havde dog vurderet, at det ikke kunne lade sig gøre før nu og kommunens borgmester er da også ærgerlig over den sene start på genopretningsprojektet og forklarer det med, at det tog noget tid at skaffe de økonomiske midler og få sat arbejdet i udbud, samt at man har været nødt til at respektere de betingelser, der er forbundet med at arbejde på havet.

Video: der er normalt sommer og sol, strand og vand ved Costa da Caparica

 

Kilder: The Portugal News og Sábado

Din vurdering:Portugals skattemyndigheder skærper indberetningspligt for privat ferieboligudlejning

Det skal være obligatorisk at rapportere til Turismo de Portugal, hvis man vælger at udleje en feriebolig på privat initiativ.

Portugals skatteinspektører har indledt en klapjagt på ferieboligudlejere, der ikke opgiver indtægter på udleje af privatejede huse og lejligheder til turister, der indlogere sig for en kortere eller længere periode, oftest om sommeren.

Staten går glip af 20 mio. euro
Det anslås, at ikke oplyste lejeindtægter beløb sig til anslået 80 mio. euro i 2013 og dermed gik Skat og Stat glip af deres bid af kagen på ca. 20 mio. euro.

Det er den portugisiske hotelforening, der har udarbejdet et skøn over illegale lejeindtægter og det har fået regeringen til at komme med et udspil der lyder, at alle private udlejere skal registrere al aktivitet i forbindelse med ferieboligudleje til Turismo de Portugal, for at ophæve en unfair konkurrence med hotelbranchen.

Henover de kommende sommermåneder drejer det sig i første omgang primært om det parallelle lejemarked i Algarve og Lissabon. Det er Europa-kommissionen der har bedt om en stramning og har i en rapport bedt regeringen fremlægge en redegørelse for størrelsen på skatteunddragelse på dette område.

Myndighederne har fundet lovovertrædere
Skatteministeriet vil ikke afsløre om undersøgelsen er afsluttet, men påpeger, at der er fundet mange overtrædelser og uregelmæssigheder i landet, men oplyser ingen tal for det. Dog er uregelmæssighederne i Lissabon og Algarve allerede forbedret, oplyser skattemyndighederne.

Privat indkvartering vokser eksplosivet
Lokal indkvartering med turistmæssige formål skal indkomst- og momsbeskattes. Alle personer, der har denne type indkomst, skal oplyse de relevante myndigheder.

Udover privatboligudlejere, vil skattevæsenet også koncentrere sig om en særlig type virksomheder, som er blomstret kraftigt op de seneste år. Virksomheder med speciale i håndtering af feriebolig udleje.

Bølge af ny type turister
Det portugisiske skattekontor Finanças har prøvet at forklare den nuværende situation med, at lavprisflyselskabernes udbud af billige flybilletter til destinationer i Portugal, har skabt en efterspørgelse på billige overnatningsmuligheder hos en ny bølge af turister, der fravælger den traditionelle hotelboligform. Indkvartering i privatboliger annonceres på internettet med det formål at ramme den type turister, der ikke betænker sig ved prisbillige muligheder.

Lejligheder og huse, der er ejet af personer eller virksomheder til kommerciel udnyttelse, bliver nu overvåget nøje af Skat.

For at bekæmpe bedrageri og paralleløkonomi, vil skattevæsenet i Portugal holde fokus på virksomheder, der tilbyder en reel service, der også tilbydes af hotelindustrien.

Skat arbejder ’Under Cover’
Én af metoderne skattemyndighederne benytter sig af, er, under dække af at ville leje en sommerbolig for en kort periode, at komme i kontakt med de personer, der udlejer boliger uden at oplyse noget til Skat. Det er en måde at tage dem på fersk gerning.

Det skal ikke være forbudt at udleje privatbolig
Ministeren for turisme i Portugal forsikrer, at det ikke er meningen at begrænse eller forbyde udlejning af privatboliger til turister, men det skal sikres, at virksomheder der formidler privat boligudleje, opererer indenfor de lovkrav og formalia, der er forbundet med udlejningsbranchen.

En revision af ordningen, der har eksisteret siden 2008, hvor alle udlejere skulle registrere sig på det lokale kommunekontor, betale skat af lejeindtægter og forpligte sig til at levere en god service til turisterne, er nu under opsejling. Det skal gøres nemmere, men med mere lokal overvågning fra myndighederne.

Læs interview med Adolfo Mesquita Nunes, Portugals turistminister (interview er på portugisisk).

Kilder: The Portugal News, Económico og idealista.pt

Din vurdering:Flyopvisning i Cascais – spektakulært flyshow 4-6. juli 2014 ved Lissabonkysten

Mere en 500.000 mennesker ventes at komme forbi Cascais ved Lissabon denne weekend for at være vidne til en hidtil uset begivenhed med flyopvisning og luftakrobatik.

Portugal er det første land udenfor USA til at være vært for flyopvisningskonkurrencen Air Race Championship.

Luftakrobatik og opvisningsshow
Begivenheden, der finder sted 4, 5 og 6. juli 2014 i bugten ved Cascais, er en kombination af konkurrence, luftakrobatik og opvisningsshow, baseret på det amerikanske Reno Air Races, der allerede har eksisteret i 50 år i USA.

Oplev synet og ikke mindst lyden af fly med 350 km/t, 30 meter over havets overflade, udført af en gruppe internationale elite piloter

Arrangørerne oplyser, at der er to kategorier: den ekstraordinære, med er en blanding af konkurrence og kunstflyvning i moderne fly, samt vintageklassen, hvor 8 yak-52 fly, designet i Sovjetunionen i 1976, skal konkurrere indbyrdes. Konkurrencen afgøres på tid. Hurtigste fly vinder.

Otte fly deltager i konkurrence på en oval bane mellem Tamariz Strand og Cascais Marina, med kun 25 meter til land og garanti for ’høj fart og adrenalin kick’.

Programmet ser således ud:

Fredag 4. juli: træning

Lørdag 5. juli: kvalifikation

Søndag 6. juli: konkurrence

Der er gratis entré.

Fantastiske oplevelser over Cascais bugten
Allerede onsdag i denne uge afholdtes en mindre ceremoni for deltagerne på flypladsen i Tires, under ledelse af Portugals forsvarsminister Jose Pedro Aguiar-Branco.

Aguiar-Branco fortalte, at det var en god måde for Portugals væbnede styrker ’at vise sin alsidighed’.

Ideen opstod efter at Nuno Molarinho og Sérgio Teixeira havde set showet i Reno og foreslået at bringe projektet til Portugal. Det er et initiativ uden fortilfælde.

Der er store forventninger til showet: fantastiske internationale piloter med masser af erfaring vil give publikum ved Cascais bugten helt unikke oplevelser, siger Nuno Molarinho og understreger, at det er hensigten at bringe projektet til hele Europa.

Videoer: stemningsbilleder og interviews

Din vurdering:Portugal ferieoplevelser – Alentejo fremhæves som det nye Toscana

Regionen Alentejo, der fylder omkring en tredjedel af Portugal, bliver af mange anset for at være landets ’kornkammer’ med sine rige, frugtbare jordarealer.

Vin og mad fra Alentejo
Halvdelen af landets vinproduktion bliver fremstillet i Alentejo, der udover vin også er storleverandør af ost, røget skinke og olivenolie. Kork og marmorindustri er også vigtig for regionen, samt naturligvis turisme.

Alentejo – rig på historie og lokalkultur
Hovedbyerne i Alentejo regionen hedder Évora, Elvas, Portalegre, Beja, Moura, Serpa og Sines.Feriegæster der allerede har besøgt denne del af Portugal, kan helt sikkert nikke genkendende til disse bynavne, der hver især er indbegrebet af en hyggelig og stemningsfyldt oplevelse, med alt det traditionelle, Portugal stadig kan byde på.

De historiske og kulturelle oplevelser er mangfoldige, ligesom mad og vinoplevelser er uovertrufne. Det er desværre for regionen endnu de færreste besøgende til Portugal, der bruger en længere periode på at komme helt tæt på Alentejo og naturen.

Se dokumentarfilmen Alentejo - "O Cante da Terra"

Det ’Nye Toscana’
Enkelte er sågar gået så vidt som at udråbe Alentejo som det ’Nye Toscana’ eller måske mere korrekt ’det økonomisk overkommelige Toscana’. I Portugals Alentejo region får man meget mere for pengene og noget nær de samme oplevelser som i den italienske provins.

Ligheden ligger i opmærksomheden på det gode, traditionelle køkken, som hverken er bondeføde eller gourmetmad. Der insisteres bare på at spise god mad. Det er vigtigt i Alentejo. En mellemklasse vin er meget billigere end en Italiensk pendant og det er i Alentejo også muligt at finde spor af romernes tilstedeværelse, fra dengang de dominerede det meste af Europa.

Læs også: Rosévin fra Cliff Richards vingård i Portugal høster anerkendelse i Danmark

Oplev Alentejo på nært hold
Mange flere rejsende til Portugal burde opdage dette område mellem de traditionelle turistdestinationer Lissabon og Algarve. Alentejo og dens lokalbefolkning fortjener meget mere opmærksomhed. Man vil ikke fortryde at have oplevet noget ægte Portugal.

Rejseskribenter og madglade oplevelsesrejsende verden over er i hvert fald ikke i tvivl. De kalder Alentejo et paradis - med oliven, ost, fisk, lufttørret iberisk skinke, brød og hvidløgssmør på bordet som forret til et fantastisk ophold i den portugisiske provins.

Læs The Guardians bud på en guide til Alentejo: Hvor skal man spise, hvilken vingård skal man besøge og hvor skal man overnatte i Portugals svar på Toscana.

Relateret artikel: Lissabon oplevelser - 10 gode Lissabon restauranter med rimelige priser‏

Din vurdering:Portugal importerer arbejdskraft til landbruget trods høj ledighed

Det er ikke populært blandt Portugals borgere at tage et arbejde i landbruget.

Trods stor arbejdsløshed i Portugal (omkring 15 %), har landbruget i stigende grad svært ved at tiltrække indenlandsk arbejdskraft og må ty til import af bær- og frugtplukkere fra primært Asien, Afrika og Østeuropa.

Det kan ikke betale sig at arbejde i landbruget
Grunden til, at et arbejde i landbruget ikke har den brede appel hos lokalbefolkningen synes lidt kompleks, men den overordnede årsag er formentlig den samme som i mange andre vesteuropæiske lande: det fysisk hårde arbejde til minimumsløn kan ikke betale sig i forhold til, hvad staten udbetaler i arbejdsløshedsunderstøttelse.

Det giver simpelthen ingen økonomisk mening, mener mange portugisere, der har været i beskæftigelse på en gård. Alene den økonomiske omkostning til benzin ved pendling frem og tilbage æder det meste af lønnen.

Den nye generation vælger landbruget fra
Desuden ser den nye generation af portugisere ikke landbruget som en del af fremtiden. Tværtimod, et arbejde i landbruget har for mange nyuddannede, arbejdsløse unge kedelige reminiscenser til en tid, hvor familien knoklede benhårdt hver dag og stadig havde svært ved at forsørge sig selv. Derfor prøver mange unge i stedet lykken i udlandet eller tager et sommersæsonjob i turistbranchen.

Læs The New York Times’ glimrende artikel, der beskriver de portugisiske gårdejeres store dilemma mellem brugen af lokal og importeret arbejdskraft, der samtidig også er et dilemma for staten, der ønsker at komme ud af det økonomiske dødvande og bringe landet og befolkningen på fode igen.

Din vurdering:Portugals monopoliserede online spilmarked forventes ophævet

Trojkaen, der tilsammen lånte Portugal 78 mia. euro, har bedt landets ansvarlige ændre loven på online spillemarkedet og bryde monopolet.

I dag styres spil på internettet i Portugal 100 procent af den religiøse fond Santa Casa da Misericordia de Lisboa (SCML).

Gode skatteindtægter til staten
De mulige, mange skatteindtægter ved online gambling er noget som Portugal kan gøre stor brug af de næste mange år.

Der er brug for at finde så mange indtægtskilder som muligt, fastslår Trojkaen (der er en sammensætning af den Internationale Valutafond, EU Kommissionen og den Europæiske Centralbank), der mener, at der skal åbnes op for lovændringer på online spilmarkedet.

550 årig sidder på det hele
Som det er i dag, har den 550 år gamle religiøse enhed monopol på netop online spiludbuddet i Portugal og det er ikke noget der skal ændres på. Men kan SCML få en solid bid af kagen, er de dog klar til dialog. Sådan lyder fondens forslag til en løsning.

SCML kan læne sig op af en noget kontroversiel EU dom fra 2009, der tillod et medlemsland at opretholde forbuddet mod udenlandske spilvirksomheder, selvom det var lovligt i et andet medlemsland.

Støtter samfundets svageste
En stor del af overskuddet fra indtægter på lotterier og Kasino, som er de spil fonden tilbyder via internettet, går til projekter, som hjælper fattige og værdigt trængende i Portugal.

Online spil i Danmark er forholdsvis nyt
Første januar 2012 åbnede Danmark op for lovgivning omkring udenlandske spiludbyderes etablering i Danmark (indtil da var Danske Spils enerådende, uden konkurrence). Der havde op til da været et tovtrækkeri i 10 år med EU, inden der blev enighed om hvem og hvordan spilmarkedet i Danmark skulle administreres.

 

Læs her for mere information.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »