Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPortugal vine – Mateus sender ny Rosévin på markedet

Der blæser nye vinde fra Mateus mod et yngre segment fra den portugisiske vinproducent Sogrape Vinhos.

Ny Mateus Light på markedet i tre varianter
Med start i UK lancerer Mateus en ny variant med en alkoholstyrke på kun 5,5 procent - Mateus Light. Vinen med lav alkoholprocent sendes på markedet for at tiltrække nye kunder. Målgrupperne er vindrikkere, der stadig ønsker at drikke et glas klassisk Mateusvin og ikke mindst de nye potentielle kunder, kaldet ’de unge voksne’, der skal introduceres til smagen af en Mateus.

Vinimportøren i UK lover, at light udgaven er lige så velsmagende som den originale Mateus og oplyser, at der er brugt godt 18 mio. kr. på at videreudvikle Mateus varemærket målrettet mod den føromtalte yngre kundegruppe og skal ses i lyset af, at rosévin generelt vokser i popularitet i disse år. Mateus Light vil løbende blive introduceret i andre lande senere.

I paletten af Mateus Light findes tre varianter: klassisk ’stille’ rosévin, mousserende rosé og hvidvin.

Læs også: Rosévin fra Cliff Richards vingård i Portugal høster anerkendelse i Danmark

Mateus er verdens mest solgte bordvin
Siden 1940’erne har mange vinnydere i hele verden kendt til den klassiske rosévin fra Mateus og selvom firmaet har oplevet op- og nedture med den kendte smalhalset, kolbeformede flaske (inspireret af formen på soldatens feltflaske under 1. verdenskrig) og med det karakteristiske billede af det barokke, historiske palæ på etiketten (Palácio de Mateus/Casa de Mateus i Vila Real i Nordportugal), har Mateus i dag et renommé, der stadig er kendetegnende for verdens mest solgte bordvin – navnet Mateus!

Sogrape familien, der ejer mærket og er Portugals største vinproducenter, har som så mange andre firmaer, der havde succes med enkeltprodukter, matte sande, at forretningen skal udvides, hvis der skal holdes trit med økonomiske forventninger til fremtiden.

Mateus rosé sælges stadig over hele verden.
Mateus rosévinen eskalerede i popularitet op igennem 1960’erne og 70’erne og nåede højdepunktet i 80’erne, hvor vinhuset i Vila Real udvidede med en hvidvinsudgave. På dette tidspunkt stod Mateus for 40 procent af Portugals samlede eksport af bordvine. Da salget af Mateus var på sidst højeste, blev der solgt 3.250.000 kasser om året på verdensplan.

Video: Engelsk TV reklame for ’Matoos’ fra 1971

 

Drik et glas Mateus under varme himmelstrøg
Allerede tilbage i 2002 gjorde Mateus et comeback og havde på det tidspunkt ændret lidt på smagen i rosévarianten, ved at gøre den mindre sød og mere mousserende efter tidens smagstrend og bevidst relanceret vinen med en 70’er nostalgi i bagtankerne.

Hvem har ikke lyst til et glas køligt rosévin lige nu – i skyggen for Portugals behagelige, varme sol - enten som aperitif eller til frisk fisk og skaldyr?

Video: Mateus reklamespot 1980 – fra dengang livet var nemmere

 

Kendte personer med hang til Mateus
Det skrives, at så forskellige personligheder som Saddam Hussein og Elton John havde en forkærlighed for Mateus vine. Førstnævnte havde oplagret et større antal flasker i kældrene i sine paladser og sidstnævnte brugte Mateus i en sangtekst.

Din vurdering:Mere sand på Costa da Caparica strandene syd for Lissabon

Arbejdet med at genopbygge/genoprette strandene langs med Costa da Caparica syd for Lissabon er påbegyndt.

Portugals miljøministerium har lagt 5 mio. euro i projektet, der i sin enkelthed går ud på, kunstigt at forøge mængden af sand på strandarealerne.

Kedeligt syn mødte badegæsterne
Rendegravere, arbejdsmaterialer i stor stil og bygge- og håndværksarbejdere var det syn der mødte de badende på Praia de Tarquínio på Caparica strandene, den første der skal gendannes.

Sektioner af Costa da Caparica lukkes på skift
Arbejdet med at genopfylde strandene med sand skal gøres i etaper og ventes at tage to måneder. Strandene bliver lukket i den periode, hvor arbejdet med at skubbe sand ude fra havbunden og ind til stranden pågår.

De forskellige strandområder er lukkede i følgende tidsrum:

 • Tarquínio/Paraíso: 5-12. juli
 • CDS: 13-17. juli
 • Nova Praia/ Saúde 18-30. juli
 • Santo António: 18-23. juli
 • Norte: 24. juli – 5. august
 • Nova: 31. juli – 4. august
 • Dragão Vermelho: 5-8. august
 • S. João: 6-11. august
 • Bar Sol-Bar Parque: 9-13. august
 • Bar Pé Nu - Bar Kontiki: 12-17. august
 • Bar Parque-Bar Palmeiras: 14-20. august
 • Bar Kontiki- Bar Sol: 18-24. august
 • Bar Palmeiras-Bar Sol Nascente: 21-26. august

Video: se gigantbølge slå ind over strandpromenaden ved Costa da Caparica i januar 2014

Vrede hos strandenes forretningsdrivende
Der er ikke den store glæde og optimisme at spore hos de forretningsdrivende langs med Costa da Caparicas mange strandområder, efter Almada kommune har iværksat genopbygningen af de medtagne strande, der blev hårdt ramt af vinterens kraftige storme og dårlige vejr.

Tidspunktet – juli og august måned – er ikke en særlig belejlig periode for dem, der lever af badegæster og turister på strandene langs med kysten de næste par måneder.

Video: se billeder af de mange ødelæggelser forårsaget af stormen


Folk bliver væk fra stranden
Det store byggescenarie der møder gæsterne har givet anledning til bekymring. Forretningsejerne har kendskab til grupper af blandt andet ældre medborgere, der normalt tager til stranden, nu vælger at blive væk. Der er også beklagelser fra alle de institutioner der bruger strandene aktivt, blandt andet børnehaver. De skal nu gå rigtig langt for at komme ned til vandet og lege og svømme.

Tusinder af euro i tabt omsætning – Borgmesteren beklager
Udsigten til tabt omsætning på tusindvis af euro har været med til at gøre alle de forretningsdrivende vrede og de mener samstemmende, at arbejdet skulle have været gjort meget tidligere.

Sikkerhedseksperter havde dog vurderet, at det ikke kunne lade sig gøre før nu og kommunens borgmester er da også ærgerlig over den sene start på genopretningsprojektet og forklarer det med, at det tog noget tid at skaffe de økonomiske midler og få sat arbejdet i udbud, samt at man har været nødt til at respektere de betingelser, der er forbundet med at arbejde på havet.

Video: der er normalt sommer og sol, strand og vand ved Costa da Caparica

 

Kilder: The Portugal News og Sábado

Din vurdering:Portugals skattemyndigheder skærper indberetningspligt for privat ferieboligudlejning

Det skal være obligatorisk at rapportere til Turismo de Portugal, hvis man vælger at udleje en feriebolig på privat initiativ.

Portugals skatteinspektører har indledt en klapjagt på ferieboligudlejere, der ikke opgiver indtægter på udleje af privatejede huse og lejligheder til turister, der indlogere sig for en kortere eller længere periode, oftest om sommeren.

Staten går glip af 20 mio. euro
Det anslås, at ikke oplyste lejeindtægter beløb sig til anslået 80 mio. euro i 2013 og dermed gik Skat og Stat glip af deres bid af kagen på ca. 20 mio. euro.

Det er den portugisiske hotelforening, der har udarbejdet et skøn over illegale lejeindtægter og det har fået regeringen til at komme med et udspil der lyder, at alle private udlejere skal registrere al aktivitet i forbindelse med ferieboligudleje til Turismo de Portugal, for at ophæve en unfair konkurrence med hotelbranchen.

Henover de kommende sommermåneder drejer det sig i første omgang primært om det parallelle lejemarked i Algarve og Lissabon. Det er Europa-kommissionen der har bedt om en stramning og har i en rapport bedt regeringen fremlægge en redegørelse for størrelsen på skatteunddragelse på dette område.

Myndighederne har fundet lovovertrædere
Skatteministeriet vil ikke afsløre om undersøgelsen er afsluttet, men påpeger, at der er fundet mange overtrædelser og uregelmæssigheder i landet, men oplyser ingen tal for det. Dog er uregelmæssighederne i Lissabon og Algarve allerede forbedret, oplyser skattemyndighederne.

Privat indkvartering vokser eksplosivet
Lokal indkvartering med turistmæssige formål skal indkomst- og momsbeskattes. Alle personer, der har denne type indkomst, skal oplyse de relevante myndigheder.

Udover privatboligudlejere, vil skattevæsenet også koncentrere sig om en særlig type virksomheder, som er blomstret kraftigt op de seneste år. Virksomheder med speciale i håndtering af feriebolig udleje.

Bølge af ny type turister
Det portugisiske skattekontor Finanças har prøvet at forklare den nuværende situation med, at lavprisflyselskabernes udbud af billige flybilletter til destinationer i Portugal, har skabt en efterspørgelse på billige overnatningsmuligheder hos en ny bølge af turister, der fravælger den traditionelle hotelboligform. Indkvartering i privatboliger annonceres på internettet med det formål at ramme den type turister, der ikke betænker sig ved prisbillige muligheder.

Lejligheder og huse, der er ejet af personer eller virksomheder til kommerciel udnyttelse, bliver nu overvåget nøje af Skat.

For at bekæmpe bedrageri og paralleløkonomi, vil skattevæsenet i Portugal holde fokus på virksomheder, der tilbyder en reel service, der også tilbydes af hotelindustrien.

Skat arbejder ’Under Cover’
Én af metoderne skattemyndighederne benytter sig af, er, under dække af at ville leje en sommerbolig for en kort periode, at komme i kontakt med de personer, der udlejer boliger uden at oplyse noget til Skat. Det er en måde at tage dem på fersk gerning.

Det skal ikke være forbudt at udleje privatbolig
Ministeren for turisme i Portugal forsikrer, at det ikke er meningen at begrænse eller forbyde udlejning af privatboliger til turister, men det skal sikres, at virksomheder der formidler privat boligudleje, opererer indenfor de lovkrav og formalia, der er forbundet med udlejningsbranchen.

En revision af ordningen, der har eksisteret siden 2008, hvor alle udlejere skulle registrere sig på det lokale kommunekontor, betale skat af lejeindtægter og forpligte sig til at levere en god service til turisterne, er nu under opsejling. Det skal gøres nemmere, men med mere lokal overvågning fra myndighederne.

Læs interview med Adolfo Mesquita Nunes, Portugals turistminister (interview er på portugisisk).

Kilder: The Portugal News, Económico og idealista.pt

Din vurdering:Flyopvisning i Cascais – spektakulært flyshow 4-6. juli 2014 ved Lissabonkysten

Mere en 500.000 mennesker ventes at komme forbi Cascais ved Lissabon denne weekend for at være vidne til en hidtil uset begivenhed med flyopvisning og luftakrobatik.

Portugal er det første land udenfor USA til at være vært for flyopvisningskonkurrencen Air Race Championship.

Luftakrobatik og opvisningsshow
Begivenheden, der finder sted 4, 5 og 6. juli 2014 i bugten ved Cascais, er en kombination af konkurrence, luftakrobatik og opvisningsshow, baseret på det amerikanske Reno Air Races, der allerede har eksisteret i 50 år i USA.

Oplev synet og ikke mindst lyden af fly med 350 km/t, 30 meter over havets overflade, udført af en gruppe internationale elite piloter

Arrangørerne oplyser, at der er to kategorier: den ekstraordinære, med er en blanding af konkurrence og kunstflyvning i moderne fly, samt vintageklassen, hvor 8 yak-52 fly, designet i Sovjetunionen i 1976, skal konkurrere indbyrdes. Konkurrencen afgøres på tid. Hurtigste fly vinder.

Otte fly deltager i konkurrence på en oval bane mellem Tamariz Strand og Cascais Marina, med kun 25 meter til land og garanti for ’høj fart og adrenalin kick’.

Programmet ser således ud:

Fredag 4. juli: træning

Lørdag 5. juli: kvalifikation

Søndag 6. juli: konkurrence

Der er gratis entré.

Fantastiske oplevelser over Cascais bugten
Allerede onsdag i denne uge afholdtes en mindre ceremoni for deltagerne på flypladsen i Tires, under ledelse af Portugals forsvarsminister Jose Pedro Aguiar-Branco.

Aguiar-Branco fortalte, at det var en god måde for Portugals væbnede styrker ’at vise sin alsidighed’.

Ideen opstod efter at Nuno Molarinho og Sérgio Teixeira havde set showet i Reno og foreslået at bringe projektet til Portugal. Det er et initiativ uden fortilfælde.

Der er store forventninger til showet: fantastiske internationale piloter med masser af erfaring vil give publikum ved Cascais bugten helt unikke oplevelser, siger Nuno Molarinho og understreger, at det er hensigten at bringe projektet til hele Europa.

Videoer: stemningsbilleder og interviews

Din vurdering:Portugal ferieoplevelser – Alentejo fremhæves som det nye Toscana

Regionen Alentejo, der fylder omkring en tredjedel af Portugal, bliver af mange anset for at være landets ’kornkammer’ med sine rige, frugtbare jordarealer.

Vin og mad fra Alentejo
Halvdelen af landets vinproduktion bliver fremstillet i Alentejo, der udover vin også er storleverandør af ost, røget skinke og olivenolie. Kork og marmorindustri er også vigtig for regionen, samt naturligvis turisme.

Alentejo – rig på historie og lokalkultur
Hovedbyerne i Alentejo regionen hedder Évora, Elvas, Portalegre, Beja, Moura, Serpa og Sines.Feriegæster der allerede har besøgt denne del af Portugal, kan helt sikkert nikke genkendende til disse bynavne, der hver især er indbegrebet af en hyggelig og stemningsfyldt oplevelse, med alt det traditionelle, Portugal stadig kan byde på.

De historiske og kulturelle oplevelser er mangfoldige, ligesom mad og vinoplevelser er uovertrufne. Det er desværre for regionen endnu de færreste besøgende til Portugal, der bruger en længere periode på at komme helt tæt på Alentejo og naturen.

Se dokumentarfilmen Alentejo - "O Cante da Terra"

Det ’Nye Toscana’
Enkelte er sågar gået så vidt som at udråbe Alentejo som det ’Nye Toscana’ eller måske mere korrekt ’det økonomisk overkommelige Toscana’. I Portugals Alentejo region får man meget mere for pengene og noget nær de samme oplevelser som i den italienske provins.

Ligheden ligger i opmærksomheden på det gode, traditionelle køkken, som hverken er bondeføde eller gourmetmad. Der insisteres bare på at spise god mad. Det er vigtigt i Alentejo. En mellemklasse vin er meget billigere end en Italiensk pendant og det er i Alentejo også muligt at finde spor af romernes tilstedeværelse, fra dengang de dominerede det meste af Europa.

Læs også: Rosévin fra Cliff Richards vingård i Portugal høster anerkendelse i Danmark

Oplev Alentejo på nært hold
Mange flere rejsende til Portugal burde opdage dette område mellem de traditionelle turistdestinationer Lissabon og Algarve. Alentejo og dens lokalbefolkning fortjener meget mere opmærksomhed. Man vil ikke fortryde at have oplevet noget ægte Portugal.

Rejseskribenter og madglade oplevelsesrejsende verden over er i hvert fald ikke i tvivl. De kalder Alentejo et paradis - med oliven, ost, fisk, lufttørret iberisk skinke, brød og hvidløgssmør på bordet som forret til et fantastisk ophold i den portugisiske provins.

Læs The Guardians bud på en guide til Alentejo: Hvor skal man spise, hvilken vingård skal man besøge og hvor skal man overnatte i Portugals svar på Toscana.

Relateret artikel: Lissabon oplevelser - 10 gode Lissabon restauranter med rimelige priser‏

Din vurdering:Portugal importerer arbejdskraft til landbruget trods høj ledighed

Det er ikke populært blandt Portugals borgere at tage et arbejde i landbruget.

Trods stor arbejdsløshed i Portugal (omkring 15 %), har landbruget i stigende grad svært ved at tiltrække indenlandsk arbejdskraft og må ty til import af bær- og frugtplukkere fra primært Asien, Afrika og Østeuropa.

Det kan ikke betale sig at arbejde i landbruget
Grunden til, at et arbejde i landbruget ikke har den brede appel hos lokalbefolkningen synes lidt kompleks, men den overordnede årsag er formentlig den samme som i mange andre vesteuropæiske lande: det fysisk hårde arbejde til minimumsløn kan ikke betale sig i forhold til, hvad staten udbetaler i arbejdsløshedsunderstøttelse.

Det giver simpelthen ingen økonomisk mening, mener mange portugisere, der har været i beskæftigelse på en gård. Alene den økonomiske omkostning til benzin ved pendling frem og tilbage æder det meste af lønnen.

Den nye generation vælger landbruget fra
Desuden ser den nye generation af portugisere ikke landbruget som en del af fremtiden. Tværtimod, et arbejde i landbruget har for mange nyuddannede, arbejdsløse unge kedelige reminiscenser til en tid, hvor familien knoklede benhårdt hver dag og stadig havde svært ved at forsørge sig selv. Derfor prøver mange unge i stedet lykken i udlandet eller tager et sommersæsonjob i turistbranchen.

Læs The New York Times’ glimrende artikel, der beskriver de portugisiske gårdejeres store dilemma mellem brugen af lokal og importeret arbejdskraft, der samtidig også er et dilemma for staten, der ønsker at komme ud af det økonomiske dødvande og bringe landet og befolkningen på fode igen.

Din vurdering:Portugals monopoliserede online spilmarked forventes ophævet

Trojkaen, der tilsammen lånte Portugal 78 mia. euro, har bedt landets ansvarlige ændre loven på online spillemarkedet og bryde monopolet.

I dag styres spil på internettet i Portugal 100 procent af den religiøse fond Santa Casa da Misericordia de Lisboa (SCML).

Gode skatteindtægter til staten
De mulige, mange skatteindtægter ved online gambling er noget som Portugal kan gøre stor brug af de næste mange år.

Der er brug for at finde så mange indtægtskilder som muligt, fastslår Trojkaen (der er en sammensætning af den Internationale Valutafond, EU Kommissionen og den Europæiske Centralbank), der mener, at der skal åbnes op for lovændringer på online spilmarkedet.

550 årig sidder på det hele
Som det er i dag, har den 550 år gamle religiøse enhed monopol på netop online spiludbuddet i Portugal og det er ikke noget der skal ændres på. Men kan SCML få en solid bid af kagen, er de dog klar til dialog. Sådan lyder fondens forslag til en løsning.

SCML kan læne sig op af en noget kontroversiel EU dom fra 2009, der tillod et medlemsland at opretholde forbuddet mod udenlandske spilvirksomheder, selvom det var lovligt i et andet medlemsland.

Støtter samfundets svageste
En stor del af overskuddet fra indtægter på lotterier og Kasino, som er de spil fonden tilbyder via internettet, går til projekter, som hjælper fattige og værdigt trængende i Portugal.

Online spil i Danmark er forholdsvis nyt
Første januar 2012 åbnede Danmark op for lovgivning omkring udenlandske spiludbyderes etablering i Danmark (indtil da var Danske Spils enerådende, uden konkurrence). Der havde op til da været et tovtrækkeri i 10 år med EU, inden der blev enighed om hvem og hvordan spilmarkedet i Danmark skulle administreres.

 

Læs her for mere information.

Din vurdering:VM 2014 håbet lever endnu – Portugal redder uafgjort i overtiden

Portugal har stadig muligheden for at gå videre fra Gruppe G, efter udligningen til 2-2 i fem minutters overtid i kampen mod USA søndag aften (22. juni).

Men det ligger desværre helt fast, at træner Paulo Bento og hans tropper ikke selv bestemmer deres endelige skæbne ved dette VM i Brasilien 2014.

Foreløbig har det ikke været den drømmeslutrunde man havde håbet på fra portugisisk side og med kun et point i to kampe, hænger den videre kvalifikation i en tynd tråd.

Målscoren vigtig ved pointlighed
Det kan vise sig særdeles bekosteligt, at Ronaldo og co. tabte den første kamp med 4-0, idet målscoren ved dette VM igen er den afgørende faktor i gruppestillingen, hvor det tidligere har været indbyrdes kampe, der fordelte holdenes placering efter alle tre kampe i gruppespillet var afviklet.

Kampen mod Ghana torsdag den 26. juni er måske Portugals sidste optræden i denne omgang, hvis ikke heldet tilsmiler holdet. Der skal sendes mange bolde ind i netmaskerne i gruppens sidste to kampe for at rette op på Portugals samlede målscore og dermed videre deltagelse i knock-out fasen.

Stillingen i Gruppe C – videre avancement er mulig
Inden tredje og sidste runde i Gruppe G spilles, er stillingen som følger:

  Point Mål
1 Tyskland 4 6-2
2 USA 4 4-3
3 Ghana 1 3-4
4 Portugal 1 2-6

 

Tyskland skal slå USA og Portugal skal slå Ghana. Den samlede målforskel skal være på seks eller mere i Portugals favør. For eksempel to gange 3-0.

Hvis USA og Tyskland spiller uafgjort i deres indbyrdes kamp, går de to hold videre og Portugal er definitivt ude af VM slutrunden 2014. Det virker måske som det mest sandsynlige scenarie.

Portugals landshold hårdt ramt, men håbet om miraklet lever
De nationale udvalgte er desværre ramt af mange skader og Pepes karantænegivende røde kort fra kampen mod Tyskland, så Ronaldo og ikke mindst hans holdkammerater skal finde en helt anden passion og spilleglæde end den de har vist i de første to kampe. Ellers er det farvel. Men mirakler er set før, så indtil dommeren fløjter kampen af torsdag, er der stadig håb for videre avancement.

USA – Tyskland og Portugal – Ghana spilles samtidig kl. 17.00 torsdag 26. juni.

Se højdepunkter fra kampen mellem USA og Portugal på dr.dk

Din vurdering:Befolkningstal falder fortsat i Portugal

Portugals Statistiske Institut (INE) har offentliggjort, at befolkningen i Portugal skrumpede med små 60.000 mennesker i 2013, sammenlignet med året før.

I alt skønner INE, at befolkningstallet i Portugal pr. 31. december 2013 var på 10.427.301 (lige under 5. mio. er hankøn og ca. 5,5 mio. er hunkøn)

En negativ balance i den naturlige befolkningstilvækst på ca. 24.000 og en udvandring på omkring 36.000 personer er årsagerne til reduktionen af befolkningen.

Mange flere ældre end yngre mennesker i Portugal
INE rapporterer videre, at der er 136 ældre mennesker for hver 100 unge. En faldende fødselsrate på 7.000 og en samtidig faldende dødelighed på 1.000 personer sidste år, er kun med til at forværre problemerne med en aldrende befolkning i Portugal endnu mere.

Antallet af børn, født af portugisiske kvinder, er generelt faldet over de sidste 10 år og ramte i 2013 et nyt lavpunkt, så den samlede fertilitet nu kun er 1,21 børn pr. kvinde - til sammenligning er fertiliteten 1,7 børn pr. kvinde i Danmark.

Levealderen stiger for både mænd og kvinder i Portugal
Anderledes ser det ud med den gennemsnitlige levealder i Portugal, som bestemt ikke er faldende. I de sidste 10 år er kvindernes gennemsnitlige levealder steget fra omkring 80 til 83 år og mænds gennemsnit er steget fra 73,5 til lige under 77 år. (DK: kvinder 81 år – mænd 77 år)

Det Statistiske Institut konkluderer, at den demografiske aldring er en konsekvens af et fald i fødselstallet, en vækst i levetid og senest også en stor udvandring af den portugisiske befolkning, der søger grønnere græsgange i udlandet.

Mange flere portugisere er sandsynligvis emigreret
Avisen Diário Economico har publiceret en artikel der fortæller, at 128.000 udvandrede fra Portugal i 2013 og siden Trojkaens ankomst i 2011 er mere end 350.000 portugisere emigreret.

På 10 år, i perioden fra 2003 til 2013, er antallet af ældre over 65 år vokset. Omvendt er antallet af unge under 15 år og antallet af befolkningen mellem 15 og 64 år faldet.

Tendensen skal vendes hurtigst muligt
Universitetsprofessor Joaquim Azevedo, som har anført et hold forskere, der fik til opgave at undersøge den faldende fødselsrate i Portugal, fortæller, at det er meget alvorligt med de manglende nyfødte.

Han mener, at der skal bruges kræfter over de næste 20 år på at vende den negative tendens. Hvis ikke det sker, kan Portugals befolkning falde helt ned til kun 7 mio. indbyggere ved udgangen af dette århundrede.

Fødselstallet skal stabiliseres, ellers kan befolkningen ikke opretholde sig selv som vi kender det i dag, siger Joaquim Azevedo.

Kilde: The Portugal News

Din vurdering:Lissabon på listen over verdens 25 bedste byer

Det internationale livsstilsmagasin The Monocle placerer Lissabon som nyhed på top 25 over verdens bedste byer - målt på livskvalitet, citerer dr.dk det London-baserede tidsskrift.

Læs også: Lissabon-ferie – billig sommerferie i Lissabon

København nummer et - igen
Ikke overraskende er alle nordiske hovedstæder på listen, med København på førstepladsen for tredje gang på syv år.

Undersøgelsen bedømmer København på blandt andet kulturelle forhold, indbyrdes tolerance, den offentlig transports infrastruktur, byens grønne områder, byens globale tilslutning, byens arkitektoniske rammer og solens effekt på humøret!

Apropos solen: Vejret i Lissabon nu og de næste dage

Lissabon på top 25
Listen over de 25 bedste byer i verden er som følger (sidste års placering i parentes):

1 København (1)

2 Tokyo (4)

3 Melbourne (2)

4 Stockholm (7)

5 Helsinki (3)

6 Wien (5)

7 Zürich (6)

8 München (8)

9 Kyoto (13)

10 Fukuoka (12)

11 Sydney (9)

12 Auckland (10)

13 Hong Kong (11)

14 Berlin (20)

15 Vancouver (19)

16 Singapore (15)

17 Madrid (18)

18 Paris (14)

19 Amsterdam (22)

20 Hamborg (16)

21 Barcelona (21)

22 Lissabon (ny på listen)

23 Portland (23)

24 Oslo (ny på listen)

25 Brisbane (ny på listen)

Listen er baseret på magasinets undersøgelse `Quality of Life Survey 2014’.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »