Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkCykelferie i Portugal med A2Z Adventures – oplev dit favorit område i eget tempo

Har man besluttet sig for, at det skal være i Portugal man skal på en uges cykelferie (eller mountainbiketur eller vandretur), er der mange forskellige ruter at vælge i mellem.

A2Z Adventures kommer rundt i hele Portugal, lige fra klipperne og strandene i Algarve i syd til portvinsmarkerne i nord. Der er næsten ikke et område i Portugal man ikke kan opleve.

Alle events har et tema eller to som ledsager, hvor man er garanteret at opleve lige det man skulle have lyst til.

Find din tur i Portugal – cykelferie i dit favoritområde Vælg turen der skal smage på det lokale køkken i Alentejo eller turen i Portvinslandet, med masser af indlagte smagsprøver. Eller tag turen der kommer til mange historiske landsbyer undervejs eller turen over Estrela bjergkæden. Mulighederne er stort set uendelige og der er rig mulighed for at få rigtige gode oplevelser med hjem i bagagen. Oplevelser fra Portugal man med garanti aldrig glemmer.

Se A2Z Adventures cykelferie program

Eksperter på cykelferier i Portugal
A2Z Adventures er en portugisisk cykelferie arrangør og blev grundlagt af Pedro Pedrosa i 2006.

Efter at have haft mange gode rejseoplevelser på cykel i blandt andet Himalaya, men mestendels i Portugal, besluttede Pedro Pedrosa sig for, at de oplevelser også skulle komme andre cykelferie-entusiaster til gode.

Pedrosa oprettede firmaet A2Z Adventures med en række partnere, der i dag arrangerer cykelferie og vandreture mange steder i verden, men han indrømmer, at Portugal er landet de har mest ekspertise i – der hvor hans hjerte høre hjemme.

Tæt kontakt med naturen og lokalbefolkningen – få mest ud af cykelferien
Filosofien bag måden at afholde denne type ferie på er, at det er lige præcis på denne måde man får mest ud af en ferie: gode oplevelser i tæt kontakt med naturen og den lokale befolkning og kultur – altid i et afslappet tempo.

Det er ingen hemmelighed at A2Z Adventures elsker at vise deres elskede Portugal frem for deltagerne og sørge for, at turene går til nogle helt særlige egne af landet, som ellers kun de lokale kender.

Få deltagere på hver tur – lokale guider taler engelsk
Der er gennemsnitlig kun 8 deltagere med på hver tur, hvilket gør det nemmere at bo på de små hyggelige steder på landet, i stedet for de overfyldte turisthoteller. Der er noget specielt ved at overnatte på en hyggelig Quinta i Alentejo, fremfor et billigt hotel i midten af en større turistby.

A2Z Adventures arbejder sammen med lokale guider, som kender områderne hvor der cykles eller vandres, med dertilhørende respekt for lokale traditioner og miljø, og på den måde tjenes pengene lokalt i de små landsbyer. Desuden taler alle guider også engelsk.

Alle cykelferie og vandreferie events kan gøres på egen hånd eller med delvis guide eller fuld guide.

Få mere information og vejledning om priser og ruter på A2Z Adventures hjemmeside.

Video: Stemningsbilleder fra Douro, Portvinsregionen

Din vurdering:Nye skattestigninger i Portugal måske nødvendige – 2014 budget underkendt af forfatningsdomstol

Portugals forfatningsdomstol afviste fredag 31. maj 2014 regeringens stramninger i den offentlige sektor.

Det skriver Financial Times.

Besparelser, der har stået på siden 1. januar 2014 og ramte lønninger til ansatte i den offentlige sektor, pensioner til enker og enkemænd, samt en reduktion af sygdoms- og arbejdsløshedsunderstøttelse, skal genoprettes pr. 1. juni 2014.

Der er dog ingen difference godtgørelse til de implicerede med tilbagevirkende kraft.

Det er sjette gang på mindre end to år, at retten afviser regeringens planer om besparelser, der skulle bidrage til at hente indtægter til de nødvendige afdrag på lånene, der skal tilbagebetales i forbindelse med Portugals tre år lange hjælpepakke.

Domstolen skønnede, at nedskæringer på mellem 2-12 procent som værende uforholdsmæssige store og at det ville forbryde sig mod ’det forfatningsmæssige princip om lighed’.

Skatten skal stige
Portugal har, som det andet land efter Irland meldt ud, at man ikke længere ønsker økonomisk hjælp udefra, men EU, Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Centralbank er, efter retten igen har afvist besparelsesplaner, bekymret for regeringens evne til at inddrive de nødvendige midler der skal til, uden at det går ud over befolkningen og dermed hindrer den lovede økonomiske fremgang.

Regeringen ser nemlig ingen anden udvej, end at lade skatten stige igen og det kan have en boomerang effekt på den ønskede vækst og forbruget, når den almindelige borger endnu en gang skal spænde bæltet ind for at klare dagen og vejen.

Premiereminister Pedro Passos Coelho siger, at han ’ikke kan forpligtige sig til IKKE at lade skatterne stige’, efter rettens afvisning, der efterlader et hul i statens budget for 2014 på 750 mio. euro.

Oppositionen mener, at der skal udskrives valg tidligere end det planlagte i 2015.

Læs også:

Arbejdstid op fra 35 til 40 timer i det offentlige i Portugal – nyt budget med flere besparelser på vej

Portugal forlader internationale låneprogrammer – økonomien på rette spor

Din vurdering:Stor tumult ved byrådsmøde i Cascais – nyt kæmpe boligkompleks godkendt i Carcavelos

Byrådet i Cascais godkendte, ved en generalforsamling 28. maj 2014, planerne for en massiv opførelse af boligbyggeri langs med Lissabonkysten. Det skriver sapo.pt.

19 stemmer for – 18 imod
Med stemmerne 19 for og 18 imod blev der, med meget snæver margin, givet grønt lys til en såkaldt ’mega urbanisering’ ved Quinta dos Ingleses i Carcavelos.

Projektet kommer til at består af hundrede bygninger med i alt 1500 boliger, kontorarealer og et shoppingcenter og skal stå færdig senest om 15 år. Bestyrelsesformanden for rådet i Carcavelos og Parede skulle komme med den endelige godkendelse af planerne, efter at byrådet i Cascais havde stemt for.

Lokal bestyrelsesformand stemplet som forræder
Hun bliver nu betragtet som forræder blandt de mange tilhører, der var mødt frem i Kulturhuset i Cascais for at overvære mødet. De fleste fremmødte var primært brugere af strandarealet ved Quinta dos Ingleses i Carcavelos - surfere og bodyboardere - der blev så ophidset og vrede over afstemningsresultatet, at der ligefrem opstod kaos og tumult der endte med, at politiet blev tilkaldt for at opløse forsamlingen af tilhørere.

Stranden har unik social værdi
Tilhørernes argument for, at der ikke skulle opføres et boligkompleks netop der, var, at stranden har en helt unik social og økonomisk værdi i at være den største og længste overlevende sandstrækning i Cascais kommune. En strækning der ikke er tilbygget. Men det er altså slut indenfor en årrække.

Din vurdering:Børnenes fest i Cascais søndag 1. juni 2014 – skøn dag for hele familien ved Lissabonkysten

Børnenes fest vender tilbage ved Baia de Cascais til en søndag fyldt med fest, farver og ikke mindst leg og underholdning for børn i alle aldre og deres forældre og bedsteforældre.

Festlighederne udvidet til Marechal Carmona Parken Søndag den 1. juni 2014 fra kl. 10-18 bliver Cascais fyldt op med glade børn, der får en fantastisk underholdende dag med masser af aktiviteter på programmet på pladsen foran det store Hotel Baia - hoppeborg og gynger, fælles dans og gymnastik er blandt de gode og sjove oplevelser.

Marechal Carmona Parken holder åbent kl. 10-20 og her kan børneforældre få mange gode råd med på vejen.

Parken er fyldt med mange små informationsområder, hvor medarbejdere fra offentlige og private instanser giver oplysninger, informationer og gode råd om stort set alt, der måtte interessere nuværende og kommende børnefamilier.

Der er desuden masser af aktiviteter og lege specielt målrettet babyer i park området, der også har alle faciliteter til de helt små.

Svært at nå rundt til det hele
Arrangørerne lover, at der i år er så mange nye aktiviteter for både babyer og børn i alle aldre og mener, at hele familien kan få svært ved at nå rundt til det hele på én dag. Så er det bare om at alliere sig med bedsteforældrene.

Der er fri adgang, men enkelte forlystelser koster op til et par euro.

Læs programmet for 2014 ’Festa da Criança & Somos Família’ – med oversigt over alle aktiviteter.

Video: stemningsbillleder fra børnenes fest i Cascais 2013

Din vurdering:Fordelingen af Portugals 21 mandater til Europa-Parlamentet

Søndag d. 25. maj 2014 skulle portugiserne til stemmeurnerne og vælge deres favorit ind i Europa-Parlamentet for de næste fire år.

Valgdeltagelsen var på 33,9 procent (36,9 procent i 2009).

Overraskelserne er Jordpartiet, Kommunisterne og Økologipartiet
’Jordpartiet’ MPT og kommunistpartiet/økologipartiet PCP-PEV har overrasket med henholdsvis to og tre mandater, ifølge artikel fra BBC, som en konsekvens af og protest mod de sidste tre års nøjsomhed i Portugal. Bæltet kan efterhånden ikke strammes længere ind.

Således fordelte Portugals 21 mandater sig:

PS: 8 mandater
(Partido Socialista)

PPD/PSD.CDS-PP : 7 mandater
(Partido Social Democrata / Centro Democrático e Social – Partido Popular) - Portugals regeringskoalision per maj 2014

PCP-PEV: 3 mandater
(Partido Comunista Português / Partido Ecologista "Os Verdes")

MPT: 2 mandater
(Partido da Terra)

BE: 1 mandat
(Bloco de Esquerda)

Avisen Jornal de Notíscias har sat ansigter på nyvalgte medlemmer af Europa-Parlamentet.

Din vurdering:Dødelighed blandt nyfødte spædbørn i Portugal blandt verdens laveste – skilsmisseprocent i Portugal blandt verdens højeste

I sidste uge publicerede lægetidsskriftet The Lancet resultatet af en global undersøgelse, der giver et overblik over, hvor i verden dødeligheden blandt nyfødte spædbørn er lavest.

Det skriver den portugisiske avis The Portugal News, der har citeret det ugentlige tidsskrift.

Og det er godt nyt for kommende portugisiske forældre. Portugal har kun en dødelighedsprocent på 1,8 per 1000 nyfødte, hvilket gør landet til et af de sikreste for spædbørn indtil de er 28 dage gamle.

Portugal i godt selskab med skandinaviske lande
Til sammenligning har USA en dødelighedsrate på 4,1 pr. tusinde nyfødte og Storbritannien ligger på 3,0.

Listen toppes af Japan, efterfulgt af lande som Sydkorea, Estland, Finland, Sverige, Norge og altså Portugal i top 10.

I peroden fra 1990 til 2012 er dødelighedsraten faldet med 74,5 procent i Portugal og i den sammenhæng er det også en top 10 placering globalt.

Tidlig indsats ved fødsel påkrævet – regeringer har ansvaret
Ifølge en medicinsk ekspert udgør nyfødte 44 procent af dødeligheden blandt børn under frem år på verdensplan. Idet spædbørn er meget udsatte og sårbare, mener han, at det er indenfor den første time af barnets levetid man skal forbedre overlevelsesmulighederne for børnene og sågar mødrene.

Den britiske minister for international udvikling fortæller, at det er de respektive landes regeringer, der i sidste ende har ansvaret for at leve op til de lovede forbedringer.

Skilsmisseprocenten kolossal høj i Portugal
Det australske magasin Business Insider Australia orienterede sine læser i denne uge om skilsmisseprocenten på verdensplan.

De konkluderer, at ægteskab er en ganske risikobetonet forestilling i Europa. Talopgørelser viser, at Portugal ligger nr. 2 på verdensplan, med en skilsmisseprocent på 68. Dette tal overgås kun af Belgien hvor hele 70 procent af indgået ægteskaber opløses igen.

Andre lande der ligger højt på listen over ophævelse af ægteskab tæller Spanien, Luxemburg, Tjekkiet og Ungarn.

I Chile kan de finde ud af at holde sammen. Her er skilsmisseprocent kun på tre.

Din vurdering:Lissabon-ferie – billig sommerferie i Lissabon

Første gang man er på ferie i Lissabon bliver man meget overrasket over, hvor billigt alting er i forhold til Danmark.

Derfor kommer flere og flere også tilbage for at nyde, hvad mange kalder ’Europas skjulte perle’.

Læs også: Weekendferie i Lissabon – Vesteuropas billigste turistdestination

Mange oplevelser venter i Lissabon
Portugals hovedstad er den ideelle feriedestination for en kortere eller længere sommerferie. Der er masser af oplevelser i vente og mange muligheder for at opleve noget man bestemt ikke er vant til i det kolde nord.

Lej ferielejlighed i den historiske del af Lissabon

Læs også: Facts om Lissabon og de enkelte bydele

Video: Stemningsbilleder fra Lissabon

Der kunne være lige præcis 31 grunde til at besøge Lissabon
Overskriften er inspireret af en artikel i det amerikanske online magasin Global Post, der havde sat sig for at finde ud af, hvorfor der er så skønt i Lissabon.

Det var ikke bare en top 10 eller top 20. Nej, hele 31 grunde fandt de til, hvorfor man burde bo i Lissabon. Det er alt lige fra det gode klima og maden, til stranden der ligger lige uden for byen.

Feriebolig i Lissabon - dejlig penthouse ferielejlighed i Alcântara

Masser af små special butikker
De små butikker i byen minder om dengang, da der var plads til små butikker og dem er der rigtig mange af i Lissabon. Specialiserede butikker fylder mange af de små butiksarealer, der ligger side om side i næsten alle gader.

Udsigten over byen fra bakketoppene og stemningen nede i de små gader var heller ikke gået deres næse forbi og bica (kaffe) og fodbold er som religion for de lokale.

En moderne storby i historiske rammer
Hvem har ikke lyst til at opleve Lissabon på tætteste hold og mærke en moderne storbys puls, pakket ind i en ramme, der inddrager Portugals og Lissabons historie på godt og ondt. Det hele ligger lige for fødderne af de besøgende.

Lej hyggelig ferielejlighed indenfor slotsmurerne - Castelo São Jorge, Lissabon

Læs også: Lissabons historie

Video: Uforglemmelige Lissabon

Din vurdering:The Yeatman – luksusoplevelser på 5 stjernet luksushotel i Porto

Hotel The Yeatman ligger i Vila Nova de Guia på Douro-flodbredden, med udsigt til Portos historiske bydel på den anden side.

Her bliver der kræset for gæsterne ud over det sædvanlige og der er specielt fokus på, at oplevelsen på hotellet skal være total. Fra det overdådige vinkort til Michelin restauranten, fra de luksuriøse værelser til swimmingpools i særklasse (både indendørs og udendørs).

Vinhotel i verdensklasse – The Yeatman
Fra sin karaffel-formede pool til den 25.000 flasker store vinkælder og luksus spa behandlinger, er der ingen tvivl om, at dette elegante hotel kredser om og har fokus på vin.

Med en hypnotiserende udsigt over Porto og med Michelin restaurant, åbnede dette hotel i 2010. Beliggenheden ved de gamle portvinshuse, hvis terrakotta-farvede tagkonstruktioner man næsten kan røre fra swimmingpool området, er der kun 15 minutters gang ned til den smukke, gamle bydel - via brostensbelagte gader, promenaden langs med floden og Ponte Luís I broen (bygget af Eiffels gamle partner fra 1881-86), der forbinder Vila Nova de Guia med Porto.

Bestil ferien på The Yeatman Hotel her

Verdens største udvalg af vin – et stjernet Michelin restaurant
Vinkortet er stort og tæller mere end 1.200 varianter. Kortet anses for at have verdens bedste og største udvalg af portugisiske vine. Huset kan også prale af at have en anseelig samling af portvine, hvoraf mange ikke optræder i nogen vinguider og er absolutte sjældenheder.

Hotellets chefkok hedder Ricardo Costa, født i 1979 og én af Portugals førende køkkenchefer. Det var under ham, at restauranten på The Yeatman fik en Michelin stjerne i 2011. En stjerne som de har opretholdt lige siden. Richardo Costa er i dag Executive Chef med ansvar for begge hotellets restauranter, med hovedvægten lagt på den gastronomiske restaurant.

Hotellets vineksperter er til for dig
The Yeatmans hold af vineksperter er mere end villige til at hjælpe med at opdage de mange perler der findes i Portugals vinproduktion.

Hver torsdag er der guidede tur i The Yeatmans vanvittige store vinkælder, der primært består af portvin i alskens varianter og årgange, men der findes også et kæmpeudvalg af rød, hvid og rosévin fra de omkring 70 vinproducenter hotellet samarbejder med.

Vinproducenterne kommer på skift og tilbyder smagsprøver på netop deres vine, i forbindelse med en gourmet middag i Michelin restauranten – mod betaling.

Spa behandlinger – vinterapi og massage
Caudalie Spa Vinothérapie® har indrettet sig på mange luksushoteller verden over og altså også på Hotel The Yeatman i Porto. Restprodukter fra vinproduktionen menes at have et højt indhold af antioxidanter, til glæde for den naturlige skønhed. Det er muligt at få et Cabernet Scrub med vindruekerner eller ømhedsmassage med en anordning, der oprindeligt blev brugt til at stampe druer med.

Porto er en Global By
På grund af Portos status og vigtighed i regionen, anses byen for at være en Global By. Den er én af kun fem byer på den Iberiske Halvø, der går under begrebet Global By (de andre er Lissabon, Valencia, Barcelona og Madrid), et udtryk der hæftes på byer, der har stor indflydelse på den globale økonomiske sammenhæng.

Rejsen til Porto – med fly fra Danmark
Der er per medio maj 2014 ingen fly direkte til Porto. Norwegian og TAP flyver fra København til Lissabon og TAP flyver også fra Hamborg. Fra Lissabon kan man flyve til Porto (45 min.), tage toget (3 timer) eller leje bil og køre en scenisk tur fra hovedstaden til det smukke område i Nordportugal.

Video: udsigt over Porto fra Hotel The Yeatman

Din vurdering:Svævebane fra Spanien til Portugal – Rope slide over Guadiana- floden

Har man lyst til at prøve sig selv af og finde ud af hvor modig man egentlig er, kunne løsningen være en svævetur fra den spanske side af Guadiana-floden til Portugal på den anden side.

720 m Rope slide i høj fart
Svævebanen, der starter i Sanlúcar de Guadiana i Andalusien, er på intet mindre end 720 m. og slutter i Alcoutim, i Algarve regionen. Det er verdens første svævebane, der krydser grænsen mellem to lande.

På engelsk hedder sporten Rope slide - en sport hvor man, med stor hastighed, glider, hængende på et stålkabel, horisontalt fra et sted til et andet. Undervejs kommer man op på omkring 80 km/t, men man skal heldigvis ikke selv bremse op, når turen slutter sikkert nede på jorden igen, på den anden side af floden.

Sejl med båd retur til Spanien eller bliv i Portugal
Prisen for en tur er 15 euro, der udover en Rope slide tur også inkluderer en tilladelse til at krydse grænsen på denne måde. Skal man tilbage til Spanien, er der en færgebillet med i prisen og ellers kan rejsen bare fortsætte i Portugal, da grænsen er passeret på lovlig vis.

Turen over Guadiana er også en tidsrejse 
Husk at stille uret en time tilbage ved ankomst til Portugal, hvis ikke der skal returneres til Spanien. Turen kan vel kaldes en tidsrejse – ellers er det bare tilbage til fremtiden og Spanien efterfølgende.

Få mere information hos Limitezero om tilmelding

Video: oplev svæveturen som den ser ud fra luften

 

Video: oplev svæveturen nede fra jorden

Din vurdering:30 grader i Lissabon i maj 2014 – sommeren er for alvor kommet til Portugals hovedstad

Den 15. maj forudses til at blive én af årets hidtil varmeste dage i Lissabon.

Temperaturen forventes at nå over 30 grader, og i det indre Alentejo omkring Évora og ved grænsen til Spanien kan der forventes endnu højere varmegrader.

Solrig weekend 15-18 maj
Den lille varme-bølge i maj måned 2014 forventes at vare til og med søndag d. 18. maj.

Normaltemperaturen for Lissabon i maj måned er 18 grader (gennemsnitlig dagstemeperatur) og set over maj måned, har Lissabon normalt op til mellem 22 og 23 graders varme midt på dagen.

Se også: Solskinsferie i Lissabon 

Lissabons varmerekord for maj måned står på 34,8 grader.

Herunder ‘A Sunny Day In Lisbon’

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »