Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkBenfica i Europa League finalen 14. maj 2014 (Europa League 2013-2014)

Finalen i Europa League 2014 spilles i Torino den 14. maj og står mellem Benfica og Sevilla.

Juventus ude af EL-turneringen
Benfica klarede 0-0 mod Juventus i semifinalen den 1. maj, og dermed blev den indledende kamp i Portugal med en 2-1 sejr til Benfica adgangsbillet til finalen i Europa League; den næst-fineste europæiske fodboldturnering efter Champions League.

Benfica fik en spiller udvist 23 minutter før tid, men holdt alligevel sin uafgjorte position til dommerens sidste fløjt.

Netop Juventus har hjemmebane i Torino, hvor finalen skal spilles, så den 14. maj returnerer Benfica til Juventus Stadium for at spille mod spanske Sevilla.

Benfica modstander Seville i mange spansk-portugisiske kampe
Seville ligger kun 435 kilometers kørsel fra Lissabon, og den spanske klub har set en hel del af Portugal i forbindelse med 2013-2014 Europa League turneringen.

Først fik Sevilla modstand fra Portugal i gruppespillet, hvor nyoprykker Estoril klarede 1-2 på hjemmebane og 1-1 i Seville.

Senere mødte Seville Europa League vinderen fra 2011 FC Porto i kvartfinalen. Porto vandt 1-0 hjemme, men tabte til gengæld stort ude med 4-1 i Seville.

Benfica bliver således det tredje portugisiske hold i løbet af én sæson, som Seville stiller op imod.

Det er i øvrigt det andet år i træk at Benfica spiller Europa League finale. I EL 2012-2013 finalen tabte Benfica til engelske Chelsea FC med 2-1 i Amsterdam Arena.  

Din vurdering:Billeje rabat Portugal - book den 30. april og opnå op til 15% rabat på leje af bil i Portugal (inkl. Madeira)

Portugalnyts søgemaskine til at at finde billig billeje i Portugal indeholder i dag (30. april 2014) en række særtilbud på biludlejning i hele Portugal samt Madeira.

Rabat på lejebil i Portugal kan opnås i tidsperioden mellem 6. maj og 10. juli 2014 eller i tidsperioden mellem 15. september og 15. december 2014, med mindre andet er angivet.

Se aktuelle billeje tilbud fra biludlejningsselskaber i Portugal i søgemaskinen: Cartrawler Portugal

I den særlige billeje tilbudskampagne fra Cartrawler deltager bl.a. biludlejningsselskaberne Goldcar, Drive On Holiday og Avis Rent A Car, der alle giver op til 15% rabat ved booking i dag.

Bemærk at der gælder særlige Cartrawler betingelser ved booking af billeje med rabat. Betingelserne kan ses ved søgning af billejetilbud i søgemaskinen.

Rabat på billeje kan findes i samtlige billeje-søgemaskiner på Portugalnyt:

Din vurdering:Stemningen er unik i Lissabon – gode rejseoplevelser og mest for pengene

Markisen og Sporvogn nr. 28
De fleste turister, der har besøgt Lissabon, kan nikke genkendende til den legendariske sporvogn nr. 28 og ved måske samtidig også, at efter det skrækkelige jordskælv i 1755, blev ansvaret for byens genopbygning lagt i hænderne på Marquês de Pombal (Markisen af Pombal).

Læs også: Lissabon shopping - Avenida da Liberdade

Han havde en vision om, at byens infrastruktur gerne måtte ligne den, der kendes fra Paris – brede, lange boulevarder, der udspringer fra en stor plads/rundkørsel. Pladsen, der hedder Praça Marquês de Pombal, er prydet med en statue af… ham selv (og en løve) – sat op til minde om jordskælvet og den derefter følgende genopbygning.

Læs også: Weekendferie i Lissabon – Vesteuropas billigste turistdestination

Gode oplevelser til lave priser – tag en tur med sporvogn
Det er bare én af grundende til, at rejselivsskribenten fra Berlingske mener, der kan findes pariserstemning i Lissabon og i øvrigt sammenligner priser på mad, drikkevarer og tøj de to byer imellem, hvor resultatet ikke uventet falder ud til fordel for Portugals hovedstad.

Rejseartiklen fra BT, der på hyggeligste vis giver inspiration til gode rejseoplevelser i Lissabon, beskriver turen med den berømte sporvogn nr. 28.

Video: På tur i Lissabons smalle gader med Sporvogn nr. 28

Din vurdering:TAP hylder stor forfatter - symbolsk ære til José Saramago

Flyselskabet TAP hylder Portugals store, afdøde forfatter José Saramago ved at opkalde et nyt fly af typen Airbus A320 efter ham.

TAP’s administrerende direktør Luiz Mor skriver i en pressemeddelelse, at ’det er en stor ære for det portugisiske flyselskab at kunne tilføje José Saramagos navn til deres nye fly. Det er en symbolsk hyldest til én af verdens største repræsentanter for det portugisiske sprog’.

For at markere lanceringen af det nye fly, vises filmen ’José Saramago’, instrueret af Carmen Castillo, for passagererne om bord.

Nobels litteraturpris
José Saramago modtog i 1998 Nobels litteraturpris for sit forfatterskab begrundet i hans evne til at bruge ’sproglige billeder og opdigtede fortællinger til at anskueliggøre sandheden for læseren, ved hjælp af fantasi, medfølelse og ironi’.

I 2010 døde José Saramago i sit frivillige eksil på Tenerife, hvortil han rejste hen, efter at være blevet underlagt politisk censur for sine skriverier i hjemlandet i 1992. Han blev 87 år.

Læs også:

José Saramago (1922-2010)

Jose Saramago statue i Lissabon forstaden Oeiras

Din vurdering:Lagos og Cascais vinder priser for bæredygtig turisme og ansvarligt miljø

Ansvarlig turisme er et udtryk for en feriedestinations evne til at bevare og passe på den lokale natur og kulturelle oprindelse.

Lagos og Cascais positive forbilleder
Byerne Lagos i Algarve og Cascais vest for Lissabon har vundet VISTAS! prisen for deres respektive indsatser for at bevare naturen og nedbringe negative miljøpåvirkninger.

Cascais vinder for noget så simpelt (skulle man mene) som at stille cykler gratis til rådighed for lokale og turister, men også for igangværende naturgenopretningsprojekter.

Lagos får prisen for bevaring af den lokale identitet og kulturarv, øget brug af solpaneler og biogas, samt nedsættelse af gadebelysningens CO2 udledning.

Turisme, lokal identitet og miljø
Begge byer er små perler, der er værdsat højt af turister der har været på besøg. VISTAS! prisen uddeles udelukkende på baggrund af, at kunne bevare egen identitet, kombineret med turisme som indtægtskilde og holde naturen og miljøet i højsædet. I modsætning til områder, der er helt og holdent ødelagt af masseturisme.

Seks af tyve destinationer modtog en 1. eller 2. præmie. Se den samlede oversigt her.

Din vurdering:Benfica møder Juventus i Europa League semifinale 2014

For andet år i træk har Benfica chancen for at komme i finalen i Europa League (EL) turneringen i fodbold. Sidste års finale endte med et 1-2 nederlag til engelske Chelsea (der i år er i semifinalen i Champions League).

Modstanderen i semifinalen bliver italienske Juventus fra Torino. Finalen 14. maj spilles netop i Torino på Juventus Stadium.

Europa League semifinale lodtrækningen blev således:

Benfica – Juventus

Sevilla – Valencia

Benfica nemt videre til semifinalen
Benfica grundlagde den samlede sejr i kvartfinalen med en 1-0 sejr over AZ Alkmaar på udebane og 2-0 i returopgøret på Estádio da Luz. Det var dermed en smal sag for hovedstadsklubben at spille sig videre til semifinalen, der spilles over to kampe henholdsvis 24. april og 1. maj 2014.

Porto måtte skuffende forlade EL turneringen i kvartfinalerunden, med et samlet nederlag til spanske Sevilla på 2-4.

Real Madrid og Cristiano Ronaldo møder Bayern München i CL semifinalen
Cristiano Ronaldo skal med Real Madrid spille semifinale i Champions League (CL). Modstanderen bliver de forsvarende mestre fra Bayern München og første kamp spilles 22/23. april, med returopgør 29/30. april. Finalen spilles i Lissabon 24. maj 2014

Lodtrækningen til Champions League semifinalerne:

Real Madrid – Bayern München

Atlético Madrid - Chelsea

Din vurdering:FIFA ranglisten – Portugal nummer 3 – træneren forlænger – VM holdopstilling fundet i skraldespand på restaurant

Den Iberiske halvø dominerer FIFA’s netop offentliggjorte verdensrangliste i fodbold for april måned 2014. Spanien ligger stadig solidt nummer et, mens Portugal er rykket en plads op til 3. pladsen. Tyskland ligger nr. 2.

Portugal tangerer dermed sin hidtidige bedste placering, som ligger to år tilbage (oktober 2010). Med den kommende VM turnering i Brasilien in mente, er det ikke noget dårligt tegn for Cristiano Ronaldo og co., der dog af de fleste fodboldeksperter i Europa, ikke spås at komme længere end kvartfinalen.

Portugal vinder VM 2014
Med mindre Ronaldos holdkammerater tager et skridt op mod hans niveau og gør det, alle portugisere (og formentlig de fleste danskere i Portugal, af indlysende årsager) håber inderst inde: Portugal vinder VM 2014. Der er helt sikkert grund til optimisme, da Portugal ikke er så meget på udebane, som mange andre nationer måske vil føle sig i Brasilien.

Portugal skal spille mod Tyskland, USA og Ghana i gruppe E ved sommerens VM i Brasilien.

FIFA World Ranking april 2014
Top 10 på Fifa’s verdensrangliste pr. medio april 2014:

1. Spanien (1)

2. Tyskland (2)

3. Portugal (4)

4. Columbia (5)

5. Uruguay (6)

6. Argentina (3)

7. Brasilien (9)

8. Schweitz (7)

9. Italien (8)

10. Grækenland (13)

Længere nede på listen ligger de skandinaviske lande. Ingen har kvalificeret sig til VM i Brasilien:

23. Danmark (24)

25. Sverige (27)

52. Finland (58)

56. Norge (57)

Sidste verdensranglisteplacering nævnt i parentes.

Portugals landstræner forlænger med to år
Paulo Bento, Portugals landstræner siden 2010, har forlænget kontrakten med to år, til EM slutrunden i 2016. Den tidligere Sporting Lissabon træner skal i kvalifikationen til EM i Frankrig 2016, blandt andre møde det danske fodboldlandshold.

I en pressemeddelelse fortæller Bento: ’Jeg er beæret over at forsætte med at tjene mit land, som jeg hidtil har gjort’.

Aprilsnar – Portugals VM opstilling afsløret før tid
Selvsamme Paulo Bento blev brugt som statist i den portugisiske avis Record, der angiveligt havde fundet Bentos ideal opstilling til VM kampene, nedskrevet på en serviet og efterfølgende smidt i skraldespanden. Ifølge avisen var Bento på italiensk restaurant i Estoril med sine venner, for at snakke om sommerens VM.

Men inden det blev afsløret som en aprilsnar, var historien blevet rigtig stor i blandt andet Brasilien – her tager man fodbold alvorligt. Navnene til Portugals trup til sommer er nok ikke meget anderledes end dem, der blev skriblet ned på en serviet af sportsredaktionen på Record.

Din vurdering:Turister fra hele verden elsker Portugal – Lissabon – Sintra – Madeira

Briterne vil til Lissabon i påskeferien 2014, danskerne tager til Madeira og canadierne anbefaler Sintra som den gode ferieoplevelse.

Påsken 2014 er lige om hjørnet og den er ekstra god i år for dem der gerne vil bruge 5-6 dage på en tur ud af landet. Netop fordi påsken falder tre uger senere end i 2013, kribler det i de fleste for at komme afsted til solen og varmen, der endnu ikke har slået igennem i Nordeuropa.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at en storbysferie i foråret kan gøre underværker for humøret hos de fleste.

I Storbritannien fortæller statistikken, at de fleste briter ønsker at tage den klassiske forårstur til Paris, men Lissabon ligger også på top ti over de meste bookede rejsemål for den nært forestående påske. Læs artiklen fra The Daily Mail.

Listen over de 10 mest populære byer ser således ud:

1. Paris
2. Amsterdam
3. Rom
4. London
5. Berlin
6. Barcelona
7. New York
8. Lissabon
9. Prag
10. Wien

Danskerne holder påskeferien på Madeira
Ifølge rejsebranchen i Danmark er der 30.000 danskere der skal på påskeferie i udlandet. De fleste af dem har valgt Madeira, der med sit dejlige klima bestemt er et helt perfekt rejsemål for en kort ferie.

Det store argument for netop Madeira har været, at man vil ned og se Cristiano Ronaldos museum. Så mon ikke der nu også er en del børnefamilier der henlægger rejsen til Madeira i de kommende år. Ronaldos berømmelse er ikke aftaget siden han indviede sit eget museum sidste år. Nærmest tværtimod.

Sintra på listen over oversete europæiske perler
Den canadiske avis The Toronto Star har Sintra på sin top ti over oversete europæiske byer der rummer store rejseoplevelser. Andre byer er Gijón, Sevilla og Lecce i Italien.

Læs mere her om hvorfor Sintra er på listen over europæiske byer, canadiere skal besøge på europarejsen til sommer.

Din vurdering:Hemmelig romersk by under Lissabon – se den fra 11-13. april 2014

Da Lissabon blev ramt af det famøse jordskælv i 1755, opdagede de implicerede, under den derefter følgende oprydning, resterne af en romersk by langt nede i ruinerne under byen.

Arbejderne kravlede ned i hullet og fandt til deres store overraskelse forbindelsesveje bygget i sten, med værelser, kamre og små broer, der skønnes at være bygget, da Kejser Augustus (63 f. kr. – 14. e. kr.) regerede Rom - et sted i århundrederne på hver sin side af Jesus fødsel (år 0).

Lemmen åbnes til det gamle Rom under byen
Hvert år bliver der åbnet op til denne romerske by, der ligger med nedstigning direkte fra gaden rua da Prata. Det er et tilløbsstykke uden lige, så man skal være opmærksom på, at der kan være kødannelse.

Når man ikke at opleve denne begivenhed indenfor tidsrummet på tre dage fra 11-13. april 2014, så kan man komme igen til næste år, hvor der igen bliver åbnet op.

Årsagen er, at ruinerne normalt er oversvømmede, men bliver tømt og gjort i stand en gang om året og åbnet op igen for offentligheden – men altså kun for tre dage.

Åbningstiden er fra 10-18 alle dage (sidste gæst kommer ned kl. 17.30). Turen ned i dybet er med guide og der er gratis entré.

Læs mere og se video her

Din vurdering:Remember Cascais 2014 - 80’er festival i Cascais i juni

Festivalen ERP Remember Cascais, har i år valgt at flytte festlighederne fra september til juni måned.

To dage med rendyrket 80’er musik
Fredag d. 13. og lørdag d. 14. juni er der således dømt skulderpuder, gulerodsbukser og ikke mindst den legendariske 80’er pop lyd på Hipódromo Municipal Manuel Possolo, ikke langt fra Cascais marina.

Programmet for festivalen ser således ud:

Fredag 13. juni

  • Kim Wilde
  • Billy Ocean
  • Lena D’Água & Rock N Roll Station

Lørdag 14. Juni

  • Rick Astley
  • Bananarama
  • Berry White Show

De første tusinde billetter sælges til kun 40 euro for to personer, samlet for begge dag. Vælg kategorien ’Love Ticket’. Få mere information her

Video: trailer til Remember Cascais 2014

 

Video: Se highlights fra 2012 med Bonnie Tyler, F.R. David, Boney M. og Alphaville

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »