Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkVanvittige hotelpriser i Lissabon til Champions League Finalen 2014

Der skal tjenes penge på fodboldbraget mellem Real Madrid og Atlético Madrid lørdag den 24. maj. Der skal tjenes rigtig mange penge.

Hotelpriserne tangerer det vanvittige og har man ikke allerede bestilt for længst, kan man være sikker på at der bliver tæret hårdt på den surt, sammensparede pengebeholdning, hvis man i dag booker én overnatning 24. maj på et hotel i Lissabon.

5 stjernet hotel i Lissabon: Hotel Tivoli Lisboa

Høje priser er eksklusiv morgenmad
En søgning på hotels.com gjorde skribenten her helt forskrækket. En overnatning på Hotel Dom Afonso Henriques - et tostjernet hotel i Lissabon, kostede intet mindre end 26.000 kr. den 24.maj. To dage senere koster en overnatning på selvsamme hotel 336 kr. Booker man direkte på hotellets side ligger priserne mellem 3.500 og 5.500 euro (26.000 og 41.500 kr.). Det er eksklusiv morgenmad, har journalisten for nyhedssitet Bloomberg fået fortalt af hotellets receptionist, da han forespurgte på prisen hos dem.

Lidt billigere kunne det gøres på et Hotel Capital med kun en stjerne: Pris 11.600 kr. for en overnatning efter Champions League finalen. Dagen efter koster en overnatning bare 493 kr.

74.000 kr. for en overnatning
Men vanviddet stopper ikke her. Ekstra Bladet har også lavet en søgning, der resulterede i priser på op til 74.000 kr. for en nat på et trestjernet hotel. Et pristjek foretaget af hotelsøgesiden Trivago viser, at gennemsnitsprisen på denne særlige dag er godt 15.000 kr. for en hotelovernatning. Den gennemsnitlige normalpris for en overnatning er 800 kr. i Lissabon.

Regeringen vil ikke blande sig
Den portugisiske regering blander sig uden om og mener, at det er udbud og efterspørgsel der bestemmer priserne. Ikke ministeren for Portugals turisme. Oppositionspolitikere mener, at landet skyder sig selv i foden og skræmmer fremtidige turister væk.

Lavpris hotel i Lissabon: Hotel Suiço Atlântico

Spanske fans fra Madrid kommer til byen
Det forventes, at 70.000 spaniere vil valfarte til Lissabon i finaleweekenden, også tilhængere uden billet, der bare vil deltage i festlighederne før og efter kampen. Det er første gang nogensinde to hold fra samme by skal spille finale i Champions League. Kampen spilles lørdag den 24. maj på Benficas hjemmebane Estádio da Luz.

Sommer i smukke Lissabon – book hotel til ferien 2014 allerede nu
Book billigt trestjernet hotel i Lissabon på Hotel Borges Chiado til priser fra € 623 (inklusive morgenmad) for to personer i 7 dage i juni måned. Beliggende i Chiado kvarteret – lige i hjertet af Lissabon – Reserver her.

Læs også: Benfica i Europa League finalen 14. maj 2014

Din vurdering:The Color Run Cascais 2014 – de skøreste fem kilometer i farver

Det er ikke et helt almindeligt motionsløb på fem kilometer der løber af stablen lørdag d. 17. maj 2014 i Cascais. Men alle kan være med.

The Color Run er efterhånden et verdensomspændende koncept med over en million deltagere i 30 lande fordelt ud over 200 løb. I Portugal afholdes det i weekenden i Cascais og det kommer ikke til at gå stille for sig.

Løbet blev oprindeligt stiftet i USA januar 2012, under parolen The Color Run – The Happiest 5k on the Planet.

Hvid t-shirt påkrævet
Der stilles kun to krav til deltagerne: Du skal have hvidt tøj på ved startlinjen og den skal være dækket af farver, når du kommer over målstregen. Nå ja, så skal du selvfølgelig også medbringe det super gode humør. Undervejs bliver du nemlig overhældt med ufarligt farvepulver ved hver kilometerskilt - i en eksplosion af musik og festlig stemning.

Tag en masse fotos undervejs
Tag dig bare god tid. Der er nemlig ingen tidstagning og det gælder egentlig bare om at have det så sjovt som muligt.

Det er beskrevet som værende et perfekt arrangement for den såkaldte ’selfie generation’. Der skal være plads og tid til at tage mange billeder undervejs og poste dem på de sociale medier, så familie, venner og bekendte i hele verden kan følge med i festivitassen og det farverige løb, altimens det står på.

The Color Run – Portugal 2014
I 2014 afholdes der seks løb i Portugal:

Coimbra – 26. april (er afholdt – se video længere nede)
Cascais – 17. maj
Braga – 31. maj
Leiria – 19. oktober

Derudover afholdes The Color Run også i Algarve og Porto, men datoerne for disse arrangementer er endnu ikke fastlagte.

Priser og tilmelding
Det er muligt at deltage individuelt og som gruppe på 4 personer. Prisen er henholdsvis 22,80 euro for individuelle og 20,80 euro pr. person ved gruppetilmelding. Læs mere om tilmelding her.

Tilmeldingsgebyret inkluderer en hvid t-shirt, pandebånd og farveposer, der skal skydes af i euforiske glæde, når målstregen passeres.

Video: Se den meget inspirerende stemningsvideo fra den netop afholdte udgave af The Color Run i Coimbra

Din vurdering:Antallet af cruise-passagerer på besøg i Lissabon slår rekord

Et sjældent sammenfald af krydstogtsskibe på samtidigt besøg i Lissabon, resulterede i, at rekordagtige 13.000 passagerer kom på sightseeing i den portugsiske hovedstad.

Tre store dronninger besøgte Lissabon – på samme tid
De tre kæmpe cruiseliners – Queen Mary 2 (verdens største ocean-liner nogensinde bygget), Queen Victoria og Queen Elisabeth – har kun tidligere mødt hinanden i New York og Southampton.

Tirsdag den 6. marts 2014 var en speciel lukrativ dag for butiksejere i Lissabon. Det vurderedes, ifølge Reuters, at de mange passagerer brugte 1.6 mio. euro på én dag.

Samlet var der, udover de mange passagerer, også omkring 5000 besætningsmedlemmer.

Video: Queen Mary 2, Queen Elisabeth og Queen Victoria sejler fra Lissabon

 

Politiet gør stort narkofund på Madeira
Anderledes gik det for sig på Madeira, da politiet, i weekenden, beslaglagde 132 kilo kokain ombord på et krydstogtsskib, der havde lagt til i havnen i Funchal.

Tre personer blev i den forbindelse anholdt, efter at politiet havde fundet narkotika tapet fast om kroppen på de tre, samt i deres rygsække og kahytter ombord på skibet.

Politiet mener ikke, at den beslaglagte kokain var ment til salg på selve Madeira, skriver The Portugal News Online.

Din vurdering:Portugal forlader internationale låneprogrammer – økonomien på rette spor

Portugals premierminister, Pedro Passos Coelho meddelte søndag 4. maj 2014 på portugisisk tv, at Portugal forlader låneprogrammet på 580 mia. kr., som er blevet stillet til rådighed af EU og Den Internationale Valutafond siden maj 2011, skriver BBC News.

Succes på obligationsmarkedet
Regeringen vælger at vende tilbage til normalen, uden en økonomisk kredit som sikkerhedsnet og premierministeren mener, at det er i den bedste interesse for Portugal efter landet har fået kreditværdigheden tilbage.

Tidligere i år havde Portugal stor succes med at sælge statsobligationer til internationale investorer. De internationale långivere havde noteret sig, at der er fremgang i eksporten og privatforbruget stille og roligt stiger igen.

Krisen kradsede hårdt
De seneste års lavkonjunktur er ikke set i Portugal siden de svære år i 70’erne og den økonomiske hestekur der skulle til for at slippe ud af låneprogrammer igen, har sat sine spor i den portugisiske befolkning. De offentlige ansattes lønninger og pensioner er blevet kraftigt beskåret, skatterne og momsen er steget og arbejdsløsheden er på over 15 procent.

Nu venter der regeringen en hård opgave med at rette op på landets økonomi, uden lån og sikkerhedsnet fra fællesskabet, hvis situationen, mod premierministerens forventning, skulle tage en uventet negativ drejning i forsøget på, at stå på egne ben igen. Socialisternes partileder António José Seguro fortalte senere søndag aften på portugisisk tv, at ‘selvom låneprogrammerne er ved vejs ende, er nøjsomheden og menig mands selvopofrelse stadig gældende’, citerer avisen New York Times online

Portugal forlader hjælpepakken pr. 17. maj 2014 og følger dermed Irland og Spanien, der forlod låneprogrammerne henholdsvis december 2013 og januar 2014, mens Grækenland stadig har brug for økonomisk støtte.

Din vurdering:Benfica i Europa League finalen 14. maj 2014 (Europa League 2013-2014)

Finalen i Europa League 2014 spilles i Torino den 14. maj og står mellem Benfica og Sevilla.

Juventus ude af EL-turneringen
Benfica klarede 0-0 mod Juventus i semifinalen den 1. maj, og dermed blev den indledende kamp i Portugal med en 2-1 sejr til Benfica adgangsbillet til finalen i Europa League; den næst-fineste europæiske fodboldturnering efter Champions League.

Benfica fik en spiller udvist 23 minutter før tid, men holdt alligevel sin uafgjorte position til dommerens sidste fløjt.

Netop Juventus har hjemmebane i Torino, hvor finalen skal spilles, så den 14. maj returnerer Benfica til Juventus Stadium for at spille mod spanske Sevilla.

Benfica modstander Seville i mange spansk-portugisiske kampe
Seville ligger kun 435 kilometers kørsel fra Lissabon, og den spanske klub har set en hel del af Portugal i forbindelse med 2013-2014 Europa League turneringen.

Først fik Sevilla modstand fra Portugal i gruppespillet, hvor nyoprykker Estoril klarede 1-2 på hjemmebane og 1-1 i Seville.

Senere mødte Seville Europa League vinderen fra 2011 FC Porto i kvartfinalen. Porto vandt 1-0 hjemme, men tabte til gengæld stort ude med 4-1 i Seville.

Benfica bliver således det tredje portugisiske hold i løbet af én sæson, som Seville stiller op imod.

Det er i øvrigt det andet år i træk at Benfica spiller Europa League finale. I EL 2012-2013 finalen tabte Benfica til engelske Chelsea FC med 2-1 i Amsterdam Arena.  

Din vurdering:Billeje rabat Portugal - book den 30. april og opnå op til 15% rabat på leje af bil i Portugal (inkl. Madeira)

Portugalnyts søgemaskine til at at finde billig billeje i Portugal indeholder i dag (30. april 2014) en række særtilbud på biludlejning i hele Portugal samt Madeira.

Rabat på lejebil i Portugal kan opnås i tidsperioden mellem 6. maj og 10. juli 2014 eller i tidsperioden mellem 15. september og 15. december 2014, med mindre andet er angivet.

Se aktuelle billeje tilbud fra biludlejningsselskaber i Portugal i søgemaskinen: Cartrawler Portugal

I den særlige billeje tilbudskampagne fra Cartrawler deltager bl.a. biludlejningsselskaberne Goldcar, Drive On Holiday og Avis Rent A Car, der alle giver op til 15% rabat ved booking i dag.

Bemærk at der gælder særlige Cartrawler betingelser ved booking af billeje med rabat. Betingelserne kan ses ved søgning af billejetilbud i søgemaskinen.

Rabat på billeje kan findes i samtlige billeje-søgemaskiner på Portugalnyt:

Din vurdering:Stemningen er unik i Lissabon – gode rejseoplevelser og mest for pengene

Markisen og Sporvogn nr. 28
De fleste turister, der har besøgt Lissabon, kan nikke genkendende til den legendariske sporvogn nr. 28 og ved måske samtidig også, at efter det skrækkelige jordskælv i 1755, blev ansvaret for byens genopbygning lagt i hænderne på Marquês de Pombal (Markisen af Pombal).

Læs også: Lissabon shopping - Avenida da Liberdade

Han havde en vision om, at byens infrastruktur gerne måtte ligne den, der kendes fra Paris – brede, lange boulevarder, der udspringer fra en stor plads/rundkørsel. Pladsen, der hedder Praça Marquês de Pombal, er prydet med en statue af… ham selv (og en løve) – sat op til minde om jordskælvet og den derefter følgende genopbygning.

Læs også: Weekendferie i Lissabon – Vesteuropas billigste turistdestination

Gode oplevelser til lave priser – tag en tur med sporvogn
Det er bare én af grundende til, at rejselivsskribenten fra Berlingske mener, der kan findes pariserstemning i Lissabon og i øvrigt sammenligner priser på mad, drikkevarer og tøj de to byer imellem, hvor resultatet ikke uventet falder ud til fordel for Portugals hovedstad.

Rejseartiklen fra BT, der på hyggeligste vis giver inspiration til gode rejseoplevelser i Lissabon, beskriver turen med den berømte sporvogn nr. 28.

Video: På tur i Lissabons smalle gader med Sporvogn nr. 28

Din vurdering:TAP hylder stor forfatter - symbolsk ære til José Saramago

Flyselskabet TAP hylder Portugals store, afdøde forfatter José Saramago ved at opkalde et nyt fly af typen Airbus A320 efter ham.

TAP’s administrerende direktør Luiz Mor skriver i en pressemeddelelse, at ’det er en stor ære for det portugisiske flyselskab at kunne tilføje José Saramagos navn til deres nye fly. Det er en symbolsk hyldest til én af verdens største repræsentanter for det portugisiske sprog’.

For at markere lanceringen af det nye fly, vises filmen ’José Saramago’, instrueret af Carmen Castillo, for passagererne om bord.

Nobels litteraturpris
José Saramago modtog i 1998 Nobels litteraturpris for sit forfatterskab begrundet i hans evne til at bruge ’sproglige billeder og opdigtede fortællinger til at anskueliggøre sandheden for læseren, ved hjælp af fantasi, medfølelse og ironi’.

I 2010 døde José Saramago i sit frivillige eksil på Tenerife, hvortil han rejste hen, efter at være blevet underlagt politisk censur for sine skriverier i hjemlandet i 1992. Han blev 87 år.

Læs også:

José Saramago (1922-2010)

Jose Saramago statue i Lissabon forstaden Oeiras

Din vurdering:Lagos og Cascais vinder priser for bæredygtig turisme og ansvarligt miljø

Ansvarlig turisme er et udtryk for en feriedestinations evne til at bevare og passe på den lokale natur og kulturelle oprindelse.

Lagos og Cascais positive forbilleder
Byerne Lagos i Algarve og Cascais vest for Lissabon har vundet VISTAS! prisen for deres respektive indsatser for at bevare naturen og nedbringe negative miljøpåvirkninger.

Cascais vinder for noget så simpelt (skulle man mene) som at stille cykler gratis til rådighed for lokale og turister, men også for igangværende naturgenopretningsprojekter.

Lagos får prisen for bevaring af den lokale identitet og kulturarv, øget brug af solpaneler og biogas, samt nedsættelse af gadebelysningens CO2 udledning.

Turisme, lokal identitet og miljø
Begge byer er små perler, der er værdsat højt af turister der har været på besøg. VISTAS! prisen uddeles udelukkende på baggrund af, at kunne bevare egen identitet, kombineret med turisme som indtægtskilde og holde naturen og miljøet i højsædet. I modsætning til områder, der er helt og holdent ødelagt af masseturisme.

Seks af tyve destinationer modtog en 1. eller 2. præmie. Se den samlede oversigt her.

Din vurdering:Benfica møder Juventus i Europa League semifinale 2014

For andet år i træk har Benfica chancen for at komme i finalen i Europa League (EL) turneringen i fodbold. Sidste års finale endte med et 1-2 nederlag til engelske Chelsea (der i år er i semifinalen i Champions League).

Modstanderen i semifinalen bliver italienske Juventus fra Torino. Finalen 14. maj spilles netop i Torino på Juventus Stadium.

Europa League semifinale lodtrækningen blev således:

Benfica – Juventus

Sevilla – Valencia

Benfica nemt videre til semifinalen
Benfica grundlagde den samlede sejr i kvartfinalen med en 1-0 sejr over AZ Alkmaar på udebane og 2-0 i returopgøret på Estádio da Luz. Det var dermed en smal sag for hovedstadsklubben at spille sig videre til semifinalen, der spilles over to kampe henholdsvis 24. april og 1. maj 2014.

Porto måtte skuffende forlade EL turneringen i kvartfinalerunden, med et samlet nederlag til spanske Sevilla på 2-4.

Real Madrid og Cristiano Ronaldo møder Bayern München i CL semifinalen
Cristiano Ronaldo skal med Real Madrid spille semifinale i Champions League (CL). Modstanderen bliver de forsvarende mestre fra Bayern München og første kamp spilles 22/23. april, med returopgør 29/30. april. Finalen spilles i Lissabon 24. maj 2014

Lodtrækningen til Champions League semifinalerne:

Real Madrid – Bayern München

Atlético Madrid - Chelsea

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »