Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkWeekendferie i Lissabon – Vesteuropas billigste turistdestination

Lissabon giver mest for pengene i eurozonen.
Det koster i snit en tredjedel mindre at spise på restaurant i Lissabon, sammenlignet med prisen på et restaurantsbesøg i København.

Den engelske online avis The Portugal News citerer det britiske postfirma The Post Office (ikke at forveksle med Royal Mail), der har foretaget en undersøgelse der dokumenterer, blandt meget andet, gennemsnitsomkostningerne for en 3-retters menu med vin for 2 personer, i 25 forskellige storbyer.

Udgifterne til restaurantsbesøg i et lille udvalg af europæiske storbyer så efter undersøgelsen således ud:

 • Lissabon 312 kr.
 • Paris 632 kr.
 • Stockholm 807 kr.
 • København 895 kr.

Prisen er med andre ord tre gange højere i København end i Lissabon for en tilsvarende menu med vin for to personer på en restaurant.

Drik også en kop kaffe i Lissabon
Der er blevet undersøgt på flere forskellige turist parametre og det inkluderede også en kop kaffe.

En kop kaffe koster i

 • Lissabon 6 kr.
 • Paris 16 kr.
 • Stockholm 27 kr.
 • København 30 kr.

En kop kaffe på en cafe i København koster fem (!) gange mere end på en hyggelig fortovscafe i Lissabon

Lad os lige tage én mere: et glas vin
Når man er i et vinland, skal man selvfølgelig også have et glas vin. Hvad koster det i Lissabon og Paris, samt de to skandinaviske hovedstæder:

Et glas vin koster i

 • Lissabon 24 kr.
 • Paris 47 kr.
 • Stockholm 63 kr.
 • København 67 kr.

Et glas vin koster kun ca. en tredjedel i Lissabon i forhold til København.

Undersøgelsen viser, at en weekendtur med to overnatninger for to personer i Lissabon kan gøres for omkring 1250 kr. inklusive mad, drikkevarer og offentlig transport.

Men det er nu ikke Lissabon der er billigst med alt. Udenfor eurozonen, men i EU er stort set alt endnu billigere i Budapest (Ungarn), Vilnius (Litauen), Warszawa (Polen) og Prag (Tjekkiet) i nævnte rækkefølge.

Læs selv resultaterne på undersøgelsen, der har stillet skarpt på turisters behov og omkostninger i forbindelse med en storby ferie forskellige steder i verden inklusive Moskva og et par amerikanske storbyer. De samlede priser er uden flybillet tur/retur og med indlogering på trestjernede hoteller.

Din vurdering:Portugals Turistbureau i Danmark får nye telefoniske åbningstider og deler kontor med Portugals ambassade og handelsråd i København

Portugals Turistkontor i København vil fremover dele kontorlokaler med Portugals Ambassade og handelsafdeling - fortsat på samme adresse i Toldbodgade i København.

Turistchef Stig Kaspersen oplyser at Portugals Turistbureau per 14. April 2014 derfor kun har telefonisk betjening på alle hverdage fra klokken 10 - 12 på telefon 33 13 12 00.

Via den telefoniske betjening vil det portugisiske turistkontor i København kunne rådgive og hjælpe med at besvare spørgsmål om rejser til Portugal, Azorerne og Madeira.

Personlig henvendelse på Portugals Turistkontor i København vil ikke længere være muligt, idet Turismo Portugal har besluttet at der fremover ikke længere vil blive produceret Portugal brochurer og markedsføringsmateriale på dansk.

Danske turister kan fremover via høflig selvbetjening downloade brochurer, kort, film m.v. på engelsk via Visit Portugal hjemmeside. (Der sendes ikke længere fysiske Portugal-brochurer ud med posten fra Turistkontoret i Danmark).

Henvendelser per e-mail til Visit Portugal skal fremover ligeledes helst ske på engelsk.

Se detaljerede kontaktoplysninger til Portugals Turistbureau her:
Portugals Turistbureau - det portugisiske turistkontor i København

Portugals Turistbureau i Danmark har ved flere lejligheder vundet Danish Travel Awards, og afholder årligt en portugisisk workshop i Rundetårn i København.

Ældre relaterede artikler:

Din vurdering:Miró og kunstelskerne vs. den portugisiske stat – kulturen lider i lande med store økonomiske problemer

Hvorfor skulle turister tage til Portugal for at se værker af en catalansk maler? Hvorfor valfarter turister til Louvre, Paris for at se eet specifikt værk af en Italiener, er det korte, men præcise modspørgsmål.

Den meget omtalte og kontroversielle sag om statens salg af en værdifuld mængde malerier af den spanske kunstner Juan Miró, er ganske velbeskrevet i en online artikel af The New York Times den 26. marts 2014.

National arv eller nemme penge
Sagens kerne er, at staten ville bortauktionere en stor samling af Miró på Christie’s auktioner i London i februar måned. En auktion der indtil videre er blevet udskudt. For er det en national arv der tilhører befolkningen eller er det bare endnu en måde at skaffe penge på, der derefter kan smides ned i bunden af det tilsyneladende uendelige økonomiske hul, der synes umuligt at fylde op.

Miró samling ukendt for offentligheden
Portugal overtog malerierne, da staten i 2008 måtte hjælpe den nødlidende portugisiske bank BPN (Banco Portûgues de Negócios). Banken havde anskaffet sig en, hvad man snildt kan kalde hemmelig samling, dårligt opbevaret Miró værker og hvis tilstedeværelse endog var ukendt for landets mange kunstkendere.

Trods store protester - regeringen retfærdiggør
Protesterne har været massive og kunstkendere mener bestemt ikke, at et salg af Mirós malerier kan sammenlignes med privatiseringen af energiselskaber, motorvejsstrækninger, postvæsenet og meget andet, der indtil videre har indbragt 8 mia. euro.

Omvendt mener staten at de gør det, som banken skulle have gjort for at få penge i kassen; sælge private aktiver.

Portugal mangler et museum for international kunst
Men et salg vil hverken gøre fra eller til, rent økonomisk. Landets gæld er så stor, at de relativt få millioner euro et salg ville indbringe, er en dråbe i vandet og malerierne vil med stor sandsynlighed havne i udlandet. Så hellere beholde værkerne og lade befolkningen og turisterne nyde dem på et dertil indrettet museum. Et museum for international kunst.

Har du pengene?
Har du lidt over 36 mio. euro, som en auktion forventes at indbringe, og lyst til at udstille dem på museum i Portugal, så kunne problemet være løst – og alle er glade, eller? Det forventes at samlingen sættes på auktion igen i juni måned.

Grækenland sælger Akropolis
Læs den glimrende artikel fra The New York Times, der blandt andet fortæller, at den konkursramte amerikanske storby Detroit, med det samme sagde nej til at sælge byens kunstsamling for at skaffe hurtige penge. Noget staten til gengæld siger ja til i Grækenland, hvor et salg af det gamle Akropolis her og nu skal skaffe likvide midler til det kriseramte land.

Din vurdering:Lego udstilling 2014 – Campo Pequeno, Lissabon

Fra 25. april til 4. maj bliver Campo Pequeno omdannet til en udstillingshal. Lego arrangerer Lego Fan Event 2014, der igen i år skal markedsføre Lissabon ved hjælp af storslåede modeller af kendte seværdigheder, alle skalerede ned og bygget med de velkendte legoklodser.

Se smukke paladser og bygninger, kendte kunstnere, tegneseriefigurer, biler og endog den store Kristus-figur opført i tro kopi. Der findes mange sjove og fine billeder på arrangementets facebookside.

Priser og billetter
Der er åbent alle dage i perioden fra kl. 10 til 21 og billetter kan købes ved indgangen. Pris for voksne er 5 euro og kun 3 euro for børn under 11. Få meget mere information på Lego Fan Event 2014.

Til stor glæde for børn - voksne kan dog ikke sige sig fri for at blive imponeret.
Se videocollage fra Lego udstillingen 2013

Din vurdering:Corsons Quartet med danske Mads Hoff spiller i aften (26. marts) på Fábrica Braço de Prata

Corsons Quartet kan opleves på "krudtfabrikken" Fábrica Braço de Prata i Lissabon kl. 22.30 den 26. marts.

Danske Mads Hoff er forsanger i bandet Corsons Quartet, der spiller "Afro Fusion World Music".

Fábrica Braço de Prata findes på adressen: Rua da Fábrica de Material de Guerra, nº1 - 1950-128 Lisboa.

Entré: 3€.

Den danske musiker Mads Hoff er bosiddende i Lissabon.

Mads Hoff er uddannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København og ved Escola de Música da Univesidade Federal da Bahia i Brasilien.

Se Corsons musikvideo "Ice is melting down":

Læs nærmere om Corsons Quartet og hør flere numre her: www.consons.org.

Relateret artikel:

Madshoff Quarteto på Chapitô 29. oktober 2009 - dansk musiker i spidsen for rytmisk kvartet i Lissabon

Din vurdering:Europa League 2014 – Benfica og Porto heldige med lodtrækning

Benfica og Porto kender nu navnet på deres respektive modstandere, der skal besejres for at opnå videre avancement mod semifinalen og finalen i Europa League 2014.

Porto-Sevilla og Benfica-Alkmaar
Lodtrækningen til kvartfinalerne fandt sted fredag 21. marts og som udgangspunkt var begge mandskaber ikke uheldige. Porto møder Sevilla fra Spanien og Benfica møde AZ Alkmaar fra Holland.

Det er på papiret meget overkommelige modstandere for de to, i Europa League sammenhæng, super stærke portugisiske mandskaber. De undgik dermed storklubber som Juventus, Italien, Lyon fra Frankrig og spanske Valencia.

Resultatet af lodtækningen til Europa League kvartfinalerne 2014:

AZ Alkmaar – Benfica
Lyon – Juventus
Basel - Valencia
Porto – Sevilla

Første kamp i kvartfinalerne spilles 3. april og returopgøret 10. marts.

Semifinalerne spilles 24. april og 1. maj og finalen spilles 14. maj på Juventus Stadium i Torino, Italien.

Benfica slog Tottenham samlet 5-3
Benfica var med i bowlen til lodtrækningen i dag, på baggrund af den samlede sejr på 5-3 over Tottenham i kvartfinalerne. Efter en imponerende 3-1 sejr på udebane, og en 1-0 føring på hjemmebane inden de sidste 20 minutter af det andet opgør, skulle det vise sig at blive en dramatisk aften på da Luz.

Tottenham vendte 0-1 til 2-1 og dermed manglede klubben fra London kun et mål for at udligne Benficas samlede føring og tvinge holdene ud i forlænget spilletid. Men det lykkedes ikke og Benfica fik sågar tildelt et straffespark i sidste minut, der blev omsat til slutresultatet 2-2 og altså samlet 5-3.

Læs også: Benfica i Europa League finale 2013

Porto slog Napoli samlet 3-2
I Napoli havde Porto god kontrol over kampen der endte 2-2. Porto havde vundet kampen på Dragão med 1-0 og gik videre til kvartfinalen med en samlet sejr på 3-2.

Napoli havde dog udlignet den 1-0 føring Porto havde taget med til Italien, og indtil der manglede 20 minutter, troede alle, at også her skulle holdene ud i omkamp, men Porto scorede to mål indenfor 10 min., inden Napoli udlignede til slutresultatet 2-2.

Otte hold også klar i Champions League
Finalen i år spilles på Benficas hjemmebane i Lissabon og samtlige otte gruppevindere fra efterårets Champions League gruppespil var med i lodtrækningen.

Resultatet blev som følger:

Barcelona – Atlético Madrid
Manchester United – Bayern München
Real Madrid – Dortmund
Paris SG – Chelsea

Kampene spilles over to opgør henholdsvis 1/2. april og 8/9. april. Finalen i Lissabon spilles 24. maj 2014.

Din vurdering:Rock In Rio 2014 i Lissabon i maj og juni med Robbie Williams og Justin Timberlake - nyhed: Rolling Stones bekræftet

Robbie Williams, Justin Timberlake og The Rolling Stones er blandt hovednavnene på Rock in Rio 2014 festivalen
Dette års udgave af Rock in Rio Lissabon, løber af stablen på dagene 25., 29.,  30., og 31. maj, samt 1. juni. I anledningen af festivalen, der finder sted i Parque da Bela Vista i Lissabon, opføres en koncert by til lejligheden, der lyder navnet Rock City.

Programmet for Rock in Rio Lisboa 2014 er per start april således:

Fredag 23. maj
Denne dato er sløjfet i det officielle program og erstattet med torsdag d. 29. maj.

Lørdag 24. maj
Arrangørerne har valgt ikke at benytte denne dato, da dagen karambolerer med Champions League Finalen i fodbold, der ligeledes spilles i Lissabon.

Søndag 25. maj
Hovednavnet er Robbie Williams, tidligere Take That medlem, nu succesrig solokunstner. Udover Robbie synger den brasilianske sangerinde Ivete Sangalo, samt en overraskende koncert og, specielt til lejligheden, duet mellem rapperen Boss AC og Aurea, en af Portugals helt nye og meget populære unge sangerinder.

Torsdag 29. maj
The Rolling Stones er endelig bekræftet. Arrangørerne har ændret i planerne for at indpasse det britiske band i deres Line-Up.

Fredag 30. maj
Linkin Park vender tilbage til Parque da Bela Vista, hvor de også spillede i 2006, Queens of the Stone Age følger op og sørger for, at der spilles rockmusik på rockfestivalen, inden det store stjernenavn indenfor dance musikken, Dj’en Steve Aoki, får publikum til at række hænderne op mod den portugisiske nattehimmel i eufori. Indimellem har post-punk bandet Capital Inicial optrådt på scenen.

Lørdag 31. maj
Denne aften domineres af de meget populære Arcade Fire, den unge sanger Ed Sheeran fra England, samt stjernespiren fra Australien, der kalder sig Lorde. Hun hittede stort i hele verden i 2013 med sangen ’Royals’.

Video: Lorde ‘Royals’

 

Søndag 1. juni
Dagen hvor selveste Justin Timberlake spiller. Det er måske også dagen hvor Rock City forvandles til Pop City. Én ting ligger fast: det bliver helt sikkert en hed aften for det dansende publikum i Lissabon, der med rette kan forvente at høre Justins mange hits. I det hele taget er dagens program præget af artister, der ikke er kendt for at spille rockmusik. Legendariske Nile Rodgers fra USA spiller funky disco og Jessie J fra England spiller hits i kategori med nutidens hitliste popkunstnere.

Oplysninger om billetsalg og yderligere info findes på Rock in Rio Lisboa.

Video. Justin Timberlake ‘Cry Me a River’

  Din vurdering:Vikingeskibe skal sejle på Douro-floden

Viking River Cruise, arrangører af krydstogter på alverdens floder, har investeret i 16 nye, såkaldte viking langskibe, der skal stævne ud i løbet af 2014.

På Douro-floden skal to af de nye vikingeskibe efter planen sejle fra Portugal til Spanien og tilbage igen. Skibene, der har fået navnene Viking Torgil og Viking Hemming og efter signede være specielt designet til at sejle på Douro-floden, er lidt anderledes end søsterskibene, der skal sejle på andre af Europas store floder.

Luksuskrydstogt på vikingskib
Mange forbinder nok et vikingeskib med et elendigt liv til søs, kun overgået af endnu mere hårdt arbejde med en åre i hænderne i timevis. Her skal man dog ikke selv tage årer med på ferieturen, for at få disse to vikingskibe til at sejle derudaf, men i stedet bare læne sig tilbage og nyde den luksus, fartøjerne er blevet indrettet med. Fælles for dem alle er, at man har benyttet samme håndværksmetode enkelte steder, som de gamle vikingskibsbyggere brugte.

Skibene skiller sig lidt ud fra den gængse opfattelse af indretningen på et vikingskib, idet der er swimmingpool på dækket, gourmetrestaurant, internet, bibliotek og mulighed for forbedre sit golf put på de dertil indrettede små golf greens.

Hvert skib har en gudmoder
Fartøjerne, der blandt andet er bygget på værfter i Avignon, Frankrig og Rostock, Tyskland, blev alle hver for sig døbt af en notabilitet eller lokal personlighed, mest berømt er nok den franske sangerinde Mireille Mathieu, der udover at kaste den traditionelle Champagneflaske mod skibets skrog, også gav vikingeskibene en maritim velsignelse med på vejen.

Video: rundvisning på et moderne vikingskib

Din vurdering:Manchester City vil overtage aktiemajoritet i fodboldklubben Estoril Praia

Flere portugisiske fodboldsites fortæller, at den engelske Premier League klub Manchester City er klar til at overtage 74 procent af aktierne fra selskabet bag den lille fodboldklub Estoril Praia for 15 mio. euro.

Det er avisen O Jogo der har bragt historien i spil og det skal pointeres, at intet er på plads endnu.

Rygtet har baggrund i Manchester Citys meget pressede økonomiske situation og på trods af at den anden klub fra Manchester ejes af en stenrig oliesheik (der angiveligt er god for 121 mia. kr.), er klubben gældsramt til langt over det forretningsmæssigt ansvarlige.

Manchester City rammer langt over gældsloftet – Financial Fair Play
Det engelske fodboldforbund har til denne sæson 2013/14 indført skærpede regler for klubber med kæmpegæld, det såkaldte Financial Fair Play (FFP), der reelt betyder, at klubberne har fået et økonomisk loft over, hvor stor skyld der må være i fodboldforretningen.

Det skulle for Manchester City være muligt at komme udenom disse regler, ved at overtage en del af aktierne og investere i en anden klub.

I 2012 havde Manchester City et minus i regnskabet på 112 mio. euro, mens de røde tal i 2013 dog kun var på 62 mio. euro.

Estoril ligger lige nu på en solid 4. plads i Portugals bedste fodboldrække Primeira Liga, pointmæssigt ikke langt under ’De Tre Store Klubber’ i Primeira Liga – Benfica, Sporting Lissabon og Porto.

Indtil videre er der ikke noget videre konkret om overtagelsen af Estoril Praia, men den virker dog mere sandsynlig end historien om Manchester Citys måske forestående 2014 sommerkøb af Leonil Messi fra Barcelona for intet mindre end 200 mio. euro.

Din vurdering:Fiskerestauranter i Lissabon – Peixe em Lisboa 2014 er tilbage igen 3-13. april

Den syvende udgave af Lisbon Fish & Flavours løber i år af stablen fra 3. til 13. april 2014 og der venter som sædvanlig en masse gastronomiske oplevelser for de, der ønsker at prøve noget ud over det sædvanlige.

Er du træt af dine madlavningsevner? – lær noget nyt
Festivalen, der finder sted i Pátio da Galé – Terreiro do Paço i hjertet af Lissabon, har blandt andet til formål at udbrede kendskabet til fisk og skaldyr, tilberedt af kokke, der kan deres kram.

Vil man lære noget nyt kan man tilmelde sig madlavningskurser – cooking classes – og prøve kræfter sammen med nogle af landets dygtigste kokke.

Live gastronomiske præsentationer
Festivalen samler en del gode restauranter og invitere kreative køkkenchefer fra ind og udland, til at komme og give et bud på, hvordan en lækker ret skal smage og ikke mindst gøre sig på en tallerken. Der er opvisning med publikum på og det er vel det tætteste man kan komme på et tv madlavningsprogram i virkeligheden. Se hvordan det spænder af, i videoen nederst.

Gourmet marked
I de 11 dage festivalen løber, vil der også være et gourmet marked, hvor muligheden er til stede for at købe de produkter, man eventuelt lige har set de professionelle anvende, eller man selv har jungleret med på et lille madlavningskursus. Det siges, at der er mere end 500 produkter af høj klasse at vælge imellem.

Ti fiskerestauranter tilbyder gode smagsoplevelser
Der skulle være god mulighed for at prøve noget nyt på den kulinariske front, når hele 10 restauranter tilbyder smagsprøver på fiske og skaldyrsretter. Man bestemmer selv hvornår man ønsker at smage, da alle restauranter har åbent fra 12-24 hver dag under festivalen. Det koster dog lidt ekstra udover entrébilletten og portionerne er ikke store. Men det kan helt sikkert anbefales alligevel, hvis alene tanken om en lækker fiskeret får tænderne til at løbe i vand.

Læs også: Peixe em Lisboa 2013

Madlavningskurser – udvid dine egne evner i køkkenet
Det sker tit, at man står i supermarkedets fiskeafdeling og tænker, at der er alt for mange fiske varianter at vælge imellem. Og ikke mindst tænker man, gad vide hvordan de skal tilberedes og hvordan?

Det er der nu råd for, da festivalen tilbyder alle, at komme på et madlavningskursus i tilberedning af lækre fiskeretter. Kom i et par timers selskab med dygtige køkkenchefer og lær, på en sjov måde, et par tips og tricks til at gøre det nemmere at vælge en fisk i kølemontren, næste gang der skal købes ind til middagsmad. Tilmeld dig her.

Se liste over aktiviteter: Peixe em Lisboa 2014

Hvilken vin til hvilken fiskeret?
Beslutter man sig for at lære at lave fiskeretter fra bunden, så ville det næsten være en skam ikke også at vide, hvilken vin der passer til netop den type fisk, man tilbereder. Det kan optimere hele smagsoplevelsen og sanseindtrykkene,

Der afholdes kurser i såkaldt Pairing, der gerne skulle forbedre kendskabet til forholdet mellem mad og vin.

Michelin kokke viser det ypperste
Stjernekokke fra Portugal, Spanien, Italien og Brasilien er til stede for at vise lige præcis deres bud på en lækker fiskeret. Flere af restauranterne, køkkencheferne repræsentere, er også belønnet med den meget eftertragtede Michelin stjerne. De garantere alle som en, at det bliver en ekstraordinær oplevelse, når først de viser deres evner.

Hvad koster det at deltage?
Prisen for en dagsbillet er 15 €.

I prisen indgår adgang til Gourmet markedet og aktiviteter som madlavningskurser, køkkenchefernes liveshow, samtaler og debatter om vinkendskab, musikalsk underholdning og meget andet. Entréprisen inkluderer ikke kurset winepairing, samt smagsprøver på de forskellige restauranter.

Hver af restauranterne, der deltager i Lisbon Fish & Flavours, præsenterer deres bud på en fiske- og skaldyr smagsprøve til priser fra 4-12 euro pr. restaurant. Åbningstiderne er fra kl. 12 til midnat.

Winepairing koster yderligere 15 euro.

Har man mulighed for at komme på lidt skæve tidspunkter, kan man tilkøbe lidt ekstra for en billig penge, inklusive smagsprøver på restauranterne og drinks. Læs mere om hvordan man køber billet til Peixe em Lisboa 2014.

Herunder video fra Peixe em Lisboa 2013 – Lisbon Fish and Flavours ’13

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »