Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkRejsemesse Herning 2014 - invitationskode Ferie For Alle 2014 - Feriemesse billetter med 50% rabat

Ferie For Alle 2014 afholdes i Herning Messecenter fra fredag den 21. februar - søndag den 23. februar 2014.

Læs også: Ferie For Alle 2014 - rejser til Portugal

Som tidligere år er det via internettet muligt at købe billetter med 50% rabat. Ved online billetbestilling til feriemessen skal der blot indtastes en særlig Ferie For Alle 2014 invitationskode for at opnå 50% rabat,

Hvordan skaffer man invitationskode til billige billetter til Ferie For Alle 2014?
Vi er ikke bekendt med at man i 2014 kan opnå gratis adgang eller fribilletter til Ferie For Alle i Herning. I 2013 kunne man opnå gratis adgang til rejsemessen i Herning via særlige invitationskoder eller medlemskaber - for eksempel hos Ældresagen.

I 2014 kan man via mange messe-udstillere finde invitationskoder til køb af billetter med rabat. Ved normal online bestilling af billet til Ferie For Alle har man mulighed for at indtaste den såkaldte "invitationskode" - også flere steder omtalt som en Feriemesse tilbudskode eller Rejsemesse rabatkode. Invitationskode til Ferie for Alle skal indhentes fra udstillerne.

Bemærk at der er begrænsning på antallet af invitationskoder fra de enkelte udstillere. Man kan således risikere at en invitationskode allerede er "opbrugt" ved indtastningen. 

Redaktionen af Portugalnyt er bekendt med følgende muligheder for rabatbilletter til rejsemessen i Jylland i 2014:

Se artikel med Feriemesse 2015 invitationskoder 

 • Bravo Tours: halv pris på Ferie For Alle billet enten Fredag eller Søndag.
  Benyt Feriemesse invitationskode: FFA14-BRVTRS
  Rabatbilletterne koster kr. 50 og der kan maksimalt bestilles to rabatbilletter pr. person. Rabatbilletterne er gældende fredag, den 21. februar, kl. 10-18 eller søndag, den 23. februar, kl. 10-17.

 • Team Benns: 50% rabat på indgangbillet søndag:
  Benyt Feriemesse invitationskode: FFA14-TMBNNS
  Rabat gælder kun voksenbilletter. Brug invitationskoden FFA14-TMBNNS for at opnå rabat på entre. Der må max købes 2 billetter pr. husstand, og billetterne gælder kun søndag. Man sparer 50 kroner af normalprisen. Rabat gælder ikke på pensionist og børne billetter til feriemessen.

 • Folkeferie: 50% rabat søndag 23. februar:
  Feriemesse kampagnekode: FFA14-Folkeferie 

 • NBC Jels: Ligeledes 50% rabat ved billetkøb online - men kun søndag.
  Benyt Rejsemesse invitationskode: FFA14-NBCBrændekilde

 • Golf Tyskland: 50% rabat søndag voksne:
  Messecenter invitationskode: FFA14-golfshow

 • Panterrejser: 50% rabat søndag på op til 200 rabatbilletter til Herning Feriemesse:
  Rabatkode: FFA14-Panter

 • Krydstogteksperten: Halv pris søndag (op til 100 invitationskoder):
  Tilbudskode: FFA14-KEksperten

 • Topas: 50% invitationskode gælder kun søndag ved online billetbestilling (op til 100 billetter):
  Invitationskode: FFA-TPS

 • Ældresagen: Er man medlem af Ældresagen kan man i 2014 opnå 50% rabat på billetter fredag og søndag mod forevisning af gyldigt medlemskort (Rabatten gælder maks. 2 voksne pr. medlemskort og kan betales ved indgangen til Messecenter Herning).

 • Storebælt: 20 procent på entrebilletten: Hvis man har passeret Storebæltsbroen på vej til Ferie for Alle i Herning, kan man få 20 procents rabat på op til fire voksenbilletter til messen. Fremvis blot en kvittering fra Storebæltsbroen eller et Brobizz-kort med mærket Ø (eller Øst) ved billetsalget. Der kan købes højst fire voksenbilletter til 80 kroner, og tilbuddet kan ikke kombineres med andre rabatter.

 • Storebælt: 40 procent på hjemturen: For at få rabat på hjemturen over Storebælt skal man købe sin returbillet på messen. Fremvis kvitteringen fra Storebæltsbroen eller Brobizz-kort af mærket Ø (eller Øst) hos informationen i Indgang Vest ved udgangen fra messen. Prisen for en hjemtursbillet er 140 kroner, og man sparer således 95 kroner. Tilbuddet gælder kun biler under seks meter.

Benyt invitationskoder ved online bestilling på Ferie For Alle hjemmesiden.

Tip os gerne med yderligere info, hvis du har kendskab til øvrige muligheder for download af gratis billetter til éntre, fribilletter via udstillere eller øvrig adgang med rabat på billetter og priser på Feriemesse Herning 2014.

Normale billetpriser Herning Rejsemesse - entrépriser for voksne og børn i Boxen - Herning Messecenter
Dagsbillet priser Ferie For Alle 2014:

 • Voksne: DKK 100

 • Børn 5 - 12 år: DKK 10 (børn under 5 år gratis)

 • Senior 60+: DKK 50 (Kun fredag den 21. februar)

Åbningstider Ferie for Alle Feriemesse Herning
Der er adgang til messen fra fredag til søndag med følgende Feriemesse åbningstider:

 • Fredag 21. februar 2013: 10.00 - 18.00

 • Lørdag 22. februar 2013: 10.00 - 18.00

 • Søndag 23. februar 2013: 10.00 - 17.00

Din vurdering:Portvin fra Australien til 18.000 kr. pr. flaske

Den Australske ’portvins’ producent Penfolds har lavet 330 flasker ’50 year old rare Tawny’, der alle sælges for 18.000 kr. per flaske.

Særudgave i håndblæste flasker
Til denne særudgave er der blandet syv årgange, hvoraf den ældste årgang er fra 1915 (og som også var den allersidste rest der var tilbage af den årgang) og den yngste er fra 1971.

De 330 flasker sælges direkte gennem producenten og i udvalgte lufthavne verden over. Flaskerne lanceres i flotte håndblæste flasker, der er kreeret til lejligheden med en prop, der er fremstillet af fadene fra Penfolds.

Rigtig portvin kommer fra Douro
Navnet portvin (eller Vinho do Porto) er et beskyttet begreb under EU’s markedsføringslovgivning og det betyder mere præcist, at kun druer, dyrket i regionen omkring Douro-floden i det nordlige Portugal, kan benyttes til og markedsføres som ægte portvin.

Australske Penfolds kan derfor ikke sælge deres produkt som en portvin i EU, men må ty til navnet Tawny, der traditionelt er en sød eller medium tør portvinsvariant, fremstillet på røde druer og bedst gør sig som dessertvin.

Video: sådan ser flasken ud

Din vurdering:Porto er Europas Bedste Rejsemål 2014 – European Best Destinations 2014

Afstemningen om Europas bedste rejsemål er slut og Porto fik flest stemmer. Portugal fik også endnu en destination med i top ti, idet Madeira blev stemt ind på 6. pladsen.

Her er top ti som den blev:

 1. Porto
 2. Zagreb, Kroatien
 3. Wien
 4. Nicosia, Cypern
 5. Budapest, Ungarn
 6. Madeira
 7. Milano
 8. Madrid
 9. Berlin
 10. Rom

Porto har vundet tidligere – det har Lissabon også
At Porto vinder i år, bør ikke komme som en overraskelse. Portugal har en stor plads i folks hjerter og både Porto og Lissabon har tidligere vundet afstemningen om at blive Europas Bedste Rejsemål. Tidligere vindere tæller også Istanbul og København.

Porto nummer et på Top 10
Sommeren 2013 placerede rejseguiden Lonely Planet også Porto på førstepladsen over rejsedestinationer, der bare skal opleves. Det blev begrundet med, at ’Porto har rejst sig fra at være en søvnig by ved floden, bedst kendt for portvin, til i dag at være en levende storby med en stor kunstscene og fantastisk arkitektur’.

Hvem stod bag afstemningen?
Den uafhængige non-profit organisation European Best Destinations, der har base i Bruxelles, er en samlet overbygning for alle Europas turistkontorer og dækker mere end 140 destinationer i Europa, med det formål at sprede kendskabet til alle rejsemål i Europa. Hvert år siden 2009 har EBD kåret en vinder blandt 20 destinationer.

Din vurdering:Portugal rykker op på 4. pladsen på FIFA verdensranglisten i fodbold for februar 2014

Det portugisiske fodboldlandshold er per februar 2014 rangeret som verdens fjerde-bedste efter Spanien, Tyskland og Argentina.

Beregning af FIFA rangliste-placering
Den forbedrede placering (Portugal var nummer 5 på FIFA ranglisten i januar) er dog kun opstået af beregningstekniske årsager.

FIFA måler resultater for de enkelte landes fodboldlandshold. FIFA ranglisten beregnes over en løbende periode på 4 år.

Er mere end 4 år gamle resultater bedre eller ringere end nyere resultater i forhold til de øvrige hold, kan der ske en forskydning af pladser på verdensranglisten – også uden at der spilles kampe.

FIFA ranglisten februar 2014   
Verdensranglisten i fodbold ser per februar 2014 således ud:

 1. Spanien
 2. Tyskland
 3. Argentina
 4. Portugal
 5. Columbia
 6. Schweiz
 7. Uruguay
 8. Italien
 9. Brasilien
 10. Holland
 11. Belgien
 12. Grækenland
 13. USA
 14. Chile
 15. England
 16. Kroatien
 17. Bosnien-Herzegovina
 18. Ukraine
 19. Frankrig
 20. Danmark

Se den fulde februar 2014 FIFA-verdensrangliste for fodboldlandshold på FIFA’s hjemmeside

Din vurdering:Det store skattelotteri i Portugal – vind store præmier

Få behørigt noteret det fiskale skattenummer på den elektroniske regning og modtag lodder til det store skattelotteri i Portugal.

Fra og med april 2014 trækker den portugisiske stat lod om kontanter og luksusbiler hver uge, på baggrund af boner og fakturaer, som menig mand har fået udstedt for selv det mindste køb.

Torsdag (6. februar 2014) godkendte den portugisiske regering, den lov der lanceres som ’Factura da Sorte’ (den heldige kvittering) og som samtidig skal være med til at sende 600 – 800 millioner euro ekstra i statskassen hvert år.

Forretnings- og erhvervsdrivende skal tvinges til at indbetale moms
Lotteriet skal ’belønne skatteyderne i kampen mod paralleløkonomi, skatteunddragelse og unfair konkurrence i retning mod et mere retfærdigt skattesystem’, begrunder regeringen lov vedtagelsen med.

Som det er nu, er der mange sorte penge udenfor Portugals skrantende økonomi og der betales langt fra al den moms, som staten mener at have til gode hos forretnings- og erhvervsdrivende. Derfor skal borgene nu belønnes for at bruge det fiskale skattenummer og dermed gøre det mindre attraktivt at snyde med skatte- og momsafregninger

Forbrugerne får tildelt kuponer til lotteriet hver gang de modtager en elektronisk kvittering for køb af varer og serviceydelser.

Ikke alle synes det er en god idé
For at anspore befolkningen til at medvirke i dette tiltag, udloddes kæmpe, kontante præmiebeløb og 60 luksusbiler om året til en skønsmæssig værdi på over 90.000 euro pr. stk.

Men flere synes det er skidt at bruge store, dyre biler som præmier og begrundelserne går på, at Portugal allerede har alt for mange biler og har en alt for høj forurening på vejene og i naturen mange steder, samt det faktum, at bilerne ikke er produceret i Portugal, men i udlandet – når nu Portugal kæmper en hård kamp for at skabe arbejdsplader.

Miljøgruppen Quercus tager skridtet videre og mener, at regeringen i stedet burde investere i genanvendelse af papir, lavenergipærer og ikke mindst eldrevne ministerbiler.

Små virksomheder vurderer, at registreringen af det ni-cifrede skattenummer på alle køb af en kop kaffe eller en avis vil koste 130.000 arbejdstimer om året og give et stort fald i produktiviteten. Et tab Portugal ikke har råd til

Specielt en blind mand, der blev interviewet af portugisisk tv, blev lidt trist ved tanken om at vinde en bil og synes ikke præmien er meget anvendelig for personer som ham selv.

Lotteriet findes allerede i andre lande
Lignende lotterier ses allerede i lande som Puerto Rico, Slovakiet og Brasilien. I forvejen er Portugals indbyggere det land i Europa der bruger flest penge på lottokuponer og skrabelodder.

Din vurdering:Lissabon Halvmarathon 2014 – 24. udgave løbes 16. marts

Omkring 37.000 løbere skal en tur ud over 25 de Abril broen i Lissabon Halvmarathon, søndag den 16. marts 2014.

Løbet starter i Almeda og slutter i Belém
Løbet bliver skudt i gang på den anden side af Tejo-floden, ved betalingsanlægget i Almeda, og derefter skal alle over den 2300 meter lange bro mod Lissabon. De resterende kilometer fører løberne til Cais de Sodré og tilbage af Avenida da India og Avenida Marginal mod Algés, inden man vender nær Dafundo og løber tilbage til Jéronimos klosteret i Belém, hvor målstregen passeres efter 21 km og 97 meters løb.

Se løbsruten på kort

Lissabon Mini-marathon
Der arrangeres også et såkaldt Mini-marathon samme dag. Løbet er på 7,2 kilometer og starter samme sted som Halvmarathon løbet. Denne begivenhed er mere af social karakter, der samtidig giver børn og ældre muligheden for at opleve turen over 25 de Abril broen til fods.

Tilmeldingsfrist – Lissabon Halvmarathon
Hvis man ønsker at deltage i enten Halvmarathon eller Mini-marathon skal tilmelding ske inden 5. marts 2014. Læs meget mere om mulighederne for tilmelding på Lissabon Halvmarathons hjemmeside. Løbsarrangørerne har meddelt, at de allerede har rundet 30.000 tilmeldinger.

 

Lisbon Halfmarathon 2014

Din vurdering:Kong Juan fra Spanien mødtes med Italiens præsident Napolitano og Portugals præsident Cavaco Silva i Cascais

Den 76-årige spanske konge var den 11. februar 2014 på besøg i Cascais ledsaget af sin kone dronning Sofia af Spanien.

Statsoverhoveder i Cascais
I Cascais mødtes kongen og dronningen af Spanien  til festmiddag med den italienske præsident Giorgio Napolitano, Portugals præsident Anibal Cavaco Silva og deres respektive ægtefæller.

Det nyrestaurerede Cidadela fort i Cascais (Pestana Hotel – Pousada) var rammen om mødet, som en forløber til COTEC Europe Meeting i Lissabon onsdag den 12. februar.

For Kong Juans vedkommende var det første gang siden en hofteoperation at han rejste uden for Spaniens grænser. 

Tidligere på eftermiddagen mødtes kong Juan med den tidligere portugisiske præsident Mario Soares i Lissabon.

COTEC blev grundlagt i Spanien for 20 år siden af en gruppe erhvervsfolk og iværksættere på opfordring af Juan Carlos efter at kongen havde været i USA og set, hvad stærke netværk inden for forskning, teknologi og innovation kan betyde for et lands udvikling. Siden har Italien og Portugal dannet deres egne COTEC organisationer.

Se også: COTEC Portugal.

Din vurdering:Algarve Cup 2014 afholdes 5-12. marts - kampprogram

Den meget anerkendte fodboldturnering for kvindelandshold løber igen af stablen i 2014, i det sydlige Portugal.

Turneringen Algarve Cup, der spilles i FIFA regi, har opnået en høj status som en velkvalificeret træningsturnering.

De danske kvindelandshold er nr. 12 på FIFA’s verdensrangliste
USA er forsvarende mester, med en 2-0 sejr over Tyskland ved Algarve Cup 2013. Danmark blev i den turnering nr. 7, efter en 3-0 sejr over Mexico. Portugal blev nr. 11, efter en sejr over Wales, der måtte afgøres på straffespark.

Danmark har tabt 5 finaler i Algarve Cup
De danske kvinder har aldrig vundet turneringen, der er blevet spillet siden 1994. Men en 2. plads er det blevet til fem gange, senest i 2008.

Gruppeinddeling - Algarve Cup 2014
Som i de foregående år, er de 12 deltagende lande fordelt i tre grupper: A, B og C.

Landene er inddelt i følgende grupper:

Gruppe A
Island
Kina
Norge
Tyskland

Gruppe B
USA
Japan
Sverige
Danmark

Gruppe C
Portugal
Østrig
Rusland
Nordirland

Turneringen afgøres sådan her:
Vinderne af grupperne A og B mødes i finalen.
De to næstbedst placerede i grupperne A og B spiller om 3.-4. pladsen.
Holdene i gruppe C kan ikke komme i finalekampen, men kun spille om placeringerne fra nr. 7-12.

Algarve Cup 2014 kampplan:

Gruppe A

5. marts: Norge – Kina
5. marts: Tyskland – Island
7. marts: Norge – Island
7. marts: Tyskland – Kina
10. marts: Kina – Island
10. marts: Norge - Tyskland

Gruppe B

5. marts: Sverige – Danmark
5. marts: Japan – USA
7. marts: Japan – Danmark
7. marts: Sverige – USA
10. marts: Japan – Sverige
10. marts: USA – Danmark

Gruppe C

5. marts: Østrig – Portugal
5. marts: Nordirland – Rusland
7. marts: Rusland – Østrig
7. marts: Portugal – Nordirland
10. marts: Nordirland – Østrig
10. marts: Portugal – Rusland

Alle finale og placeringskampe spilles d. 12. marts. Det vides endnu ikke på hvilke stadions, men vi følger op på kampplaceringer og resultater, så snart de foreligger. Der er desuden håb om at Eurosport sender kampene live.

Din vurdering:Portugal og vinter OL - Sochi, Rusland 2014

I dag fredag d. 7. februar 2014 starter de Olympiske Vinterlege i Sochi, Rusland, med åbningsceremoni fra kl. 16 portugisisk tid.

Portugal har sendt to deltagere til vinter OL i Sochi
Portugal stiller med to deltagere til vinterlegene der løber over de næste 17 dage til og med d. 23. februar.

Årets atleter ved legene i Sochi er franskfødte Arthur Hanse, der udover at deltage i ski disciplinerne slalom og storslalom, også bliver fanebære for Portugal ved åbningsceremonien, samt Camille Dias (født i Schweiz). Hun deltager ligeledes i slalom og storslalom.

Camille Dias løber storslalom 18. februar og slalom 21. februar. Arthur Hanse løber storslalom 19. februar og slalom 22. februar

Vinter OL er ikke Portugals stærke side
Historisk set har Portugal aldrig været nogen vintersportsnation. Landet har dog deltaget i 1952, 1988, 1994, 1998, 2006, 2010 og altså igen i år 2014.

Portugal har ingen Cristiano Ronaldo indenfor vintersportsgrene. Det er desværre aldrig blevet til en medalje af nogen slags for Portugal og i 2010 legene i Vancouver, Canada, blev det til en samlet sidsteplads for Portugals eneste deltager. Amerikanskfødte Danny Silva deltog i 15 km langrend og kom i mål 15 minutter senere end vinderen.

Danmark håber på medalje
Til sammenligning har Danmark 12 deltagere med i fire discipliner ved Vinter OL i Sochi. Danmark stiller op i langrend og alpint skiløb, samt curling for mænd og kvinder. Den danske fanebære bliver Lene Nielsen, kaptajn for de danske curlingkvinder.

Der er en erklæret målsætning fra den danske OL delegations side om at vinde medaljer i curling for herrer. Det bliver i så fald første gang siden 1998, hvor det efterhånden legendariske kvindecurling hold, anført af skipper Helena Blach Laursen hentede en sølvmedalje til Danmark. Dengang blev vinterlegene afholdt i Nagano, Japan.

Lande med flest deltagere og debuterende lande ved OL i Sochi 2014
Det er selvfølgelig naturligt, at nationer der til hverdag har mulighederne for at dyrke de sportsgrene der konkurreres i til OL, også er dem der sender flest deltagere afsted. Men mange lande, der ikke har de naturlige elementer til rådighed, skal naturligvis også have en chance. De fleste ihukommer måske Jamaicas bobslædehold fra 1988. Jamaica stiller i øvrigt op i to-mandsbobslæde til dette års lege.

Følgende lande har flest deltagere ved OL i Sochi 2014:

 • USA (230 deltagere)
 • Rusland (225)
 • Canada (220)
 • Schweiz (168)
 • Tyskland (153)
 • Norge (134)
 • Østrig (130)
 • Japan (113)
 • Sverige (106)
 • Frankrig (105)
 • Finland (103)

Følgende lande deltager for første gang nogensinde ved Vinter OL:

 • Dominica (den største ø i De Små Antiller i Caribien)
 • Malta
 • Paraguay
 • Østtimor (en deltager i slalom: Yohan Goutt Goncalves (født i Frankrig)
 • Togo
 • Tonga
 • Zimbabwe
 • Individuelle Olympiske Deltagere (3 deltagere fra Indien, der alle stiller op under det Olympiske Flag, idet Indien er udelukket fra deltagelse ved OL, på grund af politisk indblanding i deres nationale olympiske komité)
Din vurdering:Spansk supermarkedskæde ekspanderer i Portugal – Coviran har åbnet 250 butikker siden 2010

Coviran er en spansk supermarkedskæde organiseret som et kooperativ.

Der er ifølge virksomhedens hjemmeside 2500 andelshavere, og Coviran er foreløbig udelukkende koncentreret på den Iberisk Halvø  med nogen få butikker på Tenerife og Gran Canaria.

Voldsom ekspansion i Portugal
Det spanske kooperativ åbnede sin første butik i Portugal i 2010, og siden er det gået stærkt.

Per februar 2014 findes der 250 Coviran butikker i Portugal, og der kommer flere til stort set hver eneste uge.

Se kort over Covirans butikker i Portugal og Spanien. 

Coviran satser på at være billige med de mest almindelige dagligvarer og slår desuden på at være en del af lokalsamfundet. Der er naturligvis også mulighed for at blive andelshaver (socio) i Portugal.

Forretning nummer 250 i Portugal blev for nyligt åbnet i Alhandra i Lissabon. Som mange af de øvrige Coviran supermarkeder var Alhandra forretningen allerede et supermarked (siden 1986). Coviran har udviddet Alhandra supermarkedet til 400 m2.

Lokalt supermarked – afløseren for den lokale købmand
Den spanske kæde satser kraftigt på at dække lokalområder og mindre bysamfund, som har potentiale til at kunne bære et supermarked, men hvor de eksisterende handlende er pressede af at stå uden for en større kæde.

Coviran fører omkring 5700 forskellige varere, hvoraf omkring 900 er egne mærker. I Portugal har Coviran distributionscentre i Algoz samt Faro og senest er der oprettet distribution fra Sintra.

Herunder indslag fra åbning af Coviran butik i Elvas tæt på den spanske grænse i 2012:

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »