Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkDanmarks ambassade i Lissabon undgår lukning – denne gang

I udenrigsministeriet har det længe været kendt at antallet af danske ambassader i Europa skal reduceres.

Ambassader har mistet betydning I Europa
Repræsentanter for de enkelte lande mødes løbende i EU-regi, og de danske ambassadører rundt omkring i EU har derfor ikke længere den samme politiske funktion, som tidligere.

Man kan derfor argumentere for at et billigere konsulat med lokaltansatte medarbejdere – eventuelt i kontorfælleskab med andre EU lande eller nordiske lande - sagtens kan klare at støtte danske turister og rejsende, som på én eller anden måde får brug for hjælp.

Det er desuden begrænset, hvad store danske virksomheder har brug for af hjælp på nærmarkederne, mens de mindre danske virksomheder eller danske start-up entreprenører i europæiske lande aldrig for alvor har været fokus-område for udenrigstjenesten i Danmark.

Lissabon slap med skrækken
I alt lukkes 5 ambassader i Europa. Det drejer sig om danske ambassader i følgende lande:

 • Schweiz
 • Slovenien
 • Cypern
 • Luxembourg
 • Slovakiet

Der planlægges at skulle spares 190 millioner kroner årligt på den danske udenrigstjeneste, som inkluderer overførsel af midler til nye ambassader i Nigeria, Filippinerne, Colombia og Burma (Myanmar).

Danmark har hidtil haft ambassader i alle europæiske lande; dog eksklusiv i miniput-stater.

Besparelser på Danmarks ambassade i Lissabon
Lissabon-ambassaden går dog ikke helt fri af spareøvelsen.

For et par år siden blev handelsafdelingen på Lissabons ambasade i realiteten nedlagt (én fuldtidsansat) og tidligere nedlagde man stillingen som konsul indenfor det kulturelle område.

Den danske ambassade i Lissabon skal endnu engang spænde livremmen ind, og det skal de danske ambassader i Rumænien, Holland, Albanien, Argentina, Malaysia, Vietnam og Marokko også.

Din vurdering:Bella Feriemesse 2014 - bestil rabatbillet via rabatkode eller download rabatinvitation med 50% rabat på entré til rejsemesse i København

Rejse og feriemessen "Ferie & Fritid i Bella" afholdes i 2014 fra 17. - 19. januar.

Portugals Ambassade vil være repræsenteret på standen Around the World 

Der er også i 2014 forskellige muligheder for at spare penge på adgangsbilletter til Bella Feriemesse 2014 via rabatkode og download af rabatinvitation med 50% rabat.

Det er umiddelbart ikke muligt at opnå helt gratis adgang til rejsemessen i København - med mindre man har modtaget en særlig invitation med gratis adgang via en udstiller med adgang til gratis billetter til feriemessen.

Rabatkode Bella Feriemesse 2014 - download rabatinvitation online

50% rabat på entrebillet - Gælder kun fredag den 17. januar
Alle besøgende kan opnå ca. 50% rabat på billetter til feriemessen - men kun fredag den 17. januar.

Benyt for eksempel Bella rabatkode RAB61919 (fra Topas Travel) eller Bella rabatkode RAB72552 (for Ældresagens medlemmer).

Ved brug af rabatkoder koster adgang til Bella Rejsemesse 2014 blot 45 kr. for adgang fredag den 17. januar.

Hvis man ikke ønsker at forudbetale og benytte rabatkode via online billetsalg på ferieibella.dk, kan man i stedet blot downloade rabatbillet fra Topas Travel, og medbringe den printede invitation til indgangen og her betale 45. kr. i entré ved indgangen til Bella Center.

50% rabat på indgang til feriemesse i København - Gælder alle dage
Som "aftalekunde" kan man via Club Øresundsbroen opnå 50% rabat på adgang til rejsemessen samtlige 3 messedage i Bella Centret. Tilbuddet gælder kun voksenbilletter. Prisen er 45 kr. per rabatbillet.

Særtilbud til besøgende fra Jylland og Fyn
Besøgende på rejsemessen, der ankommer fra Jylland og Fyn kan opnå 20% rabat på entrébillet samt 40% rabat på hjemtursbillet over Storebælt. Medbring blot kvittering fra Storebælts betalingsanlæg eller BroBizz id-kort mærket med V (Vest) ved ankomst til messen. Samlet rabatpris er 216 kr. (Normalpris 330 kr) for en voksen entrebillet til Bella feriemessen og hjemtursbillet til Storebælt. Læs nærmere på Storebaelt.dk.

Normalpris for adgang til feriemessen I Bella Centret er:

 • Voksen: DKK 95,00
 • Barn: DKK 45,00 (4 - 12 år)
 • 2 voksne og 2 børn: DKK 210,00
 • 2 voksne og 1 barn: DKK 200,00

Åbningstider Ferie & Fritid rejsemesse 2014:

 • Fredag kl. 10.00 - 18.00
 • Lørdag kl. 10.00 - 18.00
 • Søndag kl. 10.00 - 17.00.

Læs også: Feriemesse Bella Center 2014.

Din vurdering:Ronaldo vinder Den Gyldne Bold - Verdens bedste fodboldspiller 2013

Mandag d. 13. januar 2014, sidst på eftermiddagen, kunne Portugals store fodboldhelt, 28 årige Cristiano Ronaldo lade sig hylde som verdens bedste fodboldspiller og modtage Den Gyldne Bold som bevis på sine præstationer på grønsværen gennem hele 2013.

Ronaldos sæson har været enestående
Ronaldo, der til dagligt spiller i Real Madrid, fik overrakt Ballon d’Or ved et Gallashow i Zürich mandag aften, og kunne endelig for første gang siden 2008 lade sig hylde som verdens bedste fodboldspiller. Hermed fik Ronaldo endnu et trofæ til privatsamlingen, der helt sikkert bliver et stort trækplaster på hans nyåbnede museum, på fødeøen Madeira, når det stilles til skue for de mange besøgende.

Cristiano Ronaldo var nomineret sammen med den franske fodboldspiller Franck Ribéry, der til dagligt spiller i tyske Bayern München og argentinske Lionel Messi, der slår sine folder i spanske FC Barcelona. De foregående fire år har Messi ellers siddet solidt på tronen som verdens bedste fodboldspiller.

Men 2013 skulle blive året, hvor Ronaldo kom på alles læber over hele verden. Mange fans af Messi måtte overgive sig, da Ronaldo nærmest egenhændigt besejrede Sverige, i de afgørende kampe om at komme til VM i Brasilien sommeren 2014.

Ronaldos mange mål og manglende trofæer
I hele 2013 scorede Ronaldo 69 mål i 59 kampe, samlet for Real Madrid og Portugal. Men han kunne ikke løfte nogen trofæer. Hvad retfærdiggør ham så som samlet vinder? Han har ganske enkelt været enestående for både Real Madrid og Portugal i 2013. Han alene har afgjort mange kampe på sin store vilje og uforlignelige fodboldevner, samt scoret intet mindre end seks hat-trick. Det har helt igennem været hans år !

Eksperter har peget på følgende fem kampe som Cristiano Ronaldos ypperste præstationer:

 • Februar 2013
  Med to mål i semifinalen, er han manden der ekspederer Barcelona ud af den spanske pokalturnering, ovenikøbet på Barcelonas hjemmebane.
 • September 2013
  I kvalifikationskampen mod upåagtede Nordirland, der spilles i Belfast, er Portugal bagud med 1-2, men så tager Ronaldo over og scorer tre mål til resultatet 4-2.
 • September 2013
  Hat-trick i Champions League turneringen mod tyrkiske Galatasarey. Kampen spilles i Tyrkiet og Real Madrid løber dem over ende, afsluttende med et magisk mål af Ronaldo.
 • November 2013
  Ronaldo scorer hat-trick i hjemmekampen mod Real Sociedad, der så Ronaldo spille, som var han fra en anden verden.
 • November 2013
  Cristiano kroner et fantastisk år i play-off kampene mod Sverige. Disse to kampe står stadig ulamindeligt klart i enhver fodboldinteresseret portugisers erindring. Portugal vinder samlet 4-2, Ronaldo scorer samtlige fire mål, endda de sidste tre på udebane i Sverige og sender dermed Portugals fodboldlandshold til VM i Brasilien. Efter denne pragt indsats er stort set hele den samlede fodboldpresse og menige fodboldinteresserede enige i, at Ronaldo skal modtage Ballon D’or som belønning for et storslået fodbold år i 2013.

Målmaskinen Ronaldo - portugisisk målrekord
Ronaldo slutter 2013 med at udligne den tidligere portugisiske landsholdspiller Pauleta scoringsrekord på 47 mål. Det tør med sikkerhed fastslås, at Ronaldo også bliver den mest scorende portugisiske landsholdsspiller nogensinde på et tidspunkt i 2014 og hvem ved, måske er han manden der kan sende Portugal helt til tops ved VM slutrunden til sommer, med et af hans karakteristiske mål med højrebenet.

Video: uddrag fra kampen Nordirland - Portugal (september 2013)

Video: FC København - Cristiano Ronaldo (december 2013)

Din vurdering:Portugiser surfer på samme bølge i 100 sekunder – surfing i Algarve og Nazaré

Med store bølge under surfbrættet forårsaget af vinterstormen Hercules, kunne den portugisiske surfer Alex Botelho, ride i hele 1 minut og 40 sekunder på den samme bølge.

Gode surfmuligheder i Algarve
Det var i Lagos, Algarve, at han havde padlet ud på havet fra Praia da Batata og han fortalte selv bagefter, at det ikke var meningen han skulle surfe på lige netop den bølge.

Men inden han så sig om, surfede han forbi sin kammerat, forbi en mole og stoppede først, da han kom ind til land ved stranden Maia Praia.

 Se video: The 100 second wave 

 

De bedste surfing muligheder under stormen var nede i det sydlige Portugal, idet myndigheder havde forbudt al surfing ved det ellers legendariske surfer paradis Praia do Norte ved Nazaré i det centrale Portugal.

Nazaré forbyder tow-surfing
Selvom man gerne må padle sig ud på de høje bølger ved egen kraft, er det ikke længere tilladt at lade sig trække op på de allerstørste bølger af en partner på vandscooter, som tilfældet er, når man vil nå helt op på toppen af bølger på 10 meter eller højere. Det er ellers den metode der skal benyttes (tow-surfing) hvis man ønsker at surfe på de kæmpebølger, der netop i Nazaré kan blive treetager høje.

Myndighederne har lavet skrappe regler for mulighederne for denne type surfing og man kan nu imødese en bøde for overtrædelse.

Man kan dog søge om speciel tilladelse, men det indebærer, at man har et hjælpehold med på stranden og oplyser hvilken person der skal udføre den svære kunst på vandet.

Reglerne er blevet skærpet efter ulykken i oktober 2013, hvor surferen Maya Gerbera var tæt på at omkomme, i et forsøg på at surfe på kæmpebølger ved Nazaré.

Din vurdering:Kæmpe bølger ramte Portugal – resterne af uvejret fra USA

Stormen, der i USA blev kaldt Hercules, suste over Atlanten og ramte blandt andet Englands, Frankrigs og Portugals atlanterhavskyster.

Det så meget drabeligt ud, da kæmpehøje bølger tordnede mod Portugals klippekyster eller ind over Portugals strande 6. januar 2014.

Bølgerne var mini-tsunamier
Det menes, at bølgerne havde haft god tid til at bygge sig selv op i styrke, inden de ramte Europa. Oplevelserne svarede, for mange der så det helt tæt på, som fornemmelsen må havde været, hvis det var en tsunami, der skyllede ind over kysterne.

Det var det nu ikke, men derfor skal man alligevel være meget påpasselig, når vejret arter sig på den måde.

Amatøroptagelser viser, at en strandcafé blev opslugt af vandet ved Guincho, udenfor Cascais, en anden strandcafé ved Carcavelos på Lissabonkysten bliver oversvømmet og mange nysgerrige personer, blev stærkt overrasket, da vandet ved Douro floden i Porto pludselig strømmer op på gaden hvor de står og nyder synet af den vilde natur for fuld udblæsning. Derefter er det bare at lade bilen stå og komme væk.

Nedenstående video er en amatøroptagelse og bragt på Portugisisk tv. Optagelsen er også er også vist på alverdens tv-stationer.

 

Andre optagelser, fanget af amatører med kameraet på rette tidspunkt og sted

Kæmpebølge overrasker mand siddende på en mur

 

Bølgerne skyller ind over den store sandstrand Praia Grande

Din vurdering:Billige flybilletter med TAP – København-Lissabon februar, marts og april måned 2014

TAP Portugal har billige retur flybilletter på ruten København-Lissabon fra februar til april 2014.

Meget billige flybilletter – med TAP fra København til Lissabon
Det er lige nu muligt at booke endog meget billige flybilletter hos det portugisiske flyselskab TAP. Fra medio februar 2014 til start april 2014 koster en returbillet, med afgang fra Københavns Lufthavn til Lissabon Lufthavn, helt ned til 1088 kr. (145 euro) på rigtig mange afgange.

Læs også: Billigt Hotel i Lissabon centrum

Billige billetter til danskere bosiddende i Portugal
Går turen mod Danmark for at besøge venner eller familie er der også billige billetter at hente. En returbillet fra Lissabon til København koster kun 1126 kr. (151 euro) i samme periode medio februar til start april 2014.

Gratis kuffert inkluderet – TAP Portugal
Prisen hos TAP Portugal inkluderer, i modsætning til mange lavprisflyselskaber, et stk. ind-chekket bagage op til 23 kg., et stk. håndbagage op til 8 kg, og et gratis måltid mad ombord. Dette gælder naturligvis begge veje.

TAP sætter sig på København-Lissabon ruten
TAP satser stort på ruten København- Lissabon og har lige for tiden 13 ugentlige afgange, der forøges til 14 ugentlige afgange på. 1. juli 2014. Udover TAP, flyver Norwegian og EasyJet ruten København-Lissabon. EasyJet indstiller ruten i april 2014 og Norwegian har kun tre ugentlige afgange.

Læs også: TAP øger fly frekvensen mellem København og Lissabon – nu 14 ugentlige afgange

Rejs med TAP fra Hamborg til Lissabon
For danskere, der har nemmere adgang til lufthavnen i Hamborg, er der endnu billigere flybilletter. På ruten Hamborg-Lissabon med TAP, udbydes flybilletter tur/retur helt ned til 888 kr. på afgange i februar/marts måned 2014.

Alle priser er set på TAPs danske hjemmeside - 8. januar 2014 og alle priser er pr. person på billettypen TAP discount. Det oplyses ikke på TAPs hjemmeside, hvorlænge priserne gælder.

Nyd Lissabon og omegn – snup en forlænget weekend
Hvis man ikke har været i Lissabon før, vil man hurtigt opdage, at her ligger en skjult perle. En by helt ulig noget man ser til hverdag i Danmark. Flyvetiden er 3 timer 30 min og Lissabons lufthavn ligger stort set midt i byen. Fra lufthavnen kommer man hurtigt med metro, lufthavnsbus eller taxi til Lissabons gamle bydel.

Gå på oplevelse i det historiske centrum, med de mange hyggelige, snævre gader, prøv en tur med en gammeldags sporvogn eller brug en dag i byen Sintra, ikke langt uden for Lissabon og se et af de 10 vidundere i den moderne verden, nemlig Pena Paladset. Med tog tager det 40 min.

Eller tag toget mod badebyen Cascais og oplev den hyggelige stemning, der er langs med Lissabon kysten.

Mulighederne er mange og indtrykkene bliver siddende, når man kommer hjem fra en rejse til Portugals hovedstad.

Læs mere om Lissabon – Portugals Hovedstad og Sintra - byen med storslået arkitektur

Din vurdering:Portugisernes tro på fremtiden stigende – men stadig negativ

Det statslige statistiske kontor INE kunne i starten af januar 2014 bidrage med en positiv nyhed fra Portugal.

Portugiserne og portugisisk erhvervsliv så i december 2013 mindre negativt på den økonomiske situation end for et år siden, og også mindre negativt end i november 2013.

Indikatorer peger fremaf
I forhold til december 2012, hvor erhvervslivet i Portugal blev rated på ‘confidence’ til minus 4,1, er december 2013 ratingen nu blot minus 1,0 mod minus 1,2 i november 2013.

Årsagen er blandt andet af eksporten af varer og tjenesteydelser fra Portugal aldrig nogen sinde har været højere målt på værdi.

Privatforbruget i Portugal; herunder køb af portugisisk producerede varer, halter derimod bagefter, selvom eksempelvis bilsalget langsomt er stigende efter de særdeles hårde år for den portugisiske bilbrance i 2011 og 2012.

Private husholdninger i Portugal
I de private husholdninger I Portugal er stemningen fortsat præget af negative forventninger omkring økonomien.

De private husholdninger 'confidence' rating steg fra minus 59,8 i december 2012 til minus 40,3 i december 2013. I november 2013 var de privates fremtidsforventninger til økonomien ifølge INE rated til minus 41,8.

Man forventer flere besparelser og dermed fyringer i den offentlige sektor, specielt offentlige pensioner er under pres for at blive yderligere beskåret.

De unge er hårdest ramt af arbejdsløshed og har måske specielt svært ved at se de positive takter i Portugals økonomi. Et udslag heraf er at fødselstallet i Portugal er det laveste i 60 år.

Se artikel fra januar 2014 om fødselstallet i Portugal.

Din vurdering:TAP øger fly frekvensen mellem København og Lissabon – nu 14 ugentlige afgange

Luftfartsselskabet TAP Portugal sætter pr. 1. juli 2014 antallet af afgange mellem København Lufthavn og Lissabon Lufthavn op fra 13 ugentlige afgange til 14. Det betyder i praksis, at TAP flyver to gange dagligt alle ugens 7 dage.

TAP dominerer forbindelsen til Danmark
Udover TAP er det kun Norwegian og EasyJet der flyver mellem København og Lissabon. Norwegian flyver 3 gange ugentligt og EasyJet indstiller ruten i april måned 2014.

Derfor er det meget nærliggende for det portugisiske flyselskab TAP at opruste og udvide muligheden for enten at komme til Lissabon eller rejse videre mod mål i Sydamerika.

Lissabon Lufthavn knudepunkt til Sydamerika
Selvom TAP allerede har lagt stort beslag på ruten mellem København og Lissabon, er udvidelsen af afgange en del af den strategi, der skal gøre Lissabon til knudepunktet for videreflyvninger til Sydamerika.

Læs også: TAP passager-rekord – 28. juli 2013 bedste dag til dato for Portugals flyselskab

Udover København, bliver frekvensen af flyafgange mod Lissabon også forøget fra blandt andet Oslo, London og Berlin, i ønsket om at være det bindende led mellem Europa og Sydamerika. Lissabons, i dette tilfælde, perfekte placering på det Europæiske landkort, gør lufthavnen til en oplagt transferdestination videre mod de mange lande i Sydamerika og specielt Brasilien, der bliver mere og mere attraktiv at besøge i disse år, både for turister og forretningsfolk.

Online flybilletter til Lissabon hos TAP
På TAPs hjemmeside tap.pt kan man primo januar 2014, bestille en returbillet København-Lissabon til 1950 kr. med afrejse og hjemrejse i juni-juli måned 2014.

Din vurdering:Den portugisiske fodboldlegende Eusébio er død - Portugals største fodboldikon med imponerende karriere i Benfica

Eusébio da Silva Ferreira - et af Portugals største fodboldikoner gennem tiderne - er den 5. januar 2014 død i en alder af 71 år.

Dødsårsagen var hjertestop. (Gennem det seneste år var Eusébio indlagt med hjerteproblemer flere gange).

Eusébio blev født den 25. januar 1942 i Mozambique, som på daværende tidspunkt var en portugisisk koloni.

Eusébios karriere i Benfica - Portugals største fodboldikon "den sorte panter"
Som angrebsspiller i Lissabon storklubben Benfica, opnåede Eusebio stor succes gennem mange år, og blev kendt som "den sorte panter".

Eusébio spillede hele 15 år for Benfica, hvor han fortsat er alle tiders topscorer. I 715 kampe scorede Eusébio ikke mindre end 727 mål!

Eusébio vandt med Benfica det portugisiske mesterskab 11 gange og blev kåret som topscorer 7 gange.  

I Portugal har Eusébio også øgenavnet O Rei (Kongen).

Eusébio og det portugisiske landshold
Portugals landshold sikrede sig en 3. plads ved VM i England i 1966, hvor Eusébio blev topscorer med 9 mål. Allerede året forinden blev Eusébio kåret som årets fodboldspiller i Europa.

I alt scorede Eusébio 41 mål i 64 landskampe for Portugal - en scoringsrekord der sidenhen er overgået af Pauleta og Ronaldo.

I slutningen af sin karriere fra 1975 - 1978 spillede Eusébio for en lang række klubber - særligt i USA, men også i Mexico og i mindre portugisiske klubber.

Relaterede artikler om Eusebio:

Portugalnyt: Historien om Portugals fodboldlandshold.

BBC: Eusebio - Portugal football legend dies aged 71.

FIFA: Portugal's beloved and brilliant Black Panther.

FPF: Eusébio da Silva Ferreira.

Din vurdering:Feriemesse Bella Center 2014 – afholdes 17.-19. januar 2014

Igen i år afholdes der i weekenden 17-19. januar 2014 messen Ferie & Fritid i Bella Center i København.

Portugal på 11 stande – ‘around the world’ feriemesse Bella Center
Belle Center oplyser, at Portugal er repræsenteret med 11 udstillere, blandt andet på feriemessen ‘Around the World’, der introducere de besøgende for det bedste af det bedste, de respektive deltagers lande kan mestre indenfor ferie, kultur, gastronomi, musik m.m.

Around the World udstillingen findes i Centerhallen – Hal E

Ferie og Fritid 2014 Bella Center
I 2014 afholdes der hen over året forskellige rejse og feriemesser:

17.-19. januar 2014: Ferie og Fritid 2014 i Bella Center
07.-09. februar 2014: Camping 2014 i Aalborg
21.-23. februar 2014: Ferie For Alle 2014 i Herning
18.-19. oktober 2014: Rejs 2014 i Øksnehallen, København’

Som de tidligere år samles interessen primært om feriemesserne i Herning og København, der er langt de største.

Feriemesse fokusområder 2014
Ferie & Fritid messen i Bella Center sætter i 2014 kræfterne ind på følgende ferie former:

 • Ferieliv
 • Camping
 • Golf
 • Dykning
 • Ferieboliger
 • Sport & Aktivferie

Åbningstider og entrepriser – Feriemesse 2014

Dato: 17-19 januar 2014

Fredag kl. 10.00 – 18.00
Lørdag kl. 10.00 – 18.00
Søndag kl. 10.00 – 17.00

Priser:

Voksen: DKK 95,00
Barn 4 - 12 år: DKK 45,00
2 voksne og 2 børn: DKK 210,00
2 voksne og 1 barn: DKK 200,00

Benyt rabatkode for entré med 50% rabat

Læs mere om hvordan du kommer til Bella Center.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »