Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAnders Fogh Rasmussen og Gerry Kasparov på Estoril Conference 19-22 maj 2015

Siden 2009 er der hvert andet år blevet afholdt Estoril Conferences i kongrescenteret bag kasinoet i Estoril.

Emnerne, som tages op på Estoril konferencen, er grænseoverskridende udfordringer – og udspringer ofte af globalisering eller andre aktuelle storpolitiske emner.

Estoril Conferences 2015 - emner
Den fjerde Estoril Conferences har som i de tre tidligere overskriften “Global Challenges – Local Answers”.

Blandt emnerne er den græske krise i forhold til EU, den mulige udtræden af Grækenland fra euro’en (Grexit) og den miserable græske økonomi. Tidligere premierminister Georgios Papandreou deltager som taler i Estoril.

Et andet emne er den øgede spænding mellem Den Vestlige Verden og Rusland efter Ruslands annektering af Krim-halvøen fra Ukraine i 2014 og den rusisske støtte og med stor sandsynlighed deltagelse i militære operationer i det østlige Ukraine, som startede i 2014 og stadig finder sted i 2015.

Se mere på Estoril Conferences hjemmesiden.

 

Anders Fogh Rasmussen i Estoril
I 2015 er den tidligere NATO generalsekretær Anders Fogh Rasmussen blandt hovedtalerne.

Efter at have været regeringschef i Danmark i perioden 2001-2009 blev Anders Fogh udnævnt til NATO genralsekretær.

Siden 2014, hvor topjobbet for NATO som planlagt overgik til en ny person, har Fogh været selvstændig foredragsholder og sikkerhedspolitisk konsulent i den tunge kategori med sin egen virksomhed Rasmussen Global.  

Garry Kasparov i Estoril
Den russiske skak-stormester Garry Kasparov er en anden af hovedtalerne i Estoril.

Kasparov har efter sin skakkarriere i stigende grad involveret sig i politik og betragtes som én af de førende russiske kritikere af præsident og de-fakto enehersker i Rusland Vladimir Putin. Gasparov har forsøgt at danne et oppositionsparti, men er i Rusland blevet forhindret i at organisere oppositionen. Den folkelige støtte i Rusland til Kasparov, som bor i Kroatien, er dog stærkt begrænset. 

Øvrige talere i Estoril
En lang række talere er internationalt kendte; herunder tidligere formand for EU-kommissionen Durão Barroso.

Se listen af talere . Estoril Conferences arrangeres af bystyret i Cascais og er en del af markedsføringen af Cascais-Estoril som international konferenceby.

Din vurdering:Norge og Portugal styrker samarbejdet inden for hav-relateret forskning og teknologi

Som to søfartsnationer med store nationale havområder og direkte adgang til Atlanterhavet, har Portugal og Norge meget til fælles.

De tætte handelsforbindelser mellem de to lande er for Norges eksports vedkommende stærkt knyttet til salget af norske fiskeprodukter i Portugal – især tørret torsk (klipfisk) og laks. 

I fremtiden vil Norge og Portugal styrke samarbejdet inden for forskning i havmiljø og –teknologi. Det er planen at universiteter i de to lande skal dele viden og indgå aftaler om forskningsprojekter.

Hensigtserklæringen, som blev underskrevet i Oslo i maj, omfatter blandt andet off-shore energi og teknologi, marinebiologi og udnyttelse af havets ressourcer (fiskeprodukter). 

Den portugisiske præsident Anibal Cavaco Silva var til stede i Norge ved underskrivelse af aftalen.

Se mere på Forskningsrådet.no .

Din vurdering:Danske sejre i TCR Racing i Portugal – Michel Nykjær og Nicki Thim gjorde rent bord i Algarve

Den i Danmark relativt ukendte TCR Racing Series har afholdt årets 4. løbsrunde i TCR serien på Algarve banen ved Portimão.

Med to danske deltagere fra hvert sit team gik løbet den 10. maj 2015, der blev afviklet over to afdelinger, hen og blev en ubetinget dansk succes.

Kurt Thim’s søn Nicki Thim havde planlagt at køre showløb på Djursland i Supertourismo (heriblandt mod sin far) og var derfor ikke ubetinget begejstret, da hans arbejdsgiver Engstler Motorsport kaldte ham til Portugal med kort varsel – det er jo ikke hver dag man får chancen for at sætte ‘den gamle’ på plads.

Algarve sejre til danske racer-kørere
Med en fornem tidskøsel lørdag i Portugal så det imidlertid lyst ud for Nicki Thims chancer, og han udnyttede til fulde mulighederne og vandt det første løb.

Thim måtte udgå i TCR Racing løb nummer 2 i Algarve, men her blev det til gengæld danske Michel Nykjærs tur til at brilliere med en sejr.

Nicki Thim vandt for Team Engstler Motorsport i en Audi TT racer, mens Michel Nykjær kørte sejren hjem i en Seat Leon fra Team Target Competition. 

Se også: Michel Nykjær hails 'Dream' result

Din vurdering:Verdens bedste vejstrækning ligger i… Portugal!

Portugal har masser af huller i vejene, det ved alle, der har prøvet at køre på mange af Portugals slidte veje.

Men nu har landet fået endnu en fjer oven i den hat, som i forvejen er fyldt med anerkendelser for gode oplevelser.

Biludlejningsfirmaet Avis har kåret strækningen mellem Peso da Régua og Pinhão i Nordportugal til verdens bedste kørestrækning. N-222 skærer sig 27 kilometer gennem Douro-dalens smukke, vinstokkebeklædte terrasseskråninger og har fået prædikatet ’verdens bedste køreoplevelse’.

Portugal har yderligere to andre kørestrækninger med på Avis’ top 25 over ’verdens bedste veje’: N247 fra Sintra til Praia das Maças og N267 fra São Marcos da Serra til Monchique.

Se den samlede top 25 og læs artikel på Daily Mail.

Video: Med Porsche på N-222 gennem Douro-dalens smukke omgivelser

Din vurdering:Portugal i top 20 over bedste lande at blive mor

Det har netop været Mors Dag i Portugal (søndag den 3. maj) og i dag, 5. maj 2015, har Red Barnet offentliggjort en rapport med titlen State of the World’s Mothers 2015, som placerer Portugal som det 16. bedste land i verden at blive mor.

Listen, som omfatter 179 lande, bygger på data for mødredødelighed, børnedødelighed, uddannelse, økonomi og kvinders deltagelse i politik, skriver Red Barnet i en nyhedsartikel.

Top 20 ser således ud:

01. Norge
02. Finland
03. Island
04. Danmark
05. Sverige
06. Holland
07. Spanien
08. Tyskland
09. Australien
10. Belgien
11. Østrig
12. Italien
13. Schweiz
14. Singapore
15. Slovenien
16. Portugal
17. New Zealand
18. Israel
19. Grækenland
20. Canada

Listen domineres af skandinaviske og vesteuropæiske lande, men rige lande som Frankrig (23), Storbritannien (24) og USA (33) synes at halte noget efter.

Læs også: Gode nyheder for Portugals nyfødte børn – laveste børnedødelighed nogensinde i 2014

Nederst på listen ligger lande, som kæmper med politisk ustabilitet, naturkatastrofer og elendig økonomi:

169. Haiti og Sierra Leone
171. Guinea-Bissau
172. Chad
173. Elfenbenskysten
174. Gambia
175. Niger
176. Mali
177. Den Centralafrikanske Republik
178. Den Demokratiske Republik Congo
179. Somalia

Læs hele Red Barnets omfattende rapport (PDF fil). Oversigten over rangeringen af alle lande findes på side 60.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »