Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkTAP på vej til at flyve med overskud i 2017

I slutningen af 2015 blev flyselskabet TAP endelig solgt efter mange års forsøg på at afhænde selskabet.

Kort tid herafter skiftede den nye regering i Portugal politik, og fortrød salget.  

En privatisering efterfulgt af en politisk motiveret delvis re-nationalisering er som regel ikke det bedste udgangspunkt for at skabe en sund forretning, men det portugisiske flyselskab TAP ser ud til at klare skærene.

I første halvår af 2016 blev underskuddet på 28,2 millioner euro, og selv om det er et stort beløb, er det intet mod et samlet 2015 underskud i TAP på 109,6 millioner euro.

Se også: Privatisering af TAP tilbageføres delvist

Omsætningen i første halvår af 2016 blev på 985 millioner euro mod 1008 millioner euro i første halvår 2015.

2016 video-guide til Lissabon

Gode sommermåneder

For flyselskaber er sommermånederne juli, august og september samt julemåneden december de bedste, og derfor regner TAP med at ‘flyve ind et område med overskud’ sidst på året.

Om det samlede resultat i 2016 når at blive positivt er meget tvivlsomt, men der er per sensommer 2016 ingen grund til at tro at regnskabsåret 2017 vil fortsætte med røde tal på bundlinjen.

Olieprisen og dermed prisen på jet-fuel er langt lavere end tidligere, og dermed er markedet for flytransport blevet mere profitabelt på trods af kraftig konkurrence flyselskaberne imellem.

Øget belægning på USA-ruter
TAP har desuden ifølge Kommunikationsdirektør António Monteiro øget belægningen på ruterne til Lissabon og Porto samt på de nok så profitable ruter til USA.

Samtidig har den nye TAP-ledelse svunget sparekniven over tabsgivende ruter. Det er især gået ud over underskudsgivende ruter fra udlandet direkte til Porto, mens ruten mellem Lissabon og Porto til gengæld er blevet styrket.

Til Lissabon med TAP fra København
TAP flyver fra København til Lissabon to gange dagligt.

Første tidlige afgang er kl. 06.20 med ankomst til Lissabon Lufthavn 09.05 lokal tid.

Eftermiddagsafgangen afgår fra København (CPH) kl. 13.50 og lander i LIS kl. 16.35 lokal tid.

Flyvetid er 3 timer og 45 minutter.

Din vurdering:Ny Billund-Lissabon flyrute med Primera Air – første afgang fra Jylland direkte til Portugals hovedstad

Flyselskabet Primera Air, hvis moderselskab Primera Travel Group Scandinavia AB også står bag rejseselskabet Bravo Tours, har oprettet flyrute fra Billund til Lissabon.

Bemærk at ruten først åbner i april 2017, og priserne starter ved ca. 1600 kroner (efterårs-pris 2017) per person for en returrejse fra Billund Lufthavn til Lissabon. Vil man afsted i foråret 2017, koster billigste flybillet fra ca. 2000 kroner for en retur.

Efterårsferie i Lissabon 
Portugals hovedstad er en særdeles populær destination i efterårsferien.

Det er ikke unormalt at der i september og oktober er temperaturer på mellem 22 og 28 grader i Lissabons centrum midt på dagen, og solskin er der på det nærmeste garanti for.

Så varmt var det: Lissabon efterårsferie 2015

Herunder New York Times bud på, hvad man skal se i Lissabon, hvis man har 36 timer:

 


Ifølge leder af Portugals Turistbureau (repræsentation) i Danmark Stig Kaspersen har Portugal i de første 5 måneder af 2016 oplevet en vækst på hele 21% i antal rejsende fra Danmark. Det har resulteret i hele 221.000 registrerede danske overnatninger i perioden.

Det portugisiske flyselskab TAP er største operatør på flyruter mellem Danmark og Portugal (fra København) med 13 ugentlige afgange. Hertil kommer Norwegian med to ugentlige Københavner-fly.

Se aktuelle tilbud fra TAP.

Ryanair har fly til Porto fra København i sommersæsonen, hvor SAS og Norwegian også betjener kunder med rejser til Algarvekysten (Faro). Man kan også booke flybillet med Primera Air til Faro fra Billund.

Efterårsferie 2017 i Lissabon
I uge 42 (efterårsferie), som i 2017 falder sidst i oktober; nærmere bestemt skolefri 14-22 oktober, kunne man per medio august booke flybillet til Lissabon hos Primera Air fra  ca. 3400 kroner per person + bagagegebyr (19-26 oktober).

Det er således væsentligt dyrere i efterårsferien end uden for sæsonen.

Primera Air flyet fra Billund afgår én gang ugenligt på følgende dato’er i september-oktober 2017:

- 31. august
- 7. september
- 14. september
- 21. september
- 28. september
- 5. oktober
- 12. oktober
- 19. oktober
- 26. oktober

Retur-flyet afgår samme dag fra Lissabon til Billund.

Ovenstående er efterårsafgange fra Billund. De første Primera Air fly til Lissabon afgår allerede i starten af april 2017.

Bravo Tours og Primera Air flyver per forår/sommer/efterår/vinter 2016/2017 fra Billund til følgende 16 destinationer: Alicante, Barcelona, Malaga, La Palma (på Kanarieøen La Palma), Palma de Mallorca, Tenerife, Gran Canaria, Faro (Algarvekysten, Portugal), Lissabon, Ponta Delgada (Azorerne), Rhodos, Kreta (Chania Lufthavn), Santorini, Venedig, Nice, Varna og Antalya.

Din vurdering:Turistbureauet i Porto vil oprette verdens største turistinformation - Porto Welcome Center

Det lokale turistbureau for Porto og Nordportugal (Turismo do Porto e Norte de Portugal) vil lancere et nyt turist velkomstcenter i Porto på ikke mindre end 450 m2, hvilket ifølge portugisiske medier skulle tage pladsen som verdens største turistinformation.

Den nye turistinformation i Porto kommer til at ligge meget centralt - i en historisk bygning lige over for São Bento Togstation, og vil få det engelske navn "Porto Welcome Center".

Prisen for projektet lander på over 2 millioner euro, og den nye turistinformation forventes officielt at slå dørene op den 27. september 2016.

I turistinformationen vil man kunne finde alskens nye tekniske former for elektronisk vejledning af turister via f.eks. video, store interaktive kort, 3D animation og apps. 

Adressen er: Praça Almeida Garrett, nº 27, Porto

Interactive Porto Tourism Welcome Center

Gourmet- og vin-oplevelser i Porto Welcome Center
70 m2 af velkomst-centeret vil sætte særligt fokus på gourmet- og vin-oplevelser.

Chefkok Marco Gomes vil få ansvaret for at drive bar, lounge samt indendørs og udendørs esplanader.

Der vil naturligvis også være udstillinger med lokale produkter fra Nordportugal.

Porto og Nordportugals turisme er i stor vækst
I årets første 5 måneder er der registreret 1,1 million overnatninger i regionen Norte, hvilket er 10% flere end sidste år.

I 2015 blev der for hele året registreret en vækst i turismen på knap 14%.

Din vurdering:Portugal og Spanien slipper for bøde-straf fra EU - i denne omgang...

EU-Kommissionen har besluttet at aflyse de påtænkte bøde-straffe til Portugal og Spanien. Beslutningen er dog først endelig hvis EU's økonomi- og finansministre kan tilslutte sig forslaget, hvilket skal ske indenfor 10 dage.

Igennem flere uger er det blevet heftigt diskuteret i EU om Portugal og Spanien skulle straffes for ikke at have overholdt EU's budgetregler.

Tidligere på måneden var der i EU bred enighed om at landene ikke havde gjort nok for at rette op på deres underskud i den offentlige sektor - trods flere løbende henstillinger. Forventningen var således at der for første gang nogensinde ville blive udstedt symbolske bøder fra EU som straf.

Imidlertid forklarer EU-Kommissionens næstformand, Valdis Dombrovski, nu at bøderne slettes, og der bliver heller ikke tale om betingede straffe.

"De to lande står i en alvorlig krise. Begge lande har gennemført store reformer og anstrengelser for at sætte gang i den økonomiske vækst og arbejdspladser. Det må vi tage højde for", udtaler Valdis Dombrovskis.

Flere EU kommissærer har også blankt erkendt at deres beslutning er taget af politiske hensyn, da man ikke ønsker at motivere yderligere EU-skepsis efter Brexit.  

I portugisiske medier har emnet fået stor opmærksomhed - måske ikke så meget på grund af selve bøden, som sandsynligvis blot ville være af en mindre symbolsk størrelse, men snarere fordi det ville sende et meget negativt signal til omverdenen, som Portugal bestemt ikke har brug for.

Desuden mener den siddende portugisiske regering heller ikke, at den kan holdes ansvarlig for de senere års budgetunderskud, der opstod under den tidligere regering.

Nye EU budget-krav til Portugal og Spanien
EU har dog alligevel formået at lægge maksimalt pres på landene, idet både Portugal og Spanien har haft 10 dage til at fremlægge klare løfter om at deres budgetter forbedres fremadrettet.

For eksempel har Portugal lovet at nedbringe de offentlige udgifter med 0,2% inden årets udgang, mens Spanien har forpligtet sig til at ændre på den spanske selskabsskat.

Til oktober skal begge lande derfor fremlægge præcise tal for, hvordan de lovede tiltag bliver implementeret.

Portugal har desuden fået et år ekstra til at få sit budgetunderskud til at opfylde EU's krav, mens Spanien har fået 2 år ekstra. 

Begge lande risikerer dog fortsat at EU vælger at nedsætte de støtteordninger som begge lande modtager fra EU's regionale investerings- og strukturfonde.

Fra dansk side udtrykker finansminister, Claus Hjort Frederiksen, skepsis overfor at lande kan opnå dispensation for at overholde EU's budgetregler.

Sidste år var Portugals budgetunderskud på 4,4% af BNP. Det maksimalt tilladte underskud for EU-lande er 3%. 

Din vurdering:Funchal Lufthavn på Madeira omdøbes til Madeira Cristiano Ronaldo Airport

Lokale politikere på den portugisiske ø Madeira har besluttet at omdøbe Madeira Lufthavn til Madeira Cristiano Ronaldo Lufthavn.

Det skyldes naturligvis at Cristiano Ronaldo er opvokset på Madeira, og ofte besøger sin føde-ø, hvor en stor del af Ronaldos familie fortsat bor. 

Nyheden blev offentliggjort at den lokale præsident på Madeira, Miguel Albuquerque.

Cristiano Ronaldo er om muligt blevet endnu mere populær i Portugal efter den store triumf ved EM i Frankrig i juli 2016.

Tidligere hed lufthavnen officielt Santa Catarina Airport.

Ronaldo investerer i CR7 hotel på Madeira
Derudover har Cristiano Ronaldo nyligt lavet en større hotel-investering på den lille portugisiske ferieø i samarbejde med Pestana Hotel Group.

Hotellet Pestana CR7 blev officielt indviet i Funchal i sidste uge, men åbnede allerede den 1. juli. Hotellet er 5-stjernet og markedsføres som det nyt hot-spot i Funchal.

Som en underholdende feature er dør-håndtag på hotellet formet som Ronaldos hånd.

CR7 Hotel Pestana Funchal

Det forventes at tre yderligere CR7-hoteller vil åbne i Lissabon, Madrid og New York i løbet af 2017.

I Funchal kan man også opleve Ronaldos Museum på Madeira og der er opført en stor statue.

Se også: Større og bedre - Ronaldo Museum i Funchal flytter og udvider

Din vurdering:Billig rejse til Porto - bo på design-hotel med fly fra København eller Hamborg

Det danske rejsetilbud-website Takeoffer er klar med endnu et særtilbud på rejser til Portugal.

Denne gang går turen til Porto i Nordportugal og man kan vælge en fleksibel periode fra 4 til 7 nætter.

Priserne starter fra 1698 kr. per person i dobbeltværelse

Dette rejsetilbud gælder kun i 6 dage.

Bestilling kan foretages her: Takeoffer - Porto rejse

Rejsen til Porto inkluderer:

 • Direkte fly med Ryanair fra København eller Hamborg til Porto tur/retur
 • 1 stk. håndbagage
 • 4 - 7 overnatninger på design-hotellet Star Inn*** i Porto
 • Gratis Wi-Fi på hele/dele af hotellet

Hotel Star Inn Porto

Hotel Star Inn, Porto - Rejse med Takeoffer fra København eller Hamburg.

Din vurdering:Billig rejse til Lissabon med Takeoffer - fly og 5-stjernet hotel er inkluderet

Portugalnyt har indledt et samarbejde med det danske rejse-dealsite, Takeoffer.

Takeoffer tilbyder løbende billige rejser til destinationer i hele verden, og også ofte tilbud på rejser til Portugal.

Netop nu kan man købe en rejse til Lissabon, der inkluderer:

 • Direkte fly København - Lissabon tur/retur med Norwegian
 • Et stk. håndbagage
 • 3 eller 4 overnatninger på det 5-stjernede spahotel Corinthia Hotel
 • Ophold i Superior dobbeltværelse
 • Stor daglig morgenbuffet
 • Gratis adgang til fitness
 • Gratis adgang til indendørs swimmingpool
 • 1 flaske vand på værelset
 • Gratis Wi-Fi på værelset

Priser fra DKK 2398 per person i dobbeltværelse afhængigt af rejsetidspunkt.

Der kan vælges afgange fra København fra oktober 2016 - marts 2017

Dette er en særdeles god pris for et 5-stjernet hotelophold i Lissabon med fly inkluderet.

Læs nærmere om Lissabon Rejse hos Takeoffer

Corinthia Hotel Lisbon 

Takeoffer er medlem af Rejsegarantifonden.

Din vurdering:EURO 2016 gruppe F – stilling og resultater

De 4 hold i Euro 2016 gruppe har følgende kamplan:

....................................................................................

14. juni Portugal – Island resultat 1-1
14. juni Østrig – Ungarn resultat 0-2

18. juni Island - Ungarn resultat 1-1
18. juni Portugal – Østrig resultat 0-0 

22. juni Island – Østrig resultat 2-1
22. juni Ungarn – Portugal resultat 3-3
    
    ....................................................................................

Den samlede stilling i gruppe F er følgende

Stilling EM 2016 Gruppe F

Hold Kampe spillet Vundne kampe Uafgjorte kampe Tabte kampe Målscore Point
Ungarn 3 1 2 0 6-4 5
Island 3 1 2 0 4-3 5
Portugal 3 0 3 0 4-4 3
Østrig 3 0 1 2 1-4 1


Stillingen er opdateret 22. juni kl. 23 
   
Hvilke hold går videre?
To hold fra hver gruppe går videre til ottendedelsfinalen. Hertil kommer de 4 bedst-placerede hold fra tredje-pladser i grupperne, således at i alt 16 hold går videre.

Fra de øvrige EURO 2016 grupper er følgende lande sikre på at gå videre:

EM Gruppe A: Frankrig, Schweiz 
EM Gruppe B: England, Wales, Slovakiet
EM Gruppe C: Polen, Tyskland, Nordirland
EM Gruppe D: Spanien, Kroatien  
EM Gruppe E: Italien, Belgien, Irland
EM Gruppe F: Ungarn, Island, Portugal

Din vurdering:Portugal i Euro2016 – Portugals spillere i EM slutrunden, gruppe F

Det portugisiske fodboldlandshold har følgende 23-mands store trup til Euro-2016 turneringen i Frankrig.

Nogle spillere har kaldenavne, mens andre figurerer under deres civile navn.

Dels er der ofte meget lange navne i Portugal (eller på portugisisk fra brasiliansk fødte spillere), og dels er der ofte sammenfald mellem navne, hvor et kaldenavn/kælenavn bliver mere unikt.

Man anvender ofte samme fremgangsmåde i portugiske familier, hvor et langt eller kompliceret navn bliver forkortet til daglig brug.

Målmænd:
Rui Patrício (førstemålmand)
Anthony Lopes
Edouardo

Forsvar:
Cédric Soares
José Fonte
Eliseu
Raphael Guerreiro 
Bruno Alves
Ricardo Carvalho
Pepe
Vieirinha

Midtbane:
Adrien Silva
William Carvalho
Danilo Pereira
Renato Sanches
Rafa Silva
João Moutinho
João Mário
André Gomes

Angreb:
Nani
Ricardo Quaresma
Cristiano Ronaldo
Éder

Se udmærket gennemgang af de portugisiske landsholdspillere på den engelske avis The Guardian, hvor man faktisk kan få overblik over alle 552 spillere, der fordelt på 24 hold deltager i EM-slutrunden i Frankrig.

Herunder video-præsentation af gruppe F

Din vurdering:Festas Lisboa ’16 – Marchas Populares 12. juni – Sardinfest i Alfama

Juni måned er traditionelt en festmåned i Lissabon. Festas Lisboa 2016 løber af stablen fra 1. juni og helt til 1. juli.

Inden sommeren for alvor lægger sig over byen, bliver der lige afholdt en måneds festivitas. Festas Lisboa ’16 omfatter en lang række arrangementer, med blandt andet open air jazzmusik og fado, film og teaterfestivaler, sportsarrangementer og udstillinger.

Marchas Populares 12. juni
Højdepunktet for hele dette event er naturligvis den 12. juni, hvor sardinfesten for Santo Antonio kulminerer med den fantastiske kostume parade på Lissabons Avenida da Liberdade, kaldet Marchas Populares.

Fado på kastellet med Ana Moura 18. juni
Fra 16-18 juni er der open-air fado på Castelo de S. Jorge, hvor blandt andre den meget populære fadista Ana Moura optræder (18. juni). Arrangementer er gratis, men der skal rekvireres adgangsbillet senest 5. juni.

Se hele programmet for Festas Lisboa 2016.

Festen i de små gader
Flere bykvarterer, som for eksempel Alfama og Bairro Alto i Lissabon er hele måneden pyntet med guirlander og kulørte lamper, mens lokalbefolkningen (og turister) hver aften lader sig forføre af de musikalske rytmer, som lægger op til spontan dans i gaderne, mens en duft af grillede sardiner og sød basilikum hænger over byen. Når aften bliver til nat fester tusinder af glade mennesker til portugisisk populær musik i de små gader.

Video: Festa de Santo Antonio i Alfama. Fra sardinsandwich til fællesdans.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »