Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPortugal-Brasilien venskabskamp på Gillette Stadium I Massachusetts d. 10. september

Det portugisiske landshold har tradition for fra tid til anden at spille venskabskampe i lande med store portugisiske befolkningsgrupper; herunder eksempelvis i Schweiz, Luxembourg og i Frankrig.

Portugisere i USA
Portugisiske emmigranter i USA er specielt talrige i staterne Massachusetts og Rhode Island.

Samlet set bor der små 1,5 millioner portugiserer og efterkommere af portugisiske indvandrere i USA.

Det er derfor ingen tilfældighed at venskabskampen Brasilien-Portugal spilles på Gillette stadion i Massachusetts. Over 55.000 billetter er solgt til kampen.

Se optakts-artikel til Brasilien-Portugal kampen.

Portugal fører VM kval gruppe F
Portugal er godt på vej til deltagelse i VM 2014 i netop Brasilien.

Med 17 point for 8 kampe er Portugal så godt som sikker på minimum en andenplads i VM kval gruppe F .

Din vurdering:Rejser til Madeira - liste over festivaler og events 2013/2014 - oplevelser på Madeira og Porto Santo

Madeiras turistinformation udgiver hvert år en kalender over de vigtigste events og festivaler på øen.

Madeira kan opleves hele året
Med behagelige temperaturer hele året, er Madeira altid et besøg værd. Fra den skønne blomsterfestival i maj måned, til juni måneds Atlanterhavsfestival og frem til julen og nytåret, er det altid en fornøjelse at besøge denne Portugisiske ø, der ligger 900 km ud fra Portugals kyst.

Mange danskere har gennem tiden nydt et ophold eller tre på Madeira og man har på det lokale turist og kulturinstitut gjort meget ud af, at det skal være rart og imødekommende at besøge Madeira, og ikke mindst skal man komme hjem med en god oplevelse i bagagen.

Nedenfor kan du læse om hvad du kan opleve resten af 2013 og i 2014.

Columbus festival – Porto Santo: 19. – 21. september 2013
Øen Porto Santo, ikke langt fra Madeira, fejrer Columbus. Læs guide til Porto Santo.

Læs mere om Columbus Festival, Porto Santo, Madeira

Jul og Nytår på Madeira: 8. december. 2013 til 6. januar 2014
Juledekorationer, julefigurer og nytårsfestfyrværkeri

Læs mere om jul og nytår på Madeira

Madeira blomster festival: 1. – 7. maj 2014
Kæmpe blomster festival med parade gennem Funchal

Læs mere om Madeira blomster festival her

Festival do Atlántico: 7. – 28. juni 2014
Atlanterhavs festival med fyrværkeri konkurrencer

Læs mere om Madeira – Atlanterhavsfestival her

Golf: Madeira Islands Open
Præcis 2014 dato endnu ikke oplyst, men afholdes i maj måned

Læs mere om Madeira Islands Open her

Desuden er der også mulighed for at opleve:

Madeira vin festival : 1. – 8. september 2014

Show og udstillinger i Funchal

Madeira Vin Festival

Madeira Natur Festival: 6. – 12. oktober 2014

Aktiviteter til lands, til vands og i luften

Madeira Natur Festival

Din vurdering:Columbus festival på Porto Santo ved Madeira

Columbus festival 
Hvert år i september hylder byen Vila Baleira på Porto Santo,omkring 50 km. fra Funchal på Madeira, Christoffer Columbus, der på sin vej mod Amerika passerede Medeira og også tilbragte flere år på øen.

Underholdning og aktiviteter på festivalen
Festivalen skal minde folk om Columbus’ tid ved øhavet omkring og på Madeira, om hans færd mod det amerikanske kontinent og generelt om portugisernes storslåede tid som opdagelserejsende (Age of Discoveries).

Der vil være musik og udstillinger, gadeunderholdning og historiske parader, der genkalder datidens middelalder atmosfære der var omkring Columbus’ klargøring til udskibning med hans følgesvende på byens kaj.

Festivalens højdepunkt er et besøg af det gode skib Santa Maria, som Columbus sejlede til Amerika med for over 500 år siden. Der er dog tale om en vellignende replica, som normalt sejler med turister fra Funchal på Madeira. Når dagen går på hæld anløber skibet stranden og der udspiller sig en den samme situation som da Columbus første gang ankom til Porto Santo. Mange mennesker møder op og ser dette særprægede skue til stor begejstring.

Festivalen garanterer, at underholdningen er non-stop og både lokale og turister synes at more sig kosteligt.

Var Columbus Portuguiser, Spanier eller Italiener
Ifølge en del historikere var Christoffer Columbus enten spansk eller portugisisk. De fleste hælder dog stadig til at Columbus var født i Genova i Italien. Se også indlægget: Var Columbus portugiser? .

Columbus er som regel dén opdagelsesrejsende, som får æren for at have opdaget Amerika i år 1492, men det er meget muligt at vikingerne var der før ham - dog langt nordligere end Columbus, som fandt vej til Mellemamerika direkte over Atlanten.

Mere sikkert er det at Columbus tilbragte en del år på Madeira, hvor han desuden giftede sig med guvernøren på øen Porto Santo's datter Filipa Moniz. Sammen fik de sønnen Diogo.

På Madeira er Columbus' tilknytning til øen anledning nok til at fejre ham, og det gøres normalt i september.

Din vurdering:Rejser til Madeira – Atlanterhavsfestival i juni måned

Hvert år i juni måned kan man på Madeira opleve den såkaldte Festival do Atlântico – Atlanterhavsfestivalen.

Madeira festival – musik – kunst – fyrværkeri konkurrence
Atlanterhavsfestivalen markere starten på sommersæsonen på Madeira. Spredt udover juni måned kan man opleve kunst (Regional Kunst Ugen), klassisk musik (Madeira Musik Festival) og ikke mindst de store pyro-musikalske shows, der afholdes hver lørdag aften på marinaen i Funchal, Madeiras hovedstad. Det hele blev i 2002 samlet under samme navn, til det der i dag er Festival do Atlântico.

Udover de ovennævnte arrangementer afholdes der også “Det Regional Brød Marked”, der er den lokale afdeling af Lions Club’s indsamling til velgørenhed, og der afholdes festiviteter og optog for at ære øens “Populære Helgeneskikkelser”: St Anthony, St John and St Peter.

Fyrværkershow
De fire store fyrvækerishows afholdes fire lørdage i træk, kl. 22:30 på kajen lige udenfor marinaen. Smukke og fantastiske fremvisninger af 20 minutters varighed, er en kombination af fyrværkeri og musik på samme tid. Forskellige lande deltager, herunder naturligvis Portugal. De fire fyrværkeri opvisninger indgår samtidig i en konkurrence, der afgøres af publikum.

Madeira Musik Festival
Festivalen sigter mod at ramme mange målgrupper, idet udvalget af musikalsk underholdning spreder sig over forskellige genrer, repertoirer, stilformer og flere udøvende kunstnere. Madeira Musik Festival har faktisk eksisteret i mere end 30 år og anses for at være meget prestigefyldt indenfor kendere af klassisk musik.

Netop fordi at Madeira Musik Festivalen er så divergerende i sit udbud, er det muligt at afholde de enkelte koncerter på helt unikke og symbolske steder: Casa das Mudas Kunst Center, Baltazar Dias Municipal Teatret og Santa Clara Klosteret, er bare et par af de scener hvori den klassiske musik bliver fremført. Til stor glæde blandt de fremmødte, der kan lytte til musikken i de rammer den er skabt til. Fra kirkemusik til nutidig rytmisk musik, fra piano arrangementer til Madeira Tradionel Musik.

Madeira Musik Festival har etableret sig som en af de helt store kulturelle oplevelser på Madeira, i forbindelse med Atlanterhavsfestivalen.

Medeira Kunst Uge
I forbindelse med Atlanterhavsfestivalen har man også indkorporet den lokale kunst uge, der har eksisteret siden 80’erne. I denne forbindelse vil man vise offentligheden, hvad skoleeleverne har lært og tilegenet sig i løbet af deres tid i skolen og gymnasiet. Igennem flere opvisninger i området Garden Party, kan man se dem fremføre teater, dans, sang, instrumentale færdigheder samt en maleri konkurrence. Det hele gøres med det primære formål at fremme den sociale åbenhed omkring mennesker imellem.

Din vurdering:Madeira Blomsterfestival - oplev Funchal udsmykket med blomster

Madeira blomsterfestival
Siden 1979 har man afholdt en kæmpemæssig blomsterparade i Funchal, på Madeira. Dog går traditionen helt tilbage til 1959, da man havde en årlig Festival of Roses. I 1979 overtog turistrådet arrangementet og det har betydet at man idag har traditioner som Wall of Hope ceremonien, Blomsterfestival paraden, konkurrence om smukketste vinduesudsmykning, blomsterhaver, musikarrangementer og udsmykninger.

Madeira - Festa da flor
På portugisisk kaldes Madeira Blomsterfestival for Festa da Flor da Madeira. Festivalen indledes med pyntning af Funchals gader og torve med tusindvis af blomster.

 

Traditioner
Festivalen er også et kulturelt arrangement, der tradtionen tro byder på folkesang og folkedans i gaderne. Man er desuden sammen om at være med til at lave det store blomstertæppe, der skal fylde en del af byens gader. Samtidig bliver blomster hyldet i en stort anlagt udstilling og
koncerter og variete shows kan høres fra mange steder i byen.

Blomstermarkedet på byens torv
På Pladsen, Largo da Restauração, er der et stort blomstermarked, der har meget fokus på alle de typer af blomster der findes. Her finder man sælgerne, de såkaldte ‘Floristas de Medeira’, iklædt historiske, regionale kostumer. Her kan man også være med til at flette blomster til det store blomstertæppe. Her vil blomsterproducenter også prøve at overgå hinanden i kreativitet og skønhed. Largo da Restauração ligger ved det ikoniske São Lourenço palads.

Blomsterparaden og ‘Håbets Mur’
Paraden er meget berømt for sine udsmykkede vogne og de fantastiske kostumer der bæres af de ca. 1200 deltagere af både børn og voksne. Byens gader er et sandt blomstertæppe og butiksvinduer er dekorerede og indrammede med blomster.

Magien starter når børnene i Funchal bringer blomster til bygning af den såkaldte 'Håbets Mur' på Praça do Município (rådhuspladsen) i det centrale Funchal på Maderia. Børnenes uskyld og blomsters skrøbelighed er et udtyk for håbet om fred i verden. Lørdag morgen går 1000 børn fra Avenida Arraiga til Rådhuspladsen for at sætte en blomst i muren. Ceremonien slutter af med opsendelsen af en fredsdue og et show som børnene har forberedt.

Når foråret melder sin ankomst, forvandler Funchal sig til en fortryllende by. Blomsterfestivalen på Madeira er et indtryk for livet.

Din vurdering:Rejser til Madeira – Jul og Nytårs festligheder på Madeira

Jul og nytår på Madeira strækker sig fra 1. december til Hellig Tre Kongers dag d. 6. januar.

Juletraditioner på Madeira
Allerede fra den første dag i december starter man på juleudsmykningen af byernes gader og torve. Det er bestemt en tradion man går meget op i på Madeira. Funchal er i julemåneden en utrolig hyggelig by, med farverige lys, der skaber en tæt og forventningsfuld stemning.

Over hele øen gør man en dyd ud af at prøve at skabe det berømte krybbescene, med alt hvad det indebærer af aktiviteter. Der afholdes en konkurrence, hvor det gælder om at have lavet den flotteste opstilling af før omtalte scenarie. Det betyder meget for de lokale på Madeira. Kreativiteten er i højsædet, når det gælder om at opsætte en livagtig udgave. Det er også i denne periode man opsætter byens juletræ.

Aften Markedet på Madeira
den 23. december er der aften marked på Madeira, hvor de fleste gør deres sidste juleindkøb og man samtidig har en festlig og hyggelig aften. Det hele foregår Mercado dos Lavradores, hvor vejene i området bliver afspærret og boder bliver stillet op over det hele. Der er åbent hele aftenen, og der bliver solgt masser af regionale produkter, såsom blomster, buske, frugt, grøntsager, slik, vin-og-hvidløgssandwich og Poncha – en lokal drik. Sidst på aften er der underholdning med julesang, musikalsk optræden og folklore, der gør at natten bliver til morgen inden alle er gået hjem.

Når julen er slut starter glæden ved Nytårets snarlige komme.

Nytåret på Madeira – verdens største fyrværkerishow
Amfiteatret i Funchal danner rammen om det store fyrværkerishow ved midnat. Dette show er så fantastisk, at alene for at opleve det, tager mange turister til Madeira omkring nytår.

I 2006 anerkendte Guiness Rekordbog fyrværkerishowet i Funchal som verdens største festfyrværkeri. Krydstogtsskibe lægger til udenfor byen havneområde, så de mange tusinde turister ombord kan overvære det flotte skue. Hele byen er trukket af huse, og alle afventer kun det første slag når klokken på byens rådhus slår præcis 00.00! Derefter er der fest til den lyse morgen i alle byens barer og diskoteker, hoteller og private arrangementer.

Det menes at man allerede i det 17. århundrede havde fyrværkeri på Madeira. Det udviklede sig til det man idag kender som et storslået skue. Rigmænd fra Madeira tog det til sig og startede en indbyrdes konkurrence om hvem der kunne skabe det smukkeste show i byen. Det var ca. 100 år siden.

Din vurdering:Madeira Golf – Madeira Island Open

Hvert år i maj måned bliver der afholdt en golfturnering i PGA regi på Madeira.

Madeira Islands Open - Clube Golf do Santo da Serra
Portugal er en meget populær destination blandt golf entusister og der er rigtig fine forhold for sporten i landet. Men specielt Madeira kan prale af at være endnu mere ekslusiv på den front. Den internationale golfkalender har inkluderet øen på sin liste over turneringer, der skal spilles på den professionelle tour. Det er Clube Golf do Santo da Serra der ligger bane til denne prestigefyldte turnering på Madeira, der ofte har deltagelse af nogle af verdens bedste golfspillere.

Fem millioner i præmiesum
Clube Golf do Santo da Serra er en af de mest spektakulære baner i Europa, med en fantastisk udsigt fra bjergene og ned til havet. Deltagerne i denne turnering spiller om en samlet præmiesum på lidt over 5 mill. kroner.

Se billeder af banen her

Belligenhed
Banen blev bygget i 1937 og redesignet i 1991. Banen ligger ikke langt fra byen Funchal og mindre end 15 minutters kørsel fra Madeira Lufthavn.

Din vurdering:Stort Portugal-event i rundetårn i København - Portugal Workshop for rejsebranchen den 9. september 2013.

Portugals Turistbureau i Danmark afholder den 9. september 2013 den hidtil største Portugal Workshop målrettet rejsebranchen i Danmark.

Portugals turistchef i Danmark, Stig Kaspersen, har samlet en række udbydere af turismeydelser fra Portugal, som vil præsentere sine produkter for repræsentanter for den danske rejsebranche. Man vil bl.a. kunne møde Geostar, TAP Portugal, SATA, Norwegian, Pousadas de Portugal, Estoril Eden Hotel med flere.

Portugals Turistbureau (Turismo de Portugal) har valgt at søsætte Portugal Workshops som en delvis erstatning for deltagelse i internationale rejsemesser, hvor destinations-stande ofte drukner i mængden af øvrige stande. Dog vil Portugal fortsat være repræsenteret på de største rejsemesser som WTM i London, ITB i Berlin og FITUR i Spanien.

Portugal Workshop - præsentation i Rundetårn
Workshoppen afholdes i Rundetårns bibliotekssal, og workshoppen suppleres af præsentationer af Portugals regioner, buffet med god vin samt lodtrækning om flybilletter, hotelophold m.v. Der vil således være mange repræsentanter fra Portugal - både hoteller/hotelkæder, flyselskaber, agenter og repræsentanter for landets turistregioner (herunder Algarve, Azorerne og Madeira) samt for Turismo de Portugal.

Program for branche-event om Portugal 2013
17:15 Ankomst og check in
17:15 Velkomst drink (Espumante = "portugisisk champagne")
17:30 Præsentation af Turismo de Portugal og Portugals regioner v. Stig Kaspersen
18:00 Workshop
20:00 Fremvisning af Turismo de Portugals nyeste promotion film
20:05 Buffet middag med portugisisk vin
21:00 Lodtrækning om meget attraktive præmier
21:15 Afslutning

Der forventes ca. 130 deltagere til arrangementet, hvilket gør dette Portugal event til det største portugisiske rejsebranche-event, der nogensinde er afholdt i Danmark.

Din vurdering:Guincho-strand nær Lissabon - Cascais i top 10 - 2013

Surfer-stranden ved Guincho området lige uden for Cascais er blandt de 10 bedste urbane strande i Europa, skriver CNN Online

Bedste by-strande i Europa
Guincho stranden i Cascais er en kombination af byliv og gode muligheder for at dykke og surfe. I denne kategori bliver Lissabon stranden ved Guincho betegnet som “Surf City”.

Stranden er berømt for at have garanti for gode bølger og mange Kite- og Windsurfere valfarter også ud til den smukke Guincho strand hver eneste dag, der udover de gode forhold også er karakteriseret ved de smukke omgivelser, med klipper og bjerge i baggrunden.

Se også: Guincho – populær surfer-strand ved Cascais

Guincho strandens naturlige skønhed
CNNs udsendte fremhæver det skønne scenerie der udspiller sig for øjenene af ham, når han forlader det middelalderlige og hyggelige Lissabon og drager mod Cascais. “En tur fra Lissabon til denne lange strand under klipperne nær Cascais, er en kolossal ændring af kulisse og landskab”.

Desuden er de mange surfskoler med til at gøre Guincho til et højdepunkt, samt de fantastiske muligheder for bodysurfing, slutter han.

Attraktioner ved Guincho strand – Bar Guincho
På Guincho stranden ligger den meget hyggelige strandcafé Bar Guincho. Et populært besøg blandt surfere, strandgæster, samt dem der lige er kommet ned efter en støvet cykeltur i de nærliggende bjerge og bare trænger til at nyde udsigten direkte ud over havet. Her kan man nyde en iskold drik og en “Prego” – en klassisk portugisisk steak sandwich.

Få mere information om Bar Guincho her

Se billeder fra Bar Guincho her

Dansk strand også hædret
Andre strande der også blev hædret, sammen med Guincho strand, kan nævnes Amager Strandpark, udenfor København og Barceloneta stranden ved Barcelona.

Din vurdering:Portugal, Algarve og Lissabon præmieret ved World Travel Awards 2013

World Travel Awards 2013 blev den 31. august afholdt i Tyrkiet på feriedestinationen Antalya.

Algarve Leading Beach Destination i Europa
Titlen som Europes Leading Beach destination blev, som i 2012, vundet af Algarve.

De øvrige nominerede strand-ferieområder var Cannes i Frankrig, Corfu i Grækenland, Costa Smeralda på Sardinien, Formentera (Ibiza), Spanien, Marbella i Spanien og Oludeniz i Tyrkiet.

Portugal bedste golf-destination i Europa 2013
Portugal tog også titlen som Europe’s Leading Golf Destination 2013 foran de øvrige nominerede England, Frankrig, Tyskland, Irland, Skotland og Spanien.

Herunder præsentation af Penha Longa golf-resortet nord for Cascais/Estoril på Lissabonkysten.

 

 

Lissabon bedste City Break Destination 2013
For Portugals hovedstad Lisssabon var det tid at genindtage positionen som nummer et på City Break destinationer i Europa – førstepldsen tilhørte også Lissabon ved World Travel Awards i årene 2009 og 2010.

Andre World Travel Awards vindere fra Portugal
I kategorien Europe’s Leading Boutuque Resort 2013 vandt Vila Joya ved Vilamoura på Algarvekysten for 5. gang i træk.

The Vine Hotel i Funchal på Madeira vandt titlen som Europe’s Leading Design Hotel 2013.

Madeira vandt kategorien Europe’s Leading Island Destination (ny kategori).

Conrad Algarve vandt Europe’s Leading Luxury Resort 2013 kategorien.

Martinhal Beach Resort & Hotel ved Sagres på Algarvekysten vandt for andet år i træk kategorien Europe’s Leading Villa Resort 2013.

Se mere på World Travel Awards siden.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »