Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkGuincho-strand nær Lissabon - Cascais i top 10 - 2013

Surfer-stranden ved Guincho området lige uden for Cascais er blandt de 10 bedste urbane strande i Europa, skriver CNN Online

Bedste by-strande i Europa
Guincho stranden i Cascais er en kombination af byliv og gode muligheder for at dykke og surfe. I denne kategori bliver Lissabon stranden ved Guincho betegnet som “Surf City”.

Stranden er berømt for at have garanti for gode bølger og mange Kite- og Windsurfere valfarter også ud til den smukke Guincho strand hver eneste dag, der udover de gode forhold også er karakteriseret ved de smukke omgivelser, med klipper og bjerge i baggrunden.

Se også: Guincho – populær surfer-strand ved Cascais

Guincho strandens naturlige skønhed
CNNs udsendte fremhæver det skønne scenerie der udspiller sig for øjenene af ham, når han forlader det middelalderlige og hyggelige Lissabon og drager mod Cascais. “En tur fra Lissabon til denne lange strand under klipperne nær Cascais, er en kolossal ændring af kulisse og landskab”.

Desuden er de mange surfskoler med til at gøre Guincho til et højdepunkt, samt de fantastiske muligheder for bodysurfing, slutter han.

Attraktioner ved Guincho strand – Bar Guincho
På Guincho stranden ligger den meget hyggelige strandcafé Bar Guincho. Et populært besøg blandt surfere, strandgæster, samt dem der lige er kommet ned efter en støvet cykeltur i de nærliggende bjerge og bare trænger til at nyde udsigten direkte ud over havet. Her kan man nyde en iskold drik og en “Prego” – en klassisk portugisisk steak sandwich.

Få mere information om Bar Guincho her

Se billeder fra Bar Guincho her

Dansk strand også hædret
Andre strande der også blev hædret, sammen med Guincho strand, kan nævnes Amager Strandpark, udenfor København og Barceloneta stranden ved Barcelona.

Din vurdering:Portugal, Algarve og Lissabon præmieret ved World Travel Awards 2013

World Travel Awards 2013 blev den 31. august afholdt i Tyrkiet på feriedestinationen Antalya.

Algarve Leading Beach Destination i Europa
Titlen som Europes Leading Beach destination blev, som i 2012, vundet af Algarve.

De øvrige nominerede strand-ferieområder var Cannes i Frankrig, Corfu i Grækenland, Costa Smeralda på Sardinien, Formentera (Ibiza), Spanien, Marbella i Spanien og Oludeniz i Tyrkiet.

Portugal bedste golf-destination i Europa 2013
Portugal tog også titlen som Europe’s Leading Golf Destination 2013 foran de øvrige nominerede England, Frankrig, Tyskland, Irland, Skotland og Spanien.

Herunder præsentation af Penha Longa golf-resortet nord for Cascais/Estoril på Lissabonkysten.

 

 

Lissabon bedste City Break Destination 2013
For Portugals hovedstad Lisssabon var det tid at genindtage positionen som nummer et på City Break destinationer i Europa – førstepldsen tilhørte også Lissabon ved World Travel Awards i årene 2009 og 2010.

Andre World Travel Awards vindere fra Portugal
I kategorien Europe’s Leading Boutuque Resort 2013 vandt Vila Joya ved Vilamoura på Algarvekysten for 5. gang i træk.

The Vine Hotel i Funchal på Madeira vandt titlen som Europe’s Leading Design Hotel 2013.

Madeira vandt kategorien Europe’s Leading Island Destination (ny kategori).

Conrad Algarve vandt Europe’s Leading Luxury Resort 2013 kategorien.

Martinhal Beach Resort & Hotel ved Sagres på Algarvekysten vandt for andet år i træk kategorien Europe’s Leading Villa Resort 2013.

Se mere på World Travel Awards siden.

Din vurdering:VM-kval kampe 6. september: Nordirland-Portugal VM gruppe F og Malta-Danmark i VM gruppe B

Den 6. september 2013 spilles kvalifikationskampe til VM slutrunden i Brasilien 2014.

Gruppe B VM kval – Malta-Danmark den 6. september
I VM kval gruppe B møder Danmark den 6. september bundproppen i gruppe B, Malta på udebane.

Kampen Malta-Danmark i gruppe B spilles kl. 20 på Ta' Qali stadion, der er Malta’s nationalstadium, men ligger ved en landsby midt på øen.

Meget små chancer for dansk VM deltagelse
Efter nederlaget på 0-4 i København til Armenien har Danmark meget ringe chancer for VM deltagelse.

De sidste 4 kampe i gruppe B skal vindes, og samtidig skal andre holds resultater flaske sig for Danmark for at en 2. plads i gruppen er inden for rækkevidde.

Hertil kommer at 2. pladser ikke automatisk er kvalificeret til VM 2014 i Brasilien, så vejen til VM deltagelse er i sandhed lang.

Italien er med 14 point for 6 kampe storfavorit til at vinde VM kval gruppe B og dermed kvalificere sig direkte til Brasilien.

Se stilling i VM kval gruppe B.

VM gruppe F kval: Nordirland-Portugal kamp den 6. september
Portugal spiller VM kvalifikation mod Nordirland på udebane den 6. september.

Inden kampen ligger Portugal på en komfortabel førsteplads i VM gruppe F med 14 point foran Rusland og Israel, der dog kun har spillet 6 kampe mod Portugals 7.

Se stilling i VM kval gruppe F.

Din vurdering:Lissabonkysten – Carcavelos surfer-strand

Midt imellem hovedstaden Lissabon og feriebyerne Cascais og Estoril finder man denne perle af en 1.5 km lang strand.

Carcavelos stranden – populær strand for surfere og badegæster
Den er kendt og benyttet af surfere af alle slags, og kombineret med en lækker blød sandstrand er den et oplagt mål for feriegæster og ikke mindst Lissabons lokalbefolkning, der gerne tager køreturen til Carcavelos. Det betyder samtidig, at standen kan være meget tætpakket i sommerperioden.

Stranden i Carcavelos ligger ca. 20 km. fra Lissabon i vestlig retning på Portugals Costa do Sol. En køretur på 20 min, eller med toget fra Cais de Sodré i Lissabon i retning mod Cascais. Der er masser af parkeringsmuligheder ved stranden, hvilket gør den meget eftertragtet.

Aktiviteter på Carcavelos stranden
Stranden ligger i en hul bugt, der er med til at de skabe kraftige bølger, hvilket er en naturlig forudsætning for en god surfer-strand. Om vinteren er bølgerne endog meget kraftige og benyttes mest af de rutinerede surfere, hvorimod bølgerne i sommerperioden er som skabt til dem som gerne vil lære at surfe.

Se kort over vind og bølger ved Carcavelos stranden

Der findes surfing skoler indenfor strandområdet i Carcavelos, hvor både børn og voksne kan lære kunsten at bruge et surfbræt ude på vandet. Surfing, windsurfing og Paddleboarding er blandt de muligheder man tilbydes og man kan også nemt leje udstyr. Desuden er der livreddere på stranden i sommerperioden.

Surfingskolerne tilbyder en fuld pakke, der blandt andet garanterer grundig instruktion og sikkerhed.

Få mere information om surfingskole Carcavelos

Surf n Paddle undervisning

Surfingskole for børn fra 8 år

Mulighederne for andre fysiske udfoldelser er bestemt også muligt på Carcavelos stranden. Der er baner til både Beach Volleyball og strandfodbold, som er umådeligt populært på disse kanter.

Strandliv og restauranter
Er man taget på ferie for at nyde det behagelige klima i Portugal, kan man selvfølgelig leje en parasol og en strandseng. Temperaturerne i sommerperioden fra juni til midt september er op til 30-35 grader og man skal huske at UV indekset ofte er ca. 10 – altså næsten det dobbelte som i Danmark. Husk solcreme!

Se aktuel temperatur i Carcavelos (Cascais)

Se gennemsnitstemperaturer for Carcavelos (Cascais)

Er man mere til en gåtur langs med strandpromenaden, der følger stranden, ligger der mange muligheder for at spise og drikke. Der findes mange små caféer, den klassiske pizza restaurant, en restaurant der serverer traditionel portugisisk mad og man får generelt god mad for pengene. De små butikker, der gerne sælger dig det nødvendige til dit besøg ved Carcavelos stranden, ligger også langs med promenaden.

Se fakta-side om Carcavelos stranden ved Lissabon

Din vurdering:Ingen lette løsninger – forfatningsdomstol i Portugal underkender afskedigelse af offentlige ansatte

En mindre del af den portugisiske regerings planlagte besparelser på 2014-budgettet var udset til at ske over en reduktion af offentlige ansatte.

Det har Portugals forfatningsdomstol imidlertid sat en stopper for.

Portugals regering potentielt lammet af afskedigelsesforbud
Selv med en ét-års opkvalificering betalt af staten kunne premierminister Passos-Coelho ikke få lov at afskedige et relativt beskedent antal offentligt ansatte fra, hvad de fleste anser som en alt for stor og langt hen af vejen ineffektiv offentlig sektor i Portugal.

Også hos oppositionspartiet PS, er der ledende politikere, som mener at den nuværende mulighed for forfatningsdomstolen for at underkende besparelser på personale i staten er alt for omfattende.

Tillid i udlandet svækkes
Skal tilliden hos långivere i udlandet bevares (og renter på Portugals omfattende statsgæld dermed holdes i ro), må det portugisiske parlament før eller siden rykke ved forfatningens mulighed for at underkende et bredt spektrum af forringelser for statsansatte.

Foreløbig mener premierminister Passos-Coelho dog at der ikke er behov for forfatningsændringer, selvom det nok reelt er eneste udvej, hvis underskuddet på Portugals statsbudget skal holdes inden for de rammer, som EU, IMF og den europæiske centralbank har betinget sig for at give Portugal økonomisk hjælp.

Den nuværende hjælpepakke udløber midt i år 2014.

Se også Reuters-artikel.

Arbejdstid op fra 35 til 40 timer for offentligt ansatte – måske
Det lader dog indtil videre til at en forøgelse af arbejdstiden for offentligt ansatte kan gennemføres.

I stedet for at modtage overarbejdsbetaling efter 35. time, vil normal arbejdstid blive på 40 timer istedet for 35. Den endelige godkendelse mangler dog stadig.

Din vurdering:Europa League lodtrækning – resultat gruppespil 2014 (2013-2014) med Esbjerg, Estoril, Guimaraes og Pacos Ferreira

Europa League 2014 (2013-2014) går for alvor igang med lodtrækning til gruppespil den 30. august.

Fra Danmark deltager Esbjerg, som slog St. Etienne i play-off runden.

To portugisiske hold er med. Det drejer sig om Estoril (med danske Hummel som sponsor), Guimarães, og Paços Ferreira fra Nordportugal (tæt på Porto).

Europa League grupper 2014 (2013-2014)
Herunder resultat af Europa League 2014 lodtrækning.

Gruppe A Europa League 2014
Lodtræknings-resultat EL gruppe A blev
- Valencia
- Swansea
- Kuban
- St. Gallen

Gruppe B Europa League 2014
Lodtræknings-resultat EL gruppe B blev
- PSV
- Dinamo Zagreb
- Chornomorets Odessa
- Ludogorets

Gruppe C Europa League 2014
Lodtrækning Europa League gruppe C fik følgnde deltagere:
- Standard Liege
- Salzburg
- Elfsborg
- Esbjerg

Gruppe D Europa League 2014
Lodtræknings-resultat EL gruppe D blev:
- Rubin
- Wigan   
- Maribor
- Zulte Waragem

Gruppe E Europa League 2014
Lodtræknings-resultat EL gruppe E blev:
- Fiorentina
- Dnipro
- Pacos Ferreira
- Pandurii

Gruppe F Europa League 2014

Lodtræknings-resultat EL gruppe F blev    
- Bordeaux
- APOEL
- Eintracht Frankfurt
- M. Tel-Aviv

Gruppe G Europa League 2014
Resultat lodtrækning EL gruppe G blev:
- Dynamo Kiev
- Genk
- Rapid Wien
- Thun

Gruppe H Europa League 2014
Lodtrækning-resultat EL gruppe H 2014 er:
- Sevilla
- Freiburg
- Estoril
- Liberec

Gruppe I Europa League 2014
Lodtræknings-resultat EL gruppe I blev   :
- Lyon
- Betis
- Guimarães
- Rijeka

Gruppe J Europa League 2014
Lodtræknings-resultat EL gruppe J blev   :
- Lazio
- Trabzonspor
- Legio
- Apollon

Gruppe K Europa League 2014
Lodtræknings-resultat EL gruppe K blev:
- Tottenham
- Anji, Rusland   
- Sheriff
- Tromsø

Gruppe L Europa League 2014
Lodtræknings-resultat EL gruppe L blev:
- AZ
- PAOK
- M. Haifa
- Shakhtar

Din vurdering:Lodtrækning CL 2014 resultat – gruppespil Champions League 2013-2014 med FCK, Benfica og FC Porto

Den 29. august 2013 forelå resultatet af lodtrækning til Champions League gruppespil 2014 (CL 2013-2014).

Se STILLING i GRUPPESPILLET .

FCK trak den super-svære gruppe B med Real Madrid, Galatasaray og Juventus

Gruppe A Champions League 2014
CL 2013-2014 gruppe A består af:

- Manchester United, England
- Shakhtar Donetsk, Ukraine 
- Leverkusen, Tyskland
- Real Sociedad, Spanien

Gruppe B Champions League 2014
CL 2013-2014 gruppe B består af:

- Real Madrid, Spanien
- Galatasaray, Tyrkiet
- Juventus, Italien
- FC København, Danmark

Gruppe C Champions League 2014
CL 2013-2014 gruppe C består af:

- Benfica, Portugal
- PSG – Paris Saint-Germain, Frankrig
- Olympiacos, Grækenland
- Anderlecht, Belgien

Gruppe D Champions League 2014
CL 2013-2014 gruppe D er følgende:

- Bayern München, Tyskland
- CSKA Moskva, Rusland
- Manchester City, England
- Plzen, Tjekkiet

Gruppe E – CL 2013-2014 (Champions League turnering resultat lodtrækning)
CL gruppe E er følgende i 2013-2014 turneringen
     
- Chelsea, England – med José Mourinho som træner/manager
- Schalke 04
- Basel, Schweiz
- Steua Bucarest, Rumænien

Gruppe F Champions League 2013-2014 resultat lodtrækning
Arsenal er favorit i gruppe F Champions League 2013-2014
   
- Arsenal, England
- Marseilles, Frankrig
- Dortmund, Tyskland
- Napoli, Italien

Gruppe G Champions League 2014
CL gruppe G (2013-2014) ser således ud:

- Porto (FC Porto), Portugal
- Atlético Madrid, Spanien
- Zenit, Rusland
- Austria Wien, Østrig

Gruppe F Champions League 2013-2014 lodtræknings-resultat

- Barcelona, Spanien
- Milano, Italien
- Ajax, Holland
- Celtic, Skotland

Din vurdering:Lodtrækning Champions League 2014 (2013-2014) med FC Porto, Benfica og FCK – gruppespil draw

Champions League sæsonen 2013-2014 går for alvor igang med lodtrækning til gruppespillet den 29. august i Monaco.

Første runder i CL turneringen 2013-2014 spilles 17. september 2013.   

UPDATE: Se resultat af lodtrækning til CL gruppespil 2014 (CL 2013-2014) her.
   
CL Lodtrækning med FCK, Benfica og FC Porto
FC København er seeded i tredje lag forud for Champions League 2014 lodtrækningen, som finder sted kl. 17.45 dansk tid.

Resultat af lodtrækning foreligger omkring kl. 18.

FCK har chance for at møde enten FC Porto eller Benfica. Begge portugsiske hold er seeded som tophold i årets Champions League turnering.

Blandt de top-seedede hold finder man (pulje 1 - pot 1 seedning):

 • Bayern München (forsvarende Champions League vinder)
 • FC Barcelona (Spanien mester)
 • Chelsea (3. plads i den engelske liga)
 • Real Madrid (2’er i Spanien)
 • Manchester United (engelske mestre)
 • Arsenal (4. plads i England)
 • FC Porto (portugisisk mester)
 • Benfica (2’er i den portugisiske liga 2013)

Pulje-2 seedning Champions League – (pot 2) består af:

 • Atlético Madrid
 • Shakhtar Donetsk
 • AC Milan
 • Schalke 04
 • Marseille
 • CSKA Moskva
 • PSG
 • Juventus

Seeded i pulje 3 (pot 3 seeded):

 • Zenit
 • Manchester City
 • Ajax
 • Borussia Dortmund
 • Basel
 • Olympiacos
 • Galatasaray
 • Bayer Leverkusen

Champions League lodtrækning – seedning pulje 4 (pot 4)

 • FC København (FCK)
 • Napoli
 • Anderlecht
 • Celtic
 • Steua Bucarest
 • Viktoria Plzen
 • Real Sociedad
 • Austria Wien

Lodtrækning til Champions League 2014 – resultater af lodtrækning     
Se resultat af lodtrækning her.  

Din vurdering:Super-sommervejr i Portugal fortsætter – september starter ligeså varm som august

Den portugisiske sommer har vist sig fra sin bedste side i 2013.

September ferie - sommer i Portugal
Temperaturerne mellem 26 og 33 grader i august ser ud til at fortsætte et stykke ind i september, hvor Lissabon og ferieområderne omkring Cascais og Estoril får masser af sol.

Også på Algarvekysten er der udsigt til sol – se 10-døgns prognose for Albufeira-vejret i starten af september.

Porto i Nordportugal – masser af varme i september
I Nordportugal, som ofte får efterår lidt tidligere end den sydlige del af Portugal, er der ligeledes udsigt til behagelige ferie-temperaturer fra 25 til 30 grader i starten af september.

Se det aktuelle vejr (temperaturer) i Porto.

For dem, som overvejer tidlig efterårsferie, er priserne i september generelt lavere end i juli-august.

Se aktuelle priser på hoteller i Lissabon, Albufeira og Porto.

Foretrækker man overnatning i eget hus eller lejlighed, tilbyder Portugalnyt udlejning af feriebolig i hele Portugal.

 

Din vurdering:Portugal har udsigt til flere nedskæringer – artikel om Portugals økonomi i The Telegraph

Portugals regering står med en bunden opgave – og den drejer sig nok engang om at finde besparelser på statsbudgettet, som fortsat er i underskud med ca. 5,5% i år 2013.

Britiske The Telegraph bragte den 27. august en længere artikel om Portugals økonomiske situation.

Besparelser i Portugal kan ikke undgås
Selv om der er lyspunkter i økonomien; herunder en stigning i eksporten, er skatteindtægterne skrumpet ind og udgifterne større end forventet – blandt andet på grund af den høje arbejdsløshed på 16,4% (tal fra Portugals Statistik INE august 2013). 

Set i lyset af store problemer med at holde sammen på  regeringskoalisionen, og de mange folkelige protester, forsøger premierminister Passos-Coelho at skabe så meget konsensus, som muligt, om nye indgreb.

I august 2013 diskuteres blandt andet universiteternes budgetter, som indeholder mange, efter portugisiske forhold, meget høje lønninger.

Én anden og væsentligt større udgiftspost er pensioner til offentligt ansatte.

Regeringen er i august 2013 dialog med de offentligt ansattes fagforeninger og der er ingen tvivl om at regeringens oplæg til forhandling består i at '”hvis ikke der spares nu, bliver besparelserne dikteret af långivere og sandsynligvis langt hårdere – uanset hvilken regering, som måtte være ved magten i Portugal”.

Mange offentlige ansatte i Portugal er gået på pension tidligt som følge af fordelagtige ordninger.

Se også: Borgmester i Portugal går på pension som 47-årig.

Budget for 2014 fremlægges i oktober
Regeringens diskussionsoplæg er en 10% beskæring af stats-pensioner over €600 per måned.

I oktober skal statsbudgettet for 2014 fremlægges.

Der er udsigt til besparelser på en lang række områder, og samtidig risiko for øgede låneomkostninger på Portugals rekordstore gæld til udlandet, hvis oppositionen og ikke mindst fagforeningerne vælger at kaste Portugal ud i konflikt.

En reduktion af antallet af offentligt ansatte vil med stor sandsynlighed også indgå i regeringens budgetforslag.

Portugal har forpligtet sig til at nedbringe underskuddet på statens budget til 4% i år 2014.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »