Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkNy portugisisk restaurant i København - Restaurant Portugalo i Nørregade

Den 1. august 2013 åbner Restaurant Portugalo i København. Det er den første portugisiske restaurant i København.

Restaurant Portugalo vil byde på traditionelle portugisiske retter og specialiteter - herunder tapas-retter, fiske-retter og alt godt fra havet tilberedt på traditionel portugisisk maner.

Der vil være et bredt udvalg af gode portugisiske vine, og man kan også bestille en god steak med tilhørende portugisisk øl.

Portugisisk restaurant Portugalo holder Grand Opening den 1. august fra kl. 16 - 18.
På åbningsdagen vil man kunne smage et udvalg af de portugisiske delikatesser mellem kl. 16 og 18 og herefter holder den portugisiske restaurant normalt åbent på følgende dage:

Hvor ligger den nye portugisisike restaurant Portugalo?
Man finder den nye portugisiske restaurant på Nørregade 22 i København.

Åbningstider Restaurant Portugalo København
Tirsdag - Torsdag kl. 10 - 22
Fredag - Lørdag kl. 11 - 24
Søndag: kl. 11 - 22
Mandag: Lukket

Restaurant Portugalo København Nørregade

Din vurdering:Portugals Præsident Cavaco Silva giver den siddende regering endnu en chance

Den portugisiske præsident Cavaco Silva støtter den siddende centrum-højre regering, og udelukker dermed valg i utide efter Portugals nylige politiske krise.

Læs også: Politisk krise i Portugal - både finansminister og udenrigsminister går af i utide

Cavaco Silva måtte fredag den 19. juli erkende at det ikke kunne lykkes for for regeringspartierne PSD og CDS at blive enige med PS (største oppositionsparti) om en aftale, der skulle sikre enighed om den politiske linje gennem krisen (samt en aftale om gældsafvikling) med Portugals største oppositionsparti.

Derfor opstod der påny analytiker-tvivl om hvorvidt Portugal fortsat ville kunne leve op til kravene fra den såkaldte trojka om tilbagebetaling af lån fra hjælpepakken.

Læs også: EU hjælpepakke til Portugal vedtaget i EU (2011)

Mandag skulle trojkaens 8. gennemgang af Portugals økonomi have startet, men den er nu udsat til slutningen af august og starten af september.

Søndag holdt Præsident Cavaco Silva en tv-tale, hvor han afviste at der ville blive udskrevet nyvalg. Cavaco fremhævede at han stolede på at den siddende regering bedst kan føre Portugal gennem den aktuelle krise-situation, eftersom de siddende regeringspartier har givet "solide garantier" for at den eksisterende økonomiske linje fastholdes. Cavaco Silva lagde dog også vægt på at han også fremover vil lytte oppositionens budskaber, samt at han vil gøre sit til at undgå yderligere politisk krise.

Efter Cavaco Silvas udmeldinger har renten i Portugal stabiliseret sig og aktiekurser er steget markant.

Din vurdering:Hoteller i Portugal i fremgang - størst stigning i antal overnatninger i Algarve og på Madeira

Krisen i hotel-branchen i Portugal er aftaget en smule i løbet af de første 5 måneder af 2013.

Særligt antallet af udenlandske turister, der vælger at overnatte på portugisiske hoteller, er steget mere end forventet med hele 8,4%. Således har ca. 740.000 udenlandske hotel-gæster overnattet på hotel i Portugal i den opgjorte periode fra januar - maj 2013.

Til gengæld er antallet af nationale portugisiske turister på hoteller i Portugal faldet med 5% i den samme periode til ca. 194.000 hotel-overnatninger.

Sammenlagt er der dog ifølge Portugals Statistik fortsat tale om en samlet stigning på 4,3%.

Det er særligt et øget antal turister fra Irland, England og Tyskland, der er årsag til stigningen.

Alene i maj øgedes antallet af turister fra Irland med hele 40,8%, hvilket tyder godt for de vigtigste højsæson sommermåneder fra juni - september.

Det eneste fald, der kunne konstateres var i antallet af overnattende turister fra Italien, der faldt 10,6% i perioden.

Antallet af overnattende turister fra det vigtige naboland Spanien steg blot 2,5%.

Hoteller på Algarve og Madeira melder om størst stigning i antallet af overnatninger
På Madeira steg antallet af overnatninger med 5,9%, mens stigningen var 5,5% på Algarvekysten.

Eneste registrerede fald i antal hotel-overnatninger var i Alentejo og Centro med fald på henholdsvis 3,5% og 3,2%.

Relateret side: Find billigt hotel i Portugal

Din vurdering:Portugisisk cykelrytter vinder etape i Tour de France - Rui Costa, Movistar

16. etape af Tour de France 2013 blev i overbevisende stil vundet af den portugisiske rytter Rui Costa fra cykelholdet Movistar.

Den 26-årige portugiser var bedst i et 26 mand stort udbrud, og på den sidste stigning trak Rui Costa fra og kørte solo i mål i Gap 42 sekunder foran udbrudsgruppen.

I udbrudsgruppen kæmpede Rui Costa bl.a. mod profiler som verdensmester Philippe Gilbert fra BMC og Thomas Voeckler fra Europcar.

Blandt de 26 ryttere i udbrudet var der dog ingen trusler mod den gule trøje som fortsat indehaves af Chris Froome fra Sky Procycling.

Rui Costa ligger efter dagens flotte præstation nr. 20 i den samlede stilling Tour de France 2013.

Det er anden gang at Rui Costa vinder en etape i Tour de France. Tilbage i 2011 vandt han 8. etape.

Rui Costa, hvis fulde navn er Rui Alberto Faria da Costa, er bedst kendt for at have vundet Schweiz Rundt i både 2012 og 2013. Han stammer fra Póvoa de Varzim i Portugal.

Din vurdering:Flere millionærer i Portugal - skattefordele for udlandske pensionister og gyldent visum til rige udlændinge

Trods den økonomiske krise i Portugal bliver der fortsat flere millionærer med bopæl i Portugal.

Det amerikanske konsulentfirma Capgemini konstaterer i deres årlige undersøgelse af rigdom, at antallet af dollar-millionærer (765.000 euro) i Portugal fortsat er stigende.

I 2012 var der 10.750 dollar-millonærer i Portugal, hvilket er en stigning på 350 i forhold til året før, svarende til en stigning på 3,4%.

Capgemini vurderer at stigningen skyldes øget opsparing og fremgang på aktiemarkedet i Portugal.

I opgørelsen indgår kun likvide midler samt aktier, obligationer, investeringsbeviser m.v. Værdi af fast ejendom, offshore-konti m.v. er derfor ikke medregnet.

Mange rige pensionister flytter til Portugal - nye skattefordele
Med nye skattefordele målrettet rige udenlandske pensionister må antallet af millionærer forventes at stige yderligere de kommende år.

Pensionister der flytter til Portugal kan ansøge om at blive fritaget fra at betale skat på private pensionsindkomster fra deres hjemlande ved bosættelse i Portugal. Øvrige indtægter vil dog fortsat blive beskattet efter de normale portugisiske skatteregler.

Gyldent Visum til rige udlændinge uden for Europa
Portugal har desuden gjort det muligt for rige udlændinge (der stammer uden for EU) at få opholdstilladelse i Portugal mod at de investerer større beløb i virksomhed eller ejendom i Portugal. Ordningen går under kaldenavnet "Det Gyldne Visa" og har allerede bl.a. tiltrukket mange rige kinesere og russere til Portugal, som via en opholdstilladelse i Portugal også opnår adgang til at opholde sig i øvrige Schengen-lande i Europa i op til 90 dage hvert halve år (uden at skulle søge om yderligere visum).

For at opnå et gyldent visum i Portugal skal man opfylde ét af tre investeringskrav der skal opretholdes i minimum 5 år:

  • Køb af fast ejendom i Portugal til en værdi af minimum 500.000 euro
  • Overførsel af kapital på minimum 1.000.000 euro dedikeret til investering i virksomhed i Portugal
  • Oprettelse af mindst 10 permanente arbejdspladser i Portugal

Milliardærer i Portugal - 3 portugisere på Forbes liste over verdens rigeste
På Forbes årlige liste over milliardærer i Portugal findes tre portugisere: Americo Amorim, Eliseo Alexandre Soares dos Santos og Belmiro de Azevedo.

Højst placeret ligger Americo Amorim, der er nummer 316 (nummer 242 i 2012) på Forbes liste over verdens rigeste personer i 2013. Til sammenligning er Danmark repræsenteret med 6 milliardærer på Forbes liste over verdens rigeste. LEGOs Kjeld Kirk Kristiansen er placeret som Danmarks rigeste som nr. 158.

Din vurdering:Hedebølge i Portugal medfører historisk højt elforbrug og lavere produktivitet

Under den seneste weekends hedebølge, med over 40 grader mange steder i Portugal, blev der sat ny rekord for el-forbrug i en sommer-weekend i Portugal.

Rekord-forbrug af elektricitet og temperatur-advarsler i Portugal
Ifølge det portugisiske energiselskab REN blev der i den første weekend i juli 2013 således forbrugt mere end 17% mere elektricitet end i en normal sommer-weekend i juli. Det skyldes naturligvis at air-condition anlæg, ventilatorer og køleanlæg har været sat på ekstra hårdt arbejde i de fleste portugisiske hjem og virksomheder.

Forbruget var helt oppe på 135 Gigawatt per time. Hedebølgen medførte desuden røde temperatur-advarsler i flere områder af Portugal, og et markant mersalg af ventilatorer og aircondition-anlæg.

Prisen for elektricitet i Portugal er steget markant under krisen, og for mange portugisiske familier vil den kommende større hedebølge-elregning blive svær at betale.

Temperatur over 35 grader medfører 20% fald i produktivitet
De fleste føler sig nok mindre effektive når arbejde udføres i høje temperaturer.

Universitet i Helsinki har i samarbejde med et amerikansk laboratorium (Berkeley Lab) undersøgt hvor meget produktiviteten påvirkes af høje temperaturer. Konklusionen er at den ideele "produktivitets-temperatur" ligger mellem 21 og 24 grader. Undersøgelsen er udført i forskellige kontor-miljøer og konklusionen er at man ved en temperatur på 30 grader bliver 8,9% mindre produktiv, mens man ved temperaturer på 35 grader bliver hele 20% mindre produktiv.

Se hele undersøgelsen her: Effect of Temperature on Task Performance in Offfice Environment (PDF)

Temperaturen i Portugal er nu begyndt at falde, men hedebølgen fortsætter endnu et par dage, hvorefter temperaturerne fra onsdag/torsdag igen skulle blive normale for juli måned i Portugal.

Se også: Vejr og klima i Portugal

Din vurdering:Dansk cheføkonom i Saxo Bank mener at Portugals regering falder inden for 48 timer

Den danske cheføkonom Steen Jakobsen, Saxo Bank, udtalte igår formiddag forventning om at Portugals regering falder inden for 48 timer. (I skrivende stund inden for 24 timer)

Steen Jakobsen mener at portugiserne vil kræve en ny regering, der skal fokusere mindre på besparelser og nedskæringer, hvlket vil være det præcist modsatte af hvad EU, ECB og IMF ser som den rette vej ud af krisen i Portugal.

Optimisme i Portugal - forventning om at den siddende regering fortsætter
Lederne af de to regeringspartier, Passos Coelho og Paulo Portas, mødtes både sent i aftes og tidligt denne morgen, og ifølge portugisiske medier ventes det at de to regeringspartier vil finde en løsning, der forventes at blive præsenteret for Portugals præsident allerede i dag.

Portugisiske medier spekulerer desuden i, at det mindre regeringsparti CDS, sandsynligvis vil kræve rokader på udvalgte ministerposter. Særligt skulle økonomiminister Álvaro Santos Pereira være i spil.

Investorer på det portugisiske aktiemarked tror på en snarlig løsning, og PSI20-indekset er pt. steget over 3%.

Din vurdering:Politisk krise i Portugal - både finansminister og udenrigsminister går af i utide - økonomisk krise blusser op

Krisen kradser på ny i Portugal. Mens den økonomiske krise tidligere har haft primært fokus, er der denne gang tale om en markant politisk krise, som allerede har medført at den økonomiske krise blusser kraftigt op igen.

Vitor Gaspar - Portugals finansminister går af
Den af mange højt respekterede portugisiske finansminister, Vitor Gaspar, var den første til at træde tilbage. Det skete allerede mandag den 1. juli, og ifølge portugisiske medier havde Vitor Gaspar ytret ønske om at trække sig helt siden oktober 2012. Victor Gaspar var nok den primære garant for den stramme økonomiske linje, som Portugal har fået meget ros for, fra resten af EU, ECB og IMF.

Vitor Gasper blev straks afløst af Maria Luis de Albuquerque - ligeledes fra det største regeringsparti i Portugal, PSD.

Paulo Portas - Portugals udenrigsminister går af
Den portugisiske udenrigsminister Paulo Portas fra det mindre regeringsparti CDS, valgte den 2. juli 2013 også at trække sig tilbage i protest mod de planlagte nedskæringer i Portugal. Portas’ beslutning virkede dog noget mere impulsiv, idet højtstående medlemmer i CDS, straks udtrykte utilfredshed med beslutningen.

Siden har såvel statsminister Pedro Passos Coelho samt præsident Cavaco Silva forsøgt at få Paulo Portas på bedre tanker, men indtil videre uden held.

CDS har dog udtrykt at man ønsker at blive i regering, men uden Paulo Portas som minister.

Enkelte mener desuden at Paulo Portas bl.a. trækker sig grundet personlig utilfredshed med valget at den nye finansminister.

Lokale medier i Portugal hævder at yderligere to CDS-ministre har været klar til at trække sig tilbage. Det drejer sig om Mota Soares og Assunção Cristas, som dog nu af CDS-ledelsen skulle være blevet overtalt til at blive siddende i ministerstolene.

CDS har kongres-møde i kommende weekend, og der spekuleres i om der skal vælges en ny formand som erstatning for Paulo Portas. Indtil da vil det fortsat være Paulo Portas, der skal varetage forhandlingerne om fortsat samarbejde med statsminister Passos Coelho fra PSD.

Pedro Passos Coelho - Portugals statsminister kæmper for regeringens overlevelse
Onsdag den 3. juli 2013 har premierminister Pedro Passos Coelho holdt tale, og erklæret at han fortsat vil kæmpe for regeringens overlevelse samt den fortsat stramme økonomiske kurs.

Han udtaler ligeledes at der er stor chance for at regeringssamarbejdet mellem PSD og CDS vil kunne fortsætte. Passos Coelho anerkender desuden at de finansielle markeder straffer Portugal for den aktuelle politiske usikkerhed, og han finder det vigtigt at den politiske krise løses hurtigst muligt.

Anibal Cavaco Silva - Portugals præsident holder møder med samtlige partier
Portugals præsident Cavaco Silva vil de kommende dage afholde møder med samtige partier, for at bidrage til løsning af den politiske krise i Portugal.

Der vil desuden blive afholdt ministerrådsmøde den 4. juli.

António Seguro - leder af Portugals største oppositionsparti ønsker nyvalg
Allerede onsdag mødtes Cavoco Silva med lederen af Portugals største oppositions-parti, PS (socialisterne), der ledes af António José Seguro. Seguro har mange gange i
løbet af de seneste år opfordret til nyvalg, og det fortsætter han med i den tilspidsede situation i Portugal. António Seguro tog over som formand for PS efter den tidligere statsminister José Socrates.

António Seguro har i dag foreslået at parlamentsvalget afholdes den samme dato som kommunalvalget den 29. september 2013 for at spare penge og ressourcer ved gennemførelse af valg i utide.

José Manuel Barroso - portugisisk EU formand ser på fra sidelinjen
Formand for EU, portugiseren José Manuel Barroso udtaler at han følger situationen i Portugal med bekymring.

Politisk krise medfører ny økonomisk krise
Portugal er ofte er blevet fremhævet som et godt eksempel for sin måde at tackle den økonomiske krise på via reformer og besparelser, Imidlertid har den nye politiske krise straks medført fornyet usikkerhed blandt investorer, hvilket har påvirket hele det europæiske aktiemarked negativt.

Usikkerheden skyldes at mange investorer frygter at et valg i utide kan betyde at Portugals regering fremover potentielt ikke vil følge den nedskæringskur, der er blevet pålagt af IMF, ECB og EU. Ved tildelingen af Portugals hjælpepakke i 2011 accepterede den siddende regering en række vilkår og forpligtelser for økonomiske nedskæringer og en stram finanspolitisk linje.

Relateret artikel: EU hjælpepakke til Portugal vedtaget i EU – 78 millarder euro i lån over 7,5 år

Den politiske krise i Portugal resulterede i dag straks i fornyet økonomisk krise på flere fronter:

Euroen falder grundet usikkerhed i Portugal
Frygten for konsekvenserne af den politiske krise i Portugal medfører store udsving på de finansielle markeder generelt - særligt fordi nogen tvivler på om euroen overlever, hvilket i dag betød at euroen blev svækket overfor dollar og yen.

Portugisiske aktier falder kraftigt
På det portugisiske aktiemarked faldt PSI20-indekset med hele 5,3% den 3. juli 2013, Banco Comercial og Banco Espirito Santo faldt henholdsvis 13% og 11%.

Portugisiske låne-renter stiger kraftigt
De portugisiske 10-årige renter steg i dag markant med 100 basispoint til 7,44%. Samtidigt faldt renterne i Danmark, Sverige og Tyskland.

Din vurdering:Job i Portugal - Swisscom søger dansk-talende Guest Care Agent i Lissabon

Endnu et job i Portugal målrettet dansktalende job-søgende i Portugal er tilføjet i Portugalnyts sektion:
Job i Portugal.

Bliv Guest Care Agent hos Swisscom i Lissabon
Virksomheden der netop har opslået jobbet som Guest Care Agent i Lissabon, er den schweiziske virksomhed, Swisscom Hospitality, der fokuserer på salg, etablering, drift og servicering af højhastighedsinternet fra hotspots, hotelværelser samt møde- og konference-faciliteter.

I stillingen som Guest Care Agent skal man levere support og rådgivning til Swisscoms kunder i hele verden. Swisscom har stor fokus på kundetilfredshed, og derfor skal den ideele medarbejder have erfaring med kundekontakt. Man skal arbejde fra Swisscoms kontor i Lissabon.

Læs den fulde job-annonce fra Swisscom her:
Guest Care Agent, Danish language-speaking job in Lisbon

Din vurdering:Danske Blip Systems skal løse trafik-problemer i Portugal med BlipTrack via portugisisk partnerskab med Planopor

Den danske virksomhed Blip Systems har netop indgået et partnerskab med den portugisiske virksomhed Planopor (en afdeling af Viapor), der igennem 20 år har arbejdet med trafik-sikkerhed og -signalering i Portugal.

De to virksomheder vil sammen introducere BlipTrack sporings-løsning i Portugal til optimering af trafik.

Blip Systems er en privatejet dansk trådløs teknologi-virksomhed med hovedsæde i Vester Hassing ved Aalborg.

BlipTrack - måling af rejsetider og trafikflow via trådløs teknologi
Blip Systems udvikler og sælger sporingsløsningen BlipTrack, der kan spore trådløse signaler fra mobiltelefoner, tablets m.v. via Wi-Fi og Bluetooth.

Ved at placere trådløse sensorer på strategiske steder, er BlipTrack i stand til trådløst at måle rejsetider og trafikflow meget præcist, hvilket giver trafikplanlæggere og vejmyndigheder mulighed for at indsamle trafikdata i realtid. De indsamlede trafik-data er anonyme, krypterede og er ikke personfølsomme.

BlipTrack-løsningen til indsamling af trafikdata sælges bl.a. med budskabet om at BlipTrack er en billigere løsning end øvrige trafikmålingssystemer.

Løsningen benyttes også til at optimere passagertrafik i lufthavne - f.eks. i Aaborg, Oslo og Toronto Lufthavn.

Ericsson startede udviklingen af de første versioner af sporingssystemerne, der i dag markedsføres som BlipTrack, BlipNet og BlipZones helt tilbage i 1998, mens Blip Systems først blev stiftet i 2003, hvor Ericsson blev købt ud af de eksisterende ejere.

Ud over den nye aftale med Planopor i Portugal har Blip Systems også partneraftaler i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Island, Canada og New Zealand.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »