Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPortugisisk tennisspiller Michelle Larcher de Brito slår Maria Sharapova ud af Wimbledon 2013

Den portugisiske tennisspiller Michelle Larcher de Brito er blot nr. 131 på kvindernes verdensrangliste i tennis.

Alligevel leverede hun den 26. juni en af årets første overraskelser ved Wimbledon 2013, da hun besejrede nr. 3 på kvindernes verdensrangliste, Maria Sharapova med 6-3, 6-4.

Det er blot 2. gang i karrieren at Michelle Larcher de Brito når til 3. runde i en grandslam-turnering. Første gang Michelle de Brito nåede 3. runde var i French Open i 2009 som blot 16-årig. Den portugisiske tennisspiller vandt allerede som 12-årig Eddie Herr Mesterskabet for spillere under 16 år.

Se også: Portugisisk tennispige imponerer i USA
(artikel fra 2008 med mere information om Michelle Larcher de Brito samt video med netop Maria Sharapova)

Michelle de Brito er nu 20 år og bor fortsat i Florida i USA.

Både Michelle Larcher de Brito og Maria Sharapova er kendte for deres særlige "skrig", når de slår til bolden, så der var godt med larm på banen i dag. Særligt det sidste parti blev meget spændende. I den næste kamp venter italieneren Karin Knapp.

Se højdepunkter fra dagens tenniskamp mellem Michelle Larcher de Brito og Maria Sharapova.

Pressekonference Wimbledon efter sejr til Michelle de Brito

Danske Caroline Wozniacki også slået ud i Wimbledon kvalifikationsturnering
Alle havde ventet at russiske Maria Sharapova skulle møde danske Caroline Wozniacki i kvartfinalen ved Wimbledon 2013, men sådan skulle det ikke blive.

Caroline Wozniacki måtte tidligere på dagen se sig slået af verdensranglistens nr. 196 - tjekken Petra Cetkovska, der vandt 6-2, 6,2. Wozniacki var under kampen plaget af en ankelskade.

Din vurdering:Paddle Surfing og Sup Yoga i Cascais, Portugal

Den nye store "vand dille" i Portugal - Paddle Surfing har i år rigtig taget omfang og inkluderer nu også yoga på paddle boards, også kaldet Sup Yoga.

Paddle Surfing i Portugal
- Kom i form på vandet - and have some fun...
Paddle surfing har nu bredt sig til hele landet (vandet) fra syd til nord, hvor denne vandsport er tilgængelig og måske fordi alle kan være med - børn, unge som ældre i badebukser eller våddragt.

Har man allerede haft kendskab til surfing er paddle surfing meget nemt og har man ingen forkundskaber, ja så tager det blot et par lektioner at lære at holde balancen og paddle i rolig vande samt nyde udsigten udefra vandet ind på kysten og den smukke by Cascais på Lissabonkysten.

Man kan nyde en god tur langs kysten forbi lystbådehavnen og langs klipperne eller modsat langs alle de små strande fra Cascais til Estoril, São João og tilbage. Husk har man medvind en vej så er der nok modvind den anden vej!

Paddelsurfing for dem som ønsker større udfordringer er også muligt, idet man kan blive undervist i teknikken omkring at ride på bølgerne - særligt på Guincho stranden (tæt ved Cascais) hvor der næsten altid er bølger.

Sup Yoga - dansk undervisning i Cascais
Sub Yoga foregår på størrere boards, specielle Sup yoga boards og er tilrettelagt så alle kan deltage i en gruppe. I Cascais underviser danske Annett i Sup Yoga. 

Yoga på vandet er både for begyndere som øvede eller man kan booke sin egen private time på vandet med venner/veninder. En privat time kan også være sagen helt i stilhed sådan en tidlig morgen hvor vandet er spejlklart og stille og byen endu ikke vågnet, lige noget for sjælen...

Har du aldrig Paddlesurfet før bliver du klart instrueret først.

Paddlesurf og Sub Yoga foregår på Praia do Duquesa stranden, en af de små lokale strande inde i Cascais. Her kan du booke din egen private lektion eller deltage i en gruppetur eller book din egen famile/venne tur på vandet.

Kontakt til lokale arrangører af Paddle Surfing og Sup Yoga i Cascais, Portugal:

Paddle surf: Nick (englænder) tel.+351 933258114 - info@surfnpaddle.com - www.surfnpaddle.com

Sup Yoga: Annett (dansker) tel.+351 917567422 - iyogalisbon@gmail.com - www.iyogalisbon.com

Din vurdering:Verden indtager Lissabon - Rotary International Convention 2013 med deltagere fra mere end 160 lande

Det internationale netværk Rotary afholder i 2013 den årlige Rotary International Convention i Lissabon.

Det er 104. gang at Rotary afholder international konvention. Eventet afholdes over 3 dage fra den 23. - 26. juni 2013.

Rotary 2013 Convention har temaet "Lisbon - A Harbor for Peace". Et referat af åbningstalerne fra den 23. juni kan læses her: The Rotary World comes to Lisbon.

Største konvention i Lissabon - 30.000 deltagere
Der er tale om den største konvention, der nogensinde er afholdt i Portugal, og det estimeres at eventet har en værdi for Portugals turisme på over 100 millioner euro.

Over 30.000 Rotary-medlemmer forventes at deltage i eventet, hvilket naturligvis er et kærkomment boost for hoteller og forretningsdrivende i Lissabon.

Ca. 6.000 af deltagerne kommer fra USA, og ca. 4.000 deltagerne kommer fra Japan, Kina og Sydkorea.

Eventet afholdes primært i messe-centret FIL samt i Pavilhão Atlantico i EXPO-området af Lissabon. Derudover er over 100 turist-områder involveret og mange Rotary-medlemmer vi kombinere besøget i Lissabon med ture til Douro, Algarve, Azorerne og Madeira.

Se nærmere på Rotary-hjemmesiden: Lisboa2013.org

Hvad er Rotary International?
Rotary et et netværk med over 1.2 millioner medlemmer. Medlemmerne er primært aktive erhvervsfolk, ledere og selvstændige med ønske om at udvikle deres erhvervsmæssige kompetencer. Rotary har endvidere som formål at fremme og styrke viljen til at gøre noget godt for andre. Rotary er desuden kendt for sin verdensomspændende ungdomsudveksling.

Rotary-konceptet blev stiftet af advokat Paul Harris i Chicago, USA i 1905, og i dag består Rotary International af ca. 32.000 lokale klubber fordelt over 500 distrikter i mere end 200 lande. Rotary har fortsat hovedsæde i USA.

Rotarys primære motto er: "Service above self".

I Danmark findes ca. 280 Rotary-klubber i 200 byer med ca. 12.000 medlemmer.

Rotary-klubmøder afholdes typisk ugentligt og programmet vil ofte omfatte spisning, foredrag eller virksomhedsbesøg.

Rotary støtter endvidere mange humanitære projekter i tråd med FN's 2015-plan for en bedre verden.

Rotary International har en verdenspræsident, der vælges for et år ad gangen. Den aktuelle præsident er Sakuji Tanaka fra Japan.

Din vurdering:7 minutters koncert i Lissabon med byens lyde - Lisboa em Si

Den 21. juni kl. 22 afholdes en meget speciel koncert i Lissabon kaldet "Lisboa em Si" (Lissabon selv).

Koncerten vil udforske de musikalske muligheder i byens lyde på tværs af hele Lissabon via en række spektakulære "instrumenter" der inkluderer horn fra skibe, udryknings-sirener fra brandbiler, horn fra tog og sporvogne samt byens mange kirkeklokker.

Endvidere vil over 100 musikere deltage i den 7 minutter lange koncert og der vil være 7 særligt gode "lytte-områder", der naturligvis symboliserer Lissabons 7 høje.

Koncerten vil således bedst kunne høres her:

  • Miradouro de ST. Catarina
  • Praça Camões
  • Miradouro de S. Pedro de Alcântara
  • Miradouro da Graça
  • Castelo de S. Jorge
  • Miradouro de St. Luzia
  • Praça do Comércio

Fra de forskellige Miradouo udsigtssteder er der desuden flotte udsigter over Lissabon by.

Se kort over de bedste lytte-områder og læs nærmere på den omfattende tilhørende hjemmeside her:
Lisboa em Si

Din vurdering:Billigste indkøb i Portugal - stor undersøgelse kårer Jumbo som billigste supermarked

Den portugisiske forbrugerorganisation DECO har gennemført en omfattende undersøgelse af pris-nivaeuet i de portugisiske supermarkeder.

Prissammenligning af supermarkeder
Undersøgelsen dokumenterer at der er mange penge at spare ved at vælge de billigste supermarkeder i Portugal.

DECO har tjekket priser i 581 supermarkeder i Portugal (inklusiv Madeira og Azorerne) samt i 3 online supermarkeder.

Data til undersøgelsen blev indsamlet i april 2013 og inkluderer 50.617 priser på 85 typiske familie-produkter i en indkøbskurv.

Det billigste supermarked defineres som indeks 100, således at man nemt kan se hvor meget dyrere, de øvrige supermarkeder er. Det dyreste supermarked med indeks 130 er således 30% dyrere end det billigste.

Hvor er det billigst at købe ind i Portugal?
Den omfattende undersøgelse analyserer både priser for supermarkedernes egne mærker (oftest discount-mærker) - samt dyrere mærkevarer.

Her vises resultatet ved indkøb at et miks af discount-varer og mærkevarer i Portugal, hvilket illustrerer et typisk indkøb for en almindelig middelklasse-familie i Portugal.

Pris-Indeks: Supermarkedskæde
100: JUMBO
101: PÃO DE AÇÚCAR
107: CONTINENTE MODELO
108: CONTINENTE
110: CONTINENTE BOM DIA
110: PINGO DOCE
110: PONTO FRESCO
112: ALDI
112: INTERMARCHÉ SUPER
114: MINIPREÇO
115: LIDL
115: E. LECLERC
119: NOVO HORIZONTE
122: SPAR
123: FROIZ
126: PARADI
130: SUPERCOR

Se hele resultat her: DECO - Qual a cadeira de supermercados mais barata? (PDF)

Priserne i de enkelte butikker i de undersøgte supermarkedskæder varierer meget i forhold til beliggenhed i Portugal. De billigste supermarkeder findes i Porto og Vila Real.

Den billigste Jumbo-butik, der er medtaget i undersøgelsen, ligger i Amadora.

Priserne inkluderer ikke rabat-ordninger via medlemskort m.v, hvilket ville kunne påvirke resultaterne betydeligt.

Undersøgelsen konkluderer også at der pt. ikke findes besparelser ved at handle dagligvarer online i Portugal.

Det overrasker nok ingen at El Corte Ingles supermarkedet SUPERCOR er det dyreste supermarked, men det kan undre at de tyske dagligvarekæder LIDL og ALDI lander så lavt på listen.

Din vurdering:Hotel sommer-udsalg 2013 - Hotels.com rabat på hoteller i Portugal sommer 2013

Hjemmesiden Hotels.com, der ejes af Expedia har lanceret det årlige Hotels.com sommerudsalg, hvor man kan opnå op til 40% rabat på hotelophold i hele verden.

Se nærmere på Hotels.com hjemmeside.

Sommerudsalg Portugal hoteller
Mange hoteller i Portugal deltager i Hotels.com kampagnen.

Her følger udvalgte eksempler på priser på 1 hotelværelse til 2 voksne i henholdsvis Lissabon, Porto og Algarvekysten. I alle eksempler er der tale om 1 uges ophold fra 1. juli - 8. juli, hvor vi har listet det billigste hotel, det dyreste hotel, samt et udvalgt hotel med stor rabat hos Hotels.com.

Lissabon hotel tilbud sommer 2013
Billigste hotel: Residencial Jardim da Amadora: 1.403 kr. (Førpris 1.734 kr.)
Dyreste hotel: Heritage Avenida Liberdade: 44.749 kr. (Førpris 55.323 kr.)
Stor besparelse: Hotel Metropole: 5.333 kr. (Førpris 14.818 kr.)

Søg aktuelle tilbud på hoteller i Lissabon 

Porto hotel tilbud sommer 2013
Billigste hotel: Ibis Porto Norte: 1.287 kr. (Førpris 1.512 kr.)
Dyreste hotel: The Yeatman Hotel: 11.953 kr. (Førpris 15.873 kr.)
Stor besparelse: Casa Branca Beach Hotel: 5.221 kr. (Førpris 15.358 kr.)

Søg aktuelle tilbud på hoteller i Porto

Algarvekysten hotel tilbud sommer 2013
Billigste hotel: Residencial Casa do Alto: 2.088 kr. (ingen rabat)
Dyreste hotel: Martinhal Beach Resort & Hotel: 31.846 kr. (ingen rabat)
Stor besparelse: Hilton Vilamoura As Cascatas Golf Resort & Spa: 10.191 kr. (Førpris 29.529 kr.)

Søg aktuelle tilbud på hoteller i Algarve

Hotel pris-tjek er foretaget den 12. juni 2013 - dagen hvor Hotels.com startede sommerudsalget.

Din vurdering:Albufeira billigst - ferie i Algarve, Portugal billigere end i Spanien ifølge engelsk undersøgelse

Det er blevet billigere at tage på ferie på de populære holiday resorts i Portugal og Spanien.

Hvert år udarbejder det engelske postvæsen (Post Office - ejet af Royal Mail) en sammenligning af priser på dagligvarer for turister på populære feriedestinationer.

De 10 essentielle varer på ferie
Man tager simpelt hen 10 ting, som turister køber på ferie og lægger priserne sammen. Det kommer der en meget uvidenskabelig undersøgelse ud af, men siden den laves hvert år, er der trods alt lidt mening med galskaben - i det mindste i sammenligningsøjemed. Det er de samme 10 ting hvert år, men eksempelvis solcreme vejer tungt og svinger en del i pris.

Som sædvanlig handler det om at købe essentielle ferie-varer såsom en kaffe, en øl (en pint, selvfølgelig), en dåse Coca-Cola, et glas vin (stort), 1,5 liter flaskevand, solcreme, en (engelsk) avis, insektmiddel, 20 Marlbore Light og ikke mindst en 3-retters menu for to inklusiv en flaske vin.

Post Office 2013: "Albufeira billigste ferie-destination"
Både de spanske og portugisiske feriesteder er tilsyneladende blevet billigere at opholde sig på.

Det viser sig faktisk at priserne i Albufeira, Portugal er faldet 14,9% og at priser i Spanien (Costa del Sol og Costa Blanca) er faldet henholdsvis 19% og 20%.

I 2013 undersøgelsen er Albufeira sågar det billigste feriested af de i alt 20 destinationer, som udover Albufeira i Portugal omfatter Torremolinos (Costa del Sol), Blackpool (England), Split i Kroatien, Silema på Malta, Bournemouth (Sydengland), Nice i Frankrig, Menorca, Bodrum i Tyrkiet, Marmaris i Tyrkiet, Toscana i Italien, Sorrento i Italien, Jumeirah i Dubai, Javea (Costa Blanca, Spanien), Sunny Beach i Bulgarien, Orlando i USA, Sharm el Sheik i Egypten, Korfu (Grækenland) og Paphos på Cypern.

Se undersøgelsen med priser fra Royal Mail/Post Office her (downloader som pdf).

Se aktuelle tilbud på hotel-overnatning i Albufeira.

Din vurdering:Mikkel Solnado koncert ved Festas Santo António i Tires ved Cascais

Danske Mikkel Solnado giver koncert den 10. juni 2013 ved Festas Santo Antonio i Tires ved Cascais.

Mikkel Solnado indtager scenen ca. kl. 22.30 og forinden kan man opleve Millia OZ.

Mikkel Solnado vil helt sikkert spille velkendte numre som "We can do anything" og "Live is life"

Inspirationen findes bl.a. hos Bon Iver, Jeff Buckley, Coldplay og John Mayer.

Kommende album - Daisy Chains
Her følger et af Mikkel Solnado's seneste numre "Mother" fra Mikkels 2. album "Daisy Chains".

Festas Santo António i Tires fortsætter indtil den 16. juni. Det fulde Festas Santo Antonio Tires koncertprogram kan ses herunder. Der er gratis adgang til koncerterne.

Santo Antonio

Din vurdering:VM Kvalifikation 2014: Portugal vinder vigtig kamp mod Rusland - Se aktuel VM Kval Stilling

Portugal vandt den 7. juni en vigtig kamp mod Rusland i VM Kvalifikation 2014 i fodbold.

Portugal fører nu gruppe F med 14 point, men Rusland der ligger nr. 2 med 12 point har spillet 2 kampe mindre.

Se aktuel VM Kval stilling i gruppe F med Portugal:
VM Stlling gruppe F

Portugal - Rusland: Resultat 1-0
Veteranen Helder Postiga blev eneste målscorer i kampen mellem Portugal og Rusland, der dermed endte 1-0. Helder Postiga scorede efter blot 9 minutters spil.

Kampen blev spillet på Benfica Station i Lissabon. Rusland havde forinden vundet sine første 4 kampe i gruppe F.

Danmark - Armenien 11.juni 2013 - Stilling i Danmarks VM gruppe B
Tirsdag den 11. juni møder Danmark Armenien i VM Kval gruppe B. Kampen spilles i København, og da Danmark pt. kun har opnået 6 point i 5 VM kval kampe er en sejr mod Armenien påkrævet. Armenien har tabt 4 af de første 5 VM Kval kampe i Danmarks gruppe B.

Se aktuel VM Kval stilling i gruppe B med Danmark: VM Stlling gruppe B

I ugens øvrige kampe i gruppe B endte Tjekkiet-Italien 0-0 og Armenien-Malta 0-1.

Din vurdering:Job i Lissabon til dansk-talende person

Virksomhed med kontor i Lissabon søger dansk-talende medarbejder, med ansættelse snarest muligt.

Kandidaten skal desuden tale flydende engelsk, samt være kunde-orienteret, ansvarlig og fleksibel.

Arbejdstiden er mandag - fredag fra kl. 7.00 - 16.00.

Der tilbydes en kontrakt med fast længde, men med mulighed for opgradering til en permanent ansættelseskontrakt.

Lønnen udgøres af en fast månedsløn samt kommissionstillæg.

Kontoret ligger centralt i Lissabon.

Se engelsk job-opslag samt kontaktinformationer til job-formidler her:
https://www.portugalnyt.dk/content/jobportugalarbejde.aspx

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »