Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkDansk cheføkonom i Saxo Bank mener at Portugals regering falder inden for 48 timer

Den danske cheføkonom Steen Jakobsen, Saxo Bank, udtalte igår formiddag forventning om at Portugals regering falder inden for 48 timer. (I skrivende stund inden for 24 timer)

Steen Jakobsen mener at portugiserne vil kræve en ny regering, der skal fokusere mindre på besparelser og nedskæringer, hvlket vil være det præcist modsatte af hvad EU, ECB og IMF ser som den rette vej ud af krisen i Portugal.

Optimisme i Portugal - forventning om at den siddende regering fortsætter
Lederne af de to regeringspartier, Passos Coelho og Paulo Portas, mødtes både sent i aftes og tidligt denne morgen, og ifølge portugisiske medier ventes det at de to regeringspartier vil finde en løsning, der forventes at blive præsenteret for Portugals præsident allerede i dag.

Portugisiske medier spekulerer desuden i, at det mindre regeringsparti CDS, sandsynligvis vil kræve rokader på udvalgte ministerposter. Særligt skulle økonomiminister Álvaro Santos Pereira være i spil.

Investorer på det portugisiske aktiemarked tror på en snarlig løsning, og PSI20-indekset er pt. steget over 3%.

Din vurdering:Politisk krise i Portugal - både finansminister og udenrigsminister går af i utide - økonomisk krise blusser op

Krisen kradser på ny i Portugal. Mens den økonomiske krise tidligere har haft primært fokus, er der denne gang tale om en markant politisk krise, som allerede har medført at den økonomiske krise blusser kraftigt op igen.

Vitor Gaspar - Portugals finansminister går af
Den af mange højt respekterede portugisiske finansminister, Vitor Gaspar, var den første til at træde tilbage. Det skete allerede mandag den 1. juli, og ifølge portugisiske medier havde Vitor Gaspar ytret ønske om at trække sig helt siden oktober 2012. Victor Gaspar var nok den primære garant for den stramme økonomiske linje, som Portugal har fået meget ros for, fra resten af EU, ECB og IMF.

Vitor Gasper blev straks afløst af Maria Luis de Albuquerque - ligeledes fra det største regeringsparti i Portugal, PSD.

Paulo Portas - Portugals udenrigsminister går af
Den portugisiske udenrigsminister Paulo Portas fra det mindre regeringsparti CDS, valgte den 2. juli 2013 også at trække sig tilbage i protest mod de planlagte nedskæringer i Portugal. Portas’ beslutning virkede dog noget mere impulsiv, idet højtstående medlemmer i CDS, straks udtrykte utilfredshed med beslutningen.

Siden har såvel statsminister Pedro Passos Coelho samt præsident Cavaco Silva forsøgt at få Paulo Portas på bedre tanker, men indtil videre uden held.

CDS har dog udtrykt at man ønsker at blive i regering, men uden Paulo Portas som minister.

Enkelte mener desuden at Paulo Portas bl.a. trækker sig grundet personlig utilfredshed med valget at den nye finansminister.

Lokale medier i Portugal hævder at yderligere to CDS-ministre har været klar til at trække sig tilbage. Det drejer sig om Mota Soares og Assunção Cristas, som dog nu af CDS-ledelsen skulle være blevet overtalt til at blive siddende i ministerstolene.

CDS har kongres-møde i kommende weekend, og der spekuleres i om der skal vælges en ny formand som erstatning for Paulo Portas. Indtil da vil det fortsat være Paulo Portas, der skal varetage forhandlingerne om fortsat samarbejde med statsminister Passos Coelho fra PSD.

Pedro Passos Coelho - Portugals statsminister kæmper for regeringens overlevelse
Onsdag den 3. juli 2013 har premierminister Pedro Passos Coelho holdt tale, og erklæret at han fortsat vil kæmpe for regeringens overlevelse samt den fortsat stramme økonomiske kurs.

Han udtaler ligeledes at der er stor chance for at regeringssamarbejdet mellem PSD og CDS vil kunne fortsætte. Passos Coelho anerkender desuden at de finansielle markeder straffer Portugal for den aktuelle politiske usikkerhed, og han finder det vigtigt at den politiske krise løses hurtigst muligt.

Anibal Cavaco Silva - Portugals præsident holder møder med samtlige partier
Portugals præsident Cavaco Silva vil de kommende dage afholde møder med samtige partier, for at bidrage til løsning af den politiske krise i Portugal.

Der vil desuden blive afholdt ministerrådsmøde den 4. juli.

António Seguro - leder af Portugals største oppositionsparti ønsker nyvalg
Allerede onsdag mødtes Cavoco Silva med lederen af Portugals største oppositions-parti, PS (socialisterne), der ledes af António José Seguro. Seguro har mange gange i
løbet af de seneste år opfordret til nyvalg, og det fortsætter han med i den tilspidsede situation i Portugal. António Seguro tog over som formand for PS efter den tidligere statsminister José Socrates.

António Seguro har i dag foreslået at parlamentsvalget afholdes den samme dato som kommunalvalget den 29. september 2013 for at spare penge og ressourcer ved gennemførelse af valg i utide.

José Manuel Barroso - portugisisk EU formand ser på fra sidelinjen
Formand for EU, portugiseren José Manuel Barroso udtaler at han følger situationen i Portugal med bekymring.

Politisk krise medfører ny økonomisk krise
Portugal er ofte er blevet fremhævet som et godt eksempel for sin måde at tackle den økonomiske krise på via reformer og besparelser, Imidlertid har den nye politiske krise straks medført fornyet usikkerhed blandt investorer, hvilket har påvirket hele det europæiske aktiemarked negativt.

Usikkerheden skyldes at mange investorer frygter at et valg i utide kan betyde at Portugals regering fremover potentielt ikke vil følge den nedskæringskur, der er blevet pålagt af IMF, ECB og EU. Ved tildelingen af Portugals hjælpepakke i 2011 accepterede den siddende regering en række vilkår og forpligtelser for økonomiske nedskæringer og en stram finanspolitisk linje.

Relateret artikel: EU hjælpepakke til Portugal vedtaget i EU – 78 millarder euro i lån over 7,5 år

Den politiske krise i Portugal resulterede i dag straks i fornyet økonomisk krise på flere fronter:

Euroen falder grundet usikkerhed i Portugal
Frygten for konsekvenserne af den politiske krise i Portugal medfører store udsving på de finansielle markeder generelt - særligt fordi nogen tvivler på om euroen overlever, hvilket i dag betød at euroen blev svækket overfor dollar og yen.

Portugisiske aktier falder kraftigt
På det portugisiske aktiemarked faldt PSI20-indekset med hele 5,3% den 3. juli 2013, Banco Comercial og Banco Espirito Santo faldt henholdsvis 13% og 11%.

Portugisiske låne-renter stiger kraftigt
De portugisiske 10-årige renter steg i dag markant med 100 basispoint til 7,44%. Samtidigt faldt renterne i Danmark, Sverige og Tyskland.

Din vurdering:Job i Portugal - Swisscom søger dansk-talende Guest Care Agent i Lissabon

Endnu et job i Portugal målrettet dansktalende job-søgende i Portugal er tilføjet i Portugalnyts sektion:
Job i Portugal.

Bliv Guest Care Agent hos Swisscom i Lissabon
Virksomheden der netop har opslået jobbet som Guest Care Agent i Lissabon, er den schweiziske virksomhed, Swisscom Hospitality, der fokuserer på salg, etablering, drift og servicering af højhastighedsinternet fra hotspots, hotelværelser samt møde- og konference-faciliteter.

I stillingen som Guest Care Agent skal man levere support og rådgivning til Swisscoms kunder i hele verden. Swisscom har stor fokus på kundetilfredshed, og derfor skal den ideele medarbejder have erfaring med kundekontakt. Man skal arbejde fra Swisscoms kontor i Lissabon.

Læs den fulde job-annonce fra Swisscom her:
Guest Care Agent, Danish language-speaking job in Lisbon

Din vurdering:Danske Blip Systems skal løse trafik-problemer i Portugal med BlipTrack via portugisisk partnerskab med Planopor

Den danske virksomhed Blip Systems har netop indgået et partnerskab med den portugisiske virksomhed Planopor (en afdeling af Viapor), der igennem 20 år har arbejdet med trafik-sikkerhed og -signalering i Portugal.

De to virksomheder vil sammen introducere BlipTrack sporings-løsning i Portugal til optimering af trafik.

Blip Systems er en privatejet dansk trådløs teknologi-virksomhed med hovedsæde i Vester Hassing ved Aalborg.

BlipTrack - måling af rejsetider og trafikflow via trådløs teknologi
Blip Systems udvikler og sælger sporingsløsningen BlipTrack, der kan spore trådløse signaler fra mobiltelefoner, tablets m.v. via Wi-Fi og Bluetooth.

Ved at placere trådløse sensorer på strategiske steder, er BlipTrack i stand til trådløst at måle rejsetider og trafikflow meget præcist, hvilket giver trafikplanlæggere og vejmyndigheder mulighed for at indsamle trafikdata i realtid. De indsamlede trafik-data er anonyme, krypterede og er ikke personfølsomme.

BlipTrack-løsningen til indsamling af trafikdata sælges bl.a. med budskabet om at BlipTrack er en billigere løsning end øvrige trafikmålingssystemer.

Løsningen benyttes også til at optimere passagertrafik i lufthavne - f.eks. i Aaborg, Oslo og Toronto Lufthavn.

Ericsson startede udviklingen af de første versioner af sporingssystemerne, der i dag markedsføres som BlipTrack, BlipNet og BlipZones helt tilbage i 1998, mens Blip Systems først blev stiftet i 2003, hvor Ericsson blev købt ud af de eksisterende ejere.

Ud over den nye aftale med Planopor i Portugal har Blip Systems også partneraftaler i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Island, Canada og New Zealand.

Din vurdering:Portugisisk tennisspiller Michelle Larcher de Brito slår Maria Sharapova ud af Wimbledon 2013

Den portugisiske tennisspiller Michelle Larcher de Brito er blot nr. 131 på kvindernes verdensrangliste i tennis.

Alligevel leverede hun den 26. juni en af årets første overraskelser ved Wimbledon 2013, da hun besejrede nr. 3 på kvindernes verdensrangliste, Maria Sharapova med 6-3, 6-4.

Det er blot 2. gang i karrieren at Michelle Larcher de Brito når til 3. runde i en grandslam-turnering. Første gang Michelle de Brito nåede 3. runde var i French Open i 2009 som blot 16-årig. Den portugisiske tennisspiller vandt allerede som 12-årig Eddie Herr Mesterskabet for spillere under 16 år.

Se også: Portugisisk tennispige imponerer i USA
(artikel fra 2008 med mere information om Michelle Larcher de Brito samt video med netop Maria Sharapova)

Michelle de Brito er nu 20 år og bor fortsat i Florida i USA.

Både Michelle Larcher de Brito og Maria Sharapova er kendte for deres særlige "skrig", når de slår til bolden, så der var godt med larm på banen i dag. Særligt det sidste parti blev meget spændende. I den næste kamp venter italieneren Karin Knapp.

Se højdepunkter fra dagens tenniskamp mellem Michelle Larcher de Brito og Maria Sharapova.

Pressekonference Wimbledon efter sejr til Michelle de Brito

Danske Caroline Wozniacki også slået ud i Wimbledon kvalifikationsturnering
Alle havde ventet at russiske Maria Sharapova skulle møde danske Caroline Wozniacki i kvartfinalen ved Wimbledon 2013, men sådan skulle det ikke blive.

Caroline Wozniacki måtte tidligere på dagen se sig slået af verdensranglistens nr. 196 - tjekken Petra Cetkovska, der vandt 6-2, 6,2. Wozniacki var under kampen plaget af en ankelskade.

Din vurdering:Paddle Surfing og Sup Yoga i Cascais, Portugal

Den nye store "vand dille" i Portugal - Paddle Surfing har i år rigtig taget omfang og inkluderer nu også yoga på paddle boards, også kaldet Sup Yoga.

Paddle Surfing i Portugal
- Kom i form på vandet - and have some fun...
Paddle surfing har nu bredt sig til hele landet (vandet) fra syd til nord, hvor denne vandsport er tilgængelig og måske fordi alle kan være med - børn, unge som ældre i badebukser eller våddragt.

Har man allerede haft kendskab til surfing er paddle surfing meget nemt og har man ingen forkundskaber, ja så tager det blot et par lektioner at lære at holde balancen og paddle i rolig vande samt nyde udsigten udefra vandet ind på kysten og den smukke by Cascais på Lissabonkysten.

Man kan nyde en god tur langs kysten forbi lystbådehavnen og langs klipperne eller modsat langs alle de små strande fra Cascais til Estoril, São João og tilbage. Husk har man medvind en vej så er der nok modvind den anden vej!

Paddelsurfing for dem som ønsker større udfordringer er også muligt, idet man kan blive undervist i teknikken omkring at ride på bølgerne - særligt på Guincho stranden (tæt ved Cascais) hvor der næsten altid er bølger.

Sup Yoga - dansk undervisning i Cascais
Sub Yoga foregår på størrere boards, specielle Sup yoga boards og er tilrettelagt så alle kan deltage i en gruppe. I Cascais underviser danske Annett i Sup Yoga. 

Yoga på vandet er både for begyndere som øvede eller man kan booke sin egen private time på vandet med venner/veninder. En privat time kan også være sagen helt i stilhed sådan en tidlig morgen hvor vandet er spejlklart og stille og byen endu ikke vågnet, lige noget for sjælen...

Har du aldrig Paddlesurfet før bliver du klart instrueret først.

Paddlesurf og Sub Yoga foregår på Praia do Duquesa stranden, en af de små lokale strande inde i Cascais. Her kan du booke din egen private lektion eller deltage i en gruppetur eller book din egen famile/venne tur på vandet.

Kontakt til lokale arrangører af Paddle Surfing og Sup Yoga i Cascais, Portugal:

Paddle surf: Nick (englænder) tel.+351 933258114 - info@surfnpaddle.com - www.surfnpaddle.com

Sup Yoga: Annett (dansker) tel.+351 917567422 - iyogalisbon@gmail.com - www.iyogalisbon.com

Din vurdering:Verden indtager Lissabon - Rotary International Convention 2013 med deltagere fra mere end 160 lande

Det internationale netværk Rotary afholder i 2013 den årlige Rotary International Convention i Lissabon.

Det er 104. gang at Rotary afholder international konvention. Eventet afholdes over 3 dage fra den 23. - 26. juni 2013.

Rotary 2013 Convention har temaet "Lisbon - A Harbor for Peace". Et referat af åbningstalerne fra den 23. juni kan læses her: The Rotary World comes to Lisbon.

Største konvention i Lissabon - 30.000 deltagere
Der er tale om den største konvention, der nogensinde er afholdt i Portugal, og det estimeres at eventet har en værdi for Portugals turisme på over 100 millioner euro.

Over 30.000 Rotary-medlemmer forventes at deltage i eventet, hvilket naturligvis er et kærkomment boost for hoteller og forretningsdrivende i Lissabon.

Ca. 6.000 af deltagerne kommer fra USA, og ca. 4.000 deltagerne kommer fra Japan, Kina og Sydkorea.

Eventet afholdes primært i messe-centret FIL samt i Pavilhão Atlantico i EXPO-området af Lissabon. Derudover er over 100 turist-områder involveret og mange Rotary-medlemmer vi kombinere besøget i Lissabon med ture til Douro, Algarve, Azorerne og Madeira.

Se nærmere på Rotary-hjemmesiden: Lisboa2013.org

Hvad er Rotary International?
Rotary et et netværk med over 1.2 millioner medlemmer. Medlemmerne er primært aktive erhvervsfolk, ledere og selvstændige med ønske om at udvikle deres erhvervsmæssige kompetencer. Rotary har endvidere som formål at fremme og styrke viljen til at gøre noget godt for andre. Rotary er desuden kendt for sin verdensomspændende ungdomsudveksling.

Rotary-konceptet blev stiftet af advokat Paul Harris i Chicago, USA i 1905, og i dag består Rotary International af ca. 32.000 lokale klubber fordelt over 500 distrikter i mere end 200 lande. Rotary har fortsat hovedsæde i USA.

Rotarys primære motto er: "Service above self".

I Danmark findes ca. 280 Rotary-klubber i 200 byer med ca. 12.000 medlemmer.

Rotary-klubmøder afholdes typisk ugentligt og programmet vil ofte omfatte spisning, foredrag eller virksomhedsbesøg.

Rotary støtter endvidere mange humanitære projekter i tråd med FN's 2015-plan for en bedre verden.

Rotary International har en verdenspræsident, der vælges for et år ad gangen. Den aktuelle præsident er Sakuji Tanaka fra Japan.

Din vurdering:7 minutters koncert i Lissabon med byens lyde - Lisboa em Si

Den 21. juni kl. 22 afholdes en meget speciel koncert i Lissabon kaldet "Lisboa em Si" (Lissabon selv).

Koncerten vil udforske de musikalske muligheder i byens lyde på tværs af hele Lissabon via en række spektakulære "instrumenter" der inkluderer horn fra skibe, udryknings-sirener fra brandbiler, horn fra tog og sporvogne samt byens mange kirkeklokker.

Endvidere vil over 100 musikere deltage i den 7 minutter lange koncert og der vil være 7 særligt gode "lytte-områder", der naturligvis symboliserer Lissabons 7 høje.

Koncerten vil således bedst kunne høres her:

  • Miradouro de ST. Catarina
  • Praça Camões
  • Miradouro de S. Pedro de Alcântara
  • Miradouro da Graça
  • Castelo de S. Jorge
  • Miradouro de St. Luzia
  • Praça do Comércio

Fra de forskellige Miradouo udsigtssteder er der desuden flotte udsigter over Lissabon by.

Se kort over de bedste lytte-områder og læs nærmere på den omfattende tilhørende hjemmeside her:
Lisboa em Si

Din vurdering:Billigste indkøb i Portugal - stor undersøgelse kårer Jumbo som billigste supermarked

Den portugisiske forbrugerorganisation DECO har gennemført en omfattende undersøgelse af pris-nivaeuet i de portugisiske supermarkeder.

Prissammenligning af supermarkeder
Undersøgelsen dokumenterer at der er mange penge at spare ved at vælge de billigste supermarkeder i Portugal.

DECO har tjekket priser i 581 supermarkeder i Portugal (inklusiv Madeira og Azorerne) samt i 3 online supermarkeder.

Data til undersøgelsen blev indsamlet i april 2013 og inkluderer 50.617 priser på 85 typiske familie-produkter i en indkøbskurv.

Det billigste supermarked defineres som indeks 100, således at man nemt kan se hvor meget dyrere, de øvrige supermarkeder er. Det dyreste supermarked med indeks 130 er således 30% dyrere end det billigste.

Hvor er det billigst at købe ind i Portugal?
Den omfattende undersøgelse analyserer både priser for supermarkedernes egne mærker (oftest discount-mærker) - samt dyrere mærkevarer.

Her vises resultatet ved indkøb at et miks af discount-varer og mærkevarer i Portugal, hvilket illustrerer et typisk indkøb for en almindelig middelklasse-familie i Portugal.

Pris-Indeks: Supermarkedskæde
100: JUMBO
101: PÃO DE AÇÚCAR
107: CONTINENTE MODELO
108: CONTINENTE
110: CONTINENTE BOM DIA
110: PINGO DOCE
110: PONTO FRESCO
112: ALDI
112: INTERMARCHÉ SUPER
114: MINIPREÇO
115: LIDL
115: E. LECLERC
119: NOVO HORIZONTE
122: SPAR
123: FROIZ
126: PARADI
130: SUPERCOR

Se hele resultat her: DECO - Qual a cadeira de supermercados mais barata? (PDF)

Priserne i de enkelte butikker i de undersøgte supermarkedskæder varierer meget i forhold til beliggenhed i Portugal. De billigste supermarkeder findes i Porto og Vila Real.

Den billigste Jumbo-butik, der er medtaget i undersøgelsen, ligger i Amadora.

Priserne inkluderer ikke rabat-ordninger via medlemskort m.v, hvilket ville kunne påvirke resultaterne betydeligt.

Undersøgelsen konkluderer også at der pt. ikke findes besparelser ved at handle dagligvarer online i Portugal.

Det overrasker nok ingen at El Corte Ingles supermarkedet SUPERCOR er det dyreste supermarked, men det kan undre at de tyske dagligvarekæder LIDL og ALDI lander så lavt på listen.

Din vurdering:Hotel sommer-udsalg 2013 - Hotels.com rabat på hoteller i Portugal sommer 2013

Hjemmesiden Hotels.com, der ejes af Expedia har lanceret det årlige Hotels.com sommerudsalg, hvor man kan opnå op til 40% rabat på hotelophold i hele verden.

Se nærmere på Hotels.com hjemmeside.

Sommerudsalg Portugal hoteller
Mange hoteller i Portugal deltager i Hotels.com kampagnen.

Her følger udvalgte eksempler på priser på 1 hotelværelse til 2 voksne i henholdsvis Lissabon, Porto og Algarvekysten. I alle eksempler er der tale om 1 uges ophold fra 1. juli - 8. juli, hvor vi har listet det billigste hotel, det dyreste hotel, samt et udvalgt hotel med stor rabat hos Hotels.com.

Lissabon hotel tilbud sommer 2013
Billigste hotel: Residencial Jardim da Amadora: 1.403 kr. (Førpris 1.734 kr.)
Dyreste hotel: Heritage Avenida Liberdade: 44.749 kr. (Førpris 55.323 kr.)
Stor besparelse: Hotel Metropole: 5.333 kr. (Førpris 14.818 kr.)

Søg aktuelle tilbud på hoteller i Lissabon 

Porto hotel tilbud sommer 2013
Billigste hotel: Ibis Porto Norte: 1.287 kr. (Førpris 1.512 kr.)
Dyreste hotel: The Yeatman Hotel: 11.953 kr. (Førpris 15.873 kr.)
Stor besparelse: Casa Branca Beach Hotel: 5.221 kr. (Førpris 15.358 kr.)

Søg aktuelle tilbud på hoteller i Porto

Algarvekysten hotel tilbud sommer 2013
Billigste hotel: Residencial Casa do Alto: 2.088 kr. (ingen rabat)
Dyreste hotel: Martinhal Beach Resort & Hotel: 31.846 kr. (ingen rabat)
Stor besparelse: Hilton Vilamoura As Cascatas Golf Resort & Spa: 10.191 kr. (Førpris 29.529 kr.)

Søg aktuelle tilbud på hoteller i Algarve

Hotel pris-tjek er foretaget den 12. juni 2013 - dagen hvor Hotels.com startede sommerudsalget.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »