Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkJob i Lissabon til dansk-talende person

Virksomhed med kontor i Lissabon søger dansk-talende medarbejder, med ansættelse snarest muligt.

Kandidaten skal desuden tale flydende engelsk, samt være kunde-orienteret, ansvarlig og fleksibel.

Arbejdstiden er mandag - fredag fra kl. 7.00 - 16.00.

Der tilbydes en kontrakt med fast længde, men med mulighed for opgradering til en permanent ansættelseskontrakt.

Lønnen udgøres af en fast månedsløn samt kommissionstillæg.

Kontoret ligger centralt i Lissabon.

Se engelsk job-opslag samt kontaktinformationer til job-formidler her:
https://www.portugalnyt.dk/content/jobportugalarbejde.aspx

Din vurdering:Jose Mourinho tilbage i Chelsea fra juni 2013

Den legendariske fodboldtræner Jose Mourinho har indgået kontrakt med sin gamle klub Chelsea i engelske Premier League.

Mourinho forlod Chelsea – eller blev gået
Jose Mourinho blev hyret af Chelsea første gang for 9 år siden.

I juni 2004 blev Mourinho ansat i Chelsea som manager til den fyrstelige hyre af 4,2 millioner britiske pund om året.

Efter 3 år og 6 pokaler blev Jose Mourinho imidlertid ‘enig’ med klubejer Abramovich om at det var på tide at komme videre. Mourinho forlod Chelsea i september 2007 og fortsatte karrieren i italienske Internazionale med hvem han vandt Champions League i 2009/2010 sæsonen.

Chelsea ejer Abramovich største ankepunkt var netop at Chelsea under Mourinho’s ledelse ikke vandt ensige kom i finalen i Champions League turneringen.

Ny chance til Mourinho i Chelsea
I starten af juni 2013 blev det bekræftet at Mourinho endnu engang overtager ansvaret for Chelsea efter afgående manager Rafael Benitez, som fortsætter i Napoli.

Mourinho nåede ikke i sine 3 år med Real Madrid at vinde Champions League, men der er ingen tvivl om at netop Champions League trofæet er det success-kriterie for den utålmodige russiske Chelsea-ejer.

Mourinho har en 4-års kontrakt og må forventes at skulle levere varen i løbet af 1-2 år, hvis han vil beholde sin stilling til kontraktsudløb.

Herunder en dokumentar om Jose Mourinho fra december 2012:

Din vurdering:Portugal har modtaget 9 mio. euro om dagen fra EU i 25 år

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse har Portugal modtaget 81. mia. euro i EU-finansiering i løbet af 25 års medlemskab af EU fra 1986 - 2011.

Det svarer til at Portugal har modtaget knap 9 mio. euro fra EU hver dag i 25 år, siden Portugal blev medlem af EU. (UE på portugisisk - União Europeia)

EU-finansieringen til Portugal gennem 25 år har ifølge undersøgelsen medført yderligere interne og eksterne investeringer for mere end 156 mia. euro. (ca. dobbelt så meget som Portugal måtte låne via en EU-hjælpepakke i maj 2011).

Se også artiklen: EU hjælpepakke til Portugal vedtaget i EU – 78 millarder euro i lån over 7,5 år

Ifølge den portugisiske avis Diário de Noticias, er investeringerne i Portugal bl.a. gået til:

 • 9468 km. nye veje
 • 2353 km. nye togbaner
 • Broen Vasco da Gama
 • 5 nye fodbold-stadioner
 • 9 nye hospitaler
 • 662 skoler
 • 248 centre til spildevandsbehandling
 • Erhvervsuddannelse til mere end 1 mio. unge
 • Indførelse af nationalt sygesikringskort

Portugals integration i EU - succes eller fiasko?
Undersøgelsen konkluderer overordnet at Portugals 25 års medlemsskab af EU har medført større livskvalitet blandt portugiserne, men samtidig er Portugal blevet mindre bæredygtigt. Integrationen af Portugal i EU betragtes derfor ikke som en succes, men snarere som en semi-fiasko, og særligt politikerne i Portugal må stå for skud - særligt i forhold til fejl-prioriteringer af de gennemførte investeringer for EU-midler i Portugal.

Portugals politikere var endvidere fra begyndelsen ikke godt nok rustede til at varetage prioriteringen af EU-midlerne, og der har været en udpræget mangel på åbenhed, evaluering og ansvarlighed blandt de ansvarlige politikere i Portugal.

Undersøgelsens formål er at hjælpe med at forstå samt lære af de fejl, der historisk er blevet begået i forhold til investering af EU-midler i Portugal.

Det er den tidligere økonomi-minister Augusto Mateus, der har varetaget undersøgelsen, som er finansieret af fonden Francisco Manuel do Santos Foundation.

Undersøgelsen hedder "25 anos de Portugal Europeu" og kan downloades nederst på denne side:
25 anos de Portugal Europeau download link - PDF fylder 50 MB og dokumentet er på portugisisk.

Din vurdering:Emigration fra Portugal - Mozambique indfører visumkrav for at begrænse tilstrømningen af portugisere

Den finansielle krise og manglen på arbejde i Portugal har medført at endnu flere unge portugisere emigrerer til andre lande for søge job.

Emigration fra Portugal stiger kraftigt 
Portugal har traditionelt altid haft mange emigranter - en tendens der stammer helt tilbage fra tiden med de store portugisiske opdagelsesrejsende.

Emigration i større skala startede dog først i anden halvdel af det 19. århundrede, hvor den primære motivation for fraflytning ligeledes skyldtes dårlige økonomiske vilkår og mangel på arbejdspladser i Portugal.

Således bor mere end 5 millioner portugisere nutildags udenfor Portugal, hvilket svarer til ca. 1/3 af alle portugisiske statsborgere. Indbyggertallet i Portugal er for øjeblikket ca. 10,6 mio. og arbejdsløsheden er tæt på 18%.

Arbejdsløsheden blandt unge i Portugal er imidlertid på over 40%, hvilket er historisk højt.

Indenfor Europa flytter mange portugisere til Luxembourg, Schweiz, Frankrig og England, men mange flytter også til Amerika.

Særligt søger mange portugisere pt. lykken i de store portugisisk-talende lande som Brasilien, Mozambique og Angola, der alle har oplevet økonomisk fremgang i de senere år.

Mozambique indfører visumkrav - jobsøgere fra Europa sendes retur
Grundet de seneste års økonomiske fremgang i Mozambique rejser flere hundrede unge portugisere hver uge til Mozambiques hovedstad Maputo med en enkeltbillet.

Der bor i forvejen mange portugisere i den tidligere portugisiske koloni Mozambique, og der er gode fly-forbindelser fra Lissabon Lufthavn. Derfor er Mozambique pt. en populær destination for unge portugisere, der ofte i forvejen har relationer til familie eller bekendte i Mozambique.

En del øvrige job-hungrende europæere søger ligeledes mod Mozambique, og derfor har Mozambique nu indført skærpede visumkrav fra alle tilrejsende europæere. Mozambique var tidligere et af de fattigste lande i Afrika, men fund af bl.a. olie og kul, har de seneste år medført stor økonomisk vækst i Mozambique.

Med de strammere visumregler i Mozambique risikerer portugisere og øvrige job-ansøgere fra Europa, at blive afvist ved ankomsten i Maputo Lufthavn, og efterfølgende hjemsendt med fly.

Man skal således ikke længere forvente at kunne få udstedt et turist-visum ved ankomsten, hvis man ikke kan fremvise retur-billet, hotel-reservation m.v. ved ankomst. Det anbefales nu at selv reelle turister anskaffer 30-dages turist-visum inden ankomst til Mozambique.

Nyt visum-system i Mozambique
Ifølge den danske ambassade i Mozambique, træder et nyt visum-system i Mozambique i kraft 6. juni 2013. Det nye visum system C-VIS er baseret på den centrale Schengen visum-database. Det betyder at man ved ansøgning om visum til Mozambique får taget foto og fingeraftryk.

Se også video-indslag og svensk artikel på Expressen.se: De flyr för arbete i Afrika.

Relateret artikel: 17,7% arbejdsløshed i Portugal - Ungdomsarbejdsløshed meget høj.

Din vurdering:Portugisisk er det 5. mest benyttede sprog på internettet

Antallet af internet-brugere, der benytter portugisisk som deres primære sprog, er steget kraftigt de seneste år.

Ifølge nyeste opgørelse fra ITU (International Telcommunication Union) er der nu 83 millioner internet-brugere, der benytter portugisisk sprog, når de surfer på internet.

Dermed er sproget portugisisk kravlet op på en 5. plads blandt de mest benyttede internet-sprog i verden, og har dermed overhalet Tysk (75 mio), Arabisk (65 mio.) og Fransk (60 mio.).

Den kraftige stigning i brugen af portugisisk sprog skyldes naturligvis de mange brasilianere, der de senere år er begyndt at benytte internet.

Brasilien har 194. millioner indbyggere, så der er udsigt til at antallet af portugisisk-talende internet-brugere vil stige yderligere i de kommende år, hvilket kan betyde at japansk også vil blive overhalet. Derudover findes der også et stigende antal internet-brugere i de portugisisk-talende lande Angola og Mozambique. 

Mest benyttede sprog på internettet
Engelsk er fortsat det mest benyttede sprog på internettet, men kinesisk haler kraftigt ind..

Top 3 - mest benyttede sprog online

 1. Engelsk - 565 mio.
 2. Kinesisk - 510 mio.
 3. Spansk - 165 mio.

Relateret artikel: Portugisisk-talende lande

Din vurdering:Easyjet forhandler med piloter for at afværge Easyjet strejke i Portugal

Easyjet har siden 2012 haft base i Lissabon, og har i løbet af det første år rundet 4 millioner passagerer i Portugal - heraf 2 millioner fra Lissabon Lufthavn.

Lavprisselskabet Easyjet flyver også til Madeira fra Lissabon, og siden april 2012 har Easyjet ligeledes fløjet på ruten København-Lissabon.

Se også: Easyjet fly København-Lissabon – billige flybilletter på ny rute til Portugal

Pilot-forhandling - Easyjet ønsker at undgå strejke i Portugal
Easyjet har 130 ansatte i Lissabon - heraf 45 piloter, og er dermed allerede den 2. største operatør i Lissabon Lufthavn.

Piloterne, der er ansat i Portugal, er utilfredse med deres ansættelsesvilkår, som er dårligere sammenlignet med Easyjet-piloters vilkår på øvrige Easyjet baser i Europa.

I marts 2013 strejkede Easyjets piloter i Portugal i 24 timer, men passagererne blev ikke påvirket, da det lykkedes for Easyjet at holde flyene i luften via personale fra andre lande.

Easyjet forhandler aktuelt med den portugisiske pilotforening (Sindicato dos Pilotos da Aviação Civil), der som udgangspunkt kræver ansættelsesvilkår, der er sammenlignelige med de vilkår for løn og arbejdstid, som øvrige Easyjet piloter kan opnå på andre Easyjet baser i Europa.

Din vurdering:Høj badevandskvalitet i Portugal - badevandsrapport for badestrande i Europa

Hvert år offentliggør Det Europæiske Miljøagentur (EEA) i København en badevandsrapport over ca. 22.000 badesteder i Europa - både i hav, søer og floder.

EU's badevandsrapport for 2012 blev offentliggjort i dag af European Environment Agency.

Gennemsnitligt er badevandet af høj kvalitet i Europa, hvor 78% af badevandet har en fremragende kvalitet, og hele 94% af badevandet i Europa opfylder EU's minimumskrav. (en forbedring på 1,8% siden 2011)

Det portugisiske badevand ligger dog i årets undersøgelse væsentligt højere end gennemsnittet med 87% badevand (456 badeområder) med fremragende kvalitet.

Portugal har nogle af de reneste badestrande i Europa
Medregnes kun kystområder i badevandsrapporten (437 badestrande i Portugal - uden portugisiske søer og floder medtalt) opnår Portugals strande hele 91,8% fremragende badevandskvalitet mod et EU-gennemsnit på 81,2%.

Til sammenligning opnår Danmark blot en badevandskvalitet ved kystområderne på 70,9%. 

De to eneste lande i Europa, der opnår 100% rent badevand i undersøgelsen er de areal-mæssigt mindre lande Cypern og Luxembourg.

Se hele rapporten: European Bathing Water quality 2012 (PDF)

Din vurdering:MGP 2013 vindersang - Danmark vinder Melodi Grand Prix 2013 - hør dansk vindersang

Vinder af  Melodi Grand Prix 2013 i Malmø blev Danmark med vindersangen "Only teardrops" af Emmelie de Forest. Emelie de Forest er blot 20 år, og lavede en flot performance i Sverige.

Den danske vindersang ved European Song Contest opnåede ved afstemningen en overbevisende sejr med 281 point fra de 39 lande, der deltog i afstemningen.

Nr. 2 ved MGP 2013 blev Aserbajdsjan med 234 point og nr. 3 blev Ukraine med 214 point.

Hvornår vandt Danmark sidst Melodi Grand Prix?
Ved seneste Melodi Grand Prix i Sverige løb Brødrene Olsen med sejren i Stockholm i år 2000.

Hør MGP vindersang - Danmark Melodi Grand Prix 2013 - "Only teardrops" dansk MGP vindersang
Emmelie de Forest Only Teardrops Youtube:

Din vurdering:Public Punk Service i Portugal – del af FIMFA LX festival 2013 i Lissabon fra 17.maj til 9. juni

De to danske ‘dukkeførere’ Ole Severin Hartmann og Niels Albertsen vil i slutningen af maj måned kunne opleves i Lissabons gader; nærmere bestemt i Chiado shopping-kvarteret tæt på café ‘A Brasileira’.

FIMFA Festival 2013 i Lissabon
De danske dukker er kun en lille, men gratis del af den omfattende FIMFA 2013 marionet-festival i Lissabon.

Se det omfattende program på FIMFA LX 2013 hjemmesiden.

Punk Service på 2,5 meters højde
Dukkerne slippes løs i Lissabons gader d. 23., 24. og 25. maj kl. 18 og desuden den 24. maj (lørdag) kl. 13.

Kommer man forbi Largo do Chiado og Rua Garret kan man se de sælsomme væsener – i Danmark også kendt som Public Punk Service.

 

Din vurdering:Udvandring fra Portugal fortsætter – engelsk hospital ansætter 42 portugisiske sygeplejesker

Som seneste eksempel på den kraftige emmigration af yngre veluddannede portugisere til økonomisk set mere attraktive lande, bragte BBC den 13. maj en artikel om et hospital i det sydøstlige England; nærmere bestemt Queen Elizabeth Hospital i King's Lynn, county Norfolk.

Sygeplejersker i høj kurs i England
Der er mangel på sygeplejesker i England.

Lønnen er måske ikke høj, men dog næsten dobbelt så høj og i nogen tilfælde mere end dobbelt så høj, som i Portugal.

En sygeplejerske i England tjener som registerred nurse en minimumsløn på £21.176 årligt – svarende til €25.132 eller omkring €2100 om måneden (£1765/måned). Hertil kommer tillæg, overarbejde m.m.

I Portugal er minimumslønnen for en sygeplejerske ca. €7 i timen, svarende til €1020 per måned (per 2012).

Derfor har hospitalet i Sydengland været i stand til at ansætte 42 portugisiske sygeplejesker ud af et samlet antal nyansættelser på 70. De nye medarbejdere starter i juni og juli.

Se artikel på BBC.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »