Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkErfaren pilot lander fly på Madeira i voldsomt blæsevejr

Passagererne ombord på et TUI fly oplevede en lidt skræmmende landing i Madeira Lufthavn tidligere på måneden (20. oktober 2014), da kraftige vinde skabte nogle udfordrende omstændigheder for piloten.

Erfaren pilot lander sikkert – bevidst handling?
Som det kan ses i nedenstående videoklip, lykkedes det en erfaren pilot at lande flyet sikkert på landingsbanen på Madeira, trods den voldsomme blæst.

Det vurderes af eksperter, at piloten allerede kendte omstændighederne ved den forestående landing og at det nok er bevidst, at han styrer flyet lidt zigzaggende det sidste stykke, inden hjulene rammer banen og alle kan ånde lettede op.

Din vurdering:Portvin – mormors foretrukne drik er blevet hyper trendy. Kan det samme ske for en Francesinha?

De fleste af os nyder gerne et glas portvin. Og helst som den er - direkte fra flasken og ned i et portvinsglas, enten som aperitif eller til desserten (eller begge dele).

Men der er ikke mange unge, der på samme måde værdsætter et godt glas portvin, som man har drukket den i flere hundrede år.

Prøv noget nyt – opskrifter på portvinscocktail
Men portvin er ikke længere gammeldags eller forbeholdt bedsteforældre, men har nu vundet indpas på barer og restauranter i Porto – som ingrediens i en cocktail.

Portonic kaldes den og er et miks af portvin (primært hvid) og tonicvand, tilsat krydderurter og frugtstykker. Opskriften på denne forfriskende drink kan naturligvis varieres efter smag og behag og lige som næsten alt andet nyt, er der modstandere af idéen om at blande Portvin med noget som helst.

Men en Portonic er bare toppen af det Portvinsblandede drinks- isbjerg. Der findes en hel hjemmeside dedikeret til Portvinscocktails, så muligheden for at prøve noget nyt er lige til – det er bare at gå i gang.

Trenden er lige kommet til København
København har også set sin første portvinsbar - kaldet Portvinsbaren. En bar åbnet at unge mennesker, der har luret, at portvin endnu engang er kommet for at blive – endog både i sin rene form og som en nymodens portvinscocktail. Det skriver Politiken i sin kultursektion.

Francesinha – grum eller lækker?
Porto har ubestrideligt lavet en verdensfavorit med portvinen, men har de gjort det samme med Francesinha - den traditionelle sandwich fra det nordlige Portugal?

Det er en kraftig sag der indeholder skinke, pølse, kød, smeltet ost, spejlæg og ikke mindst en tyk tomat- og øl sovs, der overhældes den ellers godt fyldte sandwich inden servering – serveres med pomfritter.

Læs snapguidens How To Make A Francesinha i 67 nemme og underholdende trin, med tilhørende billeder.

Det skal ikke udelukkes, at et glas portvin eller to kunne hjælpe på den lidt oppustede fornemmelse man måske sidder med efter indtagelsen af en Francesinha.

Din vurdering:Rabat på ferieboliger i Portugal - FDM Travel giver op til 20% rabat ved tidlig booking til sommer 2015

FDM Travel udlejer netop nu. ferieboliger i Portugal med op til 20% rabat.

FDM Travel kampagnen med book-tidligt-rabat gælder for tidlig booking af feriebolig i Portugal til sommer 2015 via FDM Rejser i Danmark.

De aktuelle tilbud på ferieboliger i Portugal omfatter:

 • Algarve ferieboliger med op til 20% book-tidlig-rabat.
 • Madeira ferieboliger med op til 20% book-tidlig-rabat.
 • Lissabons kyst ferieboliger med op til 15% book-tidlig-rabat.

Få FDM Travel køb-tidligt-rabat på ferieboliger her.

I andre lande i Europa kan man via FDM Rejser spare helt op til 40% af lejeprisen ved reservation af ferieboliger i god tid før sommer 2015. Man kan f.eks. finde gode feriebolig tilbud i Frankrig, Spanien, Italien, Grækenland, Malta, Tyskland og Østrig.

Deltagende hoteller, resorts og ferieboliger på Algarvekysten

 • Hotel Apartamento Aqua-Mar, Olhos de Agua - 10% rabat
 • Jardim do Vau, Portimao - 20% rabat
 • Clube Oceano, Albufeira - 20% rabat
 • Vila Petra, Albufeira - 10% rabat
 • Alfagar Village, Albufeira - 10% rabat
 • Olympus Luna Vilamoura Suites, Vilamoura - 20% rabat
 • Colina da Lapa Resort, Carvoeiro - 20% rabat
 • Prainha Village, Alvor - 15% rabat
 • Alagoa Mar, Olhos de Agua - 10% rabat

Deltagende hoteller, resorts og ferieboliger på Madeira

 • Dorisol Buganvilia Hotel, Funchal - 10% rabat
 • Dorisol Mimosa Hotel, Funchal - 10% rabat
 • Pestana Palms, Funchal - 15% rabat
 • Quinta Splendida, Funchal - 10% rabat
 • Madeira Regency Cliff, Funchal - 20% rabat
 • Hotel Orquidea, Funchal - 10% rabat
 • Pestana Promenade, Funchal - 10% rabat

Deltagende hoteller, resorts og ferieboliger på Lissabonkysten

 • Clube do Lago, Estoril - 10% rabat
 • Hotel Inglaterra, Estoril - 10% rabat
 • Hotel Baia, Cascais - 15% rabat
 • Senhora da Guia, Cascais - 15% rabat
 • Viva Marinha Hotel & Suites, Cascais - 15% rabat
 • Pestana Cascais, Cascais - 10% rabat

I vintersæsonen kan man ofte finde gode tilbud på langtidsleje af ferieboliger blandt Portugalnyts ferieboliger.

Din vurdering:Portugals BCP Millennium bank har allerede bestået 'om-eksamen' efter stresstest‏

Portugals største private bank BCP Millennium klarede ikke første cut i forbindelse med den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) omfattende test af 130 europæiske bankers evner til at stå imod en krise.

Testen skulle vise om Europas banker var i stand til at modstå en økonomisk krise, skulle den opstå igen, og Millennium måtte altså ud i en ’om-eksamen’ for at blive godkendt.

Indledningsvist havde BCP en manko kapital på 1.1 mia. euro, men overholdte ellers alle andre scenarier.

Men i og med at testen ikke havde indregnet de første 10 måneder af 2014, kunne BCP meddele, at de i juni med succes lavede en fortegningsemission på samlede 2.25 mia. euro og skal således ikke gøre mere for at få det blå stempel af Den Europæiske Centralbank (ECB) OG EBA.

12 banker skal finde flere penge
25 af de 130 testede banker bestod ikke i første omgang og 13 af de 25 banker har fået 6-9 måneder til at få tilført mere kapital. De sidste 12 har tilsammen skaffet sig 15 mia. euro og skal ikke længere bekymre sig.

Den 4. november 2014 kommer de 130 banker sammen under tilsyn af Den Europæiske Centralbank og det var vigtigt at få konstateret, hvor godt eller galt fat det stod til.

Danske banker bestod den økonomiske sundhedstest
Alle danske og britiske banker klarede sig igennem skærene og det er primært græske og især italienske banker, som har fået kniven for struben. De har 14 dage til at komme op med en plan for, hvordan de kan skaffe sig den nødvendige kapital på 6-9 måneder.

Det er den største stress test nogensinde udført og ifølge en ekspert fra Aalborg Universitet, er de europæiske banker samlet set godt kørende og kan godt modstå et hårdt pres ved en ny finanskrise.

Kilder: Jyllands-Posten og Reuters

Din vurdering:Azorerne vinder fornem pris – rejsedestinationen med det mest bæredygtige miljø - Platinum Quality Coast 2014-2015

Azorerne er ikke en øgruppe som de fleste og det anerkendes atter engang.

Quality Coast programmet drives af Den Europæiske Kyst & Marine Forening med støtte fra EU og har til formål at give en stringent vurdering af mere end 1000 kystlinjer og ø-destinationer, på baggrund af 120 indikatorer fordelt på 20 kriterier.

Læs også: Besøg Azorerne – ferie-guide til Azores Islands

Azorerne anerkendes igen og igen
Azorerne vinder titlen som den mest bæredygtige turistdestination i miljømæssig forstand.

Delelementer i den samlede vurdering indebærer blandt andet, at der lokalt er brugt mange kræfter på at bevare en særegenhed og identitet, naturen og den historiske kulturarv, det smukke landskab og ikke mindst et rent miljø.

Det skal nævnes, at det er første gang prisen Platinum Quality Coast 2014-2015 uddeles, men Azorerne har tidligere vundet Quality Coast Gold Award 2013/2014.

Få mere information på Quality Coast og læs meget mere om Azorerne - de blå vulkanøer ud for Portugals vestkyst.

Video: São Miguel set fra oven

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »