Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkBesøg Robertine Tapas & Vin Bar i Lissabon, der har dansk ejer

Den 29. april 2016 kl. 18 holder Robertine Tapas & Vin Bar i Lissabon Grand Opening i nye lokaler beliggende midt i det historiske centrum af Lissabon.

Adressen er: Rua das Taipas 65, 1250-266 Lisboa.

Robertine Tapas & Vinbar ejes af det dansk/hollandske par Tine og Robert.

Lokalerne er indrettet som en hyggelig gammel båd med stemning fra den portugisiske søfartstid og med lyden af gammel jazz.

Der er også en terrasse, så man kan sidde udenfor og nyde lækkerierne.

Fra d. 2. maj 2016 vil Robertine have åbent fra 12.00 - 24.00 og søndag 12.00 - 20.00.

Robertine Lisboa

Kig forbi Robertine Lisboa - der er også noget der smager lidt af Danmark!

Byrundtur i Lissabon - evt. kombineret med vinsmagning hos Robertine
Tine har mange års erfaring fra rejsebranchen og registreret til at udbyde turist-services hos Turismo Portugal.

Hendes Lissabon byrundture på dansk kan bookes via Portugalnyt her: Lissabon byrundtur på dansk

Din vurdering:Netop nu: Rabat på billeje i Portugal - Cartrawler billeje udsalg

Via søgemaskinen Cartrawler kan man netop nu spare 10% - 20% ved booking af billeje i Portugal.

Cartrawler holder “billeje udsalg” i den kommende uge til og med den 29. april 2016.

Udsalget omfatter udvalgte biludlejningsselskaber i hele verden - herunder lokale portugisiske biludlejningsselskaber i f.eks. Lissabon, Porto, Faro (Algave) og Funchal (Madeira).

Lej billig bil i Portugal - sammenlign biludlejningsselskaber
Det er oftest fordelagtigt at booke lejebil i Portugal i god tid inden ankomst, da man derved typisk opnår den bedste pris.

Sidste sommer steg priserne f.eks. kraftigt i højsæsonen, hvilket bevirkede at Portugal i højsæsonen kortvarigt var et af de dyreste lande at leje bil i.

Netop nu deltager biludlejningsselskaber i Portugal som Goldcar, Guerin og Drive On Holidays i Cartrawlers billeje udsalg med rabatter fra 10% - 20%.

Udsalget slutter den 29. april og rabatten kan opnås ved booking af lejebil i Portugal med afhentning senest 17. juli. 2016.

Tjek aktuelle Cartrawler priser fra mange biludlejningsselskaber online via følgende links:

- Billig billeje Portugal (alle destinationer – inkl. Madeira og Azorerne)

- Billig billeje Lissabon

- Billig billeje Porto

- Billig billeje Faro (Algarve)

Din vurdering:Problemer i tidligere portugisiske kolonier påvirker banker i Portugal – Brasilien og Angola plages af korruption og lav oliepris

De portugisiske banker er fortsat meget skrøbelige.

Banker krakker med jævne mellemrum  Portugal
Siden BES Banken krakkede i sommeren 2014 (og den gode del blev reddet som Novo Banco) har den portugisiske regering været nødt til at rydde op efter endnu en bank.

Den mindre BANIF bank med base på Madeira blev i december 2015 nødlidende og endte med at blive solgt til spanske Santander for en slik efter en oprydning, der menes at have kostet skatteyderne i Portugal 2,2 milliarder euro.

BPI banken og Angola 
Angolas regering er i realiteten et ubetydeligt udvalg under landets regime, som i store træk består af én familie.

Se også: Angolas diktator vil ikke kaldes korrupt

Mange af de penge som præsidentfamilien har ‘tjent’ er investeret i Portugal, og en ikke ubetydelig del i den finansielle sektor.

Se også: ‘The Angola Building’ i Cascais

Det går imidlertid meget dårligt i Angola, hvor olieindtægterne ikke er, hvad de har været.

Presset for at få penge til at dække statens budget i Angola; herunder regimets særdeles dyre vaner, er stigende.

Som følge deraf er endnu en portugisisk bank kommet på forsiderne. I BPI banken i Portugal er 18,6% af aktierne ejet af præsidentdatter Isabel dos Santos – se mere om Isabel dos Santos på All Africa .

Andelen er imidlertid måske ved at blive solgt til den spanske bank Caixabank. mere om salget på Reuters.

 

BCP banken – eksponeret på både Angola og Brasilien
BCP Banken (BCP Millenium), der er Portugals største privatejede bank, er kommet i klemme på to fronter.

Dels har BCP et forholdsvis stort engagement i Angola, hvor riget fattes penge, og dels er BCP eksponeret i en anden tidligere portugisisk koloni Brasilien, hvor både den siddende præsident Dilma Rousseff og den tidligere præsident Lula risikerer straffesager for omfattende korruption.

Årsagen er igen manglende olieindtægter – i Brasilien fra olieselskabet Petrobras, som i en lang årrække har ‘smurt’ magthavere i Brasilien og vigtige forretningsforbindelse med en del af de rigelige oliepenge. 

BCP-aktien i Lissabon faldt mandag morgen d. 18. april 2016 med over 7% som følge af udviklingen.

Med BANIF, Barclays Portugal og sandsynligvis snart BPI på spanske hænder tegner der sig en trend, som ikke falder i mange indflydelsesrige portugiseres smag. Se artikel på Wall Street Journal

Relateret artikel: Isabel dos Santos – den rigeste kvinde i Afrika (2009 artikel)

Din vurdering:Kør-Selv-Ferie Portugal - Risskov Rejser, FDM-Travel Bilferie, Hideaways med flere

Turen til Portugal fra Danmark kan gøres på 3-5 dage afhængig af, hvor mange chauffører, man har med på turen.

Afstanden fra den danske grænse (Tyskland/Flensborg) til Lissabon er ca. 2800 km.

Se også: Billig billeje fra Flensborg i Tyskland.

Hvor lang tid tager turen til Portugal i bil?
Den korteste rute (den hurtigste rute til Portugal) går gennem Tyskland-Belgien-Frankrig-Spanien til Portugal og vil med normal trafik indeholde mellem 30 og 40 timers kørsel.

Er man heldig at ramme omfartsvejene i de store byer Hamborg, Paris og Bordeaux på de rigtige tidspunkter kan man af og til knibe sig ned på en 28-32 timers køretur.

 


Herover guide til brug af elektronik og gadgets på ferieturen i bil sydpå.

Danmark-Portugal kør-selv turen vil dog i de fleste tilfælde løbe over 35 timers effektiv køretid (+stop) og også i mange tilfælde op mod eller over 40 timer (+stop) som følge af vejarbejde, kødannelse ved ulykker og lignende.

Ruten gennem Belgien er ikke nødvendigvis altid den hurtigste, men til gengæld den korteste. Man kan alternativt vælge at køre af E45/A7 samt A5 fra den dansk-tyske grænse via Frankfurt over Mulhouse i Frankrig. Ofte er det hurtigere at tilbagelægge lange strækninger i Tyskland, og med begrænset trafik i en kraftigt motoriseret bil, kan man spare tid.

Rejse-selskaber med speciale i kør-selv-ferie til Portugal
Portugal er måske ikke den typiske bilferie-destination for danske turister, men sætter man tid af til nogen interessante stop (eksempelvis i Mulhouse og/eller Bordeaux) føles de mange kilometre ikke overvældende.

Har man god tid kan man køre over Schweiz hjem (40 CHF/ca. 40 euro i samlet motorvejsafgift i Schweiz), og Den Franske Riviera og Milano i Italien er heller ikke uden for rækkevidde.

Vil man til Portugal på kør-selv-bilferie, kan man sagtens planlægge turen selv. En anden mulighed er at alliere sig med FDM-Travel, Hideaways eller Risskov Bilferie/Risskov Rejser, som hjælper med at planlægge bilferie/kør-selv-ferie i udlandet.

Bilferie er i høj grad et spørgsmål om at booke hotel eller måske plads på en campingplads. Hos eksempelvis Risskov Bilferie gøres der meget ud af at råde kunderne til de bedst mulige ophold på hoteller i Europa. Man skal dog være opmærksom på at aflysning af hotelophold med kort varsel som regel ikke er muligt.

FDM-Travel og Hideaways er to andre rejseudbydere, som tilbyder kør-selv-bilferie kunder at booke hotelophold på turen.

Om Risskov Bilferie - et selvstændigt dansk bilferie-bureau i Schweiz
Den selvstændige virksomhed Risskov Bilferie har eksisteret siden 2007. I starten var Risskov Bilferie en del af rejse-gruppen Risskov Travel Partner.

I 2010 blev Risskov Bilferie udskilt i et seperat selskab, og hovedkontoret blev flyttet til Schweiz. Risskov Bilferie arrangerer kør-selv-bilferie for kunder i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Schweiz. Der er ifølge Risskov Bilferie en medarbejderstab på 50 ansatte i Schweiz.

Om FDM-Travel - mange kør-selv-rejser til USA
Rejse-arrangøren FDM Travel er ejet af De Forenede Danske Motorejere (FDM), som er en bilejerorganisation.

FDM-Travel tilbyder mange former for rejser, og ikke kun for medlemmer. I Sydeuropa er FDM-Rejser mest aktive i Frankrig, Italien, Kroatien og Spanien.

Om Hideaways - bilrundrejser
Rejseselskabet Hideaways har fokus på bilferie i Italien, Spanien og Portugal.

Hideaways markedsfører bilrundrejser på destinationer som Madeira (Portugal), Provence (Frankrig), Umbrien, Sicilien, Toscana (kør-selv-ferie Italien) og Andalusien (Spanien). Der indgår eventuelt billeje i ferierejsen.

Af øvrige danske rejseselskaber med speciale i bilferie kan nævnes Dansk Bilferie, FriFerie, HappyDays, In-Italia, DTF-Travel, Travelbird (hollandsk med dansk hjemmeside) og Hansen Rejser.

Din vurdering:Pestana annoncerer sit tredje hotel i USA i samarbejde med Grupo Seabra

Den portugisiske hotel-gruppe Pestana fortsætter udvidelsen i USA og har netop annonceret at Pestanas tredje hotel i USA bliver opført i Newark.

I forvejen driver Pestana et boutique hotel i Miami - Pestana South Beach Art Deco Hotel - og et Pestana hotel på Times Square i New York er allerede under opførelse med forventet lancering sommer 2017.

Rent portugisisk projekt i USA
Planlægning og opførelse af det nye Pestana hotel i Newark vil ske i partnerskab med endnu en portugisisk virksomhed, Grupo Seabra, der er en stor ingeniør-virksomhed stiftet af to portugisiske brødre.

Grupo Seabra er en 65 år gammel virksomhed, der gennem årene har udviklet mange forskelligartede forretningsområder. Selskabet startede med at fokusere på fødevareteknologi, men har nu også specialiserede afdelinger indenfor industriel fryseteknologi, aircondition, vandbehandling og miljø, energi og kommunikation, ejendomsprojekter samt service.

Seabra-koncernen importerer også portugisiske produkter til USA.

Hotellet i Newark får 109 værelser, og projektet forventes at tage 16 måneder at gennemføre med start denne sommer.

Pestanas hoteller i USA markedsføres primært til de sydamerikanske og europæiske markeder.

Pestana

Din vurdering:Rejsedestinationer i Portugal og portugisiske turistvirksomheder nomineret til World Travel Awards 2016

World Travel Awards er rejsebranchens "Oscar"-uddeling og afholdes i år for 23. gang.

I Europa afholdes kårings-ceremonien i Antalya i Tyrkiet den 27. august 2016.

Rejsedestinationer i Portugal og portugisiske turistvirksomheder har i år modtaget ekstraordinært mange nomineringer i de forskellige World Travel Awards kategorier.

Der er over 80 Portugal-relaterede nomineringer. Til sammenligning er Danmark kun nomineret 4 gange. 

Særligt de hotel og resort-relaterede kategorier indeholder mange nomineringer fra Portugal, hvor de primære konkurrent-hoteller er fra Spanien, Grækenland, Italien og Tyrkiet. 

Stemmer kan afgives her: World Travel Awards Europe (indtil 17. juli 2016)

Oversigt over World Travel Awards nomineringer relateret til Portugal: 

TAP Portugal er nomineret i hele 6 kategorier:
- Europe's Leading Airline 2016
- Europe's Leading Airline - Business Class 2016
- Europe's Leading Airline - Economy Class 2016 
- Europe's Leading Airline to Africa 2016
- Europe's Leading Airline to South America 2016
- Europe's Leading Inflight Magazine 2016 (Up Magazine TAP Portugal)

Europe's Leading Airport 2016
Lissabon Lufthavn

Europe's Leading Private Jet Charter 2016 
NetJets Europe

Europe's Leading Cruise Port 2016
Lissabon Havn (Københavns Havn er også nomineret)

Europe's Leading River Cruise Company 2016
DouroAzul

Europe's Leading Cruise Destination 2016
Lissabon (København er også nomineret)

Europe's Leading Beach Destination 2016
Algarve

Europe's Leading Destination 2016
Lissabon
Porto

Europe's Leading City Break Destination 2016
Lissabon
Porto

Europe's Leading Island Destination 2016
Azorerne
Madeira

Europe's Leading Tourist Attraction 2016 
Ribeira do Porto

Europe's Leading Tourist Board 2016 
Turismo de Portugal

Europe's Leading Tourism Development Project 2016 
Passadiços do Paiva (Arouca UNESCO Global Geopark)

Europe's Leading All Suite Hotel 2016
Monte Santo Resort

Europe's Leading All-Inclusive Resort 2016
Club Med Da Balaia
Pestana Porto Santo All Inclusive & Spa Beach Resort

Europe's Leading Beach Resort 2016
Hotel Quinta do Lago
Vila Vita Parc

Europe's Leading Boutique Hotel 2016
Bairro Alto Hotel
Choupana Hills Resort & Spa
Inspira Santa Marta Hotel
Quinta da Bela Vista
Terra Nostra Garden Hotel
Vila Joya

Europe's Leading Boutique Resort 2016 
Choupana Hills Resort & Spa
Vila Joya 

Europe's Leading Business Hotel 2016 
Myriad by SANA Hotels

Europe's Leading Conference Hotel 2016 
EPIC SANA Lisboa Hotel
Hotel Aldeia dos Capuchos Golf & SPA

Europe's Leading Design Hotel 2016 
Altis Belém Hotel & Spa
The Vine Hotel

Europe's Leading Family Resort 2016
Martinhal Beach Resort & Hotel
Monte Santo Resort
Pine Cliffs Resort, a Luxury Collection Resort
Vila Vita Parc

Europe's Leading Fully Integrated Resort 2016 
Monte Santo Resort
Vila Vita Parc 

Europe's Leading Green Hotel 2016 
Corinthia Hotel Lisbon
Inspira Santa Marta Hotel
Vila Vita Parc

Europe's Leading Hotel 2016 
Conrad Algarve
Monte Santo Resort
Vila Vita Parc

Europe's Leading Hotel Residences 2016
Monte Santo Resort
Pine Cliffs Residence, a Luxury Collection Resort

Europe's Leading Hotel Suite 2016
Penthouse Suite @ Vila Vita Parc
Roof Garden Suite @ Conrad Algarve

Europe's Leading Island Hotel & Spa 2016
The Vine Hotel, Portugal

Europe's Leading Island Resort 2016
Belmond Reid's Palace
Choupana Hills Resort & Spa

Europe's Leading Landmark Hotel 2016
Bairro Alto Hotel
Monte Santo Resort

Europe's Leading Leisure Resort 2016 
Conrad Algarve
Vila Vita Parc

Europe's Leading Lifestyle Hotel 2016 
Inspira Santa Marta Hotel

Europe's Leading Lifestyle Resort 2016 
Monte Santo Resort
Vila Vita Parc

Europe's Leading Luxury Business Hotel 2016
Pestana Palace Hotel & National Monument

Europe's Leading Luxury Hotel 2016
Pestana Carlton Madeira
Vila Vita Parc

Europe's Leading Luxury Hotel Villa 2016
Vila Vita Parc

Europe's Leading Luxury Resort & Spa 2016
Conrad Algarve

Europe's Leading Luxury Resort 2016 
Conrad Algarve
Hotel Quinta do Lago
Vila Vita Parc

Europe's Leading MICE Hotel 2016 
EPIC SANA Algarve Hotel
Hotel Aldeia dos Capuchos Golf & SPA

Europe's Leading New Hotel 2016
Six Senses Doura Valley
Valverde Hotel

Europe's Leading Resort 2016
Conrad Algarve
Monte Santo Resort
Pine Cliffs Resort, a Luxury Collection Resort
Vila Vita Parc

Europe's Leading Sports Resort 2016 
Cascade Wellness & Lifestyle Resort

Europe's Leading Villa Resort 2016 
Dunas Douradas Beach Club
Martinhal Beach Resort & Hotel
Vila Vita Parc

Europe's Most Romantic Resort 2016 
Monte Santo Resort
Vila Vita Parc

Europe's Leading Hotel & Spa 2016 
Vila Vita Parc, Portugal

Europe's Leading Spa Resort 2016
Conrad Algarve
Tivoli Victoria -Vilamoura
Vila Vita Parc

I 2015 høstede Portugal 14 titler ved World Travel Awards

Din vurdering:Undervands-park for dykkerinteresserede i Algarve – Ocean Revival Park

Er man dykkerentusiast og har lyst til at prøve noget helt unikt, bør man tage ned til Ocean Revival Park i Algarve, hvor fire af flådens gamle skibe er sænket ned på bunden af havet.

Intakte krigsskibe på havets bund
The Ocean Project Revival blev skabt for et par år siden, med det formål at fremme interessen for ’undervands-turisme’ i Algarve regionen.

For første gang nogensinde er fire fartøjer, med forbindelse til hinanden, bevidst blevet sunket ned på havets bund i samme område.

De fire krigsskibe, som alle stammer fra det portugisiske søværns flåde, skal danne rammen om verdens største kunstige rev, med ideelle betingelser for udbredelsen af det maritime dyreliv.

Ingen fare for miljøet 
De gamle fartøjer blev taget i brug i 60’erne og 70’erne og tæller henholdsvis et 64 meter langt havundersøgelsesskib, en 85 meter lang korvet (krigsskib), et 44 meter langt patruljeringsskib og en 102 meter lang fregat.

Alle skibene er for længst sat ud af drift, blevet renset for alle miljøskadelige elementer og kan nu bruges som udflugtsmål for dykkere fra nær og fjern. En helt usædvanlig oplevelse.

Video: Se nedsænkningen af fregatten Hermenegildo Capelo:

Parken ligger nær Portimão
Det hele foregår kun halvanden kilometer ud for kysten ved Portimão og skibene ligger på 25 meters dybde og rager op til 10 meter op med havoverfladen.

Grunden til at hele denne park skulle ligge i Algarve, er naturligvis fordi området i forvejen er verdenskendt blandt dykkerinteresserede og ikke mindst fordi det er muligt at kunne dykke i området mere end 300 dage om året. Desuden er destinationen også kendt for sol og strand, så mulighederne er uendelige, hvis turen skal gå til den store dykkerferie ud for Portugals sydkyst. Læs meget mere om projektet Ocean Revival på deres hjemmeside.

Video: Tag med på en dykker rundtur på det hydrografiske fartøj Almeida Carvalho:

Din vurdering:St. Patricks Day Flash Mob i Lissabon – morgendans den 16. marts

Den irske nationaldag d. 17. marts trækker vanen tro mange i byen.

Uddeling af hatte (efter rigelige køb af Guinness øl), festpyntede irske pubber og fest til langt ud på natten den 17. marts og den følgende weekend er standard.

Som opvarmning til årets St. Patricks Day viste en irsk danseskole den 16. marts 2016 deres kunnen udi folkedans ved et Flash Mob event i Belém i Lissabon.

Danserne samledes i nærheden af Lissabons vartegn Torre De Belem, der hvor det store verdenskort er aftegnet i brolægningen på pladsen tæt på Padrão dos Descobrimentos – monumentet for de opdagelsesrejsende. 

Se de irske og portugisiske dansere herunder.

Den Irske Ambassade i Lissabon var med til at arrangere den uventede flash mob og har sikkert været behjælpelig med at få myndighederne med på ide’en.   
    
Lissabons irske danseskole hedder Rince na Lisboa og har fungeret i et års tid.

St Patricks Day - lige dele nationaldag og markedsføring af Irland
Den irske nationaldag d. 17. marts er lidt usædvanlig.

St. Patricks Day blev officiel national fridag i Irland i 1903. Den internationale fejring af St. Patricks Day blev dog først introduceret af irske regeringer i midt 1990'erne og går i høj grad ud på at promovere Irland og irsk kultur.

I Irland afholdes St Patricks Festival, som efterhånden er gået fra at vare 3 dage til at vare 5-6 dage. Den første officielle St Patricks march blev afholdt i 1931 i Dublin og er nu et større tilløbsstykke i mange irske byer.

Irlands katolske kirke er ikke super-begejstret for udviklingen af den kommercielle side af St. Patricks Day; herunder den rigelige indtagelse af alkoholiske drikke. Men det synes mange unge irere hvis bare at St. Patricks Day bliver endnu mere interessant af. 

Og hvem var St. Patick egentlig? - jo, han var såmænd en englænder fra The Lake District. Se Berlingskes beskrivelse af Irlands Grønne Mand.

Gå til dans i Lissabon
Alle (også begyndere) kan være med. Der starter nye hold på den irske danseskole herunder for børn efter påske i Lissabon på adressen Rua Almirante Barroso 52A og i Carcavelos på St. Julians internationale skole. 

De irske dansere kan hyres til at give opvisning. 

Lissabon er nok mest kendt for sine salsa-danseskoler og for fitness-dance fænomenet zumba. 

Zumba er en blanding af blandt andet salsa, hip-hop, samba, mambo og merenque. 

Herover video fra Zumba fitness class (Holmes Place) i Lissabon 2015.

Din vurdering:Ny rute fra Billund til Madeira med Star Tour

Rejseselskabet Star Tour gør klar til at sende 8000 danske charterturister til Madeira, når der bliver åbnet op for en ny direkte rute fra Billund Lufthavn til Madeira Lufthavn, som ligger nær hovedbyen Funchal, på Portugals skønne ferieø. Det skriver netmediet take-off.

Den nye rute træder i kraft fra februar 2017.

Star Tours feriemål på Madeira
Star Tour har 18 hoteller på Madeira, fordelt på 4 forskellige destinationer: Funchal, Santana, Canico do Baixo og Calheta.

Santana ligger på den modsatte side af øen i forhold til Funchal og her bor man på en ombygget vingård med udsigt over havet. Der indgår endda en udlejningsbil i rejseprisen.

Fiskerbyen Canico do Baixo ligger mellem lufthaven og Funchal og her har hotellet et stort pool-område med udsigt over havet.

Læs også om Levadavandring på Madeira.

Calheta ligger på det sydvestlige Madeira langs med kysten fra Funchal. Her er et familievenligt hotel, med en af øens få sandstrande, kun for hotellets gæster.

I Madeiras hovedby Funchal ligger flere hotelmuligheder og ikke mindst den hyggelige atmosfære med shopping og restauranter.

Madeira er en yndet feriedestination for mange
Det nye udbud af ferierejser fra Billund til Madeira kommer efter, at charterrejser til Egypten og Tunesien ikke længere tilbydes og rejser til de kanariske øer som regel hurtigt bliver revet væk. Især i vintermånederne er efterspørgelsen på en charterrejse til en lunere destination altid populær og Madeira skuffer aldrig.

Læs også: Lej Madeira feriehus med plads til 4-6 personer – Bo i naturskønt område

Din vurdering:To strande i Portugal blandt de bedste i verden - Marinha Beach og Salema stranden ved Vila do Bispo

Der er allerede indløbet godt med bookinger til sommersæsonen på mange hoteller i Portugal.

Se Online-tilbud: Billig charter-ferie til Spanien 

Faktisk ser det ud til at 2016 bliver et nyt rekordår for turisme-industrien. Medvirkende årsag er at flere europæiske turister end normalt forventes at holde sommerferie 2016 i Europa.

Samtidig ser det ud til at turismen på de græske øer Lesbos og Kos forskubber sig lidt, men mange græske destinationer er dog stadig særdeles populære.

To af verdens bedste strande på Algarvekysten
På Algarvekysten håber man at få et ekstra skub efter positiv omtale af to af de bedste strande i Algarve.


Video fra Marinha Beach i Carvoeiro .

Verdens bedste strand – nummer 18: Marinha Beach, Carvoeiro
Det er en årlig tilbagevendede begivenhed at turist-virksomheder som Tripadvisor og lignende udnævner Top-10, Top-20 osv. indenfor en masse forskellige kategorier. 

Når et turistområde formår at komme med på en ‘verdens bedste’ liste er det dog stadig en stor fordel; også selv om Tripadvisor uden tvivl laver øvelsen for at gøre opmærksom på sig selv og af og til henfalder til at overdrive lidt. 

Herunder video fra Marinha Beach med fokus på oplevelser under vandet.

The Guardians choice nr. 15: Salema Beach ved Vila do Bispo
Blandt den bristiske avis The Guardian’s 50 bedste strande i verden finder man Selema straden ved Vila do Bispo.

Salema finder man vest for Portimão helt ude på den sydvestligste del af Algarvekysten, som af og til godt kan være lidt vindblæst – men der er lækker blød sandstrand og ofte ikke overfyldt.

Video fra Salema Beach

Se også:
Cascais-Estoril strande på Lissabonkysten
Billeder fra Foz do Arelho stranden
Algarve-rejser 2016 – se mere om rejser til Algarvekysten Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »