Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkLissabon blandt de smukkeste byer i verden - turist-site rangerer Lissabon efter Venedig, Paris og Prag

Ét af de mange internet Urban City Guides har sat Lissabon på en flot 4. plads over verdens smukkeste byer.

Lissabon forskønnes i hastigt tempo
Mange steder i Lissabon er der renovering af gader og stræder i gang.

Som sædvanligt i Portugal tager mange af dén slags projekter tid, men over de sidste 3-4 år er der virkelig sket fremskridt i mange bydele.

Et godt eksempel er Praça do Comércio pladsen i det centrale Lissabon. Den portugisiske hovedstads største plads er ét af de største åbne byrum i Europa.

Praça do Comércio, der også er kendt under navnet Terreiro do Paço, blev i 2010-2012 totalt renoveret og åbnet mod Tejo-floden.

Se også forum-indlæg: Besøg Lissabon nu!

Det var i øvrigt på denne plads at Portugals næstsidste kong Carlos I blev myrdet i 1908. Hans efterfølger Manuel II holdt kun i et par år før han måtte flygte over hals og hovede til Brasilien.

Se video fra den ‘nye’ Praça do Comércio plads optaget i høj solskin i februar 2013:

Også i Lissabon-bydelene Alfama, Mouraria, Santa Catarina og ikke mindst området omkring den tidligere lettere ‘dodgy’ Martim Moniz plads er Lissabons fornyelse slået igennem.

På Martim Moniz foran Hotel Mondial er der i 2013 permanent Mercado Fusão – se facebook-side – og pladsen, der før var et lidt kedeligt sted med et par springvand og nogen småruste havestole, er nu et afslappet byrum i med en varm atmosfære med hyggelige små-café’er spredt rundt på pladsen.

Se også: Forår med solskin i Lissabon (februar 2013).

Verdens smukkeste byer ifølge U City Guides
Listen over verdens smukkeste byer omfatter følgende:

 1. Venedig, Italien
 2. Paris, Frankrig
 3. Prag, Tjekkiet
 4. Lissabon, Portugal
 5. Rio de Janeiro, Brasilien
 6. Amsterdam, Holland
 7. Firenze (Florence), Italien
 8. Rom, Italien
 9. Budapest, Ungarn
 10. Brügge, Belgien
Din vurdering:Solferie i Lissabon – Alfama solskinslejlighed med udsigt og super beliggenhed til lavpris

Allerede fra det tidlige forår i Portugal var der i år 2013 mulighed for at blive solbrændt i Lissabon.

Skyfri himmel og høj solskin prægede dagene omkring 24-26 februar, og også i starten af marts kunne man i Lissabon få brug for solcreme ved ophold på terrasser og udsigtspunkter. 

Solskinsdage i Lissabon hele året
Normalt skal man dog et stykke ind i marts for at være sikker på at opleve daglang Lissabon-solskin.

Til gengæld får man meget tidligt i foråret rigtig mange solskinstimer i Portugals hovedstad, og den megen sol varer ved til et godt stykke hen i november måned. Se oversigt over Lissabon solskinstimer.

Blandt de mest eftertragtede ferielejligheder i Lissabon finder man apartments og penthouse-lejligheder i områderne Alfama, Rossio, Chiado, Santa Catarina og Lapa.

Billig Alfama ferielejlighed med udsigt og solskin
I Alfama kvartéret går livet sin vante gang i et adstadigt tempo.

Herunder billeder taget fra Lissabon ferielejlighed 326 (se priser her) og fra området omkring Portas do Sol udsigtspunktet over Tejo-floden og det centrale Lissabon (São Vicente-Alfama):

Foto: Portugalnyt© - billeder 1-2 og 12-13-14-15 er taget fra lejligheden. 

De lokale Alfama-lisboetter tager bydelens mange besøgende med ophøjet ro, og restauranterne fortsætter med at tilbyde 2- og 3-retters menu’er inklusiv vin til (for udlændinge) meget lave priser. Det er ikke unormalt at kunne spise for €5-7 (38-55 kroner) alt inklusive i Alfama.

På fado-restauranterne er det lidt dyrere, da musikken også skal have betaling, men prisniveauet er stadig lavt.

Billig ferie i Lissabon i charmerende kvartér
Bygningerne i Alfama er gamle, men en en del er i løbet af de sidste 10-15 år blevet renoveret indvendigt med henblik på ferieudlejning til turister.

Prisniveauet for ferielejligheder i Alfama er som på de billigste hoteller i Lissabon, men i Alfama-lejlighederne får man lov at bo lokalt med eget køkken og lige ved siden af nogen af de mest berømte seværdigheder og udsigtspunkter i det gamle Lissabon.

Lissabon har tre håndfulde udsigtspunkter på højtliggende steder i byen.

Her er der særlig gode solskins-forhold - og desuden ofte meget varmt allerede fra sidst i februar måned, når solen er på. I juli-august måneder bliver der endog særdeles varmt.

Allerede i februar måned er der i Lissabon tit tilstrækkelig sol til at få lidt farve på kroppen, og i marts, april og maj er der faktisk brug for solcreme, hvis man som nordbo sætter sig ud i solen et par timer.

Se mere om temperaturer og vejret i Lissabon.

Lissabons 7 høje
Portugals hovedstad er som én af de få storbyer i Europa bygget på et antal højdedrag - for Lissabons vedkommende 7 stykker i alt.

Fra højene er der fantastiske udsigter, og mange lokale byområder i Lissabon har eget udsigtspunkt.

På portugisisk kaldes udsigtspunkter for 'miradouro'. Én af vores billigste ferielejligheder i Lissabon til 2 eller 3 personer overskuer Portas do Sol (solskins-porten), der er ét af de mest populære og solrige miraduro'er i Lissabon.

Dette Alfama udsigtspunkt (miradouro) kaldes også for Miradouro das Portas do Sol.

Se video fra Portas do Sol:

De øvrige miradouro’er i Lissabon er:

 • Miradouro de Santa Luzia (også i Alfama meget tæt på Miradouro das Portas do Sol)
 • Miradouro da Graça
 • Miradouro da Penha de França
 • Miradouro da Senhora do Monte
 • Miradouro de Santa Catarina
 • Miradouro de Santo Estêvão
 • Miradouro de São Pedro de Alcântara
 • Miradouro do Castelo de S. Jorge
 • Miradouro do Parque Eduardo VII
 • Miradouro do Torel
 • Miradouro da Rocha do Conde de Óbidos
 • Miradouro dos Moinhos de Santana
 • Miradouro dos Montes Claros
 • Miradouro do Cais das Colunas

Se også: Kort over Lissabon (klik på kortet igen for at få flere detaljer) 

Lissabon anbefaling – sol og formidabel udsigt i São Vicente (Alfama)
Alfama kvartéret ligger med udsigt ned til havnefronten i det centrale Lissabon.

Lejligheden nævnt ovenfor ligger i Alfama's São Vicente de Fora området (ofte bare benævnt som São Vicente) som nabo til Santa Apollónia.

Området Santa Apolónia på havneniveau er ét af Lissabons største trafikknudepunkter i form af Santa Apolonia togstationen og anvendes desuden som anløbsplads for de mange cruise-linere, der i en lind strøm besøger Lissabon.

Nogen ferielejligheder i Alfama ligger så tæt op af hinanden at udsigten ikke er fremragende, hvilket ikke er tilfældet med Sao Vicente-lejlighederne som har enestående udsigt over Alfama, Tejo-floden og udsigtspunktet Miradouro de Portas do sol.

Kommer man lidt højere op i det gamle Lissabon, er São Vicente kvartéret (omtales også som Alfama-São Vicente) ofte bestykket med langt bedre udsigter og af og til ret fantastiske views over hovedstadens røde tage, Lissabons indre havneområde og den brede Tejo-fold med Lissabons karakteristiske 25.April Bro i baggrunden.

Områder i Alfama, Lissabon
Selv om Alfama i Lissabon er verdensberømt for sine charmerende små krogede gader med få biler, den portugisiske fado-sang og de mange ekstremt billige restauranter, er Alfama faktisk ikke særlig stor.

Alfama udgøres af sognene São Miguel, Santo Estevão og São Vicente de Fora - samt en del af sognet Sé opkaldt efter domkirken fra 1100-tallet.

Store dele af Alfama kan dateres tilbage til før det store jordskælv i år 1755, der ødelagde det meste af Lissabon. Alfama do Alto (den højtliggende del af Alfama) undslap dog i stor udstrækning katastrofen og er nu den ældste del af Lissabon - kendt under navnet Alfama, der på arabisk betyder 'bad ved kilden'.

I alt bor der ca. 8000 (fastboende) i Alfama.

Specielt under Santo António festen i midten af juni måned er Alfama et livligt og meget farverigt kvartér.

Herunder bossa nova på Miradouro Portas do Sol fra Lissabon foråret 2013:

Din vurdering:Tabu – portugisisk film vinder priser for bedste film på filmfestivaller i Holland og Venezuela

Den i Nordeuropa relativt ukendte filmfestival International Film Festival of Cartagena de Indias i byen Cartagena de Indias i Venezuela går får at være latinamerikas ældste filmfestival.

Bedste film i Cartagena de Indias
Feriebyen Cartagena de Indias er Columbias 5. største by, og den gamle bydel blev i 1984 udnævnt til World Heritage.

Udover at være ét af de mest populære kystferiedestinationer i Sydamerikas nordligste del, afholdes hvert år en filmfestival med hovedvægt på film produceret i latinske lande.

Filmen ‘Tabu’ fra Portugal vandt allerede på Berlin filmfestivallen ‘Berlinaden’ i februar 2012 den såkaldte ‘sølvbjørn’, der også går under navnet Alfred bauer prisen. Sølvbjørnen gives til en film, der åbner nye perspektiver inden for filmkunsten.

Allerede i september 2012 havde ‘Tabu’ vundet prisen som bedste film på Flandern Interntional Film Festival i Ghent, Holland.

I Columbia på International Film Festival of Cartagena de Indias gik ‘Tabu’ i februar 2013 igen hen og vandt prisen som festivallens bedste film.

Instruktør Miguel Gomes
Med så megen opmærksomhed, står filmen ‘Tabu’ og dens instruktør Miguel Gomes til at blive medlem af den lille eksklusive klub af portugisiske film og filmskabere, som når ud til mere end blot et portugisisk-spansk publikum. Blandt andet vil filmen blive vist i special-biografer i New York.

‘Tabu’ er dog stadig en film, som appelerer til et forholdsvis smalt publikum. Se mere om ‘Tabu’ på IMDB samt anmeldelse af 'Tabu' på The Guardian.

Instruktøren Miguel Gomes er med sine 41 år stadig en relativ ung filmmager. Gomes blev født og er vokset op i Lissabon, hvor han også har gået på filmskole. I 2008 instruerede han filmen Our Beloved Month of August .

Herunder trailer til filmen ‘Tabu’ af Miguel Gomes:

Din vurdering:Portugal rejsemesse - BTL Lisboa 2013 fejrer 25 års jubilæum med gode rejsetilbud

Den årlige internationale rejsemesse i Portugal, Bolsa Turismo Lisboa (BTL), afvikles i 2013 for 25. gang.

Rejsemessen i Portugal foregår i FIL messehallerne i EXPO-området af Lissabon fra den 27. februar til den 3. marts 2013. (Tæt ved metro-station Oriente.)

Onsdag, torsdag og halvdelen af fredag er forbeholdt aktører i rejsebranchen, mens messen fredag aften, lørdag og søndag er målrettet almindelige rejseinteresserede besøgende.

Traditionelt er der naturligvis primært aktivitet og underholdning på messen i den sidste periode med åbent for alle gæster. De øvrige dage fokuserer primært på møder med kontaktudvekslinger og kontraktforhandlinger mellem rejsebranchens deltagere på messen.

Billet til BTL messens almindelige besøgsdage koster 5 euro for voksne, 2,5 euro for børn mellem 11 og 17 år samt pensionister, mens børn op til 10 år har gratis adgang.

25 års jubilæum - BTL Lissabon 2013
BTL Lisboa feriemessen blev første gang afholdt i 1989, og i år forventer arrangørerne sammenlagt at runde 1 million besøgende på 25 år.

Der vil i år være ca. 1000 udstillere, der repræsenterer 45 destinationer i verden. Der forventes mere end 2200 professionelle rejsebranche-deltagere fra udlandet og sammenlagt mere end 65.000 besøgende i løbet af de 5 dage som messen varer.

Årets hovedtemaer er Golf i Portugal samt Religiøs Turisme. Desuden vil der være en meget stor stand, der provoverer turisme i det centrale Portugal - Centro de Portugal - årets særligt inviterede og derfor ektra eksponerede nationale destination under årets BTL. Standen for det centrale Portugal vil være over 500 m2 stor. Man vil bl.a. kunne opleve sang og musik fra Coimbra, "show cookings" med gastronomiske smagsprøver samt naturligvis præsentation af særligt udvalgte turistprojekter.

Religiøs turisme vokser i disse år eksplosivt, og Portugal tiltrækker i forvejen mange religiøse turister til Fátima, hvor man bl.a. kan opleve den 4. største katolske kirke i verden.

Portugal Golf Show - Portugal er bedste golfdestination i Europa
Som en del af årets rejsemesse i Lissabon afholdes en særlig golf messe - Portugal Golf Show 2013 - for første gang som en integreret del af BTL. Golf er et vigtigt element i Portugals turisme, og Portugal har nyligt opnået stor anerkendelse som foretrukken golfdestination i Europa. I 2013 blev Portugal kåret som bedste internationale golfferie destination ved "Travel Agent Choice Awards" og i 2012 modtog Portugal prisen som bedste golfdestination i Europa ved "World Travel Awards 2012".

Se også: Golfrejser til Portugal - skræddersyede tilbud

Der findes 81 golfbaner i Portugal samt 4 eksklusive golfakademier til golf-træning, hvilket bringer det samlede antal golfbaner i Portugal op på 85. Mange af banerne er af utrolig høj kvalitet. I 2012 var hele 9 portugisiske golfbaner repræsenteret i Top 100, da de 100 bedste golfbaner i Europa blev kåret af "Top 100 Golf Courses".

Vin-turisme på rejsemessen i Portugal
I år debuterer vin-turisme ligeledes på messen i partnerskab med Vinitur, der har specialiseret sig i eno-turisme med fokus på vin-oplevelser i Portugal samt portugisiske gastronomiske oplevelser. En række vinproducenter har derfor også separate stande på årets BTL rejsemesse. Der vil ligeledes være et område med udstillere relateret til landlig turisme i Portugal (Rural Tourism).

Messens udstillere - særligt de portugisiske rejsebureauer - vil naturligvis annoncere særlige rejsetilbud fra Portugal, der kan købes på messedagene.

En række danske rejsebureauer har også i år sendt repræsentanter til BTL i Lissabon i samarbejde med Portugals Turistbureau.

Læs nærmere på BTL 2013 rejsemessens hjemmeside.

Din vurdering:Rejser til Portugal på Herning Ferie For Alle messen - priser på Portugal ferie 2013

Danmarks største feriemesse afholdes 22-24 februar 2013.

Udover feriemesse med Danmark, Udland og Udeliv, byder Ferie For Alle i Herninghallerne traditionen tro også på Dansk Golf Show og en stor sektion dedikeret til Camping.

Vi har samlet en oversigt over pakkerejse-tilbud til Portugal (priser set ultimo februar 2013) herunder.

Stort opbud af rejsebureauer på Ferie For Alle
For dem, som overvejer at besøge Portugal i 2013, er der mulighed for at besøge en lang række udbydere af rejser til Portugal.

Herunder én af Portugals Turistbureau’s PR-video’er for Portugal:Rejser til Portugal – rejseselskaber på Ferie For Alle i Herning - pakkerejser Portugal
Følgende rejsebureauer på Ferie For Alle 2013 har Portugal på programmet:

 • Best Travel - rejser til Madeira - 'Blomsternes Madeira', 7 overnatninger m/halvpension fra kr. 7.995 (fra Aalborg eller København)

 • Bravo Tours - rejser til Portugal (Algarve) - Vilamoura priser fra kr. 3.798 (7 overnatninger) eller Albufeira fra kr.1448 (7 overnatninger) 

 • Bravo Tours - rejser til Azorerne (São Miguel) - afgange fra april til oktober - fra kr. 3.198 (7 overnatninger). Se også Bravo Tours messetilbud på Ferie For Alle.

 • FDM Rejser - Portugal ferie med FDM Travel til en lang række destinationer. FDM Rejser har blandt andet Faro, Albufeira, Lagos og Alvor på Algarvekysten på Portugal 2013 programmet. Desuden arrangere FDM Travel rejser til Azorerne, Madeira, Porto og Lissabon. Priseksempel ved rejse til Algarvekysten (Faro fly og hotel) fra kr. 4.397 

 • Felix Rejser - Special-rejse til Azorerne i juli 2013 - fra kr. 10.475 på 4-stjernet hotel (7 overnatninger, halvpension og udflugter)

 • FriFerie.dk - rejser til Portugal (Lissabonkysten, Lissabon, Algarve og Madeira) - søger på priser på rejser til Portugal

 • Gislev Rejser - omfattende program for rejser til Portugal 2013 - herunder Lissabon rejser, rundrejse Portugal 8 overnatninger (halvpension og udflugter) fr. kr. 8.998, vandreferie Portugal 10 overnatninger (servicebus, vintur, Sintra mm) priser fra kr. 9.898, rejser til Madeira fra kr. 6.998 (med udflugter), rejser Algarvekysten (luksushotel Albufeira) fra kr. 6.598, Azorerne Rejser med udflugter fra kr. 8.498. Alle Gislev Rejser til Portugal med 7 overnatninger med mindre andet nævnt.

 • Profil Rejser - Portugal rejser til Albufeira på Algarvekysten (marts 2013) priser fra kr. 4.495 (7 overnatninger)

 • Riis Rejser - flodcruise på Douro fra kr. 10.495 - maj, juni, juli og august (en uge)

 • Ruby Rejser - tilbyder rejserne vandretur Azorerne (3 øer) og vandretur på Madeira

 • Spies Rejser - Portugal ferie 2013 priser (Madeira rejser marts) pris fra kr. 9.798 - Hotel Dues Torres Funchal i en uge, Lissabon rejser (Estoril/Cascais og Lissabon) - eksempel Hotel Baia Cascais fra kr. 11.482 i juli 2013, Algarve Rejser (Vilamoura og Albufeira) og Azorerne rejser og på Spies Rejser Portugal 2013 programmet.

 • Star Tour Portugal rejser - Portugal ikke på programmet i 2013 udover krydstogt med Madeira-stop.

Ovenstående er udvalgte eksempler - udvalget af rejser til Portugal (inkl. Azorerne og Madeira) er meget større. 

Bemærk at de billigste rejser til Portugal; eksempelvis med Bravo Tours, ofte er i lavsæsonen og kan være udsolgt.

Alle ovenstående pris-eksempler er per person ved 2 personer og er set på rejseselskabets hjemmeside den 22. februar 2013. 
    
Portugals Turistbureau i København (adresse: Toldbodgade 31, 1. sal, 1253 København K, tel: 33 13 12 00) er repræsenteret ved Antor: Foreningen af Turistbureauer i Danmark på stand M9524.
    
Rejser til Portugal – priser ved køb af flybillet og hotel seperat (arrangér selv rejse til Portugal)
(opdateres)

Din vurdering:Premiere på Nattog til Lissabon den 20. marts 2013 i Portugal (São Jorge biografen i Lissabon)

Lissabon glæder sig til at få endnu flere besøg i kølvandet på filmen Nattog til Lissabon (Nachtzug Nach Lissabon), der har premiere for det tyske publikum (biografer) den 7. marts.

Den 20. februar blev filmen vist første gang i Tyskland under Berlin filmfestival.

Premiere Nattog til Lissabon film i Portugal 
Nattog til Lissabon (Comboio nocturno para Lisboa) vises første gang i Portugal den 20. marts i cinema São Jorge på Avenida Liberdade i Lissabon.

Den nye filmatisering af Pascal Merciers bog af samme navn er i høj grad en historie om Portugals år under Salazar-diktaturet, der varede indtil Nellike-revolutionen i 1974. Samtidig en filmen kærlighedsfortælling, hvor mange og dybe filosofiske overvejelser spiller en hovedrolle.  

Se artiklel om anmeldelser af filmen Nattog til Lissabon.

Mercedes product placement i Nattog til Lissabon
Det tyske prestige-bilmærke Mercedes-Benz har været leverandør af et par biler til filmen; herunder en moderne Mercedes A-klasse (nye model) og en prægtig Mercedes 280 SE fra 1968, som optræder som én af hovedpersonernes bil under Salazar-styret.

Se video-trailer og optakt til Nattog Til Lissabon fra Mercedes:

Din vurdering:Golf Portugal 2013 - Herning feriemesse ‘Ferie For Alle’ byder på Danmarks største golfmesse

Herning feriemessens Golf Show 2013 er en integreret del af Skaninaviens største feriemesse ‘Ferie For Alle’, der i 2013 afholdes i perioden 22-24 februar.

I Portugal er golf-turisme særdeles populært primært på grund af de gode golfbaner (Lissabonkysten, på Sølvkysten ud til Atlanten og i Algarve), Portugals behagelige varme klima i forår/efterår/vinter, den relativ korte flyvetid til Portugal og lave restaurant-priser/gode tilbud på golfrejser.

Billet til Dansk Golf Show 2013 i Herninghallerne
Når man køber indgangsbillet til Ferie For Alle, får man automatisk adgang til golfmessen Dansk Golf Show i Hal L (indgang Syd-2) og adgang også gennem Hal F, Hal K (Autocamper) og Hal M (Udlands-ferie på Herning feriemesse).

Normalprisen er 100 kroner for én dags adgang til Herning Feriemesse. Børn mellem 5 og 12 år kommer ind for 10 kroner.

Der er mulighed for rabat på indgangsbilletten og desuden kan man i visse tilfælde sikre sig en gratis billet (fribillet) til Herning Feriemesse.

Se mere om Herning Feriemesse invitationskoder og fribilletter.

Herunder Portugal golf-video (fra tidligere aktive Go-To-Golf golfbureau – nu solgt til Caddie Golfrejser):


Golf Show 2013 på Herning Feriemesse
Blandt udstillerne på Golf Show 2013 finder man blandt andet Bravo Golf (del af rejseselskabet Bravo Tours) og golfbureaet Green2Green.

Bravo Golf – golfrejser Algarve og Azorerne 
Bravo Golf tilbyder golfrejser til Azorerne og til Algarve i Portugal.

Golf i Portugal (Algarve Golf og golf på Lissabonkysten) betragtes som de klassiske golf-destinationer. Azorerne (golf på øen São Miguel), hvor Bravo Tours var én af pionererne på charterrejser, er en relativ ny golfdestination. 

Green2Green golfrejser til Portugal
Golfbureauet Green2Green er én af de største udbydere af golfrejser til Portugal.

Der arrangeres golfrejser til både Algarve, Lissabonkysten og Sølvkysten (Marriot Praia d`El Rey Golf & Beach Resort)

Se tidligere artikel om green2green (bemærk fra 2009).

Golf Portugal 2013
Så vidt det fremgår af udstillerlisten til Golf Show 2013 vil der ikke være repræsentanter fra en række af de større danske golfbureauer; herunder FairplayGolfTours, Golfbureauet, Krone Golftours, Caddie Golfrejser, FDM Rejser m.fl., der alle udbyder golfrejser til Portugal.

Spies (Madeira golfrejser, golfrejser til Lissabonkysten) er repræsenteret med stand på Ferie For Alle rejsemessen uden at være på Golf Show 2013.

Se også: Luksusgolf i Portugal (Portugal golf på Lissabonkysten 2013).

Din vurdering:Masser af sol sidst i februar i Portugal – og hundekoldt om natten 25-28 feb i Cascais

Meteologisk Institut i Portugal forudser masser af solskin i slutningen af februar 2013.

Sol om dagen – koldt om natten
Med næsten skyfri himmel fra omkring den 23. februar står Lissabon og Lissabonkysten til at få masser af solskin i den sidste del af februar 2013.

Til gengæld bliver det koldt – helt ned til 1-2 grader om natten i Lissabon.

Lissabonkysten kan ske at få frost
I Cascais, Estoril, Carcavelos og Oeiras kan temperaturen omkring den 26-28 februar tippe helt ned omkring 0 grader om natten, hvilket er meget usædvanligt.

Dagtemperaturerne er dog mere normale og forventes at ligge ikke meget under 10 grader. Desuden vil den megen solskin får det til at føles lidt varmere.

Se 10-dags vejrudsigt for Lissabon.

Varmt i Algarve i februar
I Algarve forventes der langt de fleste steder at temperaturen holder sig over eller omkring 5 grader om natten, og dagtemperaturen når de fleste steder op omkring 13-15 grader.

Den solfyldte, men småkolde slutning på februar måned 2013 i Portugal begynder omkring den 23. februar.

Din vurdering:Største enkelfangst nogensinde af falske euro-sedler – portugisisk politi beslaglægger €380.200

Den 20. februar 2013 offentliggjorde portugisisk politik beslaglæggelsen af et meget stort antal falske euro-sedler.

Verdens største beslaglæggelse af falske euro
I alt €380.200 blev fundet i form af 1901 sedler.

I dette tilfælde var alle de falske euro-sedler gule €200, men også €100, €50 og de mere anvendte €20, €10 og €5 skannes efterhånden per automatik i mange forretninger i Portugal for at beskytte mod falsknerier, som bliver mere og mere udbredte.

Det store fund i Porto i Nordportugal var resultatet af politiefterforskning, og selv garvede betjente var overraskede over omfanget og mængden af falske sedler.

Sedlerne var er virkelig god kvalitet, og det voldsomt ulovlige falskmønteri menes at have forbindelser til Italien, Bulgarien, Spanien og Tyskland.

Portugisiske medier skriver at en moldavisk statsborger blev pågrebet, og myndighederne vil ikke udelukke at en del sedler allerede er i omløb i Portugal, selv om det ser ud til at de mange €200 var tiltænkt distribution i Spanien.

Se historen på Correia da Manhã, hvor der også findes en video, hvor politiet fremviser sedlerne.

Din vurdering:Colt Resources tegner kontrakt med Portugals regering for endnu to områder i jagten på tungsten

Guld er blevet så dyrt at det kan betale sig at udvinde fra selv små forekomster.

Guld og tungsten i Portugal
Canadiske Colt Resources er desuden på jagt efter mineralet tungsten, som bruges i legeringer med andre metaller til en lang række formål herunder blandt andet til svejsning. I Skandinavien kaldes tungsten også for volfram eller wolfram.

Som følge af at tungsten er det tungeste metal (heraf navnet), anvendes det ofte, hvor høj vægtfylde er en fordel – eksempelvis på dyrere golfkøller (clubs), til kølen på både og efterhånden også til smykker – samt naturligvis til glødetråde.

I Portugal findes flere tungsten og guldforekomster – se fact sheet fra Colt Resources (downloades som pdf).

Colt Resources forventer at investere omkring 100 millioner euro i minedrift i de to områder med ædelmetal-forekomster ved byerne Tabuaço og Penedono i Viseu-området i det nord-østlige Portugal.

Colt Resources har allerede kontrakt med Portugal om at udvinde guld i Alentejo (Montemor-O-Novo området). Se artikel fra 2012.

Herunder forklarer Nikolas Perrault fra Colt Resources om projekterne i Portugal:

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »