Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkNy verdensrekord på vej i Portugal – Garrett McNamara surfer 30 meter høj bølge ud for Nazaré

Den amerikanske ekstrem-surfer Garrett McNamara har gjort det igen.

Surfer 100 fods-bølge (30 meter)
På samme sted, som McNamara i november 2011 surfede en 27 meter høj bølge, har McNamara i januar 2013 lykkedes med at surfe, hvad der ligner en ægte 30-meters bølge ud for Nazaré på den portugisiske Atlanterhavskyst.

Se historien på BBC.

De enorme bølger ud for Peniche opstår under de rette vejrforhold, når vandet rammer et system af kløfter i klipperne under havoverfladen.

En vandscooter er nødvendig for at bringe surferen i position (tow-out).

Nazaré i Portugal er, udover at være berømt som surferområde, også en yndet ferie- og udflugtsby med et stort og ganske livligt torv som bymidte.

McNamara’s rekordforsøg i Portugal blev naturligvis optaget på video:

Din vurdering:Billigt til Portugal (Nordportugal) - Ryanair fly fra Hamborg-Lübeck til Porto

Ryanair starter den 2. april 2013 flyvninger på ruten Hamborg-Lübeck til Porto.

Billig flybillet til Porto i Portugal
Byen Lübeck er en gammel Hansastad med godt 200.000 indbyggere i retning mod Kiel fra Danmark.

Afstand fra Lübeck til den danske grænse ved Flensborg er ca. 160 km. Afstanden fra Hamborg til Lübeck er ca. 60 km.

Ryanair lufthavn i Lübeck
Lufthavnen i Lübeck er en udpræget ‘Ryanair-lufthavn’ med lavprisruter til en lang række destinationer; herunder Girona-Barcelona, Palma de Mallorca, Pisa, Stockholm-Skavsta og Trapani lufthavn på Sicilien.

Hamburg-Lübeck Lufthavn giver med den nye Ryanair rute til Porto nye muligheder for jyske rejsende til Nordportugal.

Se også: Find billig flybillet til Portugal

Billigt til Portugal med Ryanair – men vær opmærksom på gebyrer
Billigste returbillet til Porto fra Hamburg-Lübeck koster fra omkring €80 svarende til små 600 kroner.

Hertil kommer dog Ryanairs omfattende arsenal af gebyrer, hvilket bringer den samlede pris for flybilleten til Portugal fra Hamburg-Lübeck op på omkring €135 inklusiv en kuffert på 20 kg.

I danske kroner er der således tale om lige omkring 1000 kroner excl. kreditkortgebyr, hvilket er rigtig billigt for at rejse til Portugal, men dog også kun muligt, såfremt man er i god tid med reservationen og vælger de billigste afgange.

Hertil skal naturligvis lægges transport til Hamborg-Lübeck.

Siden der ikke er andre afgange direkte til Porto fra Jylland eller Fyn, vil Hamburg-Lübeck ruten være et godt alternativ for dem, som vil undgå at tage over København eller skifte fly undervejs til Porto i Nordportugal.

Tag en overnatning i det smukke Lübeck
I 2005 blev Lübeck’s gamle bydel udnævnt til World Heritage af UNESCO.

Det kan varmt anbefales at tage en overnatning i den smukke havneby Lubeck (Ryanair flyet til Porto går kl. 11.05).

Lübeck byder på masser af billige overnatningsmuligheder og har et godt udvalg er spændende traditionelle tyske restauranter med rimelige priser.

Se også: Oversigt over flyruter fra Danmark til Portugal (book billig flybillet med Momondo).

Herunder video’er fra Lübeck:

Din vurdering:Cristiano Ronaldo samarbejde med JBS – producent af undertøj fra Herning

Efter med success i 2012 at have fået tennisstjernen Caroline Wozniacki ansat som reklamesøjle, går Herning-virksomheden JBS nu et skridt videre.

Cristiano Ronaldo i JBS undertøj
Inden længe vil man kunne opleve den portugisiske fodboldstjerne Cristiano Ronaldo reklamere for JBS undertøj, og hvem ved – måske endda sammen med Caroline…

JBS og Cristiano Ronaldo vil i samarbejde udvikle en strømpe- og undertøjsserie, der vil blive markedsført som ‘Design by Cristiano Ronaldo’.

Den snart 28-årige Ronaldo (fødselsdag 5. februar) har et hjerte der udover fodbold også banker for mode – så meget at Cristiano har egne modeforretninger under brandet CR7 i Lissabon og Funchal.

Cristiano Ronaldo kollektionen vil, siger rygtet, henvende sig til den modebevidste yngre mand.

JBS i markedsførings-stunt
JBS Textile Group fra Herning er grundlagt i 1939 af Jens Bjerg Sørensen – heraf navnet. Sønnen Claus Bjerg Sørensen har senere overtaget virksomheden.

JBS har altid været dygtige til at få deres budskab ud. De fleste danskere over 40 kender slogan'et: 'Ikke bare til mænd, men også til bare piger' - udtænkt af Jens Bjerg Sørensen og modvilligt accepteret af reklame-folkene.  

I 2007 kom JBS uforvarende til at lægge sig ud mere store dele af den danske profession af sygeplejerske (og ikke så få feminister) efter en vovet reklame med en delvist afklædt sygeplejerske i uniform tilsat undertoner af begær. JBS endte med at trække kampagnen tilbage.

Siden da har JBS gentænkt sin marketing-strategi, men man forsøger stadig at bevæge sig ‘on the edge’.

JBS har appetit på international ekspansion, og kombinationen af Cristiano Ronaldo og Caroline Wozniacki er måske netop, hvad der skal til for alvor at slå igennem på verdensmarkedet.

Med Caroline og Cristiano synes JBS at have fået den perfekte kombination af en stærk fysisk ung kvinde og en (image-mæssig) metro-seksuel mand, der ikke står tilbage for at vise sine kvindelige sider – onde tunger vil sige for meget til at være en ‘rigtig’ mand, men hvad gør det, når det ofte er pigerne, der står for indkøb af herretrusser.

Herunder Caroline Wozniacki reklamevideo for JBS:

Din vurdering:Portugal refunderer 5% moms på frisørbesøg, autoreparationer og restaurant – op til €250 per år

En sirligt udtænkt plan for at få erhvervsdrivende til at udstede faktura’er er blevet sat i værk fra den portugisiske regerings side.

5% af momsen tilbagebetales
Siden den 1. januar 2013 har det været muligt som privatperson at få refunderet, hvad der svarer til €250 per år (ca. 1860 kroner).

Metoden, som er stillet til rådighed af det portugisiske skattevæsen, går ud på at man hos følgende virksomhedstyper i servicebrancen:

 • frisører
 • skønhedsklinikker
 • restauranter og café’er
 • autoværksteder (arbejdsløn og reservedele)

kan få refunderet 5% af den betalte moms som privatperson.

Enormt momssnyd i Portugal – kunderne på skattevæsenets side?
Årsagen er simpel.

Mange steder i servicebranchen betales der meget lidt moms, og en stor del af omsætningen ryger derved direkte i lommen på indehaver uden skattevæsenets ‘indblanding’. Mange virksomheder i Portugal opererer i årevis uden nævneværdigt overskud, da man i udpræget grad ‘selvregulerer’.

Da antallet af ovennævnte service-virksomheder er så stort at det på det nærmeste er umuligt at kontrollere dem alle effektivt, har regeringen indført en ved første øjekast effektiv plan - man har ved en tilbagebetaling af en mindre del af momsen (nærmere bestemt godt 1/5 del) skabt et incitament til at private kunder beder om en faktura hos frisøren.

Skattevæsenet synes dog at have overset (eller har med vilje negligeret) en vigtig detalje.

For at kræve masimalbeløbet €250 tilbage, skal man indkøbe for serviceydelser i størrelsesordenen €5000 i portugisiske moms IVA i løbet af et år. Med andre ord skal man skaffe fakturaer fra frisør, skønhedsklinik, bilværksted og restaurant til en værdi af samlet €26,739 på et år (ca. 198.000 danske kroner) ved momssatsen 23%.

Moms-refusionen gennemføres på basis af personlige NIF numre (dvs. man kan ikke gå sammen i en familie om at kræve moms tilbage). NIF nummeret skal vises ved hver transaktion.

Tilbagekræver man €250, vil skattevæsenet dermed få dokumentation for at borgeren under alle omstændigheder har en indtægt på mindst €26,739 (for det har borgeren købt serviceydelser for ved forevisning af legitimation) – svarende til €2.228 per måned, hvilket er omkring det dobbelte af den portugisiske gennemsnitsindkomst og omkring 4,5 gange minimumslønnen.

Der er dog næppe fare for at portugisere i de højere indkomstlag (og her er naturligvis tale om summen af sort og hvid indkomst) ikke vil gennemskue dette.

Din vurdering:Vila Real de Santo António bystyre tager initiativ til at oprense Guadiana floden

På den sydligste del af den Iberiske Halvø på grænsen mellem Spanien og Portugal løber Guadiana floden.

Sandsugning op til byen Alcoutim
Den over 800 km lange Guadiana flod strækker sig fra Algarvekysten i syd op til grænsebyen (i Spanien) Badajoz. Her tager den et skarpt sving mod øst ind i Spanien, hvor dens udspring ligger i, hvad der også kaldes Guadiana bassinet - se kort.

Fra grænsebyen Vila Real de Santo António på den østligste og varmeste del af Algarvekysten i Portugal er der omkring 35 km nordpå op til byen Alcoutim.

På denne strækning planlægger myndighederne i det østlige Algarve en større oprensning af sand for at gøre floden sejlbar for større fartøjer.

Søsterbyen Ayamonte på den spanske side af grænsen tæt på Vila Real de Santo António (VRSA) er med i projektet.

Se mere om det portugisisk-spanske samarbejde på Dredging Today.

Herunder video med billeder fra Guadiana flodens sydlige del på grænsen mellem Portugal og Spanien:

Din vurdering:ZON Multimedia og Optimus fusion på opfordring af Angola præsidentdatter

To af de store udbydere af internetforbindelser, mobiltelefoni og TV i Portugal er blevet enige om at slå sig sammen.

ZON Multimedia
Zon Multimedia er oprindeligt et spinoff af det gamle statsejede telefonselskab Portugal Telecom.

Udskillelsen skete i 2008, hvor PT Multimedia samtidig skiftede navn til ZON Multimedia og blev uafhængig af PT.

Optimus
Aktiemajoriteten i Optimus ejes af Sonae koncernen (Sonaecom) med hovedsæde i Maia ved Porto. Sonae er ét af Portugals største privatejede virksomheder og mest kendt for sine dagligvarekæder og varehuse; herunder Continente.

Optimus blev stiftet i 1998, og i 2010 overtog Optimus den mindre internetudbyder Clix.

Angola indflydelse bag fusioneringen
Ifølge Reuters har den hovedrige Dos Santos familie fra Angola gennemtrumfet fusionen.

Angolas præsident-datter er én af de største enkelt-investorer i Portugal; en del af investeringerne via selskabet Unitel.

Isabel Dos Santos anses af Forbes Magazine for at være den rigeste kvinde i Afrika. Hun og hendes familie kontrollerer de fakto alle Angolas olierigdomme.

Se mere om Isabel Dos Santos.

I juni 2012 øgede Angola-klanen sin andel af ZON Multimedia fra 10 til 30%, og da Isabel dos Santos allerede havde et indgående samarbejde med Sonae koncernen, var vejen banet for en fusion mellem ZON Multimedia og mobilselskabet Optimus, der alt andet lige med stor sandsynlighed vil betyde mindre konkurrence på det portugisiske telemarked.

Se mere om fusionen mellem Zon Multimedia og Optimus på Reuters.

Din vurdering:Rejsemesse Odense - Feriefeber feriemesse på Fyn i Odense Kongres Center

Ny feriemesse på Fyn – Feriefeber i Odense
Feriemessen ”Feriefeber Fyn” afholdes for første gang i weekenden fra den 25. januar til 27. januar 2013 i Odense Kongres Center.

Relateret link: Ferie Fritid Odense Rejsemesse 2014

Rejsebureauer på Feriefeber rejsemesse 2013
I alt deltager 120 udstillere på Feriefeber rejsemessen på Fyn i Odense Kongres Center.

Blandt årets rejsebureauer på feriemessen i Odense, der sælger rejser til Portugal, Madeira og Azorerne finder man bl.a. FDM Travel, Handi Tours Familierejser, Profil Rejser, Dansk Fri Ferie, Riis Rejser, Sunway Seatravel, Krydstogt Eksperten og Gislev Rejser.

Særligt FDM Travel tilbyder mange rejser til Portugal.

Camping, ferie, fritid og aktiviteter på Odense Rejsemesse
Feriemessen på Fyn byder på oplevelser, aktiviteter, rejsefordrag samt særlige messetilbud. Feriefeber er desuden opdelt i 4 kategorier.

Camping-messe Fyn
Der er særligt fokus på Camping – herunder campingrejser, campingvogne, campingpladser, autocampere, telte m.v.

Ferie-messe Fyn
I ferie-området finder man udstillere med fokus på rejser udland, rejser Danmark, kro- og hotelferie, feriecentre, charterrejser, krydstogter , flyrejser, oversøiske rejser, kør-selv-ferier, mini-ferier og busrejser.

Fritids-messe Fyn
I fritidsområdet kan bliver inspireret til aktive rejser med fokus på golf ,dykning, cykling, safarirejser, friluftsliv og kajak & kano.

Aktiviteter under rejsemessen på Fyn
Blandt de mange aktiviteter der afholdes på selve messen findes ponyridning, dykkerbassin, skydesimulator, konkurrencer på standene og foredrag.

Messe-konkurrence - Vind en rejse for 2 til Thailand til en værdi af 25.000 kr.
Der vil desuden være en elefant på besøg på messen, og gæster på messen kan deltage i en konkurrence om at gætte elefantens vægt. Vinderen belønnes med en rejse til Thailand.

Billet priser Feriemesse Fyn - entrépriser for voksne og børn i Odense Congress Center

Dagsbillet priser Feriefeber 2013:

 • Vokne: DKK 70,00
 • Børn 0 - 13 år: Gratis adgang
 • Seniorer 60+: DKK 35 (Kun fredag den 25. januar)

Vi er ikke bekendt med at der er mulighed for gratis adgang til rejsemessen i Odense i 2013. Tip os gerne med info, hvis du har kendskab til muligheder for download af gratis billetter til éntre, fribilletter via udstillere eller øvrig adgang med rabat på billetter og priser på Feriefeber rejsemessen på Fyn i 2013.

Åbningstider Feriefeber Fyn Rejsemesse i Odense Kongres Center
Rejsemessen i Odense afholdes over 3 dage med følgende åbningstider:

 • Fredag den 25. januar: 10.00 – 17.00
 • Lørdag den 26. januar: 10.00 – 17.00
 • Søndag den 27. januar: 10.00 – 17.00

Adresse Odense Kongres Center – Fyn Feriefeber 2013
Ørbækvej 350
DK-5220 Odense SØ

Rejsemesser i Danmark – nu både i Jylland, på Sjælland og på Fyn
Der afholdes i forvejen rejsemesser i Danmark både i Jylland og på Sjælland. Den største feriemesse på Sjælland hedder ”Ferie i Bella” og afholdes i Bella Center, mens den største feriemesse i Jylland hedder ”Ferie for Alle” og afholdes i Herning Messecenter.

Den nye rejsemesse i Danmark ”Feriefeber på Fyn” er arrangeret af Expo-Group ApS, der er et messekonsortium, der blev stiftet i 2010.

Expo Group estimerer et besøgstal på 20.000 – 25.000 under Feriefeber i Odense.

Din vurdering:Pension til statsansatte på særdeles fordelagtige vilkår - Portugal borgmester på pension som 47-årig

Øgede skatter presser mange familier i middelklassen i Portugal. 

I starten af 2013 har det vagt opsigt at offentlige ansatte på højt niveau; herunder borgmestre, statsansatte fra ministerier, universiteter, militæret og andre ansatte i det offentlige i Portugal ser ud til at kunne fortsætte med at trække sig tilbage i henhold til tidligere tiders aldersgrænser for pensionering.

Borgmester pensionerer sig som 47-årig
Pensionerne i det offentlige blev i 2011 reduceret som en del af regeringens sparetiltag.

Der er imidlertid stadig særdeles gode vilkår for at gå på pension for en stor del at de offentlige ansatte; specielt dem, som har oppebåret høje lønninger.

Et eksempel: Den tidligere borgmester i Palmela syd for Lissabon vil trække sig tilbage som 47-årig.

Efter 26 år på arbejdsmarkedet og en karriere i det offentlige og inden for politik, vil Ana Teresa Vicente Custódio Sá månedligt modtage 1860 euro.

Pensionens størrelse er måske ikke så voldsom omend stadig pæn efter portugisiske forhold.

Med en middellevetid på et godt stykke op i 80’erne (for en 47-årig), vil den tidligere leder af byrådet i Palmela efter alt at dømme statistisk set oppebære pensionen i omkring 40 år.

Mindste pension fra det offentlige er på 256 euro.

Se historien på Publico (portugisisk), hvor der også er et link til en liste (pdf) over statsansatte, som går på pension i år 2013.

55% af alle statsansatte pensioneres før de fylder 60 i Portugal
Det er tilsyneladende ikke kun Palmela’s borgmester, som ønsker at trække sig tilbage tidligt.

Avisen ‘i’Online skrev den 19. januar at efter en gennemgang af listen over de nye pensionister fra staten, står det klart at 55% af de godkendte ansøgere var yngre end 60 år i 2012.

Ser man på år 2011, var 17% af ansøgerne til pension ifølge IMF under 60 år.

En del af årsagen til de meget rundhåndede aftaler er at den tidligere premierminister José Sócrates (som nu bor i Paris) indførte mulighed for tidlig pensionering for at reducere antallet af offentlige ansatte.

Verdensbanken IMF er principielt set imod denne type ‘besparelser’, der set fra skatteyders og långiveres synspunkter kan have karaktér af gaver til midaldrende offentlige ansatte med gode stillinger. Det fremgår af artiklen i avisen ‘i’Online at antallet af nye pensionister (statsansatte) per år mere end fordobledes fra år 2007 til 2011.

I de sidste 2 måneder af 2012 tre-dobledes antallet af pensionsansøgninger i forhold til resten af 2012. Der antydes at ordningen er så god at mange søger at benytte den, inden den afskaffes.

Pensionsalderen i Portugal er officielt 65 år for både mænd og kvinder.

Den gennemsnitlige pension i Portugal var i år 2011 på 420 euro per måned.

Din vurdering:Stor vingård i Nordportugal solgt til sydamerikaner – besøg Quinta da Romaneira

Én af Portugals største jordbesiddelser, vingården Quinta da Romaneira, er i starten af år 2013 kommet på sydamerikanske hænder.

Aktiemajoriteten for den store ejendom med tilhørende hotel-drift, besøgs-faciliteter og naturligvis portvins- og olivenolieproduktion, skiftede ejer per 31/12 for 28 millioner US$ svarende til ca. 21 millioner euro.

Skiftende ejerskaber
I mange år blev den oprindeligt 988 hektar store ejendom forvaltet med ringe resultat af skiftende ejere fra Porto-området.

Siden 2004, hvor en 12 mand stor investorgruppe overtog Quinta da Romaneira og Christian Seely blev administrerende direktør, er vingården langsomt vendt tilbage til fordums storhed.

På Wine Spectator forlyder det at en stor del af 12-mands investorgruppen er trådt ud af partnerskabet, mens den ukendte sydamerikaner har købt majoriteten og Christian Seely bliver som direktør og i øvrigt øger sin ejerandel.

Se mere på Wine Spectator.

Quinta da Romaneira på Douro flodens nordlige bred ved Pinnão
Vinproducenten Quinta da Romaneira producerer vine under eget navn.

Hovedsædet ligger 15 km fra byen Pinhäo på Douro-flodens nordlige bred.

Top-vinen Quinta da Romaneira Douro Reserva 2008 blev bedømt som tredje bedste vin fra Portugal (94/100) af Wine Spectator i januar 2011.

Herunder interview med Christian Seely og billeder af vinproduktion på Quinta da Romaneira fra 2011:

Din vurdering:Bella Feriemesse 2013 - Download fribillet med gratis adgang til rejsemesse i Bella Centret i København

Rejsemessen "Ferie og Fritid i Bella" afholdes fra 18. januar - 20. januar 2013 i Bella Centret i København.

Rejsemessen i Bella Centret går også under navnet "Ferie i Bella" og er i 2013 opdelt i 6 områder. Normalt besøges den danske rejsemesse af ca. 40.000 gæster.

De 6 områder på rejsemessen i København 2013 er:

 • Ferie i Bella
  Ferieområdet er det største område, hvor man finder utallige rejsebureauer, og der afvikles foredrag, konkurrencer, underholdning m.v.
 • Camping i Bella
  Se det nyeste inden for campingvogne, autocampere, telte og teltvogne, campingpladser og campingudstyr.
 • Golf i Bella
  Få inspiration til golfrejser. Herunder golfbaner, rejsebureauer med speciale i golfrejser og kyndige folk, der kan hjælpe med golfudstyret.
 • CPH Dive Show i Bella
  Alt om dykning samt undervandsfotoudstilling og foredrag om dykning og dykkerudstyr.
 • Ferieboliger i Bella
  Udstillere med fokus på salg af ferieboliger i udlandet. Mød bl.a. Authentic Residence, der sælger andels-ferielejligheder på Algarvekysten i Portugal.
 • Sport i Bella
  Separat sportsudstilling. Her samles alle former for sportsaktiviteter og -sportsrejser, og der sættes yderligere fokus på den aktive ferie og livsstil.

Fribilletter Ferie & Fritid 2013 - Gratis adgang til feriemesse i Bella 2013 for unge
Via STA Travel kan unge mellem 18 og 26 år downloade en fribillet til Ferie i Bella. Unge har dermed ved download af denne rabatbillet gratis adgang til rejsemessen i København.
Download gratis fribillet til feriemesse i Bella Center (Medbring ID til dokumentation af alder ved indgang)

Vi er ikke bekendt med at der er øvrige muligheder for gratis adgang til rejsemessen i Bella i 2013. Tip os gerne med info, hvis du har kendskab til øvrige muligheder for gratis billetter til éntre, fribilletter via udstillere eller øvrig rabat på billetter og priser på rejsemessen i 2013.

Rejsebureauer på Feriemesse 2013 i København
Blandt de årets rejsebureauer på feriemessen i Bella, der sælger rejser til f.eks. Portugal, Madeira og Azorerne finder man bl.a. Bravo Tours, Apollo Rejser, 65 Ferie, Tema Rejser, Riis Rejser og Green2Green golfrejser.

Hvornår afholdes Ferie i Bella Centret - Åbningstider Bella rejsemesse 2013
Rejsemessen afholdes over 3 dage med følgende åbningstider:

 • Fredag den 18. januar: 10.00 - 18.00
 • Lørdag den 19. januar: 10.00 - 18.00
 • Søndag den 20. januar: 10.00 - 17.00

Normal priser Feriemesse Bella - entrépriser for voksne og børn i Bella

 • Voksen: DKK 90,00
 • Barn 4 - 12 år : DKK 45,00
 • 2 voksne og 2 børn: DKK 200,00
 • 2 voksne og 1 barn: DKK 190,00

Et billetgebyr DKK 15,00 pr. billet er inkluderet i ovenstående priser for adgang til feriemessen i København.

Billetter kan bestilles på nettet eller i døren under feriemessen. Der er ligeledes mulighed for adgang med Bella VIP kort.

Transport - Hvor ligger Bella Centret i København?
Bella Messecentret ligger på Center Boulevard på Amager, lige ved Bella Center Metro station i Ørestaden. Det er derfor ofte nemmest at tage metro fra København Centrum til Bella Centret.

Der kører ligeledes bus til Bella Centret - linje 30, linje 4A og linje 240S kører alle til Bella Centret.

Via Eventtog.dk kan man købe togbilletter med rabatpris på 1-dags returbilletter til Bella Messen - dermed kan man spare op til 30% på billetprisen. Bemærk dog at togbillet kun er gyldig til/fra København H/Nørreport. Rejsen videre til Bella Center skal foretages med Metro eller bus. Husk derfor at købe billet til din videre transport til feriemessen.

Kommer du i bil fra Sverige kan du opnå 50% rabat på billetpris til rejsemessen i Bella, hvis du er BroPas-kunde via Øresundsbroen.

Kører du med BroPass over Øresundsbroen, får du således 50% rabat på entrébilletten til feriemesse i Bella.
Få halv pris rabatbillet til Bella Feriemesse via rabatkupon der kan downloades her: 
Ferie & Fritid i Bella Rabat til BroPass-kunder på Øresundsbroen (kræver kundenummer eller email-adresse)

Pris for parkering ved Bella Center er 20 kr. per time hos EuroPark.

En taxi fra København til Bella Centret koster ca. 200 kr. og til Københavns Lufthavn ca. 150 - 200 kroner.

Ønskes overnatning ved messecentret, tilbyder Bella Sky Comwell Hotel udstillere og besøgende særpris på overnatning.

Bella Center Feriemesse - Rejsetilbud fra udstillerne
Man kan ofte finde særlige tilbud på rejser på standene med tilbud fra udstillerne ved Ferie i Bella.
Oversigten over rejsetilbud i Bella 2013 kan ses her: rejsemessens hjemmeside.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »