Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkYOGAFERIE 2013 – ferie-yogahold i Portugal første gang 18.-25. maj 2013

Yogaferie i Portugal - Quinta da Mimosa, Algarve
Quinta da Mimosa er en 10 hektar stor landejendom beliggende i den sydlige del af Portugal i Algarve i bjergene mellem Loulé og Almancil.

Landstedet ligger tæt på Faro (fly-forbindelser fra Billund og København) og 300 km fra Lissabon, hvis man ønsker at køre ned og eventuelt kombinere med besøg i Portugals charmerende hovedstad.

Yogaferie 2013 på kendt yoga retreat på Algarvekysten i Portugal
Stedet danner den perfekte ramme for en pragtfuld yoga ferie i skønne omgivelser i en dejlig natur med marker fulde af mandel-og appelsintræer som blomstrer i maj.

Quinta da Mimosa er kendt for yoga retreats og tilbyder et dejligt yogalokale med alle Iyengar yoga materialer tilrådighed.

Ud over naturen i dette områder ligger Quintaen ikke langt fra Algarves bedste uberørte strande som er kendte for de røde klipper og krystalklart vand.

Quinta da Mimosas kan guide dig til deres ”best keept secret” strande uden turister hvor du kan slappe af under opholdet eller blot nyde liggestolen ved poolen og i haven.

Læs mere om opholdet - samt priser og kontaktinformation nedenunder billederne.

Økologisk mad med lokalproducerede råvarer
Gastronomien er et vidunder og inkluderer dagligt en superb brunch og 5 skønne vegetar-middage, men nogle af aftenerne lader vi stå til jeres egen udforskning af området og lokale specialiteter i Algarve - med vores hjælp hvis I ønsker det.

Ellers har Quintaen et superb team af lokale kokke som tryller de mest fantastiske vegetarretter til os. Alle madvarer er økologiske og dyrket af de lokale i området.

Ud over yogaen, sol og varme tilbyder Quinta da Mimosa - i samarbejde med en bred vifte af udvalgte dygtige lokale terapeuter - på flere varianter af terapeutiske massager eller zoneterapi, til at gøre din ferie uforglemmelig. Dette skal bookes seperat for pakken.

Quinta da Mimosa yogaferie 2013 - En uge-pakke på Algarve inkluderer:

  • 7 overnatninger incl. 6x brunch og 5x middage (alle måltider inkl. vand, te / kaffe)
  • 10 x yoga klasser (morgen min.2timer og eftermiddag 1 1/2 time) yogalokale fuldt udstyret med Iyengar rekvisitter.
  • Enkeltværelser med eget bad 820 €
  • Dobbelt delt m / eget bad 725 € per person.
  • Dobbelt delt m / delt bad 680 € per person
  • Dormitory 599 € per person

Niveauet er tilrettelagt så alle kan deltage, herunder også begyndere dog med nogen kendskab til yoga asanas.

Første yoga retreat på Algarvekysten afholdes 18. - 25. maj 2013

Yoga-instruktør: Annett Mottlau

Yderligere information kontakt venligst: iyogalisbon@gmail.com eller

Under Event på www.facebook.com/IyogaCascais

Information om Quinta da Mimosa http://www.quintamimosaalgarve.com/Home-Page.html

Din vurdering:Portugal modtager 839 millioner euro fra IMF-EU

Som en del af den omfattende økonomiske hjælpepakke fra EU, Verdensbanken (IMF) og Den Europæiske Centralbank ECB modtog Portugal den 16. januar 2013 endnu et større beløb.

Se mere på Bloomberg.

Fortsat underskud i Portugal
Økonomien i Portugal er fortsat dårligt med underskud på statens budget trods omfattende besparelser.

Det lader til at Verdensbanken og EU-kommissionen er tilfredse med indsatsen for at rebe de økonomiske sejl fra Passos-Coelho’s regerings side.

IMF ser dog gerne at Portugal foretager yderligere strukturelle ændringer og reducerer det meget høje antal offentligt ansatte yderligere.

Desuden foreslås at arbejdstiden per uge for statsansatte sættes op fra 35 til 40 timer og at overarbejdsbetaling beskæres. Se også IMF forslag fra starten af januar 2013.

Låntagning billigere for Portugal
I den første auktion i 2013 over portugisiske statsobligationer blev renten, som Portugal skal betale på internationale lånemarkeder, den laveste siden april 2010.

Din vurdering:Nattog til Lissabon premiere 20. februar i Tyskland – se trailer

Bille August's filmatisering af romanen ‘Nattog til Lissabon’ af Pascal Mercier (originaltittel Nachtzug Nach Lissabon) har premiere i en række lande i foråret 2013.

Se mere om Nattog til Lissabon.

Nattog til Lissabon trailer
Trailere til det tyske marked, hvor filmen får premiere den 20. februar, er offentliggjort.

Tyskland er i særklasse ét af de lande, hvor forfatterens over 400 sider lange roman er blevet bedst modtaget. På tysk har Nattog til Lissabon siden udgivelsen i år 2004 solgt over 2 millioner eksemplarer.

I Schweiz har filmen med Jeremy Irons i hovedrollen som den distræte professor Raimund Gregorius premiere den 21. februar, og i Holland er Nattog til Lissabon premieren den 18. april.

Vi opdaterer, så snart vi kender de danske og portugisiske premiere-dato'er. Se også 'News' på Nattog til Lissabon hjemmesiden.

Se de tyske trailere til Nattog til Lissabon herunder:


Din vurdering:Bank of China åbner i Portugal

Den kinesiske bank Bank of China åbner i marts 2013 en delegation i Portugal.

Navnet antyder at Bank of China er en art nationalbank, men det er ikke tilfældet. Denne opgave varetager Central Bank of China.

Til gengæld er Bank of China 100% kontrolleret af det kinesiske regime og dermed at betragte som staten Kina’s (og det kinesisiske kommunistpartis) forlængede arm.

Bank of China er til stede i mange større byer i Europa; eksempelvis Stockholm og Hamborg (dog primo 2013 endnu ikke i København).

Én væsentlig årsag til Kina’s interesse i Portugal er energi-teknologi; herunder alternativ energi.

I december 2011 blev Kinas køb (gennem statsvirksomheden China Three Gorges) af 21% af aktierne i det største selskab på den portugisiske børs EDP annonceret.

Bank of China afdelingen forventes at blive åbnet i Lissabon.

Din vurdering:IMF foreslår yderligere besparelser i Portugal - ny rapport fra IMF med reform anbefalinger i Portugal

Den Internationale Valutafond - IMF (Der i Portugal omtales som FMI - Fundo Monetário Internacional) har udarbejdet en rapport, hvori Valutafonden anbefaler at Portugals regering gennemfører en lang række yderligere besparelser.

Ifølge rapporten er Portugals velfærdssystem for dyrt og unfair over for de yngre generationer. Udgifter til arbejdsløshedsunderstøttelse er desuden for høje ifølge IMF, og statslige pensioner bør beskæres.

I rapporten foreslås en nedskæring på 4 mia. euro i 2014 og en mulig reduktion på 800 mio. euro allerede i år. Besparelserne skal særligt ske via nedskæringer i den offentlige arbejdsstyrke - svarende til til 0,5% - 1,6% af bruttonationalproduktet i Portugal.

For at nå denne målsætning foreslår IMF endvidere at offentlige lønninger generelt beskæres med 3% - 7% fra 2014, samt at arbejdstiden for statsansatte sættes op fra 35 til 40 timer per uge. Samtidig foreslås at overarbejdsbetaling beskæres.

Højere medicinudgifter, afskedigelse af 50.000 undervisere, samt generel beskæring af pensionsudbetalinger indgår ligeledes i betænkningen.

Portugals regering har aktivt deltaget i udarbejdelsen af rapporten, men Premierminister Pedro Passos Coelho har efterfølgende pointeret at IMF's rapport ikke er "en bibel", men blot anbefalinger og forslag, som regeringen kan vælge at lytte til. Passos Coelho har allerede udtalt at han ikke forventer at samtlige anbefalinger vil blive fulgt. Regeringen har endvidere bedt om anbefalinger fra OECD.

IMF-rapporten med anbefalinger til Portugal er tilgængelig for download her:
Portugal: Rethinking the State - Selected Expenditure Reform Options (PDF på engelsk)

Relateret artikel: Portugal redningspakke forhandlet på plads – partierne PSD og PS har accepteret plan

Din vurdering:Sporting Lissabon i krise – ny træner for 7. gang i løbet af 3 år

Sporting Lissabons nye træner François ("Frank") Vercauteren fik kun 3 måneder på posten.

Ny træner for Sporting
Dårlige resultater provokerede den 8. januar 2013 Sportings bestyrelse til at opsige samarbejdet med den tidligere belgiske landsholdsspiller.

Dermed skal Sporting ud og finde træner nummer 7 siden november 2009, hvor Paulo Bento takkede af efter sin succesfulde 4-års periode hos Sporting. Bento fik tilbudt jobbet som landstræner for Portugal.

Som (endnu) en midlertidig manager for Sporting, tager ungdomsdirektør Pedro Cunha Ferreira over. Ferreira er Sportings 3. midlertidige træner siden november 2009, så samlet set har Sporting snart haft 10 trænere på 3 år.

Sporting Lissabon ude af Europa League
Sporting har ikke vundet den portugisiske liga siden sæsonen 2001/2002.

Under Frank Vercauteren korte ledelse blev Sporting elimineret fra Europa League turneringens gruppespil. Her gik det specielt galt med en ydmygende sidsteplads i gruppe G efter den ukendte klub Videoton fra Ungarn.

Sporting ligger per 9. januar 2013 på en stærkt utilfredsstillende plads nummer 12 ud af 16 hold i den portugisiske liga. Se stilling i Zon-Sagres liga’en.

Klokken 17.30 den 9. januar spiller Sporting mod P. Ferreira i den portugisiske Liga Cup (Taça da Liga). I liga-cup'en ligger Sporting ligeledes sidst i sin gruppe efter 2 kampe.

Din vurdering:TAP fly kan blive beslaglagt – til dækning af gæld til ansatte på Portugals repræsentationer i Brasilien

Den portugisiske diplomatiske repræsentation i Brasilia (hovedstad i Brasilien) står ifølge portugisiske aviser over for et noget usædvanligt forsøg på inddrivelse af gammel gæld.

Ansatte på ambassaden og konsulater fik for lidt i løn
Efter i en årrække ikke at have betalt den korrekte løn (med social sikring), fik Portugal i 2004 ikke uventet en sag på halsen af utilfredse medarbejdere i Brasilien på blandt andet konsulater i São Paulo, Rio de Janeiro, Curitiba og Belo Horizonte.

De lokale ambassade- og konsulatansatte vandt som forventet sagen, og Portugal blev dømt til at betalte erstatning til medarbejderne i 2010.

Imidlertid har den brasilianske valuta real’en svinget særdeles kraftigt (i forhold til US-dollar), og Portugal baserede sin betaling på en lavere kurs på real’en, end medarbejderne og deres advokat mener at medarbejderne har ret til.

I alt drejer uenigheden sig om et beløb på 3,8 millioner euro.

Brasilianske ambassade-medarbejde vil måske bortauktionere TAP-fly
TAP er sat til salg, men er stadig 100% ejet af den portugisiske stat.

Siden konsulater, ambassader, ambassade-indbo, kunstgenstande på ambassader og ambassader-biler m.v. er ‘urørlige’ dvs. har diplomatisk immunitet, foretog dommer Luiz Fausto Marinho de Medeiros i arbejdsretten i Brasilia det usædvanlige skridt at gøre udlæg i andre af den portugisiske stats aktiver – det vil i dette tilfælde sige et TAP-ejet Airbus 330-200 fly.

Et TAP-fly på vej retur til Lissabon eller Porto vil med mindre sagen løses kunne blive formelt beslaglagt i Brasilien fra den 7. januar 2013. TAP-flyet vil dog kunne fortsætte til Europa igen, men under brasiliansk ejerskab.

Sagen har fået stor medieopmærksomhed i Portugal, hvor de fleste officielle kommentarer går på at ‘det kan man ikke’ i og med at TAP er et selvstændigt selskab.

Din vurdering:Billige flybilletter Lissabon-Madrid med TAP i foråret 2013 - fra €35 euro til Madrid (enkelt)

Madrid er på tilbud.

Til Madrid for kun €35
Det portugisiske flyselskab TAP tilbyder flybilletter fra Lissabon til Madrid fra kun €35 for en enkeltbillet på udvalgte dato’er.

De billige flybilletter til Madrid fra Lissabon kan allerede bestilles på TAP hjemmesiden med udrejse fra 13. februar 2013.

En returbillet til Madrid fra Lissabon viser det sig kan erhverves for kun €66,41 inklusiv lufthavnsskatter og 23 kg bagage (+ 8 kg håndbagage).

Med tilbudspriserne fra TAP på Lissabon-Madrid, er TAP-priserne på samme niveau, som de billigste Easyjet afgange (med 20 kg bagage). 

Rom fra €60 fra Porto
Blandt de øvrige tilbud på billige flybilletter hos TAP finder man eksempelvis Rom for €60 (envejs) fra Porto Lufthavn (udvalgte afgange fra 23. januar til juni 2013).

Se også: Find billig flybillet til Portugal.

Din vurdering:Hestekur virker i Portugal men skatteindtægterne falder – 2013 budget skal prøves ved retten

Portugals præsident kan af egen drift forsinke lovgivning ved at lade parlamentet overveje endnu en gang eller eventuelt lade Portugals konstitutionelle ‘højesteret’ vurdere en ny lovgivning.

Budget for 2013
Den siddende præsident Anibal Cavaco Silva meddelte den 1. januar at det særdeles stramme 2013 budget, som i december blev vedtaget af et flertal i det portugisiske parlament, må en tur omkring retten.

Præsidenten mener at der muligvis er så hårde økonomiske tiltag overfor visse grupper i det portugisiske samfund at det nye budget strider mod forfatningen. Den afgørende anledning til at Cavaco Silva (der selv tilhører et regeringsparti) valgte at få vurderet det allerede vedtagne 2013 budget er dog at oppositionen er opsat på at få den konstitutionelle højesterets syn på budgettet.

For de fleste i Portugal vil 2013 byde på ekstra skatter svarende til en månedsløn. Portugals massive skatteforøgelser har vakt opsigt i udlandet – se eksempelvis blogindlægget ‘What a Really Fiscal Cliff Looks Like’

Skatteindtægter halter i Portugal
Anslået 20-30% af Portugals økonomi er sort eller på anden måde uden for beskatning, og andelen er sandsynligvis steget siden krisen satte ind med fuld kraft fra omkring år 2010.

Mindre økonomisk aktivitet i Portugal som følge af recession har desuden betydet færre indtægter til staten, som på trods af kraftige besparelser stadig ikke kan få budgettet til at balancere.

I årets første 11 måneder faldt omkostninger til personale i staten med 18% – primært på grund af beskæringer af lønninger. Skatteindtægterne faldt imidlertid 5,2% fordelt på et 4,4% fald i indirekte skatter og 6,4% på direkte skatter af eksempelvis indkomster. Se mere på Business Week.

Din vurdering:Ny lavpris rute til Portugal - flyv billigt til Lissabon med Norwegian fra København

Det norske lavpris-flyselskab Norwegian har annonceret nye ruter for sommer 2013.

Portugal-rejsende kan glæde sig over at Lissabon Lufthavn er ny destination i Norwegians sommerprogram fra Danmark.

Flyv billigt til Lissabon med Norwegian sommer 2013
Den nye lavpris-rute til Lissabon fra København med Norwegian starter den 11. april 2013 med to afgange per uge, torsdag og søndag.

Det er i skrivende stund muligt at booke Norwegians billige billetter til Lissabon indtil den 24. oktober 2013.

Bemærk dog at man i Norwegians Lavpriskalender fra juni 2013 også kan se billetter til Lissabon med mellemlanding i Oslo Lufthavn. Disse billetter er typisk væsentligt dyrere end ved booking af den direkte rute mellem København Lufthavn og Lissabon Lufthavn.

I skrivende stund kan der bookes direkte flybillletter til Lissabon til priser fra 394 kroner for en enkeltbillet. Norwegians dyreste direkte billetter til Lissabon koster pt. 1349 kroner.

Norwegian gebyrer og tillæg ved køb af flybillet til Portugal
Bemærk at der til de oplyste Norwegian priser skal tillægges diverse gebyrer, herunder gebyr for indtjekket bagage, tillæg for pladsreservation og tillæg for betaling med kreditkort.

Indtjekket bagage (1 kuffert) koster ved online-bestilling 178 kroner at medbringe på Norwegian-ruten København-Lissabon med en returbillet. Gebyret er det dobbelte ved køb direkte i lufthavnen.

Med en LowFare-billet fra Norwegian er pladsreservation ikke inkluderet. Ønskes sædereservation koster dette ligeledes 178 kroner for en returrejse.

Hos Norwegian betales desuden et gebyr på 40 kroner ved betaling med kreditkort.

Øvrige muligheder for direkte fly til Portugal sommer 2013
Mulighederne for at komme direkte og billigt til Portugal er gode i sommeren 2013.

Direkte ruter til Lissabon fra Danmark.
Både TAP og EasyJet flyver fortsat direkte mellem København og Lissabon, og ofte har EasyJet de billigste billetpriser - også når man tager den nye lavprisrute Norwegian Lissabon med i sammenligningen.

Direkte ruter til Algarve (Faro) fra Danmark.
Norwegian flyver direkte mellem København og Faro Lufthavn på Algarvekysten. Fra Billund flyver Ryanair low cost til Faro i Portugal. Ofte kan man endvidere finde billige billetter hos Air Berlin - men med mellemlanding.

Direkte ruter til Porto fra Danmark.
SATA flyver direkte mellem København og Porto.

Se også oversigten over fly til Portugal

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »