Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkZON Multimedia og Optimus fusion på opfordring af Angola præsidentdatter

To af de store udbydere af internetforbindelser, mobiltelefoni og TV i Portugal er blevet enige om at slå sig sammen.

ZON Multimedia
Zon Multimedia er oprindeligt et spinoff af det gamle statsejede telefonselskab Portugal Telecom.

Udskillelsen skete i 2008, hvor PT Multimedia samtidig skiftede navn til ZON Multimedia og blev uafhængig af PT.

Optimus
Aktiemajoriteten i Optimus ejes af Sonae koncernen (Sonaecom) med hovedsæde i Maia ved Porto. Sonae er ét af Portugals største privatejede virksomheder og mest kendt for sine dagligvarekæder og varehuse; herunder Continente.

Optimus blev stiftet i 1998, og i 2010 overtog Optimus den mindre internetudbyder Clix.

Angola indflydelse bag fusioneringen
Ifølge Reuters har den hovedrige Dos Santos familie fra Angola gennemtrumfet fusionen.

Angolas præsident-datter er én af de største enkelt-investorer i Portugal; en del af investeringerne via selskabet Unitel.

Isabel Dos Santos anses af Forbes Magazine for at være den rigeste kvinde i Afrika. Hun og hendes familie kontrollerer de fakto alle Angolas olierigdomme.

Se mere om Isabel Dos Santos.

I juni 2012 øgede Angola-klanen sin andel af ZON Multimedia fra 10 til 30%, og da Isabel dos Santos allerede havde et indgående samarbejde med Sonae koncernen, var vejen banet for en fusion mellem ZON Multimedia og mobilselskabet Optimus, der alt andet lige med stor sandsynlighed vil betyde mindre konkurrence på det portugisiske telemarked.

Se mere om fusionen mellem Zon Multimedia og Optimus på Reuters.

Din vurdering:Rejsemesse Odense - Feriefeber feriemesse på Fyn i Odense Kongres Center

Ny feriemesse på Fyn – Feriefeber i Odense
Feriemessen ”Feriefeber Fyn” afholdes for første gang i weekenden fra den 25. januar til 27. januar 2013 i Odense Kongres Center.

Relateret link: Ferie Fritid Odense Rejsemesse 2014

Rejsebureauer på Feriefeber rejsemesse 2013
I alt deltager 120 udstillere på Feriefeber rejsemessen på Fyn i Odense Kongres Center.

Blandt årets rejsebureauer på feriemessen i Odense, der sælger rejser til Portugal, Madeira og Azorerne finder man bl.a. FDM Travel, Handi Tours Familierejser, Profil Rejser, Dansk Fri Ferie, Riis Rejser, Sunway Seatravel, Krydstogt Eksperten og Gislev Rejser.

Særligt FDM Travel tilbyder mange rejser til Portugal.

Camping, ferie, fritid og aktiviteter på Odense Rejsemesse
Feriemessen på Fyn byder på oplevelser, aktiviteter, rejsefordrag samt særlige messetilbud. Feriefeber er desuden opdelt i 4 kategorier.

Camping-messe Fyn
Der er særligt fokus på Camping – herunder campingrejser, campingvogne, campingpladser, autocampere, telte m.v.

Ferie-messe Fyn
I ferie-området finder man udstillere med fokus på rejser udland, rejser Danmark, kro- og hotelferie, feriecentre, charterrejser, krydstogter , flyrejser, oversøiske rejser, kør-selv-ferier, mini-ferier og busrejser.

Fritids-messe Fyn
I fritidsområdet kan bliver inspireret til aktive rejser med fokus på golf ,dykning, cykling, safarirejser, friluftsliv og kajak & kano.

Aktiviteter under rejsemessen på Fyn
Blandt de mange aktiviteter der afholdes på selve messen findes ponyridning, dykkerbassin, skydesimulator, konkurrencer på standene og foredrag.

Messe-konkurrence - Vind en rejse for 2 til Thailand til en værdi af 25.000 kr.
Der vil desuden være en elefant på besøg på messen, og gæster på messen kan deltage i en konkurrence om at gætte elefantens vægt. Vinderen belønnes med en rejse til Thailand.

Billet priser Feriemesse Fyn - entrépriser for voksne og børn i Odense Congress Center

Dagsbillet priser Feriefeber 2013:

 • Vokne: DKK 70,00
 • Børn 0 - 13 år: Gratis adgang
 • Seniorer 60+: DKK 35 (Kun fredag den 25. januar)

Vi er ikke bekendt med at der er mulighed for gratis adgang til rejsemessen i Odense i 2013. Tip os gerne med info, hvis du har kendskab til muligheder for download af gratis billetter til éntre, fribilletter via udstillere eller øvrig adgang med rabat på billetter og priser på Feriefeber rejsemessen på Fyn i 2013.

Åbningstider Feriefeber Fyn Rejsemesse i Odense Kongres Center
Rejsemessen i Odense afholdes over 3 dage med følgende åbningstider:

 • Fredag den 25. januar: 10.00 – 17.00
 • Lørdag den 26. januar: 10.00 – 17.00
 • Søndag den 27. januar: 10.00 – 17.00

Adresse Odense Kongres Center – Fyn Feriefeber 2013
Ørbækvej 350
DK-5220 Odense SØ

Rejsemesser i Danmark – nu både i Jylland, på Sjælland og på Fyn
Der afholdes i forvejen rejsemesser i Danmark både i Jylland og på Sjælland. Den største feriemesse på Sjælland hedder ”Ferie i Bella” og afholdes i Bella Center, mens den største feriemesse i Jylland hedder ”Ferie for Alle” og afholdes i Herning Messecenter.

Den nye rejsemesse i Danmark ”Feriefeber på Fyn” er arrangeret af Expo-Group ApS, der er et messekonsortium, der blev stiftet i 2010.

Expo Group estimerer et besøgstal på 20.000 – 25.000 under Feriefeber i Odense.

Din vurdering:Pension til statsansatte på særdeles fordelagtige vilkår - Portugal borgmester på pension som 47-årig

Øgede skatter presser mange familier i middelklassen i Portugal. 

I starten af 2013 har det vagt opsigt at offentlige ansatte på højt niveau; herunder borgmestre, statsansatte fra ministerier, universiteter, militæret og andre ansatte i det offentlige i Portugal ser ud til at kunne fortsætte med at trække sig tilbage i henhold til tidligere tiders aldersgrænser for pensionering.

Borgmester pensionerer sig som 47-årig
Pensionerne i det offentlige blev i 2011 reduceret som en del af regeringens sparetiltag.

Der er imidlertid stadig særdeles gode vilkår for at gå på pension for en stor del at de offentlige ansatte; specielt dem, som har oppebåret høje lønninger.

Et eksempel: Den tidligere borgmester i Palmela syd for Lissabon vil trække sig tilbage som 47-årig.

Efter 26 år på arbejdsmarkedet og en karriere i det offentlige og inden for politik, vil Ana Teresa Vicente Custódio Sá månedligt modtage 1860 euro.

Pensionens størrelse er måske ikke så voldsom omend stadig pæn efter portugisiske forhold.

Med en middellevetid på et godt stykke op i 80’erne (for en 47-årig), vil den tidligere leder af byrådet i Palmela efter alt at dømme statistisk set oppebære pensionen i omkring 40 år.

Mindste pension fra det offentlige er på 256 euro.

Se historien på Publico (portugisisk), hvor der også er et link til en liste (pdf) over statsansatte, som går på pension i år 2013.

55% af alle statsansatte pensioneres før de fylder 60 i Portugal
Det er tilsyneladende ikke kun Palmela’s borgmester, som ønsker at trække sig tilbage tidligt.

Avisen ‘i’Online skrev den 19. januar at efter en gennemgang af listen over de nye pensionister fra staten, står det klart at 55% af de godkendte ansøgere var yngre end 60 år i 2012.

Ser man på år 2011, var 17% af ansøgerne til pension ifølge IMF under 60 år.

En del af årsagen til de meget rundhåndede aftaler er at den tidligere premierminister José Sócrates (som nu bor i Paris) indførte mulighed for tidlig pensionering for at reducere antallet af offentlige ansatte.

Verdensbanken IMF er principielt set imod denne type ‘besparelser’, der set fra skatteyders og långiveres synspunkter kan have karaktér af gaver til midaldrende offentlige ansatte med gode stillinger. Det fremgår af artiklen i avisen ‘i’Online at antallet af nye pensionister (statsansatte) per år mere end fordobledes fra år 2007 til 2011.

I de sidste 2 måneder af 2012 tre-dobledes antallet af pensionsansøgninger i forhold til resten af 2012. Der antydes at ordningen er så god at mange søger at benytte den, inden den afskaffes.

Pensionsalderen i Portugal er officielt 65 år for både mænd og kvinder.

Den gennemsnitlige pension i Portugal var i år 2011 på 420 euro per måned.

Din vurdering:Stor vingård i Nordportugal solgt til sydamerikaner – besøg Quinta da Romaneira

Én af Portugals største jordbesiddelser, vingården Quinta da Romaneira, er i starten af år 2013 kommet på sydamerikanske hænder.

Aktiemajoriteten for den store ejendom med tilhørende hotel-drift, besøgs-faciliteter og naturligvis portvins- og olivenolieproduktion, skiftede ejer per 31/12 for 28 millioner US$ svarende til ca. 21 millioner euro.

Skiftende ejerskaber
I mange år blev den oprindeligt 988 hektar store ejendom forvaltet med ringe resultat af skiftende ejere fra Porto-området.

Siden 2004, hvor en 12 mand stor investorgruppe overtog Quinta da Romaneira og Christian Seely blev administrerende direktør, er vingården langsomt vendt tilbage til fordums storhed.

På Wine Spectator forlyder det at en stor del af 12-mands investorgruppen er trådt ud af partnerskabet, mens den ukendte sydamerikaner har købt majoriteten og Christian Seely bliver som direktør og i øvrigt øger sin ejerandel.

Se mere på Wine Spectator.

Quinta da Romaneira på Douro flodens nordlige bred ved Pinnão
Vinproducenten Quinta da Romaneira producerer vine under eget navn.

Hovedsædet ligger 15 km fra byen Pinhäo på Douro-flodens nordlige bred.

Top-vinen Quinta da Romaneira Douro Reserva 2008 blev bedømt som tredje bedste vin fra Portugal (94/100) af Wine Spectator i januar 2011.

Herunder interview med Christian Seely og billeder af vinproduktion på Quinta da Romaneira fra 2011:

Din vurdering:Bella Feriemesse 2013 - Download fribillet med gratis adgang til rejsemesse i Bella Centret i København

Rejsemessen "Ferie og Fritid i Bella" afholdes fra 18. januar - 20. januar 2013 i Bella Centret i København.

Rejsemessen i Bella Centret går også under navnet "Ferie i Bella" og er i 2013 opdelt i 6 områder. Normalt besøges den danske rejsemesse af ca. 40.000 gæster.

De 6 områder på rejsemessen i København 2013 er:

 • Ferie i Bella
  Ferieområdet er det største område, hvor man finder utallige rejsebureauer, og der afvikles foredrag, konkurrencer, underholdning m.v.
 • Camping i Bella
  Se det nyeste inden for campingvogne, autocampere, telte og teltvogne, campingpladser og campingudstyr.
 • Golf i Bella
  Få inspiration til golfrejser. Herunder golfbaner, rejsebureauer med speciale i golfrejser og kyndige folk, der kan hjælpe med golfudstyret.
 • CPH Dive Show i Bella
  Alt om dykning samt undervandsfotoudstilling og foredrag om dykning og dykkerudstyr.
 • Ferieboliger i Bella
  Udstillere med fokus på salg af ferieboliger i udlandet. Mød bl.a. Authentic Residence, der sælger andels-ferielejligheder på Algarvekysten i Portugal.
 • Sport i Bella
  Separat sportsudstilling. Her samles alle former for sportsaktiviteter og -sportsrejser, og der sættes yderligere fokus på den aktive ferie og livsstil.

Fribilletter Ferie & Fritid 2013 - Gratis adgang til feriemesse i Bella 2013 for unge
Via STA Travel kan unge mellem 18 og 26 år downloade en fribillet til Ferie i Bella. Unge har dermed ved download af denne rabatbillet gratis adgang til rejsemessen i København.
Download gratis fribillet til feriemesse i Bella Center (Medbring ID til dokumentation af alder ved indgang)

Vi er ikke bekendt med at der er øvrige muligheder for gratis adgang til rejsemessen i Bella i 2013. Tip os gerne med info, hvis du har kendskab til øvrige muligheder for gratis billetter til éntre, fribilletter via udstillere eller øvrig rabat på billetter og priser på rejsemessen i 2013.

Rejsebureauer på Feriemesse 2013 i København
Blandt de årets rejsebureauer på feriemessen i Bella, der sælger rejser til f.eks. Portugal, Madeira og Azorerne finder man bl.a. Bravo Tours, Apollo Rejser, 65 Ferie, Tema Rejser, Riis Rejser og Green2Green golfrejser.

Hvornår afholdes Ferie i Bella Centret - Åbningstider Bella rejsemesse 2013
Rejsemessen afholdes over 3 dage med følgende åbningstider:

 • Fredag den 18. januar: 10.00 - 18.00
 • Lørdag den 19. januar: 10.00 - 18.00
 • Søndag den 20. januar: 10.00 - 17.00

Normal priser Feriemesse Bella - entrépriser for voksne og børn i Bella

 • Voksen: DKK 90,00
 • Barn 4 - 12 år : DKK 45,00
 • 2 voksne og 2 børn: DKK 200,00
 • 2 voksne og 1 barn: DKK 190,00

Et billetgebyr DKK 15,00 pr. billet er inkluderet i ovenstående priser for adgang til feriemessen i København.

Billetter kan bestilles på nettet eller i døren under feriemessen. Der er ligeledes mulighed for adgang med Bella VIP kort.

Transport - Hvor ligger Bella Centret i København?
Bella Messecentret ligger på Center Boulevard på Amager, lige ved Bella Center Metro station i Ørestaden. Det er derfor ofte nemmest at tage metro fra København Centrum til Bella Centret.

Der kører ligeledes bus til Bella Centret - linje 30, linje 4A og linje 240S kører alle til Bella Centret.

Via Eventtog.dk kan man købe togbilletter med rabatpris på 1-dags returbilletter til Bella Messen - dermed kan man spare op til 30% på billetprisen. Bemærk dog at togbillet kun er gyldig til/fra København H/Nørreport. Rejsen videre til Bella Center skal foretages med Metro eller bus. Husk derfor at købe billet til din videre transport til feriemessen.

Kommer du i bil fra Sverige kan du opnå 50% rabat på billetpris til rejsemessen i Bella, hvis du er BroPas-kunde via Øresundsbroen.

Kører du med BroPass over Øresundsbroen, får du således 50% rabat på entrébilletten til feriemesse i Bella.
Få halv pris rabatbillet til Bella Feriemesse via rabatkupon der kan downloades her: 
Ferie & Fritid i Bella Rabat til BroPass-kunder på Øresundsbroen (kræver kundenummer eller email-adresse)

Pris for parkering ved Bella Center er 20 kr. per time hos EuroPark.

En taxi fra København til Bella Centret koster ca. 200 kr. og til Københavns Lufthavn ca. 150 - 200 kroner.

Ønskes overnatning ved messecentret, tilbyder Bella Sky Comwell Hotel udstillere og besøgende særpris på overnatning.

Bella Center Feriemesse - Rejsetilbud fra udstillerne
Man kan ofte finde særlige tilbud på rejser på standene med tilbud fra udstillerne ved Ferie i Bella.
Oversigten over rejsetilbud i Bella 2013 kan ses her: rejsemessens hjemmeside.

Din vurdering:YOGAFERIE 2013 – ferie-yogahold i Portugal første gang 18.-25. maj 2013

Yogaferie i Portugal - Quinta da Mimosa, Algarve
Quinta da Mimosa er en 10 hektar stor landejendom beliggende i den sydlige del af Portugal i Algarve i bjergene mellem Loulé og Almancil.

Landstedet ligger tæt på Faro (fly-forbindelser fra Billund og København) og 300 km fra Lissabon, hvis man ønsker at køre ned og eventuelt kombinere med besøg i Portugals charmerende hovedstad.

Yogaferie 2013 på kendt yoga retreat på Algarvekysten i Portugal
Stedet danner den perfekte ramme for en pragtfuld yoga ferie i skønne omgivelser i en dejlig natur med marker fulde af mandel-og appelsintræer som blomstrer i maj.

Quinta da Mimosa er kendt for yoga retreats og tilbyder et dejligt yogalokale med alle Iyengar yoga materialer tilrådighed.

Ud over naturen i dette områder ligger Quintaen ikke langt fra Algarves bedste uberørte strande som er kendte for de røde klipper og krystalklart vand.

Quinta da Mimosas kan guide dig til deres ”best keept secret” strande uden turister hvor du kan slappe af under opholdet eller blot nyde liggestolen ved poolen og i haven.

Læs mere om opholdet - samt priser og kontaktinformation nedenunder billederne.

Økologisk mad med lokalproducerede råvarer
Gastronomien er et vidunder og inkluderer dagligt en superb brunch og 5 skønne vegetar-middage, men nogle af aftenerne lader vi stå til jeres egen udforskning af området og lokale specialiteter i Algarve - med vores hjælp hvis I ønsker det.

Ellers har Quintaen et superb team af lokale kokke som tryller de mest fantastiske vegetarretter til os. Alle madvarer er økologiske og dyrket af de lokale i området.

Ud over yogaen, sol og varme tilbyder Quinta da Mimosa - i samarbejde med en bred vifte af udvalgte dygtige lokale terapeuter - på flere varianter af terapeutiske massager eller zoneterapi, til at gøre din ferie uforglemmelig. Dette skal bookes seperat for pakken.

Quinta da Mimosa yogaferie 2013 - En uge-pakke på Algarve inkluderer:

 • 7 overnatninger incl. 6x brunch og 5x middage (alle måltider inkl. vand, te / kaffe)
 • 10 x yoga klasser (morgen min.2timer og eftermiddag 1 1/2 time) yogalokale fuldt udstyret med Iyengar rekvisitter.
 • Enkeltværelser med eget bad 820 €
 • Dobbelt delt m / eget bad 725 € per person.
 • Dobbelt delt m / delt bad 680 € per person
 • Dormitory 599 € per person

Niveauet er tilrettelagt så alle kan deltage, herunder også begyndere dog med nogen kendskab til yoga asanas.

Første yoga retreat på Algarvekysten afholdes 18. - 25. maj 2013

Yoga-instruktør: Annett Mottlau

Yderligere information kontakt venligst: iyogalisbon@gmail.com eller

Under Event på www.facebook.com/IyogaCascais

Information om Quinta da Mimosa http://www.quintamimosaalgarve.com/Home-Page.html

Din vurdering:Portugal modtager 839 millioner euro fra IMF-EU

Som en del af den omfattende økonomiske hjælpepakke fra EU, Verdensbanken (IMF) og Den Europæiske Centralbank ECB modtog Portugal den 16. januar 2013 endnu et større beløb.

Se mere på Bloomberg.

Fortsat underskud i Portugal
Økonomien i Portugal er fortsat dårligt med underskud på statens budget trods omfattende besparelser.

Det lader til at Verdensbanken og EU-kommissionen er tilfredse med indsatsen for at rebe de økonomiske sejl fra Passos-Coelho’s regerings side.

IMF ser dog gerne at Portugal foretager yderligere strukturelle ændringer og reducerer det meget høje antal offentligt ansatte yderligere.

Desuden foreslås at arbejdstiden per uge for statsansatte sættes op fra 35 til 40 timer og at overarbejdsbetaling beskæres. Se også IMF forslag fra starten af januar 2013.

Låntagning billigere for Portugal
I den første auktion i 2013 over portugisiske statsobligationer blev renten, som Portugal skal betale på internationale lånemarkeder, den laveste siden april 2010.

Din vurdering:Nattog til Lissabon premiere 20. februar i Tyskland – se trailer

Bille August's filmatisering af romanen ‘Nattog til Lissabon’ af Pascal Mercier (originaltittel Nachtzug Nach Lissabon) har premiere i en række lande i foråret 2013.

Se mere om Nattog til Lissabon.

Nattog til Lissabon trailer
Trailere til det tyske marked, hvor filmen får premiere den 20. februar, er offentliggjort.

Tyskland er i særklasse ét af de lande, hvor forfatterens over 400 sider lange roman er blevet bedst modtaget. På tysk har Nattog til Lissabon siden udgivelsen i år 2004 solgt over 2 millioner eksemplarer.

I Schweiz har filmen med Jeremy Irons i hovedrollen som den distræte professor Raimund Gregorius premiere den 21. februar, og i Holland er Nattog til Lissabon premieren den 18. april.

Vi opdaterer, så snart vi kender de danske og portugisiske premiere-dato'er. Se også 'News' på Nattog til Lissabon hjemmesiden.

Se de tyske trailere til Nattog til Lissabon herunder:


Din vurdering:Bank of China åbner i Portugal

Den kinesiske bank Bank of China åbner i marts 2013 en delegation i Portugal.

Navnet antyder at Bank of China er en art nationalbank, men det er ikke tilfældet. Denne opgave varetager Central Bank of China.

Til gengæld er Bank of China 100% kontrolleret af det kinesiske regime og dermed at betragte som staten Kina’s (og det kinesisiske kommunistpartis) forlængede arm.

Bank of China er til stede i mange større byer i Europa; eksempelvis Stockholm og Hamborg (dog primo 2013 endnu ikke i København).

Én væsentlig årsag til Kina’s interesse i Portugal er energi-teknologi; herunder alternativ energi.

I december 2011 blev Kinas køb (gennem statsvirksomheden China Three Gorges) af 21% af aktierne i det største selskab på den portugisiske børs EDP annonceret.

Bank of China afdelingen forventes at blive åbnet i Lissabon.

Din vurdering:IMF foreslår yderligere besparelser i Portugal - ny rapport fra IMF med reform anbefalinger i Portugal

Den Internationale Valutafond - IMF (Der i Portugal omtales som FMI - Fundo Monetário Internacional) har udarbejdet en rapport, hvori Valutafonden anbefaler at Portugals regering gennemfører en lang række yderligere besparelser.

Ifølge rapporten er Portugals velfærdssystem for dyrt og unfair over for de yngre generationer. Udgifter til arbejdsløshedsunderstøttelse er desuden for høje ifølge IMF, og statslige pensioner bør beskæres.

I rapporten foreslås en nedskæring på 4 mia. euro i 2014 og en mulig reduktion på 800 mio. euro allerede i år. Besparelserne skal særligt ske via nedskæringer i den offentlige arbejdsstyrke - svarende til til 0,5% - 1,6% af bruttonationalproduktet i Portugal.

For at nå denne målsætning foreslår IMF endvidere at offentlige lønninger generelt beskæres med 3% - 7% fra 2014, samt at arbejdstiden for statsansatte sættes op fra 35 til 40 timer per uge. Samtidig foreslås at overarbejdsbetaling beskæres.

Højere medicinudgifter, afskedigelse af 50.000 undervisere, samt generel beskæring af pensionsudbetalinger indgår ligeledes i betænkningen.

Portugals regering har aktivt deltaget i udarbejdelsen af rapporten, men Premierminister Pedro Passos Coelho har efterfølgende pointeret at IMF's rapport ikke er "en bibel", men blot anbefalinger og forslag, som regeringen kan vælge at lytte til. Passos Coelho har allerede udtalt at han ikke forventer at samtlige anbefalinger vil blive fulgt. Regeringen har endvidere bedt om anbefalinger fra OECD.

IMF-rapporten med anbefalinger til Portugal er tilgængelig for download her:
Portugal: Rethinking the State - Selected Expenditure Reform Options (PDF på engelsk)

Relateret artikel: Portugal redningspakke forhandlet på plads – partierne PSD og PS har accepteret plan

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »