Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkBillige flybilletter Lissabon-Madrid med TAP i foråret 2013 - fra €35 euro til Madrid (enkelt)

Madrid er på tilbud.

Til Madrid for kun €35
Det portugisiske flyselskab TAP tilbyder flybilletter fra Lissabon til Madrid fra kun €35 for en enkeltbillet på udvalgte dato’er.

De billige flybilletter til Madrid fra Lissabon kan allerede bestilles på TAP hjemmesiden med udrejse fra 13. februar 2013.

En returbillet til Madrid fra Lissabon viser det sig kan erhverves for kun €66,41 inklusiv lufthavnsskatter og 23 kg bagage (+ 8 kg håndbagage).

Med tilbudspriserne fra TAP på Lissabon-Madrid, er TAP-priserne på samme niveau, som de billigste Easyjet afgange (med 20 kg bagage). 

Rom fra €60 fra Porto
Blandt de øvrige tilbud på billige flybilletter hos TAP finder man eksempelvis Rom for €60 (envejs) fra Porto Lufthavn (udvalgte afgange fra 23. januar til juni 2013).

Se også: Find billig flybillet til Portugal.

Din vurdering:Hestekur virker i Portugal men skatteindtægterne falder – 2013 budget skal prøves ved retten

Portugals præsident kan af egen drift forsinke lovgivning ved at lade parlamentet overveje endnu en gang eller eventuelt lade Portugals konstitutionelle ‘højesteret’ vurdere en ny lovgivning.

Budget for 2013
Den siddende præsident Anibal Cavaco Silva meddelte den 1. januar at det særdeles stramme 2013 budget, som i december blev vedtaget af et flertal i det portugisiske parlament, må en tur omkring retten.

Præsidenten mener at der muligvis er så hårde økonomiske tiltag overfor visse grupper i det portugisiske samfund at det nye budget strider mod forfatningen. Den afgørende anledning til at Cavaco Silva (der selv tilhører et regeringsparti) valgte at få vurderet det allerede vedtagne 2013 budget er dog at oppositionen er opsat på at få den konstitutionelle højesterets syn på budgettet.

For de fleste i Portugal vil 2013 byde på ekstra skatter svarende til en månedsløn. Portugals massive skatteforøgelser har vakt opsigt i udlandet – se eksempelvis blogindlægget ‘What a Really Fiscal Cliff Looks Like’

Skatteindtægter halter i Portugal
Anslået 20-30% af Portugals økonomi er sort eller på anden måde uden for beskatning, og andelen er sandsynligvis steget siden krisen satte ind med fuld kraft fra omkring år 2010.

Mindre økonomisk aktivitet i Portugal som følge af recession har desuden betydet færre indtægter til staten, som på trods af kraftige besparelser stadig ikke kan få budgettet til at balancere.

I årets første 11 måneder faldt omkostninger til personale i staten med 18% – primært på grund af beskæringer af lønninger. Skatteindtægterne faldt imidlertid 5,2% fordelt på et 4,4% fald i indirekte skatter og 6,4% på direkte skatter af eksempelvis indkomster. Se mere på Business Week.

Din vurdering:Ny lavpris rute til Portugal - flyv billigt til Lissabon med Norwegian fra København

Det norske lavpris-flyselskab Norwegian har annonceret nye ruter for sommer 2013.

Portugal-rejsende kan glæde sig over at Lissabon Lufthavn er ny destination i Norwegians sommerprogram fra Danmark.

Flyv billigt til Lissabon med Norwegian sommer 2013
Den nye lavpris-rute til Lissabon fra København med Norwegian starter den 11. april 2013 med to afgange per uge, torsdag og søndag.

Det er i skrivende stund muligt at booke Norwegians billige billetter til Lissabon indtil den 24. oktober 2013.

Bemærk dog at man i Norwegians Lavpriskalender fra juni 2013 også kan se billetter til Lissabon med mellemlanding i Oslo Lufthavn. Disse billetter er typisk væsentligt dyrere end ved booking af den direkte rute mellem København Lufthavn og Lissabon Lufthavn.

I skrivende stund kan der bookes direkte flybillletter til Lissabon til priser fra 394 kroner for en enkeltbillet. Norwegians dyreste direkte billetter til Lissabon koster pt. 1349 kroner.

Norwegian gebyrer og tillæg ved køb af flybillet til Portugal
Bemærk at der til de oplyste Norwegian priser skal tillægges diverse gebyrer, herunder gebyr for indtjekket bagage, tillæg for pladsreservation og tillæg for betaling med kreditkort.

Indtjekket bagage (1 kuffert) koster ved online-bestilling 178 kroner at medbringe på Norwegian-ruten København-Lissabon med en returbillet. Gebyret er det dobbelte ved køb direkte i lufthavnen.

Med en LowFare-billet fra Norwegian er pladsreservation ikke inkluderet. Ønskes sædereservation koster dette ligeledes 178 kroner for en returrejse.

Hos Norwegian betales desuden et gebyr på 40 kroner ved betaling med kreditkort.

Øvrige muligheder for direkte fly til Portugal sommer 2013
Mulighederne for at komme direkte og billigt til Portugal er gode i sommeren 2013.

Direkte ruter til Lissabon fra Danmark.
Både TAP og EasyJet flyver fortsat direkte mellem København og Lissabon, og ofte har EasyJet de billigste billetpriser - også når man tager den nye lavprisrute Norwegian Lissabon med i sammenligningen.

Direkte ruter til Algarve (Faro) fra Danmark.
Norwegian flyver direkte mellem København og Faro Lufthavn på Algarvekysten. Fra Billund flyver Ryanair low cost til Faro i Portugal. Ofte kan man endvidere finde billige billetter hos Air Berlin - men med mellemlanding.

Direkte ruter til Porto fra Danmark.
SATA flyver direkte mellem København og Porto.

Se også oversigten over fly til Portugal

Din vurdering:Portugals lufthavne er solgt - Vinci køber ANA (Aeroportes de Portugal)

Den franske gigant Vinci SA køber Portugals Lufthavne også kendt som ANA.

Prisen er 3,08 milliarder euro, som den portugisiske stat modtager for sin ejerandel. Salget er en del af aftalen med EU, IMF og den europæiske centralbank til gengæld for at yde Portugal et ekstraordinært kriselån i år 2011.

Salget af flyselskabet TAP skulle også have være gennemført i 2012, men er sat på hold i mangel på købere.

Vinci lufthavne
Vinci har interesser inden for mange forretningsområder og driver allerede lufthavne i Frankrig og Cambodia.

De portugisiske lufthavne i Lissabon, Porto, Faro, Beja og Ponte Delgada vil komme til at høre under datterselskabet Vinci Cncessions.

Se også artikel på Construction News og Bloombergs.

Din vurdering:Azorerne ferie 2013 – anbefales af Fodors rejsemagasin

Fodors er en online og trykt guide til rejser og rejseoplevelser i hele verden.

Den i Danmark relativt ukendte Fodors rejseguide er verdens største udgiver af rejsebøger på engelsk.

Fodors grundlagt af enthusiast
Fodors blev grundlagt af Eugene Fodor, som var træt af ikke at kunne finde ordentlige rejsebøger om Europa i USA.

Eugene Fodor var selv oprindeligt europæer (ungarer), men slog sig ned i USA og fik amerikansk statsborgerskab efter at have deltaget i 2. verdenskrig i Europa for de amerikanske styrker.

Fodors rejsebøger blev grundlagt i 1949 og er populære på samme niveau som ‘Turen Går Til’ rejsebøgerne i Danmark.

Se også: Lej feriehus på Azorerne.

Fodors anbefaler Azorerne
Det er derfor et anseeligt skub til markedsføringen af Azorene som feriedestination, når Fodors i USA anbefaler de grønne øer som ét af 25 anbefalede feriedestinationer i år 2013.

Se Fodors anbefalinger af feriedestinationer 2013.

Herunder promotion-video for Azorerne-ferie:

Din vurdering:Justin Bieber koncert 11. marts 2013 i Lissabon, Portugal

Pop-fænoménet Justin Bieber giver i 2013 for første gang koncert i Portugal.

Justin Bieber-koncerten i Portugal afholdes i Pavilhão Atlântico i Lissabon den 11. marts. Forsalget er startet.

Billige billetter til Justin Bieber koncert
Som sædvanligt er koncertbilletter billigere i Portugal end i Danmark.

Billigste Justin Bieber koncertbillet kan således bestilles på Ticketline.pt for kun 40 euro (ca. 300 kroner), og da Pavilhão Atlântico ikke er så stor, står man faktisk ret tæt på selv med de billigste billetter.

De tætteste pladser i forhold til scenen – de såkaldte ‘Golden Circle’ pladser til 65 euro/stk er allerede udsolgt. Per 26. december 2012 var der 80 ståpladser tilbage til 40 euro.

koncerten med Justin Bieber i Lissabon den 11. marts begynder kl. 19.30. Opvarmning er med Carly Rae Jepsen.

Justin Bieber Believe-turné
Koncerten i Lissabon er en del af Biebers Believe Tour.

Allerede den 20. april 2013 kan Justin Bieber opleves i Parken i København.

Se mere på Justin Biebers officielle hjemmeside.

Herunder ‘Believe’ med det canadiske teenage-idol Justin Bieber:

Herunder privat optagelser fra Justin Bieber koncert i Herning (første Bieber-koncert i Danmark) i april 2011.

Promo-video for Justin Biber ‘Believe’-Tour:

Din vurdering:JFC Lisbon (Joint Force Command Lisbon) afsked – NATO omstrukturering i Portugal

Lissabons NATO hovedkvartér i Oeiras har i december 2012 holdt afstedsceremonier for JFC Lisbon.

Et mere effektivt NATO
Blandt de mange NATO hovedkvarterer, som blev nedlagt under en større sparerunde i 2011-2012, er Lissabons Joint Force Command én af de organisationer, som bliver lagt sammen med NATO’s kommando i Napoli, Italien.

Under NATO’s nye struktur nøjes man med to kommandoer i Europa (Napoli og Brunssum i Holland).

I Oeiras vest for Lissabon har der været en NATO kommando med skiftende opgaver siden 1972, og de mange gennem årene udstationerede medarbejdere fra NATO-landene; herunder fra Danmark og Norge, har haft en særdeles positiv virkning på hele Lissabonkystens økonomi.

En mindesten blev i forbindelsen med afskedsceremonierne rejst i Oeiras til påskønnelse af den skiftende internationale medarbejderstab i JFC Lisbon og deres betydning for NATO-samarbejdet.

Nye NATO-hovedkvarterer i Lissabon
NATO vil dog langt fra forlade Lissabon.

I Monsanto (bydel i det vestlige Lissabon) vil der fremdeles være træningsfaciliteter i form af Joint Analysis and Lessons Learned Centre (JALLC).

Senere flytter Striking and Support Forces NATO (STRIKFORNATO) til Portugal og placeres i Oeiras. Også NATO Communications and Information Systems School (NCISS) flytter fra Italien til Lissabon.

Se mere på NATO’s hjemmeside.

Din vurdering:Bud på Lissabon, Porto og Faro Lufthavne (ANA Lufthavne) –TAP salg sat på hold

Det portugisiske statsejede luftfartsselskab TAP skal sælges som del af en omfattende privatisering af den portugisiske stats større ejerandele i betydende virksomheder.

Salg af portugisiske TAP ikke før i år 2013-2014
TAP-salget er imidlertid blevet sat på hold efter at det brasilianske investeringsselskab Synergy Aerospace (ejes af Germán Efromovich - colombianer/brasilianer med polsk pas) som eneste byder ikke kunne eller ville stille de nødvendige bankgarantier.

Det brasilianske bud på TAP skulle ifølge Huffington Post være på 35 millioner euro samt en yderligere investering i TAP på 316 millioner euro samt ikke mindst en overtagelse af gælden i TAP på anslået 1,2 milliarder euro.

ANA lufthavnene Portugal – herunder Lissabon Lufthavn
Der er per 20. december 2012 tilkendegivet at ville indløbe 3 bud på ANA (Aeroportes de Portugal), der ligesom TAP skal sælges som led i privatiseringer.

ANA er moderselskab for de største lufthavne i Portugal herunder Lissabon lufthavn, Porto Lufthavn, Faro Lufthavn, Alentejo Lufthavn (Beja) og Ponte Delgada Lufthavn på São Miguel øen på Azorerne.

De tre interessenter, som har indikeret at ville byde, er:

- Flughafen Zurich AG (Schweiz)
- Vinci SA (Frankrig)
- Corporacion America (Argentina)

Corporation America er opereratør på 49 lufthavne i Sydamerika og Europa (eksempelvis Trapani Lufthavn på Sicilien). Det argentinske bud er udarbejdet i samarbejde med den store portugisiske virksomhed Sonae (bl.a. Continente supermarkedskæden og indkøbscentre).

Zurich Lufthavn har allieret sig med den brasilianske infrastruktur-virksomhed og motorvejs-operatør CCR SA.

Vinci SA er én af Europas største virksomheder med 183.000 ansatte i 100 lande. Vinci har deltaget i bygningen af tunnellen under Den Engelske Kanal og stod for bygningen af det berømte Popidou Center i Paris.

Din vurdering:Resultat af lodtrækning til Champions League 2013 - Round of 16 med FC Porto

Kampene i Round of 16 (ottendedelsfinalerne) i Champions League blev afgjort ved lodtrækning den 20. december 2012.

Resultat af lodtrækning blev følgende:

 • Galatasaray-FC Schalke04 (Match 1)
 • Celtic-Juventus (Match 2)
 • Arsenal-FC Bayern Munchen (Match 3)
 • Shakhtar Donekst-Borussia Dortmund (Match 4)
 • AC Milan-FC Barcelona (Match 5)
 • Real Madrid-Manchester United (Match 6)
 • Valencia-PSG (Match 7)
 • FC Porto-Malaga (Match 8)

Se også: Resultat af Champions League gruppespillet 2012 .

Din vurdering:FIFA ranglisten december 2012 – fodbold-Portugal må nøjes med en 7. plads

Efter i en kort periode at have ligget på tredjepladsen på FIFA verdensranglisten i fodbold, må Portugal i december 2012 som følge af et dårligt (afgjort) resultat mod Gabon se sig degraderet yderligere 3 pladser ned til en 7. plads på årets sidste FIFA verdensrangliste.

Nedtur for Brasilien
Brasilien gør dog en endnu værre figur på december 2012 verdensranglisten.

Verdens måske mest feterede landshold rykker 5 pladser ned til en 18. plads inden Felipe Scolari overtager tjansen som landstræner.

Se FIFA ranglisten december 2012 herunder:

 1. Spanien
 2. Tyskland
 3. Argentina
 4. Italien
 5. Colombia
 6. England
 7. Portugal
 8. Holland
 9. Rusland
 10. Kroatien
 11. Grækenland
 12. Schweiz
 13. Equador
 14. Elfenbenskysten
 15. Mexico
 16. Uruguay
 17. Frankrig
 18. Brasilien
 19. Algeriet
 20. Sverige
 21. Belgien
 22. Japan
 23. Danmark
 24. Norge
 25. Mali
 26. Chile
 27. Bosnien-Herzegovina
 28. USA
 29. Tjekkiet
 30. Ghana

Se mere på FIFA’s hjemmeside.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »