Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkBilligt Hotel i Lissabon centrum – oplev Chiado-bydelen på Hotel Borges

I Lissabons centrum er hotelovernatning ofte billigt i lavsæsonen.

Som regel er de bedst beliggende Lissabon-hoteller af en vis standard dog svære at finde til rimelige penge.

Billigt Lissabon-hotel på shopping-gade i Chiado
I vinteren 2012-2013 er priserne lidt lavere på hotel-overnatning i Lissabon end normalt.

Der kan findes særdeles gode tilbud, hvis man leder lidt på eksempelvis Booking.com, Hotels.com eller en anden af de gængse hotel-søgemaskiner.

Ét af de bedste tilbud vi har set på et godt og billigt hotel i Lissabons centrum er følgende:

Lissabon Hotel Borges (3-stjerner) fra kun 40 euro for dobbeltværelse inklusiv morgenmad
Hotel Borges på Rua Garret i Chiado er nyligt renoveret med blandt andet ny reception så hvid at den nærmest skinner én i øjnene (fremgår normalt ikke per 2012 af billeder fra hotellet).

Hotel Borges i Lissabon centrum er billigt. Værelses-priserne starter fra kun €40 (små 300 kroner) inklusiv morgenmad for to personer.

Selv de næstdyreste værelses-tilbud (dobbeltværelser) til €57 er et fund til pengene, beliggenheden taget i betragtning.

Lissabon Hotel Borges er billigt af følgende årsager:

  • Hotel Borges kan ikke ligge bedre – midt i det mondæne Chiado (shopping og teater-kvartér) og tæt på Rossio pladsen og underholdningskvarteret Biarro Alto
  • Hovedparten af værelserne på Hotel Borges i Lissabon er store
  • De fleste værelser har nyrenoveret badeværelse m/hårtørrer
  • Alt synes pænt og rent på Hotel Borges efter renoveringen
  • Morgenmaden (buffet) er rigelig og ganske udemærket med noget for enhver smag
  • Fransk balkon med udsigt fra mange værelser
  • Metro-stationen Baixa-Chiado ligger 20 meter fra hotellet
  • Borges Hotel har air conditioning

Herunder panorering fra Hotel Borges til Café ‘A Brasileira’ på Rua Garret:

Anbefaling - Billigt Lissabon hotel i centrum
Borges Hotel i Lissabon er ikke noget luksushotel, men beliggenheden er ‘second-to-none’ som nabo til den berømte Café ‘A Brasileira’ – se artikel - og med udsigt over det centrale Chiado med Largo Chiado og Largo de Camões (og adskillige langt dyrere hoteller lige overfor).

Er man en familie, er værelserne store nok til at man kan få et par ekstra senge stillet op uden problemer (rimelige €20 per ekstra opredning). Barnesenge er til rådighed for børn op til 2 år uden beregning.

Morgenmads-lokalet ligner en balsal med højt til loftet, guld-udsmykning og store lysekroner.

Umiddelbart synes de fleste af de negative kommentarer på eksempelvis Tripadvisor ikke at have hold i virkeligheden længere. Pris/kvalitets-forholdet på Hotel Borges i Lissabon er særdeles godt.

Hotel Borges vurdering – billigt Lissabon hotel med fænomenal placering
Eneste anke ved overnatning på Hotel Borges er det relativt høje støjniveau fra gadeplanet.

Støjen er ikke alarmerende (og meget normal for det meste af Lissabon). Man skal dog være indstillet på at roen først falder over Chiado omkring klokken 02.00 og at de første sporvogne og gadefejere er igang igen omkring kl. 08.00.

Har man et godt sovehjerte eller napper man en aquadente på A Brasileira inden man går til ro, er støjniveauet ikke et problem.

Parkering i Chiado
Det billige Hotel Borges i Lissabon har ingen parkering, men der udlejes pladser (undergrunds-parkering) lige rundt om hjørnet. Her skal man være indstillet på de dyreste pladser let kan løbe op i omkring €25 for 24 timer.

Ankommer man med metroen – anbefales, da det er det letteste – er parkering naturligvis ikke noget problem.

Herunder billeder fra Chiado ved Hotel Borges samt fra morgenmads-lokalet på det statelige gamle (og nyrenoverede) hotel.


Hotel i centrum af Lissabon
Fra Chiado kan man nå alt i Lissabon centrum på gåben i løbet af 10-15 minutter. Selv den legendariske Pavilhão Chinês i Rato-området er ikke mere end ca. 1,5 kilometer væk.

Fra mange af værelserne har man endda ‘kig’ til vandet nedaf Rua Paiva de Andrada.

Hotel Borges ligger naturligvis tæt på alle modeforretningerne og café’erne i Rua Garret og dens sidegader. For enden af Rua Garret (se billeder) finder man shoppng-centeret Armazens do Chiado – se hjemmeside.

Se aktuelle tilbud på Hotel Borges Chiado.

Din vurdering:Det portugisiske militær aflyser rest-ordre på Pandur II pansrede mandskabsvogne

I år 2005 indgik den portugisiske regering en aftale med leverandøren General Dynamics European Land Combat Systems om levering af 260 pansrede mandskabsvogne af typen PANDUR II.

Efter at have fået leveret 166 køretøjer, ønsker Portugal i lyset at sine økonomiske problemer, at aflyse eller i det mindste udsætte købet af de resterende køretøjer; i alt 94 køretøjer.

Medproduktion i Portugal
Portugals 8x8 (8 trækkende hjul) mandskabsvogne af PANDUR II typen er delvist blevet produceret i Portugal.

De første 41 køretøjet blev dog poduceret hos Steyr-Daimler-Puch i Østrig, hvis afdeling for militære køretøjer er delvist ejet af Geeneral dynamics European Land Combat Systems. Fra januar 2007 overgik produktionen til fabrikken Fabrequipa i den portugisiske by Barreiro på Setúbal halvøen syd for Lissabon.

I mellemtiden var det portugisiske forsvar blevet utilfredse med kvaliteten af køretøjerne, så meget at en del af de allerede modtagne køretøjer blev sendt til reparation/opgradering.

Den portugisiske ordre på pansrede mandskabsvogne blev i 2005 opgjort til en samlet værdi af €364 millioner.

Fremtidig dansk mandskabsvogn
Det danske forsvar står i samme situation, som Portugal gjorde i 2005.

Tiden er per 2012 kommet til at pensionere de sidste af de efterhånden gamle PMV M113 pansrede mandskabsvogne, der er en konstruktion fra sidst i 1950’erne.

Der vil inden længe foregå testkørsler i Oksbøl militær-terrænet med henblik på udskiftning til en nyere model. Danmark har dog allerede delvist besluttet sig ved indkøbet i 1988 og 2003 af MOWAG Piranha III pansrede mandskabsvogne

Din vurdering:Portugiserne sparer på julen 2012 – undersøgelse af forbrug og forventninger fra Deloitte

Der vil ifølge en undersøgelse lavet af revisionsvirksomheden Deloitte blive brugt færre penge i Portugal på julen 2012.

Portugiserne holder spare-jul
Samlet forudsiger Deloitte Christmas Survey 2012 at forbruget i Portugal i forbindelse med afholdelse af julen 2012 falder med 13,5% i forhold til julen 2011.

Også i Grækenland (minus 16,2%) og i mindre grad i Spanien (minus 3,9%) samt i Italien (minus 3,7%) forventes julen 2012 at skulle koste mindre.

Se hele undersøgelsen fra Deloitte (omhandlende Portugal – på engelsk – klik på blåt link), som også bringer et sammendrag af de interviewedes forventninger til fremtiden.

Din vurdering:Christmas Fair / Jule-bazar i St. Pauls Kirke i Estoril 1. december 11.00-15.00

Den 1. december 2012 afholdes der Christmas Fair i den engelsk-sprogede St. Pauls Kirke i Estoril.

Man finder St. Pauls ved siden af brandstationen på adressen Avenida de Bombeiros Voluntários 59 (meget tæt på SANA Hotel).

Der er mulighed for at købe CD’er, bøger, mad og vin (herunder hjemmebag) m.m.

Der er desuden konkurrencer (raffles), ‘gæt vægten på en kage’ og meget andet interessant for børn.

Se også oversigt over jule-bazarer i weekenden 24-25 november på Algarvekysten.


Jule Diplomat-Bazar i Lissabon Kongrescenter
I weekenden 24-25 november afholdes årets diplomat-bazar i Lissabon i Kongresbygningen i Belém (ved kystvejen).

De tilmeldte ambassader sælger varer fra donerende virksomheder og der er mulighed for at købe mad og drikke.

Tidspunkt: 23. og 24. november fra kl. 11 til 19. Overskuddet går til Institucões de Apoio á Terceira Idade.

Julebazar Lissabon

Arts & Crafts Fair - International Women in Portugal
Den 1. december afholdes der i Carcavelos Arts & Craft Fair til fordel for Holy Family Centre i Algês.

International Womens Club i Portugal står for arrangementet, der finder sted i tidsrummet 10.30-15.30 på Quinta dos Lombos, adresse: Rua das Túlipas 52, 2775 Carcavelos.

Medbring gerne egne håndarbejder til donation.

Julebazar Portugal

Din vurdering:Opel Adam test i Portugal – journalister fra hele Europa indtog Lissabon og Cascais

Den nye Opel Adam er en spritny bilmodel i stil med den meget populære Fiat 500.

Opel Adam test i Portugal
Som det ofte sker i efteråret, når bilfabrikkerne har brug for solrige varme omgivelser at forkæle motorjournalister i, var en flok Opel Adam biler midt i november 2012 linet op til spas og fri afbenyttelse for indbudte test-journalister omkring Cascais og Lissabon.

I nedenstående video er der blandt optagelser fra Guincho-stranden vest for Cascais og fra de smalle gader i Portugals hovedstad, hvor den lille nye Opel (i skriggul) matcher farven på Lissabon ikoniske sporvogne.

Test ny Opel Adam – livsstilsbil med charme
Opel Adam er en helt ny model, der ikke har meget at gøre med hverken den nuværende Opel Corsa eller (skræk og ve) Opel Meriva eller Opel Agila.

Adam er helt sin egen omend dog konstrueret på en afkortet version af den endnu ikke introducerede Corsa E-model platform.

Det særlige ved Opel Adam, udover bilens ‘glade’ udseende, er at farvekombinationerne nærmest er uendelige. Man kan basalt set designe sin Opel Adam næsten, som man lyster. 12 karrosserifarver (i varierende udstyrsversioner) og 3 tagfarver er indledningsvis til rådighed.

Sort tag til gule døre til pyntelister på alufælgene? – intet problem! Opel tilbyder sågar en ekstra lakeret pynteliste (i tagets farve eller bilens farve eller bibeholdt i aluminiums-look - eller eventuelt i en helt tredje farve) til den meget veldesignede snude.

Bagfra minder Opel Adam meget om Fiat 500, og det er sikkert ikke tilfældigt. Fra siden er der lidt Citroën DS3 over den – i mindre format forstås. Den franske charmeur er en anden af Opel Adam’s konkurrenter. Opel er i udpræget grad en ‘mini’ – og har ikke noget imod at blive sammenlignet med den rigtige 'Mini, der også er en livsstilsbil.

Opel Adam med 5 døre?
Med Opel Adam har den tidligere så konservative tyske bilfabrik lagt billet ind på kvindernes gunst og dermed en solid bid af det såkaldte ‘A-segment’ af livsstils-biler med charme og ungdommelighed til en relativ fornuftig pris, men absolut ikke som ‘prisbasker’.

Der er naturligvis holder til IPhone/smartphone og Opel har gjort meget ud af at tilbyde integreret ekstraudstyr, der kan anvendes med smartphones. Opel Adam er en udpræget bybil og fås kun med benzinmotorer.

Man vil indledningsvis lede forgæves efter en Opel Adam version med 5 døre. Denne ‘forglemmelse’ var konkurrenten Fiat nødt til at respondere på med sin nyligt introducerede Fiat 500 L (5 døre). Også Mini måtte give efter og designe en uskøn Mini Countryman til ‘mor med børn’ segmentet.

Opel har med sikkerhed læst på lektien, så mon ikke at Opel Adam inden længe kommer i en 5-dørs version.

Herunder optagelser fra Lissabon og Cascais med den nye lille Opel:

Opel Adam test
De første test-beretninger fra Portugal er publiceret i dansk presse.

Fra Danmark var blandt andet Ekstra Bladet, Berlingske og måske den mest grundige journalist fra Motorsiden - Søren Clauding inviteret til Portugal.

Opel Adam fås i JAM, GLAM og SLAM versioner med henholdsvis funky, elegant eller sportlig stil.

I Portugal forventes den billigste version af Opel Adam at komme til at koste fra omkring €13.500. De danske priser vil sandsynligvis starte omkring 140-150.000 kroner. Opel Adam kommer til Danmark i begyndelsen af år 2013.

I Tyskland starter priserne på Opel Adam kampagnemodeller fra €11.500. Se, hvordan en Opel Adam kan se ud på den tyske konfigurator.

Engelske Autocar (i England hedder Opel Adam naturligvis Vauxhall Adam) har produceret følgende Opel Adam video efter testen i Portugal:

Din vurdering:Usædvanligt vejrfænomén i Portugal – tornado rammer Algarvekysten

Den 16. november 2012 blev Portugal ramt af et usædvanligt vejr.

Tornado på Algarvekysten
En tornado gik i land fra søsiden ved byen Silves (campingpladsen ved Lagoa) på den centrale del af Algarvekysten og forårsagede en del ødelæggelse.

13 personer kom tilskade og 8 måtte på hospitalet, da biler blev kastet rundt og tagsten fløj i luften som følge af tornado’en.

Omkring 100 personer blev midlertidigt hjemløse indtil bygninger kunne repareres.

Tornado’er i Portugal er et sjældent, men dog ikke ukendt fænomen, som fortrinsvis forekommer i forbindelse med meget kraftigt regnskyl og efterårsvejr.

Se indslag på Euronews herunder:

Din vurdering:SKAT i Portugal ansætter 1000 ekstra skatteinspektører

Skattevæsenet i Portugal sætter i 2013 yderligere fokus på inddrivelse af ubetalte skatter. SKAT i Portugal har derfor hyret 1000 ekstra skatteinspektører, hvilket sker med opbakning fra IMF, EU og Den Europæiske Centralbank (den såkaldte Troika).

Trods generelle kraftige nedskæringer i den offentlige sektor i Portugal, er ambitionen at de 1000 nyansættelser hos Skat skal tjene sig selv hjem via ekstra skatteinddrivelser - uanset størrelsen på de skyldige beløb.

Der forventes mange ansøgninger til de ledige stillinger, der primært ventes besat af universitets-uddannede med speciale i økonomi, regnskab, ledelse samt IT eksperter og statistikere.

Allerede i starten af 2012 hyrede SKAT i Portugal 350 skatteinspektører, og de ekstra ansatte vil bl.a. skulle gennemgå bankkonti og følge op på anmeldelser og mistanker om skatteunddragelse og skattesnyd.

Samarbejde mellem Skat og politi i Portugal
Skatte-kampagnen vil være den største, der nogensinde er igangsat af skattevæsenet i Portugal. Samtidigt ønsker Finansministeriet at etablere et styrket samarbejde med det portugisiske politi (GNR).

Finansministeriet vil ligeledes samarbejde tæt med Socialministeriet med henblik på at straffe arbejdsgivere, der ikke betaler korrekte socialsikringsbidrag til staten samt undlader at viderebetale modtagne medarbejderbidrag. En del af de nyansatte skatteinspektører vil arbejde målrettet med dette problem via månedlige inspektioner.

Samtidigt bliver der fra januar 2013 etableret en elektronisk mulighed for at medarbejdere anonymt vil kunne anmelde deres arbejdsgivere, hvis de har mistanke om at deres arbejdsgivere ikke afregner socialbidrag korrekt. Efterfølgende vil de nye skatteinspektører gennemgå anmeldelserne.

Ansatte hos Skat på kursus i selvforsvar
Skattevæsenet i Portugal har også i 2012 haft kraftigt fokus på inddrivelse af skattegæld, hvilket i flere tilfælde har voldt problemer med agressive borgere på de lokale skattekontorer i Portugal. Af samme årsag har adskillige lokale skattekontorer i Algarve sendt sine medarbejdere på kursus i selvforsvar.

Din vurdering:Rekordhøj arbejdsløshed i Portugal - og negativ vækst

Arbejdsløsheden i Portugal er steget til 15,8% i 3. kvartal 2012, hvilket er en stigning på 3,4% i forhold til sidste år.

Der er nu 695.000 arbejdsløse i Portugal. Stigningen er 0,3% højere end forventet af IMF og Portugals regering.

Dermed nærmer Portugal sig en arbejdsløshedsprocent på 16%, hvilket OECD har spået for Portugal i 2013.

Samtidigt har der været negativ vækst i Portugal på hele 3,4% det seneste år, og mange lever nu under fattigdomsgrænsen.

Generalstrejke i Portugal
Den 14. november blev der som i resten af Sydeuropa afholdt generalstrejke i Portugal. Strejken lammede transportsystemer, og mange deltog i protestoptog i Lissabon for at udtrykke utilfredshed med den portugisiske regerings annoncerede nedskæringer.

Manifestationerne i Lissabon udviklede sig voldeligt og politiet måtte tage skrappe midler i brug (herunder slag på demonstranter), for at dæmme op for optøjerne. De stenkastende demonstranter, som foranledigede politiets indgriben, har dog ringe sympati i den portugisiske befolkning generelt.

Se EuroNews indslag om den økonomiske krise i Grækenland og Portugal:

 

 

Din vurdering:Oplev 1500 portugisiske vine i Lissabon - Encontro com o Vinho e Sabores 2012

Det årlige gastronomiske event "Encontro com o Vinho e Sabores 2012" afholdes i Lissabon Kongrescenter i Belém fra den 9. - 12. november.

Kom og smag på et overdådigt udvalg af portugisiske vine, oste, pølser samt smagsprøver til den søde tand. Vin-eventet i Lissabon afholdes i år for 13. gang, og er arrangeret af det portugisiske vin-magasin "Revista de Vinhos". 

Vin-eventet er åbent for offentligheden i weekenden fra kl. 14:00 - 20:00, mens mandag den 12. november er forbeholdt fagfolk så som restauranter, detailhandlere og vinbranchens øvrige aktører.

Ud over smagning af mad og mere end 1500 vine fra Portugal vil der under eventet også blive afholdt madlavnings demonstrationer, og man vil kunne købe portugisisk vin i vinshoppen.

Mere end 350 portugisiske producenter af vine, oste, skinker, pølser og olivenolie vil præsentere deres gastronomiske produkter til forbrugere under "Encontro com o Vinho e Sabores 2012".

Entré-prisen ved indgangen er 10 euro per person.

Spar penge på indgang til vin-messen i Portugal ved bestilling af billet online
Ved bestilling af billetter over internettet kan man købe 2 billetter til én billets pris - og dermed få én gratis billet. 
(Kræver online bank-overførsel via Multibanco).

Benyt dette link: http://www.agora-escolha.com/vinho-e-sabores2012/2/v/wd_509_7

Så snart bank-overførslen er gennemført modtager man en SMS med en billet-kode, der skal præsenteres ved indgangen. 

Der er gratis adgang til messen for børn under 12 år.

Program: Se det fulde program for vin-eventet her

Din vurdering:TAP fik stort overskud i Q3 2012 – opererer dog stadig med underskud

Det portugisiske luftfartsselskab TAP øgede i perioden juli-september (Q3) sit overskud med 29,7% i forhold til samme periode i år 2011.

Med et overskud på 50 millioner euro i højsæsonen (Q3) er det en velkommen forbedring for TAP Airlines, der fremdeles ejes af den portugisiske stat.

Samlet set står årets første 9 måneder dog til at give et underskud på omkring 90 millioner euro efter at januar-juni perioden (Q1-Q2 2012) var usædvanlig dårlig med et underskud på 140 millioner euro.

Det er prmært høje udgifter til brændstof, der presser TAP. I år 2011 blev det samlede resultat et overskud på 3 millioner euro ud af en samlet omsætning på 2,3 milliarder euro.

Se også: TAP blandt statsejede selskaber til salg.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »