Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkCykelferie i Portugal med A2Z Adventures – oplev dit favorit område i eget tempo

Har man besluttet sig for, at det skal være i Portugal man skal på en uges cykelferie (eller mountainbiketur eller vandretur), er der mange forskellige ruter at vælge i mellem.

A2Z Adventures kommer rundt i hele Portugal, lige fra klipperne og strandene i Algarve i syd til portvinsmarkerne i nord. Der er næsten ikke et område i Portugal man ikke kan opleve.

Alle events har et tema eller to som ledsager, hvor man er garanteret at opleve lige det man skulle have lyst til.

Find din tur i Portugal – cykelferie i dit favoritområde Vælg turen der skal smage på det lokale køkken i Alentejo eller turen i Portvinslandet, med masser af indlagte smagsprøver. Eller tag turen der kommer til mange historiske landsbyer undervejs eller turen over Estrela bjergkæden. Mulighederne er stort set uendelige og der er rig mulighed for at få rigtige gode oplevelser med hjem i bagagen. Oplevelser fra Portugal man med garanti aldrig glemmer.

Se A2Z Adventures cykelferie program

Eksperter på cykelferier i Portugal
A2Z Adventures er en portugisisk cykelferie arrangør og blev grundlagt af Pedro Pedrosa i 2006.

Efter at have haft mange gode rejseoplevelser på cykel i blandt andet Himalaya, men mestendels i Portugal, besluttede Pedro Pedrosa sig for, at de oplevelser også skulle komme andre cykelferie-entusiaster til gode.

Pedrosa oprettede firmaet A2Z Adventures med en række partnere, der i dag arrangerer cykelferie og vandreture mange steder i verden, men han indrømmer, at Portugal er landet de har mest ekspertise i – der hvor hans hjerte høre hjemme.

Tæt kontakt med naturen og lokalbefolkningen – få mest ud af cykelferien
Filosofien bag måden at afholde denne type ferie på er, at det er lige præcis på denne måde man får mest ud af en ferie: gode oplevelser i tæt kontakt med naturen og den lokale befolkning og kultur – altid i et afslappet tempo.

Det er ingen hemmelighed at A2Z Adventures elsker at vise deres elskede Portugal frem for deltagerne og sørge for, at turene går til nogle helt særlige egne af landet, som ellers kun de lokale kender.

Få deltagere på hver tur – lokale guider taler engelsk
Der er gennemsnitlig kun 8 deltagere med på hver tur, hvilket gør det nemmere at bo på de små hyggelige steder på landet, i stedet for de overfyldte turisthoteller. Der er noget specielt ved at overnatte på en hyggelig Quinta i Alentejo, fremfor et billigt hotel i midten af en større turistby.

A2Z Adventures arbejder sammen med lokale guider, som kender områderne hvor der cykles eller vandres, med dertilhørende respekt for lokale traditioner og miljø, og på den måde tjenes pengene lokalt i de små landsbyer. Desuden taler alle guider også engelsk.

Alle cykelferie og vandreferie events kan gøres på egen hånd eller med delvis guide eller fuld guide.

Få mere information og vejledning om priser og ruter på A2Z Adventures hjemmeside.

Video: Stemningsbilleder fra Douro, Portvinsregionen

Din vurdering:Nye skattestigninger i Portugal måske nødvendige – 2014 budget underkendt af forfatningsdomstol

Portugals forfatningsdomstol afviste fredag 31. maj 2014 regeringens stramninger i den offentlige sektor.

Det skriver Financial Times.

Besparelser, der har stået på siden 1. januar 2014 og ramte lønninger til ansatte i den offentlige sektor, pensioner til enker og enkemænd, samt en reduktion af sygdoms- og arbejdsløshedsunderstøttelse, skal genoprettes pr. 1. juni 2014.

Der er dog ingen difference godtgørelse til de implicerede med tilbagevirkende kraft.

Det er sjette gang på mindre end to år, at retten afviser regeringens planer om besparelser, der skulle bidrage til at hente indtægter til de nødvendige afdrag på lånene, der skal tilbagebetales i forbindelse med Portugals tre år lange hjælpepakke.

Domstolen skønnede, at nedskæringer på mellem 2-12 procent som værende uforholdsmæssige store og at det ville forbryde sig mod ’det forfatningsmæssige princip om lighed’.

Skatten skal stige
Portugal har, som det andet land efter Irland meldt ud, at man ikke længere ønsker økonomisk hjælp udefra, men EU, Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Centralbank er, efter retten igen har afvist besparelsesplaner, bekymret for regeringens evne til at inddrive de nødvendige midler der skal til, uden at det går ud over befolkningen og dermed hindrer den lovede økonomiske fremgang.

Regeringen ser nemlig ingen anden udvej, end at lade skatten stige igen og det kan have en boomerang effekt på den ønskede vækst og forbruget, når den almindelige borger endnu en gang skal spænde bæltet ind for at klare dagen og vejen.

Premiereminister Pedro Passos Coelho siger, at han ’ikke kan forpligtige sig til IKKE at lade skatterne stige’, efter rettens afvisning, der efterlader et hul i statens budget for 2014 på 750 mio. euro.

Oppositionen mener, at der skal udskrives valg tidligere end det planlagte i 2015.

Læs også:

Arbejdstid op fra 35 til 40 timer i det offentlige i Portugal – nyt budget med flere besparelser på vej

Portugal forlader internationale låneprogrammer – økonomien på rette spor

Din vurdering:Stor tumult ved byrådsmøde i Cascais – nyt kæmpe boligkompleks godkendt i Carcavelos

Byrådet i Cascais godkendte, ved en generalforsamling 28. maj 2014, planerne for en massiv opførelse af boligbyggeri langs med Lissabonkysten. Det skriver sapo.pt.

19 stemmer for – 18 imod
Med stemmerne 19 for og 18 imod blev der, med meget snæver margin, givet grønt lys til en såkaldt ’mega urbanisering’ ved Quinta dos Ingleses i Carcavelos.

Projektet kommer til at består af hundrede bygninger med i alt 1500 boliger, kontorarealer og et shoppingcenter og skal stå færdig senest om 15 år. Bestyrelsesformanden for rådet i Carcavelos og Parede skulle komme med den endelige godkendelse af planerne, efter at byrådet i Cascais havde stemt for.

Lokal bestyrelsesformand stemplet som forræder
Hun bliver nu betragtet som forræder blandt de mange tilhører, der var mødt frem i Kulturhuset i Cascais for at overvære mødet. De fleste fremmødte var primært brugere af strandarealet ved Quinta dos Ingleses i Carcavelos - surfere og bodyboardere - der blev så ophidset og vrede over afstemningsresultatet, at der ligefrem opstod kaos og tumult der endte med, at politiet blev tilkaldt for at opløse forsamlingen af tilhørere.

Stranden har unik social værdi
Tilhørernes argument for, at der ikke skulle opføres et boligkompleks netop der, var, at stranden har en helt unik social og økonomisk værdi i at være den største og længste overlevende sandstrækning i Cascais kommune. En strækning der ikke er tilbygget. Men det er altså slut indenfor en årrække.

Din vurdering:Børnenes fest i Cascais søndag 1. juni 2014 – skøn dag for hele familien ved Lissabonkysten

Børnenes fest vender tilbage ved Baia de Cascais til en søndag fyldt med fest, farver og ikke mindst leg og underholdning for børn i alle aldre og deres forældre og bedsteforældre.

Festlighederne udvidet til Marechal Carmona Parken Søndag den 1. juni 2014 fra kl. 10-18 bliver Cascais fyldt op med glade børn, der får en fantastisk underholdende dag med masser af aktiviteter på programmet på pladsen foran det store Hotel Baia - hoppeborg og gynger, fælles dans og gymnastik er blandt de gode og sjove oplevelser.

Marechal Carmona Parken holder åbent kl. 10-20 og her kan børneforældre få mange gode råd med på vejen.

Parken er fyldt med mange små informationsområder, hvor medarbejdere fra offentlige og private instanser giver oplysninger, informationer og gode råd om stort set alt, der måtte interessere nuværende og kommende børnefamilier.

Der er desuden masser af aktiviteter og lege specielt målrettet babyer i park området, der også har alle faciliteter til de helt små.

Svært at nå rundt til det hele
Arrangørerne lover, at der i år er så mange nye aktiviteter for både babyer og børn i alle aldre og mener, at hele familien kan få svært ved at nå rundt til det hele på én dag. Så er det bare om at alliere sig med bedsteforældrene.

Der er fri adgang, men enkelte forlystelser koster op til et par euro.

Læs programmet for 2014 ’Festa da Criança & Somos Família’ – med oversigt over alle aktiviteter.

Video: stemningsbillleder fra børnenes fest i Cascais 2013

Din vurdering:Fordelingen af Portugals 21 mandater til Europa-Parlamentet

Søndag d. 25. maj 2014 skulle portugiserne til stemmeurnerne og vælge deres favorit ind i Europa-Parlamentet for de næste fire år.

Valgdeltagelsen var på 33,9 procent (36,9 procent i 2009).

Overraskelserne er Jordpartiet, Kommunisterne og Økologipartiet
’Jordpartiet’ MPT og kommunistpartiet/økologipartiet PCP-PEV har overrasket med henholdsvis to og tre mandater, ifølge artikel fra BBC, som en konsekvens af og protest mod de sidste tre års nøjsomhed i Portugal. Bæltet kan efterhånden ikke strammes længere ind.

Således fordelte Portugals 21 mandater sig:

PS: 8 mandater
(Partido Socialista)

PPD/PSD.CDS-PP : 7 mandater
(Partido Social Democrata / Centro Democrático e Social – Partido Popular) - Portugals regeringskoalision per maj 2014

PCP-PEV: 3 mandater
(Partido Comunista Português / Partido Ecologista "Os Verdes")

MPT: 2 mandater
(Partido da Terra)

BE: 1 mandat
(Bloco de Esquerda)

Avisen Jornal de Notíscias har sat ansigter på nyvalgte medlemmer af Europa-Parlamentet.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »