Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPortugal nummer 4 på verdensranglisten i fodbold i september 2012

Med gode resultater (semifinaleplads) i Euro 2012 slutrunden i Polen og Ukraine, og en sejr i venskabskampen mod Panama i Faro for nyligt på 2-0, stiger Portugal i september 2012 FIFA ranglisten til plads nummer 4.

Dermed overhaler Portugal det sydamerikanske land Uruguay og ligger nu i den bedste placering på FIFA ranglisten siden foråret 2010, hvor Portugal opnåede sin hidtil bedste rangliste-placering som nummer 3.

FIFA verdensranglisten i fodbold september 2012

 1. Spanien
 2. Tyskland
 3. England
 4. Portugal
 5. Uruguay
 6. Italien
 7. Argentina
 8. Holland
 9. Kroatien
 10. Danmark
 11. Grækenland
 12. Brasilien
 13. Rusland
 14. Chile
 15. Frankrig

Se mere om fodbold verdensranglisten på FIFA’s hjemmeside.

Portugal spiller venskabskampe i september
Den 7. september spiller Portugal VM kvalifikationskamp mod Luxembourg i Luxembourg.

Her bor og arbejder over 50.000 portugisere ud af en samlet befolkning i Luxembourg på godt en halv million, så udekampen kan næsten betragtes som en hjemmekamp. Kampen i Luxembourg er Portugals første VM 2014 kvalifikationskamp.

Den 11. september 2012 spiller Portugal mod Azerbaijan i Braga i Nordportugal. Kampen er ligeledes en VM 2014 kvalifikationskamp.

Din vurdering:Portugals og Danmarks konkurenceevne halter bagefter

I den nyeste opgørelse af konkurrenceevne fra Economic World Forum bliver både Danmark og Portugal degraderet fire pladser.

Danmarks konkurrenceevne ude af top-10
Index’et for konkurrence-evne er en kompliceret beregning, hvor mange faktorer indgår.

For Danmarks vedkommende er faldet fra en samlet 8. til en samlet 12. plads blandt andet forårsaget af at det danske uddannelsesniveau ikke længere er højt i forhold til mange andre landes. I beregningen indgår eksempelvis det relativt dramatiske fald fra en 3. plads til en 14. plads i ratingen af Danmarks højeste uddannelser. 

Tilliden til det politiske system i Danmark er ifølge World Economic Forums opgørelse vigende og skattetrykket i Danmark virker hæmmende på konkurrence-evnen.

Også en ineffektiv stor offentlig sektor og mangel på finansiering nævnes som nogen af hovedproblemerne for Danmark. Se mere om Danmark på side 152 i World Economic Forrum rapporten – kan downloades her (som pdf).

Teknologisk set står Danmark fortsat i en stærk position, mens det er så som så med antallet af nye iværksættere.

Portugal glider længere ned
Portugal var i 2011 udgaven af World Economic Forum sammenligningen placeret på plads nummer 45.

Med en 49. plads på konkurrenceevne i 2012 er Portugal nu placeret efter lande som Brasilien og Tyrkiet, der begge har overhalet Portugal i perioden fra 2011 til 2012.

I Portugal er mangel på finansiering et stort problem. Skatter (i forhold til andre lande), offentlig ineffektivitet og korruption er også af betydning for Portugals middelmådige placering.

Desuden nævnes Portugals arbejdsmarkeds-lovgivning (herunder særligt vilkårene for at afskedige medarbejdere) som en negativ faktor for konkurrence-evnen.

Infrastruktur, sundhedsvæsen og lav kriminalitet er områder, hvor Portugal ligger godt placeret. Se mere om Portugal på side 296 på ovenstående World Economic Forum link.

Din vurdering:Sagres Birdwatching Festival 2012 – fuglekiggeri på Algarvekysten 30. sept til 7. okt

Byen Sagres ligger på den vestligste spids af Algarve i Sydportugal.

I Sagres-området kan man på visse tidspunkter af året iagttage rigtig mange fuglearter. En del af fuglearterne er standfugle i Portugal, mens andre arter holder sidste stop i Sagres før den lange tur over Middelhavet til Afrika.

Sagres fugletur i Sydportugal
I efteråret 2012 er det tredje gang at Sagres Birdwatching Festival afholdes. Der afholdes aktiviteter med vejledning af fuglekyndige i dén periode festivallen varer.

Tilmelding til de enkelte aktiviteter kan ske på Sagres Birdwatching Festival hjemmesiden (også engelsk).

Se oversigt over fuglearter, man kan se i Sagres i efterårets fugletræk i artikel om fugletur til Portugal fra 2010.

Herunder billeder (uden fugle) fra Sagres-området:

Din vurdering:Hotel på Sølvkysten - SANA Silver Coast Hotel i Caldas da Rainha tæt på stranden

SANA hotel gruppen med 15 hoteller er til stede i større portugisiske byer samt i Berlin og i Luanda, Angola.

Nyt hotel i Caldas da Rainha på Portugals sølvkyst
I sommeren 2011 blev SANA Silver Coast Hotel indviet i spa-byen Caldas da Rainha.

Den statelige bygning på Avenida Dom Manuel Figueira Freire da Câmara er blevet nænsomt renoveret og forsynet med moderne bekvemmeligheder.

Hotellet ligger i centrum af Caldas da Rainha tæt på byens hovedtorv ved det gamle Spa-hospital og i kort gåafstand fra byens førende indkøbscenter. Lige overfor hotellet i byparken finder man foruden tennisbaner og legeplads også det kendte Jose Malhoa museum (nyligt genåbnet) for den verdensberømte portugisiske maler.

Lidt længere nede af en sidegade kan man besøge keramikmuseet Museu da Cerâmica, der har til huse i et slot tæt på Bordalo Pinheiro’s gamle keramikfabrik 5 minutters gang fra hotellet.

Luksus til rimelig pris – hotel Caldas da Rainha
SANA hotelgruppen har specialiseret sig i luksushoteller til rimelige priser, og det nye Caldas da Rainha hotel med 4 stjerner er ingen undtagelse.

På SANA Silver Coast Caldas da Rainha er prisen for et dobbeltværelse afhængig af sæson typisk lavere end i Lissabon. Check tilbud på overnatning direkte på hotellets hjemmeside.

Se billed-kavalkade fra SANA Hotel Caldas da Rainha og områdets attraktioner herunder:

 

Hotel med historie i Caldas da Rainha
Tidligere var SANA Caldas da Rainha hotel kendt under navnet Grande Hotel Lisbonense.

Dengang var Caldas da Rainha vidt berømt som spa-by i Portugal, og mange af Lissabons notabiliteter tog ofte til Caldas da Rainha for at møde ligesindede og få spa-behandling. Havde man råd til det, boede ‘man’ selvfølgelig på Grande Hotel Lisbonense – det nuværende SANA Silver Coast Caldas da Rainha.

Det nye hotel på Portugals sølvkyst fremstår som et af Caldas da Rainha’s flotteste bygninger i pastelrosa og hvide farver og med en afdæmpet, men imponerende neoklassisk arkitektur.

Hotellet har 110 værelser, og kunne væggene tale, ville de fortælle om forfattere, malere, politikere, adelsfolk og kongelige fra Spanien og Portugal, som i det 19. århundrede og i begyndelsen af det 20 århundrede ofte besøgte hotellet. Portugals sidste konge Carlos I siges at have været blandt hotellets gæster. 

Den renoverede cafe’en på hotellet (også med udendørsservering) bærer navnet Café Lisbonense som en cadeau til fortidens storhed.

Sølvkyst hotellet blev totalt renoveret af SANA gruppen i 2011 efter at have stået tomt siden 1980’erne.

Caldas da Rainha – midt blandt Portugals bedste seværdigheder
Den nærliggende Foz do Arelho strand ved Óbidos lagunen er et af områdets helt store trækplastre.

Her kan man opholde sig selv med små børn, da bølgerne i lagunen er af en helt anden kaliber end direkte ud til Atlanterhavskysten.

Caldas da Rainha ligger desuden tæt på middelalderbyerne Óbidos, Alcobaça og Batalha – samt ikke langt fra pilgrimsbyen Fátima, der årligt besøges af flere millioner katolikker.

Se mere om seværdigheder og udflugter fra Caldas da Rainha.

Golf på Praia d’El Rey i Portugal
Blandt Óbidos og Caldas da Rinha områdets golfbaner er Praia d’El Rey uden sammenligning den mest berømte. Mange golfspillere i Portugal anser endog Praia d’El Rey for at være Portugals bedste golfbane.

Man finder Praia D’el Rey golfbanen syd for Foz do Arelho stranden ca. 30 kilometer fra Caldas da Rainha (en lille halv times kørsel).

Din vurdering:Sporting-Horsens 5-0 – Lodtrækning til Europa League 2012-2013 den 31. august

Den 30. august mødte AC Horsens topholdet Sporting Lissabon på Alvalade stadion i den portugisiske hovedstad.

Resultatet blev 5-0 til Sporting i en kamp, hvor klasseforskellen mellem de to hold var tydelig. Se mere om kampen på Bold.dk.

Inden da havde Horsens dog i første kamp den 23. august klaret 1-1 på hjemmebane med æren i behold.

Maritimo og Sporting videre i Europa League
Resultatet betyder at Horsens er ude af Europa League turneringen.

CS Maritimo fra Madeira besejrede endnu engang fodboldklubben Dila fra Georgien og er dermed også videre i Europa League’en.

Académica de Coimbra er den tredje portugisiske klub i Europa League 2012-2013 gruppespillet; kvalificeret direkte efter at have vundet den portugisiske liga-cup i sæsonen 2011-2012.

Danske hold i Europa League 2012-2013
FC Midtjylland klarede ikke at vinde med mere end 2 mål over Young Boys og må derfor overlade Europa League pladsen til schweizerne.

Der indledningsvis ét danske hold med i Europa League turneringen (gruppespillet) 2012-2013 - FC København.

Såfremt FC Nordsjælland klarer at få en tredjeplads i gruppespillet i Champions League (se CL gruppe E lodtræknings-resultat), vil holdet få en plads i Europa League 'Round of 32' sammen med vinderne og 2'erne fra EL gruppespillet.

Lodtrækning til Europa League gruppespillet 2012-2013
Den 31. august afholdes lodtrækning til Eueopa League gruppespillet 2012-2013.

Lodtrækningen finder sted i Monaco kl 13. dansk tid. Holdene i Europa League'en er seeded i fire puljer. FC København er seeded i pulje 2 (pot 2). Se seednings-puljerne til Europa League lodtrækningen på UEFA.

(resultat af Europa League lodtrækning opdateres herunder)

Lodtræknings-resultat blev følgende:

Europa League Gruppe A
- Liverpool
- Udinese
- Young Boys
- Anzhi

Europa League Gruppe B
- Atlético
- H. Tel Aviv
- Plzen
- Académica (Portugal)

Europa League Gruppe C
- Marseille
- Fenerbache
- Mönchengladbach
- AEL

Europa League Gruppe D
- Bordeaux
- Club Brügge
- Newcastle
- Maritimo (Portugal)

Europa League Gruppe E
- Stuttgart
- FC København (Danmark)
- Steua
- Molde

Europa League Gruppe F
- PSV
- Napoli
- Dnipro
- AIK

Europa League Gruppe G
- Sporting (Portugal)
- Basel
- Genk
- Videoton

Europa League Gruppe H
- Internationale
- Rubin
- Partizan
- Neftci

Europa League Gruppe I
- Lyon
- Athletic
- Sparta Praha
- H. Kiryat Shmona

Europa League Gruppe J
- Tottenham
- Panathinaikos
- Lazio
- Maribor

Europa League Gruppe K
- Leverkusen
- Metalist
- Rosenborg
- Rapid Wien

Europa League Gruppe L
- Twente
- Hannover
- Levante
- Helsingborg

Din vurdering:Lodtrækning Champions League 2012-2013 – Braga, FC Porto og Benfica seeded højt

Se også: Lodtrækning til gruppespil Champions League 2014 (2013-2014)

Resultat af lodtrækning til gruppespillet i Champions League foreligger omkring kl. 18.30 den 30. august 2012.

De 32 gruppespil-deltagere er på forhånd inddelt i 4 puljer seeded efter tidligere resultater.

Resultat af Champions League lodtrækning til gruppespil 30 august
Lodtrækningen i Monaco afsluttedes 18.40 dansk tid.
(resultat af CL lodtrækning til gruppespillet er opdateret herunder)

Se også: Kampe og stillinger i Champions League Gruppespil 2012-2013 .

Champions League Gruppe A
- FC Porto (Portugal)
- Dynamo Kiev
- PSG
- Dinamo Zagreb

Champions League Gruppe B
- Arsenal
- Schalke 04
- Olympiacos
- Montpelier

Champions League Gruppe C
- AC Milan
- Zenit St. Petersburg
- Anderlecht
- Malaga

Champions League Gruppe D
- Real Madrid
- Manchester City
- Ajax
- Borussia Dortmund

Champions League Gruppe E
- Chelsea
- Shakhtar Donetsk
- Juventus
- FC Nordsjælland (Danmark)

Champions League Gruppe F
- Bayern München
- Valencia
- Lille
- BATE

Champions League Gruppe G
- FC Barcelona
- Benfica (Portugal)
- Spartak Moskva
- Celtic

Champions League Gruppe H 
- Manchester United
- Braga (Portugal)
- Galatasaray
- Cluj

Inden lodtrækningen til CL 2012-2013 blev holdene inddelt i følgende seedede puljer:

Pulje 1 (pot 1) udgøres af følgende hold:

- Chelsea
- Barcelona
- Manchester United
- Bayern München
- Real Madrid
- Arsenal
- FC Porto

Pulje 2 (pot 2) udgøres af følgende hold:

- Valencia
- Benfica
- Shakhtar
- Zenit St. Petersborg
- Schalke 04
- Manchester City
- Braga
- Dynamo Kiev

Pulje 3 (pot 3) i Champions League lodtrækning udgøres af følgende hold

- Olympiacos
- Ajax
- Anderlecht
- Juventus
- Spartak Moskva
- PSG
- Lille
- Galatasaray

Pulje 4 i Champions League lodtrækning 30 august (pot 4) udgøres af følgende hold:

- Celtic
- Borussia Dortmund
- BATE
- Dinamo Zagreb
- Cluj
- Malaga
- Montpelier
- FC Nordsjælland (Danmark)

Din vurdering:Temperaturer over 30 grader i Portugal i september

Portugal ser i slutningen af august måned ud til at få en særdeles solrig eftersommer.

Temperaturen i starten af september, forudsiger det portugisiske meteologiske institut, bliver på over 30 grader i Lissabon-området midt på dagen. Forudsigelsen gælder indtil 9. september 2012.

Se mere på Meteo.pt.

Algarve vejrudsigt
Algarve-vejrudsigten lover næsten lige så høje plus-grader, og selv i Porto i Nordportugal vil man kunne opleve en uge i september med omkring 30 grader midt på dagen.

Mange steder i Portugal vil nattemperaturen i starten af september holde sig omkring eller lidt over 20 grader.

Se også: Vejret i Portugal.

Herunder 2012 sommerbilleder fra Alentejo; nærmere bestemt Costa Litoral Alentejano - Praia Costa de Santo André:

Din vurdering:Braga kvalificeret til Champions League 2012-2013 gruppespil

Fodboldklubben Braga fra Nordportugal har gjort det igen.

Med mindst mulig margin efter straffesparkskonkurrence (resultat 4-5) sendte Braga italienske Udinese ud i kulden efter en velspillet kamp på Udineses hjemmebane i Italien den 29. august.

Inden da var resultatet i ordinær spilletid præcis det samme (1-1), som 7 dage tidligere ved kampen mod Udinese i Braga.

Braga er dermed sammen med de prækvalificerede portugisiske klubber FC Porto og Benfica klar til Champions League turneringen.

Se mere om Braga's vigtigste kamp i lang tid på PortoGoal.net.

Nyt tophold fra Portugal
Første gang S.C. Braga deltog i Champions League var i 2009-2010 sæsonen, hvor Braga med en 3. plads i sin gruppe gik videre til Europa League turneringen.

I den følgende sæson kvalificerede Braga sig til Europa League turneringen, hvor finalen kom til at stå mellem Braga og FC Porto. Braga tabte finale-kampen i Dublin med 0-1.

Også i 2011-2012 sæsonen kvalificerede Braga sig til Europa League, men blev slået ud allerede i den såkaldte 'round of 32' af tyrkiske Besiktas.

Danske klubber i Champions League 2012-2013
Fra Danmark deltager FC Nordsjælland som vinder af Superligaen.

Desuden kan FC København kvalificere sig til CL gruppespillet ved den 29. august at besejre eller holde uafgjort mod Lille fra Frankrig. Første kamp i København vandt FCK med 1-0.

Lodtrækning til gruppespillet i Champions League 2012-2013 finder sted i Monaco den 30. august.

Din vurdering:The Portuguese Kids – amerikansk-portugisiske komikere fra Massachusetts

I USA findes et stort antal portugisiske immigranter og efterkommere af immigranter fra Portugal.

Specielt i staterne Rhode Island, Massachusetts og New Jersey på USA’s nordlige østkyst samt i solstaterne Hawaii, Californien og Florida lever et betydeligt antal amerikanere med portugisisk baggrund.

Massachusets portugisere
Én af de største kolonier findes i staten Massachusetts spredt i byerne Hudson, Naugatuck, Somerville, Woburn, Fairhaven, New Bedford, Taunton, Fall River m.fl.

Mange portugisere i Massachusetts er oprindeligt fra hvalfanger-familier, som for en del generationer siden emmigrerede fra Azorerne til USA’s nordlige østkyst.

Omkring 4,4% af befolkningen i Massachusetts svarende til ca. 280.000 menensker er portugisere (eller efterkommere heraf). Den efter amerikanske forhold lille stat Massachusetts er måske mest er kendt for sin ‘europæiske hovedstad’ Boston.

Sangskriveren og guitaristen Anthony Joseph Pereira også kendt som "Joe Perry" (Aerosmith) er fra den portugisiske diaspora i Massachusetts.

Blandt de mest kendte amerikanere med portugisisk blod i årene finder man skuespiller Tom Hanks (hvis mor havde portugisiske forældre) og sangeringen Katy Perry (1/4 portugiser). Begge bor i Californien.

The Portuguese Kids
I slutningen af 2011 dannede fire unge ‘American-Portuguese’ fra Massachusetts comedy-gruppen The Portuguese Kids.

De amerikansk-portugisiske narrestreger falder ikke i alle portugiseres smag. Siden avisen Publico offentliggjorde en artikel om The Portuguese Kids om morgenen den 27. august, er kommentarerne midt på dagen overvejende kritiske over for de fire 'hill-billies' fra Massachusetts. Til gengæld er artiklen den mest læste på Publico - på en dag uden de store nyheder.

Se herunder, hvad hvad en portugisisk baggrund står for i USA – tilsat krydderi og kostumer af The Portuguse Kids: Derrick DeMelo, Jason Casimiro, Brian Martins og Al Sardinha:

The Portuguse Kids comedy:

The Portuguese Kids: “I Am Portuguese and I Know It”:

Din vurdering:Blomsterfest på Madeira 2013 – Festa da Flor 9-15 maj

Blomsterfesten på Madeira falder i år 2013 i midten af maj måned, nærmere bestemt 9-15. maj 2013.

Tidspunktet for Madeira Blomsterfestival er ofte 2 uger efter påske, men altså ikke altid.

Festivallen starter for alvor torsdag og kulminerer søndag den 12. maj med optog gennem Funchals gader.

Blomsterfest på Madeira siden 1954
Festivallen blev grundlagt som en blomsterudstilling i 1954 og har således ingen dybere religiøs betydning.

Man gentog successen i de følgende år, og hvad der oprindeligt blev markedsført som Festa da Rosa (på dansk: rosens fest) blev snart til Madeira festivallen Festa da Flor.

I 1979 blev festivallen udvidet med opførelse af ‘Håbets Mur’, der traditionelt finder sted lørdag dagen før den store parade i Funchals gader. Turistrådet fik desuden introduceret det farverige ‘blomstertæppe’: Cortejo Alegórico, konkurrencer i blomsterfletning samt levende musik i gaderne, som det hører sig til ved en byfest.

Det svinger lidt, hvor lang tid blomsterfesten varer, men 4-6 dage er normalen.

Rejser man til Madeira for at opleve Madeira Blomsterfestival i Funchal skal man være opmærksom på at det er lørdag og søndag, der er festivallens højdepunkter.

Herunder Youtube video fra Madeira Blomsterfestival 2011:

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »