Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkThe Portuguese Kids – amerikansk-portugisiske komikere fra Massachusetts

I USA findes et stort antal portugisiske immigranter og efterkommere af immigranter fra Portugal.

Specielt i staterne Rhode Island, Massachusetts og New Jersey på USA’s nordlige østkyst samt i solstaterne Hawaii, Californien og Florida lever et betydeligt antal amerikanere med portugisisk baggrund.

Massachusets portugisere
Én af de største kolonier findes i staten Massachusetts spredt i byerne Hudson, Naugatuck, Somerville, Woburn, Fairhaven, New Bedford, Taunton, Fall River m.fl.

Mange portugisere i Massachusetts er oprindeligt fra hvalfanger-familier, som for en del generationer siden emmigrerede fra Azorerne til USA’s nordlige østkyst.

Omkring 4,4% af befolkningen i Massachusetts svarende til ca. 280.000 menensker er portugisere (eller efterkommere heraf). Den efter amerikanske forhold lille stat Massachusetts er måske mest er kendt for sin ‘europæiske hovedstad’ Boston.

Sangskriveren og guitaristen Anthony Joseph Pereira også kendt som "Joe Perry" (Aerosmith) er fra den portugisiske diaspora i Massachusetts.

Blandt de mest kendte amerikanere med portugisisk blod i årene finder man skuespiller Tom Hanks (hvis mor havde portugisiske forældre) og sangeringen Katy Perry (1/4 portugiser). Begge bor i Californien.

The Portuguese Kids
I slutningen af 2011 dannede fire unge ‘American-Portuguese’ fra Massachusetts comedy-gruppen The Portuguese Kids.

De amerikansk-portugisiske narrestreger falder ikke i alle portugiseres smag. Siden avisen Publico offentliggjorde en artikel om The Portuguese Kids om morgenen den 27. august, er kommentarerne midt på dagen overvejende kritiske over for de fire 'hill-billies' fra Massachusetts. Til gengæld er artiklen den mest læste på Publico - på en dag uden de store nyheder.

Se herunder, hvad hvad en portugisisk baggrund står for i USA – tilsat krydderi og kostumer af The Portuguse Kids: Derrick DeMelo, Jason Casimiro, Brian Martins og Al Sardinha:

The Portuguse Kids comedy:

The Portuguese Kids: “I Am Portuguese and I Know It”:

Din vurdering:Blomsterfest på Madeira 2013 – Festa da Flor 9-15 maj

Blomsterfesten på Madeira falder i år 2013 i midten af maj måned, nærmere bestemt 9-15. maj 2013.

Tidspunktet for Madeira Blomsterfestival er ofte 2 uger efter påske, men altså ikke altid.

Festivallen starter for alvor torsdag og kulminerer søndag den 12. maj med optog gennem Funchals gader.

Blomsterfest på Madeira siden 1954
Festivallen blev grundlagt som en blomsterudstilling i 1954 og har således ingen dybere religiøs betydning.

Man gentog successen i de følgende år, og hvad der oprindeligt blev markedsført som Festa da Rosa (på dansk: rosens fest) blev snart til Madeira festivallen Festa da Flor.

I 1979 blev festivallen udvidet med opførelse af ‘Håbets Mur’, der traditionelt finder sted lørdag dagen før den store parade i Funchals gader. Turistrådet fik desuden introduceret det farverige ‘blomstertæppe’: Cortejo Alegórico, konkurrencer i blomsterfletning samt levende musik i gaderne, som det hører sig til ved en byfest.

Det svinger lidt, hvor lang tid blomsterfesten varer, men 4-6 dage er normalen.

Rejser man til Madeira for at opleve Madeira Blomsterfestival i Funchal skal man være opmærksom på at det er lørdag og søndag, der er festivallens højdepunkter.

Herunder Youtube video fra Madeira Blomsterfestival 2011:

Din vurdering:Horsens-Sporting resultat 1-1 – returopgør den 30. august i Lissabon

6644 tilskuere så Horsens være foran Sporting i en time efter scoring i starten af første halvleg af Martin Spelmann.

Det lykkedes dog fortjent Sporting at udligne efter 79 minutters spil til resultatet 1-1.

Se referat af Horsens-Sporting kampen på Bold.dk.

Sporting-Horsens 30. august 2012
Hvad der synes at være en meget overkommelig opgave for den portugisiske storklub er nu langt mere åben.

Der er dog ingen tvivl om at Horsens skal spille op til sit absolut bedste, hvis det skal lykkes at frafriste Sporting pladsen i Europa League gruppespillet.

Returkampen Sporting-Horsens spilles den 30. august på Estádio José Alvalade i Lissabon – i øvrigt samme sted som Danmark i år 2008 slog Portugal 2-3 i kvalifikationsturneringen til VM 2010 i Sydafrika.

Se mere om Europa League kvalifikationen på AC Horsens hjemmeside

Maritimo på vej til Europa League deltagelse
Den portugisiske klub Maritimo fra Madeira slog FC Dila Gori fra Georgien med 0-1. Returkampen på Madeira spilles ligeledes den 30. august.

Braga eller Udinese i Champions League
For SL Braga fra Nordportugal er det efter 1-1 mod italienske Udinese fortsat helt åbent om klubben kan kvalificere sig til gruppespillet i Champions League turneringen. Returkampen i Udine ved grænsen til Slovenien spilles 28. august.

Din vurdering:Sporting Lissabon møder Horsens 23. august 2012 i kvalifikationen til Europa League turneringen

Den 23. august får Horsens fodboldklub; også kendt som AC Horsens, besøg af Sporting Lissabon fra Portugal.

Kampen starter kl. 21. Det er første gang at Horsens møder Sporting og første gang at Horsens har en reel chance for at kvalificere sig til gruppespillet i en stor europæisk turnering.

AC Horsens håber på tilskuerrekord. Stadion i Horsens har plads til omkring 10400 tilskuere, og der forventes at rigtig mange lægger vejen forbi den tidligere Horsens Arena – nu CASA Arena. Billetter kan fortsat købes ved indgangen torsdag aften.

Sporting Lissabon storfavorit
Sporting er til ingens overraskelse storfavorit. Se Horsens træner Johnny Mølbys vurdering af Sporting, da lodtrækningen til EL playoff kampene var en realitet. 

Lissabon-klubben Sporting, hvis fan-base i større grad består af Lissabonkystens ‘bedsteborgere’ i.f.t. arbejderklubben og arvefjenden Benfica, har kvalificeret sig i 56 ud af 57 mulige år til en stor europæisk turnering.

Se optakt til Horsens-Sporting kampen på Bold.dk.

Til lejligheden har Horsens fået produceret et friendship-halstørklæde med AC Horsens og Sportings navne og logo’er – se mere på AC Horsens hjemmeside. Sporting-Horsens tørklædet kan købes ved indgangen for 100 kroner.

Der er returkamp mellem Sporting og Horsens i Lissabon den 30. august. Den samlede vinder går videre til gruppespillet i Europa League 2012-2013.

Din vurdering:Billigt til Madeira – fly fra Lissabon i november fra kun 400 kroner tur/retur

Billigere bliver en flybillet til Madeira næppe.

Med lavprisselskabet Easyjet er det i november måned 2012 muligt at flyve til Madeira/Funchal fra Lissabon og tilbage igen til Portugals hovedstad for under 450 kroner.

De aller-billigste Lissabon-Funchal flybilletter koster kun 402 kroner for en returbillet (inklusiv administratonsgebyr).

Flyver man til Madeira fra Lissabon i oktober lander prisen ved booking i god tid på under 500 kroner (ligeledes med Easyjet).

Priserne er for udvalgte dage og inkluderer Easyjets administrationsgebyr på 79 kroner per booking. Booker man til to personer skal de 79 kroner kun betales én gang.

Billigt til Madeira med besøg i Lissabon
Bor man i Danmark og har lyst til at besøge Madeira med stop et par dage i Lissabon, er der gode muligheder i oktober-november-december 2012.

Vi har eksempelvis fundet følgende:

 • Easyjet København-Lissabon afrejse 9. oktober med hjemrejse 16 oktober
  Pris 977 kroner per person (uden administrationsgebyr 898 kroner)

 • Easyjet Lissabon-Madeira afrejse 9. oktober med hjemrejse 13. oktober
  Pris 571 kroner per person (uden administrationsgebyr 492 kroner)

Afgangen 12.50 fra København passer fint med den sene eftermiddagafgang kl. 18.20 til Madeira fra Lissabon.

Billig Lissabon overnatning i oktober-november
I oktober og november er hotelovernatning i Lissabon og Funchal billigt. Regn med hotelovernatning i dobbeltværelse fra omkring 50 euro (ca. 370 kroner) per nat for et 3-stjernet hotel i Lissabon i oktober.

I Funchal på Madeira er overnatningsprisen ofte lidt lavere med priser for et dobbeltværelse på et 3-stjernet hotel i oktober-november fra omkring €30 (ca. 225 kroner).

Se også: Find billigt hotel i Lissabon og i Funchal.

Overnatning i Lissabon for 2-3 personer i egen lejlighed koster fra ca. €60-70 i oktober og fra ca, €40-50 i november. Se eksempel på lejlighed i Alfama.

Ovenstående tilbud fra Easyjet er set den 21. august 2012 og inkluderer alle skatter og afgifter ved betaling med hævekort. Bagagegebyrer er ikke inkluderet.

Herunder Madeira-video fra år 2012:

Din vurdering:Bodyboard konkurrence i Portugal – Sintra Bodyboard fra 28. aug til 2. sept på Praia Grande

August måned byder traditionen tro på Portugals største bodyboard festival.

Se også: Sintra Bodyboard Pro 2009.

Film og bodyboard festival på Praia Grande
Udover at være en konkurrence for nogen af de bedste professionelle bodyboardere i verden, er Sintra Portugal Pro 2012 også i høj grad henvendt til lokale beboere og turister med interesse for bodyboarding.

Der vises film fra en række lande om bodyboarding. Programmet er følgende (bemærk film visis fra den 27. august):

 • 27 august (mandag) – Film: ‘Dinero Leon’, Spanien
 • 28 august (tirsdag) - Film: ‘Addiction’, Brasilien
 • 29 august (onsdag) – Film: Ring Of Fire, USA
 • 30 august (torsdag) – dokumentar i forbindelse med kampagnen SALVEMOS PUERTO ‘Zicatela Pro Mexico’

Herunder trailer til filmen ‘Ring of Fire’:

Bodyboard konkurrence ved Sintra
Den professionelle konkurrence begynder den 28. august med deltagere fra bla. Portugal, USA, Venezuela, Brasilien, Australien, England. Sydafrika, Frankrig og Spanien.

Konkurrencen afholdes på Praia Grande ved Sintra (ca. 10 km) omkring 35 km vest for Lissabon af hovedvej IC19.

Se mere om Sintra Portugal Pro 2012 på event’ets hjemmeside.

Herunder video fra den indbydende sandstrand Praia Grande optaget fra luften:

Din vurdering:Økologisk hjemmelavet is fra Østrig i Belém – Lissabon temperaturer over 30 grader i august

Med Lissabon-temperaturer omkring 30-35 grader midt på dagen i det meste af august måned 2012 går is og kølige drikke som varmt brød.

Økologisk is fra Østrig i Lissabon 
At dømme på priserne er der stadig forholdsvis lille konkurrence blandt ishusene i og omkring Portugals hovedstad.

Som nytilkommer med økologisk is i Lissabon finder man Möo&You, som med sin nye is-café i Belém på Rua de Belém nummer 41 ligger tæt på et af Lissabons turistmagneter.

Prisen for billigste is hos den nyåbnede isbod er €2,50 (én kugle). Der sælges også take-away is i pakninger i familie-størrelse.

Möo&You stammer fra Østrig, hvor familien Blochberger under navnet ‘Eis-Greissler’ med 35 alpe-køer har slået sig op som storproducenter af økologisk is.

Se mere på Möo&You Facebook-siden. Den portugisiske partner har planer om flere forretninger i Lissabon og vil også gerne til Madrid, Sevilla og Sydfrankrig.

Det er i parantes bemærket muligt at købe en pakke med 8 is-'cones' i pæn størrelse for €1,99 i Lidl.

Iscafé’er med hjemmelavet is i Lissabon
Blandt de førende på markedet for hjemmelavet is på Lissabonkysten er Santini’s (Cascais, Estoril og Lissabon-Chiado) med rødt-hvidt 50’er look og med en historie, der kan føres tilbage til 1949, blandt de mest kendte producenter af hjemmelavet is i Portugal.

I Cascais kan man alternativt købe hjemmelavet is hos ‘I Scream For’ i det nyrenoverede Cidadela fort eller hos Artisani (se nedenfor).

Santini's i Cascais på Avenida Valbom fik for et par år siden kompetent konkurence af Gelateria Italia, der ligger lige ved siden af Santini's. Der er ofte kortere kø (eller ingen kø) ved Gelateria Italia og den hjemmelavede is her er mindst ligeså god og af og til billigere end hos naboen Santini's.

Lissabon centrum byder på eksempelvis ishuset A Veneziana på Retauradores pladsen. Amorino på Rua Augusta samt de mindre Fragoleto i Saldanha i det nordlige Lissabon og Chef Nino i LX Factory i Alcântara.

I Lissabon (Docas), Lissabon, Cascais og Carcavelos finder man desuden udsalgssteder for isproducenten Artisani.

Herunder Eis Greissler video (i Portugal markedsført som Möo&You) fra åbning af forretning i Wien:

Din vurdering:Cycle Chic fra København – introduceret i Vilamoura på Algarvekysten i Portugal

I Vilamoura på Algarvekysten har bystyret i Loulé i samarbejde med Vilamoura resort’ets ejere sat en udvikling igang mod et grønnere image.

Med 200 cykler til rådighed på 32 lokationer samt et relativt omfattende net af cykelsti’er er anvendelse af den 2-hjulede til transport og rekrative formål blevet meget lettere.

Se billeder på bloggen Algarve Cycle Chic.

Cycle Chic Portugal
Efter at Lissabon i år 2011 lagde sig i førerposition med det første Cycle Chic event i Portugal, har Vilamoura, der er mest kendt som golfdestination og eksklusivt ferie
-resort, sat alle sejl til for at få indbyggerne og hotelgæster op på cyklerne.

Den primære målgruppe er dog faste beboere i Vilamoura området.

Prisen for et adgangskort til cyklerne er 20 euro for et kvartal og 30 euro for et årsabonnement.

Cyklerne lånes ud for en periode på maksimalt 45 minutter – rigelig tid for at kunne nå fra A til B i Vilamoura, men ikke så praktisk for turister på sightseeing.

Man skal være registreret med adresse I Vilamoura for at kunne få et kort til cyklerne, men kort udstedes dog også til hoteller og private udlejere af ferieboliger.

Se mere om gratis-cyklerne i Vilamoura på Inframoura hjemmesiden. Oprindeligt blev Cycle Chic ide'en fostret i København, og Den Danske Ambassade i Lissabon har støttet tiltag til udbredelse af ide'en til Portugal.
   
Vilamoura i Algarve
Mange danske golfere og en del professionelle poker-spillere kender Vilamoura ganske godt.

Oceânico golf-resorts ligger nærmest på stribe i Vilamoura, der går for at være ét af de mest eksklusive ferieområder i Portugal og i øvrigt ét af de største luksus-resorts i Europa.

På det lokale Casino afholdes der løbende poker-turneringer, hvis pengepræmier tiltrækker pokerspillere fra Nordeuropa.

Vilamoura Marina er Portugals svar på Cannes og Monaco. Der kan selvfølgelig også afhentes cykler fra udleveringspunkter på Vilamoura Marina.

Herunder video-introduktion til Vilamoura Public Bikes:

Din vurdering:Festas do Mar i Cascais 17-26 august – med Mikkel Solnado fra Danmark lørdag den 25. august

Årets sommerfestival i Cascais begynder den 17. august og indleder en uge med gratis koncerter.

På scenen foran Hotel Baia i Cascais bymidte vil man kunne opleve følgende kunstnere:

 • 17. august ANA FREE + RONAN KEATING
 • 18. august JOÃO SÓ E ABANDONADOS + PAULO GONZO
 • 19. august HMB + RUI VELOSO
 • 20. august BOSS AC
 • 21. august ANA MOURA
 • 22. august BRANDO FEL + ANDRÉ SARDET
 • 23. august SARA PAÇO + AZEITONAS + MIGUEL ANGELO
 • 24. august ADRIANA + DAVID FONSECA
 • 25. august MIKKEL SOLNADO + PEDRO ABRUNHOSA
 • 26. august TÉNIS BAR + ZÉLIA DUNCAN

Mikkel Solnado berømt i Portugal
I 2009 blev Mikkel Solnado verdensberømt i Portugal med hittet “We Can Do Anything” – se Mikkel Solnado artikel og video.

Mikkel Solnado er dansk-portugiser og bosiddende i Baixa området i Lissabon. Se mere om Mikkel Solnado på Facebook.

Lørdag den 17. august åbner den engelske ‘Boyzone’ forsanger fra 1990’erne Ronan Keating Festas do Mar i Cascais.

Alle koncerter i Cascais 17-26 august starter kl. 20.30.

Der er fyrværkeri i Cascais efter koncerterne den 17., 18., 25. og 26. august.

Herunder Mikkel Solnado med én af sine nyeste ballader "’I Wanna Know You’:

Din vurdering:Malveira da Serra sommerfest 2012 til og med 19. august

Indtil den 19. august afholdes der sommerfest i den maleriske landsby Malveira da Serra ved Cascais.

Den 15. august er der eksempelvis fra kl. 21 lys-procession til ære for Nossa Senhora da Assunção.

Fest hver aften i Malveira da Serra
Festen er igang hver aften fra omkring kl. 20 på markedspladsen i bymidten. Her er der opstillet en scene, og der er gjort plads til et danse.

For børn findes der på festivalpladsen et mindre tivoli med radiobiler, et skydetelt med mere.  

Der er naturligvis mulighed for at købe mad og drikke på festpladsen.

Malveira da Serra sommerfesten er ikke særligt bredt markedsført. Vil man gerne opleve en lokal portugisisk sommerfest i en lille by ved foden af Sintra-bjergene, er Festas da Malveira da Serra 2012 at anbefale.

Man finder Malveira da Serra omkring omkring 7 kilometer nordvest for Cascais centrum af hovedvej N9-1 i retning mod Birre og Cabo da Rocha. Alternativt kan man tage kystvejen fra Cascais til Guincho-stranden (N247) og fortsætte videre nordpå til Malveira da Serra. Se kort over Cascais-Estoril-Malveira da Serra.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »