Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPortugal i top blandt EU-lande med økonomisk vækst i 3. kvartal 2016

EU-landenes vækst halter gevaldigt.

I 3. kvartal 2016 blev den gennemsnitlige vækst i EU-landenes økonomier således kun på sølle 0,4%.

Portugal og Bulgarien blev noteret for de højeste vækstrater; begge lande 0,8% – ifølge Eurostat (åbner pdf), hvis der ses på udvikling i forhold til 2. kvartal 2016.

En del af den positive udvikling kan dog sandsynligvis tilskrives et unormalt højt antal turister i Portugal i sommeren 2016.

Ser man på udvikling i forhold til samme kvartal 2015, var væksten i Portugal på 1,6%, hvilket var på linje med gennemsnittet i EU.

Væksten i Danmark er per 2016 nærmest gået i stå.

Din vurdering:FC Porto - FCK Champions League kampe

Onsdag den 14. september kl 20:45 spiller FCK årets første Champions League kamp mod Porto i Portugal.

FCKs træner, Ståle Solbakken, har studeret Portos seneste kampe intensivt, og selvom det bliver Davids kamp mod Goliat, håber Solbakken på et godt resultat på udebane i Portugal.

UPDATE: Miraklet skete - Porto-FCK 1-1

Markante forskelle på spillerbudget - FCK versus Porto
FC Portos spillerbudget er ca. 4,5 gange så højt som FC Københavns. (450 mio. kr versus 100 mio. kr)

Den bedst lønnede spiller i FCK (Andreas Cornelius) tjener således 4,5 mio. kr om året, mens den bedst lønnede FC Porto spiller (målmand Iker Casillas) tjener knap 34 mio. kr. om året.

Årets dyrest indkøbte spiller i FCK er Andrija Pavlovic som kostede 15 mio. kr, mens FC Portos dyreste indkøb er Alex Tellas, som kostede 49 mio. kr.

Porto har i mange år haft ry for at være fænomenalt dygtige på transfermarkedet.

Årets dyreste salg er Maicon, der skiftede fra FC Porto til São Paulo for 45,4 mio. kr. Til sammenligning har FCKs dyreste salg i år været Nicolai Jørgensen, der blev solgt til Feyenoord for 25 mio. kr.

Det historisk største FC Porto indkøb var Gianelli Imbula, der blev købt af Marseille for 150 mio. kr, mens Andreas Cornelius er all-time dyreste FCK spiller indkøbt i Cardiff for 27 mio. kr.

FCKs historisk dyreste salg var selvsamme Andreas Cornelius der tidligere blev solgt til Cardiff for 75 mio. kr. Til sammenligning har Portos dyreste salg været Rames Rodrigues til Monaco og Radamel Falcao til Atletico Madrid - begge blev solgt for intet mindre end 337,5 mio kr. 

Porto har 2 gange vundet Champions League (senest i 2004 med José Marinho som træner) og har desuden vundet det portugisiske mesterskab 27 gange. Til sammenligning har FCK vundet det danske mesterskab 11 gange.

Den seneste dansker, der var tilknyttet FC Porto på en lejeaftale i 2014/2015, er Malthe Johansen, der efterfølgende i en alder af blot 20 år, har valgt at stoppe sin karriere.

Tipsbladet bringer inden den første Porto - FCK kamp et interview med træner Nuno Esperíto Santo.

Returopgør mellem FCK og Porto spilles den 22. november 2016 i Parken i København.

Din vurdering:Portugal vandt stort set, hvad der vindes kan, til årets World Travel Awards

Søndag den 4. september 2016 blev en stor dag for Turismo de Portugal.

Organisationen, der er sat i verden for at fremme turisme i Portugal, vandt hele 24 priser ved World Travel Awards.

Den overvældende succes er aldrig oplevet før, og ingen andre lande kom i nærheden målt på antallet af priser.

Førende turistorganisation
Eksempelvis blev Turismo de Portugal valgt som Europas førende turistorganisation, hvilket er noget af en præstation i et land, hvor mange ting ikke altid sker ‘præcis til tiden’.

Det er sågar 3. år i træk at Portugal vinder i kategorien ‘Leading Tourist Board’, så nogen tilfældighed er det heller ikke. 

Har du allerede set Lissabon, så prøv at besøge Porto næste gang.


Algarve bedste europæiske badeferie destination
Algarvekysten i det sydlige Portugal blev bedste europæiske badeferie-destination. Madeira blev bedste ø-destination (ferieø) og Lissabon vandt titlen som Europas bedste krydstogtsdestination.

TAP Airlines fik roser og topplacering for bedste flyforbindelser til Afrika og Sydamerika (ikke overraskende), og dertil bedømt til at have det bedste inflight magasin i flyene (det hedder Up Magazine).

Portugal hoteller vinder priser
Flere hoteller modtog æresbevisninger i forskellige kategorier:

- bedste beach resort: Hotel Quinta do Lago, Almancil, Algarve
- bedste boutique hotel: Hotel Vila Joya, Albufeira, Algarve
- bedste boutique resort: Choupana Hills Resort & Spa, Funchal, Madeira (UPDATE: vi er blevet gjort opmærksomme på af Jan-Helge at der desværre har været store skader på dette resort i.f.m. skovbrande på Madeira per sommer 2016)
- bedste business hotel: Myriad by SANA Hotels
- bedste familie-resort: Pine Cliffs Resort, ved Vilamoura, Algarve

Se alle Portugal-relaterede nomineringer til World Travel Awards 2016.

World Travel Awards 2016 – Europa priser
World Travel Awards er opdelt på verdensdele, således at eruopæiske lande sammenlignes med hinanden, asiatiske sammenlignes med hinanden (kaldes lande omkring det indiske Ocean), afrikanske lande sammenlignes med hinanden, nord- og centralamerikanske lande sammenlignes med hinanden og sydamerikanske lande sammenlignes med hinanden.

Det hele er i sagens natur en marketings- og PR manøvre, men især i Europa er konkurrencen trods alt hård om at blive bedst.

Branchefolk fra hele Europa afgav deres stemme.

Find de bedste priser på fly, hotel, charterrejser m.v. via Portugalnyts søgemaskine

Din vurdering:Portugal blandt de sikreste ferielande i verden - hvilke lande er sikre?

Med tiltagende fokus på uro og angreb på civile er sikkerhed på ferien blevet et vigtigt salgsargument for danske rejseselskaber.

I de fleste ferielande er det fortsat langt mere sandsynligt at komme ud for en alvorlig trafikulykke i forhold til at opleve et terrorangreb, men mens trafikulykker går næsten upåagtede hen, fokuserer medierne intensivt og længe på selv de mindste anslag mod civile mål.

Et land som Frankrig menes at have tabt turisme-indtægter for en formue efter de frygtelige begívenheder i Nice og Paris.

Også Tunesien, Tyrkiet, Egypten, Belgien, USA, Thailand og i mindre grad Tyskland har været ramt inden for de sidste par år.

Ingen ferielande er 100% sikre
Men hvilke lande betragtes som de mest sikre?

Nedenfor ses en vurdering fra Institute for Economics And Peace. Det er 10. gang (10. år) at rapporten udarbejdes, og bemærk at video'en bygger på 2015 vurderingen, mens listen og linket nederst er den nyeste 2016 vurdering af de sikreste ferielande. 

 

                                      Video: Sådan så listen over de 10 sikreste lande ud i 2015

Portugal blandt de sikre ferielande
Heldigvis har Portugal været forskånet for ugerninger i større målestok. Det tætteste angreb var Madrid 2004 attentatet på Atocha banegård. 

Institute for Economics & Peace laver hvert år en global sammenligning af sikkerheds-situationen.

De sikreste ferielande vurderet udfra en række kriterier er per 2016 følgende:

 1. Island
 2. Danmark
 3. Østrig
 4. New Zealand
 5. Portugal
 6. Tjekkiet
 7. Schweiz
 8. Canada
 9. Japan
 10. Slovenien
 11. Finland
 12. Irland
 13. Bhutan
 14. Sverige
 15. Australien
 16. Tyskland
 17. Norge
 18. Belgien
 19. Ungarn
 20. Singapore
 21. Holland
 22. Polen
 23. Mauritius
 24. Slovakiet
 25. Spanien
 26. Kroatien
 27. Chile
 28. Botswana
 29. Bulgarien
 30. Malaysien

Af andre populære turistlande kan nævnes:

- Italien på plads nummer 39
- Frankrig på plads nummer 46
- England / Storbritannien på plads nummer 47
- Grækenland på plads nummer 82
- USA på plads nummer 103
- Thailand  på plads nummer 125
- Tyrkiet på plads nummer 145

I sagens natur er der forskel på hvor i USA og hvor i Thailand, man opholder sig. Tyrkiet befinder sig per 2016 til gengæld faretruende tæt i ranglisten på deciderede farlige lande for uforberedte turister som Nigeria, Rusland, Ukraine og Pakistan. 

Se mere på Global Peace Index 2016 (åbner som pdf)

Din vurdering:TAP på vej til at flyve med overskud i 2017

I slutningen af 2015 blev flyselskabet TAP endelig solgt efter mange års forsøg på at afhænde selskabet.

Kort tid herafter skiftede den nye regering i Portugal politik, og fortrød salget.  

En privatisering efterfulgt af en politisk motiveret delvis re-nationalisering er som regel ikke det bedste udgangspunkt for at skabe en sund forretning, men det portugisiske flyselskab TAP ser ud til at klare skærene.

I første halvår af 2016 blev underskuddet på 28,2 millioner euro, og selv om det er et stort beløb, er det intet mod et samlet 2015 underskud i TAP på 109,6 millioner euro.

Se også: Privatisering af TAP tilbageføres delvist

Omsætningen i første halvår af 2016 blev på 985 millioner euro mod 1008 millioner euro i første halvår 2015.

2016 video-guide til Lissabon

Gode sommermåneder

For flyselskaber er sommermånederne juli, august og september samt julemåneden december de bedste, og derfor regner TAP med at ‘flyve ind et område med overskud’ sidst på året.

Om det samlede resultat i 2016 når at blive positivt er meget tvivlsomt, men der er per sensommer 2016 ingen grund til at tro at regnskabsåret 2017 vil fortsætte med røde tal på bundlinjen.

Olieprisen og dermed prisen på jet-fuel er langt lavere end tidligere, og dermed er markedet for flytransport blevet mere profitabelt på trods af kraftig konkurrence flyselskaberne imellem.

Øget belægning på USA-ruter
TAP har desuden ifølge Kommunikationsdirektør António Monteiro øget belægningen på ruterne til Lissabon og Porto samt på de nok så profitable ruter til USA.

Samtidig har den nye TAP-ledelse svunget sparekniven over tabsgivende ruter. Det er især gået ud over underskudsgivende ruter fra udlandet direkte til Porto, mens ruten mellem Lissabon og Porto til gengæld er blevet styrket.

Til Lissabon med TAP fra København
TAP flyver fra København til Lissabon to gange dagligt.

Første tidlige afgang er kl. 06.20 med ankomst til Lissabon Lufthavn 09.05 lokal tid.

Eftermiddagsafgangen afgår fra København (CPH) kl. 13.50 og lander i LIS kl. 16.35 lokal tid.

Flyvetid er 3 timer og 45 minutter.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »