Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkPortugals detail-salg falder – Eurostat giver Portugal det kraftigste fald blandt 27 lande

Detailsalget til de europæiske forbrugere i EU steg ifølge EU's statistiske kontor Eurostat samlet med 0,4% i januar 2012 i forhold til december 2011.

For Portugals vedkommende blev det dog til et fald i omsætningen på 2,7%.

Næststørste fald i omsætning stod Danmark for med minus 2,1%. Alle tal er korrigeret for sæsonudsving herunder antal helligdage.

Kraftigt detailsalgs-fald i Portugal
På månedsbasis (januar 2011 i.f.t. januar 2012) var detailsalget i Portugal ét af de ringste set i forhold til det umiddelbart foregående år med et fald på hele 8,7%.

Totalt set steg det korrigerede detailsalg i EU27 landene med 0,7% fra januar 2011 til januar 2012.

I Danmark var der dog også her tale om et fald på 2,4% fra jan 2011 til jan 2012.

De mest fremgangsrige lande målt på detailsalg i januar år 2012 i.f.t. januar år 2011 var Litauen (+17%), Letland (+16,6%) og Rumænien (+10,2%). Blandt de større lande gik Frankrig frem med 6%.

Se mere i meddelse fra Eurostat (åbner som pdf).

Din vurdering:Douro vin fra Portugal vinder af vintest på Berlingske

I Berlingske Tidendes fritidstillæg ‘Fri’ kunne man den 5. marts 2012 læse om blandt andet ‘Fodtrampet og blodig vin fra Portugal’.

Se også: Portugals vindistrikter.

2008 Meandro do Vale Meäo – Douro
Blandt de 16 testede rød- og hvidvine gav Berlingske 5 af 6 stjerner til testvinder-vinen Meandro de Vale Meão fra Douro-regionen i Nordportugal.

Meando de Vale Meão er produceret på Quinta do Vale Meão vingården – se vingårdens hjemmeside.

Se også: Testresultat fra Berlingske-Fri .

Rasmus Greis tester Meandro do Vale Meão i
Danske Rasmus Greis har lagt en lille video ud på Youtube med en gennemgang af de vigtigste karakteristika ved 2008 Meandro de Vale Meão vinen fra Douro.

Quinta de Vale Meão vinene forhandles i Danmark af Jysk Vin.

Se Rasmus herunder i bedste Gary Vaynerchuk-stil:

Din vurdering:Andre Villas-Boas fyret som Chelsea træner

Den kun 34-årige portugiser Luís André de Pina Cabral e Villas-Boas fik i juni 2011 overdraget ansvaret for den russiske olie-mogul Roman Abramovich favorit-hobby: fodboldklubben Chelsea FC i England.

Se også: Villas-Boas ny træner for Chelsea.

Fyret efter 9 måneder på jobbet
Boas-Villas ‘assignment’ var klokkeklar. Alt andet end en plads i top-3 i det engelske mesterskab og en placering blandt de 3-4 bedste i Champions League turneringen ville være en skuffelse for den hovedrige russiske ejer af Chelsea.

Opgaven blev ikke løst af den unge portugiser.

Chelsea lå per 4. marts 2012 på en 5. plads i Premier League. Med 13 spillerunder tilbage var Chelsea 20 point efter førende Manchester City og 8 point efter nummer 3 i Premier League Tottenham, som sammen med Manchester City, Manchester United stod til at kvalificere sig direkte til Champions League 2012-2012 turneringen (direkte kvalifikation for de tre bedste hold fra England).

I Champions League så det ikke bedre ud. Med mindre Chelsea slog Napoli med mere end 3-1 hjemme 6. marts, ville klubben forlade CL 2011-2012 turneringen i ottendedelsfinalerne. Se mere om Champions League 2012 slutspillet.

Dyreste træner-overtagelsessum for Boas-Villas
Chealsea ejer Abramovic betalte ved ansættelsen i omegnen af 15 millioner euro for at købe Villas-Boas fri fra sin kontrakt med FC Porto, som portugiseren forinden havde ført til en sejr i Europa League, det Portugisiske mesterskab og den portugisiske pokalturnering.

Den 4. marts 2012 var sidste arbejdsdag i Chelsea for Villas-Boas.  Se også: 7 managers i løbet af 8 sæsoner i Chelsea på Ekstra Bladet.

Træner-talentet kommer dog sandsynligvis ikke til at savne tilbud omend måske knap i den super-lukrative slags. Boas-Villas årsløn i Chelsea var efter sigende 4,4 millioner britiske pund.

Se også artiklen The Highs and Lows at Stamford Bridge på BBC News.

Herunder Villas-Boas i sin sidste presse-konference som Chelsea-træner:

Din vurdering:EM 2012 nyt – Portugals fodboldlandshold i nye spillerdragter fra Nike

Portugals fodboldlandshold har fået nye landsholds-uniformer. 

Traditionen tro er en stor international fodboldturnering en god anledning for producenter af sportstøj til at forny produktudvalget – og ikke mindst markedsføre de nye kollektioner.

Portugals nye spillerdragter til EM 2012
Nike står for produktionen af Portugals nye såkaldte ‘away kit’.

Det portugisiske fodboldlandsholds nye hvide trøjer har et stiliseret rødt og grønt kryds på fronten.

Mønsteret skulle efter sigende (ifølge Nike) være tæt på det mønster, der sad på sejlene på de portugisiske skibe i 1500- og 1600-tallet, da Portugal var en stormagt på verdenshavene.

På trøje og shorts er Portugals officielle nationale logo aftegnet. Shorts’ene er i øvrigt produceret ved brug af genbrugs-polyester; ifølge Nike har hvert par shorts materialer fra 13 genbrugte plastikflasker.

Hel spillerdragten er 23% lettere end den tidligere model og 20% stærkere. Se mere om Portugals nye spillerdragter på Nike’s hjemmeside.

Herunder video med Portugals nye spiller-dragter til EM 2012:

Din vurdering:BTL - International rejsemesse i Lissabon

“Bolsa Turismo Lisboa” afholdes i 2012 for 24. gang fra den 29. februar til 4. marts i Lissabon. Også i år er rejsemessen primært dedikeret til professionelle aktører i rejsebranchen. Messens første 2,5 dage er således forbeholdt branchefolk, mens messen er åben for alle fra fredag den 2. marts kl. 18.

Normalt besøges messen af ca. 75.000 besøgende – hvoraf lidt over halvdelen er branchefolk. Der er alt i alt ca. 1.000 rejseaktører repræsenteret blandt udstillerne på BTL.

Selv om messen primært er dedikeret rejsebranchen i Portugal, findes der også mange internationale besøgende på messen – også fra en række danske rejsebureauer med rejser til Portugal på programmet. Herunder f.eks. FDM Travel, Kulturrejser Europa og Cultours.

Nyheder på BTL i 2012 – mange flere præsentationer og foredrag
Blandt de portugisiske regioner er der i år sat særligt fokus på Alentejo som turist-region i Portugal. Alentejo har således en stand på 500 m2. Brasilien er som vanligt størst blandt de internationale turistdestinationer.

I år har BTL-arrangørerne også valgt at udvide antallet af foredrag, præsentationer og paneldebatter betragteligt med 4 sideløbende præsentations-områder dedikeret til formålet. Den 1. marts kunne man bl.a. høre en repræsentant fra Google Portugal, som gav sin vurdering af online turismens udvikling. Repræsentanter fra Portugals Turistbureaus lokale repræsentationer i udlandet holdt ligeledes foredrag specifikt om turismens udvikling i udvalgte lande som f.eks. Storbrittannien og Tyskland.

Fredag den 2. marts kl. 12 vil Stig Kaspersen fra Portugals Turistbureau i Danmark give sit syn på udviklingen i turismen fra Skandinavien til Portugal. Foredraget vil være på portugisisk og foregår i Pavilion 2.

Blandt de lidt mere alternative udstillere finder man i år en stand med el-cykler, en stand med træhuse, og en casino-stand, der lokker besøgende til med bodypaintede piger og drinks.

Temaer i messehallerne i Lissabon
Turistmessen i Lissabon foregår i 4 messehaller, som er opdelt i følgende temaer.

Portugal som turistdestination
Mød repræsentanter fra Turismo de Portugals regionale turistorganisationer i hal 1:

 • Azorerne
 • Alentejo / Alqueva
 • Algarve
 • Serra de Estrela
 • Lisboa og Vale do Tejo
 • Leiria / Fatima (Oeste)
 • Madeira
 • Porto og Nordportugal

Rejsebureauer, hoteller og øvrige turisme-relaterede virksomheder
Primært i hal 2 og 3 finder man de mange lokale portugisiske aktører i rejsebranchen – i år med væsentligt flere nye teknologi-orienterede virksomheder, der samles under BTL Tech – herunder Groupon Viagens, der deltager for første gang på BTL.

Internationale destinationer
I hal 3 og 4 finder man 39 internationale turist-destinationer og tilhørende udenlandske rejsevirksomheder. Som vanligt er der mest liv, underholdning og dans på Brasiliens stand, men også mange øvrige tidligere portugisiske kolonier er respæsenteret – herunder Macau, Kap Verde, São Tome, Mocambique og Angola. Blandt lande med mindre direkte relationer til Portugal, finder man bl.a. Japan og Korea, der i år har større stande end tidligere.

Portugisisk gastronomi
Mellem hal 2 og hal 3 findes et område dedikeret til lokale portugisiske gastronomiske specialiteter. Derudover findes der i hal 4 en række deciderede portugisiske restauranter.

Din vurdering:Algarve Cup 2012 – kvindefodbold-turnering i Portugal med USA, Danmark, Norge og Japan

Algarve Cup 2012 spilles i Parchal, Ferreiras, Vila Real de Santo António, Lagos og i Faro.

I alt 12 hold deltager i 2012 turneringen.

De 8 hold i Gruppe A og B er på forhånd udtaget til at kunne spille sig i finalen. Gruppe C hold spiller kun mod hinanden. 

Algarve Cup 2012

Gruppe A består af:

 • Tysklands kvindelandshold
 • Kinas kvindelandshold
 • Sveriges kvindelandshold
 • Islands kvindelandshold

Gruppe B består af:

 • Danmark
 • USA
 • Japan
 • Norge

Gruppe C i Algarve Cup 2012 består af:

 • Portugal
 • Ungarn
 • Irland
 • Wales

Kampplan for det danske kvindelandshold i Algarve Cup 2012
Danmark spiller mod USA, Norge og Japan på følgende dage:

- 29. februar Danmark-USA kl. 17.00 i Lagos - resultat 0-5
- 2. marts Danmark-Japan kl. 12.10 i Parchal
- 5. marts Danmark-Norge kl. 14.10 i Ferreiras

Vinderne af gruppe A og B spiller finale den 7. marts i (sandsynligvis) Faro.

Danmarks trup til Algarve Cup 2012 kan ses på DBU’s hjemmeside, hvor man også kan finde den samlede kampplan for Gruppe A og B samt stilling i de to grupper.

Herunder video-intro til Algarve Cup 2012 med det amerikanske landshold:

 

 

Din vurdering:Norske pensionister skattefrie ved flytning til Portugal

Nordmænd, som flytter til Portugal, kan ende med at svare nul i skatt af deres pension.

Skattefriheden gælder i 10 år.

Pensionister fra Norge tilgodeses i Portugal
Aftalen mellem Norge og Portugal er gældende fra 1. januar 2012.

Skattefritagelsen gælder pensioner, men dog ikke tidligere offentlige ansattes pensioner.

Se artikel på eksempelvis Hegnar Online . De nye regler ligger tilgængelige på Skatt i Norges hjemmeside.

Dansk kildeskat på pension i Portugal
I princippet gælder aftalen også de øvrige nordiske lande og dermed Danmark, men der er grund til at sætte sig grundigt ind i reglerne.

Artikel 18,19 og 23 i dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og Portugal har speciel relevans for pensionister fra Danmark, som via tidligere fradrag i Danmark alligevel kan blive beskatningspligtige.

Se mere i dobbeltbeskatningsaftale mellem Portugal og Danmark på danske Skats hjemmeside.

Din vurdering:Nobelpristager i økonomi Paul Krugman i Portugal

Den amerikanske økonom og samfundsdebattør Paul Krugman modtog i 2008 Nobelprisen i Økonomi for sit arbejde inden for området New Trade Theory.

Krugman æresdoktor ved portugisiske universiteter
Paul Krugman er kendt for sine liberale standpunkter (i modsætning til mere konservativ økonomisk tænkning).

Han hælder til den keynesianske økonomiske skole, hvor staten antages at kunne påvirke den økonomiske udvikling i positiv retning ved at stimulere efterspørgsel i krisetider.

Økonomi-professorren er fast tilknyttet Princeton University i USA og London School of Economics.

Paul Krugman besøgte i slutningen af februar 2012 Portugal. Anledningen var at Krugman var inviteret til Lissabon af universiteterne Universidade de Lisboa, Técnica og Nova.

Portugal og euro’en
I forbindelse med besøget udtalte Krugman at Portugal med 75% sandsynlighed vil forblive i euro’en.

Portugals regering gør sig store anstrengelser for at overholde betingelserne givet for økonomisk krisehjælp. Den øgede usikkerhed om Portugals fastholdelse af euro’en, der opstår på grundlag af Paul Krugmans udtalelser, er ikke velkomne.

Se også: EU hjælpepakke på 78 milliarder euro til Portugal.

Man kan dog også se 75% sandsynlighed for euro-fastholdelse som positivt ud fra dén betragtning at Portugal hører til blandt de svageste euro-økonomier, men på trods af dette har formået at trimme statsbudgettet væsentligt.

Lønninger skal ned i Portugal
Da der ikke er mulighed for at justere på valutakursen for de enkelte lande i euro-samarbejdet, er der efter Paul Krugmans mening ingen vej uden om nedsættelse af det generelle lønniveau i Portugal.

Specielt i forhold til tyske lønninger tjener portugisiske lønmodtagere for meget udfra den betragtning, at produktiviteten er langt højere i Tyskland end i Portugal. Krugman mener med andre ord at Portugal og andre lande i økonomiske probelmer er tvunget til at blive mere konkurrancedygtige for at forblive i euro-samarbejdet.

Sådanne udtalelser fra en liberal og relativt ‘socialdemokratisk’ indstillet økonom er ikke, hvad de portugisiske fagforeninger ønsker at høre. Paul Krugman luftede sågar at lønnedgange på 20-30% ville være relevante i lande som Spanien og Portugal.

Den offentlige sektor i Portugal ikke for stor
Paul Krugman er på trods af de barske udmeldinger om lønniveauet i Portugal og det øvrige Sydeuropa ikke tilhænger af yderligere drastigske nedskæringer i det offentlige.

Grækenland, mener Krugman, er en 'special case', hvor hårde nedskæringer er på sin plads, men Nobelprismodtageren mener ikke at det vil hjælpe i Portugal og Spanien, hvor den offentlige sektor trods alt er begrænset.

På sin blog på avisen New York Times redegjorde Paul Krugman den 26. februar 2012 for sine synspunkter fra Lissabon.

Se også Paul Krugman herunder i et forelæsning på Massachusetts Institute of Technology (MIT) fra februar 2012:

Din vurdering:Fodboldlandskampe før EM 2012 - Polen-Portugal 29. februar og Portugal-Makedonien 26. maj

UPDATE: Venskabskampen Polen-Portugal endte 0-0.

Se omtale på Sporten.dk.
.............

Det portugisiske landshold møder to nationer som forberedelse til Euro 2012 turneringen i Polen og Ukraine.

Polen-Portugal 29. februar

Den 29. februar møder Portugals landshold de ene af værtslandene i Warszawa. Kampen i Polen spilles kl. 19.45 portugisisk tid (20.45 dansk og polsk tid). Senere den 26. maj, få dage før EM 2012 turneringen går igang, spiller Portugal mod Makedonien på hjemmebane i Lissabon.

Se mere om EM 2012 turneringen.

Portugal har udtaget følgende spillere til venskabskampen mod Polen:

Målmænd: Rui Patrício, Eduardo og Beto.
Forsvar:
Bruno Alves, Fábio Coentrão, João Pereira, Pepe, Rolando, Nelson og Ricardo Costa
Midtbane: Carlos Martins, João Moutinho, Manuel Fernandes, Miguel Veloso, Raul Meireles og Ruben Micael
Angreb: Cristiano Ronaldo, Hugo Almeida, Hélder Postiga, Nani, Nelson Oliveira, Quaresma og Varela

De 23 spillere er basis-truppen til EM 2012, men der kan dog endnu ske udskiftninger.

Samme dag som Portugal møder Polen, spiller Danmark venskabskamp mod Rusland i Parken.

Din vurdering:Invitationskode Ferie For Alle feriemesse Herning - få 50% rabat på billet

Få rabat på indgangsbilletten til Ferie For Alle rejsemesse i Herning i 2012.

Når man bestiller billet på Ferie For Alle messens hjemmeside, ferieforalle.dk, har man mulighed for at indtaste en invitationskode og dermed opnå op til 50% rabat på adgangsbilletter til rejsemesse i Herning.

Invitationskoder tilbydes ofte af udvalgte messe-udstillere i Herning. Man skal blot oplyse invitationskoden ved online billetkøb på Ferie For Alle hjemmesiden for at få adgang til at købe billet med rabat.

Billetter til feriemesse Herning med rabatkode
Man kan for eksempel oplyse denne Ferie For Alle invitationskode: benns-XVAYSE fra Team Benns, som giver 50% rabat på éntreprisen.

Bemærk: Denne rabatkode gælder kun ved køb af voksenbilletter til fredag og søndag på rejsemessen i Herning 24 - 26. februar 2012.

Invitationskoden gælder således IKKE lørdag på Herning messen, men fredag og søndag kan voksne nøjes med at betale 45 kroner for indgangsbilletten.

Vi er ikke bekendt med at der forefindes deciderede gratis billetter eller fribilletter til Ferie For Alle 2012.

Normalpris for billetter til feriemessen i Herning er:

Pris voksen entré billet: 90 kroner  
Gælder en enkelt dag, på en vilkårlig åbningsdag. 

Pris børn entré billetter (5 - 12 år): 10 kroner
Gælder en enkelt dag, på en vilkårlig åbningsdag. 

Pris senior 60+ billet: 45 kroner
Gælder kun fredag den 24. februar 2012 på Herning messen

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »