Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkFerie for Alle 2016 - køb billet til Herning rejsemesse

Fredag d. 26. februar 2016 slår Herning Messecenter dørene op til den årlige rejsemesse i Herning Ferie for Alle!

Kom og få inspiration til din næste rejse! Der er alt lige fra destinationer i udlandet, danske rejsemål, camping, udeliv til golf!

Der vil være udstillere, som tilbyder rejser til Danmark, USA, Afrika, Asien, Australien, New Zeaand, Europa, Caribien, Sydamerika og Mellemøsten med alle slags rejser: Golfrejser, campingferie, adventure, badeferie mv.

Du kan få glæde af udstillere som Apollo Rejser, Amisol Travel, Detur, Green2Green, Spies, Star Tour, SunCharter, Travel Bird og mange flere. Få en oversigt over udstillere til Feriemessen i Herning

Ferie for Alle byder også på legeland med trampoliner, leg i sandkassen og på springbanen, masser af aktiviteter i golfhallen, in the dark, rejseforedrag og et hav af fede konkurrencer!

Se også: Bravo Tours messetilbud 

Rejseforedrag i lange baner til Herning rejsemesse    
Du kan deltage i en række rejseforedrag. Programmet er spækfyldt med over 100 fantastiske rejseforedrag, som kan åbne dine øjne til nye og spændende rejsemål indenfor forskellige ferie - og rejsetyper!

Der er blandt andet foredrag om Azorerne, Galapagos, Indien, Tibet, Peru og mange andre fantastiske rejsedestinationer. Rejseforedragene på Herning rejsemesse foregår i forskellige foredragslokaler i løbet af messedagene.

Ferie for Alle - in the dark    
Herudover får du mulighed for at opleve Ferie for Alle - in the dark. In the Dark-hallen er mørklagt og indbyder med en hyggelig aftensstemning, hvor udvalgte campister vil bo i hallen under hele messen og synliggøre fordelene ved campingferie.

Foruden campisterne, vil man kunne deltage i en række aktiviteter, der både foregår om sommeren og om vinteren. Man kan besøge et tysk julemarked og tage en tur på kælkebakken samt finde rav, lave snobrød over bål og fange fisk i søen.

Åbningstider og priser Ferie for Alle
Ønsker du at deltage i Ferie for Alle i Herning, kan det være fordelagtigt at kende åbningstiderne og priserne på billetterne. Køber du en billet er denne gyldig én valgfri dag.

Åbningstider Herning Rejemesse 2016:
Fredag d. 26. februar: 10.00-18.00
Lørdag d. 27. februar: 10.00-18.00
Søndag d. 28. februar: 10.00-17.00

Køb billet til Ferie for Alle 2016 - billetter Ferie for Alle 

Se også: Invitationskoder til Ferie for Alle - køb billet til halv pris

Voksen billet

100 kroner

Barn, 5-12 år (børn under 5 år gratis)

10 kroner

Seniorbillet, 60+ (kun gyldig fredag d. 26. februar)

50 kroner

Vintercamping pr. enhed (fredag-søndag)

- Tillæg på 175 kr. ved ankomst torsdag

750 kroner. Prisen stiger til 800 kroner pr. 1. feb. Giver adgang til to voksne og to børn.

Ferie for Alle bliver afholdt i MCH Messecenter Herning på Vardevej 1, 7400 Herning.

Køber du billet online inden 15. februar, er du i øvrigt med i lodtrækningen om en luksus safari rejse for 2 personer til en værdi af 45.400 kroner. Alle billetter som er købt online senest 15. februar 2016, får scannet sin billet ved indgangen og deltager i lodtræktrækningen om denne drømmerejse.

Foruden luksussafarien på Karen Blixen Camp i Kenya, får man en badeferie ved Det Indiske Ocean for to med oven i hatten! Rejsen er sponsoreret af KLM og Africa Tours. Læs mere om drømmerejsen til Kenya.

Din vurdering:Bedste hostels 2016 er blevet kåret

2016 Hoscars er blevet afholdt - begivenheden svarer til Oscar nomineringen; blot for hoteller.

Kategorierne hedder små hostels, medium hostels, store hostels og ekstra store hostels.

Desuden er der også bedste hostels efter kontinent, land og mest populære hostels.

For at konkurrere i kategorien ’små hostels’ må der maks. være 75 senge.

’Medium hostels’ har mellem 76 og 150 sengepladser, ’store hostels’ har 151-350 senge, hvor ekstra store hostels har mere end 350 sengepladser.

Kåringen sker således, at der findes de 10 bedste hoteller i hver kategori - disse rangeres så fra 1. til 10. pladsen.

Hostel Lisbon 

Portugal har haft 11 hoteller nomineret i kategorierne små hostels, medium hostels og store hostels.

Det er blevet til 9 sejre for Portugal; altså var der kun to af de nominerede hoteller, der ikke vandt plads på top 10 listen.

I kategorien små hostels havde Portugal 4 nomineringer, men løb afsted med to sejre; begge hoteller ligger i Lissabon og hedder Yes! Porto Hostel og Gallery Hostel Porto. De fik henholdsvis en 8. og 10. plads på listen.

We Love F. Tourists og Travellers House, begge beliggende I Lissabon, opnåede desværre ikke en plads på top 10 over bedste små hostels.

Travellers House Lisboa har ellers tidligere vundet prisen for at være verdens bedste hostel hele tre gange i 2009, 2010 og senest i 2011. Læs mere om Travellers House Lisboa.

På listen over bedste medium hostels dominerer Portugal virkelig; med 6 hostels ud af 10 var Portugal den store vinder. På førstepladsen ligger Home Lisbon Hostel. Andenpladsen gik til Goodmorning Lisbon Hostel. Yes! Lisbon Hostel løb med fjerdepladsen på den prestigefyldte liste. 5., 6., og 7. pladsen gik til henholdsvis Lost Inn Lisbon, Lisbon Destination Hostel og Sunset Destination Hostel. Alle beliggende i Lissabon.

En enkelt sejr i kategorien bedste store hostels blev det til for Portugal; Tattva Design Hostel i Porto tog tredjepladsen på denne liste.

Danmark formåede at få en enkelt nominering - som også resulterede i en enkelt sejr; Generator Hostel Copenhagen fik en 9. plads på listen over bedste ekstra store hostels. Desuden vandt dette København hostel også som værende Danmarks bedste hostel.

I Portugal blev Home Lisbon Hostel kåret som landets bedste. Desuden er hostelet også Lissabons mest populære hotel; dette tal beregnes ud fra antal af bookinger blandet med deres gennemsnitlige vurdering. I København løb Copenhagen Downtown Hostel med sejren som det mest populære hostel. I Porto er det mest populære hostel Yes! Porto Hostel.

Din vurdering:Quinta do Lago beholder titel som Portugals bedste golf resort

Quinta do Lago fejrer starten på 2016 med en double!

De kan hoppe ind i 2016 med god samvittighed. Efter at være blevet udnævnt, som det bedste golfresort i Portugal 2015, kan Quinta do Lago prale af titlen 2 år i streg.

Relateret artikler: Golfferie Algarve 

Golfbanen Quinta do Lago blev udnævnt til ’Europes Best Golf Venue’ til World Golf Awards 2014 og 2015. Ikke nok med det, var den berømte familie destination første valg af Today’s Golfer magasins læsere i sin årlige Travel Awards. Desuden var den med i opløbet i ’Best Golf Course in Portugal’ kategorien.

Quinta do Lago har investeret i alle sine faciliteter siden 2009 og brugt omkring €50m for at forbedre oplevelsen for medlemmerne og gæsterne. Investeringerne fortsætter i 2016, hvor der skal laves et sportcenter for alle sportselskere, som skal have mulighed for at prøve kræfter af med mere end 25 forskellige aktiviteter. Endvidere skal der bygges et moderne klubhus, hvor det er rart at opholde sig for alle medlemmer og gæster.

Læs mere: Golfbaner på Algarve 

Golfbanen Quinta do Lagos North Course er blevet redesignet af den amerikanske golfarkitekt Beau Welling og European Ryder Cup vinderen Paul McGinley, således at banen kan tilpasses golfspillere med alle handicaps.

John Dwyer, adm. direktør for Quinta do Lago har udtalt, det altid er godt at modtage en award. Dog er det ekstra specielt, når golfspillere stemmer på resortet, som deres favorit i Portugal to år i træk.

Læs mere: Golfskole og golfrejser i Portugal   

Quinta do Lago resort ligger på Algarvekysten i Almancil, som er cirka 15 minutters kørsel fra Faro Lufthavn. Den eksakte adresse på Quinta do Lago golf resort er: Quinta do Lago, 8135-024 Almancil, Portugal. Der er en behagelig temperatur året år, hvor det hverken er for koldt eller for varmt. Dette er svaret på det perfekte golfvejr!

Din vurdering:Apollo tilbyder nu rejser til Portugal

Fra sommeren 2016 kan danske feriegæster nu også komme med Apollo Rejser til Algarvekysten i Portugal.

De nye destinationer blev offentliggjort sammen med to andre solskinsdestinationer; Punta Umbria i Spanien og *** i Kroatien.

For hvert år bliver der tilføjet flere og flere destinationer hos rejseselskaberne; de fleste inkluderer solskin, skønne sandstrande og fantastisk gastronomi.

Her er Algarvekysten bestemt ingen undtagelse; området er kendt for at have nogle af Europas allerbedste strande, samt for de mange solskinstimer.

Algarvekysten tilbyder den perfekte blanding af et mildt klima, der byder på både muligheder for at slappe helt af, være aktiv og smage en masse dejlig, lokal mad.

Algarvekysten har en utrolig skøn natur med både strande, klipper og det azurblå hav.

Portimao Algarve 

Den portugisiske solkyst kan bryste sig af gennemsnitligt 2800 solskinstimer om året; selv i vintermånederne, hvor Danmark er koldt, trist og gråt, er Algarve solrigt og lunt - ofte med blå himmel og minimum 6 solskinstimer dagligt (december og Januar). Faktisk er sommer næsten en helårlig sæson på Algarvekysten. I gennemsnit er der på Algarvekysten kun 56 dage med nedbør årligt.

Læs mere om Algarve - mere end et moderne ferieparadis

8 forskellige hoteller er der at vælge i mellem, når man booker en rejse hos Apollo til Algarve. Hotellerne ligger i henholdsvis Albufeira og Portimao, og er en god blanding af 2-, 3-, 4-, og 5-stjernede hoteller. Dermed burde der være hoteller for enhver smag og pengepung.

Alle Apollo hotellerne i Algarve har dog det til fælles, at ingen af dem ligger mere end 500 meter fra en strand. Desuden har alle otte hoteller en pool.

For godt et år siden blev Apollo og Falk Laurits Rejser sat til salg. Det skulle kun tage et lille halvt års tid, før selskaberne atter blev opkøbt; den tyske REWE gruppe slog til. REWE gruppen ejer både DER rejse-gruppen og ADAC Reisen på det tyske marked.

Dog er den tyske virksomhed nok mest kendt for sin indflydelse inden for detailhandel; de ejer nemlig både supermarkederne REWE og Penny/Penny-Market. REWE Group er den næststørste supermarkedskæde i Tyskland - kun overgået af EDEKA.

Din vurdering:Pendulino hurtigtog i Portugal fornys med nye farver, nyt interiør og Wi-Fi

Siden 1999 har Portugal haft hurtigtog af typen Pendulino.

Den portugisiske udgave kaldes Alfa Pendular og er resultatet af et samarbejde mellem Alstrom, Siemens og Adtranz. De 10 togsæt er oprindeligt sat sammen i Portugal med importerede dele fra primært Italien, og i 2016 er det tid for en gennemgribende opdatering.

Det samlede budget for øvelsen lyder på 18 millioner euro, men så skulle der også være ‘nye tog’ i flot bemaling, nye toiletter og restaurant/bar-afdeling samt Wi-Fi installeret i alle vogne.

Med 220 km/t på togtur i Portugal
Alfa Pendular er godkendt til at køre op til 250 km/t, men i Portugal er farten begrænset til 220 km/t.

Med så høj fart er centrifugalkræfterne store og Pendulino højhastigheds-toget modvirker de fysiske påvirkninger ved at ‘lægge sig’ op til 8 grader ned i sving i stil med en motorcyklist.

 

Man kører i Portugal og Spanien med den brede ‘iberiske’ sporvidde på 1668 mm, hvilket giver bedre plads i kabinen.

Nyt liv til Portugals TGV-tog
Største umiddelbare forskel på de gamle og nye ‘TGV’ tog i Portugal vil blive de nye farver.

Alfa Pendular bliver sat i drift med moderne nuancer af grå kombineret med hvid som afløsning af den lidt gammeldags rød-hvide kombination, som togsættene oprindeligt blev leveret i. 

For passagererne er WiFi måske den vigtigste nyhed, men midtvejsopdateringen indholder også betydelige opgraderinger af interiør; herunder mulighed for el-justering af alle sæder. 

Nye kabine-detaljer vil blandt andet inkludere kork-elementer – made in Portugal naturligvis.

Hele ombygningen forventes at vare ca. 3 måneder for hvert togsæt, hvorefter Pendulino i Portugal forventes at holde endnu 20 år. Der er leaset spanske tog fra de spanske statssbaner Renfe til erstatning under opgraderingen.

Et spansk Renfe S-120 tog, som i 2016 midlertidigt kan ses i Portugal mellem Lissabon og Porto og mellem Faro og Lissabon 

Hurtigtog i Portugal – ruter, resjsetid og køreplaner
Det er generelt billigt at køre med tog i Portugal, og Alfa Pendular er normalt ikke meget dyrere at køre med end langsommere tog.

Se oversigt/køreplan over Alfa Pendular i Portugal (hurtigtog) eller CP.PT hovedhjemmesiden (også på engelsk).

Turen Lissabon-Porto koster per primo 2016 godt €30 for en enkelt. Fra Faro til Lissabon er prisen stadig kun €22,20 hvis man vælger Alfa Pendular – en hel euro dyrere end normalt bumletogs billetpris på samme rute. 

Turen Lissabon-Faro kan gøres på 2:52 dvs. små 3 timers rejsetid med hurtigtog. Rejsetid fra Lissabon til Porto tager med hurtigtog fra 2:43. Bemærk at Alfa Pendulino TGV tog forkortes som 'AP' på CP hjemmesiden, når man bestiller billet.

Din vurdering:Algarve hunderace står til at blive officielt anerkendt

Algarve hunderacen Barrocal Algarvio er på kanten til at blive offentligt anerkendt af Portugals veterinærmyndigheder (DGAV).

Medierne vurderer, at det blot er et spørgsmål om tid før racen oplever en ny succes både som arbejdshund og som meget blide ledsagere.

Racen var næsten ved at uddø tilbage i 60’erne, men promoveringen af racen, der startede for 15 år siden, da der blot var 20-30 hunde tilbage, har vist sig at være succesfuld; i dag er bestanden på mere end 1500 hunde.

Barrocal Algarvio er en hunderace i mellemstørrelsen, med glat pels og en opadkrummet hale, som kan ses på billedet herunder: 

Barrocal Algarvio

Hunden stammer fra faraoernes tid - nærmere betegnet fra den egyptiske greyhound, som var spredt vidt ud over middelhavsområdet.

Hunden oplevede stor fremgang og var meget populær blandt indbyggerne i Algarve - specielt i delregionen Barrocal. Gennem tiden blev den egyptiske greyhound til den hund, man i dag kender som Barrocal Algarvio.

Dengang var det specielt kaniner og harer, der blev jagtet. Som resultat deraf, er ”de er som skabt til jagt - specielt af kaniner” mener José Afonso Correira fra ACCBA foreningen (Sammenslutningen af Opdrættere af Barrocal Algarve), som står bag opdrætningsinitiativet

Beskrivelse af Barrocal Algarvio
Barrocal Algarvio kan beskrives således:

- Hovedet - holdt højt, let og tyndt.
- Øjnene - semiskrå, mandelformede på grund af intensiteten af sollys i Algarveregionen. Den dominerende øjenfarve er brun
- Ører - sidder højt, er ranke og som spidse pyramider
- Hals - medium længde
- Overlinje - semibuet
- Bryst - medium dybde
- Mave - let optrukken
- Hale - lang, danner et flag
- Hår - glat, lang og meget blød
- Farver - ensfarvede: gul (lys, mørk og tawny), sort, brun (lys og mørk), og hvide eller brogede, der kombinerer nogle af de førnævnte farver.
- Højde - Hanhund: 45-55 centimeter; hunhund 40-50 centimeter
- Vægt - Hanhund: 20-25 kg.; hunhunde: 15-20 kg.

Se en video med Algarvehunden herunder

Hunden beskrives også som værende energisk, venlig fra naturens hånd og meget med stor viljestyrke; derfor er hunden egnet som både familie- og jagthund.

En anden portugisisk hunderace er den Portugisiske Vandhund - som er den hund, Præsident Obama har. Læs mere om den Portugisiske vandhund - fiskernes bedste ven 

Din vurdering:Rabatkode Feriemesse Odense - køb billet med 50% rabat til Ferie-Fritid Feriemesse 2016

Odense feriemesse, Ferie-Fritid, er nu Danmarks næststørste feriemesse, med forventet 15.000 besøgende og 110 udstillere i 2016, hvor Ferie-Fritid afholdes over 3 dage fra den 29. – 31. januar, 2016.

Tidligere var rejsemessen i København den næststørste feriemesse i Danmark, men i den forløbne weekend måtte Ferie i Forum 2016  registrere et skuffende lavt besøgstal på knap 6000 besøgende på Københavns største rejsemesse i Forum.

Den største feriemesse i Danmark er Ferie For Alle i Herning, der normalt tiltrækker mere end 60.000 besøgende og over 1.000 udstillere.

Der vil i 2016 være to haller dedikeret til feriemessen i Odense Congress Center - i den ene hal er der udelukkende fokus på camping, mens den anden hal har fokus på rejsebureauer, destinationer, hoteller osv.

Se yderligere introduktion: Ferie-Fritid rejsemesse 2016 - feriemesse i Odense Congress Center.

Køb billet med 50% rabat til Ferie-Fritid i Odense Kongress Center
Ved online billetkøb til Odense Feriemesse via Danbillet er der mulighed for at indtaste en rabat-kode og spare 50% på entré billet til rejsemessen.

Bemærk at man i bestillingsforløbet hos Danbillet skal vælge Ferie-Fritid billetter til normalpris samt indtaste kundeoplysninger INDEN man får mulighed for at tilføje en 50% rabatkode, hvormed billetprisen for voksne reduceres fra 70 kroner til 35 kroner.  

Flere udstillere markedsfører offentlige rabatkoder til Odense Feriemesse via deres egne hjemmesider.

Rabatkode til Ferie-Fritid 2016 på Fyn
På mange Ferie-Fritid udstilleres websites findes offentligt tilgængelige rabatkoder. For eksempel giver følgende udstillere 50% rabat ved forudgående online billet-bestilling:

  • NB Jels - Rabatkode wkxp5kgxs.

  • Campone - Rabatkode k3m2cs5n5.

  • Hans Christian Andersen Airport - Rabatkode 6f6xrg8fr.

  • Samson Travel - Rabatkode 3c6scp669.

Benyt rabatkoder ved online billet-bestilling via dette link: http://dan.ticket.calwin.dk/EventList.aspx

Vi er ikke bekendt med at der i øvrigt er mulighed for fribilletter, rabatbilletter, øvrige VIP-koder eller gratis adgang til Ferie Fritid rejsemesse i Odense i 2016.

Hvor ligger Odense Kongres Center?
Ørbækvej 350
DK-5220 Odense SØ

Din vurdering:Danske Christina arbejder på Cliff Richards vingård i Algarve

Algarvekysten har haft en plads i Christina Larsens hjerte, siden hun satte sine fødder på portugisisk jord som helt ung.

Allerede på sin første ferie til Portugal i 1994 fik hun følelsen af at være kommet hjem. 

I dag er Christina Larsen bosat på Algarve med portugisisk mand og barn og arbejder på poplegenden Sir Cliff Richards vingård.

Cliff Richards vingård hedder Adega do Cantor og er ejet af Sir Cliff Richard.

Den ligger i Guia nord for Albufeira på Algarvekysten. Adega do Cantor ligger ikke langt ude på landet i eventyrlige og naturrige omgivelser, som man ellers skulle tro.

I stedet ligger Adega do Cantor lige op ad det store shoppingcenter The Algarve Shopping Centre udenfor den berømte ferieby Albufeira.

Christina Larsen vingård
Christina Larsen, Algarve.

Læs mere om Cliff Richards vingård.

Adega do Cantor drives af Nigel Birch og Cliff Richard.

Christina Larsen får job i Algarve
Efter sin hf-eksamen fik hun job hos Aarhus Charter, hvor hun tilbragte en hel sæson i Algarve. Herefter flyttede hun til Danmark og kom i voksenlære som receptionist på Hotel Skanderborghus. Men hun vendte tilbage til Algarve hver sommer, hvor hun arbejdede i et kompleks med hotellejligheder.

I 2003 rejste Christina Larsen igen til Algarve for at arbejde, men denne afslutning blev anderledes. Her blev hun tilbudt job af en dansker, som startede Algarve afdelingen af HTH Køkkenforum - hvor hun slog til. Dog var hun jævnligt i Danmark for at tage kurser hos HTH.

Det var også her forholdet til Filipe startede. Han er medejer af en strand i Albufeira, hvor han blandt andet står for udlejning af solsenge. Endvidere er han far til datteren Camila, som er 7 år.

Læs om Brødrene Olsens ophold på Adega do Cantor.

Christina Larsens arbejdsopgaver på Cliff Richards vingård
Krisen i Portugal og de sydeuropæiske lande resulterede i økonomisk krise for forretningsverdenen - inklusiv køkkenbranchen.

Christina Larsen blev tilbudt job hos Adega do Cantor, hvor hun blev spurgt, om hun ville assistere i tre måneder, hvilket Christina Larsen ikke takkede nej til.

Adega do Cantor var velbesøgt blandt danskere og Christina Larsen begyndte at foretage rundvisninger for danskere, som aflagde vingården visit.

I dag står hun stadig for stedets guidede ture for danske turister og ekspederer i Adega do Cantor butik. Foruden jobbet på vingården har Christina Larsen et bijob hos Kulturrejer Europa, hvor hun henter grupperejsende i lufthavnen og transporterer dem til hotellerne.

Christina Larsen fortæller, at Sir Cliff besøger stedet hver sommer, hvor han er ligetil, nede på jorden og sørger for at give ansatte en følelse af, at han er interesseret i, hvordan man har det og hvad man foretager sig.

Cliff Richard og Nigel Birchs drøm om vingård
Nigel Birch og Cliff Richards mødtes på en restaurant i Albufeira. Cliff Richard havde en vingård, men spurgte Nigel Birch om, han ikke var interesseret i at blive nabo og partner, da sangerens egne markeder ikke kunne yde nok til selvstændig produktion.

Nigel Birchs søn Max blev ligeledes en del af virksomheden og i 2004 blev de første flasker produceret. Max er ikke længere en del af foretagenet. I dag produceres der hvert år 150.000-250.000 flasker rød, hvid og rosé, som primært eksporteres til Danmark og England.

På trods af Cliff Richards berømmelse sælges sangene ikke i receptionen. Nigel Birch og Cliff Richard ønsker at drive en seriøs vingård, som har arbejdet hårdt på at skabe nogle velsmagende, konkurrencedygtige produkter.

Din vurdering:Ferie-Fritid rejsemesse - feriemesse i Odense Congress Center

Er I til aktiv ferie med fart over feltet og fede oplevelser? Eller drømmer I om solferie med bølgernes brus syngende i baggrunden som en skøn vuggevise?

Uanset hvad, er der helt klart en ferie for netop jer til Ferie-fritid rejsemessen i Odense.

Den 29.-31. januar 2016 slår Odense Congress Center dørene op til hundredvis af rejseselskaber, som tilbyder et eldorado af fantastiske rejser.

Oplev rejsebureauer som Bravo Tours, Aarhus Camping, Fyns Rejsebureau, Gislev Rejser og Hjerting Rejser. 

Se oversigt over udstillere på rejsemessen.

Der vil der være mulighed for at gøre et rejsekup, hvor du helt selv bestemmer prisen! På Ferie-fritid vil der være auktioner lørdag og søndag kl. 15.00, hvor Bravo Tours Rejser sætter 5 rejser for 2 personer på spil. Det er Arne Lundemann, som svinger hammeren!

Auktionen finder sted på scenen i foredragsområdet ’Rejseboksen’ i udstillingshal A. Se kort over rejsemessen.

Få mulighed for at møde Puk Elgaard, som gæster Ferie-fritid i Odense. Her kan man komme helt tæt på Puk Elgaard, når hun fortæller om sin to måneders rejse til USA, sine fantastiske oplevelser og svarer på spørgsmål. Mød Puk Elgaard fredag d. 29. januar på foredragsscenen Rejseboksen i udstillingen.

Ydermere kan man møde forfatter og foredragsholder Malene Wilken, der har været på skovtur gennem Europa med båd. Malene Wilken har været på to års rejse med sin mand og deres to børn, hvoraf en del af rejsen var turen gennem Europa. Hun vil fortælle levende og sprudlende om, hvordan det er at sejle i Champagne, oplevelser med lokale vinbønder - for ikke at tale om hvordan det er at smage lokale specialiteter, tage på rundfart i Paris og meget mere.

Oplev Malene Wilken lørdag d. 30. januar kl. 12.30 på Rejsemessen Ferie-Fritid 2016

Ferie-fritid rejsemesse åbningstider og entré-priser 2016
Fredag d. 29. januar kl. 13.00 - 18.00
Lørdag d. 30. januar kl. 10.00 - 17.00
Søndag d. 31. januar kl. 10.00 - 17.00 

Læs om mulighed for at spare 50% på entré billet til Odense Feriemesse via online bestilling med rabatkode.

Billettype

Antal kroner

Billetindhold

Voksen

Kr. 70,00

Dagbillet

Barn (5 - 12 år)

Kr. 40,00

Dagsbillet

Barn (0 - 4 år)

Gratis

Kræver ingen billet

     

Familiebillet mini

Kr. 155,00

Dagsbillet for 2 voksne + 1 barn

Familiebillet mellem

Kr. 180,00

Dagsbillet for 2 voksne + 2 børn

Familiebillet stor

Kr. 205,00

Dagsbillet for 2 voksne + 3 børn

Din vurdering:Portugal Helligdage 2018/2019 - oversigt over feriedage og lukkedage

Der er både nationale og lokale helligdage i Portugal.

I 2012 blev der som følge af økonomisk krise inddraget intet mindre end fire helligdage i Portugal. Det resulterede i, at Portugal i en periode kun havde ni nationale helligdage årligt.

Portugiserne har dog for længst (per 2015) fået deres fire helligdage tilbage igen.

De pågældende fire 'besparelses'-helligdage er/var den 5. oktober (Republikkens dag) samt den 1. december (Uafhængighedsdagen) sammen med den 2. torsdag efter Pinse (Corpus Cristi) og den 01. november (Allerhelgenes Dag)

I Portugal er der både helligdage, der fejres nationalt, mens enkelte er regionsbestemte.

Alle de nationale helligdage i Portugal kan ses herunder.

 2018

 Helligdag / lokal betegnelse

 2019

 1. januar (mandag)

 Nytårsdag / Ano Novo

 1. januar (tirsdag)

 30. marts (fredag)

 Langfredag / Sexta-Feira Santa

 19. april (fredag)

 1. april (søndag)

 Påske / Páscoa

 21. april (søndag)

 25. april (onsdag)

 Frihedens Dag / Dia da Liberdade

25. april (torsdag)

 1. maj (tirsdag)

 Arbejdernes Dag / Dia do Trabalhador

 1. maj (onsdag)

 31. maj (torsdag)

 Corpus Christi

 20. juni (torsdag)

 10. juni (søndag)

 Nationaldag / Dia de Portugal

 10. juni (mandag)

 15. august (onsdag)

 Maria Himmelfart / Assunção da Nossa Senhora

 15. august (torsdag)

 5. oktober (fredag)

 Republikkens Dag / Implantação da República

 5. oktober (lørdag)

 1. november (torsdag)

 Allerhelgenes Dag / Dia de Todos-os-Santos

 1. november (fredag)

 1. december (lørdag)

 Portugals Uafhængighedsdag / Restauração da Independência

 1. december (søndag)

 8. december (lørdag)

 Den Ubesmittede Undfangelse / Imaculada Concepção

 8. december (søndag)

 25. december (tirsdag)

 Juledag / Dia do Natal

 25. december (onsdag)


Et eksempel på de regionsbestemt helligdage, er de lokale arbejdsfrie dage, der kaldes Santos Populares - på dansk populære helgener. Det er dage dedikeret til lokale helgener i henholdsvis Porto og Lissabon.

I Porto ligger denne dag d. 24. juni, og det er skytshelgenen Sao João, der hyldes. Festlighederne starter om aftenen den 23. juni, hvor dagen efter er en helligdag i Porto. Sao João fejres med parader, der minder meget om de, der finder sted til karnevallet, samt udendørs arrangementer; det kan være alt fra musikalske indslag til madboder samt fyrværkeri over Douro-floden.

São João i Porto

I Lissabon finder festlighederne sted d. 13. juni og disse er til ære for Santo António. Ligesom i Porto er der festivitas om aftenen, som efterfølges af en fridag for alle, der bor indenfor Lissabons kommunegrænser. Lissabons populære strøg, Avenida da Liberdade, fyldes denne aften med parader, musik og dans. Der serveres også, traditionen tro, grillede sardiner. Lissabons mange skønne kvarterer pyntes også farverigt op i aftenens anledning. Santo António er ægteskabets helgen - netop derfor vælger mange par at gifte sig i Lissabon om aftenen d. 12. juni.

Det er dog ikke kun i Lissabon og Porto at Santos Populares bliver fejret; Santarém fejrer Skt. Josephs Dag d. 19. marts, Évora, Sintra, Felgueiras, Montijo, Póvoa de Varzim og Sixal (blandt andre) fejrer Skt. Peters Dag d. 29. juni. Den 21. september fejrer Viseu Mattæus Dag.

Helligdage på de portugisiske øer
Madeira, Azorerne og Porto Santo hører alle sammen under Portual. Disse tre øer har også regionale helligdage, der kun fejres her. Azorerne fejrer dagen, de opnåede politisk uafhængighed og dermed blev en selvstyrende region. Denne helligdag hedder Azorernes dag og fejres i 2016 d. 16. maj og i 2017 falder helligdagen den 5. juni. Samme dag fejres Helligåndsfesten - denne afholdes Pinsesøndag.

Madeira Day  
Et farverigt optog snor sig gennem Funchals gader

Madeira og Porto Santo har arbejdsfri dag den 1. juli. Denne dag hedder Madeiras Dag (Dia da Madeira på portugisisk). På denne dato tildelte Portugal Madeira selvstyre. Selvom denne dag kun fejres officielt på Madeira, er der også mange store maderianske lokalsamfund, der fejrer dagen. Blandt andet er helligdagen tidligere blevet fejret i Kennsinton Park i Sydøstlondon - området her er også kendt som Little Portugal.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »