Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkEasyjet København-Lissabon – salg af billige flybilletter til Portugal er i gang

Easyjet åbner ny rute til Lissabon fra København. Det første Easyjet fly fra København til Lissabon afgår den 19. april 2012.

Se også: Find billig flybillet til Portugal.

København-Lissabon med Easyjet til 259 kroner
Billetsalget til den nye København-Lissabon rute er åbnet per 10. november 2011.

En fly-rejse til Lissabon med Easyjet koster fra 259 kroner (enkelt) i april måned eksklusiv bagage-gebyrer og kreditkort-gebyrer.

En retur-rejse til Lissabon med Easyjet fra København i april kan gøres fra 518 kroner (med betaling med Visa Electron)

Billige rejser til Lissabon med Easyjet fra København
De 259 kroner for rejsen København-Lissabon eller Lissabon-København er introduktionspriser.

De billigste Easyjet priser på rejser fra København til Lissabon kan fås til og med juni måned, men kun på bestemte dato’er og man skal sandsynligvis være hurtig for at kunne booke.

Man kan per november 2011 eksempelvis rejse med Easyjet fra København til Lissabon den 14. juni 2012 med hjemrejse den 7. juli 2012 for i alt 518 kroner eksklusiv gebyrer. Easyjet flybilleterne i juni er ekstremt billige, og priserne på dette niveau vil sandsynligvis ikke vare ved.

Easyjet København-Lissabon afgange
Fra København flyver Easyjet til Lissabon tirsdag, torsdag og lørdag. Easyjet flyet af typen Airbus A319 afgår kl. 12.30 fra København.

Easyjet anvender Go-terminalen (den nye low cost terminal også kaldet CPH-GO) i Kastrup Lufthavn med indcheckning i terminal 2.

Easyjet Lissabon-København afgange
Fra Lissabon flyver Easyjet til København ligeledes tirsdag, torsdag og lørdag. Flyet afgår tidligt kl. 7.10 fra Lissabon.

I Lissabon Lufthavn er der kun en enkelt terminal til international trafik.

Turen tager ca. 3 timer og 50 minutter.

Bemærk at der er en times tidsforskel mellem København og Lissabon. Når klokken er 12 i Lissabon, er den 1 i København.

Se også: Billeder fra Lissabon.

Herunder video med indflyvning til Lissabon-Portela Airport (LIS).

Ofte; afhængig af vindretning, får man en flot tur indover Lissabon centrum med udsigt til Parque Edouardo VII og den store Marquês de Pombal rundkørsel.

 

 

Din vurdering:Der bliver færre fødegange på hospitaler i Portugal

Lukning af fødeafdelinger på mindst tolv af landets hospitaler bliver vurderet på en kommende spareplan hos det portugisiske sundhedsministerium ifølge avisen Publico. Der bliver født langt færre nye portugisiske skatteborgere end før. Men naturligvis er det ikke de eksakte ord der bliver brugt som begrundelse, men mere at der skal en kvota på 1500 fødsler til per hospital.

Mønstret er måske ikke helt ukendt. I mange år har danskerne f.eks. ikke avlet så meget at der er en jævn distribution af befolkningen.

Gennemsnitsalderen for danskerne og mange andre nordeuropæere i det postindustrielle samfund kravler opad, og det samme bliver med sikkerhed tilfældet for Portugal på godt og ondt.

Din vurdering:Geoturisme - dit besøg i Portugal kan bevare og styrke miljøet

Der bliver afholdt en større international konference omkring emnet Geoturisme i byen Arouca i Nordportugal. Der er repræsentanter med fra Portugal, Spanien, Brasilien, Frankrig, Tyskland og USA.

Portugisisk indsats i geoturisme
Portugal er ret godt med i udviklingen af geoturisme. Landet har nogle meget smukke og ofte fredede naturområder i det nordlige langt væk fra de mere kendte rejsemål. Her er der tale om områder omkring Porto, men f.eks også ‘Parque Nacional da Peneda-Geres’, en 70000 hektar nationalpark uden for Braga der støder op mod grænsen til Galicien i det nuværende Spanien.

Her er der en flora og fauna der siden 1971 har genopbygget sin biomasse i fred. UNESCO har udnævnt parken som et  World Biosphere område. Den ellers truede grå europæiske ulv, er stadig at se som en sjælden gæst i parken og kunne ellers have været helt uddød i Portugal.

Uden for fastlandet satser Azorerne også på denne form for turisme.

I nærheden af Arouca er man i gang med et Geopark projekt, og i egnen er der succeshistorier såsom Paiva floden ved Espiunca der nu er Europas reneste set med økologiske, biologiske og anti-forurenende briller.

Geoturisme - og hvad er det geohalløj for noget?
Emnet geoturisme er faktisk relativt nyt. Selve ordet blev opfundet af direktøren for the National Geographic Society, Jonathan Tourtellot i 1997. Der manglede et dækkende ord for en slags turisme der ikke harmer, men modsat styrker bevarelsen af den lokale natur, økonomi, kultur, historie og økologiske balance.

Det opstod som en erkendelse af at miljø og økonomi ikke behøver at være modsætninger. I mere end 40 år har enkelte akademiske gnavpotter i udpræget grad monopoliseret naturoplevelser med en mistro til resten af menneskehedens mål og midler. Problemet med værdsættelse af bl.a naturbevaring er dog, at det alt sammen er meget nemmere at forstå og støtte, hvis vi alle samtidig fik lov til at se naturen i et vist omfang.

Din vurdering:Portugals præsident Cavaco Silva møder USA’s præsident Barack Obama

I november 2010 besøgte den amerikanske præsident Barack Obama Lissabon i forbindelse med et NATO topmøde.

Se også: Barack Obama bor på Hotel Marriott i Lissabon.

Anibal Cavaco Silva hos Obama i USA
Den amerikanske præsident Barack Obama tager onsdag eftermiddag den 9. november 2011 imod den portugisiske præsident Anibal Cavaco Silva i Washington.

Anledningen til præsidenten af republikkens rejse til USA er et kombineret officielt statsbesøg og plenum-møde for statsoverhoveder i de Forenede Nationers bygning i New York, hvor Portugal har formandsposten.

Mødet med Barack Obama vil foregå i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus.

Portugisiske forretningsmænd i USA
Cavaco Silva ledsages af en delegation af portugisiske forretningsfolk på turen til USA.

Under det ugelange besøg vil den tidligere økonomiprofessor i Lissabon holde tale på Stanford Universitetet og sammen med repræsentanterne fra portugisisk erhvervsliv afslutter Cavaco Silva USA turen med et besøg i Silicon Valley i Californien.

Se mere om besøget på Præsidenten af Republikkens hjemmeside.

Din vurdering:Easyjet København – Low Cost flyselskab overvejer base i Kastrup Lufthavn

Den 23. Easyjet base (hub) i Europa bliver indviet i Lissabon i foråret 2012.

Se også: Find billig flybillet.

Easyjet København – ny base måske på vej
I Københavns lufthavn Kastrup er der per november 2011 allerede 9 Easyjet ruter og yderligere én planlagt rute (København-Lissabon) med low cost flyselskabet til følgende destinationer:

 • Easyjet København-Lissabon
  (opstart 19. april 2012)
 • Easyjet København-Basel
  (Basel-Mulhouse-Freiburg)
 • Easyjet København-Berlin Brandenburg (BER)
 • Easyjet København-Berlin Schoenefeld (SXF)
 • Easyjet København-Geneve (GVA) – den franske sektor i Geneve Lufthavn
 • Easyjet København-London Stansted
 • Easyjet København-London Gatwick
 • Easyjet København-Manchester
 • Easyjet København-Milano Malpensa
 • Easyjet København-Paris Charles de Gaulle

Se mere om København-lissabon ruten

Easyjet blandt de største low cost selskaber
Sammenlignet med hovedkonkurrenten Ryanair har Easyjet hidtil været ‘den lille’ på low cost ruter fra Danmark.

Ryanair opererer fra Billund Lufthavn (14 Ryanair ruter per forår 2012) og Aarhus Lufthavn (3 Ryanair ruter per forår 2012). Desuden har Ryanair 4 ruter fra Malmø tæt på København.

Med Easyjets mulige udviddelse i Københavns lufthavn, kan Easyjet med hovedkvarter i Luton nord for London gå hen og blive det førende udenlandske lavprisselskab i Danmark.

Intet er dog endnu besluttet. Easyjet holdt i begyndelsen af november 2011 møde med den danske handels- og investeringsminister om den mulige udviddelse af rutenettet fra Københavns Lufthavn. Se mere om Easyjets overvejselser om base i København i artikel på Politiken.

Din vurdering:Banker i Portugal må tilbagebetale statslån inden for 3 år – eller risikere nationalisering

De store portugisiske banker må imødese en frist på 3 år til at tilbagebetale hjælp fra den portugisiske stat.

Trussel om nationalisering af portugisiske banker
Sker dette ikke, vil banker med udeståender til skatteyderne blive nationaliseret, skriver avisen Diario Económico. Oplysningerne stammer fra et regeringsdokument, som avisen har fået kendskab til.

Den portugisiske stat vil  ikke fortsætte med blot at være ‘passiv aktionær’, men i stedet anvende sine stemmeandele aktivt – formodentligt for at påvirke bankerne til mere diciplin og besparelser, fremgår det af oplægget til parlamentet i Lissabon.

Portugisiske banker har i alt trukket omkring 12 milliarder euro på en statsfund sat op til at hjælpe bankerne gennem krisen.

Pressede portugisiske banker
Mens det bliver sværere og sværere at låne i andre banker (interbank-markedet), er Portugals banker generelt under pres for at øge kernekapitalen. Den såkaldte Tier-1 kapital skal per 31. december 2011 være på 9% mod de nuværende 5%. I slutningen af 2012 skal Tier-1 kapitalen være på 10%.

Dette gør bankerne særdeles forsigtige med at låne penge ud og får dem desuden til at tilbyde relativt høje indlånsrenter.

Jose Mourinho i kampagne for indlån i BCP Banken
Et eksempel herpå er BCP banken, som tilbyder op til 6,5% i rente af indlån.

Tilbuddet til kunderne fra BCP markedsføres under sloganet ‘Depósito Special One’ – med den kendte portugisiske fodboldtræner Jose Mourinho som frontfigur. Se mere på BCP bankens hjemmeside.

Det er værd at bemærke at netop BCP banken er én af de hårdest ramte banker af finanskrisen i Portugal.

De dårlige tider har fuldstændigt taget luften ud af BCP bankens aktiekurs, der i starten af november 2011 svingede helt nede omkring 0,11 og 0,15. Dette skal ses i forhold til at kursen på BCP aktien før finanskrisen brød ud i 2008 i en kort periode nåede niveauet kurs 4,00.

BCP Millenium aktien har i løbet af det sidste år tabt over 80% i værdi – og i øvrigt over 20% i løbet af den sidste uge (per 8. november 2011).

Herunder Jose Mourinho i en TV-reklame for BCP Millenium banken:

Din vurdering:Lissabon bliver fremmet på verdens største turistmesse i London

Lissabon er med på den største turist fair i verden med Turismo de Portugal, 3 flyselskaber og 12 andre store organisationer.

WMT i ExCel Docklands
The World Travel Market der bliver afholdt den 7.-10. november i ExCel centret i London. Det forventes at tiltrække mindst 27000 besøgende til de 5000 udstillere. Messen er udvidet med hele 183 nye udstillere i år. De fire dage bliver brugt af alle i turistbranchen til etablere kontakter og handle med hinanden. Der bliver samtidig holdt en del foredrag, seminarer og præsentationer.

Storbritanien er et fokus marked for storbyferie i Lissabon
Lissabon er klart med på messen fordi Storbritanien sender en hel del turister til den Portugisiske hovedstad. Alene mellem januar og august 2011, var det britiske marked et prioritetsmarked med 363.556 overnatninger i storbyen. Det udgør en 9% stigning fra samme periode året før.

For mere information om messen, besøg http://www.wtmlondon.com

Din vurdering:Portugal-Bosnien play-off kampe til Euro 2012 den 11. og 15. november 2011

Portugal blev den 11. oktober skubbet ned på anden-pladsen i EM gruppe H, da Danmark overraskende vandt 2-1 i Parken i København.

Det betød at Portugal skulle ud i playoff-kampe for at at sikre sig en plads ved EM slutrunden 2012.

Se også: Resultater af playoff kampe.

Playoff kampe - Portugal og Bosnien-Herzegovina
I lodtrækningen til playoff-kampe trak Portugal den relativt stærke fodbold-nation Bosnien-Herzegovina.

Bosnien-Herzegovina lå i oktober 2011 placeret som nummer 21 på FIFA verdensranglisten i fodbold.

Den første kamp mellem Portugal og Bosnien-Herzegovina spilles den 11. november i byen Zenica nord for Bosnien-Herzegovina’s hovedstad Sarajevo. Zenica er en industriby ved floden Bosna og desuden Bosnien-Herzegovina’s 4. største by. Se aktuel stilling i Bosnien-Portugal kampen.

Bosnien-Portugal kampen spilles den 11. november kl. 20.00 dansk tid (19.00 portugisisk tid).

Se også: Resultat af Euro 2012 kvalifikation i gruppe H.

Portugal-Bosnien-Herzegovina i Lissabon
Afgørelsen om deltagelse i Euro-2012 turneringen i Polen og Ukraine i sommeren 2012 falder den 15. november, når Portugal spiller returkamp hjemme mod Bosnien-Herzegovina på Benfica’s stadium i Lissabon.

Kampen Portugal-Bosnien spilles fra kl. 22.00 dansk tid (21.00 portugisisk tid).

Portugal-Bosnien playoff kampe inden VM i Sydafrika
Portugals fodbldlandshold mødte netop Bosnien-Herzegovina i playoff-kampe inden VM 2010 i Sydafrika.

Dengang vandt Portugal begge kampe med henholdsvis 1-0 og 1-0.

Din vurdering:Cascais Restaurant Week 3-13 nov – oplev gourmet-restauranter i Cascais til rimelige priser

I Lissabon er der gennem flere år blevet afholdt Lisbon Restaurant Week.

Lisbon Restaurant Week finder normalt sted i marts-april og giver mulighed for kulinariske oplevelser på højt niveau til en fast pris på anerkendte og normalt langt dyrere restauranter. Se artikel om Lisbon Restaurant Week 2011.

I efteråret 2011 blev der desuden afholdt Lisbon Restaurant Week i september– se liste over deltagende restauranter i Lissabon.

Byerne Porto og Loulé er i 2011 også med på bølgen af restaurant-uger i Portugal.

Cascais Restaurant Week 2011
Cascais på Lissabonkysten er kendt for sit ekstremt store udvalg af restauranter i forhold til byens størrelse.

Cascais og de omkingliggende områder Guincho, Estoril og Monte Estoril har restauranter i alle prislag. I november 2011 kan man således finde hovedretter fra €3,50 de aller-billigste steder. Cascais Restaurant Week er dog forbeholdt de lidt finere steder, hvor en menu ofte løber op i €40-80 per kuvert eksklusiv drikkevarer.

Cascais Restaurant Week i perioden 3-13 november giver mulighed for at afprøve nogen af de bedste restauranter i Cascais for en rimelig pris.

Der deltager 35 restauranter i Cascais Restaurant Week.

Udvalget spænder bredt fra de velrenomerede hotel-restauranter Albatraz (Albatroz Hotel), Grill four Seasons og Bougainvillea Terrace (begge Palácio Estoril Hotel), Gourmet Restaurante (Hotel Miragem),  til den schweiziske Sabores dos Alpes i Birre og de mere kendte Hemingway på marinaen og Mar do Guincho samt Monte Mar ved Guincho stranden.

Restaurant-menu i Cascais til 20 euro
Fælles for alle deltagende restauranter er at en menu koster 20 euro, hvoraf 1 euro går til godgørende formål. Drikkevarer er ikke inkluderet.

Der er oprettet en hjemmeside til formålet – se mere om Cascais Restaurant Week.

De deltagende restauranter i Cascais omfatter:

 • Restaurant Albatroz (Hotel Albatroz med udsigt over Cascais bugten) – se menu
 • Restaurant Baía do Peixe (Hotel Baia med udsigt over Cascais bugten) – se menu
 • Restaurant Casa Velha i Cascais bymidte (ved rundkørslen) – se Casa Velha hjemmesiden
 • Cafe de São Bento på Estoril Casino i Estoril – se menu
 • Furnas do Guincho på vejen fra Cascais mod Guincho stranden – se Furnas do Guincho hjemmesiden
 • Grill Four Seasons på Hotel Palacio Estoril – se menu
 • Inevitável Steak Lounge – ved Casino Estoril – se hjemmeside
 • Restaurante Jackpot – v/ Casino Estoril – se menu
 • La Terraza – torvet i Cascais (tidligere Privilegio) – se menu
 • Luzmar – Restaurante Cervejaria Luzmar i det centrale Cascais på Alameda dos Combatentes da Grande Guerra 104, se hjemmeside
 • O Pescador – i det centrale Cascais på Rua das Flores 10B – se restaurant menu
 • Os Prazeres da Carne i Guia, Cascais – se Cascais restaurant Week menu
 • Restaurant Paradigma i det historiske centrum i Cascais – se menu
 • Peixe na Linha ved Marginal/kystvejen N6 i Parede – se Peixe na Linha menu
 • Restuarant Mar do Guincho ved guincho stranden – se menu
 • Restaurant Terrassa Cascais – på kystvejen mod Guincho – se menu 
 • Restaurant The Mix på Farol Hotel i Cascais (ved marinaen) – se menu
 • Restaurant Verbasco ved Oitavos golfbanen – se menu
 • Visconde da Luz i det centrale Cascais (i den lille bypark) – se menu
 • Restaurant Hemingway på marina’en i Cascais (første sal i hovedbygning) – se menu
 • Bougainvillea Terrace på Hotel Plácia Estoril – se menu
 • Restaurant Ipsylon ved Oitavos golfbanen – se menu
 • Restaurant Porto Santa Maria i Guincho – se menu
 • Sabores dos Alpes i rundkørslen fra Bairro do Rosario mod Birre tæt på Lidl i Torre – se menu
 • Restaurant Monte Mar i Guincho – se Monte Mar hjemmesiden
 • Restaurant A Pastorinha i Carcavelos – menu’en skifter – se mere om, hvad A Pastrinha tilbyder
 • Baia Grill på Hotel Baia i Cascais – se menu
 • Restaurant O Faroleiro ved Guincho stranden – se menu
 • Restaurant Story på Onyria Marinho (Quinta da Marinha) golfbanen – se menu
 • Zeno Lounge på Casino Estoril – se menu
 • Gourmet Restaurant på Hotel Miragem – se menu
 • Restaurant O Toscano i Parede ved Marginal/kystvejen N6 – se menu
 • O Traquiatanas, restaurant i Alcabideche – se hjemmeside
 • Restaurant Meste Ze i Guincho – se menu

For alle restauranterne gælder at der skal bestilles bord på forhånd til Cascais Restaurant Week – se mere på Cascais Restaurant Week hjemmesiden.

Din vurdering:Portugal er storeksportør af ting der smører ganerne

På et tidspunkt, hvor medierne har travlt med at forklare hvor elendigt det står til i forskellige egne af eurozonen, lader det til at Portugal i det mindste forsætter med at have godt styr på dele af sin eksport sektor.
Det er som om avispapiret med gårsdagens dystre nyheder bliver anvendt som emballeringsfyld til at beskytte vinflaskerne i sin videre færd ud i til verdens delikatesser, vin-grosister og supermarkeder — og det er måske i grunden nok det fornuftigste.

Sektor-specifik vækstrate der nærmer sig to decimaler
Føde- og drikkevare eksporten fra Portugal er nemlig steget med i gennemsnit 8.4% de sidste 5 år. I månederne januar til august 2010 var der f.eks. en rekord stor eksport på 1.9 milliarder euro.
Hvis man graver lidt dybere viser det sig at lidt under halvdelen af denne vækst er vin og olivenolie eksport. Samlet set vejer disse to dele af denne sektor ind på 5.3% af landets samlede eksport volumen i følge instituttet ES Research.

Portugal er et gammelt vinland på nye flasker
Fremgangen er ikke helt tilfældigt, idet portugiserne har investeret kraftigt i forædling og teknologi på området over årene. Portugal høster et utal af priser for sine vine - og det endda også i lande som Frankrig og Italien der selv har stolte traditioner inden for vinfremstilling. Nu er der givet gået lidt inflation i prisbelønnelser for dette og hint, men det giver alligevel en slags barometer for, hvordan det går i en given industrisektor.

Portugisiske olier
Især olivenolien er en succeshistorie. Fra at have været en net-importør af vegetabilske olier af enhver art, er Portugal gennem tiden blevet selvforsynende.
Som det ser ud lige nu er Portugal den femte største net-eksportør af vegetabilske olier, selvom der er et stykke vej endnu før Italien bliver rystet af pinden med olivenolien alene.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »