Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Quaresma i EM 2008

Fulde navn:
Ricardo Andrade Quaresma Bernardo

Alder:

Født/opvokset: 
26. september 1983 i hovedstaden Lissabon i Portugal

Klub:
Inter Milan (italien) siden 2008

Tidligere klubber:
2001-2003 Sporting (Portugal)
2003-2004 FC Barcelona (Spanien)
2004-2008 FC Porto (Portugal)

Plads:
Midtbanespiller, men Quaresma spiller også gerne i angrebet.

Kampe for Portugal inden EM 2008:
20 

Mål for Portugal inden EM 2008:
2

Stamspiller på Portugals landshold:
Nej - ikke endnu, men Quaresma er én af de mange store talenter, som med stor sandsynlighed vil dominere Portugals landshold i årene fremover.


Ricardo Quaresma's
 
fodboldkarriere:
Quaresma blev som ung indrulleret i Sporting Clube de Portugals fodboldakademi i Lissabon.

Efter at have spillet på 2. holdet blev Quaresma i 2001/2002 forfremmet til førsteholdet. Hans første kamp på Sportings liga-hold som kun 18-årig var mod Quaresma's nuværende klub FC Porto.

I 2002/2003 spillede Quaresma sammen med Cristiano Ronaldo i Sporting Lissabon, men resultaterne udeblev. Nogen mener at det skyldes manager Ladislau Bölöni's uvilje mod at bruge de to spillere samtidig på banen.

Quaresma i Barcelona
FC Barcelona overtog Quaresma i 2003 for et beløb på 6 millioner euro. Det blev dog ikke nogen succes, da Quaresma efter 10 kampe for FC Barcelona nægtede at spille under manager Frank Rijkaard, som han ikke kunne komme overens med.

Rijkaard var under pres, men det lykkedes den tidligere hollandske landsholdsspiller at løse den gordiske knude ved at bytte Quaresma ind som delvis betaling for Deco fra den portugisiske storklub FC Porto. Værdien af Quaresma blev igen sat til 6 millioner euro.

Quaresma i FC Porto
Den unge portugisiske spiller startede det helt rigtige år i FC Porto, som i 2004 gik hen og vandt Champions League.

Quaresma voksede med opgaven og sæsonen 2004/2005 er stadig den sæson han med 32 kampe for FC Porto har været oftest på banen i.

Det er også blevet til en god portion mål. I sæsonen 2007/2008 scorede Quaresma 9 gange for FC Porto.

Quaresma i Inter Milan
Aftalen med Inter Milan og den nye træner José Mourinho faldt på plads i juli 2008.

Stærke sider:
Quaresma er teknisk utrolig dygtig - nogen mener på linje med Nani og Cristiano Ronaldo. Hans sparketeknik er allerede legendarisk, og Quaresma har over årene leveret utallige perfekte indlæg, som medspillere har haft let ved at stoppe i nettet.

Den unge spiller er måske FC Porto's mest talentfulde og mest værdifulde fodboldspiller. FC Porto vil i hvert fald ikke høre tale om bud på Quaresma under 40 millioner euro.

Trivia og links:
I både 2005 og 2006 blev Quaresma valgt til Årets fodboldspiller i Portugal. I 2007 blev han desuden af fodboldavisen 'A Bola' (Portugals største avis) beæret med Den Gyldne Bold titlen.

Quaresma har mange kælenavne. Han gik som ung i Sporting under navnene 'Mustang' og 'Ricky Q', og senere er han blevet kaldt for 'Ciganito', som på portugisisk betyder 'lille sigøjner'. Man har også kunne se aviserne i Portugal omtale ham som 'Harry Potter' på grund af de mange tricks Quarema altid synes at have i posen.

Træner Scolari syntes i 2006 at Quaresma manglede erfaring og fravalgte ham til VM truppen til stor fortrydelse for det portugisiske publikum. Da Quaresma senere til ungdoms VM ikke gjorde meget væsen af sig forstummede kritikken.

Der er under EM 2008 konstante rygter om, hvor Quaresma er på vej hen. Der er blevet nævnt både Manchester United, Liverpool, Chelsea, Real Madrid og sågar Inter i Italien, hvor Quaresma kender den nye træner i 2008 José Mourinho.

Quaresma video
Portugal tabte kampen mod Schweiz til EM 2008, men ud af holdet af udskiftningsspillere, træner Scolari lod spille den sidste kamp i gruppe A var Quaresma nok den mest positive overraskelse:

YouTube video med Quaresma


YouTube video med Quaresma i sin Audi R8


Flere profiler tilføjes løbende. Tip os gerne om gode sider om det portugisiske landshold via info@portugalnyt.dk.

Portugals Ricardo Quaresma
Ricardo Quaresma, FC. Porto - Foto: Flickr