Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Albufeira på Algarvekysten

Albufeira er et af de mest populære ferieområder på Algarve.

Navnet Albufeira betyder noget i retning af "slottet på havet". Som mange andre stednavne i det sydlige Portugal er Albufeira navnet af arabisk oprindelse.

Albufeira er dog nu til dags pære-europæisk. Det tidligere fiskerleje er i de sidste 40-50 år omdannet til et populært ferieresort i hjertet af Algarve omkring 40 kilometer vest for lufthavnen i Faro.

Albufeira har omkring 20.000 fastboende indbyggere. I 1986 fik Albufeira endda status af købstad som følge af det stærkt stigende indbyggertal.

Man kan stadig besøge den gamle by i Albufeira, men man skal forvente også her at møde mange turister specielt i sommermånederne, hvor klimaet og de fantastiske strande i området tiltrækker mange nordeuropæere.

Se også: Luksus feriehus i Albufeira

Værd at se i Albufeira
Der er rig mulighed for at opleve engelske, hollandske, spanske, irske, tyske og skandinaviske turister på ferie i Albufeira. Sætter man sig på én af byens mange barer eller restauranter er der næsten statsgaranti for at man ikke er den eneste turist.

De mange udlændinge på opdagelse gør Albufeira til et særdeles livligt område, og har man lyst til at se engelske fodboldkampe eller følge med i de typiske engelske serier som Eastenders eller Top Gear, er der alle muligheder for det.

Om aftenen vil nogen mene at Albufeira nærmest udvikler sig til et karneval. Mange af specielt de yngre turister i Albufeira synes det er helt fantastisk og fester igennem indtil omkring klokken 4 om natten, hvor de fleste steder lukker.

Se også: Prisbillig ferie på hotel i Algarve.

Marinaen i Albufeira
Marinaen ligger lidt vest for bymidten i det område i Albufeira, som kaldes Galé

Albufeira Marina er bygget for nyligt og er et besøg værd. Bystyret i Faro gik ikke gået i små sko da man planlagde anlægget.

Albufeira Marina dækker et areal på over 33.000 kvadratmeter med barer, restauranter, shopping center, ferielejligheder, hoteller og meget mere. Der er også tænkt på familier med børn med et Family Entertainment Centre.

Området er åbent hele året og ligger meget idyllisk ikke langt fra den gamle by i Albufeira.

Der er plads til 475 både i marinaen, som dermed er én af de større marinaer på Algarvekysten. Til bilerne har man anlagt underjordisk garage med plads til 1100 køretøjer.

Albufeira attraktioner for hele familien
Ikke så langt fra Albufeira finder man blandt andet følgende attraktioner for hele familien:

 • Vandlandet Aqualand
  Et af de store vandlande på Algarvekysten hedder Aqualand. Det ligger 15 kilometer fra Albufeira i byen Alcantarilha. Der er masser af forskellige slags vandrutschebaner og desuden en kunstig surferstrand med bølger. Aqualand har også baner for de lidt mindre børn og for børn, som er knap så modige. For de lidt ældre er Crazy-Race multirutschebanen et sikkert hit, som må prøves igen og igen. Indgang koster 14,50 euro for børn og 18,50 euro for voksne gæster. Det svarer til 110 og 140 kroner. Aqualand i Alcantarillha er åbent fra 26. maj til 12. september i 2008. Der går busser til Aqualand fra feriebyerne Albufeira, Carvoeiro, Vilamoura, Lagos, Praia da Rocha, Alvôr, Vila Real og desuden fra Tavira.
 • Zoomarina, hvor man kan svømme med delfiner
  Midt på Algarvekysten finder man ved byen Guia omkring 10 km nord for Albufeira en meget usædvanlig zoologisk have.

  Vandlandet ZooMarine er én af Europas få muligheder for at svømme med delfiner. Faktisk kan man få lov at komme helt tæt på de fantastiske dyr.

  I Zoomarine er det langt fra gratis at tage en svømmetur med delfinerne. En halv time i vandet koster 140 euro (1050 kroner) per person. Mødet med delfinerne, som omfatter undervisning og omklædning, tager i alt 90 minutter. Indgangsbilletten til Zoomarine koster derudover 21,50 euro (160 kroner) for voksne og 13 euro (100 kroner) for børn under 11 år. ZooMarine er dog også et almindeligt vandland, så husk badetøjet, men hovedvægten er lagt på oplevelser med dyr. Delfinerne er den største af de mange attraktioner. Der findes også søløver, hajer, skildpadder og mange andre hav- og marinedyr. ZooMarine har desuden en 'marine-skole', som kaldes 'educational program', hvor børn i små grupper på en spændende måde får 'undervisning' af parkens ansatte om livet i havet. Marine-skolen koster 60-80 kroner for børn og skal ikke bookes i forvejen.

  Man skal derimod booke mindst 2 dage i forvejen, hvis man vil ind og røre ved delfinerne. Delfiner hedder i øvrigt golfinos på portugisisk. Vil man blot besøge den 8 hektar store park er booking ikke nødvendig. ZooMarine er én af Albuferia områdets største attraktioner og har åbent hele året. Regn med at sætte en hel dag af i det kæmpestore anlæg. Indgangsbilletten er dyr efter portugisiske forhold, men ZooMarine får næsten konstant gode anmeldelser, og der er faktisk masser er spændende ting at opleve i parken for både børn og voksne.
 • Vandlandet Slide & Splash
  Slide&Splash ligger ikke langt fra byerne Lagoa og Estômbar mellem Portimão og Albufeira på den vestlige del af Algarve. Vandlandet Slide& Splash er ét af de største vandlande i Europa og har omkring 15 vandrutschebaner, pools, slides m.v. i varierende sværhedsgrtad for børn i alle aldre. Parken åbnede i 1986, og er nu et af de mest populære udflugtsmål på Algarvekysten. Slide&Splash indgangsbilletten koster 17,50 euro (130 kroner) for voksne og 14,50 (110 kroner) for børn. 

Se video fra Albufeira med fokus på den flotte natur:


Night life i Albufeira

Man kan ikke komme uden om at Albufeira er vidt berømt for sit natteliv.

The Strip er vejen, som i særlig grad tiltrækker ferierende festaber. Man behøver ikke, som i mange andre egne af Portugal, at vente med at gå ud til om aftenen.

Turisterne i Albuferia strømmer helt automatisk til barerne og restauranterne så snart de får øjne efter sidste nats fest - eventuelt afbrudt af nogen timers afslapning på stranden.

Der er gang i den i Albufeira allerede i foråret. Prøv for eksempel den store og berømte Kiss Disco Club eller Liberto's Disco ikke langt derfra.

Se video fra stranden og festen i Albufeira:

Som et ekstra tilløbsstykke for de glade party-oplagte turister afholdes der hvert år mange koncerter i Albufeira med kendte kunstnere.

Albufeira stranden - Algarve
Stranden ved Albufeira, Algarve - Foto: Jose Manuel