Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Algarve er mere end et moderne ferie paradis

Portugal er i mange lande mest kendt for sin sydlige kyststrækning Algarvekysten.

Algarves flotte kyststrækning ud til Atlanterhavet kaldes også for Cádiz bugten, og strækker sig over 155 kilometer fra Odeceixe lidt oppe af vestkysten ned via Europas sydvestligste punkt Cabo de São Vicente og helt over til den spanske grænse ved byen Vila Real de Santo António.

Se også:
Hyggeligt dansk hotel med fantastisk beliggenhed.

Soldestinationen Algarve
Algarve har et yders behageligt klima og turistindustrien i de større byer ved kysten som for eksempel Albufeira, Portimão og Sagres er særdeles veludviklet.

I byen Faro ligger det administrative centrum og Algarves lufthavn. der er desuden forbindelse nordpå med det berømte TGV tog, som i Portugal hedder Alfa Pendular.

Turisterne flokkes om sommeren til Algarves strande. Se artikel med kort over Algarve og liste over de mest populære ferieområder for nordeuropæere på solferie i Portugal. 

Events i Algarve
Der sker utrolig meget i Algarve specielt fra marts til december.

Vi har her samlet links til artikler om Algarvekystens events på: Events i Algarve (klik for at se mere). Listen bliver løbende opdateret. 

Der er mange muligheder for spændende opleveler på solferie i Portugal. Se for eksempel: Sjov for børn på Algarvekysten.

Altid sommer i Algarve
Algarvekysten er berømt for sine meget solrige dage. Selv i januar og februar skinner solen ofte fra en blå himmel.

Se mere om: Rejser til Faro

I det centrale og i den østlige del af Algarve bliver det til over 2900 solskinstimer årligt, mens der i den vestlige del er mellem 2700 og 2800 solskinstimer årligt. 

Se også: Temperaturen i Algarve med temperaturtabel og forecast fra DMI.  

Algarve populær gennem historien
Algarve har alle dage været et populært 'udflugtsmål' for udlændinge.

Fønikerne etablerede handelsstationer på Algarvekysten allerede for 3000 år siden og blev efterfulgt af af folk fra Karthago som grundlagde byen Portimão ikke langt fra byen Lagos som oprindelig er opført af romerne, der ankom omkring 200 år før kristi fødsel.

Romerne havde stor indflydelse på udviklingen i Portugal og eksemper på romersk byggestil findes mange steder på Algarve. Er man på besøg i Faro som er Algarves hovedby, kan man i et gammelt kloster bag ved domkirken se et af de bedst bevarede romerske gulvmosaiker i Europa.

Arabisk indflydelse i Algarve
Omkring år 500 erobrede Visigotherne Algarve indtil Moor'erne gjorde deres indflydelse gældende med invasionen via Spanien i år 711. Mange stednavne som Algarve, Aljezur og Albufeira kommer oprindeligt fra moor'erne som talte arabisk. Al-Garb Al-Andalus (arabisk for Vest-andalusien) er f.eks. blevet til Algarve.

Moor'ernes herredømme over Algarve varede i over 500 år og sluttede først da kong Alfonso III sejrede i hvad der kaldes den portugisiske Reconquista (generobning). I Faro, som var den sidste by som Alfonso indtog, er bymuren fra årene efter den portugisiske sejr. Den blev bygget på Alfonsos foranledning som værn mod eventuelle forsøg på generobring.  

Britisk indflydelse i Algarve
Det er i øvrigt ikke kun i nyere tid at briterne har kastet deres kærlighed på Algarve.

Spanien erobrede byen Faro i 1596 og lod i det følgende år den britiske Jarl af Essex plyndre byen for bl.a. en stor samling teologisk vigtige værker. De ligger nu trygt i et bibliotek på Oxford Universitet.

I dag bor der et meget stort antal fastboende englændere i Algarve, og mange arbejder indenfor Algarves turistindustri.

Mere information her om: Golf i Algarve

Se også: Biludlejning i Faro, Algarve

Lagos strand, Algarve
Lagos stranden, Algarve - Foto: Jose Manuel