Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Oplevelser for børn i Algarve

Algarve har et stort udvalg af aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Vi samler nogen af de bedste her.

ZooMarina
På Algarve-kysten finder man ved byen Guia ca. 10 km fra Albufeira en meget usædvanlig zoologisk have. ZooMarine er en af Europas få muligheder for at svømme med delfiner. Faktisk kan man få lov at komme helt tæt på de fantastiske dyr.

Det er dog ikke gratis. 1/2 time i vandet med delfinerne koster 140 euro (1050 kroner) per person; inklusiv undervisning og omklædning i alt 90 minutter. Indgangsbilletten til Zoo koster derudover 21,50 euro (160 kroner) for voksne og 13 euro (100 kroner) for børn under 11 år.

Klik play i billedet herunder for at se en video fra ZooMarine, Algarve. 

Bemærk at man KUN kan svømme med delfiner hvis man booker hjemmefra i god tid i forvejen (mindst 2 dage før) - se detaljer omkring bookning på hjemmesiden. Man kan se flere detaljer om delfin-oplevelsen og ZooMarine's åbningstider på www.zoomarine.pt

Slide&Splash
Vandlandet Slide&Splash ligger i nærheden af byerne Lagoa og Estômbar mellem Portimão og Albufeira i den vestlige del af Algarve. Vandlandet er ét af de største i Europa og har omkring 15 forskellige vandrutschebaner, pools, slides m.v. for børn i alle aldre. Parken blev åbnet i 1986 og er nu et af de mest populære udflugtsmål på Algarvekysten. Det koster 17,50 euro (130 kroner) for voksne og 14,50 (110 kroner) for børn. Se mere på www.slidesplash.com.

Aqualand
På Algarvekysten ligger endnu et stort vandland ved navn Aqualand omkring 15 kilometer fra Albufeira i byen Alcantarilha.

Der er et stort udvalg af forskellige slags vandrutschebaner og også en kunstig surferstrand med bølger. Aqualand har også baner for de lidt mindre børn og for børn, som er knap så modige.

For de lidt ældre er Crazy-Race multirutschebanen et stort hit, som må prøves igen og igen. Indgang koster 16,50 euro for børn/22,50 euro for voksne gæster. Det svarer til omkring 125 og 170 kroner.

Vandlandet Aqualand i Alcantarillha er åbent fra midten af juni til starten af september. Der går busser til Aqualand fra feriebyerne Albufeira, Carvoeiro, Vilamoura, Lagos, Praia da Rocha, Alvôr, Vila Real og også fra den østligste ferieby Tavira på Algarvekysten. Besøg Aqualand på http://www.aqualand.pt/algarve/ .

Se også mere om feriebyen Albufeira på Algarve.

Blokarting
I Sagres på den syd-vestligste del af Algarve har englænderen Jim Dewhurst åbnet en alternativ og miljøvenlig gokart bane.

Banen som er på 20.000 m2 ligger i et vindblæst område tæt ved en naturpark. De foreløbig 8 køretøjer er 3-hjulede og drives frem af vinden - og det går stærkt ind imellem. Man sidder meget lavt i de små køretøjer, som farer af sted hen over den røde jord.

Repræsentanter for British Land Speed Sailing Association har allerede været på besøg og var ovenud begejstrede for banen, som blev godkendt (forsikringsmæssigt er det nødvendigt).

Det tager kun omkring 5 minutters instruktion og en god ½ time træning at blive fuldbefaren blokart surfer. Børn ned til ca. 10 år kan som regel også godkendes som 'chauffører' - men ring lige og spørg Jim først.

Det blæser som regel en del i Sagres, men hvis det ikke gør, er man lidt på spanden - så interesserede bedes ringe til Jim på (00351) 913 372 332 eller 967 460 989 for at høre om der er vind i sejlene inden man begiver sig på vej. Som en lille appetitvækker kan det anbefales at kaste et blik på denne video:

Vi vil løbende udbygge denne sektion med flere gode bud på oplevelser for børn i Algarve. Portugalnyt vil meget gerne modtage tips til ture og udflugter for børnefamilier i området. Skriv til info@portugalnyt.dk.

Du er også velkommen til at dele dine erfaringer via Portugal Forum - Rundt i Portugal

Slide & Splash, Algarve
Vandlandet Slide&Splash, Algarve - Foto: Slide&Splash