Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Aveiro
- Portugals svar på Venedig

Havnebyen Aveiro ligger ved Portugals vestkyst ud til Atlanten godt 250 kilometer nord for Lissabon.  Hvis man er i egen bil fra Danmark og har god tid, er Aveiro et perfekt stop på vejen hjem eller eventuelt som første overnatning i Portugal inden man kører videre til Lissabon/Algarve-området. Motorvejen E80 fra Spanien fører direkte til Aveiro. Fra Aveiro kan man køre direkte til Lissabon på motorvej A8.

Byen er omkring 1000 år gammel eller ca. lige så gammel som København. Den er kendt for sine kanaler og sammenlignes ofte med Venedig i Italien. Derudover er Aveiro verdenskendt i Portugal for sin saltproduktion, høst af tang fra havet som bruges som gødning og for de specielle søde sager (ovos-moles og trouxas de ovos) som fremstilles i Aveiro området af æg (ovos) og sukker og sælges i hele Portugal.

I de senere år har Aveiro desuden udviklet sig til at blive en meget populær by at studere i. Der er over 12,000 studerende på byens velanskrevne universitet. Byen har små 75,000 indbyggere, og de mange studerende i forhold til indbyggertallet sætter naturligvis præg på bylivet som opfattes af mange portugisere som Århus opfattes i Danmark eller Leeds gør i England. Mange af de studerende er i øvrigt begyndt at bosætte sig i byen efter studierne, og andre vender tilbage efter nogle års arbejde i andre dele af Portugal.

Universitetets succes har smittet af på forretningslivet som førhen var som i de fleste andre provinsbyer i Portugal. Nu er der specialbutikker og gadeliv i Aveiro - endog om søndagen hvor ikke alle de unge længere finder vej til kirken. Fiskemarkedet (Mercado do Peixe) omkranses af utallige restauranter og traditionelle barer. Det er også værd at se det mere moderne anlagte kvarter Mercado Negro som har alt i små lokale designer forretninger og caféer.

Er man til cykelferie er Aveiro den perfekte destination. Der er rig mulighed for at udforske omegnens naturskønne områder, og man kan endda låne cykler helt gratis i centrum ved forevisning af ID (pas). Spørg efter BUGA (Bicicleta de Utilização Gratuita de Aveiro). Der er cykelstier omkring byens kanaler, så man er ikke så udsat som cyklist her, som man er i f.eks.  Lissabon, hvor det indimellem kræver gode nerver at færdes på cykel.

Navnet Aveiro kommer i øvrigt af det latinske Aviarium som betyder 'et samlingssted for fugle'.

Canal das Piramides, Aveiro
Canal das Piramides, Aveiro - Foto: Jose Manuel