Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Lissabon shopping - Avenida da Liberdade

Lissabons fornemste shopping-gade
Alle storbyer har en gade, der er kendetegnet for Haute Couture, eksklusive designer jeans og duften af de dyreste parfumer. Lissabons svar på Champs-Élysées i Paris, Kurfürstendam i Berlin og Fifth Avenue på Manhattan, hedder Avenida da Liberdade.

Midt i hovedstaden, fra Marquês de Pombal til Restauradores, ligger Lissabons og hele Portugals dyreste shopping boulevard. Designer shopping med alle de dyre mærkevare butikker.

Lissabon shopping for alle pengene
På Avenida da Liberdade finder man ikke bare de kendte tøjmærker. Køb dit nye ur hos Cartier, få ny frisure med inspiration fra Paris, spis på restauranter med gourmet specialiteter og delikatesser, drik espresso eller et glas vin på caféer med tagterrasse, bo på hoteller med det fineste udsyn over Lissabon, besøg de mange mindre og hyggelige butikker, se de store palæer og luksusboliger, der omkranser Avenida da Liberdade. Forkæl dig selv med luksusshopping eller nyd en tur i teatret eller Kunsthalle Lisboa.

Designer tøjbutikker – couture shopping
Eksklusive sko, designer håndtaske eller bare den nyeste mode fra de kendte tøjdesignere? Mulighederne er mange på Avenida da Liberdade. Gå ind hos Louis Vuitton, Zegna og Prada. Eller gå ind i Pradas Miu Miu butik, der specialiserer i Ready-to-Wear kollektioner.

Christian Dior, Chanel, Versace, Balmain, Givenchy, Yves Saint Laurent, Christian Louboutin, Donna Karan, Max Mara, Emporio Armani, Gucci, Zadig et Voltaire, Burberry, Dolce & Gabbana lokker også med udstillingsvinduer, der giver inspiration og lyst til en ny garderobe.

Hotel Tivoli Lisboa – 5-stjernet hotel centralt i Lissabon
Dette meget populære hotel ligger på selve Avenida da Liberdade. Hotel Tivoli Lisboa åbnede i 1933 og i tidens løb har mange berømte personligheder boet på dette hotel, når de gæstede Lissabon. I flæng kan nævnes Brad Pitt, Beyoncé, Marlene Dietrich og selveste Neil Armstrong.

Men det er ikke kun de behagelige værelser på det femstjernede hotel der trækker mange gæster. Restauranten Terraco e o Sky Bar er meget velbesøgt, også af lokale portugisere. Specielt om sommeren er udsigten over Lissabon fra Sky Bar enestående.

Efter en hektisk shopping dag, er det en oplagt mulighed at slappe af med en cocktail på Sky Bar. Overnatning på Tivoli Hotel Avenida da Liberdade er ofte muligt til rimelige priser.

Læs mere om Hotel Tivoli Lisboa - mulighed for reservation

Hotel Fontecruz er et andet femstjernet hotel beliggende på Avenida da Liberdade. Hotellet åbnede i 2012 og husfacaden er en kombination af den klassiske stil med fliser og den mere moderne glasfacade. Restauranten tilbyder tapas Ibéricas og terrasse esplanaden er perfekt til et hyggeligt glas vin.

Se også: Caféer med udsigt over Lissabon

Restauranter på Avenida da Liberdade – østers eller burger?
Mulighederne for at få stillet sulten er mangfoldige på Avenida da Liberdade. Der findes spisesteder og restauranter i mange varianter, lige fra den klassiske Hard Rock Café til det typiske portugisiske køkken. Udover førnævnte restauranter på Hotel Tivoli Lisboa og Hotel Fontecruz, er her et par muligheder mere blandt mange:

Tøjmærket Gant har åbnet et spisested de kalder Gant Gourmet, hvor det siges at de laver en pragtfuld salat med and og mango, en lækker roastbeef toast, en Gant burger og mange desserter. Restaurante Brasserie Flo er et fransk inspireret brasserie, hvor man serverer østers af høj kvalitet.

Gant butikken på Avenida da Liberdade er desuden speciel, derved at der er tale om en ’Flagship Store’, dvs. at butikken er med fuldt udvalg af Gants produkter. Gant Flagship Store Lissabon er den første af sin slags i Europa og findes nu også i London, Hamborg, München og mange flere steder.

Luksusbutikker på Avenida da Liberdade
Alle kendte designer brands ønsker at være repræsenteret på denne boulevard. Det har altid været et eftertragtet område, der nærmede sig det, man kendte fra andre europæiske storbyer.

28. april 1896 åbnede Avenida de Liberdade officielt. Lissabon havde endelig fået en boulevard i stil med dem i Paris, sagde man dengang. Standarden skulle være høj. Avenida da Liberdade var ved indvielsen 90 m. bred og 1273 m. lang.

Omgivet af pompøse bygninger og paladser, blev boulevarden hurtigt anset som det rene paradis. I nyere tid har luksusbutikkerne valgt at samle sig lige netop her.

Gennem de sidste mange år, er der tilført nyt liv til Liberdade, med små gadekiosker og esplanader, små haver med genoprettede søer, og ikke mindst, de historiske bygninger.

Avenida da Liberdade er vurderet til den 35. dyreste shopping gade på verdensplan, men en af de dyreste gader at have et lejemål på. De dyre hoteller, de mange luksusbutikker og advokatkontorer, har været med til at skrue kvadratmeter prisen gevaldigt op.

Hvor ligger hvad på Avenida da Liberdade?Rundkørslen omkring statuen af Marquês de Pombal ligger i den nordlige ende af Avenida da Liberdade og stækker sig omkring 1,5 km i sydøstlig retning mod Restauradores pladsen i det centrale Lissabon.

Undervejs støder man først på Hotel Flórida helt oppe ved Marquês de Pombal, længere nede af Avenida de Liberdade finder man Cartier på venstre side. På samme side endnu et stykke videre ligger Emporio Armani og Prada og skråt over for de butikker, ligger Hotel Tivoli Lisboa på højre side. Ved siden af Hotel Tivoli ligger Restaurante Brasserie Flo og skråt over gaden igen ligger Louis Vuitton.

Gucci ligger et par butikker længere fremme, efterfulgt af Hotel Fontecruz, tøjbutikkerne Miu Miu og Zadig et Voltaire, samt restauranten Gant Gourmet. Således fremme på Restauradores ligger den amerikanske kæde Hard Rock Cafe og ikke mindst, på højre side, Elevador da Gloria, sporvognen der fører dig op til Bairro Alto på mindre en tre minutter.

På vejen gennem Avenida da Liberdade har man også passeret en biograf, et teater, flere kunstmuseer, endnu flere tøjbutikker og restauranter, ikke mindst den italienske Cantina Baldracca, hvor man bogstaveligt talt ser Italienske film ved bordet, mens man spiser Pizza. Livet Er Smukt – også på Avenida da Liberdade.

Statuer på Avenida da Liberdade
Monumentet til minde om de faldne i den store krig fra 1931 ligger på Avenida de Liberdade. Den er til minde om de Portugisiske soldater, der kæmpede og faldt i Første Verdenskrig.

På Restauradores pladsen er oprejst en Obelisk, der fejrer befrielsen fra Spanierne i 1640 og på Marquês de Pombal pladsen finder man en kæmpe statue, der hylder Markisen af Pombal.

Metroforbindelse til Avenida da Liberdade
Der er tre Lissabon Metro stationer på Avenida da Liberdade. Restauradores station ligger på den blå linje, Avenida station ligger også på den blå linje ca. midt på Avenida da Liberdade, samt Marquês de Pombal station, der ligger på både den blå og gule metrolinje. En metrobillet koster medio november 2013 € 1,40 plus et chipkort til € 0,50 (engangsbeløb). En 24 timers togbillet kan købes for € 6,00 plus chipkort (Viva Viagem Kort).

Parkering i midtbyen – Lissabon parkeringsanlæg.
Det er bestemt ikke nemt bare at stille bilen og spankulere op og ned af Lissabons gader. Derfor er der bygget mange undergrunds parkeringshuse (mærket med P) og de ligger spredt ud over hele byen. På Avenida da Liberdade ligger der et stort parkeringshus på Restauradores pladsen og Marquês de Pombal pladsen, samt ved alle hoteller (det koster også).

Hard Rock Café Lisboa
Hard Rock Café på Avenida Liberdade, Lisboa - Foto: Portugalnyt