Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Værd at se i Cascais

De forskellige strande tæt på bymidten har en særlig charme. Nogen af dem ligger i små grotte-lignende indhug i klipperne, og andre er mere åbne med masser af strandcafé'er og udlejning af alt fra solskærme til jetski. Én af strandene var indtil republikkens indførelse i 1910 forbeholdt kongefamilien. Den kaldes Praia da Rainha som direkte oversat er 'dronningens strand'.

Cascais Marina blev indviet i 1999 og er et topmoderne kompleks af restauranter og forretninger naturligvis med speciel fokus på sejlsportsfolket. Der er plads til 650 både med længder op til 36 meter. Gæster til marinaens arrangementer er der også tænkt på. I det underjordiske parkeringshus kan der være 600 biler.
Til VM i sejlsport 2007 var der 1700 deltagere fra 74 lande, hvilket gør VM regattaen i Cascais til et af de største sejlsportsarrangementer afholdt i Europa nogen sinde. Mere information på www.marina-cascais.com/. Der arrangeres ture om sommeren fra Cascais Marina med en sejlbåd fra 1920'erne.

I 2008 fik Cascais Marina bsøg af hele to kongeskibe i løbet af sommeren. Se billedserier af Kongeskibet Dannebrog og Kongeskibet Norge i Cascais Marina. 

Santa Maria fyrtårnet i Cascais er stadig i drift og har siden juli 2007 også været åbent for offentligheden. I fyrtårnet (farol på portugisisk) er der udstilling om, hvordan et fyrtårn fungerer og hvilken rolle det har haft gennem tiden. Desuden beskrives livet som 'kaptajn i tårnet'. 'Farol Santa Maria' fyrtårnet finder man lige i nærheden af Cascais Marina ved siden af Design Hotel Farol.  

Fiskerihavnen og fiskemarkedet i Cascais er en oplevelse. Om morgenen ved 5-6 tiden kommer fiskerbådene ind for at lande fangsten fra Atlanterhavet, men der er ikke længere daglig fiskeriauktion i Cascais.

Der afholdes til gengæld fiskemarked i Cascais hver onsdag og lørdag i en dertil indrettet hal. Markedet findes ved Avenida 25 Abril, som også kaldes Marginal de Cascais. Se kortet nedenfor.


View Larger Map

 

Marked i Cascais
Samtidig med fiskemarkedet (under tag) hver onsdag og lørdag fra tidlig morgen til omkring kl. 14, er der grønt- og blomstermarked udenfor. 

Bag ved markedspladsen finder man desuden på den tilstødende parkeringsplads et stort non-food marked. Her er der et stort udvalg af tøj og sko til billige priser, og man kan stadig opleve sigøjnerkonerne stå og råbe deres tilbud ud.

Markedspladsen i Cascais blev renoveret i efteråret 2008 og er særdeles velbesøgt.

Fra markedspladsen er der 5 minutters gang over til Cascais Vila shopping centeret, som har et stort udvalg af modebutikker.  

Søfartsmuseet Museu do Mar-rei Dom Carlos i Cascais fremviser skibsmodeller og skibsvrag og har desuden en marinebiologisk afdeling. Adressen er Rua Húlio Pereira de Melo. Mandag er som på de fleste museer i Portugal lukkedag.

Boca Do Inferno er en anden af Cascais små juveler. Direkte oversat betyder det 'helvedes gab', men det er faktisk som regel et rart sted, hvor man kan sidde på de hårde sten i søluften og lytte til bølgerne slag imod klipperne i grotten nedenunder.

Er der kraftige bølger skal man kalkulere med at blive våd, hvis man sætter sig ved Boca Do Inferno. Stedet har tiltrukket en del småhandlende og restauranter, og om sommeren er det også muligt at købe en is til ungerne hos ismanden, som har ombygget sin gamle Citroën HY varebil (Olsen Bande modellen) til iscafé/pølsevogn med solfanger på taget. Den gamle Citroën køres op på en rampe inden forretningen åbnes fra siden af bilen. Boca Do Inferno ligger ca. 20 minutters gang vest for Cascais i retning mod Guincho.

Casa da Guia ligger lidt længere ude af vestkysten på vej mod Guincho ikke langt fra Boca Do Inferno. Casa da Guia er et mindre parkområde med restauranter for enhver smag. Stedet ligger ud til havet i en del af Cascais, som ikke domineres af turister.

Hvad enten man vil på restaurant eller blot slappe af, er Casa da Guia et skyggefuldt og stemningsmættet område med gallerier og forretninger med kunsthåndværk og interiørdekoration. Man finder en eksklusiv spa med frisørsalon på førstesalen i hovedbygningen. Der er desuden wine bar, hvor der også sælges vin, udlejning af sportsvogne (og normale biler) og meget andet.

Om lørdagen er der i sommerperioden stadesalg af antikviteter og smykker. Guia Climbing School findes også i parken. Der arrangeres kurser for både øvede og begyndere og man kan prøve en klatrevæg i parken for €3.

Restauranter i Guia ved Cascais
Udvalget af restauranter er stort og priserne er rimelige i forhold til kvaliteten. Savner man skandinavisk mad under opholdet i Cascais er der en udmærket svensk restaurant - se mere om Restaurant Garbo.

Alle restauranterne i området er i øvrigt glade for børn. Mere information på www.casadaguia.com/.

Bicas de Cascais cykeludlejning (gratis)
Tæt på Casa da Guia i rundkørslen ved Telepizza finder man Cascais cykel-udlåningsservice: Bicas Cascais. For at promovere brug af cykler (og slippe af med nogen biler) kan man her mod behørig registrering med pas gratis låne cykler i nogen timer. Én af Portugals bedste strandpromenader med cykelsti og en fantastisk udsigt løber fra Cascais hele vejen ud til Guincho stranden.

Cabo da Roca
Kører man mod vest fra Cascais området kommer man efter omkring 18 kilometer til Europas vestligste punkt Cabo da Roca. Eventyrdigteren og måske den mest kendte dansker nogensinde; H.C. Andersen besøgte en kort periode i 1866 Sintra nord for Cascais som gæst hos den danske generalkonsul i Lissabon Jorge O'Neill. H. C. Andersen var meget fascineret af naturen og beundrede den portugisiske digter Luis de Camões episke værk 'Os Lusiadas'. På en stenstøtte ved Cabo da Roca står et citat fra 'Os Lusiadas', hvor Camões beskriver naturen ved Cabo da Roca. I H.C. Andersens oversættelse bliver det til:

"Høit, som Europas Pande,
Er Lusitanien sat,
Her slippe Jordens Lande;
Og her i Havets Vande
Faaer Solen Ro hver Nat."

Shopping i Cascais
Som i de fleste andre feriebyer er der masser af indkøbsmuligheder i Cascais. Både i gågaderne og i det mere modeprægede indkøbscenter Cascais Vila overfor stationen.

Fra juli begynder tøjbutikkerne at sætte priserne ned med 20-30-50%. I august kører udsalget på fuld tryk i Cascais, da det er den sidste store turistmåned inden byens indbyggertal igen falder til normalt niveau.

Vi har ladet os fortælle at det kan være interessant for pigerne blandt andet at besøge de to Zara butikker i Cascais, hvor udvalget er et andet og langt mere varieret i farvene end i Danmark. Priserne specielt på sko skulle priserne også være rimelige. Ydermere skulle der være mulighed for at gøre gode køb i bikini'er i Cascais, hvor man i visse forretninger ikke behøver at købe i sæt, men kan matche, som man har lyst i snit og størrelser.

Se mere om shoppingmuligheder i Cascais.  

Fiskeafdelingen i Jumbo supermarkedet
Har man lejet et feriehus eller en ferielejlighed i Cascais og har mod på at lave mad selv, er der en meget velassorteret fiskehandler i supermarkedet Jumbo.

Jumbo ligger overfor togstationen i Cascais og har en stor rød elefant som kendemærke. Selv om man ikke vil forsøge sig som kok, er fiskeafdelingen alligevel et besøg værd. Som regel er der både blæksprutte, sværdfisk (den drabelige sorte Espada Preta) og ikke mindst uanede mængder af portugisernes nationalret bacalhau (tørret saltet torsk) på display. Der er desuden en udemærket restaurant/café-terrace på førstesalen i Jumbo, hvor man møder flere lokale end turister.

Events i Cascais
Kystbyen Cascais kan hele året, men mest om sommeren byde på et utal af events og koncerter. Se mere på events i Cascais, som opdateres løbende. Der sker i øvrigt ofte så meget at det er svært for os at nå at skrive om det hele. Turistkontoret på gågaden i Cascais centrum har altid gode ide'er, hvis man har brug for inspiration til oplevelser i Cascais og Estoril. 

Gratis sejltur i Cascais
Gratis sejltur i Cascais - Foto: Portugalnyt