Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Det portugisiske landshold til EM 2008

VM 2010 kampene mod Danmark
(klik for at gå direkte til VM kvalifikationskampene)

Portugal til EM slutrunde
Fodboldlandsholdet i Portugal havde én af sine største succeser ved EM i 2004, som i øvrigt blev afholdt i Portugal.

Det portugisiske mandskab formåede til hjemmepublikummets store glæde at nå EM finalen.

Inden finalen havde Portugal besejret Rusland, Spanien, England og Holland, men havde dog også tabt til Grækenland i den indledende runde.

Grækenland endte som bekendt at vinde EM slutrunden i 2004 med en finalesejr på 1-0 over Portugal.

EM 2008
I EM slutrunden 2008 i Schweiz og Østrig bestod Portugals gruppe A af:
  • Schweiz
  • Tyrkiet
  • Tjekkiet
  • Portugal

Herunder følger en præsentation af Portugals landshold med link til de enkelte spilleres profiler.

Se mere om EM 2008 gruppe A og de enkelte spillere på det tjekkiske, tyrkiske og schweiziske landshold i artiklen: Portugals gruppe til EM 2008.

Se også:
Oversigt over alle grupper til EM 2008.

Portugal til VM i fodbold
Det portugisiske mandskab har siden oktober 2004 ifølge FIFA-verdensranglisten i fodbold konstant ligget mellem de 7-10 bedste nationer i verden.
Se nyeste FIFA verdensrangliste.

I slutrunden til verdensmesterskabet i fodbold i 2006 i Tyskland blev Portugal nummer 4. Undervejs vandt portugiserne over de nationale mandskab fra Angola, Iran og Mexico i den indledende runde.

Senere i World Cup turneringen i 2006 vandt et veloplagt portugisisk landshold med træner Scolari over både Holland og England inden Portugal blev slået af tyskerne i semifinalen.

Det er således en særdeles stærk fodboldnation, som i juni skal spille EM 2008 slutrunde i Schweiz og Østrig.

Pressemøde i Viseu med Ronaldo og Nani
De portugisiske spillere virker også ganske afslappede og veloplagte på deres træningslejr i Viseu i Nordportugal. Se herunder en underholdende video med Nani og Ronaldo til pressemøde i Viseu ultimo maj 2008:


Opvarmningskamp mod Georgien
Der blev den 31. juni 2008 spillet opvarmningskamp til EURO 2008 mod Georgiens landshold.
Se artikel med video uddrag af kampen mod Georgien.

Profiler på det det portugisiske
EM 2008 landshold

Cristiano Ronaldo
Den ubestridt mest kendte og bedste fodboldspiller fra Portugal er faktisk fra Atlanterhavs øen Maderia. Cristiano Ronaldo er måske i 2008 tæt på at være Europas bedste og sandsynligvis mest målfarlige fodboldspiller.
Se udførlig beskrivelse med links om Cristiano Ronaldo

Nani
Nani, som stammer fra Kap Verde (tidligere portugisisk koloni) er Cristiano Ronaldos makker i Manchester United. Den hurtige wing-spiller er fast på landsholdet i Portugal.
Se profil og video'er med den stærke dribler Nani.

Deco
Deco spiller for Barcelona og er født i Brasilien som Anderson Luis de Souza. Hans normale plads er på midtbanen.
Se Deco biografi, links og YouTube video

Bosingwa
Den dygtige forsvarsspiller José Bosingwa er oprindeligt fra Congo. Han er netop blevet solgt af FC Porto til Chelsea.
Se flere fakta om Chelsea spilleren Bosingwa.

Ricardo
Portugals bedste målmand hedder Ricardo eller mere formelt Ricardo Alexandre Martins Soares Pereira. Han spiller til dagligt i den spanske klub Real Betis.  

Gomes
Nuno Gomes er en af de ældre portugisiske spiller som med sine næsten 32 år spiller i klubben Benfica i den portugisiske liga. Nuno Miguel Soares Pereira Ribeiro, som Nuno Gomes oprindeligt hedder, er angrebsspiller og født i Portugal.
Info om Nuno Gomes

Simão
Den hurtige og intelligente Simão Pedro da Fonseca Sabrosa spiller til dagligt i Atlético Madrid. Simão er angrebsspiller og opvokset i byen Constantim i Portugal ikke langt fra Porto.
Flere informationer om Simão.

Ricardo Cavalho
Ricardo Cavalho kom i 2004 til Chelsea sammen med træner Jose Mourinho. Forsvasspilleren, hvis fulde navn er Ricardo Alberto Silveira Carvalho er født i Amarante i Nordportugal.
Se den fulde profil for Ricardo Carvalho

Ferreira
Endnu en forsvarsspiller fra den engelske storklub Chelsea er Paulo Ferreira, som stammer fra Cascais ved Lissabon.
Biografi: Chelsea spilleren Paulo Ferreira.

Quaresma
Ricardo Quaresma er opvokset i Lissabon, men spiller for FC Porto. Den unge wing hedder oprindeligt Ricardo Andrade Quaresma Bernardo.
Beskrivelse af Quaresmas karriere samt videoer

Petit
Petit er født i Frankrig, men har portugisiske forældre. Han er midtbanespiller og spiller til dagligt i Benfica. Petit hedder oprindeligt noget så portugisisk som Armando Gonçalves Teixeira.
Se flere fakta om Benfica spilleren Petit.

Pepe
Den tidligere brasilianer Képler Laveran Lima Ferreira (Pepe) er forsvarsspiller for Real Madrid. Pepe blev portugisisk statsborger i år 2007.
Find flere fakta om landsholdsspilleren Pepe

Hugo Almeida
Hugo Almeida er ægte portugiser, bortset fra at han måler 1,93 i højden (gennemsnitshøjde for mænd i Portugal er 1,73). Den bomstærke Almeida spiller for Werder Bremen og er én af Portugals bedste frisparksskytter (se video under profil). I det civile liv hedder den talentfulde Hugo Almeida såmænd bare Hugo Miguel Pereira de Almeida.
Se profil for vores favorit til at overraske ved EM 2008 

Ribeiro
Jorge Ribeiro er fra Lissabon og spiller for den mindre kendte portugisiske klub i Boavista. Forsvasspilleren hedder også Jorge Miguel de Oliveira Ribeiro i sit civile liv. Ribeiro er i øvrigt lillebor til Maniche, som ikke blev udtaget til EM 2008.

Meireles
En relativt ukendt spiller på det portugisiske landshold er Raúl Meireles. Med placering på midtbanen er den 25-årige fodboldspiller fast mand hos FC Porto.

João Moutinho
Midtbanespilleren João Filipe Iria Santos Moutinho er kun 21 år, men et stort talent. Til daglig spiller han for Sporting Clube de Portugal i Lissabon.

Meira
Fernando Meira er ligeledes en relativt ukendt forsvarsspiller på det portugisiske landshold. Han kommer fra Nordportugal (Guimarães) og spiller til dagligt i den tyske klub Stuttgart.

Maniche (ikke udtaget til EM)
Midtbanespilleren Nuno Ricardo de Oliveira Ribeiro går under navnet Maniche, som faktisk oprindeligt var danskerens Michal Manniches kølenavn. Den danske Benfica spiller Manniche var så populær i Portugal (meget mere end i Danmark) at den unge lisboette Maniche med det lange hår (som Manniche også havde da han var yngre) overtog hans kælenavn. Maniche er udlånt til Inter Milan i Italien, men har kontrakt med Atletico Madrid i Spanien.

Caneira (ikke udtaget til EM 2008)
Forsvarsspilleren Marco Caneira er mindre kendt end så mange andre af de portugisiske landsholdsspillere. Forsvarsspilleren, som egentlig hedder Marco António Simões Caneira kommer fra Sintra ved Lissabon og spiller til dagligt i Valencia i Spanien.

Makukula (ikke udtaget til EM 2008)
Ariza Makukula er én af de store profiler på Portugals landshold. Den fysisk stærke Makukula har portugisisk mor og congolansk far. Makukula spiller i angrebet for storklubben SL Benfica i Portugal.Flere profiler tilføjes løbende. Tip os gerne om gode sider om det portugisiske landshold via info@portugalnyt.dk.
Portugals fodboldlandshold
EM i fodbold 2008 - Portugal er klar! - Foto: UEFA