Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Faro i Portugal
(rejser til Algarve starter altid i Faro)


'Om foråret er der i Faro en sødmefuld duft på gader og pladser af appelsintræer der står i blomst'

Faro - Algarve regionens hovedby
Byen Faro har omkring 65.500 indbyggere og dækker et areal på ca. 200 km2 på Portugals sydligste fastland i den portugisiske provins region Algarve.

Hovederhvervet i Faro er, som i resten af Algarve, service-funktioner af enhver art baseret på turismen, der de seneste årtier er vokset kraftigt.

Faro Lufthavn, Algarve
Faro er indgangsporten til hele Algarve regionen i det sydlige Portugal.

Det skyldes naturligvis byens internationale Lufthavn; Faro Lufthavn - regionens eneste større lufthavn, hvor alle turister, som rejser til Algarve med fly, går igennem.

For størstedelens vedkommende tager turisterne videre til én af Algarvekystens mange andre turistbyer - eksempelvis Tavira, Carvoeiro, Portimao, Lagos, Vila Real de Santo Antonio eller 'party-pants' by nummer 1 i turist-Algarve: Albufeira, hvor inspirationen fra Spaniens Costa del Sol nogen steder er mere end tydelig i landskabet.

Hele 5 millioner passagerer lander i Faro International Lufthavn hvert år.

Flere og flere har opdaget den tidligere oversete og ganske charmerende Faro 'lufthavnsby' som et hyggeligt ferieresort og ganske fortrinlig shoppingby. 

Faro er stadig 'portugisisk' på en langt mere autentisk måde end mange af de mere populære turistdestinationer på Algarvekysten er det - måske fordi der i Faro fortsat bor langt flere portugisere end der bor udlændinge/turister; selv om sommeren.

Lej billig feriebolig nær Faro

Fra Faro Lufthavn kan man nå ud til stort set alle ferieresorter og strande i bil på en times tid eller mindre. Der findes lokale tog- og busruter, der forbinder de mange små og større byer med hinanden, med knudepunkt i Faro.

Lej billig bil i Faro Lufthavn

Strande nær Faro - kort køretur til nærmeste strand
Området omkring Faro by er ikke klassisk strandterræn. Man kan med andre ord ikke bevæge sig på gåben ud til stranden fra Faro.

Meget tæt på Faro by finder man dog fine sandstrande, som kan nås enten med bil eller båd. Til højre ses video fra Praia de Faro (Faro Beach) på Faro Island, som man finder ved at køre mod lufthavnen. Afstand til Faro Beach fra Faro by er ca. 10 km i bil.

Kører man istedet 20 km af hovedvej IC4 vestpå, kommer man til stranden Praia Dunas Duradas (tæt på Quarteira og Vale de Lobo golfbanen).

Denne Faro strand er en sand perle med masse af hvidt sand, mulighed for parasoller og liggestole, restauranter, toiletfaciliteter og meget mere.

Derefter kommer strandene som perler på en snor langs med Portugals kyst.

Så det er bestemt muligt at kombinerer en ferie i Faro med et par dage på stranden 

En meget, meget gammel by - og en lang historie
Det er faktisk en skam, at de fleste besøgende til Sydportugal forbigår den skønne by Faro. Men heldigvis er der også en del, der når at bruge lidt tid på at mærke det historiske vingesus, der stadig kan opfanges hvis man mærker efter. Faro er en by der har været igennem en del, siden det 4. århundrede før Kristus. Det fortæller en del om historiens gang i Faro, når man har fundet fundamenter fra tidligere bygningsværker under kirken. Først var det et romersk tempel, så byggede Maurerne en moske ovenpå og til sidst byggede Katolikkerne en kirke på samme fundament.

Det var Fønikerne der først kom til området 4 hundrede år f. Kr. og fra det andet århundrede og 1000 år frem til det 8. århundrede e. kr., var det Romerne og Visigoterne (en Germansk nomadestamme), der havde magten. I år 713 erobrede Maurerne provinsen og det var deres sprog der grundlagde navnet på Algarve (Al Garbe). Den portugisiske konge D. Afonso III tilbage erobrede området i 1249, der derefter blev kristnet.

De følgende århundreder voksede Faro, som på dette tidpunkt blev kaldt Santa Maria de Faaron, til en rig handelsby, da deres geografiske placering og lettilgængelige havn, blev et vigtig stop for de mange opdagelsesrejsendes mange skibe, der brugte Faro til at proviantere.

Algarves Bispesæde blev i 1577 flyttet fra Silves, en anden by i Algarve regionen, til Faro, og byen Lagos var hovedbyen i området indtil 1756, året efter jordskælvet

I 1596 plyndrede Greven af Essex Faro, med masser af ødelæggelse til følge. Hans hær tog blandt meget andet, et helt bibliotek af sjældne bøger med sig, også den første bog, der nogensinde blev trykt i Portugal (1487). Alle disse værker står nu på universitetsbiblioteket i Oxford.

Jordskælvet i 1755 - Algarvekystens ødelæggelse
Det store Lissabon Jordskælv i 1755 berørte i høj grad også Algarvekysten og ødelagde store dele af Faros religiøse bygningsværker, slottet og dets tårne, bastioner, hovedkvarterer, pakhuse, fængslet og et par klostre.

Tsunamier ødelagde desuden en masse kystforter og huse, der lå i niveau med havets overflade og ødelæggelserne var massive over det meste af Algarvekysten og Faro, som havde ligge beskyttet bag store sandbunkere, overlevede med færre skader. Fra 1756, året efter jordskælvet, blev Faro udnævnt til at være Algarves administrative hovedby.

Til trods for at meget af Faro blev ødelagt under det store jordskælv i 1755, er der stadig en hyggelig, historisk bymidte, beliggende nær marinaen, men det meste af det bygningsværk man ser i Faro i dag, er fra det 19. og 20. århundrede.

Faciliteterne i Faro - hvad byder byen på
I Faro finder man et universitet, Universidade do Algarve, med 9000 studerende. Universitetet er et usædvanligt eksempel på et samarbejde mellem to forskellige typer akademiske uddannelsescentre, idet det både er for studerende på et klassisk universitet og elever på en teknisk skole. De mange studerende sætter bestemt også præg på stemningen i byen.

Faro har også en Marina, et havneområde, tidligere omtalte Internationale Lufthavn, bus og togstation, samt et fodboldstadion med plads til 30.000 tilskuere. Estádio Algarve blev bygget til brug ved EM i fodbold i 2004, og er i dag hjemmebane for to lokale fodboldklubber. Desuden bliver stadion også brugt til det årlige Algarve Cup der er en fodboldturnering for kvindelandshold (blandt andre det danske), samt til koncerter og musikfestivaler.

FolkFaro festival
Hvert år i august måned afholde der et 7-dages arrangement kaldet FolkFaro. Under dette arrangement, kan man opleve omkring 300 glade deltagere fra forskellige lande male Algarve regionen i deres landes respektive farver og traditioner.

FolkFaro festivalen byder på en lang række aktiviteter, såsom Gallashows i teatret, Open-Air forestillinger, internationale parader og optog, danse workshops og aktiviteter for børn og ældre.

Læs mere om FolkFaro

Algarve har altid meget på programmet. Der er markeder, golf, motionsløb, musik, koncerter, teater og meget, meget mere. Man kan stort set altid køre til et arrangement i et nærliggende område.

Hvis man vil følge med i hvad der kan opleves, kan man hente det månedlige program, der udgives af Algarves turistbureau. Det er på portugisisk og engelsk. Hent det her.

Se video: Tag en tur med rundt i Faros gamle bydel

Hoteller i Faro - betal lidt mere, få meget mere
Faro har mange hoteller og ikke mindst i den gamle bydels smalle gader findes der mange små pensionater (Residencial).

Med mindre man planlægger at deltage i det pulserende natteliv i Faro indtil omkring sidste udskænkning, bør man være opmærksom på at (billig) overnatning på et pensionat, ofte er i selskab med høj stemning fra barer og værtshuse indtil kl. to om natten.

Faro er fantastisk at gå i byen i - her findes musik for enhver smag. Det anbefales for familier og besøgende med behov for normal nattesøvn at man booker et hotel til en lidt højere pris (se gode hoteller i Faro nedenfor) - det er ikke dyrt, og de få ekstra penge er givet godt ud, hvis man ønsker pæne værelser, bedre komfort - og mulighed for at falde i søvn til normal tid.

Hotel Eva
Dette 4-stjernet hotel ligger centralt i Faro, med swimmingpool og helseklub. Værelserne har enten udsigt til marinaen på den ene side eller naturparken på den anden. Der er kun 5 minutters gang til byens historiske centrum.

Hotel Faro
Endnu et 4-stjernet hotel i midtbyen, med udsigt ud over den gamle bydel, naturparken, eller marinaen. Der serveres en lækker buffet hver morgen.

Restauranter i Faro - hygge og venlig betjening
Der er mange spisesteder og restauranter i og udenfor Faro. Man bør unde sig selv at prøve det, der er lidt bedre, og det er meget billigere at spise godt i Portugal end i Danmark.

Entra
Restaurant Entra åbnede i juni 2013 og er allerede blevet meget populær. Køkkenet serverer lækker fish-food, oksefilet, klassisk portugisisk køkken og hvis man beder om det, når man reservere bord, kan de også servere vegetariske retter (står dog ikke på menukortet). Veltilberedt mad, gode vine, behagelig stemning og opmærksomme tjenere kendetegner Entra.

Restauranten er beliggende på Praça Alexandre Herculano 21 i Faro, ikke langt fra det lille museum, Museu Regional do Algarve.

Le Marquis Restaurant
Restauranten servere retter fra det franske køkken og gæsterne kører gerne langvejs fra, for at nyde en aften med en god atmosfære og venlig betjening. Mange karakterisere Le Marquis som en lille, skjult perle af høj klasse. På menukortet findes der blandt andet Black Angus oksefilet, spare ribs, hjemmerøget laks og røgede kammuslinger. Desuden byder vinkortet på vine fra flere lande og et godt udvalg af portvine.

Le Marquis Restaurant ligger på adressen: Monte de Palhagueira, Santa Bárbara de Nexe, ca. 15 km udenfor Faro centrum. Men det fortælles, at det er køreturen værd.

Michelin Restauranter på Algarvekysten
Er man typen der går efter en 2-stjernet Michelin restaurant, ligger Portugals to restauranter med to stjerner begge på Algarvekysten, omkring 40 min i bil fra Faro.

I Albufeira ligger restauranten Vila Joya og i Armação de Pêra ligger restauranten Ocean. Begge kan i 2014 stadig bryste sig med, at have to stjerner af den fine slags fra Michelin.

Vejret i Faro - Algarvekystens klima
Algarvekysten har et af Europas bedste klimaer, et moderat middelhavsklima. Somrene er varme og solskinsfyldte, med gennemsnitlige dagtemperaturer på mellem 27-35 grader. Vejret i efterårs- og vinterperioden er generelt mildt, med temperaturer på 8-17 grader i dagtimerne. Det meste nedbør i Faro falder i vintersæsonen og det regner stort set aldrig fra juni til september.

Algarve havde en årlig gennemsnitstemperatur på 17 grader mod 8 grader i Danmark i 2012 og Danmark kunne også mønstre 66 frostdøgn ifølge DMI. På Algarvekysten er frostgrader noget nær det mest sjældne der kan forekomme på disse kanter.

Badevandstemperaturerne
I sommerperioden har badevandet en temperatur på 22-25 grader, kulminerende i august måned. I januar, som regnes for den koldeste måned i Faro, har vandet en temperatur på 15-16 grader, hvilket ikke er meget under danske badevands sommertemperaturer, der i sommeren 2004 havde en gennemsnitstemperatur på 16,8 grader sidst i juli. Men det var trods alt også en kold sommer i Danmark det år.

Flyruter til Faro - direkte fra København eller Billund

Norwegian - fra København
Flyselskabet Norwegian flyver direkte til Faro fra Københavns Lufthavn hver lørdag indtil april 2014, hvorefter frekvensen sættes op til 3 ugentlige flyvninger: tirsdag, torsdag og lørdag.

SAS - fra København
Fra 2. juli 2014 åbner SAS en direkte sommerrute fra København til Faro.

Læs også: SAS åbner ny sommerrute 2014 fra København til Faro, Portugal

Ryanair - fra Billund
9. april 2014 genoptager Ryanair sommerruten direkte fra Billund til Faro. Der er afgange hver onsdag og søndag.

TAP - fra København (ikke direkte)
Det portugisiske flyselskab TAP flyver København-Lissabon, med flyforbindelse videre til Faro.

Ovenstående informationer er indhentet hos på de respektive flyselskabers hjemmesider medio december 2013.

Lej billig bil i Faro Lufthavn

Faro Katedral og store torv
Faro Katedral og store torv midt i byen.