Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Flodcruise Portugal - ture på Dourofloden, Targus (ved Lissabon) og Guadiana-floden i Algarve

Dourofloden i Nordportugal
Selvom dette nordlige hjørne af Portugal ikke er ukendt for de fleste, ligger Douro floden måske lidt i skyggen af andre, kendte floder som Rhinen, Danube og Rhone. Floden Douro er næsten 900 kilometer lang, udspringer i Soria-regionen i Spanien og ender i Porto.

Men en uges krydstogt på Dourofloden bliver hurtigt fyldt med behagelige oplevelser og vil nok overraske dem, der ikke er bekendt med området en del.

Foldcruise Douro - skibene er flydende luksushoteller
Flodkrydstogtskibe minder om almindelige krydstogtsskibe, men er bare mindre, så de kan begå sig på floder. Når man indlogeres, er det i fine dobbeltværelser, der er faciliteter som restauranter, barer, butikker, swimmingpool, spa bade, fitness rum, internet og satellit tv.

På alle længerevarende flodkrydstogter er der altid indlagt besøg inde i landet, enten som en del af prisen eller som tillæg. Guidede ture til vinproducenternes gårde og besøg til historiske seværdigheder i byer der ikke ligger langt fra flodbredden, er en fast del af programmet.

Skibet ankommer stort set til en ny by hver dag. Undervejs sidder man på dækket og nyder det enestående landskab glide forbi i passende tempo og spiser middag enten på båden eller på en vingård.


Douro flod-cruise fra Porto til Régua og tilbage

Sejl afsted efter en dag i Porto
Brug en dag i Porto, kendt for sit historiske centrum, der optræder på UNESCOs verdenskulturarv liste, smukke broer og fine portvinhuse og nyd ellers en henholdsvis afslappet ferie ombord på en flodbåd, kombineret med aktive ture undervejs til små byer, portvinsgårde og historiske monumenter.

Oplev den lyksalige harmoni på stille vande uden at møde andre både eller skibe og sejl på de smalle strækninger på den øverste del af Douro floden, mellem stejle, stenede skåninger, hvor tusinder hektar druer dyrkes til portvin, der sælges i hele verden.

Middelalderbyer og portvinsgårde
Selvom et cruise på Douro floden foregår i et stille tempo, er der masser af vidunderlige oplevelser undervejs. Der ligger middelalderbyer på klippetoppene, der stort set er uforandret siden dengang de blev bygget, der er besøg i vinkældre hos nogen af de store producenter indenfor portvinsfremstilling og man kan sågar komme helt til Spanien og nyde en dag i pragtfulde, gamle byer, der ikke er overrendt af turister.

Hyggelige byer langs med Dourofloden og god mad
Krydstogtsture på Dourofloden kommer eksempelvis til byerne Régua, Pinhão, Vega de Terrón, Barca d’Alva og Entre-Dos-Rios.

Der skal selvfølgelig også være tid til at nyde Portugals gode køkken og det kunne for eksempel være friskgrillede sardiner tilberedt ombord på flodbåden med et glas koldt, lokalproduceret hvidvin til.

Mange forskellige typer krydstogter på Dourofloden
Der findes flere former for flodcruise på Dourofloden. Weekend, påske og sommer krydstogter med 2-5 overnatninger og længere krydstogter med 8 overnatninger.

Man kan også tage en enkelt dag i Porto på ordinær kanalrundfart og komme under alle broer der forbinder de to flodbredder med hinanden eller simpelthen leje en yacht med skipper og sømand fra en dag til en hel uge. Denne løsning er naturligvis en del dyrere.


Video fra Ribeira området (Cais da Ribeira) i Porto, som er UNESCO verdensarv.

Endagstur på vandet i Algarve - Marina Vilamoura
Er man gået lidt død i den klassiske hotel og strandferie på Algarvekysten, kan det helt bestemt anbefales at tage en bådtur på vandet og få en anderledes oplevelse. På disse endagsture er man helt sikker på at få nogle minder med hjem, der sidder i hukommelsen til evig tid.

Langs med Algarvekysten er det muligt at komme på endagsture, der tager turisterne med rundt til områdets havgrotter. Et dagscruise på 6 timer starter i den hyggelige badeby Vilamoura og sejler ud til Barlavento, der er et klippefyldt landskab med små laguner. Hele turen inkluderer barbecue frokost på stranden, en sejltur ind i grotterne i gummibåd, en svømmetur og en tur langs med delfinernes svømmerute.

Bådtur på Guadiana floden mellem Portugal og Spanien
Der findes mange muligheder for at nyde en bådtur op af floden Guadiana, der adskiller Portugal og Spanien nede fra Algarvekysten.

Tag for eksempel på en endagstur og nyd det smukke landskab fra Vila Real de Santo António og op til den smukke landsby Odeleite. Her vil der blive serveret en lækker, traditionel Algarve frokost inden turen går tilbage igen.


Targus floden løber forbi Lissabon - her er der også mulighed for dagsture på floden

Gode råd til turen
Et råd til ture på floden, uanset hvilken, er, at man altid skal huske solcreme, hat og søsygepiller (hvis man har brug for det).

Flodcruise Dourofloden Portugal
Flodcruise i Portugal - Her på Dourofloden i Nordportugal.

´