Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Kitesurfing Portugal - aktiv ferie på vandet

Kitesurfing, eller dragesurfing på dansk, er en stærkt stigende populær vandsport på verdensplan. Med et mindre surfbræt på fødderne og en drage spændt foran i en line, går det hen over vandets bølger, med spring der mange gange er 30 meter lange.

Portugal Kitesurfing ferie ved Atlanterhavets kyst
Det er en mangfoldig oplevelse der venter når man vælger at holde en kitesurfing ferie i Portugal. Med sine 800 km lange kystlinje langs Atlanterhavet, har Portugal nogle af de bedste steder til denne vandsportsgren.

De store kulisser udspiller sig, når de lange sandstrande og små lavvandede laguner dukker op rigtig mange steder og kombineret med gode vindforhold for surfere generelt, er det meget tæt på at være optimale betingelser.

Mange turister holder ferie i Portugal, alene med det formål at nyde kitesurfing eller blive bedre til det, på en af de mange skoler der underviser nybegyndere. Det gode ved kitesurfing i Portugal er, at det kan dyrkes næsten året rundt.

Kitesurfing ved Péniche i Portugal

Vinden i Algarve - ’Nortada’
Den portugisiske nordenvind kaldet ’Nortada’, kan blæse kraftigt op til 55 km/t.

Det bedste tidspunkt for begyndere er tidligt om morgenen, hvor vinden er let og op af dagen er det primært øvede, der bør bevæge sig ud på vandet uden assistance.

Surfskoler - lær at kitesurfe I Portugal
På surf skoler er det muligt at leje al udstyr og få undervisning. Det er sædvanligvis uddannet personale, der også kender til alle aspekter inden for sikkerheden. Instruktørerne vil bestemt ikke tilråde, at man starter med at kaste sig ud på de store bølger. Første lektion foregår nemlig på stranden, hvor der er undervisning i brug og håndtering af et kite sæt.

Kitesurfing ved Guincho nær Cascais
Ikke langt fra Lissabon og endnu tættere på den populære badeby Cascais på Lissabonkysten, ligger den, i surferkredse meget berømte strand Guincho.

Guincho kan virke temmelig skræmmende, specielt når man ser ind på stranden udefra havet. Omgivet af klipper, ligger en god lang bred strand, der hele året er besøgt af alle typer surfere, men rigtig mange finder frem til stranden om sommeren. På de blæsende dage, blæser der også en lidt kold luft, selvom hele Portugal er ramt af varme. Derfor er stranden på ingen måde overfyldt af solbadende turister.

Læs også: Guincho-strand nær Lissabon - Cascais i top 10 - 2013

Her er der masser af plads til at sætte sin Kite sikkert i gang. Det anbefales at man bruger den nordlige ende af stranden, af respekt for de mange windsurfere og surfere der bruger hele midt sektionen på stranden, hvor bølgerne kommer buldrende ind.

Der er gode parkeringsforhold det meste af året, men om sommeren kan det være umuligt at få parkering, hvis det gode vejr rammer i en weekend.

Læs også: Kitesurfing Pro’s i Portugal - World Championship event på Guincho stranden vest for Lissabon

Guincho er også stranden, hvor der afholdes mange nationale konkurrencer i forskellige typer surfing.

Matosinhos, Porto
Byen Matosinhos ligger lidt nordvest for Porto, ud mod Atlanterhavet. Stranden bruges næsten hele året af surfere og kitesurfere af alle slags.

I området kan man finde alle de fornødenheder man måtte have som kitesurfer. Skole, startområde, redningshold, leje af udstyr, toiletter, mad, butikker og overnatningsmuligheder.

Som kitesurfer på Matosinhos stranden skal man være opmærksom på molen, der strækker sig ud fra lystbådehavnen.

Altura, Algarve
I Altura på Algarvekysten ikke langt fra grænsen til Spanien, kitesurfer man under stabile vindforhold og på forholdsvis plan havoverflade i behageligt vejr. Området er også meget populært på grund af det smukke landskab, der omkranser byen. Altura er for alle kitesurfere, uanset erfaring. Her er kitesurfing skole, udstyrsbutik, reparation af kite gear, udlejning af udstyr, samt hotel.

Andre populære kitesurf spots på Algarve er Praia de Alvor, Cabanas de Tavira, ilha de Faro, Meia Praia, Ria Formosa, Praia da Rocha Baixinha (Vilamoura).

Kitesurfing i Portugal
Kitesurfing ved Guincho strand i Portugal - Foto: Portugalnyt.

´