Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Lagos - besøg den skønne by på Algarvekysten

Lagos ligger ved munden af Bensafrim floden og langs Atlanterhavet i Barlavento regionen i Algarve i det sydlige Portugal. Den skønne by er en havneby på Algarvekysten, ca. 30 kilometer fra Europas sydvestligste punkt (Cabo São Vicente).

Der er 31.000 indbyggere (målt i 2011) - alene hovedbyen Sao Sebastiao e Santa Maria har et indbyggertal på 22.000, hvilket typisk stiger i sommermånederne, grundet antallet af turister og sæsonbetonet lejere.

Lagos er én af de mest besøgte byer i Algarve og Portugal, og i 2012 blev Lagos kårede af TripAdvisor, som det bedste rejsemål af ’15 destinations on rise’ på verdensplan.

Byen er centrum for the Portuguese Age of Discovery, hjemsted for Henry the Navigator (Henrik Søfareren), historisk shipyard og på et tidspunkt var byen faktisk også midtpunkt for European slave trade.

Nedenfor ses nogle bud på, hvad man kan opleve i Lagos.

Praca da Republica og slavemarkedet i Lagos

Slave market Lagos

Besøg slavemarkedet og Praca da Republica. I vil helt sikkert kunne genkende pladsen fra turistbrochurerne. Men vidste I, at bygningen i hjørnet var Europas første slavemarked? Det åbnede i 1444, hvor slaver blev importeret fra Afrika og solgt til rige europæere.

Den frygtlige historie som bygningen gemmer på, kan i dag opleves i selvsamme bygning, som er blevet omdannet til et galleri.

Bygningen ligger på Rua da Senhora da Graca på Praca da Republica.

Praca Gil Eanes

Lagos Praca gil eanes

Hvis nogen spørger, om I skal mødes på pladsen i Lagos, er det højst sandsynlig Praca Gil Eanes, der refereres til. Dette er én af byens main square og er mødested for rigtig mange mennesker. Her står en kontroversiel statue af Dom Sebastiao, som ’holder øje med’, hvem der passerer og opholder sig på pladsen.

Dom Sebastiao (20. januar 1554 - 4. august 1578) var konge af Portugal og Algarve fra 11. juni 1557 indtil 4. august 1578. Han kom til tronen som bare tre-årig, men døde også som helt ung. Dødsårsagen er ukendt, men han er formentligt omkommet i kamp.

Dette er et skønt sted at få en kop kaffe og nyde livet, men også med mulighed for at besøge en række tøjbutikker.

Find til Praca Gil Eanes adresse.

Ponta da Piedade

Ponta da Piedade

Ponta da Piedade er rated, som én af Lagos bedste turistattraktioner. Det er et magisk sted med klipper, spektakulære stenformationer og fortryllende vand.

Det er en attraktion i Lagos, man simpelthen ikke må gå glip af! 

Man kan benytte sig af forskellige transportmuligheder - enten til fod, i bil, båd eller kajak. Der er visse fordele ved at tage en båd - eller kajaktur, da man kan komme helt tæt på klipperne og opleve stedet på tæt hold. 

Ponta da Piedade ligger to kilometer fra Lagos på Costa d'Oiro.

Surfing på vestkysten

Lagos westcoast

Lagos huser selvfølgelig også surf-strande. Er I til aktiv ferie med surfing på programmet, er Lagos et oplagt valg!

Tager I til vestkysten, er der glimrende muligheder for både at lære at surfe eller forbedre dine surfing-skills i sydens sol. Landskabet er utrolig skønt og smukt og er et besøg værd, uanset om man er til surfing eller ej.

Igreja de Santo António

Igreja de santo Antonio

Ønsker I et kulturelt afbræk, kan I med fordel besøge den imponerende kirke Igreja de Santo António i Lagos.

Tag jer tid til at beundre den smukke kirke, som blev bygget tilbage i 1707 og genopbygget i 1769 efter det forfærdelige jordskælv i 1755. Den ekstravagante Baroque dekoration er angiveligt én af de smukkeste i Portugal.

Igreja Santo Antonio ligger på Rua Pedras Negras 1, 1100-401 Lissabon.

Det koster 2 euro at komme ind at se kirken og find Igreja de Santo Antonio adresse her. Kirkens åbningstier lyder på tirsdag til søndag fra 9.30-12.30 og 14.00-17.00

Praia do Pinhao

Praia do Pinhao

De skønne hvide sandstrande i Lagos er helt sikkert på toppen af listen over ting, I skal opleve i Lagos.

Den store bystrand Praia da Batata er godt, men 200 meter derfra finder man paradis af en strand. Praia do Pinhao er en urørt strand omgivet af røde klipper med krystalklart turkisblå vand og hvidt sand. Find adressen til Praia do Pinhao.

Praia da Batata

Praia da batata

Batata betyder kartoffel og ja.. Lagos har en kartoffel strand!

Om sommeren fejrer de lokale slutningen på sommeren på den traditionelle Banho festival, hvor alle hopper i vandet til midnat. Tilgengæld er stedet relativt stille om verden, hvilket gør stranden til det perfekte sted at gå en tur langs strandkanten.

Praia da Batata ligger på den anden side af Forte Ponta da Bandeira, hvor I kan køre gennem en stentunnel for at komme dertil.  

Lagos Zoo

Lagos zoo

Lagos Zoo ligger udenfor Lagos på Quinta Figueriros i Barao de Sao Joao, en af de charmende små byer i bjergerne. Adressen til Lagos Zoo er Parque Zoológico de Lagos, Barão de São João.

Her kan man opleve en bred vifte af eksotiske fuglearter, aber, flamingoer mv, så der skulle være noget for en hver smag! Her kan I få et afbræk fra liggestolen ved stranden og se på fantastiske dyrearter i stedet! Se kort over Lagos Zoo.

Praia da Dona Ana Lagos
Praia da Dona Ana  i Lagos, Algarve, Portugal