Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Bairro Alto

Bairro Alto i den vestlige del af det gamle Lissabon er én af de ældste bydele med huse tilbage fra det 17. århundrede. Bairro Alto betyder direkte oversat 'det høje kvarter'. Hovedgaderne er Rua do Norte, Rua da Atalaia og Rua do Diário de Noticias, hvorfra man kan komme til Miradouro de São Pedro de Alcântara som er en terrasselignende have med udsigt over byen.

Sådan finder man Bairro Alto 
Kommer man sydfra (f.eks. fra Cais do Sodré stationen) og skal op til Praça de Luis Camões (Camoes-pladsen) eller er på vej op til Jardim Botânico de Lisboa (botanisk have) kan man tage den berømte Elevador da Bica, som selvom navnet antyder en elevator, nærmest ligner en sporvogn. Elevador da Bica kører fra Rua da Boa Vista/Rua São Paulo op til Rua do Loreto. Elevador da Bica som er fra 1892 er én ud af tre ’sporvogne’ af denne type indsat på stejle bakker i Lissabon. 

Sao Roque kirken
I Biarro Alto bydelen ligger én af Lissabons mange berømte kirker. Den velbevarede São Roque i barokstil er et godt eksempel på hvor mange penge der i Portugals storhedstid blev brugt på kirkebyggeri. Et af kapellerne i kirken til venstre for højalteret blev således i år 1744 opført i Rom af de bedste italienske kunstnere for derefter at blive skilt ad, sejlet til Lissabon og genopført i São Roque kirken.

Shopping i Bairro Alto
Det charmerende Bairro Alto kvartér er kendt for sine 'skæve' forretninger med noget for enhver smag.

Leder man efter en suvenir ud over det sædvanlige fra Lissabon er Bairro Alto blandt de bedste shopping områder i byen.

Se også: Galleri og gavebutik i Bairro Alto.

Fado i Bairro Alto
Portugal er berømt for sin Fado – den specielle portugisiske sang. Fado sang udtrykker sentimental følelsesmæssig smerte, lidelse, jalousi og af og til satire. Se også portugisisk musik. Direkte oversat betyder fado skæbne. Bairro Alto har utallige Fado-huse om end mange af dem er meget turistprægede. Fado tiltrækker stadig et stort publikum af især ældre portugisere og findes på mange lokale restauranter. ’Rigtige’ fado-sangere forventer i øvrigt at publikum holder pause fra måltidet og lytter andægtigt når der synges, mens der i fado-husene som henvender sig til turister er en mere afslappet holdning.   

Soho of Lisbon
Fra at være et travlt forretningskvarter om dagen med utallige antikvitetshandlere og modebutikker forvandler Biarro Alto sig sent på aftenen til et populært center for underholdning – en slags ’Soho of Lisbon’. Biarro Alto har et overordentligt stort udvalg af restauranter for enhver smag. Det er normalt i Lissabon som i resten af Portugal at spise sent – hen ad klokken 21 eller endog senere.

Bairro Alto er også stedet, hvor Lissabons ungdom mødes over en øl eller en caipirinha på fortovet. Man tager sin drink med rundt og alt udskænkes i plastikkrus. Gadefesten starter omkring kl. 1 om natten og fortsætter videre på diskoteker andre steder i byen omkring klokken 4, hvor de fleste af de mange barer og café'er i Bairro Alto lukker. Folk som godt kan li' Bairro Alto kan som regel også finde på at komme på det kendte diskotek Lux i nærheden af Santa Apolonia stationen.

Tidligere var underholdningsområdet tæt på Biarro Alto ved Cais de Sodre langs 'Avenida Vinte e Quatro de Julho' dvs. 24. juli-gaden populært. Der er stadig enkelte gode barer og diskoteker, men området kan ikke mindst senere på aftenen og om natten være relativt usikkert (skrevet efterår 2008). Som turist er det ikke værd at løbe risikoen. Skal man dertil er det bedste råd at tage en taxi istedet for at gå.  

Turist i Bairro Alto
Bairro Alto er en oplevelse, men det er også et sted, man bør have respekt for som turist i Lissabon.

Man skal helst ikke færdes alene på mørke steder eller drikke for meget. Bairro Alto er stor, og kender man ikke området kan det være svært at finde rundt og dermed undgå de mest 'luskede' gader.

Der tilbydes åbenlyst alle mulige stoffer i gaderne (selv i de pænere), og politiet synes at se igennem fingre med det. Det bedste er at alliere sig med en lokalkendt indtil man kender bydelen.

Alternativt er det en god idé at udforske Bairro Altos gader og byliv om dagen, før man begiver sig ind i den pulserende gadefest om natten.

Generelt set er der dog en god og meget afslappet stemning i Bairro Alto, som præges af grafitti og glade mennesker. 

Se også indlæget: Godt spisested i Bairro Alto på Portugal Forum

Bairro Alto, Lissabon
Bairro Altos gader er fyldt med graffiti - Foto: Style Wars