Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Lissabons beliggenhed

Portugals hovedstad ligger ved Tejo flodens (Rio Tejo) udmunding i Atlanterhavet i den vestlige del af landet.

Der er ca. 280 kilometer fra Lissabon til Algarvekystens hovedby Faro i den sydlige del af Portugal. Afstanden til Porto, Portugals næststørste by, som ligger i den nordlige del af landet er ca. 320 kilometer.

Gode og billige hoteller i Lissabon
Det lave prisniveau i Portugals hovedstad Lissabon gør at man som turist meget ofte kan finde gode tilbud på overnatning på hotel.

Se vores hotel-guide til anbefalelsesværdige Lissabon-hoteller i forskellige prisklasser. 

Den vestligste hovedstad i Europa
Lissabon er Europas vestligste hovedstad og da Athen tager æren som Europas ældste hovedstad, er Lissabon efter sigende den næstældste.

Se også: Læser rejser til Lissabon.

Lissabon er bygget på og omkring syv høje, og niveauforskellene er derfor væsentlig større end i kongens København. Den mest kendte bakke er Sâo Jorge, som er let at få øje på idet det imponerende slot Castello de São Jorge ligger på toppen. De resterende 6 høje har enten en kirke eller et udsigtspunkt på toppene.

Lissabons sporvogne
Man kan sagtens blive træt når man skal opleve Lissabon til fods. Heldigvis kører der sporvogne i midtbyen. Et sejlivet rygte siger at det er de gamle sporvogne fra København, men det er det ikke – de ligner blot. Sporvognene forcerer med lethed de stejle gader og er absolut værd at prøve. Linje 28 er ”turist-linjen” som kører rundt i de gamle bydele og op til bl.a. Castelo São Jorge. Sine steder ser passagen af en sporvogn nærmest umulig ud.

Selv om linje 28 af og til kan være godt pakket med turister, giver turen et godt overblik over seværdighederne i det gamle Lissabon, og så sparer det lidt på bentøjet. Man finder sporvognene på ved metrostationen Martim Moniz i nærheden af Rossio. Se artikel med video'er med blandt andet sporvogn nummer 28 i Lissabon.

De røde sporvogne er ’rene turistvogne’, som stort set kører af de samme rute som linje 28, men koster mere. Man kan dog stå af og på som det passer én.

I menu'en til højre findes mere information om de enkelte bydele i Lissabon.

Lissabon ligger ved Portugals vestkyst tæt ved Atlanterhavet