Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
 
Søg billige ferieboliger i Portugal - inkl. Madeira & Azorerne 
Søg ferieboliger
Log på Portugalnyt
Castelo

Castelo området har navn efter Castelo de São Jorge som ligger på São Jorge højen. Slottet er bygget og forstærket over mange hundrede år.

De ældste dele kan dateres tilbage til det femte århundrede, hvor visigoterne regerede i Lissabon. Senere forstærkede maurerne bygningsværket i det 9. århundrede inden slottet blev erobret tilbage af Alfonso III og siden - fra det 14. til det 16. Århundrede, blev det til residens for den Portugisiske kongefamilie. 

Udsigten fra São Jorge er fantastisk. Der er en ro og harmoni over borgen, som er Lissabons ældste bygningsværk. Man trænger i øvrigt også til at sidde lidt ned – for der er en god gåtur op til slottet.

Se også: Billig ferielejlighed ved Castelo.

Lokale ældre mænd sidder tit og spiller backgammon og skak i slotsgården mens fuglene synger med udsigt over Alfama.

Slottet blev voldsomt beskadiget i 1755 og stod ubenyttet hen indtil man i 1930’erne besluttede at renovere bygningerne. Fæstningen har derfor hist og her har fået en klat moderne cement for ikke at falde fra hinanden. Der er et museum tilknyttet – Centro de Interpretação de Lisboa, som viser multimedieshowet Olisiponia om Lissabons historie.  

Nordvest for slottet ligger det kvarter hvor maurer’ne blev henvist til (dem der overlevede) efter Alfonso d. I’s generobring af Lissabon i 1147.

Der er måske ikke så meget at se på selve slottet, men det er alligevel værd at begive sig derop for udsigtens skyld. Tag eventuelt sporvogn nummer 28 derop – den stopper i nærheden.

Sporvogn nummer 28 i Lissabon er i øvrigt lidt af en legende. Det er en 'normal' rute som med sin flotte tur gennem nogen af Lissabons ældste bydele er en oplevelse i sig selv. Se video fra en sporvognstur i Lisbon med linje 28 i artikel om trafikken i Lissabon.

Castelo slottet, Lissabon
Castelo de São Jorge, Lissabon - Foto: Fernando C. Kvistgaard