Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Night life i Lissabon

Først og fremmest skal man indstille sig på at nattelivet i Lissabon starter sent. De fleste restauranter har deres travleste periode fra klokken 9 til 11 om aftenen. Diskoteker og dansesteder er der ikke rigtig gang i før klokken 1 om natten, og man kan endda finde et, som åbner klokken 3 og lukker klokken 8 om morgenen. Derefter bliver udvalget lidt mindre, men der er efter sigende et par steder som holder musikken gående til middagstid om søndagen.

Fest det meste af natten i Lissabon
Selv om lisboetterne gerne fester den halve nat er der i forhold til mange andre storbyer næsten altid en rolig og afslappet stemning. Det er som om man i Lissabon ikke ønsker at vise, hvis man har fået lidt for meget inden for vesten. Det er også sjældent man møder rigtigt fulde mennesker i byen – og hvis man gør, er det som regel udlændinge. Til gengæld har byen store problemer med spritbilister, så det anbefales at passe godt på, når man færdes på gaden om natten.

På diskotek i Lissabon
I Portugal kan dørmændene være ret restriktive, og det kan nogle steder være svært at komme ind i sportssko. Er man mange i en gruppe – og specielt, hvis herrerne er i overtal, kan det ligeledes ske at man får nej, mens andre (som kender dørmanden) bliver lukket ind foran næsen af én. En udbredt teknik på visse diskoteker er at hæve indgangsbilletten til det 10-dobbelte overfor uønskede gæster - man får dog lov at købe drikkevarer for pengene indenfor. Der er dog heldigvis masser af klubber og dansesteder, hvor der ingen problemer er.   

Docas området
Tre-fire områder i Lissabon trækker om aftenen mange mennesker. På havnefronten er Docas (eller Doca de Santo Amaro) populært. Det gamle dok-område ved siden af Ponte 25 de Abril broen (som tidligere hed Salazar broen), er altid livligt med masser af restauranter, barer og café’er. Fra omkring klokken 23 danses der på flere af barerne, som alle har en hyggelig størrelse. Inden da har der på nogen af dem været salsaskole. Docas ligger meget tæt på stationen Alcântara-Mar og har i øvrigt også en lystbådehavn.

Bairro Alto området
Det mest charmerende område i Lissabons natteliv er Bairro Alto. Området, som om dagen består af hyggelige forretningsgader, bliver om aftenen omdannet til hænge-ud sted for tusinde af lokale og turister. Der er meget livligt og ikke blot på barerne – man tager gerne sin drink med ud på gaden og hygger sig med gæster fra nabo-baren. Der ligger utroligt mange små listige steder med musik for enhver smag. Salsa er også populært i Bairro Alto, hvor barerne typisk lukker kl. 4-5 om morgenen

Fado i Alfama
Alfama i den østlige del af det gamle Lissabon er også populært som gå-i-byen sted, om end der typisk er færre mennesker om aftenen end i Bairrro Alto, som godt kan være proppet i weekenden. Både i Bairro Alto og Alfama synges den portugisiske blues Fado i de mange fado-huse.  Det meget populære diskotek Lux ligger ned til havnefronten ved Alfama.

Expo-området - Nationernes Park
Tager man lidt uden for midtbyen til det gamle Expo område finder man i Parque das Nações endnu et underholdningskompleks med masser af barer og restauranter. Området ligger lige som Docas ned til vandet. Stationen Oriente ligger lige overfor.

Natteliv i Lissabon
Lissabon er ifølge statistikken den fredeligste hovedstad i Europa, men man skal selvfølgelig passe på i nattelivet.

Specielt i områderne omkring metrostationen Intendente (Lissabons Vesterbro), i bydelen Amadora og i området omkring stationen Cais Do Sodré og i dele af Bairro Alto skal man være på vagt. Vær også opmærksom på, at det ikke er så normalt som i Danmark, at kvinder går alene om natten. Som udlænding fra Skandinavien er man desuden let genkendelig i bybilledet - også for lommetyvene.

I menu'en til højre findes mere information om de enkelte bydele i Lissabon.

Parque das Nações, Lissabon
Parque das Nações, Lissabon - Foto: Jose Manuel