Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
 
Søg billige ferieboliger i Portugal - inkl. Madeira & Azorerne 
Søg ferieboliger
Log på Portugalnyt
Praktisk information om Lissabon

Mad og drikke på restaurant koster som tommelfingerregel omkring halvdelen af hvad det gør i Danmark.

Kvaliteten er generelt høj, men på mange af gaderestauranterne i Lissabons midte (for turister) er forholdet mellem pris og kvalitet til gengæld ikke noget at råbe hurra for. 

Æg, salat og kød indebærer risiko for dårlig mave i Portugal – mest fordi man som dansker ikke har de samme bakterier i kosten derhjemme. Hvis man vil være på den sikre side skal man holde sig til flaskevand og retter som er grundigt varmet igennem.

Se mere om kulinariske oplevelser i Portugal.

Taxaer er billige – under halv pris i.f.t. Danmark. De kan prajes på gaden, men ofte er der en holdeplads, hvor man kan vente ved banegårde og lignende. Det kan være svært at gøre sig forståelig overfor chaufføren idet han sjældent taler godt engelsk. Da portugisiske ord herunder gade-navne udtales med mange nasallyde, kan kommunikation være svært. Skriv evt. navnet på destinationsgaden ned på forhånd eller gem den i telefonen.
Læs mere om taxi-kørsel i Portugal

Det betaler sig ikke at diskutere med politiet, dørmænd eller andre myndighedspersoner. En stor del af det ’sociale kit’ i Portugal består i at kende hinanden og udvise respekt.

Det er bedst at undlade at køre bil i Lissabon området med mindre man kender byen eller præcis ved hvor man skal hen. Trafikken er enorm, vejnettet er uoverskueligt, det går rasende stærkt og det er næsten umuligt at finde parkering. Samtidig er den offentlige transport veludbygget og billig.

Man kan leje cykler i Lissabon, men vil man rulle en tur, er det en bedre idé at tage til kystbyen Cascais, som har gode cykelstier ned til vandet, hvor man i øvrigt kan låne cykler ganske gratis (husk pas). I selve Lissabon er bilisterne ikke vant til cyklister, og vejnettet er indrettet på bilernes præmisser.

Lissabon er berømt for sin blå himmel og mange solskinstimer. Det tilrådes at have respekt for solen. Brug altid solcreme med højt faktortal og undgå solen midt på dagen. Selv på dage uden klar himmel kan man blive skoldet.

Man anvender siden 1. januar 2002 euro som betalingsmiddel herunder også euro på Madeira og på Azorerne.

Det gælder i øvrigt også de andre middelhavslande: Grækenland, Frankrig, Italien og Spanien, og kører man i egen bil til Portugal er euro derfor betalingsmiddel hele vejen gennem Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Spanien.

Der er på dén baggrund ingen grund til at veksle på forhånd i en dansk bank, men man skal være opmærksom på, hvor meget kortudsteder tager i gebyr ved hævning på VISA og Mastercard - det svinger meget. Se artikel om vekselgebyrer.

Multibanco pengeautomater findes overalt og accepterer Visa, Mastercard og alle andre internationale kort. Det skal nævnes at man i mange forretninger kun accepterer kontanter.


Lissabon set fra oven, Portugal
Lissabon - Foto: Jose Manuel