Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkAktuelle tips og links
Rejser til Algarve
Prøv ny søgemaskine
 
Billeje i Portugal 
- se aktuelle tilbud
Log på Portugalnyt
Rossio

Rossio er hjertet af Lissabon som ligger nord for Baixa og øst for Bairro Alto.

Til fods i Lissabon
Der er relativt korte afstande mellem de gamle bydele i Lissabon, men er man træt kan man tage metroen til stationerne Rossio eller Restauradores, som begge ligger i Rossio-området.

Man kan næsten ikke undgå at finde Rossio eller Praça de Dom Pedro d. 4. som den også kaldes.

Er man på gåben og kommer fra syd er den mest direkte vej til Rossio gennem gågaden Rua Augusta i Baixa.

Lissbon hotel i centrum
Blandt de mest populære hoteller i Lissabon finder man Hotel Mundial i Rossio området.

Den centrale beliggenhed og rimelige overnatningspriser i forhold til standarden taler for det 4-stjernede Hotel Mundial, som også anvendes af danske rejseselskaber. 

Se mere om at booke overnatning på Hotel Mundial i Lissabon. 

Se også: Portugal Boutique Hotel.

Når turen går til Lissabon er Restauradores og Rossio pladserne blandt de letteste fixpunkter for nytilkomne turister at forholde sig til - inden man lærer Portugals hovedstad bedre at kende.

Santo Antonio sardinfest
Den storslåede Rossio plads er byens mest livlige og lisboetternes foretrukne mødested. Ved festlige lejligheder er der et hav af mennesker på Rossio pladsen.

Når Santo Antonio fejres med stegte sardiner d. 12. juni i Lissabon sker det med optog (marchas populares) med repræsentationer fra alle Lissabons gamle kvarterer. Optoget ender i Rossio og bliver altid transmitteret direkte i portugisisk TV.  

Teatro National og Café Nicola
Den mest prominente bygning på Rossio pladsen er Teatro National de Dona Maria II (national teateret) som er opført 1841-46 i nyklassisk stil.

På Rossio’s vestlige side ligger Café Nicola - én af Lissabons ældste caféer som rygtet siger, blev omtalt i en avis allerede i 1778. Café Nicola er dog sandsynligvis først åbnet omkring 1929. Det er et hyggeligt sted i Art Deco stil, men som med mange af de velkendte attraktioner i Lissabon, er der efterhånden flere turister end lokale gæster.

Se også: Billige hoteller i Lissabon 

Tog til Sintra
Rossio's berømte togstation Estação de Caminhos de Ferro do Rossio er en anden af Rossios kendte bygninger. Den blev bygget 1886-87 i romantik og manuelinsk stil med hestesko-portaler og et væld af ornamenter. Tog afgår fra stationen til Sintra, men selv om man ikke skal til Sintra er det værd at kigge indenfor alligevel.

Dom Pedro IV statuen
Midt på Rossio-pladsen er der en statue af Dom Pedro d. 4. Rundt omkring ham fire kvinder som symboliserer retfærdighed, visdom, styrke og beskedenhed.

Rossio er i øvrigt speciel på den måde at det meste af pladsen er belagt med mosaik udlagt som bølger i sten. Der findes lignende mosaikker inspireret af Rossio i Rio de Janeiro, Macao og i kystbyen Cascais vest for Lissabon.

Video med fado sang og aftenbilleder af mange af Rossio's og det øvrige Lissabons berømte bygninger:Som altid i store byer er det på de mest populære stationer med mange turister at lommetyvene holder til, så man skal passe på sine ting i metroen omkring Rossio og Restauradores - specielt i sommerperioden.
Rossio, Lissabon
Rossio-pladsen i Lissabon - Foto: Jose Manuel